Σήμερα, δημοσιεύεται μια συνέντευξή μου στα Νέα, την οποία μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4498523. Από τις ερωτήσεις αναγνωστών δεν δημοσίεύθηκαν δύο, τις οποίες απαντώ παρακάτω. Ελπίζω οι φίλοι εκείνοι που είχαν την καλοσύνη να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους, να δουν στο Blog τις απαντήσεις μου.
Γιάννης Παπαδάκης
Μπορείτε να μου εκθέσετε τη βασική σας διαφορά από έναν έντιμο σοσιαλιστή πολιτικό;
Νομίζω ότι καλό είναι να μην σκεφτόμαστε πλέον στην Ελλάδα με κριτήρια ιδεολογίας, διότι αυτή είναι μια πολυτέλεια που η παρούσα κατάσταση δεν επιτρέπει. Τίποτε δεν με χωρίζει από έναν έντιμο και εργατικό πολιτικό. Από τη στιγμή που ο στόχος είναι κοινός- το συμφέρον του τόπου και των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν- τότε ο διάλογος μέσα από τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας θα έχει καλούς καρπούς. Η διάκριση λοιπόν σήμερα πρέπει να γίνει με ένα μόνο κριτήριο και με καθόλου ελαστική συνείδηση. Οι έντιμοι πρέπει να βάλουν απέναντι τους, τους ανέντιμους. Οι πολιτικοί. Οι δημοσιογράφοι. Οι δικαστές. Οι αξιωματούχοι. Η διάκριση αποτελεσματικού και αναποτελεσματικού δεν έχει καμία έννοια. Διότι ο ανέντιμος είναι ευθύς εξαρχής άχρηστος για τον τόπο και αποτελεσματικός αποκλειστικά για τον εαυτό του και την παρέα του.
Οδυσσέας Τσουκόπουλος
΄Οταν γίνατε υφυπουργός Πολιτισμού υποσχεθήκατε δημόσια ότι θα φροντίσετε για τη μερική αναστήλωση του ναού της Αλέας Αθηνάς Τεγέας, για τον οποίον ο Παυσανίας εκφράζει το θαυμασμό του περιγράφοντάς τον ως "μέγας τε και θέας άξιον". Πού βρίσκεται το θέμα;
Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μνημεία, ένα εξαιρετικά σημαντικό ιερό. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, σύστησα μια επιτροπή, η οποία ανέλαβε να περαιώσει τη σχετική μελέτη: ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου, μερική αναστήλωση του ναού, προσβασιμότητα στους πολίτες. Από ότι γνωρίζω, η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της. Από εκεί όμως κι έπειτα οφείλετε να ρωτήσετε τους διαδόχους μου. Ξέρετε την επομένη της αποχώρησης μου από το υπουργείο, υπήρξε η αίσθηση ότι ανελάμβανε κάποια άλλη, «εχθρική» κυβέρνηση. Πολλές μελέτες και εργασίες που με κόπο είχαν γίνει τα δύο εκείνα χρόνια μπήκαν στο συρτάρι και δεν βγήκαν ποτέ. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος. Έχω επαναλάβει και στο παρελθόν, ότι πρέπει σε κάποια ζητήματα να χαραχθούν εθνικές πολιτικές, ανεξαρτήτως κυβερνώντων: στον πολιτισμό, στην υγεία, στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική. Προσωπικά, αυτό το έκανα πράξη στο υπουργείο Πολιτισμού , όπου δεν κινήθηκα καθόλου με βάση τα σκληρά κομματικά κριτήρια. Διατήρησα όλους εκείνους τους αξιωματούχους που είχαν να προσφέρουν και στο υπουργείο και τον τόπο.
υγ. στο facebook, έχω δημιουργήσει ένα group με τίτλο "Όχι στην ατιμωρησία των ολίγων". Σας καλώ να συνδράμετε στη δυναμική του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου