Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Μετά την κρίση, τι;

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,


To γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ προφανώς θέλει τόλμη. Ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αγαπημένη λέξη, αγαπημένη έννοια. Περισσότερο θα έλεγα σαν τον Βελζεβούλ τον αντιμετώπιζαν οι δυνάμεις της συντήρησης, της άγνοιας και των φοβικών αγκυλώσεων του τόπου. Ακόμη περισσότερη τόλμη θέλει σήμερα, με δεδομένες τις διεθνείς συγκυρίες. Τις συγκυρίες μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης, στα κύματα της οποίας πολλοί είδαν το τέλος του φιλελευθερισμού, το τέλος του καπιταλισμού και άλλα τέτοια συναφή. Είναι σαν το τέλος της ιστορίας του πάλαι ποτέ μέντορα των φιλελεύθερων ιδεών, Φράνσις Φουκουγιάμα, που ωστόσο δεν ήλθε ποτέ. Αντίθετα μετά από λίγο καιρό, ήλθε το τέλος αυτής ακριβώς της θεωρίας. Όπως γίνεται με κάθετι καταστροφολογικό…

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διατηρώ και μία ισχυρή ακτίδα αισιοδοξίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από αυτή τη σύγχυση θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Πολιτικές απενοχοποιούνται. Κάποιες άλλες απομυθοποιούνται. Και γενικά οι μάσκες… πέφτουν.

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις ύστερες θριαμβολογίες των οπαδών της κοινωνικά ευαίσθητης Αριστεράς, των δεξιών και αριστερών δήθεν κοινωνιστών και βαθιά λαικιστών. Περιχαρείς ισχυρίζονται ότι δικαιώνονται οι ισχυρισμοί τους. Καταρρέει ο δαίμονας του φιλελευθερισμού και του καπιταλιστικού συστήματος. Βλέποντας χώρες όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία να προβαίνουν σε μερική κρατικοποίηση μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, τους είναι αρκετό για να πιστέψουν ότι ο κόσμος μπαίνει πλέον σε άλλη τροχιά. Ότι αρχίζει πια να ακολουθεί τις αρχές των «ανθρώπινων» σοσιαλιστικών καθεστώτων. Τους αρκεί που ο κόσμος μπαίνει δήθεν σε άλλη τροχιά, άσχετα βέβαια αν δεν ξέρουν καθόλου πού πρέπει να πάει.

Δεν έχω καμία διάθεση, φίλες και φίλοι, να μπω στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση για παρωχημένους ισχυρισμούς και πολιτικά συστήματα. Η ίδια η ιστορία έχει δώσει τις απαντήσεις. Τα σοσιαλιστικά καθεστώτα κατέρρευσαν συνολικά πριν από 20 περίπου χρόνια, υπό το βάρος ενός ιδεολογικού μοντέλου που κατέληγε σε μεγάλο φαγοπότι των λίγων και εκλεκτών της εξουσίας. Διότι αυτό συνεπάγεται ο κρατικός παρεμβατισμός.

Ως εκ τούτου δεν ανησυχώ. Αντίθετα είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό το μοντέλο να αναβιώσει. Οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες είναι σταθερά προσανατολισμένες στην οικονομία της αγοράς, της ανάπτυξης και του υγιούς ανταγωνισμού. Δεν θα ισχυριστώ βέβαια, ότι δεν υπήρξαν κακοί χειρισμοί. Πολλοί κακοί χειρισμοί, που ξεκίνησαν ωστόσο από μια νεοσυντηρητική αμερικανική κυβέρνηση που κατάφερε να μετατρέψει τα πλεονάσματα σε ελλείμματα και να καταποντίσει τα δημοσιονομικά της ισχυρής αμερικανικής οικονομίας του Κλίντον, εφαρμόζοντας ασύδοτες πολιτικές σκληρού κρατισμού.



Φίλες και φίλοι,
Στα καθ ημάς τώρα, η διεθνής κρίση είναι σίγουρα μείζον ζήτημα. Ακόμη πιο κρίσιμα ωστόσο είναι τα χρόνια νοσήματα της ελληνικής οικονομίας. Εκείνοι οι δεκάδες μικροί προστατευτισμοί που προσθέτουν κόστος στα προϊόντα και μαύρο χρήμα στην αγορά. Τα κλειστά επαγγέλματα, το απελεύθερο ωράριο, η απαγόρευση της συγκριτικής διαφήμισης, οι φόροι υπέρ τρίτων, τα τεράστια ελλείμματα του Δημοσίου, οι ανεξέλεγκτες κρατικές σπατάλες, ο ευνουχισμός της επιτροπής ανταγωνισμού και των ανεξάρτητων αρχών και πόσα άλλα παραδείγματα, που είμαι βέβαιος ότι θα αναλυθούν στην πορεία από τους εκλεκτούς ομιλητές του συνεδρίου σας. Ποιος φταίει λοιπόν; Η διεθνής κρίση και ο φιλελευθερισμός, λένε οι ευαίσθητοι του λαικισμού. Τι προτείνουν; Επιστροφή στο κράτος. Εδώ έχουμε να απαντήσουμε δύο απλά πράγματα. Πώς φταίει κάτι, το οποίο δεν ίσχυσε ποτέ; ( φιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα της πολιτικής ατολμίας και των συντεχνιών ουδέποτε εφαρμόστηκαν). Όσο για την επιστροφή του κράτους (το οποίο άπαντες χαρακτηρίζουμε θνησιγενές) έχουμε να τους πληροφορήσουμε ότι αυτό το κράτος δεν έφυγε ποτέ... Αντίθετα διογκώθηκε και η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

.
Θα ξεκινήσω από την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, που … πρόσφατα αναθάρρησε. Ξεχνώντας τις ολέθριες συνέπειες του κρατικού παρεμβατισμού, των επιδοματικών πολιτικών και επιχορηγήσεων, την αναλγησία και την αρρωστημένη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης άρχισε να παραδίδει μαθήματα οικονομίας, που πολύ μικρή σχέση έχουν με την διεθνή πραγματικότητα και την οικονομία των αγορών. Οι ενστάσεις μου για την αναβίωση της πασοκικής πολιτείας είναι δεδομένες. Μιας πολιτείας που επέφερε καίριο πλήγμα στη χώρα με τον υδροκεφαλισμό της δημόσιας διοίκησης, με την εξαφάνιση παντός είδους ελέγχου στα δημόσια πεπραγμένα, με τη νοοτροπία του «βολέματος», με την κορύφωση της ρουσφετολογίας, των επιχορηγήσεων και της επιδοματικής πολιτικής, με τη δημιουργία πολλών ειδών από φέουδα που μεσουράνησαν επί δεκαετίες και που ακόμα και σήμερα οι πολίτες αποπληρώνουν την κυριαρχία τους. Και που σήμερα, δυστυχώς δεν έχει εναλλακτικές προτάσεις να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο, παλινδρομώντας ανάμεσα στην παρακαταθήκη του εκσυγχρονισμού και τον παλαιοπασοκισμό του λαικισμού.

Ταυτόχρονα ωστόσο και η σημερινή πραγματικότητα δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Και η δική μας πολιτεία, η «νεοδημοκρατική πολιτεία» αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εξαγγελιών μας. Ο μανδύας του λαϊκισμού δεν αποτινάσσεται εύκολα. Λαϊκισμός που ουδεμία σχέση έχει με την προοδευτικό κεντροδεξιό χώρο, στον οποίο εμείς ανήκουμε. Αυτόν τον χώρο που έχει σοβαρές προτάσεις για ριζικές μεταρρυθμίσεις και έχει αποτάξει κάθε ίχνος κρατισμού, συντηρητισμού και εσωστρέφειας.

Πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις, για δομικές αλλαγές, για επανίδρυση του κράτους. Σωστά μιλήσαμε. Καιρός όμως είναι να κάνουμε κι έναν πρόχειρο απολογισμό. Αν και ο Έλληνας πολίτης τον έχει κάνει νωρίτερα από εμάς και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο. Κάνει τον απολογισμό του κάθε φορά που παρακαλά τον εκάστοτε βουλευτή ακόμα και για ένα ράντζο στο διάδρομο του νοσοκομείου. Κάθε φορά που θέλει μία άδεια οικοδομής και καταβάλει «γρηγορόσημο». Κάθε φορά που καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους για η ρηχή του τσέπη φόρους, όταν κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν ή …απαλλάσσονται λόγω υψηλών γνωριμιών και δύναμης. Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά ακόμα παραδείγματα. Είναι παραδείγματα που αντλώ από την δική μου καθημερινότητα, όταν έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα ένα δεκανίκι να στηρίξουν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Και βέβαια, οι συνέπειες αυτής της πραγματικότητας είναι τραγικές. Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα έχει χαθεί. Και δικαιολογημένα εξελίσσεται σε πλήρη απαξίωση και περιφρόνηση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Αφού στην ανακύκλωση αυτής της μετριότητας, της ανάλγητης γραφειοκρατίας και κακοδιοίκησης, προστίθενται τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το είχα δηλώσει επανειλημμένα, φίλες και φίλοι. Δεν με χαροποιεί το γεγονός ότι επιβεβαιώνομαι. Είχα πει ευθαρσώς τότε με το σκάνδαλο της Siemens ότι σε κάθε κρίση πρέπει να επέρχεται η κάθαρση, να αποδίδονται ευθύνες, να επιβάλλονται κυρώσεις. Να οδηγηθούν οι ποινικά υπεύθυνοι στην φυλακή και οι πολιτικά υπεύθυνοι να υποστούν τη δημόσια κατακραυγή και την ατιμωτική τους έξοδο από τον πολιτικό στίβο. Πως αλλιώς θα πείσουμε τον πολίτη ότι σεβόμαστε τους θεσμούς και ότι πρώτοι εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους; Δυστυχώς υπερίσχυσαν τα ευχολόγια και οι ηθικολογίες.

Και κάτι επιπλέον. Ακόμα και μέσα στον ιερό χώρο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι πολιτικές συντεχνίες. Και το λέω ξεκάθαρα. Μιλώ για τις συντεχνίες στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ σπάνια έως καθόλου δεν ευδοκιμεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας ακόμα και για τις απλές παραβάσεις του ποινικού κώδικα με τις ευλογίες όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι εμείς οι βουλευτές είμαστε υπεράνω του νόμου; Και από πότε εμείς γίναμε οι αδιάφθοροι και οι ηθικοί της ελληνικής δημοκρατίας; Από πότε εμείς είμαστε υπεράνω πάσης υποψίας;

Ο Έλληνας όμως έχει αντίληψη και έχει πλέον κουραστεί. Έχει απηυδήσει. Δεν έχει ανάγκη ούτε από ηθικοδιδάσκαλους, ούτε από ηθικολογίες, ούτε από ευχολόγια. Διότι αυτά αποτελούν το νόσημα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Η σφαίρα της δημόσιας ζωής περιστρέφεται γύρω από τον αστερισμό της ηθικής, χωρίς κανείς να ξέρει πού, πάνω σε ποιο πολιτικό πρόσωπο θα κάτσει η μπίλια του επόμενου σκανδάλου. Και το χειρότερο. Για όλα μας τα προβλήματα … προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.

Η δικαιοσύνη δεν αποσείει ωστόσο, τις πολιτικές ευθύνες. Ο λαός δεν εκλέγει δικαστές για να τον κυβερνήσουν. Εκλέγει πολιτικούς. Και αυτοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες. Επανέρχομαι στην ανάγκη της άμεσης εφαρμογής του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής: οι πολιτικοί, όταν δημιουργηθούν σκιές και υποψίες για το όνομά τους, οφείλουν να απομακρύνονται. Κι αυτό για να κάνει η δικαιοσύνη απερίσπαστη το έργο της, χωρίς τη βαριά σκιά της εξουσίας και των ηχηρών ονομάτων. Την ίδια στιγμή, ο μη ανεξάρτητος από το θεσμικό του πλαίσιο θεσμός της δικαιοσύνης, μόνο δικαιοσύνη δεν είναι σε θέση να απονέμει. Ακόμη κι οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι όλο και κάποιος «Σαρτζετάκης» θα βρίσκεται πάντα, που θα ανθίσταται και θα επιθυμεί μία άλλη «διαχείριση» των πραγμάτων, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ολιγωρήσουμε. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην ουσιαστική ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης αρχής γενομένης από τις κρίσεις των δικαστών.

Φίλες και φίλοι.,


Μιλάω από την πλευρά της προοδευτικής κεντροδεξιάς παράταξης, την οποία απολύτως συνειδητά σέβομαι και υπηρετώ στην ουσία της. Με ενώνει ωστόσο μαζί σας η κοινή μας πίστη στην φιλελεύθερη ιδεολογία και η έγνοια μας για τον τόπο. Τι φταίει που δεν πάμε μπροστά; Τι φταίει που οι αναγκαίες αλλαγές καθυστερούν μερικές δεκαετίες; Δεν πείθουμε φίλες και φίλοι. Δεν πείσαμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα ούτε για την καλή μας πρόθεση (αυτή αμφισβητείται λόγω των ηθικών ολισθημάτων) ούτε και για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Και αυτό διότι, έλειψε η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ των μεταρρυθμίσεων, ένα συγκροτημένο πλάνο , όπου με σαφήνεια και ακρίβεια θα περιγράφεται το πού ακριβώς θέλουμε να πάμε σαν χώρα. Και το σημαντικότερο ο τρόπος που θα μας οδηγήσει στην πραγμάτωση του οράματος.

Ιδεολογική πενία λοιπόν. Σε συνδυασμό με μεγάλη άγνοια, ανικανότητα και ανεπάρκεια .. Και ασφαλώς ιδεολογική τρομοκρατία και υστερία. Κάποιοι , ΛΙΓΟΙ, έχουν καταφέρει να κάνουν τον φιλελευθερισμό απαγορευμένη λέξη. Η κεντροδεξιά τα τελευταία χρόνια έχει αποβάλει από το λεξιλόγιό της κάθε αναφορά στην έννοια «φιλελευθερισμός». Υπό την πίεση των ακραίων στοιχείων και του λαϊκισμού βρίσκεται σε χαρακτηριστική αδυναμία να διατυπώσει ένα συγκροτημένο πολιτικό όραμα. Έτσι αρκείται σε μία ανούσια φιλολογία περί μεταρρυθμίσεων. Και αυτή η φιλολογία δεν ξεπερνά το επίπεδο των ευχολογίων.
Το χειρότερο όμως είναι ότι εγκλωβίζεται από την αριστερή φρασεολογία και τον λαϊκισμό των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Σαν να έχει στερέψει από ιδέες και από οράματα. Σαν να μην συνειδητοποιεί τις κατακλυσμιαίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των αναπτυγμένων χωρών. Κι ενώ δαιμονοποιούμε τον βασικό κορμό της φιλελεύθερης ιδεολογίας, εφαρμόζουμε ή συζητάμε να εφαρμόσουμε τον απότοκο αυτής της ιδεολογίας

Και εδώ έρχεται ο δικός μας κρίσιμος ρόλος. Πρέπει να εξηγήσουμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και θάρρος τα αποτελέσματα του φιλελευθερισμού στην καθημερινότητα του έλληνα πολίτη. Να αναδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, που τόσο έχει συκοφαντηθεί. Να περιγράψουμε (προκειμένου μετά να υλοποιήσουμε) με αδρές γραμμές το κοινωνικό πρόσωπο της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Το πρόσωπο αυτό που απελευθερώνει τις αγορές από το κράτος, την επαχθή φορολόγηση και την ανάλγητη γραφειοκρατία. Το κοινωνικό πρόσωπο που επικεντρώνεται στην παραγωγική αφύπνιση των μεσαίων στρωμάτων και στην ανταγωνιστικότητα των μεσαίων επιχειρήσεων, της μεσαίας τάξης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον βασικό μοχλό της ανάπτυξής της, αυτής που εμείς σήμερα με τις πολιτικές επιλογές μας συνθλίβουμε αργά και σταθερά γιατί είναι η μόνη που έχει απομείνει για να συντηρήσει το Μεγάλο Κράτος. Το κοινωνικό μας πρόσωπο που εξασφαλίζει καλύτερη παιδεία καλύτερη υγεία, καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα μέσα από τον συνεχή έλεγχο της αποδοτικότητας των κοινωνικών δαπανών και όχι μέσα από την ανεξέλεγκτη αύξηση τους και την απομύζηση της ιερής αγελάδας του κρατικού κορβανά. Το κοινωνικό μας πρόσωπο που σέβεται τους θεσμούς, μέσα από την εγγύηση της ανεξαρτησίας τους και την ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το κοινωνικό μας πρόσωπο που εγγυάται την υγιή αγορά, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική της κοινωνίας αποκαθιστώντας τη στέρεα σχέση της ανταγωνιστικότητας με τη δημοκρατία. Το κοινωνικό πρόσωπο του φιλελευθερισμού που βάζει φραγμούς στις μονοπωλιακές πρακτικές και τα ολιγοπώλια του ιδιωτικού τομέα. Εν ολίγοις δηλαδή, το κοινωνικό πρόσωπο του φιλελευθερισμού που σέβεται τον πολίτη και που έχει τη δύναμη να προστατεύσει την αγορά και την κοινωνία από τους ονομαζόμενους «5 – 6 νταβατζήδες» που θεώρησαν ότι αυτοί είναι η Ελλάδα. Ε, η Ελλάδα δεν είναι αυτή. Είναι όλοι οι Έλληνες, είναι όλες εκείνες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Οι νέοι που με κέφι και αγώνα προσπαθούν να φτιάξουν το μέλλον τους. Όσο για τους διαβόητους νταβατζήδες νομίζω ότι κι εκείνοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους. Εμπιστεύθηκαν πολιτικούς για να διαπλεχθούν, και τώρα που οι πολιτικοί έγιναν οι ίδιοι επιχειρηματίες οι όροι στο αλισβερίσι έχουν αντιστραφεί.

Φίλες και Φίλοι,

Ο χώρος της κεντροδεξιάς, ως παραδοσιακός εκφραστής των φιλελεύθερων απόψεων της πολιτικής σκηνής, έχει τρωθεί: από τις σταλινικές, ανελεύθερες δομές της κομματικής οργάνωσης και τη διείσδυση ατόμων με ιδιοτελείς και τυχοδιωκτικούς σκοπούς στο ανώτατο κομματικό δυναμικό έως τις άτολμες πολιτικές που στέκονται στο προσωπικό κόστος και όχι το συλλογικό όφελος εις βάρος της προόδου και της ευημερίας των Ελλήνων. Πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να αντιμετωπίσουμε τα λάθη. Να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Να ξαναβρούμε τον χαμένο, ακρωτηριασμένο φιλελεύθερο εαυτό μας.

Όποιες από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν αντιληφθούν …
Πρώτον: τη δυναμική του Φιλελευθερισμού ως μόνη επιλογή ευημερίας και προόδου, Δεύτερον: την ανάγκη της Φιλαλήθειας και του ανοίγματος ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες προκειμένου να πεισθούν για την αναγκαιότητα και την ιδεολογία των αλλαγών,
Και τέλος: το μονόδρομο της Φιλοτιμίας ως θεμέλιο της νέας συνθήκης εμπιστοσύνης που πρέπει να συνομολογήσουμε με τους Έλληνες….θα μείνουν στην ιστορία ως μια ακόμη οδυνηρή παρένθεση και η πολιτεία τους ένα ακόμη τρένο για τον τόπο που χάθηκε.

Φίλες και φίλοι.

Πράγματι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ας μην κακοποιούμε κατά το συμφέρον αυτή την άποψη. Τι σημαίνει αυτό; Διέξοδος δεν είναι ούτε εικοτολογίες εκλογών ούτε τηλεοπτικοί ανασχηματισμοί του συρμού. Η κεντροδεξιά , δηλαδή με απλά λόγια όλοι οι φιλελεύθεροι Έλληνες οι ελεύθεροι πολίτες, οι αποδεσμευμένοι από παρωχυμένα κομματικά στεγανά, που νοιάζονται για την ευημερία των οικογενειών τους και το μέλλον του τόπου. Αυτή είναι η κεντροδεξιά που πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την εκφράσουμε και πάλι. Αν όχι…. τότε το νερό βρίσκει πάντα τον τρόπο να διασχίσει τα διαβρωμένα χώματα…

66 σχόλια:

Georgios Moustakas είπε...

Μεστός και ουσιαστικός λόγος. Δεν γνωρίζω αν οι προθέσεις σας είναι ειλικρινές, (- κατά τη γνώμη μου, επειδή ανήκετε στην κυβερνώσα παράταξη, ισχύει και για εσάς το τεκμήριο της πολιτικής ενοχής, έστω ως απλός συμμέτοχος), ωστόσο ο λόγος σας νομίζω ότι αντανακλά την πραγματικότητα και τις ανησυχίες ενός δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, ιδίως δε των νέων ανθρώπων.

Ωστόσο λόγια, χωρίς πράξεις είναι κούφια λόγια και αυτό αφορά και τους πολίτες και τους πολιτικούς. Γι' αυτό αξίζουν και θερμά συγχαρητήρια στους νέους της Φιλ. συμμαχίας, όσο και αν διαφωνεί κάποιος με το πρόγραμμά τους, γιατ, αντί για τον καναπέ, διάλεξαν τη δημόσια δράση.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να με πείσετε αγαπητέ κύριε Τατούλη ότι οι κινήσεις σας δεν υπαγορεύονται από τις φιλοδοξίες σας. Είμαι σε θέση να συμπεράνω ότι αποτελείτε μέλος ενορχηστρωμένης προσπάθειας προκειμένου να ανατραπεί ο κύριος Καραμανλής. Αυτό το λέω γιατί όλοι ξέρουμε, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι η δυτική υπερδύναμη είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία. Γιατί λοιπόν να μην πιστέψω ότι υποκινήστε από φιλοαμερικανούς υποψηφίους που φιλοδοξούν να καταλάβουν τη θέση του κυρίου Καραμανλή και απλά σας έχουν υποσχεθεί πως όταν αναλάβουν την εξουσία θα σας προσφέρουν εξέχουσα θέση στο κυβερνητικό σχήμα;
Πείστε με ότι δεν συνάγω εύλογα συμπεράσματα.

κομανταντε είπε...

δυστυχως, κυριε Τατουλη μας, η ΝΔ, στην οποια ανηκετε, δεν εχει καμια σχεση με την φιλελευθερη κεντροδεξια του μεσαιου χωρου την οποια φαντασιωνεστε.
ηταν, ειναι και, δυστυχως, θα ειναι η κατα παραδοσιν λαικιστικη, κομπραδορικη ελληνικη δεξια, οπως την ξερανε οι παλιοι και την εμαθαν, πια, οι νεοι.
γνησιος απογονος του ΛΣ και της ΕΡΕ.
δε λεω, καλες και τεκμηριωμενες οι αναλυσεις σας, σοβαρες οι προτασεις σας, αλλα, στο κομμα σας δεν εχουν κανενα αντικρυσμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος στις 2:41μμ
"Αυτό το λέω γιατί όλοι ξέρουμε, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι η δυτική υπερδύναμη είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία"

Μπράβο ρε φίλε το βρήκες. Το έχει πει ο Λιακόπουλος εδώ και καιρό άλλωστε....Ο Τατούλης είναι πιόνι για να χτυπηθεί το περιούσιο γένος των ΕΛ λήνων. Εξάλλου καταλαβαίνει κανείς οτί δεν ανήκει στο περιούσιον (άνευ ουσίας) γένος, αν διαβάσει κανείς αυτά που γράφει.

Συμπέρασμα, κύριε Τατούλη αναμφίσβητητα υπονομεύετε τον Καραμανλή λόγω της στρατηγικής συμμαχίας του με το ξανθό γένος και το σύντροφο Πούτιν

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, η μόνη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις σ' ένα διεφθαρμένο κόμμα σαν τη Ν.Δ., είναι να μάθεις γενική χειρουργική στη Νατάσσα!

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματικά είστε φιλελεύθερος όπως ισχυρίζεστε, τότε ΔΕΝ μπορείτε να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό, διότι είναι αδιανόητο για έναν φιλελεύθερο πολιτικό να εγκρίνει αυξημένες κρατικές δαπάνες και αυξημένη φορολογία. [Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όποιον άλλον βουλευτή της ΝΔ δηλώνει φιλελεύθερος.] Αν όμως παρόλα ταύτα υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό, τότε θα είστε κι εσείς απλά ένας υποκριτής. Δεν μπορείτε από τη μια να παραπονιέστε και να ασκείτε κριτική στους άλλους βουλευτές του κόμματός σας ότι δεν κάνουν τίποτα και ότι είναι μόνο λόγια, όταν κι εσείς κάνετε ακριβώς το ίδιο.

Mysterious Man

giannis είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη, επιτρέψτε μου να εκφράσω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι απο τα γραφόμενά σας εμφανίζεστε ένας αθεράπευτα ρομαντικός, ''ξένος'' για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, παρ'όλο που είστε ένας άνθρωπος της καθημερινής πολιτικής πράξης και άρα ''υποψιασμένος''. Αλήθεια σε ποιούς απευθύνεστε για την προβολή της φιλελεύθερης ιδεολογίας και την ανάπτυξη θεωρητικών ιδεολογημάτων της φιλελεύθερης πολιτικής σχολής;
Δεν καταλάβατε ακόμη ότι μια ομάδα ανθρώπων-με τον πιο επιεική όρο- με το πρόσχημα της ''φιλελεύθερης' ιδεολογίας- ενεργώντας με σχέδιο και ''επαγγελματική υποδομή''''κατέλαβε'την εξουσία επιβάλλοντας ένα ''σύστημα'' που αποκλειστικό σκοπό έχει την ιδιοτελή νομή, χρήση και κατάχρηση του δημοσίου, δηλ. της τσέπης μας;
Σε ποιούς απευθύνεστε μιλώντας για φιλελευθερισμό; Σ'αυτούς, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η λεηλασία του δημοσίου και ας είναι και φιλελεύθεροι και ό,τι άλλο ήθελε, αρκεί να 'τρώνε'; Δεν καταλάβατε ακόμη ότι μας χρησιμοποίησαν- εσάς περισσότερο και μάς λιγότερο- για ''έρμα'', ως ''νομιμοποιητικό μηχανισμό''προκειμένου να ''ροκανίσουν'' τον κρατικό κορβανά; Νομίζω ότι ήρθεη ώρα γι να βρεί το νερό το μονοπάτι μέσα απο τα διαβρωμένα χώματα. Προχωρήστε και ψηφίστε προανακριτική!!!

kwstas είπε...

Το ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ που έλεγες κύριε ΤΑΤΟΥΛΗ, περιελάμβανε μέσα και τους διάφορους ΟΠΑΔΟΥΣ του ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ και του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ VMRO!
Οι οπαδοί του Γρουέφσκι όπως ξέρεις γιατρέ μου, ανήκουν στην Φιλ.Συμμαχία.
ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ δεν έβγαλες.
Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Τατούλη, αγαπητοί πνευματικοί συνδαιτυμόνες της συζήτησης.
Λίγοι έχουν καταλάβει, ότι η κρίση και εξαθλίωση όλων των μορφών, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ από τη γνωστή και συγκεκριμένη διεθνή μαφία.
Τα σχέδια αυτής της διεθνής μαφίας, είναι πολύ σκοτεινά και θα φανούν καθαρότερα τα επόμενα χρόνια, σε πολλές χώρες.

Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα, διότι αυτή μας ενδιαφέρει αμεσότερα.
Μέσα στην Ελλάδα επικρατεί μια ΑΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, και μέσα στην αδράνεια αυτή έχει μολυνθεί-παγιδευτεί και ένα μεγάλο μέρος του λαού. Οι περισσότεροι περιμένουν, οι λύσεις των προβλημάτων της χώρας να προέλθουν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και όχι από ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. Έτσι όμως, τα προβλήματα απλά δεν λύνονται αλλά παραμένουν ζωντανά.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος
ΛΑΘΟΣ!... η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στη ΝΔ ο γιατρός, είναι η... Ευθανασία!

@ Π.Τατούλη
...αλλά συμπαθή μας γιατρέ, μας το κάνετε όλο και πιο ξεκάθαρο τον τελευταίο καιρό, ότι αν και επί του παρόντος αποτελείτε μέρος του προβλήματος που λέγεται Νέα Δημοκρατία, δεν θα μπορέσετε ποτέ να αποτελέσετε μέρος της λύσης του, από οποιοδήποτε πόστο, οποιουδήποτε πολιτικού χώρου.
Μιλάτε ακραία ξύλινη γλώσσα, δείχνετε στεγνός από χιούμορ, βραδύγλωσσος και πολλές φορές αργόστροφος (βλ. Βατερλώ σας στο Λαζόπουλο), μανιπιουλάρετε τον κόσμο ρητορεύοντας τα αυτονόητα με σάλτσα προβοκατόρικων και χιλιοειπωμένων τσιτάτων, και κάνετε επίδειξη χρήσης δημοσιότητας και δημόσιου λόγου, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία γιατί δεν συνοδεύεται από καμία πολιτική πράξη ή πρωτοβουλία.
Ο βαθμός κοροϊδίας σας προς τους πολίτες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, γιατί παλινδρομείτε με τις θέσεις σας με τέτοιο ξεφωνημένο τρόπο που οι κόσμος σας κοιτάει πλέον με... "συμπάθεια".

Κύριε Τατούλη, η κοινωνία και οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι, θα σας μαυρίσουν ομαδικά στις εκλογές. Ακόμα και με την Φιλελεύθερη Συμμαχία να πάτε θα κάνετε μια τρύπα στο νερό.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και εσείς περπατάτε ζαλισμένος από τον καπνό μιας παράξενης δικής σας ιδεολογικής φούντας. Θα σκοντάψετε συμπαθή μας γιατρέ και μετά ποιος σας περιθάλπει!..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη αν όλα αυτά που έχετε πει έως τώρα τα πιστεύετε, θα πρέπει την Παρασκευη να ψηφίσετε υπέρ της προανακρατικης... Αλλιως ολα οσα λετε είναι επειδη δεν εχετε κυβερνητικη θέση...

nasosgr είπε...

Κύριε Τατούλη επειδή ΔΕΝ είμαι πολιτικός, αλλά Blogger . . .

Επιμένω και περιμένω απάντηση :


Νάσος είπε... 6 Οκτώβριος 2008 2:23 πμ

Αγαπητέ κύριε Τατούλη.

Το ότι η κοινή γνώμη, στο σύνολο της ήταν μαζί σας, είναι κάτι που ΔΕΝ το αμφισβήτησε σχεδόν κανείς.

Εκείνο που αμφισβητείται τώρα, είναι η δική σας ανοχή, η οποία συνίσταται σε ηθική αυτουργία ένοχης ανοχής.

Συγκεκριμένα, στο blog μου μεταξύ των άλλων, έχω συμπεριλάβει μία ποιητική ρήση του Μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη :

" . . .Δεν λυπάμαι τους ποιητές που μείνανε χωρίς κοινό... Λυπάμαι το κοινό που έμεινε χωρίς ποιητές. . ."

Αυτό είναι που σας κατηγορώ ευθέως και χωρίς ελαφρυντικά., είναι ότι και με τη δική σας σιωπή, στερήσατε από τους Έλληνες έναν ποιητή. Ό ρόλος του βουλευτή "αντάρτη", ήταν η ποίηση που έλειπε από τον Έλληνα ψηφοφόρο.

Το να ακούς ένα βουλευτή από την αντιπολίτευση να προβάλλει θέσεις και αντιθέσεις, είναι κάτι που ΔΕΝ αγγίζει κανέναν μας. Αυτό που προσπαθήσατε εσείς και οι άλλοι διαφωνούντες έδωσε το πραγματικό νόημα της ποίησης στον Έλληνα πολίτη, στη συνέχεια αυτό αφανίστηκε σαν σ’ ένα ελπιδοφόρο όνειρο που βγήκε από ένα κακό εφιάλτη.

Έρχομαι στη θέση σας, σαν άνθρωπος και σας καταλαβαίνω. Αυτό που σας καταλογίζω όμως, είναι το όνειρο της ελπίδας που στερήσατε από όλους εμάς, που σας πιστέψαμε . . . ήταν η τελευταία ευκαιρία για έναν λαό να ζήσει το μεγαλείο ενός βουλευτή - Έλληνα ποιητή - της συμπολίτευσης, να τιμά την ισχύ του άρθρου 60 του συντάγματος.

Η κομματική πειθαρχία, έχει το νόημα της, όταν έχει να κάνει με την εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, που η πλειονοψηφία της ετυμηγορίας του Ελληνικού λαού, έδωσε στο πρωθυπουργό της χώρας, τη διακυβέρνηση για μια τετραετία. Κάθε άλλη εφαρμογή της κομματική πειθαρχίας, καλείται συνταγματική εκτροπή (κατά την προσωπική μου ερμηνεία και έννοια του Άρθρου 120 - στα αντίστοιχα 84 έως 86).

Η επιλογή της υπακοή σας, είναι ατομικό δικαίωμα σας, και θα καταχωρηθεί στην αξιολογησή σας στην ιστορική σας διαδρομή. Απλά μία ερώτηση, εάν μου επιτρέπετε :

"Είναι κάτι που η συνείδηση σας, σας επέβαλε την συναντίληψη με τους υπολοίπους των συναδέλφων σας ; "

Επειδή γνωρίζω, ότι είσαστε από τους πολιτικούς που διαβάζετε εμάς τους "σχολιαστές" Bloggers, θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε, έστω τα δύο παρακάτω άρθρα μου, και να μου γράψετε και τα δικά σας σχόλια.

Α. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/blog-post_8041.html#links

Β. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/pot-pouri.html

Γνωρίζω τη δυσκολία να ξαναβγάλετε το "σπασμένος σας σπαθί" από το θηκάρι, ή μύγα που ΔΕΝ σήκωνε, το έσπασε.

Επώνυμα, έντιμα με Αρετή, τόλμη και τη δέουσα κατανόηση.

Ο Blogger Νάσος Ζαγγογιάννης.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
6 Οκτώβριος 2008 2:23 πμ

nasosgr είπε...

Κύριε Τατούλη επειδή ΔΕΝ είμαι πολιτικός, αλλά Blogger . . .

Επιμένω και περιμένω απάντηση :

16 Οκτώβριος 2008 11:44 μμ
Νάσος είπε... 17 Οκτώβριος 2008 12:28 πμ

Κύριε Τατούλη, περιμένω από 6 Οκτώβριος 2008 2:23 πμ μία έστω αναφορά , αν ΟΧΙ μία απάντηση, όπως συνηθίζεται άλλωστε και σε ανώνυμους χρήστες . . .

Σας υπενθυμίζω το τελευταίο τμήμα της παραπάνω αναφοράς μου :
http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_2506.html

". . . Επειδή γνωρίζω, ότι είσαστε από τους πολιτικούς που διαβάζετε εμάς τους "σχολιαστές" Bloggers, θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε, έστω τα δύο παρακάτω άρθρα μου, και να μου γράψετε και τα δικά σας σχόλια.

Α. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/blog-post_8041.html#links

Β. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/pot-pouri.html

Γνωρίζω τη δυσκολία να ξαναβγάλετε το "σπασμένος σας σπαθί" από το θηκάρι, ή μύγα που ΔΕΝ σήκωνε, το έσπασε.

Επώνυμα, έντιμα με Αρετή, τόλμη και τη δέουσα κατανόηση. . ."


Θα επιμείνω λοιπόν περιμένοντας.

Δεν σκοπεύω να θέσω καινούρια ερωτήματα και ούτε να σχολιάσω επί της ουσίας, τη χθεσινή σας παρουσία, στο ευτελές REALITY SHOW, όπου και εσείς δυστυχώς, συντροφιά και πλάι – πλάι, μαζί στα ίδια έδρανα της φαυλότητας και της κακογουστιάς, όπου καταφεύγουν για την δήθεν ΔΩΡΕΑΝ διασκέδαση (και για ένα επίσης ΔΩΡΕΑΝ αναψυκτικό και λίγα κρακεράκια), κάποιοι φτωχό-δυστυχισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι, για να ξεπληρώσουν το εισιτήριο τους, εξαναγκάζονται από τους συντελεστές αυτής της άθλιας εκπομπής, να χαμογελούν συνεχώς και το ίδιο να παλαμακίζονται αφελώς, τις περισσότερες φορές μέχρι άκρατης βλακείας – θαρρώ είναι και μία κάποιας ηλικίας κυρία εκεί, μόνιμη θαμώνας υποτίθεται, η οποία συνεχώς παριστάνει την πολύ/γελούσα και την ξεκαρδισμένη από ευχαρίστηση από τα ανούσια καλαμπούρια που ακούει συμπράττοντας και αυτή, στον εξευτελισμό που υπόκεινται αρκετοί συμπολίτες μας. κλπ. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/1_01.html

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/blog-post_559.html

Η παρουσία εκεί είναι δικαίωμα σας . . . αλλά και από την άλλη επειδή είστε δημόσιο πρόσωπο . . . κάθε δημόσια εμφάνισή σας υπόκειται σε αυτονόητη κριτική, όπως και κάθε υπεκφυγή σας να απαντάται σε ένα δημόσιο διάλογο που εσείς ο ίδιος ανοίξατε και δυστυχώς ΔΕΝ τον τιμάται αναλογικώς, αλλά επιλεκτικά και όπως σας συμφέρει.

Η περίοδος αυτή της ζωής σας είναι . . . ίσως και η τελευταία, που η κοινή γνώμη ασχολείται μαζί σας, διαθέτετε ακόμη λίγη από υπόλοιπο δημοσιότητας, πριν κατεβείτε και εσείς στο ίδιο επίπεδο απαξίωσης (περίπτωση Δαιλάκη), εκλιπαρώντας για μια νέα έδρα στο βόλεμα της πολιτικής Καραμανλή.

Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια . . .

Ο Blogger Νάσος Ζαγγογιάννης.
17 Οκτώβριος 2008 12:28 πμ

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες κυβερνητικοί βουλευτές είναι σήμερον κόθορνοι της εκτελεστικής εξουσίας και του εκάστοτε εν ελλάδι πολιτμπυρό με τα συναυτώ λαμόγια.

Είναι πράγματι κατάντια για την Δημοκρατία μας να μην υπάρχει ελευθερία λόγου διά τα μέλη του κοινοβουλίου και δια τούτο ήςτο πολύ εύστοχος η παρατήρησή σας περί σταλινικών μεθόδον, καθότι εφθάσαμε στο σημείον η επίσημανσις των αυτονοήτων να θεωρείται υπό του τύπου και του πολίτμπυρο ωσάν ανταρσία!

Και όλα τούτα κατά την τρίτην δεκαετία του μεταπολιτευτικού βίου.
Αν πρόκειται λοιπόν να σας "διαγράψουν", να είναι σίγουροι ότι αυτούς η ιστορία δεν θα τους καταγράψει μόνο ως μία οδυνηρή παρένθεση αλλά θα τους γράψει στα πιο μαύρα κατάστιχά της.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από την νήσον Ρόδον!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σας "περί νταβατζήδων που έπεσαν έξω από τους υπολογισμούς" του ήταν κυριολεκτικά κορυφαίο!

Ανώνυμος είπε...

Βlogger Nasso μας έπρηξες κυριολεκτικώς....Εντάξει, την έκανες τη διαφήμισή σου για το blog.
Και γίνεσαι και εριστικός.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που βουλευτής από την κυβερνητική παράταξη ασκεί τεκμηριωμένη και πολυδιάστατη κριτική στην κυβέρνηση (με ορατό κίνδυνο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές) και, αντί αυτό να εκτιμηθεί, του ασκείτε και κριτική! Έλεος ρε παιδιά!

Draminos είπε...

κ. Τατούλη

1) Η εμφάνιση στο Λαζόπουλο ήταν μικρή απογοήτευση.

2) Αν στην ψηφοφορία της βουλής για προανακριτική επιτροπή δεν υπάρξει ούτε μια διαρροή από τη ΝΔ, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι άλλα διακηρύττεις και άλλα πράττεις.
3) Άνοιξα το site της φιλελεύθερης συμμαχίας, αλλά δεν είχα το χρόνο να το μελετήσω. Ρωτάω όμως και περιμένω απάντηση. Κατά τη γνώμη σου ποιες χώρες εφαρμόζουν επιτυχημένα το μοντέλο της φιλελεύθερης διακυβέρνησης ώστε να έχουμε κάποιο σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης; Γιατί αν δεν υπάρχει καμιά τότε μιλάμε για ουτοπία.

nasosgr είπε...

,O Ορέστης είπε...
Βlogger Nasso μας έπρηξες κυριολεκτικώς....Εντάξει, την έκανες τη διαφήμισή σου για το blog.
Και γίνεσαι και εριστικός.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που βουλευτής από την κυβερνητική παράταξη ασκεί τεκμηριωμένη και πολυδιάστατη κριτική στην κυβέρνηση (με ορατό κίνδυνο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές) και, αντί αυτό να εκτιμηθεί, του ασκείτε και κριτική! Έλεος ρε παιδιά!
19 Οκτώβριος 2008 9:34 πμ


Αγαπητέ ανώνυμε χρήστη Ορέστη.

Θεωρώ ότι οι αναρτήσεις μου κινούνται μέσα στα νόμιμα πλαίσια της απαίτησης για μια απάντηση από ένα δημόσιο πρόσωπο, το ο οποίο θέλει να αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση, το φιλελεύθερο δήθεν χαρακτήρα του. Με ευπρέπεια, επώνυμα και μέσα στα αποδεχτά πλαίσια της δεοντολογίας και του σεβασμού στην άλλη άποψη ζήτησα δημόσιο διάλογο. Είναι κακό αυτό ;
Είναι συνταγματικό μου δικαίωμα να εκφράζομαι και να απαιτώ.
Εάν ενοχλείσαι λυπάμαι ΔΕΝ θα υπακούσω. Κομματική πειθαρχία τώρα και σε Blogger ;

Άλλαξε ύφος και επώνυμα έλα να το συζητήσουμε. Η εγγραφή σου έχει ήδη αναρτηθεί : http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/blog-post_19.html
Τα άλλα περί διαφήμισης είναι υπεκφυγές και αποπροσανατολίζουν.

Ενημερωτικά ένας Blogger ξοδεύει το πολύτιμο χρόνο του, ΔΕΝ αμείβεται και ΔΕΝ χρηματίζεται. Είμαστε η δημοκρατία στο διαδίκτυο. Εάν ΔΕΝ σου αρέσει δικαίωμα σου να ενοχλείσαι από την ανεπάρκεια άλλων και το ξύλινο λόγο τους. . .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ Τατουλη,

Το γεγονός ότι ο μεστός και ουσιαστικός λόγος σας ενοχλεί τις ορδές των λαμόγιων είναι δείγμα ότι βρισκόσαστε στον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο.
Είτε τους αρέσει είτε όχι έχετε πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των πολλών, σαν ένας από τους πόλους των επερχομένων πολιτικών εξελίξεων
Με εκτίμηση Κουμπιλίσιος.

Αναρχοκομμούνι είπε...

Τί το ...«κουράζεις» ρε γιατρέ το πράγμα... Το «κακό» ξεκίνησε από τότε που οι πολιτικοί πρόγονοι της «δεξιάς νοοτροπίας» ...«φάγανε» τον Κυβερνήτη, ο οποίος ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος «δικτάτωρ» για να μπορέσει να επιβιώσει το νεοσύστατο τότε Ελληνικό Κράτος. Ποιό νεοσύστατο δηλαδή, το «υπό ίδρυση» για να ακριβολογούμε. Κι έτσι, επιβίωσαν οι «επαγγελματίες εθνικόφρονες», μακρινοί απόγονοι των οποίων είναι και η σημερινή «δεξιά» (ως νοοτροπία κυρίως). Λέω μακρινοί, γιατί έχει προηγηθεί η γενιά που ανδρώθηκε την εποχή του Σαρτζετάκη, την εποχή δηλαδή της ...καρφίτσας, των λούμπεν αλητήριων τύπου Κοτζαμάνη και του περίφημου ...τρίκυκλου. Τα παιδιά δηλαδή των δοσίλογων, της Χ, και των ρουφιάνων των Ναζί.

Δεν ξέρω αν σήμερα μπορεί να υπάρχει ένας «Σαρτζετάκης». Ένας άνθρωπος, δηλαδή, που απλώς να κάνει την εργασία του, κάνοντας μακροβούτι στην συνείδησή του, χωρίς να υπολογίζει ένα σύστημα κάθε είδους «παραεξουσιών». Μακάρι... Ποιός δεν θα τό ‘θελε μέσα σ’ αυτή τη μπόχα;

Μιλώ για δεξιά νοοτροπία, γιατί είναι πασιφανές, ότι έχει παρεισφρήσει σε όλα τα κόμματα. Ο προερχόμενος από την αριστερομάνα Καισαριανή (Το Στάλιγκραντ της Ελλάδας, όπως έλεγε ο παππούς μου) Ρουσσόπουλος και ο Επικοινωνιολόγος Λούλης (αναρχοκομμούνι κι αυτός, σαν εμένα ...κάποτε, αν δεν απατώμαι), κατάφεραν να κάνουν οικεία το 2004 την εικόνα του Καραμανλή και να αποσυνδέσουν το όνομα από τους συνειρμούς τους οποίους έφερνε ο αείμνηστς θείος του. Τη Δεξιά δηλαδή της ΕΡΕ, της ΕΚΟΦ και των κάθε είδους λούμπεν τραμπουκοειδών. Τί στην κοπή πίττας της Αυγής τον πήγανε, τί στη Μακρόνησσο τελετές μνήμης. Το παραμύθι όμως, τελειώνει κάπου εδώ... Πάρτε χαμπάρι, όσο είναι καιρός, όλοι εσείς που ο λαός σάς αποκαλεί ειρωνικά «οι 300 της Βουλής», ότι υπάρχει συμπάθεια απέναντι στους «ρομπέν των σούπερ-μάρκετ». Και όλοι λένε... έρχονται και χειρότερα... Αν επειδή είσαι γιατρός, έχεις λίγο ανθρωπισμό μέσα σου (όχι ότι χωνεύω τους γιατρούς) ρίξτους, κάντα μπάχαλο (για να μην το γράψω αλλιώς) και κάντε αναδιανομή του χρήματος που κυκλοφορεί στη χώρα λίγο πιό δίκαια σεβόμενοι την καθημερινότητα του Ελληνικού Λαού και γενικώς κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι πάντα... Τί δουλειά έχεις εσύ (ίσως και λίγοι ακόμη εντός ή εκτός ΝΔ) εκεί μέσα...;

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε ένα πρακτικό παράδειγμα για την αξία του φιλελευθερισμού ;

Η ρυμοτομία της Αθήνας (και της Τρίπολης επίσης) έχει γίνει με φιλελεύθερο τρόπο. Από αυτό και μόνο φαίνετε η αξία της αυτό-οργάνωσης.

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη! Ο Μπους πήρε τηλέφωνο τον Τατούλη και τον παρακάλεσε να ρίξει τον Καραμανλή. Ναι ο Τατούλης αντάλλαξε τη λίμνη, τη λιμνοθάλασσα τι διάολο είναι αυτή η Βιστωνίδα(μέρος του συνωμοτικού σχεδίου) με ακίνητα και εκτάσεις του δημοσίου. Ναι ο Τατούλής διόρισε τα ανίψια, τους κουμπάρους τους κολλητούς του Καραμανλή που εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Ναι ο Τατούλης τα έκανε όλα με εντολή των αμερικάνων.
Ναι ο Τατούλης επιδιδόταν σε βερμπαλισμούς ηθικούς και πολιτικούς περι νταβατζήδων και μεταρρυθμίσεων. Ναι ο Τατούλης εμφανιζόταν στα προεκλογικά μπαλκόνια(ο Καραμανλής έβλεπε ταινίες στη Ραφήνα) και υποσχόταν μια άλλη Ελλάδα. Τώρα πέφτουν οι μάσκες. Ο Τατούλης κυβερνάει! Ο Τατούλης διόρισε το Ρουσόπουλο για να κάψει το μεγάλο ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Τι άλλο θα ακούσουμε…Α ακούσαμε και τον εξάδελφο τον Μισέλ Λιάπης να μιλάει για κώδικα ηθικής. Έλεος πια…ήμαρτον. Οι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό με τίποτα.
Τσίπα δεν έχουν; Φιλότιμο; Τουλάχιστον δεν είναι έξυπνοι να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Θα φάνε ξύλο και μετά θα φταίει ο Τατούλης.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός δε καταλαβάινει από Σοσιαλδημοκρατίες και Φιλελευθερισμούς.

Ο λαός θέλει σωστές δημόσιες υπηρεσίες και μην αισθάνεται ότι το κλεβει και το κοροιδεύει το κράτος.

Το αν αυτό γίνει με λιγότερο ή περισσότερο κρατισμό (δε λέω βέβαια να γυρίσουμε στα σταλινικά καθεστώτα).

Στην Ελλάδα το όχημα που θα έφερνε τις φιλελεύθερες μεταρυθμίσεις ήταν η ΝΔ. Κι φαίνεται να χει μείνει από λάστιχο.

Αντί για μεταρρυθμισεις είδαμε αύξηση των κρατικών δαπανών, νέες διευθύνσεις και διοικητικές θέσεις. Η λέξη μεταρρύθμιση εκστομίστηκε άναρίθμητες φορες από το κύριο Καραμανλή κι έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Και για να είμαι ειλικρινής μεταρρυθμίσεις πραγματικές έχω να δω από την περίοδο Σημίτη, με νομο Καποδίστρια και με το νόμο του ΑΣΕΠ.
Και είδα ότι η χώρα το 2004 παραδόθηκε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 1996, παρά βέβαια τα όποια προβλήματα που είχαν να κάνουν με την αδυναμία του τότε πρωθυπουργού να ελέγξει τη κατάσταση σε χαμηλό επίπεδο στο κόμμα του.

Αν με ρωτούσε κάποιος από το 2004 μέχρι σήμερα τι έχεις δει στη χώρα θα απαντούσα... απολύτως τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο, Μην είσαι τόσο σίγουρος για την δύναμη του φιλελευθερθσμού.
Δεν μπορώ , ειδικά στην ελλάδα να φανταστώ ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας υδάτων... που να μην λειτουργούν κλέβοντας τους αντθωπάκους. όπως δεν θα δώ μη υπερτιμολογημένα Πανεπιστήμια, κάυσιμα . Εϊδα μεν... τηλέφωνα.. φτηνά με ανταγωνισμό.... αλλα ξέρεις αυτό είναι είδος πολυτελείας .. και υστερεί σε ωμή επιβολή τιμής. Δυστυχώς κράτος ανίκανο να διιοικεί και να κρατά νόμιμα στον ανταγωνισμό μια base εταιρεία αγαθών είναι κράτος που παραδίδει τους πολίτες του στην ζούγκλα...

George Bourchas είπε...

Γράφετε:

[Δεν θα ισχυριστώ βέβαια, ότι δεν υπήρξαν κακοί χειρισμοί. Πολλοί κακοί χειρισμοί, που ξεκίνησαν ωστόσο από μια νεοσυντηρητική αμερικανική κυβέρνηση που κατάφερε να μετατρέψει τα πλεονάσματα σε ελλείμματα και να καταποντίσει τα δημοσιονομικά της ισχυρής αμερικανικής οικονομίας του Κλίντον, εφαρμόζοντας ασύδοτες πολιτικές σκληρού κρατισμού.]

Τα ίδια διάβασα στο e-rooster άρθρο με τον τίτλο "Κρίση της πολιτικής, όχι της αγοράς!"

Απέστειλα το ακόλουθο σχόλιο:

Γράφετε: «…κάθε αξιοπρεπής οικονομολόγος θα συνιστούσε η μεν κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια, η δε κυβέρνηση είτε να περικόψει τις δαπάνες είτε να αυξήσει τους φόρους. Στις ΗΠΑ οι αρχές έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση αύξησε τις δημόσιες δαπάνες με παράλληλη μείωση των φόρων, ενώ η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα κράτησε τα επιτόκια σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για να μην επιβραδυνθεί η οικονομική δραστηριότητα. Επρόκειτο δηλαδή για μια εξόφθαλμα προκλητική οικονομική πολιτική,…»

Πρόκειται για μια εξόφθαλμα λιμπεραλιστική οικονομική πολιτική, που δεν υπάρχει κανείς λόγος να εγκαταλειφθεί. Δεν υπάρχει ούτε κρίση της πολιτικής, ούτε κρίση της αγοράς.

Υπάρχουν δωρεάν γεύματα στον καπιταλισμό. Μόνο οι λιμπερταριανοί και οι σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό. Δεν πρόκειται ποτέ να κατανοήσουν τι λένε άνθρωποι σαν τον Arthur Laffer ή τον George Gilder.

Ούτε καν τον Μίλτον Φρήντμαν (κι αυτός αρνείται την ύπαρξη δωρεάν γευμάτων) δεν κατανοούν, που επισημαίνει τα αυτονόητα και θα στήριζε αναφανδόν το σχέδιο Πόλσον και Μπέρνακε: «Στις 11-12-1930 η Τράπεζα των ΗΠΑ έκλεισε τις πόρτες της. Αν και αποτελούσε μια κοινή εμπορική τράπεζα, το όνομά της οδήγησε πολλούς να τη θεωρήσουν σαν μια «επίσημη» τράπεζα. Το κλείσιμό της υπήρξε ένα σημαντικό χτύπημα στην εμπιστοσύνη του κοινού. Ο επόπτης των τραπεζών της Νέας Υόρκης, η Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Υόρκης και το Συμψηφιστικό Γραφείο του Συνδέσμου Τραπεζών της Νέας Υόρκης προσπάθησαν να επινοήσουν σχέδια για τη διάσωση της τράπεζας, παρέχοντας ένα εγγυητικό ποσό σε συγχώνευση με άλλες τράπεζες. Αυτή ήταν η σταθερή πεπατημένη και σε παλαιότερους πανικούς. Δύο ημέρες πριν το κλείσιμο της τράπεζας, αυτές οι προσπάθειες φαίνονταν πως θα στρέφονταν από επιτυχία. Όμως το σχέδιο απέτυχε λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα της Τράπεζας των ΗΠΑ και των προκαταλήψεων της τραπεζικής κοινότητας. Μόνο το όνομά της που συνδέονταν με μετανάστες την έκανε αντιπαθητική σε άλλες τράπεζες. Και ακόμα σημαντικότερο η τράπεζα ανήκε και διοικούνταν από Εβραίους και εξυπηρετούσε κυρίως την εβραϊκή κοινότητα. Δυο τρεις βδομάδες νωρίτερα είχαν διασώσει δύο από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες της πόλης και είχαν βάλει πρόθυμα τα χρήματα που χρειάζονταν, ενώ 6-7 χρόνια νωρίτερα είχαν βοηθήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τραστ στη Νέα Υόρκη, βάζοντας πολλαπλάσια χρήματα».

Ανώνυμος είπε...

Νάσσο, με συγχωρείς για το ύφος μου. Απλώς πιστεύω ότι υπάρχουν παρά πολλά λουλούδια και στο Πασοκ και στη Ν.Δ. που πρέπει να δώσουν πρώτοι εξηγήσεις, ιδίως για περίεργες προμήθειες, κομπίνες κλπ. Θα μου πεις "καλά δηλαδή ο Τατούλης βγαίνει λάδι;" Λάδι σίγουρα δεν βγαίνει γιατί στηρίζει μία τόσο ελεεινή κυβέρνηση, όσο επαινετέα και αν είναι η κριτική του κάποιες φορές. Με τόσα "διαμάντια", ωστόσο, που έχει η Βουλή θεωρώ υπερβολικό να ζητάς συνεχώς από τον Τατούλη εξηγήσεις....

Γιατρέ, όπως είπε και ένας φίλος προηγουμένως, δεν γίνεται να είναι κανείς έντιμος και να στηρίζει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη Ν.Δ. Χορτάσαμε από τις κομπίνες τους. (Φιλική προτροπή): Ή αυτόνομο δρόμο ή πιάσε ξανά το νυστέρι και επέστρεψε στους χειρουργικούς θαλάμους. Εκεί όλα είναι αποστειρωμένα, μακριά από σήψη και επικίνδυνα βακτήρια....

Καππαδόκης είπε...

Θεωρώ μεγάλο λάθος να προκαλέσει ψηφοφορία για την συγκρότηση Προανακριτικής το ΠΑΣΟΚ τώρα, χωρίς να έρθει ο φάκελος από τη Δικαιοσύνη γιατί αν απορριφθεί, ακόμη και αν η Δικαιοσύνη βρει καραμπινάτες ενδείξεις, η υπόθεση θα παραγραφεί. Θέλω να πιστεύω πως θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ και τελικά θα περιμένουν για λίγες μέρες το πόρισμα.
Αν παρ' ελπίδα επιμένουν, ένας είναι ο δρόμος Πέτρο. Ναι στην συγκρότηση της Προανακριτικής. Το όχι θα συμβάλλει στην παραγραφή των ενόχων οπότε όλη η έως τώρα σωστή παρουσία σου θα διαγραφεί τα δε λόγια σου θα χαρακτηριστούν κούφια και υποκριτικά.
Και όχι μόνο θα διαγραφεί, αλλά θα ακυρωθεί και το μέλλον σου από όσους πίστεψαν σε σένα.
Η απόφαση είναι δύσκολη, το καταλαβαίνω, αλλά οι μεγάλοι πολιτικοί άντρες κρίνονται από τις αποφάσεις τους στις κρίσιμες στιγμές.
Άλλωστε για συγκρότηση Προανακριτικής είναι η ψηφοφορία όχι για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της, αν τα καταφέρει, αλλά οι τυχόν ένοχοι δεν διανοούμαι να "τη σκαπουλάρουν"
επειδή κάποια Παρασκευή κάποιοι έτσι απεφάσισαν και ένας από αυτούς ήταν και ο Τατούλης!

Α.Α.Τ. είπε...

"Προς κ. Τατούλη OFF THE RECORD"

Αχ κύριε Τατούλη.

Δεν το χειρίστηκες καλά το θέμα «για την πάρτη σου». Και τώρα, φυσικό είναι να σε κατηγορούν γιατί δεν τα έλεγες αυτά (που λες τώρα) όταν ήσουν υπουργός.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, θα μου πεις.

Δεν είδες τι ωραία που το χειρίστηκε ο Δήμαρχος;

Πήρε χαμπάρι τα τεκταινόμενα, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και τώρα βγαίνει και τα λέει με άνεση. Βέβαια, τα περί «πιράνχας» κλπ. έγιναν γαργάρα. Τα φόρτωσε στον πρώην, και νυν «μακροβιότερο» (ο οποίος με τη σειρά του τα φόρτωσε στον κόκορα).

Ο (νυν) Δήμαρχος όμως, είναι στο απυρόβλητο γιατί είναι «γάτα». ΔEN "υπήρξε αντάρτης" όπως εσύ. Ούτε και στοίχισε στην παράταξη ποτέ στο παρελθόν (σύμφωνα με ένα παλιό ρητό, «μετά από 10 χρόνια όλα ξεχνιούνται»).

Τι είναι αυτά που μας λες με τα 3 "Φ"; Ποιος νοιάζεται για ιδεολογίες και πολιτικές σήμερα; Δεν βλέπεις πώς τα καταφέρνει ο «μακροβιότερος» και είναι πάντα στη λίστα των 5 δημοφιλέστερων. Ας είναι καλά ο κόκορας, ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ και ο μύθος (κατά το: «ας είν’ καλά τα πρόβατα» - του Χ. Κλύν).

Δεν καταλαβαίνεις ότι, με αυτά που λες, εσύ φταις που, στις εκλογές του 2007, περίπου 365.000 ψηφοφόροι του 2004 (το 11%) εγκατέλειψαν τις προσδοκίες τους από την παράταξη; Δεν καταλαβαίνεις ότι εσύ φταις που περίπου άλλοι 450.000 (ή 15% των ψηφοφόρων του 2007) είναι δυσαρεστημένοι και ετοιμάζονται να ανέβουν σε άλλο τραίνο; Δεν καταλαβαίνεις ότι η παραίτησή σου ή η διαγραφή σου θα τους ξαναφέρει όλους αυτούς πίσω;

Αν τα καταλαβαίνεις αυτά, γιατί επιμένεις και θέλεις να κάνεις ζημιά στη συμπαγή παράταξη; Επίσης, γιατί μας μπλέκεις με οικονομικές θεωρίες που δεν τις καταλαβαίνουμε;

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η οικονομία μας είναι απολύτως θωρακισμένη. Είναι μαύρη και «χωροθετημένη» (ρυμοτομημένη δηλαδή). Σου δίνω, μου δίνεις (και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν). Γιατί να μπλέκουμε και το κράτος; Άλλοι αυτοί, άλλοι εμείς (κατά το: «11 αυτοί, 11 και εμείς» του Φ. Πούσκας). Όποιος δεν το καταλαβαίνει, πρόβλημά του. Εξάλλου, θα έρθει μετά ο «ευφυής με το δευτέρι» και θα μας χρεώσει ακόμα και τις πόρνες (πήγαμε δεν πήγαμε).

Επιπλέον, γιατί σώνει και καλά να ερμηνεύσεις το Σύνταγμα με το δικό σου τρόπο; Τι ξέρεις από αυτά; Είσαι συνταγματολόγος; Όχι, δεν είσαι. Γιατρός είσαι. Το κόμμα είναι κόμμα και ο βουλευτής βουλευτής εκπρόσωπός ΤΟΥ. Επομένως, γιατί δεν βλέπεις τους συναδέλφους σου που, όταν δεν ξέρουν κάτι δεν μιλούν γι’ αυτό; Έχουν το απόλυτο γνώθι σ’αυτόν. Έχουν το τεκμήριο της αυτο-αγνωσίας. Με αυτό το προσόν (που ξέρεις;) μπορεί να γίνουν και υπουργοί μια μέρα («σπουδαία ‘δλειά», που έλεγε και η γιαγιά μου).

Γιατί λοιπόν, επιμένεις με τις πράξεις και τους λόγους σου να μας αμφισβητείς τον ωραίο μύθο που ζούμε και θες να μας τον μετατρέψεις σε εφιάλτη; Ε;

Τι εγωπάθεια είναι αυτή;

(Copyrighted)

Skinious είπε...

Πέτρο,
γιατί ΕΚΟΨΕΣ το σχόλιό μου?
Θα αναγκαστώ να φωνάξω στο blog μου. Και δεν είναι η πρώτη φορά...

Skinious είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,
Σου ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ το κομμένο σχόλιο. (επιμένω κομμένο, διότι είναι η δεύτερη φορά). Το ξεχνάμε όμως και ιδού:

"Αγαπητέ Πέτρο,
Δεν θα διαφωνήσω ιδεολογικά μαζί σου, διότι μας χωρίζει άβυσσος!
ΟΜΩΣ θα ήθελα να σε ρωτήσω:
Δεν ξέρεις ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι καταφύγιο πολλών "εθνικά Μακεδόνων" ?

Δεν ξέρεις ότι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τον συνδυασμό της ήταν παλιότερα ο πασίγνωστος για τη βιομηχανία μηνύσεων εναντίον της Ελλάδας κος Δημητράς του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι;

Δεν ξέρεις ότι ο Περλικός είχε συνυπογράψει μαζί με διάφορα άλλα μπουμπούκια την περίφημη επιστολή με την οποία ζητούσαν να "τιμωρηθεί" η Ελλάδα διότι 10 όλοι κι όλοι νεοναζί συμμετείχαν στην "σφαγή της Σρεμπρένιτσα"; (δείτε εδώ: http://skinious.blogspot.com/2008/03/alexis.html)
(sorry για το link, καμμία διάθεση αυτοδιαφήμισης)

Σε παρακαλώ:
1 Απάντησέ μου και
2. Δώσε μας επιτέλους τις θέσεις σου και για Εθνικά θέματα, όπως το Μακεδονικό."

Unknown είπε...

Πέτρο, πάρε θέση για την παραίτηση Ρουσσόπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Το νερό βρίσκει τρόπο να διασχίσει τα διαβρωμένα χώματα....Μμμ, πολύ αμφιβάλλω...

Καλή αποχή αύριο από την συζήτηση για την προανακριτικής - Τούτο γαρ έδοξε τω "Politicheskoye Buro" του Μαξίμου.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

O μιστερ Τατούλης χειρουργεί και στα σκοτεινά, εμπιστευτείτε τον!

Ανώνυμος είπε...

Μούγγα ο Πέτρος....Μαλώνει το μεγάλο αφεντικό....
Αποχή από την προανακριτική αποχή και από το blog....Tι να πει άλλωστε;

Ανώνυμος είπε...

KAI ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΠΑΛΙ ΣΚΟΤΑΔΙ..

Eπειδη πολλακις σε δελτία ειδήσεων αναφερεται ο παράγοντας πληθωρισμος,θεωρησα χρησιμο να αναλυσω τον βασικο οικονομικό νόμο λειτουργίας Πληθωρισμού-Ανεργίας,χρησιμο εργαλειο για τον καθενα μας ωστε να κατανοουμε την φυση των γεγονοτων της οικονομιας μας.

Ετσι λοιπον,ο κοινά αποδεκτός απο την επιστημονική κοινότητα νόμος,περιγράφει την εξάρτηση και σχέση ανάμεσα στα οικονομικά μεγέθη του πληθωρισμού και της ανεργίας.Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο λοιπόν,το μέγεθος του πληθωρισμού είναι αντισρόφως ανάλογο του μεγέθους της ανεργίας.Σε πιο απλοικους ορους μπορουμε να φανταστούμε μια παιδικη τραμπαλα οπου στο ενα σημειο καθεται η Ανεργία και στο άλλο ο Πληθωρισμός.Έτσι λοιπόν σε αυτήν την φαντασιακή τραμπάλα,όταν ο Πληθωρισμός ανεβαίνει πολύ υψηλά, η ανεργία αντίστοιχα κινείται σε πολυ χαμηλά επίπεδα.Ισχύει επισης και το ακριβώς αντίθετο.Όποτε η ανεργία είναι πολύ υψηλή, παρουσιάζεται μικρός πληθωρισμός-στασιμότητα των τιμών.
Η ερμηνεία αυτού του νόμου έγκειται σε πολυ απλές και καθημερινές λειτουργίες.Στη περίπτωση λοιπόν της υψηλής ανεργίας, το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά είναι φυσικά πολύ λιγότερο αφού οι εργαζόμενοι σαν σύνολο απολαμβάνουν μικρότερο μισθό και αγοραστική δύναμη.Κατά συνέπεια,(με δεδομένη την σταθερή προσφορά προιόντων) η ζήτηση για προιόντα και υπηρεσίες είναι μειωμένη,κάτι που οδηγεί στην σταθεροποίηση των τιμών αν όχι την μείωση τους.Στην αντίθετη περίπτωση της χαμηλής Ανεργίας,ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία,απολαμβάνουν λοιπόν εισοδημάτων οπότε και το χρήμα που κυκλοφορεί είναι τώρα περισσότερο.Με αυξημένη την αγοραστική δύναμη η ζήτηση για τα ίδια προιόντα είναι αυξημένη,με συνέπεια ο πωλητής να δελεάζεται την αύξηση των τιμών,οπότε και στο σύνολο η οικονομία πλήττεται απο μεγάλο πληθωρισμό.
Ο νόμος φυσικά δεν έχει καθολική ισχύ,αφού όπως κάθε φυσικός νόμος διαθέτει τις οριακές του συνθήκες,οι οποίες είναι η κατάσταση ύφεσης ή της χιλιοακουσμένης κρίσης.Σε τέτοιες καταστάσεις,φαίνεται σαν να έχει χαλάσει η "τραμπάλα" και το φαινόμενο που παρατηρείται είναι ο στασιμοπληθωρισμός.Η τριτοκοσμική( σε περιόδους ύφεσης εμφανίζεται και στον πρώτο κόσμο) δηλαδη κατάσταση όπου η ανεργία συμβαδίζει με τον πληθωρισμό σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη.Ο στασιμοπληθωρισμός,η κατάρα όλων των κυβερνήσεων,μπορεί να εξηγηθεί απο το γεγονός ότι σχεδόν κανείς επενδυτής δεν επιθυμεί να συνάψει παραγωγική δραστηριότητα,φοβούμενος απώλεια κεφαλαίου,κατα συνέπεια η ανεργία μεγενθύνεται,η απόλυτη φτώχεια είναι γεγονός ενώ η προσφορά προιόντων λόγω μη επενδύσεων είναι πολύ μικρή και η ζήτηση σε βασικά προιόντα λόγω απόλυτης φτώχειας είναι αρκετά μεγάλη.
Εντέλει τι προηγήθηκε της ύφεσης του 2008;Η ύφεση .com του 2000,η οποία ανυσήχησε τα τραπεζικά στελέχη τροφοδοτώντας δάνεια πρωτοφανώς χαμηλότοκα με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης.Ενμέρει αυτά τα δάνεια έδωσαν φθηνό χρήμα στην αγορά και σε συνεργασία με την ανάπτυξη που μείωσε την ανεργία,υπήρξε μια παράλογη φούσκα τόσο στα ακίνητα όσο και στην υπόλοιπη οικονομία με τον πληθωρισμό.Ο πληθωρισμός όμως σαν κακός δαίμονας ανάγκασε τις τράπεζες να ισχυροποιήσουν ξανά τα επιτόκια και κατά συνέπεια την πλήρης αδυναμία των νοικοκυριών για αποπλήρωση.
Π επίλογος της πρώτης πράξης αυτού του δράματος όμως, αν και παρσύρει πολλούς,δεν γράφεται όμως στα Χρηματιστήρια και την πτώση τους.Η πτώση των Χρηματιστηρίων επηρεάζει την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αλλά όχι καταλυτικά όσο η αυστηρότερη παροχή δανείων απο τις τράπεζες.Ετσι λοιπόν οι συνέπειες θα ξεδιπλωθούν σε όλο το φάσμα τους,όταν καταρρεύσει όπως είναι λογικό το real estate,και οι τράπεζες εμφανιστούν στους ισολογισμούς με υποθήκες δανείων πολύ χαμηλότερες του ποσού που δάνεισαν.

Ανώνυμος είπε...

ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος
το κόμμα είναι έτοιμο;
οι χορηγοί υπάρχουν
ψήφους δεν θα πάρετε

Μιχάλης είπε...

ουδείς αγνωμονέστερος(ασφαλέστερος εχθρός ) του ευεργετηθέντος υπό Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
το κόμμα δημιούργησε
να βρείτε χορηγούς
ψήφους δεν θα πάρετε
ΦΕΥ !!!!

riri είπε...

ttkt

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ..ΑΣ ΚΛΑΝΟΥΜΕ.!!!..

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ "ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ..ΚΛΑΝΟΥΜΕ!!!"
(ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Αμέσως μετά από την συγκρότηση του το νέο Γερμανικό κράτος , η Ο.Δ.Γ. ( 1949 ) ξεκίνησε μια νέα ¨πολιτική μεγάλης¨ δύναμης απέναντι στην Ελλάδα .

¨Δεν θα εισάγουμε ελληνικά καπνά ¨ , εάν δεν αποφυλακίσετε όσους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου εκτίουν ποινή. ¨Δεν θα υποστηρίξουμε την σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ ¨, ¨δεν θα επιτρέψουμε ένα μαζικό γερμανικό τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα¨ , ¨δεν θα δεχτούμε έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, Ε Α Ν δεν κλείσετε το ¨ελληνικό γραφείο εγκληματιών πολέμου και δεν σταματήσετε τη δίωξη ενάντια σε 800 αναγνωρισμένους Γερμανούς εγκληματίες που έδρασαν στην Ελλάδα ¨ , Ε Α Ν δεν επιστρέψετε τις κατασχεμένες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου περιουσίες και ακίνητα της Ζήμενς-Τελεφούνγκεν , της Γερμανικής Σχολής και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και πολλών Γερμανών -Βαυαβαρών ¨ομογενών¨ που υπηρέτησαν στην Ελλάδα στα S/S , Ε Α Ν δεν αμνηστεύσετε τον σε 25 χρόνια κάθειρξη Γερμανό εγκληματία που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ¨

Και ΟΛΑ αυτά ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ , άξιοι συνεχιστές του Γ΄ Ράιχ !

Και οι αγράμματοι , ανιστόριτοι και νεοδοσίλογοι ¨σιγοντάρουν¨ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ( 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ) σήμερα με ψευτό-αριστερούς βερμπαλισμούς και ¨φιλο-ανθρωπισμούς¨ της χαλιμάς .

Το ότι δεν πληρώνει η Γερμανία είναι ένα το κρατούμενο. Το ότι δεν αναγνωρίζει ΟΜΩΣ παράλληλα τα εγκλήματα πολέμου και τα θεωρεί ¨υπερβάσεις¨ και νόμιμα αντίποινα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ - ¨ΜΑΛΑΚΑΣ ¨ , Αλλά δυστυχώς ¨μαλάκες¨ φαίνεται πως υπάρχουν , όχι πολλοί , αλλά αρκετοί.

Υ.Γ. 1

Προς ¨αριστερούς¨ φλούφληδες , σε διατεταγμένη ή όχι υπηρεσία :

Τα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨ , ¨Αντενάουερ¨ , ¨Φρήντριχ Έμπερτ¨ κ.λ.π. δεν είναι απλά ¨πολιτιστικά ιδρύματα¨ . Αλλά Ιδρύματα ημικρατικά που χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ απο το Γερμανικό Υπέξ και ΥΠΠΟ για την προώθηση των ¨γερμανικών συμφερόντων¨ , δηλαδή της ¨λήθης¨ για το Γερμανικό Ναζιστικό παρελθόν και την προβολή ¨μιας άλλης Γερμανίας¨ ( ¨δημοκρατικής¨ , χωρίς αναφορές σε ¨Στάμχάϊμ¨ και ¨Μπερούφσφερμπότ¨ βέβαια ) . Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μια χώρα όπου το 40 % της παραγωγής της προορίζεται για εξαγωγές πρέπει να έχει ¨καλή πολιτιστική προβολή¨ στο εξωτερικό και να προωθεί την ¨φιλία των λαών¨. Όμως ο κάθε φλούφλης ¨αριστερός¨ , σε διατεταγμένη και μη υπηρεσία , θα πρέπει να γνωρίζει ότι επανειλλειμένα ΄’έχουν καταγγελθεί τα Γκαίτε και άλλα ευαγή ιδρύματα της Γερμανίας ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ¨ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ¨ ! Τελευταία τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει από κυβερνήσεις της Τουρκίας και Χωρών της Νότιας Αμερικής. Παλαιότερα η πρώην Ανατολική Γερμανία είχε γυρίσει και Ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για κατασκοπεία από τα διάφορα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨.

Συνεπώς , ακόμα και εάν δεν ήτανε τα ιδρύματα αυτά κρατικά στην υπηρεσία πολύ συγκεκριμένων στόχων του Γερμανικού κεφαλαίου , ακόμα και εάν επιτελούσαν ένα αμιγώς ¨πολιτιστικό λειτούργημα¨ , πάλι θα έπρεπε να είμαστε υπέρ της κατάσχεσης τους . Σε μία τέτοια περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχει αγοράσει νέα κτίρια για να συνεχίσει την ¨πολιτιστική του δραστηριότητα ¨ .

Κατάσχεση σαν και αυτή που αποφάσισαν τελευταία τα Ιταλικά δικαστήρια , για το ¨Γκαίτε¨ του Κώμο , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - για την δικαίωση των θυμάτων του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει οι Γιαλατζί και τα τελευταία τηλεγραφήματα των πρακτορείων με την είδηση που έλεγε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας ( ο Μπερλουσκόνι δηλαδή ) υποχρεώθηκε απέναντι στον Καντάφι να δεχτεί να καταβάλει Πολεμικές Επανορθώσεις στην Λιβύη για τα εγκλήματα του Ιταλικού ιμπεριαλισμού στον πόλεμο της Αβησσυνίας ( Β΄Π.Π. ) , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να μπορέσουν να κάνουν οι Ιταλικές εταιρείες επενδύσεις στην Λιβύη , κυρίως να συμμετάσχουν σε εξόρυξη πετρελαίου !

Η δικαίωση του αιτήματος για καταβολή Επανορθώσεων στο Ελληνικό κράτος και Αποζημιώσεων στους Έλληνες πολίτες θα αποτελούσε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ -ΟΤΙ ¨ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟΠΡΑΓΕΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ¨ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ¨ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ¨ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ -

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ .

Υ.Γ.2

Σχετικά με το τελευταίο κουτοπόνηρο ¨αριστερό¨ επιχείρημα :

¨Ωραία πως πληρώνουν οι ¨Γερμανοί¨ ( δηλαδή το καπιταλιστικό κράτος της Γερμανίας ) Επανορθώσεις. Ποιος όμως θα διαχειριστεί τα χρήματα ( ; ) , πάλι το αστικό κράτος …, άρα τίποτα ¨για τον λαό…¨

Θα είχατε ένα σχετικό δίκαιο εάν λέγατε ¨πάρτε τις αποζημιώσεις από την Γερμανία ( το ζητάμε ΕΜΕΙΣ για την δικαίωση των αγώνων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ -ΟΥΤΕ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ) και σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε παράλληλα ώστε τα χρήματα αυτά να γίνουν πραγματικά έργα . Δεν λέει όμως η νέα ¨5η Φάλαγγα κάτι τέτοιο . Το πρόβλημα της είναι μην ¨πληρώσει ο γερμανικός λαός¨ ( ¨ και κλάμα η κυρία¨ που λέει και ο λαός ) . Τέλος πετάνε την δήθεν ¨αριστερίστικη¨ κοτσάνα ¨να πληρώσει , πρώτα , το αστικό κράτος για τα θύματα των δωσίλογων ταγματασφαλιτών … ¨Πονηρό¨ και ¨Ριζοσπαστικό¨ . Εδώ ολόκληρο ¨Ριζοσπάστη¨ κυκλοφορούσε η Ασφάλεια του Ι. Μεταξά…

Και το κυριότερο : Οι κατασχέσεις των Γερμανικών Ιδρυμάτων που σταμάτησε το 2000 η Γερμανόδουλη ελληνική αστική ( με την ¨ευγενική χορηγία και αρωγή ¨estaet” και βαθυστόχαστων ¨αριστερών¨ , κληρονόμων της ¨Συμφωνίας του Λιβάνου¨ και της ¨Βάρκιζας¨ ) και η Γερμανόδουλη κυβέρνηση Σημίτη ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ
Ε Π Α Ν Ο Ρ Θ Ω Σ Ε Ι Σ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ξεπερνάνε σε σημερινές τιμές τα 120 δις δολάρια , ¨τίποτα¨ δηλαδή… ) ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΑΚΑΖΟΜΕΝΕΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ - Α Π Ο Ζ Η Μ Ι Ω Σ Ε Ι Σ Ελλήνων πολιτών του Δίστομου . Επειδή το Γερμανόδουλο ελληνικό κράτος δεν διεκδικούσε ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ , ας πούμε για το σύνολο των Ελλήνων , οι πολίτες αποφάσισαν να προσφύγουν μόνοι τους στα δικαστήρια . ΚΑΙ ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ¨ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ - ΟΥΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- !

Πιστεύω να κατάλαβε ο καθένας τι είσθε . Από βλακεία εγώ σας απαλλάσσω πάντως.

Υ.Γ. 3

Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου την παρέμβαση μου αυτή την αφιερώνω στους 50.000 εκτελεσθέντες από τους Ναζί -Γερμανούς που έπεσαν φωνάζοντας ¨Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ¨ , ¨Ζήτω η Ελλάδα¨ , ¨Ζήτω το Ε.Α.Μ.¨ , ¨ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ¨ , ¨ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ - ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ¨

Οι αγώνες του τότε ¨ανθού της ελληνικής νεολαίας¨ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ . Συνεχίζονται ενάντια στην ΝΕΑ Γερμανική ( ¨ελληνική ¨ ) ¨5η Φάλαγγα¨ και τους χρηματοδότες της. Την Ζήμενς , την Χόχ-Τίφ , την Μπέτελσμαν , την Ντόϋτσε Τέλεκομ κ.α.

Ερώτηση : Πότε θα αλλάξουν επιτέλους τα ¨ μισαλλόδοξα ¨ ελληνικά σχολικά βιβλία σχετικά με τις αναφορές τους στον ¨ατυχή πόλεμο 2ο Π.Π. ¨ και θα σταματήσουν τα Μ.Μ.Ε να προβάλλουν στις επετείους ¨αντιγερμανικά ¨ έργα . Άκουσα κάποτε να ρωτάει ένας Γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος στο ¨φουαγιέ¨ του ¨Γκαίτε¨. Δεν θα βρεθεί επιτέλους ένας έλληνας ¨αριστερός¨ ιστοριογράφος , όχι ιστορικός , να βοηθήσει ; Υποτροφίες, δωρεάν ταξίδια και διαμονές προσφέρονται από τα Γερμανικά ιδρύματα . Θα συνεχίσουν να είναι αχάριστοι ;

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ζητας αποζημιωσεις απο τους γερμανους δεν πας να βρεις καμια δουλειά οπως κανουμε και εμεις ? Μηπως θες αποζημιωσεις και απο τους Τουρκους για τα 400 χρονια σκλαβιας ?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτως οτι δεν ο ρολος του κρατους να κανει τον επιχειρηματια, θα επρεπε ολοι οι βουλευτες και οι υπουργοι να έχουν σπουδασει οικονομικα και μαρκετινγκ. Δεν τους ψηφιζουμε για να κανουν το κρατος κερδοφορα επιχειρηση - οι περισσοτεροι δεν ειναι ικανοι αλλωστε. Δουλεια τους ειναι να παρεχουν δωρεαν δημοσια παιδεια, υγεια, ασφαλεια και δικαοσυνη, δηλαδη να επιβαλλουν τους κανονες του παιχνιδιου σε ολους μας. Δεν το θεωρω υποχρεωση του κρατους να μου παρεχει τρενα, λεωφορεια,αεροπλάνα,ρευμα,νερο,τηλεφωνο,μουσεια,θεατρα κτλ. Προκειται για πεδια που η ιδιωτικη πρωτοβουλια θα πρεπει να εχει τον λογο, να υπαρχει ανταγωνισμος, οχι λουφαδοροι, οχι διαφθορα. Για αυτους τους λογους πιστευω οτι κατερρευσε η κομμουνιστικη - σοσιαλιστικη ιδεολογια και το θεωρω δυσκολο να ξανασηκωσουν κεφαλι στον συγχρονο κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΑΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!!

Agobooks είπε...

Για τα σημερινά στον ΙΑΝΟ, πότε θα γράψετε κύριε Τατούλη; Όπως γράφω και στο blog μου, σήμερα διαπίστωσε πολύς κόσμος πως , για εσάς αλλά και γενικός για το πολιτικό λόγο και κόσμο, μάλλον καλό έκανε κι όχι κακό η απομάκρυνση από το Υπ. Πολιτισμού.

Antipariafwni είπε...

Mediakos Παροξησμος, και η Πολιτική αφόδευση είναι 2 πράγματα τα οποία στροβιλίζουν κατά καιρούς στο κεφάλι μου. Σήμερα λοιπόν ημέρα Τετάρτη ο νέος πλανητάρχης σε ρόλο μεσσία στέλνει μήνυμα στα πέρατα της γης ότι η ανθρωπότητα γυρίζει σελίδα, αλήθεια πόσο όμορφο φαντάζει το περιτύλιγμα, που αν το ανοίξεις μπορεί να βρεις και σκατά μέσα????? και εδώ λοιπόν ο Mediakos παροξυσμός αγκάλιασε την πολιτική αφόδευση και έχουμε το αποτέλεσμα του κάθε Obama

Ανώνυμος είπε...

κυριε Τατουλη μια απορια μονο. ειδα το ρποφιλ σ και ελεγε κεντροδεξιος και φιλελευθερος. μιλατε για εσας? γιατι εγω σας θυμαμαι στο αμφεθεατρο να κολλατε αφισες της ΚΝΕ και να φωναζετε συνθηματα για τον ιμπεριαλισμο, την πλουτοκρατορια και το γνωστο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο.!!
ετσι για να μην κοροιδευετε το κοσμο!

Skinious είπε...

Σώπα βρε ανώνυμε, μη βρίζεις τον άνθρωπο... Στο ΕΚΚΕ ήταν, ποιά ΚΝΕ;

ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΤΡΟ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

απο Kazanias:
Πετρο, ειμαι σιγουρος οτι τμημα του κομματος σου θα συνεργαστει με τμημα του "καταραμενου" ΠΑΣΟΚ, για να φρεναρετε τον κοσμο προς αριστερα.
Πετρο, πιστευω οτι εσυ εργαζεσαι προς αυτη την κατευθυνση.
Καλο θα ειναι.Προσωρινα θα τα καταφερετε.
ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΑ.
Οπως τα κανατε θα τα αλοιφτειτε.
Και που εισαι!!!
Εκεινον τον βλακα τον Κεφαλλονιτη που τον ειχατε κανει και υφυπουργο,μην τον κοψετε.Αφηστε τον να βγαινει στην t.v. καθε πρωι.
Βοηθαει ο ανθρωπος με τις παπαρολογιες το κομμα.!!!!
Ξερω οτι θα με κοψεις και δεν θα το αναρτησεις. Το ωραιο ειναι Πετρο οτι κοβονται σχολια το ξερουν παρα πολλοι.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την γενναία πολιτική σας κίνηση.

Τέρμα ο στρουθοκαμηλισμός!

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη... συνεχίζεις να προκαλείς το κόσμο της ΝΔ. Δεν "υπηρετείς" κανέναν από αυτούς που σε ψήφισαν... Δεν αντιπροσωπεύεις τον γνήσιο φιλελεύθερο ψηφοφόρο του κόμματος. ΓΙΑΤΙ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΝΑ "ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ;;;;
Περιμένεις να σε διαγράψουν για να ρίξεις την κυβέρνηση; Το παίζεις μάγκας στις πλάτες των ψηφοφόρων της ΝΔ που σε στήριξαν;

Ποιά συμφέροντα υπηρετείς,Τατούλη;

Αν έχεις αυτά που απαιτούνται για να είσαι και άντρας και να έχεις καθαρό πολιτικό πρόσωπο ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και μετά λέγε ότι κατεβάζει ο εγκέφαλός σου...

Οι "προδότες" και οι "αποστάτες" τα πρώτα χρόνια χαίρονται...

Παρρησία είπε...

Πέτρο,

look at the up side: τώρα πια θα έχεις περισσότερο χρόνο ν'ασχοληθείς με το blog

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Παρρησία
www.parrisia.com

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μάντης να ήμουν...
Κι άλλη συνεντευξούλα έδωσες στο έντυπο του πρώην "εθνικού-πασοκικου" κατασκευαστή, πάλι άναρθρες κραυγές έβγαλες και ο Πρωθυπουργός σε έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας...
Τελικά δεν είχες τα...άντερα να κάνεις το σωστό ΄και τίμιο... Αν σου έχει μείνει τουλάχιστον κάποιο ψείγμα αξιοπρέπειας (προσωπικής ή πολιτικής) παραιτήσου έστω τώρα...
Αλλιώς, κατονόμασε το...αφεντικό σου!

jk είπε...

Καιρός είναι τώρα να δημοσιευτούν οι πέντε επιστολές που έστειλες κ. Τατούλη στον πρωθυπουργό σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο Υπουργείο Πολιτισμού όταν ήσουν υφυπουργός. Η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει κουκουλωθεί και κακώς γιατί μόνο με την πλήρη διαλεύκανση αυτών των ανώμαλων καταστάσεων και την κατανομή ευθυνών, θα μπορέσουμε να τις αποφύγουμε στο μέλλον. Για να ξεκαθαρίσεις το μητρώο σου αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η πλήρης διαλεύκανση των σκανδάλων κατά την διάρκεια της θητείας σου στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κ.Τατούλη.Αν νομίζετε ότι θα εκλεγόσασταν αν δεν ανήκατε στην ΝΔ κρατήστε τη βουλευτική σας θέση και κάντε ό,τι θέλετε...Αλλιώς η εντιμότητα για την οποία κόπτεστε λέει να βάλετε στραβά το καπελάκι σας και να τους αποχαιρετίσετε.Εσείς είστε τόσο υπεράνω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προχώρα τώρα να τελειώνουμε. Με τους ψεύτες και τους κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

Το ταξίδι προς την Ιθάκη μόλις άρχισε…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τις αντοχές σου. Εγώ δεν ξέρω να θα μπορούσα…

Ανώνυμος είπε...

Είσαι παλικάρι.

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη έρχεται…αλλά δεν κολλάει πάνω σου…

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θα καταφέρεις αλλά το ευχαριστήθηκα που ένα δημόσιο πρόσωπο είπε αυτά που είπες. Τι είπες;
Μα το αυτονόητο που οι δήθεν μεγάλοι αναλυτές δεν βλέπουν.
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ!!!! Δωστους ολους τωρα... ΠΕΣ ΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Τατούλη απευθύνομαι σε όλους αυτούς τους φανατισμένους που αυτήν την στιγμή βρίσκονται στον φόρτε της λύσσας τους και σας έχουν προσδώσει τον τίτλο του προδότη. Άν η πραγματική προδοσία είναι αυτή που έχουν αυτοί την ψευδαίσθηση οτι είναι τότε απέναντι σε μιά τέτοια κυβέρνηση, και σε έναν τέτοιον πρωθυπουργό που δυστυχώς και εγώ έχω ψηφίσει επανειλλημένα στο παρελθόν αξίζει ο τίτλος του προδότη, είναι ιστορικός τίτλος τιμής.

Ανώνυμος είπε...

Σου πήρανε το κεφάλι...
Δεν έχεις καμία θέση ανάμεσα στα λαμόγια, μέσα από το ΠΑΣΟΚ μπορείς να προσφέρεις στην αναγέννηση της χώρας

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί το πολικό σας θάρρος, κύριε Τατούλη!

Ανώνυμος είπε...

Ακουγεστε πολύ γελοίος κε Τατούλη όταν τολματε να ονομάζετε τη ΝΔ σταλινικό κόμμα. Αλήθεια για σας αν ένα κόμμα δεν είναι σκορποχώρι είναι σταλινικό? Θα περιμένατε να εξαπωλείετε ύβρεις εναντίον του Πρωθυπουργου και να μην σας διέγραφαν? Είμαι πολύ οξύς απεναντί σας γιατί δεν αντέχω την υποκρισία. Απο τις εκλογές του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήσασταν στη ΝΔ επι 3,5 χρόνια και μάλιστα κάποιο διάστημα και σε κυβερνητική θέση. Αν λοιπόν 3,5 χρόνια ήσασταν σε ένα κόμμα λαικίστικο διεφθαρμένο, και σταλινικό, τότε γιατί το 2007 ξαναθέσατε υποψηφιότητα με αυτό το κόμμα? Θέλετε να μας πείσετε ότι επι 3,5 χρόνια δεν είχατε πάρει είδηση τι "βρώμικο κόμμα" είναι η ΝΔ? Επίσης τώρα πως ανέχεστε εσείς ο μέγας ανθρωπιστής και φιλελεύθερος να κατέχετε την βουλευτική έδρα που κερδίσατε με την σημαία αυτού "του διεφθαρμενου και σταλινικού" κόμματος? Αυτό το γεγονός δεν σας ενοχλεί ηθικά?