Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Πιο Φιλελεύθερα, κ. Πρόεδρε!

Βρίσκω την ευκαιρία να κάνω δυο τρεις παρατηρήσεις σχετικά με τον ΟΤΕ, εν όψει της επόμενης εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται να έλθει στην ολομέλεια της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο, και βέβαια με αφορμή την κορύφωση των αντιδράσεων ορισμένων ένθεν κακείθεν ζηλωτών του λαϊκισμού και του κρατισμού (επιτυχή θεωρώ και την πρόσφατη ορολογία του συναδέλφου του ΠΑΣΟΚ , Αλέκου Παπαδόπουλου, που έκανε λόγο για κρατικοδίαιτο καπιταλισμό).

Για να είμαι ξεκάθαρος. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα αναφανδόν υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας στο γενικότερο της πλαίσιο. Άλλωστε, είναι σαφές ότι όσοι υπερψήφισαν την κεντροδεξιά παράταξη πριν από μια τετραετία, αυτές τις πρωτοβουλίες και πολιτικές είχαν στον νου. Και έστω κι αν μεσολάβησε μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση και πολύς χαμένος χρόνος, η δέσμευση υλοποιείται.

Να θυμίσω δε ότι στην άποψή μου αυτή είμαι συνεπής... εδώ και δεκαετίες, συνέπεια που οδήγησε και στη διαγραφή μου από το κόμμα της ΝΔ, όταν αρνήθηκα να καταψηφίσω σχετικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ.

Είναι σαφές ότι με την επίτευξη συμφωνίας για τον ΟΤΕ το πρώτο βήμα έχει ολοκληρωθεί. Μένουν όμως κι άλλα πολλά προς τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και την φιλελευθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Έχω επαναλάβει πλείστες φορές στο παρελθόν ότι η κεντροδεξιά παράταξη θα πρέπει να κωφεύσει στις σειρήνες του λαικισμού. Όσο κι αν ο λαικισμός βρίσκει ερείσματα σε ένα μέρος της κοινής γνώμης (αφού από την φύση του είναι ευχάριστος), όσο κι αν βραχυπρόθεσμα οι φωνές του ενδεχόμενα να προσφέρουν μια «ασπιρίνη» στον διαταραγμένο κοινωνικό ιστό, όσο κι αν τα περί «απαγόρευσης απολύσεων» και τα «περί ουσιαστικής συνδιοίκησης» ηχούν όμορφα, κάνουν μεγάλη ζημία τόσο στην κυβερνώσα παράταξη (όταν ο λαϊκισμός εκπορεύεται εκ των έσω) όσο και στον τόπο στο σύνολό του.

Για το κακό που κάνουν στον τόπο αρκεί μια ματιά στις περασμένες δεκαετίες που με ψέματα και σκάνδαλα στην πολιτική ζωή/ ελλείμματα και υπέρογκες δημόσιες δαπάνες ως πλοηγό στην οικονομία, επιχείρησαν ορισμένοι να εφαρμόσουν ένα πρότυπο ψευδεπίγραφης και ως εκ τούτου εξαιρετικά σύντομης ευμάρειας.

Στην κεντροδεξιά παράταξη τώρα. Έχω κατ’ εξοχήν μιλήσει για την ανάγκη μιας βαθιάς ιδεολογικής συζήτησης που θα επαναπροσδιορίσει το ρόλο της ΝΔ στο μέλλον. Έχω επίσης μιλήσει για τα κοινά συμφέροντα (το έπαθλο του κράτους) που κρατούν δεμένα μεταξύ τους τα στελέχη ενός κόμματος και όχι οι κοινές τους απόψεις και ιδέες. Έχω τέλος τονίσει την απαραίτητη εξεύρεση από εμάς μιας ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, χωρίς την οποία το έργο δεν θα ευοδωθεί, αφού η κοινωνία δεν έχει πειστεί για την ανάγκη της αλλαγής, αλλά μένει αμετακίνητη στα κεκτημένα φοβούμενη το αύριο. «Δεν είναι σφάλμα της κοινωνίας που δεν αποδέχεται τις αλλαγές που της προτείνουμε – έλεγα μεταξύ άλλων στην ΚΕ του κόμματος μου. Η διστακτικότητα και η άρνηση απορρέουν από τον φόβο και την ανασφάλεια μπροστά στο άγνωστο… Δεν δημιουργήθηκε ιδεολογία μεταρρυθμίσεων. Κανείς δεν εξήγησε πειστικά την ανάγκη τους. Αντιθέτως, αφέθηκε άπλετος χώρος για να δημιουργηθούν παραμυθίες μεταρρυθμίσεων (το ασφαλιστικό θα λυθεί μαγικά, χωρίς θυσίες από κανέναν) και ο μπαμπούλας των μεταρρυθμίσεων από τη λαϊκίστικη Αριστερά».
Πρέπει η κεντροδεξιά να κωφεύσει στον λαϊκισμό. Έστω κι αν τα επικοινωνιακά τερτίπια ενίοτε επιβάλλουν την ύπαρξη τέτοιων- από το εσωτερικό της παράταξης- φωνών προκειμένου να διασκεδάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να αποπροσανατολίσουν από την ουσία του διαλόγου. Αντίθετα, είμαι πεπεισμένος, ότι τέτοιες φωνές (της λεγόμενης λαικής δεξιάς, λες κι οι υπόλοιποι είμαστε της αντιλαικής δεξιάς…) έχουν βλαπτικές παρενέργειες, άμεσα ορατές. Κι αυτό διότι, διαρρηγνύουν το συμβόλαιο αληθείας και ειλικρίνειας που συνάψαμε πριν από τέσσερα χρόνια με τον ελληνικό λαό. Τότε, είχαμε πει ότι θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι δεν θα επαναληφθεί η ίδια ιστοριούλα, με τις ιδιωτικοποιήσεις του Μητσοτάκη να σημαίνουν δήθεν άλλο πράγμα από τις μετοχοποιήσεις του Σημίτη για να εφευρεθή λίγο αργότερα άλλος όρος να περιγράψει την ίδια πραγματικότητα, ο στρατηγικός εταίρος. Και σε αυτό το σημείο είναι εμφανής η ανάγκη για δημιουργία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων. Με τόλμη και ειλικρίνεια πρέπει να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι η αγορά και η οικονομία παγκοσμίως κινούνται με τους ίδιους κανόνες. Τώρα, πώς θα βαφτίσουμε εμείς την εκάστοτε μεταρρύθμιση, ουδόλως ενδιαφέρει και ασφαλώς πολύ περισσότερο εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Δεν θέλησα να αναφερθώ στο ΠΑΣΟΚ, που προφανώς γνωρίζει και προσποιείται ότι αγνοεί το γεγονός ότι μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι δυνατόν να προβαίνει σε τόσο ανούσια και λαικιστική αντιπολίτευση, την ίδια στιγμή που ο αντίλογός της θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά εποικοδομητικός και να κερδίζει πόντους. Ούτε και στους συνδικαλιστές, οι οποίοι αν και ανδρώθηκαν σ' έναν οργανισμό απαξιωμένο, (που μόλις απελευθερώθηκε η αγορά των τηλεπικοινωνιών, έχασε πάνω από το 25% της πελατείας του), αν και γνωρίζουν πολύ καλά γιατί πρέπει να πωληθεί ο ΟΤΕ, εάν φιλοδοξεί να επιβιώσει στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, σιωπούν ωστόσο ένοχα γιατί νιώθουν να τραβιέται το χαλί της εξουσίας κάτω από τα πόδια τους (να δίνουν κομματικά πιστοποιητικά για το ποιος υπάλληλος θα προαχθεί, ποιος θα μετατεθεί, ποιος θα αμειφθεί με διευθυντικές θέσεις κτλ).
Ο διάλογος για τον ΟΤΕ μπορεί να φθάνει στο τέλος του, αλλά ο άλλος ο διάλογος για τον λαϊκισμό είναι ακόμη στα σπάργανα. Και είναι πιο δίκαιο να μιλάει κανείς κατ’ αρχήν για το σπίτι του.

44 σχόλια:

  1. Ρε συ Πέτρο τι δουλειά έχεις εσύ με δαύτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο λογοκρισία πως πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε μπαγάσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς η άλλη φυλή, οι "αύτους" τι παραπάνω έχετε κάνει για τούτον τον έρμο τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι στα περί λογοκρισίας έχω απαντήσει επαρκώς με την εναρκτήρια ανάρτηση με τίτλο "Καλωσήλθατε". Άλλωστε, δεν θα μπορούσα ποτέ να ειμαι ενάντια στην ελευθερία λόγου, την οποία έχω υπηρετήσει. Τώρα, αν κάπου κριθώ λάθος, περιμένω τα σχόλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα σωστά και ωραία αυτά Πέτρο, αλλά και εσύ θες δεν θες αναγκάζεσαι να λειτουργείς ως πολιτικός παλαιάς κοπής. Στο νομό σου και ρουσφέτια κάνεις, ειδικά ιατρικά και εξυπηρετήσεις σε τοπικούς παράγοντες και σε stage τοποθέτησες κόσμο κλπ κλπ. Δεν λέω για να επιβιώσεις πολιτικά και να μπορείς(πολύ ορθά και μπράβο σου) να κάνεις κριτική στο κόμμα πρέπει να προσαρμοστείς, αλλά.....
    1. Μια ζωή τάζεις, δεν λες σε κανέναν όχι και μετά όλο και κάποια δικαιολογία θα βρεις.

    2. Οσοι βολεύονται από εσένα ανήκουν στις ελίτ του νομού και όχι στο ανώνυμο πλήθος του κόμματος.

    Παρόλ'αυτά κάλα κάνεις συνέχισε, θα βρεις συμμάχους. Αρκεί να αλλάξεις και ως πολιτικός στον τοπικό σου πολιτικό βίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να ξέρεις Πετράν, η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια, η αλήθεια.
    Ποιά είναι αλήθεια η αλήθεια;
    Εκτός από τον λαικισμό παλαιάς κοπής Τατούλη, υπάρχει και ο λαικισμός του φιλελευθερισμού.
    Η αγορά μας λέει θα λύσει όλα τα προβλήματα, επειδή όλα τα προβλήματα είναι οικονομία.
    Ομως η οικονομία της αγοράς, που είναι καθημερινή ψηφοφορία, όπως θα μας πεί κα΄θε νεοφιλελεύθερος, προυποθέτει μια αλήθεια. Αυτή της ύπαρξης αγοράς.
    Οσο κύριε Τατούλη, θα βρίσκω την βενζίνη, όσο του αρέσει του βενζινά στην γειτονιά, όσο θα βρίσκω το ίδιο τζήν, να έχει διπλάσια τιμή, όσο θα βρίσκω το γάλα να έχει από 0.85 έως 1.50 , τόσο δεν θα με πείθεις ότι υπάρχει η αλήθεια της αγοράς.
    Η αγορά είναι γεμάτη από διαστρευλωτές της αλήθειας, τα καρτέλ, και ο μόνος τρόπος να την κάνεις ελεύθερη αγορά, είναι να παρέμβεις πολιτικά, να περιορίσεις την στρέβλωσή τους.
    Τέλος πάντων. Οπως καταλαβαίνεις, θεωρώ ότι είσαι , όπως κάθε νεοφιλελεύθερος, ο λαικιστής της εποχής μας. Οι Γιακουμάτοι, έχουν καταλάβει καλύτερα από σένα, ότι αυτά είναι παραμύθια και ότι η μόνη αλήθεια για έναν δεξιό πολιτικό είναι η διαχείριση του κράτους.

    Θα τα ξαναπούμε.

    Υ.Γ. Ο μετριασμός σχολίου, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος , η γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει κα να δείχνει τα κάλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν Υπουργός φίλε μου τα εύρισκες ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΗ. Μετά όταν σου πήραν την "ΚΟΥΤΑΛΑ" ξαφνικά ανοιξες τα μάτια σου σαν τα Μωρά μετα τις 40 μέρες και είδες ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ. Άσε ρε Πέτρο το έχουμε ξανακούσει το παραμύθι. Κάνε μια επίσκεψη στο Γενικό, έμαθα ότι βγήκε.!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα,με λενε Κωνσταντινο και καταγομαι απο τα Οχθια Γορτυνιας,με μπαμπα πιστο ψηφοφορο της Ν.Δ. αν κι εγω ειμαι μελος Νεολαιας ΠΑΣΟΚ και ιδιαιτερα στην ΠΑΣΠ.Αν και φιλοΤροκτσιστης δηλωνω αρκετα θαυμαστης σας πολιτικα.Ομως εχω πολλες αντιρρησεις οσο ν'αφορα για τον ΟΤΕ.Ο ΟΤΕ εχει την πιο σταθερη αξια σε θεματα υπηρεσιων και εξυπηρετησης.Αν και μισω τον ορισμο της "Ελευθερης αγορας" ημουν απο τους πρωτους που συνδεθηκα με ιδιωτικη εταιρια τηλεπικοινωνιων.Γιατι ομως να ξεπουλαμε οτιδηποτε αυτο ειναι δημοσιο οσο-οσο σε ξενες εταιριες αντι να αναβαθμισει τις προσφερομενες υπηρεσιες του ο ΟΤΕ?Ποσους αραγε εργαζομενους η Deutsche Telecom θα απολυσει?Τι μισθους θα δινει?Το κοινωνικο κρατος καταρρεει μερα απο την μερα κι εμεις μενουμε με σταυρωμενα τα χερια,ψηφιζοντας νεοφιλελευθερες και καπιταλιστικες Κυβερνησεις,ειτε αυτο λεγεται (δεξιοστροφη πολιτικη)ΠΑΣΟΚ ειτε ΝΔ. Στροφη αριστερα για αξιοκρατια στις δουλειες μας,αξιοπρεπεια στις ζωες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΤΕ. ...
    ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οτι ακούμε στην Βουλη ακούμε και εδω κ. Τατουλη σας εχω σιχαθεί, τοσο εσας οσο και το συναφή σας, για την ωρα σας ανέχομαι αλλα κάποια στιγμη θα λυγίσω, θα ειναι τα δανεια που με πνιγούν?, θα ειναι κανενας που θα θελει το ηλιέλαιο του για να κανει την δουλεια του? τέλος πάντων κατι θα ειναι.. και τοτε θα πληρώσετε για τα χρονια της ανικανότητας σας, τα χρονια που νομιζατε οτι το κρατικο χρημα και η δημοσια περιουσια ητνα του παππου σας να την κανετε οτι θελετε, θα ειναι γιατι δεν σας εφτανε που τρωγατε με δεκα κουταλια βάζατε και το σοι σας να τρωει και ειχατε και το θρασος να μας απευθύνετε τον λογο κιολας, θα ειναι γιατι μου λέγατε ψέμματα, θα ειναι γιατι με εκμεταλλευτικατε και και συνεχίζεται να το κανετε, θα ειναι γιατι ακομα απο το Λυκειο κιολας δοκίμασα οτι κατέβαινε στο κεφαλι του καθε υπουργου, θα ειναι γιατι ειστε αναξιος εσεις και ο καθε εσεις να μιλατε και να αποφασίζετε εν ονόματι μου, στο φινάλε αν ειστε οτι καλυτερο εχει να επιδείξει η κοινωνια μας για ηγετη τοτε να την καταλύσουμε. Εγω αντε να πεταξω κανενα γιαουρτάκι και να σε βρισω σκεψου ομως που θα φτασει ενας που ειναι εντελως απεγνωσμένος και θυμήσου τι συνεβει στην θυγατέρα του Μητσοτακη και αντίστοιχα στον Σιμιτη.
    Απο την μια ο πρωτος όντας ψυχοπαθης και απο την άλλη ενας ναρκομανής κοιτα ποσο κοντα εφτασαν. Αναλογίσου τωρα ενας ανθρωπος με καποια μόρφωση και υποτυπώδη οργάνωση τι ειναι ικανος να κανει οταν τον εχετε φτασει ενα βημα πριν το Κορυδαλλο....

    Για αυτο σου λέω Πετρο ασε τα παραμυθια, τους κούφιους λεονταρισμούς και τις ανουσιες ηρωικές αποστασίες και καντε κατι να βελτιωσετε την ζωη μας γιατι αμα γυαλίσει το ματι κάποιου δεν θα τον εμποδισει τιποτα και να εισαι σιγουρος οτι εγω θα μπορω να κοιμάμαι στο σπιτακι μου σχεδον ασφαλής. Ειναι εσυ και οι αλλοι 300 μαζι με το συρφετό που τους ακολουθεί που δεν θα ειστε.....

    ετσι για να με αντιληφθείς καλύτερα δες την Μπακογιαννη, λες να την ενδιαφέρει τωρα αν θα γινει πρωθυπουργός?

    http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=41612

    E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τατούλη,ποια είναι η ανάγκη που οδηγεί την Ελλάδα να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική για τον οργανισμό τηλεπικοινωνιών της από εκείνη που ακολουθούν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης;
    Αν υπάρχει εξήγηση,σίγουρα δεν την έχει δώσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση στους πολίτες.
    Επίσης θα ήθελα να μάθω πώς εκτιμάτε την ηγετική θέση που κατέκτησε η COSMOTE στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.Ευχαριστώ.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχως εμεις οι ελληνες στηριζόμαστε μονο στα ονοματα και στα αξιωματα αυτο ισχύει και στην πολιτικη.Εχει γεμισει η βουλη απο αποτυχημενους επαγγελματιες και μετα λεμε ασυμβιβαστο κλπ.Αυτοι δεν διοικήσαν τις επιχειρήσεις θα διοικήσουν την Ελλάδα.Και η νοοτροπια της ευκολιας και του βολεματος μας παει πισω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ μαζί σας και σας δίνω συγχαρητήρια για το ισχυρό και ελεύθερο της γνώμης σας. Η έννοια του λαϊκισμού είναι ενάντια τόσο στην ιστορία του Έθνους μας (Έθνος που γαλουχήθηκε με το Σωκράτη, τον Όμηρο και τον Κολοκοτρώνη) όσο και στο ιδανικό της ελλόγου και ελεύθερης πολιτικής παιδείας. Αλλιώς καλύτερα να μετατρέψουμε το κράτος μας σε μουσουλμανικό και να φορούμε όλοι φέσι! Ο Κολοκοτρώνης θα ήταν περήφανος για εσάς. Συνεχίστε τον καλόν αγώνα σας και ακόμα και αν δεν έχετε την υποστήριξη των πολλών στους οποίους οι λαϊκιστές ελπίζουν, τουλάχιστον έχετε την υποστήριξη αυτών που αξίζουν...
    Κ. Αθανασόπουλος, Φιλόσοφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KALH ARXH.
    Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ (πλην ορισμένων μικρών εξαιρέσεων)http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H κρίση της μετάβασης
    Τα δεδομένα δείχνουν ότι η μάχη της καθημερινότητας για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της γης έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολη.
    Υπάρχει κρίση παντού και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αντιληπτικές ικανότητες για να το καταλάβεις, οπού και αν γυρίσεις το βλέμμα σου στον κόσμο αντικρίζεις τραγικές εικόνες, μια παγκόσμια τραγωδία εκτυλίσσεται γύρω μας και η ανθρώπινη φυλή δείχνει να αγνοεί τι συμβαίνει.
    Τα περισσότερα προβλήματα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αποτέλεσμα των τεχνολογικών, των οικονομικών, των κλιματολογικών εξελίξεων, αλλά και της γεωπολιτικής αστάθειας. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η κατάσταση της αστάθειας μπορεί να κάνει τον καθένα που θέλει να μπορεί να προκαλέσει ζημία στον παγκόσμιο καπιταλισμό.
    Με τα τρέχοντα δεδομένα είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, ενώ η αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου δεν θα έλυνε προβλήματα, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι ήδη μεγάλη.
    Η ανεργία, η φτώχια η πείνα, η αύξηση του δανεισμού, η εγκληματικότητα τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με αναλυτές θα αυξηθούν, λογικό όμως αφού θα αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες.
    Φανταστείτε όμως τι θα γίνει αν οι ανάγκες του πληθυσμού σε Κίνα και Ινδία φτάσουν στο επίπεδο των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
    Η τεχνική μείωση των αναγκών και η επιδότηση της πείνας και της ανεργίας που επιχειρείται σήμερα δεν λύνει τα προβλήματα, απλά αυξάνει τον πληθυσμό στον υπανάπτυκτο κόσμο και τον μειώνει στον σύγχρονο.
    Ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπουμε να υπάρχει και οικονομική ανάπτυξη που δεν συμβαδίζει όμως με την κοινωνική πρόοδο.
    Γιατί όμως υπάρχει πρόβλημα; Η επανάσταση της τεχνολογίας δημιούργησε αλματώδη ανάπτυξη του πολιτισμού αυξάνοντας την παραγωγή, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας και αυξάνοντας την υποαπασχόληση, η εξέλιξη αυτή μείωσε το εισόδημα ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού στον αναπτυγμένο και αναπτυσσόμενο κόσμο, ταυτόχρονα αυτό το κομμάτι του πληθυσμού δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια με αποτέλεσμα να περιθωριοποιείτε, ενώ οι διάφορες elite προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα κεκτημένα.
    Με αυτό τον τρόπο όμως δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την σημερινή εποχή με παλαιότερες, λέγοντας, όπως λένε αρκετοί, θα γίνει μια επανάσταση και τα πράγματα θα επανέλθουν.
    Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει μια γενικευμένη και πολύπλευρη κρίση, η ζημιά δεν θα είναι μόνο οικονομική, το αποτέλεσμα μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.
    Στις μέρες μας το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι δεν γνωρίζει σύνορα, ενώ οι συλλογικοί φορείς ( τα κράτη κύρια) αδυνατούν ή δεν θέλουν ( συναινούν σιωπηλά) σε μεγάλο βαθμό να έχουν δική τους πολιτική ή καλύτερα να συμβάλουν στην δημιουργία της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής, περιορίζονται σε ρόλο διεκπεραιωτή ή διαχειριστή των κρίσεων.
    Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της northern rock στην Αγγλία.
    Κατά πολλούς τα σημερινά προβλήματα είναι απόρροια της μονοπωλιακής συγκέντρωσης του κεφαλαίου, που ελέγχεται από λίγους, αλλά και της συγκεντρωτικής κατεύθυνσης του με μοναδικό σκοπό το κέρδος,
    Σε αυτό έχει συμβάλει και η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού (κύρια στην Ασία) που με τη σειρά της πολλαπλασίασε τις ανάγκες και αύξησε την τιμή των πρώτων υλών (καύσιμα) και της τροφής με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της γης να ζει ακόμη και στο πολιτισμένο κόσμο κάτω από το όριο επιβίωσης, σήμερα η κοινωνική συνοχή έχει κλονισθεί, σε αρκετά μέρη του πλανήτη είναι πλέον δύσκολη η επιβολή του νόμου, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχουν πληγεί η παραγωγή τροφίμων, η μεταποίηση, η μεταφορά, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.
    Αυτό θα οδηγήσει βαθμιαία τα μικρά και αδύναμα κράτη σε διάλυση, επίσης η προβληματική διαβίωση σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και με εκατομμύρια ανθρώπους να απειλούνται με λιμοκτονία μπορεί να επαναφέρει «ξεχασμένες» αρρώστιες ή να δημιουργήσει νέες πιο σκληρές που θα επηρεάσουν αρνητικά το σύνολο του πληθυσμού, έτσι κανένας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος κερδοσκοπώντας και νομίζοντας ότι το πρόβλημα δεν τον αφορά.
    Ταυτόχρονα η επιστημονική κοινότητα μιλάει για το «τέλος του πετρελαίου» και την μετάβαση σε μη ρυπογόνες μορφές ενέργειας που θα διαφυλάσσουν το φυσικό περιβάλλον.
    Καταλήγοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι όποιες επιλογές και δράσεις θα πρέπει να αποσκοπούν στη διασφάλιση και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παραφράζοντας τον Καβάφη ας πούμε τα εξής:
    - Δυσαρεστήθει ο Καίσαρας Καραμανλής
    να μάθει ότι ο καισαρίων Τατούλης
    άσκησε κριτική στα έργα του και στη πολιτική του.
    Με κάτι τέτοιες ενέργειες και φαγωμάρα μεταξύ των
    παίγνιο έχει καταντήσει το κόμμα τους
    Δε μπορεί ένας καισαρίων να λέει
    ότι η οικονομία είναι σε τέτοιο χάλι.
    Κατά βάθος έχουν γίνει ένα είδος υπηρέται
    των αλλοδαπών και εγχώριων συμφερόντων που αυτά τους δίδουν και τους παίρνουν αυθαίρετα τις κυβερνήσεις.
    Το ξέρει αυτό ο καίσαρας Καραμανλής αλλά τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;
    Τουλάχιστον ας διατηρούν κάποια μεγαλοπρέπεια στη μεταξύ των επικοινωνία.
    Μικρή η αυτοδυναμία στα έδρανα της Βουλής.
    Α! Ανάγκη τι μυτερή βελόνα που είσαι!
    Να γυρίζεις θριαμβευτής-πάνω σε ξανθιά φοράδα- από τη πρόσφατη βαλκανική σου νίκη και κάποιοι δεύτεροι να σε αμφισβητούν.
    Βιάζεται ο καισαρίων να στιγματίσει καταστάσεις.
    Έχει στοιχεία στα χέρια του απ’ τον καιρό που θήτευε στο υπουργείο
    όταν συγκρούστηκε με υψηλότερους στο βάθρο υφισταμένους.
    Καταγγέλλει γενικώς διότι είναι κάμποσο μπασμένος και στα διοικητικά.
    Ξέρει και παραξέρει Πλάτωνα, Άνταμ Σμιθ, Μαρξ, Λένιν, Νίτσε, τι αριστερούς ,
    τι ότι κι αν πεις!
    Δε μπορεί να τον έχουν στη ρεζέρβα χωρίς να τον αξιοποιούν
    σε ότι δουλειά τον βάλλουν θα πασχίσει να είναι ωφέλιμος για τη πατρίδα
    ζητά και αυτός ο δυστυχής να μπαλωθεί.
    Υ.Γ. Ένα πράγμα να ξέρουν:
    Βλάπτουν και οι δυο τους την Ελλάδα το ίδιο με
    το συμβόλαιο "αληθείας και ειλικρίνειας" που συνάψανε πριν από τέσσερα χρόνια με τον ελληνικό λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαφωνώ πλήρως με τις πολιτικές σας ιδέες αλλά συμφωνώ με τις οικονομικές σας απόψεις. Εύχομαι τα καλύτερα για το blog σας.
    (Ένας της "Λαϊκής Δεξιάς")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Τατούλη με δεδομένο ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες σε τούτη τη χώρα, τι έχετε να πείτε για τους συμβασιούχους από το παράθυρο ονόματι stage, που προσέλαβε η παράταξη σας, ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών για δημιουργία υποδουλωμένων συνειδήσεων.
    Ως γνωστό η εργασιακή σχέση της λαοθάλασσας των συμβασιούχων και υποδουλωμένων συνειδήσεων stage, σταδιακά τείνει με κροκοδείλια δάκρυα να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου σύμβαση. Πρόκειται για μεταρρύθμιση και επανίδρυση του κράτους;
    Τι έχετε να πείτε για την ανυπαρξία του θεσμού της επιθεώρησης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την συνακόλουθη εισφοροδιαφυγή; Mε ποιες διασφαλίσεις και εχέγγυα θα δημιουργήσετε την αναφερόμενη ιδεολογία μεταρρυθμίσεων, υπό αυτές τις συνθήκες;
    Tι έχετε να πείτε για την ανυπαρξία της επιτροπής ανταγωνισμού; Πότε θα λειτουργήσουν οι θεσμοί;;
    Που είναι η αξιοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητε κ. Τατουλη αφιερωνετε πολυ χρονο και κοπο να πεισετε οτι πρεπει να σταματησει ο λαικισμος απο αντιπολιτευση μερια και αριστερα και να δουμε το μελλον με πιο φιλελευθερο ματι για τον εκσυγχρονισμο του κρατους.Κατα την γνωμη μου ομως το να προσπαθεις να πεισεις για το αντιθετο με κλισε εκφρασεις, και μεγαλα κουφια λογια(εκ επικοινωνιολογων εκπορευομενες) ειναι εξ ισου επικινδυνο για την κοινωνια και για τη χωρα.
    Γιατι η φραση ανεβαινει επιπεδο ο ΟΤΕ ειναι εξισου επικινδυνη με την φραση εκποιητε ο ΟΤΕ αλλα απο την αντιθετη πλευρα.
    Η φραση ο ΟΤΕ και η χωρα παει ενα βημα μπροστα ειναι εξισου επικινδυνη με τη φραση ξεπουλιετε η ελληνικη περιουσια
    Οσο και να μη θελετε να το καταλαβετε (λογω ιδεολογιας σας, και λογω κομματικης πειθαρχιας).
    Ειναι ακρατος λαικισμος για φιλελευθερα και νεοδημοκρατικα μυαλα το να υποστηριζετε οτι ο απαξιωμενος ΟΤΕ εχασε αμεσως 25% πελατεια λογω ανταγωνισμου, ενω γνωριζετε πιοι ακριβως ειναι οιλογοι που συνεβει αυτο.Αν δεν τους γνωριζετε φροντιστε να τους μαθετε.Επιγραμματικα αναφερω καποιους. ΕΕΤΤ , απαξιωση απο τη κυβερνηση ,συμφεροντα παροχων, Βουρλουμης.
    Ειμαι της αποψης οτι αν ενα θεμα δεν το ξερεις απο μεσα , ειναι καλο να μην εχεις απολυτη γνωμη.
    Επειδη συμβαινει να ειμαι μεσα στον ΟΤΕ, γνωριζω και βλεπω πραγματα που αν τα μαθετε σιγουρα θα αναθεωρησετε πολλες αποψεις.
    Ευτυχως η δυστυχως δεν ανηκω στους συνδικαλιστες αλλα στους απλους εργαζομενους.Ειμαι απο αυτους που και καφε πινω σε πελατες και ουζο πινω εν ωρα υπηρεσιας , αλλα ειμαι και απο αυτους που και 15-20 βλαβες και νεες συνδεσεις την ημερα κανω,και σε 5-10 κολωνες την ημερα ανεβαινω,και εναεριτης ειμαι, και μονος μου χωρις βοηθο δουλευω(παρανομο),και στης προκλησεις της τεχνολογιας τα καταφερα(αναλογικα,PCM,ISDN,ADSL,internet)και 76 πελατες στην COSMOTE εγραψα οταν δημιουργηθηκε η(αποκλεισμενη απο εσας) COSMOTE και παντρεψα μεταξυ τους διαφορες τεχνολογιες,αλλα και 10-15 λυσεις εχω για την αναπτυξη του ΟΤΕ.
    Αυτα ολα και αλλα περισοτερα εναναν και κανουν οι υπαληλοι τουΟΤΕ.Για να μην νομιζει οκοσμος οτι ΟΤΕ ειναι μονο οι 10 συνδικαλιστες που εμφανιζοντε στα καναλια.
    Τωρα αν αυτον τον γιγαντα (και οχι απαξιωμενο)ΟΤΕ δενμπορουμε να τον διοικησουμε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
    Επαναλαμβανω την αρχικη μου αποψη οτι ειναι λαικισμος αισχιστου ειδους οι κλισε επικοινωνιακες εκφρασεις του τυπου,το κρατος δεν ειναι επιχειρηματιας.
    Το κρατος και ολα τα κρατοι ειναι και πρεπει να ειναι επιχειρηματιες, και μαλιστα καλοι.
    Στον προυπολογισμο της χωρας δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες??(και μαλιστα προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι καλοι),στα ταμεια του καθε υπουργειου δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες?? στην εφορια το ιδιο ,στα δημοσια ταμεια το ιδιο,στις επιδοτησεις, στις χρηματοδοτησεις,στις τραπεζες, στις συναψεις δανειων,στις συμφωνιες για πετρελαιο, αεριο,κλπ.κλπ.δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες????
    Μια κυβερνηση λεγετε καλη κυβερνηση,αν οι επιλογες της σε υπουργους,σε υφυπουργους, σε διοικητες τραπεζων,σε διοικητες οργανισμων,διευθυντες νοσοκομειων, σε σωματα ασφαλειας κλπ. ειναι πετυχημενες και παραγουν εργο.
    Αν δεν μπορει η κυβερνηση να κανει αυτες τις επιλογες ειναι ανικανη.Βαφτιζει την ανικανοτητα με ωραιες εκφρασεις οπως φιλελευθερο προγραμμα η ιδιοτικοποιηση η στρατηγικος εταιρος βαζει και τη κορδελα που γραφει μεταρυθμισεις και το πλασαρει στο λαο.
    Γιατι στην ουσια αυτο κανετε κυριε Τατουλη και ας μη το παραδεχεστε.
    Θα μπορουσατε με εναν καλο manager και καλη διοικηση (ακοματιστη)να αναπτυξετε τον ΟΤΕ και να τον κανετε μοχλο αναπτυξης για ολη τη χωρα , μοχλο πιεσης για την εξωτερικη πολιτικη,αλλα και ανεξαντλητη πηγη εσοδων και συναλαγματος με τοση διησδηση σε ξενες χωρες.Ανταυτου επιλεξατε να τον παραδωσετε χωρις ορους ,χωρις δεσμευσεις,σε αλλη χωρα σε αλλη εταιρεια που ΑΝ ευαρεστηθει θα κανει επενδυσεις(χλωμο)ΑΝ θελει, θα δινει φορους(πιθανο),ΑΝ θελει θα δινει δουλεια σε ελληνικα χερια,ΑΝ θελει θα απολυει, ΑΝ θελει θα κανει κοινωνικη πολιτικη,ΑΝ,ΑΝ,ΑΝ,.Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι απο αυτα ολα δεν διασφαλεισατε τιποτα.

    Ο απλος εμπορακος της γειτονιας μου πρωτα προσπαθει το σκαρτο και παλιο εμπορευμα να προωθησει(βλεπε προβληματικες,και χρεωμενες) γιατι το καλο εμπορευμα θα φυγει απο μονο του.Ουτε αυτον τον απλο νομο του εμποριου δεν εφαρμοσατε.
    Ουτε την απλοικη λυση των δημαρχων και κοινοταρχων δεν χρησιμοποιητε.Ναδοθει για καποια χρονια 20, 30, 40 χρονια για χρηση ο ΟΤΕ και να επανελθει στο ελληνικο κρατος(γιατι αυριο μεθαυριο δεν ξερεις τι γινετε?)
    Καλα το κρατος επιχειρηματιας δεν ειναι. Ουτε απλος εμπορακος δεν ειναι???
    Δεν μπορειτε να βρειτε καλο manager για τον ΟΤΕ?
    Οι αλλες ιδιωτικες εταιρειες πως βρισκουν και αναπτυσωνται?
    Βαλτε manager τον επιτυχημενο manager της forthnet η της wind.
    Μηπως δεν θελετε να βρειτε????
    Μηπως δεν θελετε να μεγαλωσει ο ΟΤΕ ??
    Αν υπαρξει αντιλογος θα επανελθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμπατριωτη και "συναδελφε " Πετρο,
    πριν αρχισεις αυτου του ειδους τον ακτιβισμο ,απαλλαξου απο στοιχεια της αυλης σου που σε εκθετουν. Τοτε θα σε παρουμε σοβαρα.
    Υπαρχουν στο περιβαλον σου ανθρωποι οι οποιοι σε εκθετουν.Ηλικιωμενοι διαπλεκομενοι με μεγαλοβιομηχανους κλπ. Επισης ευτραφεις τραμπουκοι γνωστοι στο συναφι του επαγγελματος.
    Τετοιοι τυποι κρατουν πολυ κοσμο σε αποσταση απο σενα.
    Παρε φτυαρι λοιπον και μετα επιζητησε διαλογο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kύριε Τατούλη ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και κάποια απλά και καθημερινά. Ερχόμαστε στην Τρίπολη από ένα «σκατόδρομο» χωρίς καμιά ασφάλεια χειρότερο από τον κωλοσούρτη , με μια λωρίδα για πολλά χιλιόμετρα , με ουρές χιλιομέτρων και πληρώνουμε και διόδια αντι να μας πληρώνουν και από πάνω. Και όχι μόνο πληρώνουμε διόδια , αλλά και αυξημένα κατά 45% από πριν. Η τέλεια ξεφτίλα. Ούτε με τη χούντα δεν γινόταν αυτά. Μήπως τώρα είναι χειρότερα; Μήπως μας απαυτώνουν και με την άδεια της αστυνομίας; Δεν έχει καμιά «τρύπα» να περνάω χωρίς διόδια και ας με πήγαιναν στη δικαιοσύνη, αλλά με τι δικαιολογία αλήθεια; Πληρώνουμε την κατασκευαστική για να επισκευάσει το δρόμο, για να την ξαναπληρώνουμε για πόσα χρόνια μετά; Ίδια κεφάλαια δεν έχει; Έτσι γίνομαι επιχειρηματίας και εγώ. Τόσο μαλάκ.. πολίτες θέλει η Ελλάδα; Ξέρεις κουτοί οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ, δίνανε τόπο στην οργή μόνο, και αν θα μας πάρει ο διάβολος καμιά ώρα να δω ποιος θα μας μαζέψει .Διατηρώ την ανωνυμία μου μόνο για την κουλτούρα των Blogers που πιστεύω. Τα πάρα πάνω δεν είναι προσωπική επίθεση σε συγχαίρω για πολλά πράγματα, αλλά θεωρητικά έχεις και εσύ ένα μέρος της ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητε κ. Τατουλη αφιερωνετε πολυ χρονο και κοπο να πεισετε οτι πρεπει να σταματησει ο λαικισμος απο αντιπολιτευση μερια και αριστερα και να δουμε το μελλον με πιο φιλελευθερο ματι για τον εκσυγχρονισμο του κρατους.Κατα την γνωμη μου ομως το να προσπαθεις να πεισεις για το αντιθετο με κλισε εκφρασεις, και μεγαλα κουφια λογια(εκ επικοινωνιολογων εκπορευομενες) ειναι εξ ισου επικινδυνο για την κοινωνια και για τη χωρα.
    Γιατι η φραση ανεβαινει επιπεδο ο ΟΤΕ ειναι εξισου επικινδυνη με την φραση εκποιητε ο ΟΤΕ αλλα απο την αντιθετη πλευρα.
    Η φραση ο ΟΤΕ και η χωρα παει ενα βημα μπροστα ειναι εξισου επικινδυνη με τη φραση ξεπουλιετε η ελληνικη περιουσια
    Οσο και να μη θελετε να το καταλαβετε (λογω ιδεολογιας σας, και λογω κομματικης πειθαρχιας).
    Ειναι ακρατος λαικισμος για φιλελευθερα και νεοδημοκρατικα μυαλα το να υποστηριζετε οτι ο απαξιωμενος ΟΤΕ εχασε αμεσως 25% πελατεια λογω ανταγωνισμου, ενω γνωριζετε πιοι ακριβως ειναι οιλογοι που συνεβει αυτο.Αν δεν τους γνωριζετε φροντιστε να τους μαθετε.Επιγραμματικα αναφερω καποιους. ΕΕΤΤ , απαξιωση απο τη κυβερνηση ,συμφεροντα παροχων, Βουρλουμης.
    Ειμαι της αποψης οτι αν ενα θεμα δεν το ξερεις απο μεσα , ειναι καλο να μην εχεις απολυτη γνωμη.
    Επειδη συμβαινει να ειμαι μεσα στον ΟΤΕ, γνωριζω και βλεπω πραγματα που αν τα μαθετε σιγουρα θα αναθεωρησετε πολλες αποψεις.
    Ευτυχως η δυστυχως δεν ανηκω στους συνδικαλιστες αλλα στους απλους εργαζομενους.Ειμαι απο αυτους που και καφε πινω σε πελατες και ουζο πινω εν ωρα υπηρεσιας , αλλα ειμαι και απο αυτους που και 15-20 βλαβες και νεες συνδεσεις την ημερα κανω,και σε 5-10 κολωνες την ημερα ανεβαινω,και εναεριτης ειμαι, και μονος μου χωρις βοηθο δουλευω(παρανομο),και στης προκλησεις της τεχνολογιας τα καταφερα(αναλογικα,PCM,ISDN,ADSL,internet)και 76 πελατες στην COSMOTE εγραψα οταν δημιουργηθηκε η(αποκλεισμενη απο εσας) COSMOTE και παντρεψα μεταξυ τους διαφορες τεχνολογιες,αλλα και 10-15 λυσεις εχω για την αναπτυξη του ΟΤΕ.
    Αυτα ολα και αλλα περισοτερα εναναν και κανουν οι υπαληλοι τουΟΤΕ.Για να μην νομιζει οκοσμος οτι ΟΤΕ ειναι μονο οι 10 συνδικαλιστες που εμφανιζοντε στα καναλια.
    Τωρα αν αυτον τον γιγαντα (και οχι απαξιωμενο)ΟΤΕ δενμπορουμε να τον διοικησουμε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
    Επαναλαμβανω την αρχικη μου αποψη οτι ειναι λαικισμος αισχιστου ειδους οι κλισε επικοινωνιακες εκφρασεις του τυπου,το κρατος δεν ειναι επιχειρηματιας.
    Το κρατος και ολα τα κρατοι ειναι και πρεπει να ειναι επιχειρηματιες, και μαλιστα καλοι.
    Στον προυπολογισμο της χωρας δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες??(και μαλιστα προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι καλοι),στα ταμεια του καθε υπουργειου δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες?? στην εφορια το ιδιο ,στα δημοσια ταμεια το ιδιο,στις επιδοτησεις, στις χρηματοδοτησεις,στις τραπεζες, στις συναψεις δανειων,στις συμφωνιες για πετρελαιο, αεριο,κλπ.κλπ.δεν λειτουργουν σαν επιχειρηματιες????
    Μια κυβερνηση λεγετε καλη κυβερνηση,αν οι επιλογες της σε υπουργους,σε υφυπουργους, σε διοικητες τραπεζων,σε διοικητες οργανισμων,διευθυντες νοσοκομειων, σε σωματα ασφαλειας κλπ. ειναι πετυχημενες και παραγουν εργο.
    Αν δεν μπορει η κυβερνηση να κανει αυτες τις επιλογες ειναι ανικανη.Βαφτιζει την ανικανοτητα με ωραιες εκφρασεις οπως φιλελευθερο προγραμμα η ιδιοτικοποιηση η στρατηγικος εταιρος βαζει και τη κορδελα που γραφει μεταρυθμισεις και το πλασαρει στο λαο.
    Γιατι στην ουσια αυτο κανετε κυριε Τατουλη και ας μη το παραδεχεστε.
    Θα μπορουσατε με εναν καλο manager και καλη διοικηση (ακοματιστη)να αναπτυξετε τον ΟΤΕ και να τον κανετε μοχλο αναπτυξης για ολη τη χωρα , μοχλο πιεσης για την εξωτερικη πολιτικη,αλλα και ανεξαντλητη πηγη εσοδων και συναλαγματος με τοση διησδηση σε ξενες χωρες.Ανταυτου επιλεξατε να τον παραδωσετε χωρις ορους ,χωρις δεσμευσεις,σε αλλη χωρα σε αλλη εταιρεια που ΑΝ ευαρεστηθει θα κανει επενδυσεις(χλωμο)ΑΝ θελει, θα δινει φορους(απιθανο),ΑΝ θελει θα δινει δουλεια σε ελληνικα χερια,ΑΝ θελει θα απολυει, ΑΝ θελει θα κανει κοινωνικη πολιτικη,ΑΝ,ΑΝ,ΑΝ,.Γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι απο αυτα ολα δεν διασφαλεισατε τιποτα.

    Ο απλος εμπορακος της γειτονιας μου πρωτα προσπαθει το σκαρτο και παλιο εμπορευμα να προωθησει(βλεπε προβληματικες,και χρεωμενες) γιατι το καλο εμπορευμα θα φυγει απο μονο του.Ουτε αυτον τον απλο νομο του εμποριου δεν εφαρμοσατε.
    Ουτε την απλοικη λυση των δημαρχων και κοινοταρχων δεν χρησιμοποιητε.Ναδοθει για καποια χρονια 20, 30, 40 χρονια για χρηση ο ΟΤΕ και να επανελθει στο ελληνικο κρατος(γιατι αυριο μεθαυριο δεν ξερεις τι γινετε?)
    Καλα το κρατος επιχειρηματιας δεν ειναι. Ουτε απλος εμπορακος δεν ειναι???
    Δεν μπορειτε να βρειτε καλο manager για τον ΟΤΕ?
    Οι αλλες ιδιωτικες εταιρειες πως βρισκουν και αναπτυσωνται?
    Βαλτε manager τον επιτυχημενο manager της forthnet η της wind.
    Μηπως δεν θελετε να βρειτε????
    Μηπως δεν θελετε να μεγαλωσει ο ΟΤΕ ??
    Αν υπαρξει αντιλογος θα επανελθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σε όλους,
    Θα μπορούσαμε να το πούμε και έτσι : Ναι η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και ο φιλελευθερισμός της ΝΔ δεν κατάφεραν να διοικήσουν αποτελεσματικά τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, το ΕΣΥ, την Παιδεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες Ελέγχου και ότι άλλο καταπιάστηκαν. Η προτροπή λοιπόν ‘πιο φιλελεύθερα’ θα έπρεπε να είναι : 'ας τα πάρουν άλλοι γιατί εμείς δεν τα καταφέραμε όπως και οι προηγούμενοι'. Για να μην με παρεξηγήσετε είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Αλλά πείτε την συνέχεια: Γιατί άραγε θα πρέπει να εμπνέεται ο λαός από την θεωρία του φιλελευθερισμού ή της σοσιαλδημοκρατίας ; Τι προοπτικές έχει ; Εξηγήστε στους ψηφοφόρους ότι ο φιλελευθερισμός σημαίνει αύξηση της κοινωνικής ανισότητας καθώς συστατικά του είναι ο περιορισμός της φορολογίας, των επιδοτήσεων, των παρεμβάσεων στης αγορά και παρόμοια μέτρα με σκοπό αποκλειστικά τον σκληρό οικονομικό ανταγωνισμό και το επιχειρηματικό κέρδος. Άλλωστε αυτόν τον άκρατο φιλελευθερισμό δεν ζούμε παγκόσμια με τις υπέρμετρες αυξήσεις τιμών ; Ο όρος ‘liberal’ = φιλελεύθερος ακούγεται ευχάριστα, αλλά επίσης μεταφράζεται ως ‘χωρίς ηθικές αναστολές’. Μια οικονομία λοιπόν χωρίς ηθικές αναστολές είναι αυτό που μας περιμένει σε έναν παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό..
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. aporw k. Tatouli...
    an sunexizate na eiste stin kubernisi 8a kanate tetoia sxolia?
    ligo opsima anakalupsate to blogging...

    krima... giati oi apopseis sas einai kales... omws ligo akaires... giati an itan pragmati ktima sas isws den 8a eprepe na dextheite kuberniti 8esi palaiotera!

    kalo sas bradu kai elpizw na min "metriasete" to sxolio mou,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άνθρωποι και πολιτικές.

    Η συντριπτική πλειοψηφια των πολιτικών μιλά για πολιτικές και ιδεολογικούς προσανατολισμούς, ενώ προσπαθεί να δυσφημίσει με λόγια η με πράξεις την πολιτική η την ιδεολογική τοποθέτηση του άλλου , ακόμη και όταν βρίσκεται στην ίδια πολιτική παράταξη και αυτό γίνεται επειδή υπάρχει διαφορετική άποψη για τις οικονομικές επιπτώσεις των πολιτικών. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται πολιτικός δογματισμός
    Βασικός όμως σκοπός πρέπει να είναι η προώθηση καλύτερων προτύπων εργασίας και πάντα ανάλογα με την ικανότητα της αγοράς, όταν η αγορά λειτουργεί σε βάρος του συνόλου τότε δεν υπάρχει ελευθερία.

    Η μη πρόσβαση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε βασικά αγαθά όπως υγεία παιδεία ονομάζεται διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. well...κυριε ΤΑΤΟΥΛΗ give us the benefit of the doubte!!

    you seem to good to be true.

    εξαλου στην πολιτικη η ειλικρινεια...δεν ειναι asset.
    για ποιον λογο λοιπον εσεις παρουσιαζεστε τοσο ειλικρινεις??

    Τι εχετε να κερδισετε απο ολο αυτο το χαος που προκαλειτε?

    ...γιατι σιγουρα δεν το κανετε οπως λεει και ο λαος "για την ψυχη της μανουλας μου""

    Ισα ισα μας κανετε ακομα πιο σκεπτικους και δυσπιστους.

    Καλο σας βραδι.

    Λορεττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγχαρητήρια για το blog πρώτα απ'ολα!Επιτέλους βρέθηκε κάποιος σοβαρός πολίτικος της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης να εκφράσει τις απόψεις του στην blogοσφαιρα που καλώς η κακώς Κυριαρχείται απο την Αριστερα.

    Όσον αφόρα τον ΟΤΕ είναι όντος πολύ αστεία αυτά που ακουστήκαν (και θα ακουστούν) για το θέμα στα πλαίσια της λαϊκίστικης αντιπολιτευτικής ρητορείας και απαντησης σε αυτη.

    Πολλοί ξεχνούν το πόσο πίσω πήγε τη χωρά μας η μονοπωλιακή επιχειρησιακή λογική του ΟΤΕ ,ειδικά στο θέμα της ευριζωνικοτητας αφήνοντας μας τελευταίους στην ΕΕ.Πέρασαν χρόνια για να αρχίσει το τοπίο να αλλάζει και να διαδοθεί το internet σε επίπεδα που συγκρίνονται με τα Ευρωπαϊκά και άρχισε να ασχολείται μαζι του όλο και περισσότερος κόσμος . Επίσης ξεχαστήκαν τα παιχνίδια που παίζονταν με τους εκάστοτε ιδιώτες συνεργάτες-προμηθευτές(intr*com)..

    Επίσης από λογιστικής άποψης η κίνηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ φαίνεται ορθή αφού το κράτος πλέον στον ισολογισμό του θα έχει λιγότερα έξοδα και έσοδα από τα μερίσματα ως μέτοχος μιας επιχείρησης. Βοηθώντας έτσι την δημοσιοοικονομική κατάσταση της χωράς.

    Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά ακόμα θετικά από την κίνηση αυτή και είναι κρίμα να βλέπει κάνεις σε τι επίπεδο κινούνται οι συζητήσεις για το θέμα στα δελτία ειδήσεων, είναι άσχημο να βλέπεις ‘’σοβαρούς’’ ανθρώπους να αντιμετωπίζουν το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιριών στα πλαίσια της φιλελεύθερης ένωσης που λέγετε ΕΕ λες και είμαστε ακόμα στη δεκαετία του 80...Πολυ γελιο αναμενεται και με το θεμα της ολυμπιακης.

    Τέλος ως φοιτητής περιμένω την άποψη σας στο θέμα της παιδείας και του άρθρου 16 ,που έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά από την περασμένη εβδομάδα και απειλεί την ομαλή λειτουργία των σχολών και τις Εξεταστικές χιλιάδων φοιτητών λόγο των κινητοποιήσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μου αρέσει το υφάκι στυλ Τσίπρα που έχεις στο λόγο σου, αλλά θα πίστευα στις καλές σου προθέσεις αν τα ίδα τα έλεγες και όταν είχες ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ...
    Με ξενερώνει αυτή η συμπεριφορά στον πολιτικό.
    Α! Και να μην το ξεχάσω:
    Μακριά απο την Ντόρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τατούλη,

    με αφορμή το άρθρο σας για τον ΟΤΕ νοιώθω την ανάγκη να δηλώσω ότι πέρα από τα ιδεολογικά ζητήματα στο διάλογο για τον ΟΤΕ υπάρχει και η ωμή, σκληρή πραγματικότητα, την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενσυνείδητα διαστρευλώνουν και την οποία η κυβέρνηση δυσκολεύεται να "περάσει" στον κόσμο.

    Η λαϊκίστικη προπαγάνδα που έχει μεγάλη πέραση στις μέρες μας δεν πρέπει να αγνοείται. Πρέπει να εξουδετερώνεται με επιχειρήματα.

    Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ (και μαζι με αυτούς τα κόμματα της αντιπολίτευσης) εδω και μήνες προσπαθουν να μας πείσουν ότι :
    - θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΤΕ κι επομένως η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο
    - θα τεθουν σε κίνδυνο οι επικοινωνίες των πολιτών (βλ. πληροφορίες για τις λεγόμενες παρακολουθήσεις της DT)
    - θα κινδυνεύσει η ασφάλεια της χώρας αφου ο ΟΤΕ ελέγχει τις επικοινωνίες του στρατου
    - ότι θα έπρεπε θα γίνει διαγωνισμός για την εκχώριση του μανατζμεντ του ΟΤΕ
    - ότι είναι δυνατή η επανάκτηση του μανατζμεντ από το ελληνικό δημόσιο.

    Όλοι αυτοί προσπαθούν - και δυστυχώς το έχουν επιτύχει εν πολλοίς- να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες.

    Η αλήθεια που αποκρύπτεται συστηματικά είναι η εξής :

    - Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΤΕ με την έννοια της προσφοράς στο κοινωνικό συνολο δεν χάνεται αφού ο ΟΤΕ μέσω των διατάξεων για την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας πρέπει να εξασφαλίζει τηλεφωνικές υπηρεσίες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ακόμη και σε ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές στις οποίες ο ΟΤΕ δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα. Η υποχρέωση της παροχής καθολικής υπηρεσίες εξασφαλίζεται από νόμους της ΕΕ και δεν καταργείται με την ιδιωτικοποίηση ή με την μεταβίβαση του μανατζμεντ.

    - Είναι αυθαίρετος, λαϊκίστικος και προσβλητικός για την νοημοσύνη μας ο ισχυρισμός ότι η DT θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επικοινωνιών. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαστρεύλωση της πραγματικότητας σχετικώς με τις ..."παρακολουθήσεις" που διενήργησε η DT εις βάρος δημοσιογράφων(βλ. http://antilogos-press.blogspot.com/2008/05/deutsche-telecom.html)

    - Το δημόσιο δίκτυο δεν έχει καμία σχέση με το κρατικό δίκτυο. Σε συνέντευξή του στο adslgr.com ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ήταν ξεκάθαρος : "Η έννοια του «δημόσιου δικτύου» δεν πρέπει να συγχέεται με την έννοια του «κρατικού δικτύου». Σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (στοιχ. κηʼ), ως «κρατικά δίκτυα» - τα οποία μάλιστα δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου αυτού – ορίζονται τα κλειστά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι μεμονωμένοι σταθμοί ραδιοεπικοινωνιών, που εγκαθίστανται και χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένους μόνον φορείς, όπως π.χ., τα Υπουργεία, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο υπηρεσιακών τους αναγκών και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για την παροχή εμπορικών υπηρεσιών στο κοινό». Δηλαδή ο νομοθέτης, ορίζοντας την έννοια του κρατικού δικτύου, δεν υπεισέρχεται στην κρίση επί του «ποιος (δηλαδή το κράτος ή ο ιδιώτης)» είναι ο κύριος του δικτύου, ποιος παρέχει το δίκτυο, αλλά του «πώς και σε ποιόν» τούτο παρέχεται. Υπʼ αυτήν την έννοια, το δίκτυο του ΟΤΕ δεν είναι «κρατικό δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών»." (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194547)

    - Εάν σε έναν διαγωνισμό για την εκχώριση του μανατζμεντ επικρατούσε με την καλύτερη προσφορά υπερτιμήματος π.χ. η Oger Telekom, τα κομματα της αντιπολίτευσης θα ήταν ικανοποιημένα; Ρωτώ διότι ο συγκεκριμένος όμιλος (Σαουδαραβικών συμφερόντων) προσφάτως απέκτησε την Turk Telecom. Και ξαναρωτώ, θα ήταν ευχαριστημένοι όλοι αυτοί που φώνάζουν υπέρ της ανοικτής διαδικασίας, εάν ο ΟΤΕ βρισκόταν εμμέσως σε τουρκικά χέρια;

    - όσοι καταγγέλουν την κυβέρνηση ότι προέβη σε αδιαφανείς διαδικασίες για την πώληση του ΟΤΕ "ερήμην του ελληνικού λαού", την ίδια στιγμή προαναγγέλουν την επανάκτηση του μανατζμεντ εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χωρίς να θεωρούν απαραίτητο να ζητήσουν την άδεια του ελληνικού λαού και των φορολογουμένων για την δαπάνη τεράστιων κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα σχέδιά τους. Καλό λοιπόν θα ήταν αυτοί οι κύριοι να προσέχουν τι εξαγγέλουν διότι στην περίπτωση που θα βρεθούν σε θέση να πραγματοποιησουν τα σχέδιά τους ίσως κατηγορηθούν για διασπάθηση δημοσίου χρήματος.

    Ήδη πληρώσαμε μια φορά την ξεροκεφαλιά και το πείσμα της κυβέρνησης Σιμίτη με τις αποζημιώσεις στην τέως Βασιλική οικογένεια, οι οποίες δεν καταβλήθηκαν από ιδιωτικά ταμεία, αλλά από χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.

    σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε την απάντηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μιας και αναφέρθηκε σε σχόλια παραπάνω πρέπει να ξέρετε ότι ο Πέτρος και σε stage έχει βάλει κόσμο και στην κοινοπραξία της Ε.Ο τάζει ότι έχει τη δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κατ' αρχήν,

    ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας σε αυτήν την ανταλλαγή απόψεων που επιχειρώ με αυτήν μου την πρωτοβουλία.

    Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα σχόλια μπορώ συγκεντρωτικά. Επίσης θα παρακαλούσα να υπογράφετε με κάποιο τρόπο, προκειμένου να είναι πιο εύκολο να απευθύνομαι στον καθένα ξεχωριστά στις απαντήσεις μου.

    1ον) Έγινε νύξη από αρκετούς στο γεγονός ότι δήθεν μιλώ τώρα και όχι όταν ήμουν στην κυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν κάποιος είναι υπουργός δεν ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρά μόνο προσπαθεί με απλά λόγια να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλέιά του. Προσωπικά αυτό έπραξα και μάλιστα ήμουν συνεπέστατος σε όσα λέω και σήμερα. Ο πολιτικός μου προιστάμενος γνώριζε πολύ καλά και τις απόψεις μου και τις ενέργειες μου. Όταν διαφώνησα με τακτικές (ποτέ δε στράφηκα εναντίον ατόμων επί προσωπικού) δε δίστασα ποτέ να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου. Επιπλέον, προσπάθησα να εφαρμόσω και τα περί αξιοκρατίας και τα περί επανίδρυσης του κράτους (με το νομοσχέδιο για το Νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟ): κάποια προχώρησαν, κάποια όχι μέσα σε αυτήν την διετία. Επιπλέον, και συγκρούστηκα και διαφώνησα ανοικτά με τα λεγόμενα συμφέροντα και κατεστημένα, οπότε τα όσα ανακυκλώνει ο φίλος politis.blogspot είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας( μπορεί να ανατρέξει κανείς στις εφημερίδες και τα Μέσα της εποχής για να αντιληφθεί ότι κανένας δεν με χάιδευε). Μάλιστα, αν κάποιος ενδιαφέρεται παραπάνω, μπορεί να ανατρέξει στην προσωπική μου ιστοσελίδα και στην αρθρογραφία μου διαχρονικά. (www.tatoulis.gr)
    Τέλος, το να μιλήσει κανείς για απολογισμό μιας κυβέρνησης σχεδόν ενός έτους (μην ξεχνάτε ότι είχαν παρεμβληθεί οι Ολυμπιακοί αγώνες), θα ήταν άκαιρο και πρόωρο.

    2ον)Όσον αφορά τα περί της αντίδρασής μου και αν αυτή υπονομεύει την παράταξη μου. Κοιτάξτε, είχα γράψει και στο εισαγωγικό μου σημείωμα ότι για εμένα μια από τις βασικές αρχές του δημόσιου διαλόγου είναι να επικεντρωθούμε στην άποψη/θέση που εκφράζεται και όχι στο ποιος είναι ο εκφραστής τους. Αυτό εξυπηρετεί την ουσία του διαλόγου και όχι την επιφάνεια. Όσοι εμμένουν σε χαρακτηρισμούς και καχυποψίες δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα του επουσιώδους και του αποπροσανατολισμού. Περιμένω στο μέλλον σχόλια επί των θέσεων και όχι επί προσωπικού. Άλλωστε, "οι εξηγήσεις- έγραφε ένας βρετανός συγγραφέας- δεν ήταν ποτέ του γούστου μου: οι φίλοι μου δεν τις χρειάζονται και οι εχθροί μου δε θα τις πιστέψουν ποτέ". Αυτα.

    3ον)Αναφορικά με τα παλαιάς κοπής πολιτικός που ορισμένοι μου απηύθυναν. Το γεγονός ότι προσπαθώ στην περιφέρεια μου την Αρκαδία , σε όποιες περιπτώσεις μπορώ, να φαίνομαι χρήσιμος και να συντρέχω σε ιατρικά ζητήματα (είμαι άλλωστε γιατρός) ή σε οτιδήποτε άλλο, αυτό δε με αποτρέπει από το να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα του συστήματος. Και αυτό είναι που επαναλαμβάνω: το σύστημα δεν θα έπρεπε να έχει ανάγκη ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλο να μεσολαβεί ανάμεσα σε κοινωνικά αγαθά (όπως η παιδεία ή η υγεία ή η εργασία) και τον πολίτη. Και αυτό το λέω και με αυτοκριτική διάθεση. Επίσης, δύσκολα μπορεί να μου καταλογίσει κανείς "κομματισμό", αφού όλοι γνωρίζουν καλά ότι οι διαχωριστικές γραμμές και τα κομματικά εσκαμμένα δεν υπήρξαν ποτέ για εμένα κριτήριο αρωγής. Η άποψη μου είναι σαφής: όταν μιλώ για παλαιοκομματισμό εννοώ όλες εκείνες τις αρτηριοσκληρωτικές δομές που έχουν σαν στόχο τους αποκλειστικά το έπαθλο (ήτοι το κράτος) και τη νομή της εξουσίας. Επίσης όταν μιλώ για επανίδρυση των κομμάτων, αναφέρομαι ακριβώς στο ότι τα κόμματα πρέπει να ανοικτά και ελεύθερα (χωρίς κομματικές πειθαρχίες κα να επικρέμονται επί των κεφαλών των βουλευτών)και επίσης σε κάτι θεμελιώδες: ότι τα κόμματα πρέπει να μένουν ενωμένα με συνεκτικό τους κρίκο το κοινό όραμα και τις κοινές ιδεολογίες των στελεχών του και όχι τον κοινό αγώνα για την εξουσία.
    4ον) Δεν διαπιστώνω απλώς το πρόβλημα (αυτά που λέω δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα) επιχειρώ παράλληλα να προτείνω και λύσεις. Για παράδειγμα, στα περί οικονομίας. Μου είχε φανεί πολύ καλή ιδέα, η πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Υόρκης (εκφράστηκε στα καθ' ημάς και από το Νίκο Νικολάου στην Καθημερινή) να αναρτήσει ένα ρολόι στην κεντρική της πλατεία, προκειμένου ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται για την πορεία του δημόσιου χρέους. Με αυτόν τον τρόπο, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποκρύψει την πορεία της λεγόμενης "πραγματικής" οικονομίας. Διότι ας μην ξεχνούμε ότι ο κάθε'Ελληνας βαρύνεται με τουλάχιστον 25.000€ ετησίως λόγω του υπέρογκου αυτού χρεόυς. (βλ. εισήγηση μου για τον προυπολογισμό του 2008 http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=139)
    Την άποψη και τις ιδεές μου την έχω καταθέσει και σε πληθώρα ζητημάτων ξεκάθαρα (βλ. το www.tatoulis.gr). Είμαι οπότε ανοικτός σε συζήτηση.
    5ον) Όσον αφορά τα περί φιλελευθερισμού, εκείνο το οποίο συνεχίζω να επαναλαμβάνω είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τα κακώς κείμενα της ελεύθερης αγοράς, διότι ποτέ δεν την επιτύχαμε. Από την άλλη πλευρά, διαστρεβλώσαμε τις θεωρίες του Κέινς για να δώσουμε άλλοθι στον κρατικό παρεμβατισμό που άφησε πίσω του υπέρογκα δημόσια ελλείμματα και δυσθεώρητες κρατικές δαπάνες, τακτική που βλέπω δυστυχώς να επανέρχεται στο προσκήνιο. (βλ. την απάντησή μου στον Κώστα Λαλιώτη και στο άρθρο του «Από την κρίση στο κραχ; Φόβοι και ελπίδες», «Τα Νέα» 19.4.2008 στην διεύθυνση http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=138)
    6ον) περί νεοφιλελευθερισμού νομίζω ότι εξαρετική είναι η παρέμβαση του Πάσχου Μανδραβέλη (http://www.medium.gr/articles/120790538626965.shtml,)και στα περί του ένοχου για τη φτώχεια καπιταλισμού δείτε του ιδίου http://www.medium.gr/articles/116774234246882.shtml. Ας είναι αυτά καλή τροφή για περαιτέρω συζήτηση.
    7ον)Στα περί ΟΤΕ και διεθνούς εμπειρίας. Φίλε ανώνυμε, στη διεθνή σκηνή αυτό που μονοπωλεί όλες τις τάσεις στις τηλεπικοινωνίες έίναι η πολιτική των συγχωνεύσεων. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε και προεκλογικά να βάλει στο παιχνίδι έναν στρατηγικό εταίρο, προκειμένου ο κερδοφόρος ΟΤΕ να μην μείνει εκτός παιχνιδιού συνεπεία του διογκούμενου εις βάρος του ανταγωνισμού. Το να αναμασούμε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει έναν κερδοφόρο οργανισμό είναι λάθος για δύο λόγους: α) το ξε- πούλημα θα κριθεί με τη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας β) βλέπει τα πράγματα με κοντό μάτι, από τη στιγμή που ο ΟΤΕ λόγω ελλιπούς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους ευρωπαικούς κολοσσούς. γ)όσοι αναφέρονται στη δυναμική που είχε αναπτύξει ο ΟΤΕ στα Βαλκάνια για να υποστηρίξουν τις αντιρρήσεις τους στην πώληση, να θυμίσω ότι είναι πάγια τακτική των πολυεθνικών να αφήνουν έναν εθνικό οργανισμό να ανοίγει μια καινούρια αγορά, προκειμένου να αποσοβήσουν μεγάλες δαπάνες και να διεισδύσουν στην συνέχεια. Στο ζήτημα του ΟΤΕ θα επανέλθω
    8ον) Τέλος, στα περί ανάξιων διοικήσεων, δε θα είμαι εκείνος που θα διαφωνήσω μαζί σας. Ασφαλώς και η χώρα βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων. Πρόκειται για ένα ακόμη νοσηρό αποτέλεσμα της αναξιοκρατίας και του εκκοματισμού του κράτους. Στο σημείο αυτό, θέλω μόνο να επαναλάβω μια θέση που έχω εκφράσει και στην αρθρογραφία μου, και στα όργανα της παράταξης μου και στη Βουλή: πρέπει να εφαρμοσθεί ένας δείκτης αποτελεσματικότητας για τους κατέχοντες δημόσια αξιώματα. Τι εννοώ; Στον τάδε υπουργό δόθηκαν χ χρήματα για το ψ έργο.Αυτό πρέπει να ελεγχθεί αν υλοποιήθηκε και σε τι βαθμό, όπως συμβαίνει με όλους τους managers.

    Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στόν politi syper mal δεν απαντήσατε.Είναι εκτός αναρτήσεως βέβαια, αλλά το θέμα του μας καίει όλους. (Από Κόρινθο και κάτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διερωτωμε, αν ολος αυτος ο θορυβος των κομματων της αντιπολιτευσης και των σχολιαστων εδω στο blog, θα μπορουσε να απαντηθη αντικειμενικα και με ειλικρινεια οτι εταιρεια τηλεπικοινωνιων στην Ευρωπη και σ'ολο τον κοσμο, με τοσους πολλους αργοσχολους δημοσιοθεσιτες δεν υπαρχει...Αυτη ειναι και η θεμελιωδες διαφορα με αλλες κρατικες εταιριες αλλων χωρων (οπως και η D.T.)που δεν πωλουνται και δεν ειναι προβληματικες...Σε λιγο καιρο, θα βλεπαμε στον ΟΤΕ την ιδια κατασταση με την Ολυμπιακη και το κρατος να συντηρη εταιριες με τα χρηματα των φορολογουμενων.
    Για τον ιδιο λογο διερωτωμαι, οταν γινεται λογος για δωρεαν παιδεια και περιθαλψη, γιατι δεν μιλα κανεις (καλα οι πολιτικοι) αλλα οι γονεις??, για το ποσο τους στοιχιζουν, σε καθε παιδι, τα φροντιστηρια (παγκοσμια μοναδικος θεσμος στη Ελλαδα και μονον εδω....)
    Σε χωρες, οχι και τοσο προτυπο, (Ιταλια) ο καθενας επιβαρυνεται αναλογα με τη φορολογικη του δηλωση, ο απορος δωρεαν, ο μεσαιας ταξεως συμετεχει αναλογα, ο πλουσιος εξ ολοκληρου!
    Αισθανομαι για ολα τα ανωτερω, οτι ζουμε σε καποια Αφρικανικη χωρα..., δεν γινεται τιποτε σημαντικο στη χωρα μας....ειναι κριμα και δεν το αξιζουμε...αλλα η Ευρωπη ειναι τοσο μακρια απο εδω...
    Την ευθυνη πιστευω την εχομαι ολοι, και οχι μονον οι πολιτικοι.
    Ευχαριστω για τη φιλοξενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν θέλεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι πολιτικός παλαιάς κοπής, να βγεις δημοσίως στο νομό Αρκαδίας και να δηλώσεις ότι δεν θα ξανακάνεις ρουσφέτι, είτε αυτό αφορά στρατό, είτε stage είτε οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ανώνυμος

    έχω απαντήσει επαρκώς στην προσωπική σου πικρία. Δε θα επανέλθω, διότι εδώ κανείς δεν εγκαλεί κανέναν. Πρόκειται για μια ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, έναν δημόσιο διάλογο και όχι εφαλτήριο να επιρρίπτει ο ένας στον άλλο κατηγόριες. Δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανένας να θέτουμε ανούσια και λαικιστικά διλήμματα στον συνομίλητή μας. Δεν θα επανέλθω, διότι όπως επανάλαβα το θέμα σου μοιάζει προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν είναι ζήτημα πικρίας, έχω αποδεχθεί ότι στη ζωή επικρατούν οι δυνατοί και επίσης πρέπει να σου πω ότι επικροτώ απολύτως τη στάση σου απέναντι στο κόμμα. Απλά θεωρώ ότι αν θέλεις όντως να διακριθείς από τους υπολοίπους και να αποδείξεις την αλήθεια των λόγων σου, να αλλάξεις και πολιτική λογική σε τοπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ αντίλογος, sMike

    νομίζω ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/03/2008_264483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. η σωστή διεύθυνση

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/03/2008_264483

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. πάμε πάλι με διαφορετικό τρόπο...

    "Ποιος συνεταίρος στον ΟΤΕ",
    Σ. Μάνος, Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητε Πετρο,

    Καταρχας πολυ καλη η προσπαθεια σου και να την συνεχισεις. Για το θεμα του ΟΤΕ εκτος απο τους συνδικαλιστες και τους υπαλληλους του ΟΤΕ (και τους απαρχαιωμενους κομμουνιστες που φταιν για την καταντια της πολιτικης, και αν θελει κανεις θα του εξηγησω τι εννοω) δεν διαφωνει κανεις οτι επρεπε να πουληθει. ΑΛΛΑ γιατι ΤΩΡΑ και γιατι με τον Βγενοπουλο; Η λαμογια εκει βρισκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το τεκμήριο που συνιστά για την ώρα τη μόνη απτή απόδειξη αυτοκάθαρσης σε πολιτικό κόμμα. Τα υπόλοιπα είναι ηθικιστικές θεωρίες AYTA TA EIΠΕΣ ΕΣΥ ΠΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ;;ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ;;;ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΟΙ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή