Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Η πολύτιμη διεθνής εμπειρία (απαντώντας στα επίμονα ερωτήματά σας).

Από την εκδότρια κ. Ζαχαρέα στα κόμματα «εστιατόρια» και την δήθεν «ομηρία» της κυβέρνησης


Από την υπερηθικοποίηση της πολιτικής και το δόγμα «σεμνά και ταπεινά» που θα όφειλαν να ακολουθούν πιστά τα στελέχη της νέας διακυβέρνησης, έχουμε φθάσει σήμερα – τέσσερα χρόνια μετά- σε σχετικισμό. Ο καταλογισμός ενός κρούσματος διαφθοράς / υπόνοιας διαφθοράς κρίνεται όχι από αυτό καθαυτό το γεγονός, αλλά από τις επιπτώσεις του στην εκάστοτε (ισχυρή ή ισχνή) κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή από το δόγμα «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια» φθάνουμε πλέον ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όχι απλώς να αμφισβητεί το φαίνεσθαι, αλλά κυρίως… το είναι.

Με την πρόσφατη παρέμβαση του, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε για πολλοστή φορά να καλλιεργήσει ένα ακόμη κακόγουστο κουτσομπολιό, δημιουργώντας μια ακόμη τηλεοπτική φαρσοκωμωδία, δίχως ίχνος πολιτικής ουσίας ή αν έχει πολιτική ουσία αυτή είναι η δημιουργία συνθηκών για εκλογές (ή για απειλή εκλογών πράγμα που είναι συνταγματικά τουλάχιστον ανεπίτρεπτο).

Θα αναφερθώ σε ορισμένες περιπτώσεις (των οποίων τη σοβαρότητα εσείς μετ’ επιτάσεως μου υποδείξατε) εκ παραλλήλου με αντίστοιχες περιπτώσεις από την διεθνή πολιτική σκηνή. Ως εκ τούτου, οι λύσεις και οι συμπεριφορές που θα προτείνω ελπίζω να ξεφύγουν από τη συνήθη αντιμετώπιση που βρίσκουν οι απόψεις μου από τους διάφορους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους δημοσιογράφους των media και τους υπερόπτες «μάγους» της επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, θα αναφερθώ στην διεθνή εμπειρία, για να μιλήσουμε επιτέλους και λίγο πολιτικά…

Διεθνής εμπειρία και κ. Μάρα Ζαχαρέα


Στο ζήτημα της κ. Μάρας Ζαχαρέα, στο οποίο βλέπω ότι αρκετοί εμμένετε. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις προηγούμενες εκλογές, για δεύτερη φορά, ο κ. Ρουσόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (διορισμένος δηλαδή από τον πρωθυπουργό) και μετεκλογικά, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του προέδρου, αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, αρμόδιος για να εποπτεύει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, το momentum θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, αφού την ίδια περίοδο έχουν προκηρυχθεί οι ραδιοφωνικές άδειες λειτουργίας αλλά και οι ψηφιακές συχνότητες. Παράλληλα, η σύζυγος του υπουργού, συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία της, εξασφαλίζοντας μια ιδιαιτέρως καλή μεταγραφή στον όμιλο Alter, ως συμπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ως ραδιοφωνική παραγωγός στον ρ/σ Real FM και τέλος έχει ξεκινήσει ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα, ως συνεκδότρια free press περιοδικών και στο προσεχές μέλλον συνιδιοκτήτρια τηλεοπτικού καναλιού και ραδιοφώνου στο διαδίκτυο.

Τίποτε μεμπτό δεν θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει στις δύο αυτές επαγγελματικές παρουσίες, αν τις δει κανείς ξεχωριστά. Όταν όμως συνδέονται, πιστεύω ακράδαντα ότι δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο. Επ’ αυτού η διεθνής εμπειρία είναι πολύτιμη για τη χώρα, η οποία ναι μεν γέννησε την Δημοκρατία, σήμερα όμως υπηρετεί προφανώς άλλες αρχές. Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι ενδεικτικό. Πρόκειται για τις κυρίες Κριστίν Οκράν και Μπεατρίς Σενμπέργκ, κορυφαίες δημοσιογράφους της Γαλλικής τηλεόρασης, οι οποίες ωστόσο παραιτήθηκαν από την θέση τους όταν οι σύζυγοί τους (Μπερνάρ Κουσνέρ υπουργός εξωτερικών και Ζαν Λουί Μπορλό υπουργός οικονομικών) ανέλαβαν τα καθήκοντα τους ως υπουργοί της νέας κυβέρνησης. Η Μπεατρίς Σενμπέργκ μάλιστα, σε ένδειξη επαγγελματικής ευθιξίας, είχε παραιτηθεί από την θέση της ήδη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη κι αν εκείνη κρατήσει την αμεροληψία της, δύσκολα θα γινόταν πιστευτή από τους συμπατριώτες της. Η κ. Σενμπέργκ, βέβαια, φαίνεται ότι έχει σε κάποια υπόληψη την αντίληψη των Γάλλων πολιτών. Τον ίδιο σεβασμό στην αντίληψη των Ελλήνων πολιτών οφείλει να επιδείξει, αν όχι η κ. Ζαχαρέα, ο κ. Ρουσόπουλος, αν όχι ο κ. Ρουσόπουλος, τότε σίγουρα ο κ. Πρωθυπουργός.


Θα ήταν όμως φαλλοκρατικό να ζητήσω, όπως κάποιοι από εσάς, να αφήσει η κ. Ζαχαρέα την εργασία της ή να πάψει να φροντίζει τα προς το ζην της οικογένειας της. Άλλωστε, κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος είναι εκείνος που για να προστατεύσει και το δικό του όνομα και εκείνο της συζύγου του πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε και εκ των βασικών εμπνευστών του περίφημου «βασικού μετόχου». Όσο εκείνος διατηρεί αυτή τη θέση, η σύζυγός του δεν μπορεί να θεωρείται αμερόληπτη δημοσιογράφος, πολλώ μάλλον να είναι εκδότρια και συνιδιοκτήτρια media, όπως φέρεται να είναι. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί ως σύζυγος του να διεκδικήσει στο μέλλον έστω κι ένα κομματάκι από την πίττα (που εκείνος διανέμει) της εξαιρετικά πλούσιας κρατικής διαφήμισης. Η υπόθεση είναι κλασική περίπτωση αυτού που διεθνώς αποκαλείται «σύγκρουση καθηκόντων» και εκθέτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αν λοιπόν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον «παραιτήσει» από τη συγκεκριμένη θέση. Η συνύπαρξη αυτή «δημιουργεί λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες»…*


Διεθνής Εμπειρία και κόμματα «εστιατόρια»

Η διεθνής εμπειρία και πρακτική είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε κι άλλες παρεξηγήσεις. Το έχω επαναλάβει και στο παρελθόν προς τεκμηρίωση της πάγιας άποψής μου για εφαρμογή του κριτηρίου «πολιτικής ενοχής» (αυτό σημαίνει ότι, οι πολιτικοί , λόγω δεσπόζουσας θέσης, πρέπει να παραιτούνται από θέσεις εξουσίας όταν προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, για να εξισώνονται με τους κοινούς θνητούς και να διευκολύνουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης). Ας δούμε το παράδειγμα του Βρετανού υπουργού Εργασίας, Πίτερ Χέιν, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου γύρω από τη χρηματοδότηση του Εργατικού Κόμματος, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι «Θα ελεγχθώ, θα παραιτηθώ για να “καθαρίσω” όνομά μου, και τότε θα επιστρέψω» . Ο κ. Χέιν δεν περίμενε να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να πράξει τα δέοντα, ούτε ασφαλώς πέρασε από κανενός το μυαλό ότι απλώς θα κατέθετε την κομματική του ταυτότητα και θα παρέμενε ανεξάρτητος βουλευτής( για να θυμηθούμε τα δικά μας περί ανεξαρτητοποίησης…). Την ίδια στιγμή, προφανώς και το Εργατικό Κόμμα δεν θεωρεί εαυτό «εστιατόριο» κατά την ατυχή έκφραση της υπουργού Εξωτερικών, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αντιτάχθηκε προ ημερών στην εφαρμογή του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής δηλώνοντας ότι τα κόμματα δεν είναι εστιατόρια, όπου έρχεται και φεύγει κανείς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αντίθετα, θα έλεγα ότι το κάθε υγιές και σύγχρονο κόμμα οφείλει να απομακρύνει όσα τυχόν από τα στελέχη του θεωρήσουν το κόμμα «εστιατόριο» στη λογική του «ήλθον, έφαγον και απήλθον». Το τεκμήριο πολιτικής ενοχής πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, ειδάλλως πολύ σύντομα θα απωλέσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου όλην του την αξιοπιστία.



Διεθνής εμπειρία και κομματική πειθαρχία

Πολύτιμη είναι η διεθνής εμπειρία και στο πολυθρύλητο πλέον ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας. Θα υπενθυμίσω μόνο ότι η Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ σε καιρούς παντοδυναμίας και μεγάλης λαοφιλίας της είχε «χάσει» στη Βουλή περί τα 32 νομοσχέδια, ορισμένα εκ των οποίων ήταν εξαιρετικά κρίσιμα για την εξέλιξη της κυβερνητικής της πολιτικής. Μάλιστα, κανένας δεν σκέφτηκε ότι αυτή η καταψήφιση των νομοσχεδίων από μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της θα επέφερε τη διαγραφή των στελεχών αυτών ή άλλες εις βάρος τους κυρώσεις. Προφανώς και η Θάτσερ δεν ένιωσε «όμηρος» αυτής της συμπεριφοράς των στελεχών της, ούτε ασφαλώς οδήγησε τη χώρα της σε εκλογές με αυτήν την δικαιολογία. Και ακόμη παραπέρα. Προφανώς και δεν επέτρεψε σε υπουργούς της να εκτοξεύουν απειλές ένθεν κακείθεν και να προδιαγράφουν εξελίξεις τόσο σημαντικές όπως η προκήρυξη εκλογών**. Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη. Κανείς δεν είναι όμηρος κανενός. Το κόμμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα δεν στέκουν για πολύ στις Δημοκρατίες. Σταθερότητα χωρίς πρόοδο εξυπηρετεί μονάχα εκείνους που ωφελούνται από τη διαιώνιση μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Έστω κι αν οι λαοί δυστυχούν…***


Ανακεφαλαιώνοντας:


Φίλοι bloggers, η σύγκριση των πολιτικών ηθών στον τόπο μας με τα παραδείγματα από άλλες προηγμένες δημοκρατίες δείχνει πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε για να ξεφύγουμε από τις νοσηρότητες που μας τραβάνε προς τα πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά. Η κοινωνία παρακολουθεί ανήσυχη τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, την έλλειψη πολιτικής ευθιξίας, τον αυταρχισμό. Συμμερίζομαι τον θυμό σας. Η αγωνία σας είναι και δικιά μου και μάλιστα μεγαλύτερη, γιατί η δική μου ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στις κοινωνικές διεργασίες, πιστεύω στις δυνατότητες αυτού του τόπου. Γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Σε όλα τα κόμματα υπάρχει ένα υγιές κομμάτι που αντιστέκεται και στη Νέα Δημοκρατία επίσης.

Αρκετά με τις σιωπηλές πλειοψηφίες! Ήλθε η ώρα να βρούμε πρώτοι εμείς την τόλμη να απομονώσουμε όλα εκείνα τα νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα. Να βρούμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους λίγους εκείνους που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα –πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους (πολλοί είμαστε εκείνοι που τους θυμόμαστε επαίτες μιας όποιας θεσούλας)! Να βρούμε την τόλμη να αντικρούσουμε όσους δε διστάζουν να κάνουν συνένοχο ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προκλητική στάση ζωής τους!**** Να βρούμε την τόλμη να μιλήσουμε με ξεκάθαρα λόγια για αυτούς που πορεύονται στον δημόσιο βίο με μόνη περγαμηνή την δράση τους στα κόμματα και στις κομματικές νεολαίες, τις στενές σχέσεις με υπουργούς, δίχως μισό ένσημο και με λιγοστές σπουδές περιφέρονται ως καταξιωμένοι τεχνοκράτες! Διότι, η βάση του κόμματος, ο ουσιαστικός του πυρήνας συνεχίζει να είναι υγιής, να θυμάται τις δεσμεύσεις, να μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες που υποσχεθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι δύσκολη. Όσοι κερδίζουν από την πολιτική, έχοντας χάσει και τα τελευταία υπολείμματα προσωπικής αξιοπρέπειας και πολιτικής ευθιξίας, πολεμούν (υπέρ εστιών αλλά όχι υπέρ βωμών...), υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Και ακολουθώντας τα διδάγματα του Μέττερνιχ και του Γκαίμπελς, προσπαθούν να σπιλώσουν ή να διακωμωδήσουν όσους αντιστέκονται. Δεν θα μας κάμψουν. Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας.

Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους.


…………………………………………………..

Σημειώσεις:

*Το Φεβρουάριο του 2003, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωνε: «Η διαφθορά που συνοδεύει την κυβέρνηση Σημίτη οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδα, προβάλλει λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Ελληνες πολίτες».

**Μολονότι η αγγλική συνταγματική νομοθεσία δεν διέθετε ούτε διαθέτει το άρθρο 84 του ελληνικού συντάγματος το οποίο με τη σοφία του κάνει διάκριση μεταξύ προτάσεως δυσπιστίας και προτάσεως εμπιστοσύνης, όπου για την πρώτη (καταψήφιση, άρα πτώση της κυβέρνησης) απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, δηλαδή του απόλυτου αριθμού των βουλευτών, ενώ για την πρόταση ανανέωσης εμπιστοσύνης απαιτεί την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 κατά τη διατύπωση του συντάγματος, των 2/5 δηλαδή του κοινοβουλίου.


***Στην τελευταία Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε : «Αν ένας βουλευτής της Ν.Δ. καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο… ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές».

****Στην εκπομπή του Alpha Radio “Kάτι Τρέχει», απαντώντας σε σχόλια ακροατών για τον προκλητικό και πολυέξοδο τρόπο ζωής που ακολουθεί, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωνε: «Δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν. Αν κανείς απολαμβάνει ένα επίπεδο ζωής που το δικαιολογεί η συγκρότηση του, η περιουσία του, αυτό είναι θέμα δικό του. Πάντα ζούσα έτσι. (…) Για να με κρατά ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, κάτι παραπάνω προσφέρω».

247 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 247 από 247
Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη,

Περιμένουμε τη μετά ΝΔ σας κίνηση. Γιατί δε φαντάζομαι να περιμένετε να μείνετε στη ΝΔ!Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται νέο κόμμα, τελεία και παύλα. Κόμμα από αυστηρά ορθολογικούς και έντιμους ανθρώπους που βλέπουν την επερχόμενη καταστροφή.
Ναι καταστροφή, διότι αν η Ελλάδα συνεχίσει έτσι και δε συρρικνωθεί ή καταστραφεί θα είναι πρωτοφανές παράδειγμα στην ανθρώπινη ιστορία.
Για όσους από εσάς συνεχίζετε να γράφετε απειλώντας και κουνώντας το δάκτυλο από τα κομματικά σας ιερά μετερίζια, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ούτε πού βρίσκεστε, ούτε τι πράττετε, ούτε τι διακυβεύεται. Αν λοιπόν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να περιφέρετε το εκάστοτε κομματικό σας σκυλολόι στα υπουργεία, στους θώκους, στη διαχείρηση του δημοσίου χρήματος και σε όλες τις μιζοφόρες δραστηριότητες που διαρκώς η κομματοκρατία σας εφευρίσκει...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΤΕ. Αποδεικνύετε με αυτά που γράφετε το λόγο για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά: ο λαός είναι βαθύτατα διεφθαρμένος και καλομαθημένος. Η αλλαγή αυτής της χώρας θέλει στρατηγική και τακτική, γιατί το σύστημα και οι βολεμένοι έχουν τεράστια αποθέματα αντίστασης και τα πλοκάμια τους παντού.

Κ. Τατούλη, περιμένουμε. Και καλά κάνετε που μέχρι τώρα μένετε. Το σύστημα δεν αλλάζει με το σταυρό στο χέρι, χρειάζεται πονηριά, στρατηγική, μέθοδο και αποφασιστικότητα. Αν ήταν εύκολο αυτό που πάτε να κάνετε, θα είχε γίνει ήδη...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, εσείς και το κόμμα σας, όπως και οι προηγούμενοι, όπως και κάθε άλλος που θα είχε την ευκαιρία με την κουτάλα της εξουσίας να ανακατέψει το δημόσιο χρήμα-περιουσία του λαού,καταφέρατε να μας κάνετε να πεινάσουμε.
Είμαστε πολλοί νέοι άνθρωποι που μας ονομάζουν γενιά των 700 ευρώ!

Ψ Ε Υ Δ Ο Σ ΜΕΓΑ!

610 ευρώ καθαρά παίρνουμε, έχοντας ενοίκιο 250 €
ΔΕΗ 50 €
ΟΤΕ 40 €
Προσωπικά έξοδα πολλά και ούτε λόγος για αποταμίευση!
Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως ζούν οι μικρομεσαίοι, γιατί ποτέ κανείς σας δεν ήταν μικρομεσαίος!
Δεν μας νοιάζει κανείς Ρουσόπουλος, καμιά Ζαχαρέα, Αγοραστός και λοιπά πρόσωπα!
Και ξέρετε κάτι; Όλος ο Ελληνικός λαός, έχει κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να το αποκτήσει κανείς πολιτικός....
Α Ξ Ι Ο Π Ρ Ε Π Ε Ι Α

Καληνύχτα σας, και αν θέλετε να είστε μαγγας, ασχοληθείται με την καθημερινότητα.

Ανώνυμος είπε...

Mε αφορμή το άρθρο σας θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου για την κατάσταση που ζούμε αυτή την στιγμή κρίνοντας τα δυο μεγαλύτερα κόμματα μιας και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη.
Πρώτον η κυβέρνηση αντί να πάει να διορθώσει τα στραβά που έκανε το πασόκ να κρατήσει ότι θετικό και να προχωρήσει παρακάτω. Έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο διάλυσε ότι καλό οικονομία ,ανάπτυξη ,ολυμπιακά ακίνητα ,δημοκρατικοί θεσμοί ,εξωτερική πολιτική και κράτησε την διαφθορά, τα ναρκωτικά ,το trafficking , τις μίζες .Ούτε ο ποιο κακόπιστος αντιπολιτευόμενος δεν το περίμενε.
Όσο για το πασόκ κάθετε στην άκρη επειδή δεν είναι εξουσία και δεν έχει όφελος τα αφήνει όλα στο έλεος του κύριου .Εκμεταλλεύεται μόνο ορισμένα σκάνδαλα για να ανεβάσει τα ποσοστά του για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου δεν λέει λέξη ούτε παίρνει πρωτοβουλία για ανατρέψει κάτι .Εάν έκανε μια σωστή αντιπολίτευση η σημερινή πραγματικότητα θα ήταν διαφορετική.
Ο κόσμος είναι απελπισμένος σε ποσοστό 80% από τα δυο μεγάλα κόμματα που μπορούν να κυβερνήσουν .Σε συνδυασμό με τα αγορασμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κοιμίζουν το κόσμο παραπληροφορώντας φαίνεται να μην υπάρχει διέξοδος.
Μια κοινωνία για να πάει μπροστά έχει ανάγκη από καλή κυβέρνηση από καλή αντιπολίτευση και από υποψιασμένους πολίτες που ελέγχουν την εξουσία ώστε να εκτελείται η λαϊκή βούληση προς όφελος του τόπου.
Η θέση του κάθε βουλευτή είναι ιερή απ όποιο κόμμα και εάν προέρχεται και πρέπει να την υπερασπίζεται απαλλαγμένος από φόβους.
Όπως έλεγε και ο ποιητής
Όσοι το χάλκινο χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγών δουλεία θα έχουσι
θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ

Unknown είπε...

Φίλτατε κ. Τατούλη,

Σας στέλνω τα ειλικρινή, βαθιά συλλυπητήρια μου για τον λόγο που εκφώνησε ο αρχηγός του κόμματός σας, στη θεσσαλονίκη.

Το γράφω αυτό χωρίς χαιρεκακία, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι τουλάχιστον, στο χειρότερο κομμάτι της δραστηριότητας της ΝΔ που είναι η επικοινωνία με όρους ταλιμπανικού τυφλού φανατισμού και ασύστολης γκεμπελικής προπαγάνδας, εσείς διαφοροποιήστε.

Ειλικρινή συλλυπητήρια φίλτατε...
Κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν αξίζει τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό.

ΥΓ:
ΘΑ ήθελα πάντως να μάθω ποιος του τις γράφει αυτές τις προκλητικές τις... μαλλλλακότερα θα έπρεπε να τα είχε πει.

Ανώνυμος είπε...

ρε Τατούλη ποιος σε βάζει να τα λες αυτά που λες; ποιου ή ποιων συμφέροντα εξυπηρετείς;

Aνεμος είπε...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΑΝ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ??

Ανώνυμος είπε...

Λαγός την φτέρη αίσιε, κακό του κεφαλιού του.

Εδώ που τα λέμε Free Press έντυπο το οποίο λόγο της φύσης του, τα μόνα έσοδα του είναι από την διαφήμιση και με θέμα την οικολογία βγάζει μάτι ότι στοχεύει σε κρατική διαφήμιση.

Αλλά από την άλλη γιατί να δικαιούται και να παίρνει κρατικό φιλοδώρημα ο κ.Τράγκας για παράδειγμα (μην μου πείτε ότι δεν το ξέρατε) και να μην δικαιούται η κ. Ζαχαρεά που θέλει να προάγει και την οικολογία ;

Μόνο και μόνο επειδή είναι σύζυγος υπουργού ; Κάποιος μπορεί να πει ότι έτσι έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της όποτε και η παραμικρή παρασπονδία θα γίνει αισθητή.

Αν προεκτείνουμε αυτή την λογική και οι συγγενείς πολιτικών δεν θα πρέπει να κατεβαίνουν στη πολιτική διότι διαταράσσεται ο ανταγωνισμός. Αφαιρέστε με την μία Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργο Παπανδρέου, Ντόρα Μπακογιάννη και φυσικά Κώστα Καραμανλή. Θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτούς ; Ο κόσμος τους ψήφησε παντός.

Άσε που ίσως τελικά να υπάρχουν κάποια λεφτά που πρέπει να δοθούν για την οικολογία αλλά κανένας δεν ενδιαφέρετε να βγάλει ένα έντυπο με τέτοιο θέμα.

kostas K είπε...

ΠΕΤΡΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΝΔ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΕΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.ΦΥΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΝΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είστε σε λάθος κόμμα; Τι δουλειά έχετε στην Δεξιά; Εσείς γνωρίζετε καλύτερα την Δεξιά έχετε θέση σε αυτή την παράταξη;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη
Στα άρθρα σας εγκαλείτε τους συναδέλφους σας "για ηθικό ασυμβίβαστο" "πλουτισμό κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων" κλπ.
Δηλαδή τους κατηγορείτε για έλλειψη ήθους.
Θα συμφωνούσα σχεδόν σε όλα όσα ωραία γράφετε.
Έχω όμως πολλές απορίες. Θα αναφερθώ μόνο σε μία.
Για το "ηθικό ασυμβίβαστο της κ. Ζαχαρέα" αναφέρεται ως παράδειγμα τις περιπτώσεις των συζύγων δύο Γάλλων πολιτικών (Κριστίν Οκράν και Μπεατρίς Σενπέρς).
Ενώ σας έχει επισημανθεί:
α. ότι και οι δύο κυρίες εργαζόταν σε κανάλια της Γαλλικής Κρατικής Τηλεόρασης (FRANCE 2 και FRANCE 3) αντίστοιχα και όχι σε ιδιωτικά κανάλια και
β. η κυρία Οκράν διορίσθηκε από τον Σαρκοζύ Γενική Διευθύντρια όχι μόνο ενός αλλά περισσοτέρων κρατικών καναλιών (ΝΕΑ).

Μέχρι σήμερα σιωπάτε και δεν διορθώνετε την ανακρίβεια αυτή στην οποία εν πολλοίς στηρίζεται η μομφή σας κατά ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ "περί ηθικού ασυμβίβαστου"
Εκτός αυτού τα σχόλια για το θέμα αυτό (με παραπομπές σε δημοσιεύματα) τα εξαφανίζετε

Κύριε Τατούλη η στάση σας αυτή δεν είναι μόνο "ηθικά ασυμβίβαστη" αλλά και "πολιτική συκοφαντία"

Καππαδόκης είπε...

Στη σχετική ερώτηση για την εργασία της κυρίας Μάρας σε σχέση με τη θέση του συζύγου της ο πρωθυπουργός μας έβγαλε ένα φεμινιστικό λογύδιο. Αυτό είναι το θέμα; Μα είναι δυνατόν να νομίζει ότι όλοι εμείς είμαστε τόσο βλάκες που να δεχόμαστε αυτές τις παιδαριώδεις απαντήσεις;

Μόλις τώρα είδα και την "ζαλισμένη απάντηση του" στην ερώτηση του Γιώργου Βλάχου που κατά τη γνώμη μου ήταν εξαιρετική και αποκαλυπτική.

Πολύ κρίμα και γι' αυτόν αλλά κυρίως για μας..

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη, να μου επιτρέψετε, να απευθύνω ένα ερώτημα σε όλους αυτούς που σας ρωτούν γιατί δεν τα λέγατε αυτά όταν είσασταν υφυπουργός και τα λέτε τώρα.
Δεν το κάνω αυτό επειδή πιστεύω ότι δεν μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, αλλά επειδή στις συζητήσεις, λειτουργεί ο νόμος της βαρύτητας.
Οταν συζητούν ένας ευφυής και ένας βλάκας, μοιραία η συζήτηση "πέφτει" χαμηλώτερα από το επίπεδο του ευφυούς και αν το επιτρέψει κανείς διολισθαίνει με μαθηματική ακρίβεια και τείνει να φτάσει στην συνέχεια, όλο και πιό πολύ στο επίπεδο της βλακείας.
Δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, αυτό.
Πρώτος το έχει πεί ο Αινστάιν, όταν είπε, ότι δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η βλακεία και συμπλήρωσε με νόημα, "αν και για το σύμπαν δεν είμαι και τόσο σίγουρος".
Αλλά ας έρθω στην απάντηση της ερώτησης, γιατί δεν τα λέγατε αυτά όταν ήσασταν υπουργός.
Ας δούμε ποια είναι αυτά.
Είναι η συμπεριφορά του Ρουσόπουλου και της Μάρας.
Είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Βουλγαράκη.
Είναι η απάντηση στην δήλωση Μπακογιάννη, για το αν δικαιούτε κάποιος βουλευτής να εκφράσει την διαφωνία του.

Η απάντηση φίλτατοι είναι μια και ενιαία.

Δεν έχει εφευρεθεί ακόμη , ο τρόπος να ρωτάει κανείς για πράγματα που ακόμη δεν έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα δεν μπορείς να ρωτήσεις την Μάρα για την έκδοση εφημερίδας πρίν το κάνει, δεν μπορείς να ρωτήσεις τον Βουλγαράκη για το Βατοπέδιο, για τις ΕΠΕ, για τις OffShore, πριν αυτές γίνουν ή και πρίν γίνουν γνωστές στον ερωτώντα. Ως γνωστόν μόνο ο Θεός ξέρει τι θα κάνουμε στο μέλλον-αν ξέρει κι αυτός-.

Οσον αφορά το ερώτημα αν θα μιλούσατε, αν σήμερα ήσασταν υπουργός, η απάντηση είναι απλή.
Αν σήμερα ήσασταν υπουργός, απλά εμείς δεν θα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί σας και σείς δεν θα είχατε την ευκαιρία να είστε ο σημερινός Τατούλης.
Διότι αν ήσασταν υπουργός σήμερα, δεν θα είχατε στείλει τις επιστολές στον Πρωθυπουργό για όσα γινόταν στο υπουργείο και μάλλον θα ήσασταν υπουργός.

Αν μάλιστα είχατε στείλει άλλες επιστολές-όπως άλλοι-, ότι όλα πάνε καλά, θα ήσασταν σίγουρα υπουργός.

Κύριε Τατούλη συγνώμη για το θάρρος που πήρα, να σας αντικαταστήσω, στην συζήτηση με την βλακεία, αλλά η δύναμη των παπαγαλακιών, βρίσκεται ακριβώς εκεί.
Στην παράσυρση της συζήτησης, στο χωράφι τους, με σκέψεις και χαρακτηρισμούς που θα σας κόστιζαν και έτσι θα πετύχαιναν τον σκοπό τους, που δεν είναι η αλήθεια, αλλά η έκθεσή σας στα μάτια του κόσμου.

almar είπε...

νομίζω φίλε υπουργέ οτι ούτεκαι εσυ θα περίμενες απο το στομα του πρωθυπουργού να ακούσεις την νομιμοποίση της φοροαποφυγής , μιλάμε οτι μάλον κάπου έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων , δεν είναι δυντόν να λέει κάτι τέτοιο ολόκληρος πρωθυπουργός , περιμένω με ενδιαφέρων να διαβάσω τις απόψεις πάνω στο θέμα

Ανώνυμος είπε...

Κ Tατουλη

Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις για τον Ρουσοπουλο.Ειναι προκληση για ολους,ειδικα τους νεους των 600 ευρω,που μεχρι κ απο τα 600 οι εργοδοτες τους κλεβουν καποια,να βλεπουν ολεσ αυτεσ τις χλιδες κ τον πλουτισμο υπουργων κ των οικογενειων τους...
Δεν κρυβω οτι ανηκω στον αντιθετο πολιτικο χωρο.Ομως αυτο που εκτιμω σε εσας ειναι η δημοκρατικοτητα.Μονο που αφηνετε οσους με παρωπιδες κομματικες σχολιαζουν οχι τις αποψεις σας,αλλα το οτι τις εκφραζεται,σημαινει πολλα.
Το κακο στις μερες μας ειναι οτι οι νεοι εχουν σιχαθει τους πολιτικους κ εχουν απογοητευτει.Τα μεσα ενημερωσης ειναι ελεγχομενα κ κανεις δε ψαχνει τα πραγματα για να εχει μια αποψη(οποια κ αν ειναι αυτη).Κοιταζουν ολοι μονο το προσωπικο βολεμα κ κανεις το καλο της χωρας.Ελπιζω οτι ειστε απ τους λιγους πολιτικους που θελουν το δευτερο.
Το θλιβερο ειναι οτι η νεολαια δεν εχει ονειρα πλεον..Με τον Αντρεα υπηρχε η ελπιδα,εστω κ αν σε πολλα διαψευστηκε(κυριως επι Σημιτη).το σημαντικο ομως ειναι να υπαρχουν ελπιδες,ονειρα....
Συνεχιστε να αγωνιζεστε για την δημοκρατια κ την ελευθερη εκφραση...

Ενας νεος πτυχιουχος τον 700 ευρω/Κρητη

barel είπε...

Κάνετε πολύ σωστά που ασκείται έντονη κριτική. Έτσι δυναμώνεται τη δημοκρατία και τον γόνιμο προβληματισμό στο κόμμα σας. Εαν συμφωνούσατε όλοι στη ΝΔ θα οδηγούσασταν σε καταστάσεις αγελαίας σκέψης με καταστροφικά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσεται την κριτική και όταν απομακρυνθεί ο κ. Λυκουρέτζος απο υφυπουργός Παιδείας.

Unknown είπε...

Ακουσα ότι ειπώθηκε ότι "ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του".

Συγχαρητήρια για τις δικές σας πράξεις κύριε Τατούλη. Για κάτι άλλους όμως και τις δικές τους πράξεις, θα αναλάβουν άλλοι τα "συγχαρητήρια". Εγώ θα τους "συγχαρώ" στην κάλπη, αρκεί βέβαια να μην υπάρξει "πρόβλημα γραμμής" και χρειαστεί "ευθυγράμμιση" με τσέπη.

Φαίνεται τελικά ότι το πλέον άηθες και πλέον αναξιοπρεπές επάγγελμα είναι αυτό του πολιτικού αφού φτάσαμε να συγχαίρουμε την εξαίρεση, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είναι ο αυτονόητος κανόνας.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας λυπηθεί ο θεός, , θεέ μου
Να στείλει άρχοντα πολέμου ,
Να μη ζούμε μες στο πένθος ,
Να γίνουμε και πάλι έθνος

Αν υπάρχει Θεός ,Θεέ μου ,
Να στείλει άντρα πατριώτη ,
Άντρα λεβέντη – παντοκράτορα ,
ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ

Αντί για άναρχη αλητεία ,
Χίλιες φορές Δικτατορία !

Δικτάτωρ ήταν κι ο Βενιζέλος
Όμως είχε τη φαρέτρα
Κι όντως είχε και το βέλος

Και στα προβλήματα τα τότε
Έδωσε επιτέλους τέλος !

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠ ΤΑ ΔΕΙΝΑ .ΜΠΟΡΕΙΣ !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Πετρο,

μηπως ξερεις τι εχουν ολοι "αυτοι" και κρατανε τον Καραμανλη απο τα ...ιδια? Εγω περιμενα να μπει στο Βελλιδειο κρατωντας μαστιγιο και να ξαποστειλλει πρωτα απο ολα τον Ντορακη και μετα τον Ζαχαρεα.
Μη ξεχναμε οτι το σκανδαλο Βατοπεδιου ειναι το Major θεμα και ολα τα αλλα απλα σηκωνουν σκονη και το καλυπτουν.

Dimosthenes

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που ακούσατε την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Τατούλη, τι έχετε να μας πείτε; Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να βγει ποτέ ο ήλιος σ' αυτήν την χώρα;

Λυπάμαι που είμαι Ελληνίδα. Αυτό έχω να πω..

Καππαδόκης είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…ΤΩΡΑ

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά κυρίως η καθιερωμένη συνέντευξη με τους δημοσιογράφους την Κυριακή το πρωί απεκάλυψαν πολλά.
Επειδή δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και οι πολλές φιλολογικές περικοκλάδες θα κωδικοποιήσω παρακάτω τι κατάλαβα εγώ για αυτόν και αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα.

1. To πολίτευμα μας δεν είναι πρωθυπουργοκεντρικό όπως έως τώρα νομίζαμε αλλά συμπρωθυπουργοκεντρικό. Διότι εκτός από τον πρωθυπουργό έχουμε και συμπρωθυπουργό ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις (το γιατί δεν το γνωρίζω) είναι και υπερπρωθυπουργός με το άλλον να «κρατά τα μπόσικα». Η διαπίστωση δε αυτή γίνεται, κοίτα σύμπτωση, στην συμπρωτεύουσα.

2. Όταν λέγαμε σεμνά και ταπεινά δεν εννοούσαμε αυτό που όλοι λάθος καταλάβαμε. Εννοούσαμε κάτι άλλο το οποίο ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να μας εξηγήσει επειδή φαντάστηκε πως δεν θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε ούτε και αυτό.

3. Στην πολιτική (αυτών που μας κυβερνούν) δεν υπάρχει ηθική ευθύνη για τίποτε. Μόνο νομική ευθύνη υπάρχει αφού ο πρωθυπουργός δέχεται και επαναλαμβάνει πως ό,τι είναι νόμιμο είναι ταυτόχρονα και ηθικό. Εγώ, μόνο για αυτή την νέα θεωρία, δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξαναχαρίσω την ψήφο μου, κάτι που κάποιες φορές έκανα στο παρελθόν. Δεν χαρίζω καμιά ψήφο σε κάποιον που μου ζητά να του χαρίσω τη λογική μου.

4. Δεν έχει σημασία πως πλουτίζει ένας υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν έχει σημασία αν ξεκίνησε φτωχός και σε μερικά χρόνια έγινε πλούσιος. Αν δεν υπάρχει χειροπιαστό νομικό αδίκημα όλα καλώς γενόμενα. Με την εφαρμογή της θεωρίας «ο,τι νόμιμο και ηθικό» δεν μπαίνουν στο τραπέζι και άλλοι έμμεσοι παράγοντες μέσω των οποίων μπορεί να πλουτίζει ο υπουργός η οι συγγενείς του.

5. Τα ΜΜΕ δεν πρέπει να αναφέρουν καμιά παρατυπία ( ο επιεικέστερος όρος) κανενός υπουργού. Είναι σαν να του προσφέρουν μια συνεχή προστασία γιατί ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει αποφάσεις ποτέ υπό πίεση. Ακόμη και αν «συλληφθεί» υπουργός να δωροδοκείται έπ’ αυτοφώρω (υπόθεση εργασίας κάνω, μην παρεξηγηθώ) αν θέλετε ο υπουργός να τιμωρηθεί, σιωπή. Αν γίνει η παραμικρή αναφορά ο πρωθυπουργός θα τον καλύψει για να μην φανεί ότι ενεργεί υπό πίεση.

6. Οι σύζυγοι υπουργών μπορούν ελεύθερα να εξασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα ακόμη και αν αυτή η δραστηριότητα τους εμπίπτει στο νομικό έλεγχο του υπουργού συζύγου τους η στην παροχή πληροφοριών που εκ της θέσεως του αυτός διαθέτει, πληροφοριών όμως που έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική επιτυχία της συζύγου. Ο πρωθυπουργός, πάνω από όλα αυτά, τοποθετήθηκε στο ιερό δικαίωμα της γυναίκας για εργασία, κάθε δε αντίθετη γνώμη την χαρακτήρισε ιστορικά οπισθοδρομική.

Πολλά άλλα συμπεράσματα βέβαια βγήκαν από όλους. Παραμένω στα παραπάνω γιατί θεωρώ πως όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν μια νέα φιλοσοφία άσκησης εξουσίας. Άραγε είναι νέα η μήπως τώρα με την πίεση των γεγονότων απλώς αποκαλύφθηκε;

LIBERAL GREEK
www.liberalgreek.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την στήριξη του πρωθυπουργού προς τον κ.Βουλγαράκη , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ,θα παραθέσω μερικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι οι Καραμανλήδες είναι πρώτοι διδάξαντες σε ''φοροελαφρίνσεις'' αλλά και στις offshore companies ,ξενινώντας σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του πρωθυπουργού μας .

Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .



ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .



ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .

ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .
ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΟΧΙ , ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ Ο ΚΚ , ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ OFFSHORE COMPANY ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΔΕΛΦΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FORBES EINAI Η 17η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.

Όλους τους ‘’κυρίους’’ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΖΟΡΡΟ θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000..000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .

Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .

Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .

Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands .



Chief Engineer

giannis είπε...

Θερμά συγχαρήτήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι ένα σύστημα διεφθαρμένο δεν διορθώνεται με μπαλώματα, ούτε ανεβοκατεβάζοντας κάθε τόσο στην κυβέρνηση πάντα τα ίδια κόμματα. «Να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά κι ωστόσο να περιμένουμε κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα, αυτό είναι ο ορισμός της παράνοιας», είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν. «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με το ίδιο σκεπτικό που χρησιμοποιήσαμε όταν τα προκαλέσαμε».

Ανώνυμος είπε...

Κακώς η συζήτηση για τον κο Βουλγαράκη εξαντλείται στο κατά πόσο ο υπουργός ακολουθεί το γράμμα του νόμου. Η επιβολή φόρων στις μικτές οικονομίες βασίζεται στην παραδοχή ότι τα λεφτά που δίνονται ως φόροι «επιστρέφονται» στους πολίτες με τη μορφή δημόσιου αγαθού. Όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης φοροαποφεύγει, εμμέσως παραδέχεται ότι οι φόροι κατασπαταλώνται, άρα ο κάθε πολίτης πρέπει να επιδιώξει το ατομικό του συμφέρον και να κρύψει ο,τι μπορεί.

gianitsis dimitrios είπε...

Κυριε Τατουλη,πολυ καλα τα λετε,αλλα εγω ως πολιτης πως μπορω να προστατευτω,οταν ανοιγω ενα γραφειο παροχης υπηρεσιων για ναυτιλιακες εταιριες στις 12/12/07 και τωρα πρεπει να το κλεισω γιατι τα πρωτα μου εσοδα σαν νεος στην "αγορα" ειναι 3000-3500ε και πρεπει να αντιμετωπισω τα νεα φορολογικα μετρα ειμαι 43 χρονων με 2 παιδια 8 και2 ετων η γυναικα μου δεν μπορει να δουλεψει εχωντας ενα συντρηπτικο καταγμα κνημης.Ζουμε με δανειο και πιστωτικες,ουτε απο τον οαεδ δεν πηρα τιποτε γιατι μου ειπαν "θα δουμε αν θα παρεις" οτι θελη κανει ενας δημοσιος υπαληλος,μηπως τον ελενχη κανεις;πειτε μου εσεις (οχι μονο προσωπικα)πως θα τα βγαλω περα με το νεο φορολογικο;Θελω να ζησω την οιγενεια μου , να μεγαλωσω τα παιδια μου, γιατι δεν μας αφηνετε;Με τιμη Γιανιτσης Δημητριος www.theagent.gr

Ανώνυμος είπε...

Το πολύ τ' Αλογοσκούφι κάνει την κοιλιά μαγκούφη
ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ: "Φάτε μάτια ψάρια κι εργαζόμενοι paparia"

πως σας φενεται ο τιτλος κύριε υπουργε


http://blog-akis.blogspot.com/2008/09/blog-post_06.html

κάντε κλικ να δείτε

Καππαδόκης είπε...

Αυτή η ιστορία με το Βατοπέδι νομίζω κάνει όλα τα προηγούμενα να φαίνονται σαν πταίσματα. Ο χορός των εκατομμυρίων με διαπλοκή πολιτικών και καλογήρων. Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως τουλάχιστον σε αυτή την χώρα δεν πλήττουμε. Αρτος και θεάματα στα βραδυνά δελτία ειδήσεων. Βέβαια το δυστύχημα είναι πως άλλοι τρώνε τον άρτο και εμάς μας μένει το θέαμα των σοβαροφανών θρησκόληπτων πολιτικών μας.

Για να δούμε πόσο θα αντέξουμε να είμαστε απλοί καθημερινοί θεατές. Εχω την εντύπωση πως η εποχή που τα μανάβικα θα ξεπουλήσουν δεν φαντάζει και τόσο μακρυνή....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΟ, ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΟΥ.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ 23ΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό, θυμίζουν έντονα τις τελευταίες μέρες του Βυζαντίου που κατέρρευσε υπό το βάρος όχι των Οθωμανών, αλλά της διαφθοράς, της αλαζονείας και της πλήρους αδιαφορίας των κυβερνώντων για τον λαό και τα προβλήματά του. Στην Ελλάδα σήμερα, ο ένας υπουργός χρησιμοποιεί τα παράθυρα της νομοθεσίας για να αποφύγει τη φορολόγηση, ο άλλος θέλει μίζα για να αποκαταστήσει την κορούλα του και να φροντίσει για τα γεράματά του, ο τρίτος ζει χάρη στο επάγγελμα της γυναίκας του (που όμως γεύεται την πίτα της κρατικής διαφήμισης), ο τέταρτος αμάρτησε για το παιδί του, για να δει το κακόμοιρο έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής, κ.ο.κ.

Παληκάρι από τα Σφακιά

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη μπράβο για την τόλμη σας να δημοσιοποιήσετε τις απόψεις σας. Είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να σας ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί σας από όλους τους πολιτικούς χώρους. Καλή σνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν είμαι ανώνυμος
Κύριε Τατούλη
Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, μας είπε ότι από όλο το θόρυβο για το Ζαχόπουλο τελικά δεν έμεινε τίποτα και μας ρώτησε όλους ( δεν εξαίρεσε κανέναν ούτε εσένα ) " ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ; " Εσύ τι λες ; Επειδή θεωρώ ότι είσαι πιο κατάλληλος και πιο αρμόδιος να απαντήσεις τι λες σε παίρνει να απαντήσεις: αποτελεί σκάνδαλο ναι ή όχι η λίστα των επιχορηγήσεων και ο τρόπος διαχείρισης αυτών των κονδυλίων αποτελεί σκάνδαλο ναι ή όχι ο διαγωνισμός στον οποίο πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες νέοι που τους χρησιμοποίησαν ως άλλοθι και ως ντεκόρ για να βολευτούν τα 140 « δικά μας παιδιά » εδώ το σκάνδαλο ίσως να βρίσκεται στο ότι ήταν τόσο φιξ και τόσο προκάτ αυτός ο « διαγωνισμός » ώστε δεν χωρούσε ούτε η γκόμενα του « υπερυπουργού ». Δεν ξέρω κατά πόσον σου είναι επώδυνη αυτή η απάντηση που ίσως να εμπεριέχει και στοιχεία αυτοκριτικής αλλά το οφείλεις στα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ήταν και τα θύματα αυτής της ιστορίας . Τι λες ?
Διαφορετικά στην επόμενη συνέντευξη ο Καραμανλής θα απαιτήσει να του ζητήσουν και συγνώμη για την υπόθεση Ζαχόπουλου.
Τάσος Βαγγόπουλος
tas.vag@gmail.com
Πάτρα

Unknown είπε...

Κύριε Τατούλη
Συμφωνώ με ό,τι έχετε πει κατά καιρούς, τουλάχιστον με αυτά που είμαι σε θέση να γνωρίζω έστω και λίγο.
Όμως δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνο η αντιφατική σας στάση. Ο πολιτικός, και δη ο πρώτης γραμμής τέτοιος, είναι πλάσμα των πράξεων κυρίως και όχι των θεωρητικών λόγων.
Στην Ελλάδα μας έχει φάει αυτό το "μεταξύ τυρού και αχλαδιού".
Η συνέπεια των λόγων και των πράξεων είναι η χρυσή οδός. Η μεταξύ τους αντίφαση δημιουργεί μόνο αντιπαραγωγικό θόρυβο.
Επειδή ακόμα ελπίζω ότι δεν είστε "κύμβαλον αλαλάζον" ελπίζω να αντιληφθείτε, έστω και αργά, ότι οι μάχες κερδίζονται μόνο με πράξεις αλλά και από άλλα μετερίζια. Το να παριστάνετε τη "Ροζίτα Σώκου" της πολιτικής ούτε σας κάνει "αντάρτη" αλλά ούτε και σας τιμά.
Θέλετε να σας πιστεύουν; Ιδού η Ρόδος! Θυσιάστε την όποια πολιτική σας σταδιοδρομία με μια υπογραφή ή με ένα "όχι"! Μακροπρόθεσμα θα σας θυμούνται ως λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα ειπωθεί θα είναι ότι:"το γινάτι του Ρωμιού κρατά μόνο τρεις μέρες"!

Ο αντάρτης είναι κάτι τελείως διαφορετικό, σχεδόν ιερό!

Σαφώς και θα μας κρίνει όλους η ιστορία. Εκτός αν έχει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικότερο...
Δείτε το vlepyros.blogspot.com για περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βουλευτά,

Και από προηγούμενο σχόλιό μου, δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη η πολιτική μου τοποθέτηση. Δεν είμαι όμως apolitic, ούτε δε οπορτουνιστής πολιτικά (ή κομματικά). Θα μπορούσα να μη διαφωνήσω με το γεγονός πως η σύζυγος υπουργού και εκπροσώπου τύπου να μπορεί να "ελέγχει" μμε, με τις ιδιότητες που αναφέρετε στο κείμενό σας. Σε ελεύθερη κοινωνία ζούμε. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί μια εταιρεία, θυγατρική Νορβηγικής εταιρείας δεν μπορεί να πάρει μέρος σε διαγωνισμό του Ελληνικού Δημοσίου, για προμήθεια κλινοσκεπασμάτων, για το λόγο πως η αδελφή του Νορβηγού μετόχου, έχει συμμετοχές σε μμε. Ίσως κάτι μου διαφεύγει. Αποτελεί φυσικά εφαρμογή Ελληνικής νομοθεσίας, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος που εκπόνησε το νόμο.
Δεν διαφωνώ με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ούτε με τον τρόπο ζωής Υπουργών. Να σημειώσω μόνο το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός, πριν γίνει Πρωθυπουργός, επέλεγε ως σύζυγο μια γυναίκα χαμηλού κοινωνικο/οικονομικού προφίλ αν και ο ίδιος προέρχεται από σπουδαίο πολιτικό "τζάκι" και δεύτερο το πόσο κακό έκανε στο Πασοκ, αλλά και προσωπικά στον αείμνηστο Ανδρέα η πολυτελής διαβίωση της συζύγου του.
Με εκτίμηση, ΧΣΔ

Ανώνυμος είπε...

Από τη Δευτέρα κυκλοφορεί στην ...πιάτσα πως υπάρχει δημοσκόπηση που φέρνει το ΠΑΣΟΚ μπροστά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου περίπου 1,5 μονάδα ...!!!!

Η δημοσκόπηση φημολογείται ότι θα δημοσιευθεί την Κυριακή........από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Άκουσον - Άκουσον συγκλονιστικά νέα....

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν γνωστό από κάποιους τη Δευτέρα ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ !!!!!!!!!!!

Μαντικές ικανότητες έχουν στο ΠΑΣΟΚ η' άρχισαν πάλι να κοροϊδεύουν τον κόσμο...??

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο ...κατόρθωμα !!!

Έχει να πέσει πολύ γέλιο εάν ισχύουν οι ψίθυροι αυτοί .

Θα τους πάρουν με τα γιαούρτια όλους μαζί και δεν θα χουν και άδικο οι πολίτες!

john anast είπε...

Δεν θα μπορούσα με τίποτα να διαφωνήσω με τα όσα λέτε. Άλλωστε γι' αυτά αγωνίστηκα πριν το 2004, όταν φώναζα να φύγει η κυβέρνηση Σιμήτη. Αλλά, γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά, ο λόγο σας χάνει μεγάλο μέρος από το βάρος σας αξαιτίας της συγκυρίας (150+2, δεν είστε υπουργός). Αυτά που λέτε είναι ολόσωστα, και γι' αυτό στο blog μου είστε το πρώτο από τις συνδέσεις. Όμως δεν με πείθετε ότι τα ενοείτε.

giannis είπε...

Aγαπητέ κ. Π. Τατούλη,διατέλεσα Πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Κοζάνης την περίοδο 2000-2004 (...). Τότε βέβαια ήμουν ''χρήσιμος'' στο κόμμα, μέχρι τις εκλογές για τη Ν.Α. Κοζάνης, στις οποίες η συμμετοχή μου αποικλείστηκε γιατί κάποιοι θεώρησαν τις μέχρι τότε διαπιστωμένες απο τους ίδιους δυνατότητές μου, ως ''κίνδυνο'' για το πολιτικό τους μέλλον...Παραιτήθηκα απο το κόμμα στις 11.10.07, διαπιστώνοντας την παθογένεια της πολιτικής κατάστασης απο τν ίδια οπτική με την οποία αξιολογείτε και εσείς τη σημρινή πολιτική πραγματικότητα. Ομολογουμένως δεν άει ΄λλο!!!. Το καινούριο έρχεται και οι επιπλεύσαντες φελλοί θα εξαφανσθούν με πάταγο απο τους σοβαρούς, τίμιους και ικανούς πολίτες. Συνεχίστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο, λυπάμαι για τα αρνητικά και ειρωνικά σχόλια που διάβασα πιο πάνω...τα πολλά λόγια είναι φτώχια όμως...ΠΕΙΣΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΕ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ , ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΓΡΙΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΑ ΔΙΑΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ

almar είπε...

εδώ καίγεται το νιμού μας συντροφε υπουργέ , δεν θα έχουμε βενζίνη να πάμε στην δουλειά μας και εμάς δεν μας πλήρωνει καμιά μαμα πατρίδα , αν δεν δουλέψου με θα πεινάσουμε , και ποιά ελπίδα και λύση μας δίνει το κόμα σου , υπουργέ?
να περιμένουμε την παρασκεύη που ο μεγάλος μάγος της φυλής ο κώστας θα μιλήσει στην κεντρικη επιτροπη και θα βγάλει μέσα απο το καπέλο του λαγούς και αμέσως ολα θα πάνε πρίμα?
σαν πολυ μας κοροιδεύτε δεν νομίζεις?
και πιστεύω σύντροφε υπουργέ οτι ηρθε η ώρα των έργων και οχι μόνο των λογών εδω μέσα και εργα εσυ μπορείς να κάνεις και να δικαιωθείς και ιστορικά ,
κάνε τώρα την κίνηση σου κάθε ώρα που περνάει εμείς βουλιάζουμε στα σκατά και εσεις στην ανυπολυψία και την χλέβι

Ανώνυμος είπε...

Πετραν ως τα σήμερον όλα καλά όμως η ώρα που φαίνεται πόσο μακρύ είναι το λουρί πόσο πονά ο πνιχνης και πια είναι η κότα και πιο το λιοντάρι έφτασε . Κάποιες μέρες έρχονται χωρίς γυρισμό . Καλό είναι να μη μετανιώνει κανείς για κάτι που δεν έκανε χτες …………

panagiotisapotsakonia είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΠΡΑΒΟ! (ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΡΟΥΝ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ) ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

almar είπε...

είναι πράγματι καποιες στιγμές στην ζωή ανθρώπων και λαών που κάποιοι απο κάποιο,λες καπρίτσιο της μοίρας, τους φέρνει στην πρώτη γραμμή να αίρουν τον σταυρό της ευθύνης για όλους εμας τους υπολοίπους.
ένα τέτοιο καπρίτσιο της μοίρας έφερε σήμερα(μετα την κατάθεση αυτού του τρισαθλιου προυπολογισμου)τον φίλτατο βουλευτη Τατούλη να είναι ο μοιραίος άνθρωπος , που καλείται να δείξει αν έχει το απαιτούμενο ανάστημα και το πολιτικό θάρος , ασχετα απο πρωσοπική θυσία , να ορθώσει το ανάστημα του(σαν άλλος Λεωνίδας) και να ρίξει αυτήν την επικυνδινη κυβέρνηση.
Πέτρο είσαι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και η θα γίνεις ήρωας η θα μείνεις απλά τσάμπα μαγγας.
Στο χέρι σου είναι

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Πετρο τζαμπα μαγκα δεν εχει την αναγκη σου ο Καραμανλης ειναι και θα ειναι ο Πρωθυπουργος.

almar είπε...

Don Πέτρο τα ψέματα τέλειωσαν , καιρός να πάψεις να μονομαχείς με ανεμόμυλους , η κάνεις το μεγάλο βήμα , η θα μείνεις γραφικός.
ιδικά μετά την χτεσινή Ευρωπαική διάσκεψη , όπου δια μαγείας ξαφνικά βρέθηκαν άπειρα δισσεκατομύρια ΕΥΡΩ για να σωθούν οι "los trapezites" ενώ για μας Don Πέτρο δεν υπήρχε ούτε ψιχουλάκι.
Καιρός να μας δείξεις οτι φοράς πατελόνια...!!!!!

almar είπε...

Πετράν φίλε μου αν και διαφωνούμαι σε πολλά σήμερα είμαι μαζί σου, έστω και αργά τα είπες καλά, και τους έκανες να τρέχουν , η αλήθεια σου τους πόνεσε πολύ, ευχές για καλή δύναμη
Υ.Γ αρκεί να μην μου γίνεις και εσύ Δαιλάκης

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ. ΔΙΑΦΟΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ¨"ΑΝΤΑΡΤΗΣ" ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ -ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ......
ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ.....

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 247 από 247   Νεότερο› Νεότερο»