Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Μόνη ελπίδα οι Έλληνες

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύπλευρη κρίση. Κρίση θεσμών και αξιών. Κρίση οικονομική. Κρίση ηθική. Κρίση εμπιστοσύνης. Κρίση που φέρει την υπογραφή όλων των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας. Κρίση για την οποία σήμερα φέρει προσωπική ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε προσωπικό και πολιτικό αδιέξοδο. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να οδηγήσει και τη χώρα σε αδιέξοδο. Στις Δημοκρατίες άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Σήμερα έχει έλθει η ώρα να φωνάξουμε με θάρρος τα όσα κατ’ ιδίαν συζητάμε. Αρκετά με τις σιωπηλές πλειοψηφίες! Αρκετά με τις διεφθαρμένες κλειστές ομάδες εξουσίας! Ήλθε η ώρα να βρούμε πρώτοι εμείς την τόλμη να απομονώσουμε όλα εκείνα τα νοσηρά στοιχεία που παρεισέφρησαν στους κυβερνητικούς θώκους και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους τον δημιουργικό και παραγωγικό χώρο της κεντροδεξιάς. Εμείς, που είχαμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα εκείνους που μπήκαν στην πολιτική όχι γιατί πίστεψαν στις ιδέες και το όραμα της παράταξης αλλά για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Εμείς, που είχαμε το θάρρος να προτείνουμε κριτήρια αποτελεσματικότητας κυβερνητικού έργου, προκειμένου οι πολίτες να αποφασίζουν βάσει στοιχείων και όχι καλών ή κακών δημοσίων σχέσεων του εκάστοτε πολιτικού με καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των μίντια. Εμείς, που προτιμήσαμε να αποδειχτούμε αληθινοί, έστω κι αν προσωρινά ενοχλήσαμε τις αυλές, τις κλίκες και τις παρέες.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής ενέπνευσε στον τόπο την ελπίδα και ο Έλληνας άρχιζε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Έκτοτε, τα συνθήματα παρέμειναν ως τέτοια και η απογοήτευση διάχυτη διαβρώνει τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Η σημαία κατά της διαφθοράς γρήγορα υπεστάλη. Η επανίδρυση του κράτους έμεινε κενό γράμμα. Οι μεταρρυθμίσεις άργησαν χαρακτηριστικά. Η καθημερινότητα του Έλληνα από ημέρα σε ημέρα γινόταν ακόμη πιο δύσκολη. Η οικονομία δεν αποτίναξε ποτέ τις χρόνιες στρεβλώσεις της.

Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός αποκαλύπτεται ως συνένοχος. Συνένοχος στη διαφθορά. Συνένοχος στην ανικανότητα. Συνένοχος στην αναποτελεσματικότητα. Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως». Ένας πρωθυπουργός σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Είμαι ωστόσο απόλυτα βέβαιος ότι η βάση του κόμματος, ο ουσιαστικός του πυρήνας συνεχίζει να είναι υγιής, να θυμάται τις δεσμεύσεις, να μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες που υποσχεθήκαμε να υπηρετήσουμε. Δεν αποκοπήκαμε εμείς από αυτά που ονειρευτήκαμε, πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε. Η σημερινή ηγεσία είναι εκείνη που παρέκκλινε και πρόδωσε αυτές τις αξίες.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής. Οι πολίτες θέλουν καθαρές θέσεις και όχι να ψάχνουν να τις ανακαλύψουν στους χειμαρρώδεις λόγους του νεολαικισμού ένθεν κακείθεν. Οι πολίτες θέλουν αλλαγές στη ζωή τους και όχι μεγαλόπνοα συνθήματα που η μόνη αλλαγή που θα εξασφαλίσουν είναι η παχυλή και πλούσια ζωή των διαφόρων κομματικοδίαιτων του δημόσιου βίου. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα διλήμματα: δεξιά ή αριστερά. Η μόνη επιλογή είναι μπροστά ή πίσω.
Σε αυτό το κομβικό σημείο για τη χώρα «δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Καμία κομματική σφραγίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις αγωνίες των πολιτών. Κανένα σκοτεινό σχέδιο δεν υπάρχει πίσω από την εμμονή κάποιων από εμάς να λέμε την αλήθεια άφοβα και χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικά κόστη. Καμία σκοτεινή συνωμοσία δεν εξυφαίνεται εις βάρος της χώρας.

Το χρέος μας είναι τεράστιο. Και το γνωρίζουμε όλοι εμείς που γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας του έλληνα πολίτη στην καθημερινή επαφή μας μαζί του. Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται ανθρώπους που αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν χρειάζεται ανθρώπους που απαξιώνουν τις διαδικασίες της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» (για να θυμηθούμε τις κατηγορίες που εξαπολύαμε τότε) καταλήξαμε στο «σύστημα Καραμανλή» με τους κουμπάρους και τους υπερέμπιστους Υπουργούς . Η ανεξαρτησία από το σάπιο αυτό σύστημα εξουσίας είναι πλέον μονόδρομος. Πρέπει εμείς να πείσουμε με την ηχηρή μας παρέμβαση ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι αυτή η άλλη πολιτική μπορεί να ανατρέψει την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Το χρέος μας είναι τεράστιο. Η επιστροφή στην γνωστή πασοκική πολιτεία δεν είναι λύση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, αλλά φορέας του παλιού, του αναποτελεσματικού και του διεφθαρμένου. Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο μέλλον.

Η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες. Ο μεσαίος χώρος πρέπει να ανακαλύψει και πάλι τρόπο να εκφρασθεί. Οι νηφάλιοι πολίτες πρέπει να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά.

Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται διάφοροι εντεταλμένοι της ενημέρωσης «ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη» , ας αναρωτηθούν καλύτερα «Γιατί κ. Καραμανλή παραδίδετε την εξουσία;» Ας διοχετεύσουν εκεί τη μεγάλη τους (καλοπληρωμένη) φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουν ξένους δακτύλους και ξένα κέντρα. Αν υπάρχουν Εφιάλτες τότε εκείνοι κατοικούν στην αντίπερα όχθη. Οι επικοινωνισμοί τελείωσαν. Αρχίζει η πραγματική πολιτική.

493 σχόλια:

1 – 200 από 493   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή τη δύσκολη αλλά σημαντική, για εσάς και τη δημοκρατία, στιγμή δεν είστε μόνος. Καθώς θα δέχεστε τις επιθέσεις συμφερόντων (κόμματα, ΜΜΕ, κ.α.) δεν είστε μόνος.
Εκφράζετε όλη την αγανάκτηση και την κόπωση των πολλών ελλήνων. Αλλά πολύ περισσότερο μας εμπνέετε μέσα στην καθολική απελπισία, γιατί με τον αγώνα σας νιώθουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ότι δεν είναι αργά.

Πολλά συγχαρητήρια που δεν σιωπήσατε και προτιμήσατε τον δύσκολο δρόμο.

Με εκτίμηση,
Δημ. Παπαδημητριάδης
συνάδελφος ιατρός

Καρακατσόπουλος Αλέξανδρος είπε...

Το ότι είσαι ένας προδότης και δοσύλογος είναι πολιτικά γνωστό.
Να δούμε τώρα πότε θα δείξεις ποιός σε πλήρωνε τόσον καιρό γιά την προδοσία σου !!!!!!!!!!!!!!!!!
φυσικά δεν έχεις τα κότσια ως ανανδρος προδότης που είσαι να το δημοσιεύσεις
αλλά μου φτάνει που όλος ο κόσμος πιά ξέρει τι σόϊ κουμάσι είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και να θυμάσαι το σύνθημα που θα ακούς από σήμερα κα ιγιά πάντα
ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ. Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΛΑΡΙΣΑ

Καρακατσόπουλος Αλέξανδρος είπε...

Επίσης να δούμε τώρα που θα σε πετάξουν οι εργοδότες σου πως θα ζήσεις ώντας αχρηστο τομάρι και ανίκανος πάσας μορφής εργασιάς πλην του ΠΡΟΔΟΤΗ
ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πέτρο Τατούλη,

είσαι παληκάρι με το "Π" κεφαλαίο. Μη μασάς τίποτα. Σε στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μαζί θα ρίξουμε το δικομματισμό και τις δυνάμεις της διαφθοράς. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

εκ του Παρατηρητηρίου

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να κάνετε αυτό που είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος? Είπε πως αν ήταν στην θέση σας θα είχε παραιτηθεί

Καρακατσόπουλος Αλέξανδρος είπε...

Και φυσικά σου απαγορεύεται να απευθύνεσαι σε μία φυλή που θα σε είχε φροντίσει με την ανάλογη πτώση που από αρχαιοτάτων χρόνων επέβαλε σε προδότες καθάρματα και άχρηστους

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο κύριε Τατούλη!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τις δηλώσεις σου Πέτρο! Ήρθε επιτέλους η ώρα της πραγματικής πολιτικής, της ιδεολογικής πολιτικής και όχι των επικοινωνιακών πραγματισμών που πάνε τη χώρα πίσω εδώ και χρόνια...

Καρακατσόπουλος Αλέξανδρος είπε...

Το 2011 στις εκλογές που δεν θα εκλεγείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα δεις το 38% της παράταξης ενυσχιμένο κατα 4& και γιά ξέρεις αυτό λέγεται αυτοδύναμο πέος στον πρωκτό σου
ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήσου από Βουλευτής.

Κλέβεις την ψήφο μας.

Εγώ ψήφισα ΝΔ όχι Τατούλη.

aplos politis είπε...

Kύριε Τατούλη,

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς ιδιαίτερα όταν οχυρώνεσαι πίσω από την βουλευτική σου ασυλία. Βλέπω με λύπη μου ότι συνεχίζετε να ακολουθείτε την γκεμπελική τακτική του ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει. Όμως όπως θα ξέρετε την προδοσία πολλοί συμπάθησαν τον προδότη όμως κανείς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν σας στήριξα ποτέ μέχρι τώρα στην πολιτική σας καριέρα και είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός θα σας συμπεριφερθεί όπως σας αρμόζει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

auta ta les tora.otan isoun ifipourgos pou isoun re megale?oraia ta ofikia omos........

Ανώνυμος είπε...

"Πριν από πέντε χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής ενέπνευσε στον τόπο την ελπίδα και ο Έλληνας άρχιζε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον."
Κι εσεις τι κάνατε κε Τατούλη τόσο καιρό εκτός από το να ροκανίζετε αυτήν την εικόνα.
Ωραίος συμβολισμός. Συνέντευξη κατά της διαφθορας μέσα από την πηγή της διαφθοράς τον Πήγασο
Συγχαρητήρια. Αφήστε τώρα τους ΠΑΣΟΚους να πανηγυρίσουν τη νίκη τους...

Ανώνυμος είπε...

apla den symfvno mazi sas k tatouli

Dexi Extrem είπε...

Με την παραίτηση από την βουλευτική έδρα που πήρατε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τι θα γίνει κ. Τατούλη μας;
Δεν θέλω ου... δεν πιστεύω να παραιτηθείται και να την χαρίσετε στους διαφθορείς της Νέας Δημοκρατίας...

Και μια απορία ποιοι είστε «εσείς» που το «χρέος σας» είναι να φέρετε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία;

Ανώνυμος είπε...

AN PRAGMATI PISTEYHS AYTA POY LES PREPI NA PARADOSHS KAI THN EDRA GIATI AYTH STHN DOSANEAGONISTES THS N.D.NEOUS SIMPILIDES DEN XRIAZOMASTE.

Καππαδόκης είπε...

Κάπου φαίνεται συμφωνούμε όταν έγραφα στο Liberal Greek:

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Η ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΡΧΗΓΟ;

Τελικά για λόγους που ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω και μαζί με εμένα μερικά ακόμη εκατομμύρια Έλληνες, κυρίως νεοδημοκράτες, ο Καραμανλής έχει βάλει πλώρη προς τον γκρεμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ο οδηγός οδηγεί το όχημα στο γκρεμό δύο είναι οι επιλογές. Η πας μαζί του στο γκρεμό η αλλάζεις οδηγό και αυτόν τον κατεβάζεις από το τραίνο.
Φτάσαμε κατά πως φαίνεται σε αυτό το σημείο. Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη βαδίζει προς την καταστροφή με το βλέμμα γεμάτο απορία ενώ από την άλλη άκρη της εικόνας αρχίζουν να εμφανίζονται όλες οι αξέχαστες εκείνες μορφές που προσπαθήσαμε τόσα χρόνια να ξεχάσουμε.
Νομίζω πως έφτασε η ώρα να τεθεί το θέμα για αλλαγή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Ο τωρινός αποδείχτηκε πολύ μικρός για να κουβαλήσει το βαρύ επώνυμο που φέρει. Πολύ λίγος για να ηγηθεί τόσων εκατομμυρίων οπαδών. Πολυ αργός για να αντιλαμβάνεται τον παλμό της εποχής και τις ανάγκες του λαού που όπως αποδείχτηκε, τελείως επιπόλαια δέχτηκε για να καθοδηγεί. Όσο το δυνατόν γρηγορότερα φύγει μαζί με τους κολλητούς του, τόσο το καλύτερο για όλους και κυρίως για τους νεοδημοκράτες.
Είναι λυπηρό που μπροστά σε ένα Ρουσσόπουλο, σε ένα Βουλγαράκη, σε ένα Παυλίδη, σε έναν Αγγέλου θυσιάζει μια ολόκληρη παράταξη. Λυπηρό και πολιτικά ανήθικο ταυτόχρονα.

Κατανοώ την απόγνωση που διακατέχει τους νεοδημοκράτες επειδή ο αρχηγός τους τους απογοήτευσε αλλά φταίνε και αυτοί. Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει, xωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Αφού δεν είδαν τόσα χρόνια το χωριό ας ψάξουν τώρα για τον κολαούζο.

Δημοσιεύτηκε στις 15/10/2008
www.liberalgreek.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ο ¨Βασιλιάς¨ είναι γυμνός

ΗarryTsopanos είπε...

Δεν ξερω αν το δημοσιευσετε το σχολιο μου αλλα η Πριγκηποπουλα μπορει να ειναι στεναχωρημενη γιατι δεν εχει Πριγκηπα.Το τι εννοω οποιος γνωριζει καταλαβαινει.

Ανώνυμος είπε...

eimai 18 kai twra 1 xrono oute pou thelw na akouw gia politikous.eksetias sou omws arxisa na psaxnomai pali.se parakalw afou arxises pigene ws to terma kai emeis eimaste mazi sou gia mia pragmatiki kentrodeksia

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσο χολή προσωπικά στον Καραμανλή?

μου κάνει εντύπωση .

σήμερα απλός ήταν μια ακόμα κίνηση..

είναι γνωστό σε όλους ότι επιδιώξατε την διαγραφή σας , αλλά για αγνώστους λόγους

και τέλος θα πω κάτι το όποιο σίγουρα δεν συμφωνείτε …

εκλέγατε με το κόμμα της Ν.Δ. και όχι ως συνεργαζόμενος για αυτό και σας ζητιάνε πολλοί την κατάθεση της έδρας και αυτό είναι το πρέπον ..

αν εκλεγόσασταν συνεργαζόμενος και μετά φεύγατε θα επικροτούσα την στάση σας αλλά τώρα που κρατάτε μια θέση κόμματος μάλλον είναι ακομψη

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εφιάλτης Τατούλη.

Από που τα παίρνεις?

Ποιος σε καθοδηγεί?

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη άσε την βουλευτική έδρα και στο καλό πασά μου.Φτάνει το παραμύθι

Ανώνυμος είπε...

Σε έσφαξε ο Καραμανλής ως Βασιλοπούλα στο γόνατο.Και εσύ δεν ήσουν τίμια, δεν ήσουν σεμνή.Άρπα τα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς τι ο μετριασμός κ.Τατούλη?
Φοβόμαστε?
Δεν είναι εδώ Αμερική...
Φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Ο λαός θα σε μαυρίσει.Κοίτα και καλού κακού έξω από τα παράθυρα μην πέσει κανένα γιαουρτάκι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη,

Σας συγχαίρω για τις απόψεις σας και κυρίως για την υπεράσπιση αυτών με την στάση σας. Εκφράζεται χωρίς αμφιβολία τις πεποιθήσεις του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Ασχέτως πολιτικού χώρου αλλά και αναγκαστικής 'πολιτικής' στάσης των Ελλήνων στην προσπάθεια βιοπορισμού τους, βιώνουμε όλοι την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης υγιούς οράματος και εξασφάλισης κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρειαζόμαστε φωτεινά παραδείγματα για να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον. Χρειαζόμαστε τις θέσεις και την στάση σας για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς και σε όσους τους υπηρετούν. Δεχτείτε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για το πολιτικό σας ήθος και για το θάρρος της υπεράσπισης των ιδεών σας και τις ευχές μου για την συνέχιση του πολιτικού σας αγώνα.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κουκούτσης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Συμφωνώ με όσα λέτε και επαυξάνω το θάρρος σας. Είναι προτιμότερο να ειπωθεί η αλήθεια με όποιες συνέπειες από τα είναι κάποιος συνένοχος για να κρατήσει την θέση του, όπως κάνουν οι καλοβολεμένοι και οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι από το κόμα της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Τράγκας.

Τι να μας πουν αυτοί που προσαρμόζουν το ύφος της κριτικής τους με το ύψος των χορηγιών που παίρνουν? Μιλάνε αυτοί και κρίνουν που είναι οι ίδιοι πιο διεφθαρμένοι από όλους? Ας είχαν το θάρρος να κάνουν τα ίδια, αλλά το χρήμα είναι υπεράνω από όλα τα "δήθεν" ιδανικά τους.

Τι να μας πούνε όλοι αυτοί οι πολιτικοί που είναι ανίκανοι και φοβηκοί να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις λένε κρυφά στα πηγαδάκια, αλλά μπροστά κάνουν τις κότες ή τα πρόβατα στο μαντρί?

Μακάρι την κίνηση σας να την ακολουθήσουν κι άλλοι ώστε να σπάσει το αόστημα των κληρονόμων που λυμαίνονται την εξουσία σε αυτή τη χώρα.

Μην σταματάς Πέτρο. Συνέχισε γιατί η αλήθεια στο τέλος θριαμβέυει. Αυτοί που κρύβονται σήμερα και σε κατηγορούν αύριο να δούμε που θα κρύβονται.

lefteris είπε...

Τι κριμα για την Ελλαδα να υπαρχει καθε 20 χρονια ενας Συμπιλιδης για την Νεα Δημοκρατια .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατουλη.
Αν σας ενδιέφερε η ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είχατε παραιτηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά εσείς πολύ απλά χρησιμοποιούσατε την βουλευτική ιδιότητα σας που αποκτήσατε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (γιατί να δούμε αν θα βγαίνατε βουλευτής αν ανήκατε αλλού) μόνο και μόνο για εκδικητικά μικρόψυχα και πικρά σχόλια που δείχνουν καθαρά το πόσο ατομιστής είστε.
“Εγώ θα λέω ότι θέλω και να δούμε αν έχει τα @@ να με διαγράψει”.
Εφόσον δεν παραιτήθηκες δεν το έκανες για την παράταξη.
Εφόσον τον πρόσβαλες προσωπικά χωρίς λόγο και τσίπα έβγαλες προσωπικά βλάπτοντας τον τόπο και την παράταξη.
Είσαι χειρότερος και από τον πιο τελευταίο πασοκτσή και ας θες να γίνεις ένας από αυτούς.
Και εφόσον το έκανες μέσα από το “Έθνος” όλοι ξέρουν το αφεντικό σου.
Πουλημένε.

blogger είπε...

κ. Τατούλη,
Τα περισσότερα από όσα λέτε και πράττετε, θυμίζουν περισσότερο κεντροαριστερό πολιτικό, παρά κεντροδεξιό.

Ανώνυμος είπε...

Για να πετύχουν τα σκοτεινά σχέδια της παγκοσμιοποίησης, πρέπει οι λαοί να χάσουν την εσωτερική τους ταυτότητα και τα δικά τους χαρακτηριστικά.
Με αυτό τον τρόπο οι λαοί μετατρέπονται σε άψυχους και απρόσωπους καταναλωτές, εύκολα θύματα στα χέρια των ισχυρών της γής.
Λαοί χωρίς ιστορικό παρελθόν, χωρίς βαθύτερα εσωτερικά πιστεύω και αξίες, που θα κατευθύνονται κυρίως ή αποκλειστικά από τα ζωώδη ένστικτα της αυτοσυντήρησης.
Ο άλλοτε ένδοξος Ελληνικός λαός, έχει ταπεινωθεί πολύ από διάφορους αυτοαποκαλούμενους "προοδευτικούς".
Η σήψη και η παρακμή σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές, ονομάζονται πονηρά δήθεν "πρόοδος" και "εξέλιξη".

κομανταντε είπε...

σας παρακαλω κυριε Τατουλη μας, γινετε περισσοτερο σαφης. τι υπονοειτε στην τελευταια παραγραφο?
γιατι ενω στα υπολοιπα ησασταν ξεκαθαρος, αυτο το αφηνετε στη φαντασια μας?
τα μισολογα και τα υπονοουμενα, στην πολιτικη, ειναι δυστυχως λαικισμος.
αποδειξτε μου οτι κανω λαθος.

Ανώνυμος είπε...

Η συνέχεια θα δείξει...
Η δική σας, η δική τους...

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι γιατρε το μυνημα των λογων σου να ειναι το δικο σου βαθυ πιστευω για μια χωρα που πληγωνει τα παιδια της, για ενα πολιτικο συστημα που δειχνει μετα απο 34 χρονια μετα την μεταπολιτευση οτι εχει κανει τον κυκλο του.
δεν ανηκω στον ιδιο πολιτικο χωρο που τουλαχιστον σε ειχε υπο την σκεπη μεχρι πριν απο λιγο, αλλα ασπαζομαι 100% την πληρη αποκλιση απο αυτα που περιμενε ο ελληνας απο την νεα διαχειριση.
αν ο λογος σου παραμεινει μεστος με αρχη μεση και τελος και καθαρος οπως σημερα γιατι περιμενει και αγωνια μια μεγαλη μεριδα ελληνων θα βρει την ανταποκριση που πρεπει.
σου το ευχομαι ειλικρινα.
αξιζει μπραβο στον πρωτο ελληνα βουλευτη που συγκροτημενα και συνειδητα ισως αποχωριστηκε την ισοβια καρεκλα του βουλευτη στις επομενες εκλογες γιατι σεβαστηκε τις αρχες που για αυτες εκλεχθηκε.
εχετε το σπανιο προνομιο της πολιτικης εντιμοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Ορθά έπραξες!

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη, τώρα που σε διέγραψε ο Καραμανλής, νομίζω ότι έχεις μπροστά σου δύο δρόμους:

Ο ένας, της αρετής, να παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα. Έτσι, θα αποδείξεις ότι είσαι ανιδιοτελής και θα αφοπλίσεις πλήρως την ΝΔ από το να διαχειρισθεί την υπόθεση προς άγραν ψήφων, με κύριο όπλο τις θεωρίες συνωμοσίας. Επίσης, θα βάλεις παρακαταθήκη για το μέλλον -που σίγουρα δεν θα αργήσει-, ως ένας από τους λιγότερους των 10 πολιτικούς του παλαιοκομματισμού που είχε τα κότσια να συγκρουσθεί με το εξαθλιωμένο σύστημα, εγκαταλείποντας τα προνόμια της καλοζωισμένης διαβίωσης του βουλευτή και όπως έγινε και στο παρελθόν θα έχεις σοβαρές πιθανότητες να είσαι μέσα στο νέο πολιτικό σκηνικο ποιυ θα προκύψει με τη νέα μεταπολίτευση.

Ο δεύτερος δρόμος, της κακίας, είναι να γραπωθείς στη θεσούλα του βουλευτή και ακόμη χειρότερα να επιχειρήσεις να ηγηθείς της επιδιώκοσας να μεταλλαχθεί Φιλελεύθερης Συμμαχίας, που ψάχνει για αρχηγό με την υπόθεση εργασίας να είναι πρόσωπο που θα τραβάει τις κάμερες [αυτο θα γίνει για κάποιο διάστμα, μετά όμως θα μετράτε τη μοναξιά σας]. Ακολουθώντας αυτόν το δρόμο έχεις σίγουρη τη διαδρομή προς την συλλογική λησμονιά.

Αν λοιπόν ο άντρας κάνει τη γενιά -τώρα που θυμήθηκες την οικογενειοκρατία, δεν βαριέσαι, ποτέ δεν είναι αργά- και όχι η γενιά τον άντρα, ιδού η Ρόδος.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και πρώτα, είπες για μια ακόμη φορά τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ξεχείλισε το ποτήρι, το σύστημα Καραμανλή (άξιος διάδοχος του αντιστοίχου επί πρωθυπουργίας Σημίτη) δε σε ανέχεται άλλο. Διάλεξες δρόμο αρετής και τόλμης. Σε φοβούνται.
Είμαι Αρκάς, σε στηρίζα για το θάρρος της γνώμης σου, όχι γιατί εκλεγόσουν με τη ΝΔ. Σε στηρίζω με ακόμα μεγαλύτερη πίστη πλέον. Είμαι σίγουρος πως είμαστε πολλοί. Προσμένω εξελίξεις, κάποιο νέο πολιτικό σχηματισμό, με άλλους άξιους ανθρώπους. Καλή τύχη.

Γιώργος

Υ.Γ: Σύμφωνα με φήμες, γνωρίζεις πολλά από την περίοδο της θητείας σου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εάν είναι αλήθεια, περιμένω να τα μοιραστείς με τον ελληνικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

petro kalh arxh gia oti kaneis apo edessa makari na breis kai alloys axioys na se akoloythisoyn apo ola ta politika komata yparxoyn axioi

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη
Εχω αναμεικτα συναισθηματα για τη σημερινη εκβαση .
Απο τη μια λυπάμαι ειλικρινά για τη διαγραφή σας απο το κομμα της ΝΔ .
Ησασταν μια ανάσα, μια τελευταια αναλαμπή ενός κόμματος που βρίσκεται σε προθανατιο ρόγχο. Απο την άλλη έχω μια κρυφή χαρά. Γιατι με τη χθεσινή σας συνεντευξη, κάνατε ξεκάθαρο σε κακόβουλους πολιτικούς , δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ,οτι θα υποστηρίζετε τις θέσεις σας με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.
Σας ευχαριστω που δεν μας απογοητευσατε.
Αντίθετα μας δίνετε το εναυσμα να προχωρήσουμε, εστω και λίγοι, και να επαναφέρουμε ηθικές αξίες που χάθηκαν.
Επιτέλους , ας ειναι η διαγραφή σας η αφορμή για ενα γερό ξύπνημα του Ελληνα απο τη ληθαργική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια .
Ας φορτίσει τις μπαταρίες του με ελπίδα για ενα καλύτερο αυριο και ας αφήσει πίσω, κοντοφθαλμες πράκτικες που οδηγούν, σε ολα τα επίπεδα, σε μαρασμό και ανασφάλεια .
Ας πιστεψει ο Έλληνας ξανά στους πολιτικούς.
Ας πιστέψει ξανά σε πολιτικούς που αγαπούν την Ελλάδα και θα τη βγάλουν απ' αυτη την πολύπλευρη κρίση .
Να είστε πάντα καλά και να εκφράζετε με το ίδιο πάθος και θάρρος τις ιδέες και πεποιθήσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Mia poia shmaia eklegikate bouleuths k. Tatouli? Poios eisai esu pou tha krineis tin lathos epilogi mou? Ean nomizeis oti ekfrazeis to diaforetiko, to alithes, paraitisou kai ksekina ton agwna sou apo tin arxi, kavala sto diko sou alogo kai oxi tis ND.

Ανώνυμος είπε...

Kαι πάλι συγχαρητήρια για την γενναία σας πολιτική σας κίνηση.

Επιτέλους ας σταματήσει ο στρουθοκαμηλισμός!

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Δυστυχώς διαψεύσθηκαν όλες οι προσδοκίες από την παρούσα διακυβέρνηση που υποσχέθηκε αξιοκρατία, διαφάνεια, σεμνότητα και ταπεινότητα...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ελπίδα είναι οι ενημερωμένοι Ελληνες.
Αυτή η ΝΥΧΤΑ μένει, αιώνες παγωμένη...
λέει συμβολικά ο στίχος του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο το εγχείρημα που αναλάβατε, κ. Τατούλη. It's a dirty job, but someone's got to do it, όπως λέει και ο Ομπάμα στην αντίπερα όχθη.
Ελπίζω όταν έλθει η "αλλαγή σελίδας" στην Νέα Δημοκρατία, για την οποία μάχεσθε με τοσο σθένος, να σας θυμηθεί η νέα ηγεσία εν τη βασιλεία της.
Διαφορετικά υπάρχει πάντοτε το ΠΑΣΟΚ που θα εκτιμήσει το θερμό ταμπεραμεντο σας.
Οψόμεθα ες Φιλίππους...

constantinos alexacos είπε...

Απλά να επισημάνω ότι με την διαγραφή σας σφραγίζεται το αυτονόητο:
ότι ακόμα και τώρα ουδείς ασχολείται σοβαρά με την διακυβέρνηση της χώρας.
Αρα, δυστυχώς, επαληθεύεστε.
Με Βουλγαρακη, Παυλίδη, Ρουσόπουλο, Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα και λοιπούς εκλεκτούς κυρίους στην ΚΟ της ΝΔ ας πορευτούν (προς τον γκρεμό τους;).
Συγχαίρω αν μη τι άλλο την εντιμότητα σας.

Aνεμος είπε...

δεν είσαι μόνος ....να είστε σίγουρος την συμπαράσταση και από τη σελίδα μου οι αγωνιστές δίνουν πάντα το όραμα και την πνοή στο λαό με την αυταπάρνηση τους

Ανώνυμος είπε...

διάβασα τήν συνέντευξή σας στο Εθνος και συμφωνώ απόλυτα μαζίσας.
Δέν είμαι ψηφοφόρος της Ν.Δημοκρατίας καί έτσι ποτέ δέν έτρεφα ανάλογες αυταπάτες σάν αυτές πού περιγράφεται.
Αν πιστεύατε ότι ένα πρόσωπο ο κ.Καραμανλής ,αρκούσε για να αναστρέψει ένα παθογενές σύστημα ,τότε μάλλον σας αρμόζει η ταυτότητα του ποιητή και όχι του πολιτικού.
Οπως και νάχει η μόνη μομφή πού σας αποδίδω είναι ότι αφού είδατε πού οδεύουν τα πράγματα θάπρεπε πρό πολλού να είχατε παραιτηθεί .Νομίζω η εκτόπισή σας από το υπουργείο πολιτισμού έπρεπε να σας αφυπνίσει πρός αυτή τήν κατεύθυνση.Τώρα πολύ φοβούμαι ότι θα βρεθείτε υπόλογος σε ανθρώπους πού σας ψήφισαν.Αρα ,καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ πέτρο

οι προσπάθειες σου δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν

εύχομαι όμως ο τράγκας, ο βγενόπουλος και η υπόλοιπη παρέα των συμφερόντων που πασχίζουν μαζί σου για την «ανατροπή» να σου δώσουν και πάλι κάποιο υπουργείο.
ίσως έτσι μας απαλλάξεις από τη θορυβώθη παρουσία σου.

αν και πρέπει να σε παραπέμψω στο ΡΑΝ του Κουροσάβα - δες πώς ο νέος βασιλιάς αντιμετώπισε τους προδότες στρατηγούς που τον βοήθησαν να ανατρέψει τον προηγούμενο ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ψηφοφόρος που σταυροδότησε, ψήφισε καταρχάς Τατούλη. Σίγουρα όχι τη σημερινή ΝΔ, η οποία όχι απλώς δεν πραγματοποιεί το πρόγραμμά της, αλλά πράττει ακριβώς το αντίθετο.Και επιτέλους, ακρετή υποταγή έχει δηλωθεί στην κομματική πειθαρχία.

Επομένως, κ.Τατούλη οφείλετε να ΜΗΝ παρατηθείτε. "Ούτε αριστερά-ούτε δεξιά", όπως σωστά λέτε. Μόνον "φιλελεύθερα μπροστα", προσθέτω εγώ.

Κουράγιο.

-Διαμαντής Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΣΥΝΕΤΟΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ.

ΕΥΓΕ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΑΠ Κ ΟΝΝΕΔ ΠΟΥ ΣΤΑ ΧΩΝΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ!

ΠΡΟΧΩΡΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε,

Πραγματικά θα ήθελα να σας γράψω δύο λόγια που ελπίζω να τα διαβάσετε. (είναι η πρώτη φορά που σας γράφω και δεν ανήκω σε καμμία περίπτωση στη πρώην παραταξή σας)

Καταρχήν θεώρω ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι κάτι το απίστευτο! Κάποιος λέει μια αλήθεια, αυτό φαίνεται αρκεί να διαβάσει τη συνεντεύξη σας στο Έθνος και μετά απο λίγες ώρες είναι έξω απο το καθ'όλα 'δημοκρατικό' κόμμα του!

Δεύτερον ότι αφορά τα σενάρια γύρω απο το όνομα σας και κάτι νέο στο πολιτικό σύστημα είναι κάτι αδιάφορο για μένα προσωπικά μου έφτασε το σημερινό γεγονός για να καταλάβω πολλά (έαν ήταν κάτι που το θέλατε πάλι για μένα δεν λέει τίποτα.)

Το μόνο που εύχομαι είναι να μη 'δουλέψατε' για αυτούς που σωστά κατακρίνατε (this is in the very back of my mind. Αυτο θα φανεί μόνο με ΠΡΆΞΕΙΣ!!! Απο τώρα κρίνεστε και εσείς! (συγνώμη για τον τόνο)

Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος σε έναν τόσο άδικο κόσμο πριν κάνετε την επόμενη κίνηση σας διαβαστε άλλη μια φορα τη φράση του Νερούδα, που έχετε αναρτήση στο ιστολόγιο σας.

Με εκτίμηση,

γ. 32 ετών

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως η "πραγματική πολιτική" αρχίζει σήμερα, με την "κλωτσιά" του (πρώην) αρχηγού σας προς τον (πρώην) βουλευτή του, κύριε Τατούλη; Γιατί δεν είχατε προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή σας έστω την επομένη της ανακοίνωσης του Υπουργικού Συμβουλίου (μετά τις τελευταίες εκλογές); Μήπως η "κλωτσιά" κάνει την ανεξαρτητοποίηση περισσότερο "ηρωική"; Ή μήπως περιμένετε να σωριαστεί ο (πρώην) αρχηγός σας όπως τότε που κλώτσησε εκείνη τη μπάλα ποδοσφαίρου; Μα, εσείς δεν είστε μια (φουσκωμένη) μπάλα. Σωστά;

[Αστυάναξ]

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε,

Πραγματικά θα ήθελα να σας γράψω δύο λόγια που ελπίζω να τα διαβάσετε. (είναι η πρώτη φορά που σας γράφω και δεν ανήκω σε καμμία περίπτωση στη πρώην παραταξή σας)

Καταρχήν θεώρω ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι κάτι το απίστευτο! Κάποιος λέει μια αλήθεια, αυτό φαίνεται αρκεί να διαβάσει τη συνεντεύξη σας στο Έθνος και μετά απο λίγες ώρες είναι έξω απο το καθ'όλα 'δημοκρατικό' κόμμα του!

Δεύτερον ότι αφορά τα σενάρια γύρω απο το όνομα σας και κάτι νέο στο πολιτικό σύστημα είναι κάτι αδιάφορο για μένα προσωπικά μου έφτασε το σημερινό γεγονός για να καταλάβω πολλά (έαν ήταν κάτι που το θέλατε πάλι για μένα δεν λέει τίποτα.)

Το μόνο που εύχομαι είναι να μη 'δουλέψατε' για αυτούς που σωστά κατακρίνατε (this is in the very back of my mind. Αυτο θα φανεί μόνο με ΠΡΆΞΕΙΣ!!! Απο τώρα κρίνεστε και εσείς! (συγνώμη για τον τόνο)

Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος σε έναν τόσο άδικο κόσμο πριν κάνετε την επόμενη κίνηση σας διαβαστε άλλη μια φορα τη φράση του Νερούδα, που έχετε αναρτήση στο ιστολόγιο σας.

Με εκτίμηση,

γ. 32 ετών

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

με απερίγραπτη χαρά βλέπω επιτέλους ένα βουλευτή που δε φοβάται να ασκήσει κριτική σε όσα μας πονάνε. Συνεχίστε να δίνετε τον αγώνα σας κι εμείς θα σας στηρίξουμε!! Είστε η φωνή των Ελλήνων πολιτών!! Όσα γράφετε σ' αυτό το κείμενο, δεν είναι παρά η πικρή αλήθεια. Αν κάποιοι ενοχλούνται, κακό του κεφαλιού τους. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να δεχόμαστε άκριτα ότι λέει και κάνει ο κ. Καραμανλής; Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το blogg σας και για τις απόψεις σας!

Με εκτίμηση,
ένας (εως τις προηγουμενες βουλευτικες εκλογες) ψηφοφορος της Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε,
Πραγματικά θα ήθελα να σας γράψω δύο λόγια που ελπίζω να τα διαβάσετε. (είναι η πρώτη φορά που σας γράφω και δεν ανήκω σε καμμία περίπτωση στη πρώην παραταξή σας)
Καταρχήν θεώρω ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι κάτι το απίστευτο! Κάποιος λέει μια αλήθεια, αυτό φαίνεται αρκεί να διαβάσει τη συνεντεύξη σας στο Έθνος και μετά απο λίγες ώρες είναι έξω απο το καθ'όλα 'δημοκρατικό' κόμμα του!
Δεύτερον ότι αφορά τα σενάρια γύρω απο το όνομα σας και κάτι νέο στο πολιτικό σύστημα είναι κάτι αδιάφορο για μένα προσωπικά μου έφτασε το σημερινό γεγονός για να καταλάβω πολλά (έαν ήταν κάτι που το θέλατε πάλι για μένα δεν λέει τίποτα.)
Το μόνο που εύχομαι είναι να μη 'δουλέψατε' για αυτούς που σωστά κατακρίνατε (this is in the very back of my mind. Αυτο θα φανεί μόνο με ΠΡΆΞΕΙΣ!!! Απο τώρα κρίνεστε και εσείς! (συγνώμη για τον τόνο)

Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος σε έναν τόσο άδικο κόσμο πριν κάνετε την επόμενη κίνηση σας διαβαστε άλλη μια φορα τη φράση του Νερούδα, που έχετε αναρτήση στο ιστολόγιο σας.

Με εκτίμηση,

γ. 32 ετών

Ανώνυμος είπε...

Άλλες εποχές μας θύμισες γιατρέ. Τελικά η Ιστορία επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά και ξανά. Οποία μονοτονία,έλλειψη πρωτοτυπίας...

Ανώνυμος είπε...


Σπουδαίος πολιτικός είναι αυτός που μπορεί να χειριστεί με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προς το συμφέρον του πολίτη, το μεγαλύτερο ποσοστό γκρι περιοχών.

Νομίζω έχετε υπερεκτιμήσει την ανάγκη υπάρξεις θεσμών που θα υποβάλουν (και θα επιβάλουν εννοείτε) στον πολιτικό να είναι αδιάφθορος.

Οι πολίτες (ασχέτως τι φωνάζουν συνήθως) νομίζω ότι στην πραγματικότητα αγαπάνε τους πολιτικούς τους και είναι διατεθειμένοι να τους συγχωρήσουν κάποιες ατασθαλίες (είναι αυτό που ερμηνεύετε ως κυνισμό) προκειμένου να παραμείνουν ενεργά δραστήριοι και αποτελεσματικοί.

Όπως ακριβώς και ένας γονιός επιτρέπει ή και συγχωρεί στο παιδί του κάποιες σπατάλες, φυσικά δεν το ενθαρρύνει αντιθέτως το αποτρέπει, αλλά εν τέλει του το επιτρέπει.

Η υπάρξει πολύ αυστηρών θεσμών διαφάνειας, η αναίρεση της ασυλίας και άλλα τέτοια μπορεί πράγματι να οδηγήσουν τους πολιτικούς σε μικρότερα ποσοστά διαφθοράς αλλά από την άλλη θα τους στερήσει μεγάλο μέρος από την ευελιξία που διαθέτουν διότι θα καθηλώνονται πολύ εύκολα από τον φόβο (ανυπόστατων εννοείτε) κατηγοριών και το κόστος που αυτές θα τους επιφέρουν εξαιτίας των θεσμών.

Ας μην γελιόμαστε, ποιος έχει το μέλι και δεν το γλύφει ; Η διαφθορά είναι στην φύση του ανθρώπου. Δεν πρέπει να φέρουμε τους πολιτικούς θεσμούς σε αντίστροφη φορά με την φύση του ανθρώπου αλλά σε παραγωγικό συντονισμό. Από εκεί και έπειτα τα όποια λάθη γίνονται πρέπει να αντιμετωπίζονται δευτερογενώς (αυστηρά αν θέλετε δεν αντιλέγω) και φυσικά να δίνετε και η δυνατότητα επανένταξης από χαμηλότερη θέση στην ιεραρχία ασφαλώς. Με άλλα λόγια όποιος αποδειγμένα καπηλευτεί δημόσιο χρήμα θα χάνει σε χρόνο και θέση στην ιεραρχία ανάλογο του ποσού.

Εσείς αυτό που προτείνετε είναι ακόμη και με την υποψία ατασθαλίας, θανατική ποινή. Είναι υπερβολικό νομίζω. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι γίνετε για άλλους λόγους.

Όσο για την διαγραφή νομίζω ήταν και εδώ υπερβολική η αντίδραση του πρωθυπουργού. Δεν διαγράφεις έναν πολιτικό με λαμπρό πολιτικό παρελθόν ο οποίος διαθέτει μεγάλα αποθέματα πολιτικής παιδείας και αυταπάρνησης που επίσης λειτουργεί (έχοντας και την άνεση, μη όντας υπουργός) ως βηματοδότης για την κυβέρνηση, μόνο και μόνο επειδή σου δημιούργησε ένα μικρό σοκ. Να δω τώρα πως θα πορευτούν.

Τα ΜΜΕ κλασικά χειρίστηκαν το θέμα εντελώς επιφανειακά, επιπόλαια και προβοκατόρικα.

Πάντως νομίζω τελικά μακροπρόθεσμα σε καλό θα σας βγει αρκεί να στηρίξετε την κυβέρνηση και το κόμμα σε περίπτωση κρίσης, διότι την αχαριστία όπως ξέρετε δύσκολα την συγχωρούν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

Με απερίγραπτη χαρά βλέπω επιτέλους έναν βουλευτή που δεν φοβάται να ασκήσει κριτική σε όσα μας πονάνε. Συνεχίστε να δίνετε τον αγώνα σας κι εμείς θα σας στηρίξουμε!! Είστε η φωνή του ελληνικού λαού!! Όσα γράφετε σ' αυτό το κείμενο, δεν είναι παρά η πικρή αλήθεια. Αν κάποιοι ενοχλούνται, κακό του κεφαλιού τους. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να δεχόμαστε άκριτα όσα λέει ή κάνει ο κ. Καραμανλής; Μακάρι και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να είχαν το σθένος και τις απόψεις σας! Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το blogg σας!

Με εκτίμηση, ένας (έως τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές) ψηφοφόρος της Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

συμφωνώ με αρκετές από τις παρατηρήσεις σας. Μπορείτε να πάρετε μία καθαρή θέση στο εξής :

Με πιο τρόπο μπορούν να αλλάξουν τα φαινόμενα που έχετε επισημάνει ? Πρέπει η ΝΔ να αλλάξει Πρόεδρο ? Πρέπει να γίνουν εκλογές ? Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Α. Ξένος - Κόρινθος

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην κλασεις ρε μαλακα τατουλη.
Πληρωμενε μαλακοπροδοτη.

Ακομα μαλακιες λες?
Μας εσπασες τ'αρχιδια τοσους μηνες κι ακομα δεν το εχεις βουλωσει?

Αντε τραβα τωρα πισω στο κολοχωρι σου μαλακοφατσα. Σε μια βδομαδα δεν θα σε θυμουνται ουτε οι κοτες σου εκει στο χωριο σου.

ΜΑΛΑΚΑ
ποσα πηρες σημερα για να πεις τις μαλακιες σου?

Ανώνυμος είπε...

Πάρε και το Βαλιανάτο και κάντε κόμμα , , , , , ,

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο είσαι παληκάρι. Δεν μοιάζεις με τους σφογγοκωλάριους της ΝΔ που φοβούνται μη χάσουν τα κεκτημένα λάφυρα που κατέχουν από το πλιάτσικο που έγινε στο δημόσιο και τα δημόσια ταμεία. ΌΛοι αυτοί οι ανευθυνουπεύθυνοι θα πρέπει να μάθουν ότι η ευθύνη του πρώτου σε ιεραρχία δεν μεταβιβάζεται. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται κατανοητό ή υπάρχει προσπάθεια μεταβίβασης ευθυνών τότε ο πρώτος είναι επικίνδυνος για αυτό το οποίο εκπροσωπεί.
Και αυτό σήμερα είναι απόλυτα εμφανές όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου αντικειμενικά και χωρίς κοματικές διόπτρες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αργά έκανες την επανάσταση δεν έχεις άδικο σε όλα λες αλλά τώρα δεν πείθεις κανένα για τις αγνές σου προθέσεις

Ανώνυμος είπε...

απο τον ενα γιατρο σε αλλο γιατρο πεσαμε....... (ολοι χειρουργοι!!!)
Τατουλη αν εισαι μαγκας παραιτησου να δεις ποση αξια εχεις... ΑΧΡΗΣΤΕ.....
Αλλα εισαι πολυ λιγος και το ξερεις... Ξερεις πως αν παραιτηθεις η Διαπλεκομενοι (τα αφεντικα σου) οχι μισθο δεν θα σου δινουν αλλα ουτε να σε φτυσουν δεν θα θελουν....τοση αξια θα εχεις γιαυτους.... Μιχαλης Χ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη τα συγχαρητήριά μας για τη διαγραφή, μόνο καλό θα σας κάνει.
Σας έχουμε ένα αφιέρωμα στο blog μας simmoria.blogspot.com.
Αν θέλετε πάτε ως εκεί.

Φιλικότατα

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο, δεν είμαι ούτε νεοδημοκράτης ούτε κεντροδεξιός. Αλλά "σε πάω".

Σε πάω γιατί δε μασάς στα ζόρικα, δεν γαντζώνεσαι στο σύστημα εξουσίας, δεν γλύφεις για ξεροκόμματα.

Μπορεί για κάποιους ο Καραμανλής να ήταν η ελπίδα για απαλλαγή από αγγυλώσεις του παρελθόντος αλλά τελικά κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να γίνει ο πλέον αναποτελεσματικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.

Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Έτσι από καταλληλότερος στα μάτια του μέσου πολίτη ο πρωθυπουργός σήμερα είναι ένας μπούλης που βαριέται την πολιτική και περιμένει πως και πως να γυρίσει στη Ραφήνα στο δωμάτιο με το PlayStation.

Λόγω προσωπικής ανεπάρκειας και βαριεστημάρας στηρίχθηκε σε διάφορους επιτήδειους, επικίνδυνους, γλύφτες και κουμπάρους που σήμερα ένας-ένας αποκαλύπτονται και καταρρέουν. Ο Καραμανλής κατάφερε να ξαναγεννήσει την απέχθεια στη Δεξιά και να αναστήσει το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".

Πέτρο σε πάω και για το θάρρος σου και για πολλές απόψεις σου. Παρότι ψηφίζω Συνασπισμό θεωρώ ότι αν καλυφθεί το κενό του κοινωνικού (και όχι οικονομικού) φιλελευθερισμού ( http://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism όπως τον εννοούν στη δυτική ευρώπη) από ανθρώπους άξιους τότε θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό και θα μπει οριστικό τέλος στο άθλιο σκηνικό του δικομματισμού.

Τέλος, νομίζω ότι τώρα είναι η στιγμή να μιλήσεις επιτέλους για τις αθλιότητες του περιβάλλοντος Καραμανλή που έζησες στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η ιστορία του Ζαχόπουλου, για την οποία γίνεται προσπάθεια από το περιβαλλον Καραμανλή να εμφανιστεί σαν ένα προσωπικό δράμα, πρέπει να αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος της και να καταδειχθεί ότι ο Καραμανλής ήταν απολύτως υπεύθυνος για την επιλογή του κολλητού του και για τις πράξεις του.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη.
Πρώτη φορα γραφω σε πολιτικο καισας λεω οτι και ιδεολογικα ειμαι κεντρο αριστερα. δεν ειμαι φηφοφορος σας, καθοτι ειμαι απο Μακεδονια.τα γραφω για να ξεκαθαρισω την θεση μου οσο μπορω τουλαχιστον.
Σκεφτομαι πολυ αυτον τον καιρο τον αγωγο φυσικου αεριου,ακουγονται καποιοι ψυθιροι γιατα μαχητικα σουκχοϊ 27 τα οποια ειναι κλασεις ανωτερα απο τα F-16 plus 50-60-70-kai οσο θελει plus.
Εχω δει ενα ντοκυμαντερ-video και θα ηθελα να το δειται και εσεις αν δεν το εχεται δει. http://video.google.com/videoplay?docid=-5147789611339628217 και ευχομαι απο καρδιας να μην συμβαινει και στην ελλαδα το ιδο λογο τρελλων οικονομικων συμφεροντων. οχι οτι δεν ειχε συμβει παλιοτερα . ουτε σας ταυτιζω ουτε σας κατηγορο για κατι
αλλα σας ζυταω να σκεφτειται ολοι ποιο βαθυα ( το λεω για τους 300 ) τελος παντων πολλα θελω πω αλλα δεν μπορω να τα γραψω
χαιρετω.

Ανώνυμος είπε...

* Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την 26.9.2008

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολιτικό κόμμα με μεγάλη ιστορία. Είναι ο εκφραστής της σύγχρονης, φιλελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Κριτήριο για τα λόγια και τις πράξεις μας πρέπει να είναι οι δημοκρατικές αρχές, η νομιμότητα και το ήθος. Προτεραιότητές μας πρέπει να είναι η πολιτική κάθαρση, η οικονομία, η παιδεία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους λίγους να μας συμπαρασύρουν στον προσωπικό τους κατήφορο. Θα τους αφήσουμε πίσω και εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Η παράταξη αυτή ανήκει σε όλους.. Όλοι είμαστε εγγυητές της ενότητας. Ο καθένας μας ξεχωριστά. Και όλοι μας ισοδύναμα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη,

ελπίζω να μη σας ξαναδώ στην ίδια παρέα μετά από κανά χρόνο όταν κάποιοι κομματικοί αρχίσουν τα γνωστά συνθήματα 'δε περισεύει κανένας' κλπ. Ξεκινήσατε ένα δρόμο, καλό είναι να δείξετε συνέπεια. Δυστυχώς, ο κ. Πρωθυπουργός έκανε την ηθική επικοινωνιακό εργαλείο και αντικατέστησε την ουσία με λεκτικές καρικατούρες. Χαίρομαι που τα αναδείξατε.

Ενας ανώνυμος μαγαζάτορας υπολογιστών του περίφημου μεσαίου χώρου που ψηφίζει αφού αξιολογήσει και σκεφτεί.

Χαιρετισμούς και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Α. Ανδρεόπουλος

Ανώνυμος είπε...

sopa re megale.....opios den einai mazi sas einai dieftharmenos kai anikanos ?

Polu megalh idea exeis gia ton eauto sou Tatouli.

Tatouli....you talk the talk, but you do not walk the walk.

Xriastike o Karamanlis na sou diksh pos prepei na eisai 'pistos' sta legomena sou...sou edikse thn porta pou esei agnoouses na vreis.

Ade geia kai na mas grafeis.......phge twra kai klapsou stous KontoBoboloLabrako filous sou...ksereis esei pioi einai autoi.

Ανώνυμος είπε...

.

κ. ΤΑΤΟΥΛΗ

Καλή αρχή στο νέο σας ρόλο.

http://review-in-action.blogspot.com

.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Καρακατσόπουλε Αλέξανδρε,

κάτι ευπρεπείς σαν εσένα δικαιολογούν τον όρο 'μαύροι' για τη ΝΔ. Φαίνεται πήρες μαθήματα από τον Καραμανλή που έγινε Πρωθυπουργός μιλώντας για τραβεστί και νταβατζήδες.

Σου επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί, όχι γιατί αδικούν τον Τατούλη αλλά γιατί σου ανήκουν.

Να σε διαβάζουμε να λυπόμαστε για τα χάλια σου.

Ασπιλος

Ιππότης με το ρόδο είπε...

Κάποιος ανέφερε ότι ο Τατούλης φαίνεται περισσότερο κεντροαριστερός παρά για κεντροδεξιός. Ο κύριος Τατούλης είναι φιλελεύθερος και ίσως ήρθε η ώρα να βγούμε από τα στενά όρια του αριστερά - δεξιά αλλά να καταλάβουμε ότι υπάρχει και το πάνω! Ίσως να είναι μία χρυσή ευκαιρία συσπείρωσης όλων των φιλελεύθερων, ας μην χαθεί η ευκαιρία.

nikolaos είπε...

Αγαπητέ κύριε Πέτρο μήπως ο Καραμανλής έκανε λάθος που σε διέγραψε, γιατί για μένα έπρεπε να σε βάλει υπουργό επικρατείας, για να δω τότε τα αποτελέσματα.

Αυτά και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

Οι πολιτικοί είναι πρώτα από όλα ανδρες και καθοδηγητές.
Τιμώ το δικαίωμά σου να εκφράζεσαι όπως νομίζεις, αλλά τιμώ και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφο μου επί δεκαετίες. Περιμένω και από εσένα να τιμήσεις πρώτα τον εαυτό σου και το δικαίωμά μου να μην ξαναζήσω την πολιτική και κοινωνική λαίλαπα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.
Μην συνδέεις το όνομά σου και την υστεροφημία σου με εξελίξεις που δεν τιμούν εσένα και τους αγώνες σου.
Παραιτήσου ώς έντιμος άντρας και άσε την κυβέρνηση αυτή να κριθεί από τον λαό.
Αυτό αρμόζει στους Έλληνες αυτή τη στιγμή...

Ανώνυμος είπε...


Και ένα σχόλιο για τους θερμόαιμους Νεοδημοκράτες.

Ο βουλευτής δεν εκλέγετε μόνο επειδή έχει την ΕΜΜΕΣΗ βοήθεια του κόμματος αλλά ΚΑΙ το κόμμα εκλέγετε επειδή έχει την βοήθεια τον βουλευτών ως εχόντων την ΑΜΜΕΣΗ υποστήριξη των ψηφοφόρων στις τοπικές τους περιφέρεις.

Ιδικά δε ο κ. Τατούλης που εκλέγετε επί τόσες συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις έχει αρκετή προσφορά στο κόμμα ώστε να έχει το ηθικό έρεισμα να κρατήσει την βουλευτική έδρα εφόσον το θέλει και για όσο το θέλει. Ας μην έχουμε νοοτροπία εφάμιλλη κομματόσκυλου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη συγχαρητήρια για την κριτική σας. Εύχομαι όλα αυτά να μην είναι ένα προπέτασμα καπνού για ύποπτες προσωπικές φιλοδοξίες ούτε κακιωμένη αντίδραση λόγω της μη υπουργοποίησής σας.

Γράψατε πράγματα που κάθε νοήμων Έλληνας σκέφτεται και εκφράζει.

Δεν πρέπει να παραιτηθείτε. Δεν έχει νόημα η αντικατάστασή σας από άλλο ένα πειθήνιο κομματόσκυλο. Παράλληλα όμως θα πρέπει να ψηφίζετε στη Βουλή κατά συνείδηση και όχι με τάσεις ρεβανσισμού.

Να στε καλά και εύχομαι η στάση σας απο δω και στο εξής να μην διαψεύσει τις ελπίδες που δημιουργήσατε στον μέσο νοήμωνα Έλληνα πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να αποδειχθείτε αληθινός κ. Τατούλη και όχι το πιόνι μιας στημένης επικοινωνιακής πατάτας. Το ότι αυτός ο δικομματισμός έχει βουτήξει αυτή τη χώρα στα άδυτα της διαφθοράς και της ταπείνωσης έπρεπε να σας είναι γνωστό τόσα χρόνια, τι σας έπιασε φέτος και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες και το επισημαίνετε;
Για το καλό των παιδιών μου και της πατρίδας μου, οι σημερινοί πολιτικοί που μπαινοβγαίνουν στη βουλή και βεβηλώνουν τη δημόσια περιουσία πρέπει να απομονωθούν, να κριθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Άλλα ποίος/ποίοι θα κάνουν κάτι τέτοιο; Αχ Ελλάδα... Τέτοια ολίσθηση και πουστιά δεν την άξιζες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν στην θέση σας αγαπητέ κύριε απόψε θα αγωνιούσα ή θα αυτοκτονούσα.
Και πραγματικά εύχομαι να μην σας συμβεί τίποτε από τα δύο αφού πιστεύω πως θα σας είναι ήδη βραχνάς η πάλη με τον εαυτό σας για την συνειδησιακή πτώση στην οποία έχετε περιέλθει.
Είναι αληθής καθώς φαίνεται η αγωνία σας για την συσσώρευση πλούτου οπότε και σήμερα καλό θα ήταν να αποφεύγατε τις κορώνες περί ηθικής που καθόλου δεν σας ταιριάζουν.
Εσείς λοιπόν οι ''εξαρτώμενοι'' (αλλά και οι εργοδότες σας) κάνετε ένα μοιραίο λάθος...υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού.
Δεν μας θεωρείτε καθώς φαίνεται ικανούς να διαχειριστούμε την σκέψη μας και έτσι μας επιβάλετε την δική σας με όποιο μέσο διαθέτετε.

Ξεχνάτε πως οι Έλληνες είναι εκ φύσεως ένας έξυπνος λαός και εκμεταλεύεστε την ανάγκη του να εμπνευστεί από μια ιδεολογία προσφέροντας του την προαιώνια διαφθορά σερβιρισμένη με διαφημιστικού τύπου προσωπεία που θα τον οδηγήσουν τελικά και πάλι στα υπόγεια της διεθνούς σκηνής.

Σας διαβεβαιώ πως δεν έχω υπάρξει οπαδός του πρώην κόμματός σας αλλά τώρα ίσως και να γίνω αφού παρακινημένη από εσάς τον ίδιο και τις συχνές από τα μέσα επιθέσεις σας μελέτησα προσεκτικά (και ορθολογιστικά) τα στοιχεία της πολιτικής που ασκείται στην χώρα και τα αποτελέσματα που αυτή επιφέρει και τότε κατάλαβα γιατί ωχριά η αντιπολίτευση και γιατί επιστρατεύονται ακόμη και πολιτικοί του ιδίου κόμματος να προπαγανδίζουν μανιωδώς.
Μια ευχή μόνο..
Να βρείτε τον προσανατολισμό σας χωρίς οδυνηρές συνέπειες για τον ψυχισμό σας που πιστέψτε με δεν τις απαλύνουν όλα τα πλούτη του κόσμου.

Καλή σας νύχτα!

Ίωνας είπε...

Αναλύοντας τις κινήσεις Τατούλη.

Προκειμένου να καταλάβουμε τι, ακριβώς, επιδιώκει ο κύριος Τατούλης καλό θα είναι να εξετάσουμε τα ενδεχόμενα τα οποία οδήγησαν τις εξελίξεις στο αποτέλεσμα της διαγραφής του.
Ας κάνουμε όμως μια αιτιοκρατική προσέγγιση και ας δούμε πως έχουν τα πράγματα βασιζόμενοι στους, πιθανούς, συσχετισμούς αιτίας και αποτελέσματος. Βέβαια κατ΄ ανάγκη κάποια πράγματα πρέπει να προσεγγιστούν βασιζόμενα σε διαβλέψεις και υποθέσεις. Διαβλέψεις και υποθέσεις όμως που βρίσκονται στο χώρο του πιθανού και δυνατού. Διαβλέψεις και υποθέσεις που δεν περιέχουν λογικές υπερβάσεις.
Προσπαθώντας, λοιπόν, να εισέλθουμε στον κόσμο του πιθανού ας δούμε τις ενδεχόμενες αιτίες που κατεύθυναν τις εξελίξεις σε αυτό το αποτέλεσμα.
Οι υποθέσεις λοιπόν είναι οι εξής.
1. Ο κύριος Τατούλης μπορεί να μετανόησε για την εμπλοκή του στην πολιτική και αποφάσισε με έμμεσες αλλά αυτοκτονικές (πολιτικά) μεθόδους να απομακρυνθεί από τα κοινά και να επιστρέψει στον χώρο της ιατρικής.
2. Ο κύριος Τατούλης διαισθάνεται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα όπως επίσης και τα ηγετικά προσόντα που απαιτούνται για να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα και, εν καιρώ, να εγκατασταθεί στο μέγαρο Μαξίμου.
3. Ο κύριος Τατούλης προτίθεται να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα προκειμένου να υποκινήσει μια αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψουν τον ηγετικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας.
4. Ο κύριος Τατούλης υποκινείται από βαθιά πολιτικά πιστεύω, ιδέες και απόψεις τα οποία αντιτίθεται της κυβερνητικής πορείας και τα εκθέτει καθώς λόγοι ηθικής τάξης του το επιβάλουν.
5. Ο κύριος Τατούλης νοιώθει ότι βρίσκεται μέσα σε ένα καράβι που βουλιάζει και στέκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αιτιολογήσει την μελλοντική του ένταξή σε κάποιο άλλο πολιτικό κόμμα.
6. Ο κύριος Τατούλης επιθυμεί να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα το οποίο μέσα στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό θα του παρέχει τη δύναμη, έστω και με ένα μικρό ποσοστό, να διαπραγματευθεί την επανένταξή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορίσει εν πολλοίς ο ίδιος.

Όπως είπα στην παρούσα, αιτιοκρατική και καλόβουλη, προσέγγιση έχουμε ένα υπαρκτό αποτέλεσμα και έξι υποψήφια αίτια. Ας δούμε τις πιθανότητες που αυτά περιέχουν.

Ενδεχόμενο 1
Είναι ένα ενδεχόμενο που υπογραμμίζει, μεγάλη, ηθική τάξη καθώς από τον άξονα της εξουσίας περνά στον άξονα της κοινωνικής προσφοράς αποτάσσοντας την δόξα και την ισχύ της πολιτικής.

Ενδεχόμενο 2
Απόλυτα θεμιτό για κάθε πολιτικό που διακατέχεται από συναισθήματα υγιούς φιλοδοξίας. Για την συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι αποτελεί έκπληξη καθώς δεν συνάγεται από κάπου ότι ο κύριος Τατούλης κουβαλά ένα τόσο ισχυρό ρεύμα ώστε να ανατρέψει άρδην το, υπάρχον, πολιτικό σκηνικό.

Ενδεχόμενο 3
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πλέον αυτό το σενάριο λέγεται και δυνατά. Συνάμα, αστειευόμενος, θα πω «γιατί να το κρύψουμε άλλωστε». Δηλαδή, ένα εσωκομματικό ηγετικό ρεύμα υποκινούμενο, προφανώς, από πρόσωπα με ισχύ και ισχυρές φιλοδοξίες ανέθεσε στον κύριο Τατούλη να ΄΄ανοίξει΄΄ τον χορό. Απώτερος στόχος; H αποδυνάμωση του παρόντος ηγετικού πυρήνα της Ν.Δ. προκειμένου, εν μέσω χαλεπών καιρών, να προκύψει ένα γενικευμένο πολιτικό και λαϊκό αίτημα για αλλαγή ηγεσίας. Τώρα, αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, ο χρόνος θα δείξει τι, ενδεχομένως, θα αποκομίσει ο κύριος Τατούλης.

Ενδεχόμενο 4
Νομίζω ότι αν κάτι τέτοιο ευσταθεί και αποδειχθεί, αργά ή γρήγορα ο κύριος Τατούλης θα αναδειχθεί σε ένα νέο πολιτικό φαινόμενο το οποίο με προσωπικό και πολιτικό κόστος συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο που μπορεί να κάνει κάθε Έλληνα να ελπίζει σε ένα καλλίτερο αύριο εναποθέτοντας όλα τα όνειρά του στην ανάδειξη όμοιων με τον κύριο Τατούλη προσωπικοτήτων.

Ενδεχόμενο 5
Ο κύριος Τατούλης είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε για ωφελιμιστικούς λόγους, μπορεί και να εντάσσει νοερά τον εαυτό του σε μία άλλη παράταξη η οποία είτε θα του προσφέρει περισσότερο χώρο για την εφαρμογή των ιδεών του είτε θα του προσφέρει σημαντικότερο και ουσιαστικότερο ρόλο ή θέση.

Ενδεχόμενο 6
Το κρίνω μακρόπνοο και ιδιαίτερα φιλόδοξο, ως σχέδιο, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερα επίπονη προσπάθεια και την εξασφάλιση ισχυρών υποστηρικτών οι οποίοι δεν θα αμφιταλαντευτούν στην πορεία των εξελίξεων.

Από όλα τα παραπάνω τι, ακριβώς, θα επαληθευτεί και τι θα διαψευστεί δεν μπορώ να ξέρω. Επιλέξτε και αφήστε το χρόνο να δείξει αν ήσασταν σωστοί.

www.lafazanidis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τατούλη, μακάρι να κάνετε τις πολιτικές σας ιδέές πράξεις!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν παραιτηθήκατε μόνος σας, αλλά καθόλου κρίμα που διεγραφήκατε.
Δεν ανήκω στο χώρο της δεξιάς, αλλά ξεχωρίζω τις εκλάμψεις της.
Αυτούς εδώ που χυδεολογούν, άραγε γιατί τους ανεβάζετε τα σχόλια?
Δεν ηθικολογώ, απλά πλήττω με την ανοησία τους.
Φαντάζομαι κι εσείς.

Καλή συνέχεια και..... ΔΙΑΦΑΝΗ εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε αρβανίτη ρα-τατούλη αρβανίτη! Νομίζεις δεν γνωρίζουμε όλοι το αρβανιτοχώρι από το οποίο κατάγεσαι; Ξέρουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια που έχεις για τους αλβανούς και για τα σχέδιά τους για Μεγάλη Αλβανία και συγκυριαρχία αλβανών και αρβανιτών επί της Αττικής και Πελοποννήσου! Σκατομαλάκες αρβανίτες (αλβανόσκυλα), τούρκοι, σλάβοι δεν θα υποτάξετε ποτέ τους λιγοστούς ελεύθερους Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρετεντέρης σήμερα με δύο λόγια τα είπε όλα.
Τι περίμενε ο Τατούλης μετά από όσα είπε για τον Καραμανλή.
Κανένας μετά από λίγο καιρό δεν θα μιλάει για τον Τατούλη.
Κύριε Τατούλη:
Όντας βουλευτής της Ν.Δ., κάθε αιχμή σας για τον πρωθυπουργό ή άλλο κυβερνητικό στέλεχος, προβάλλονταν από τα ΜΜΕ.
Τώρα όμως τη αξία θα έχει η όποια δήλωσή σας;;
Με τη στάση σας αδικήσατε τον εαυτό σας, τον αρχηγό σας, το κόμμα σας και τους πολίτες που σας ακολουθούσαν.
Να είστε σίγουρος ότι θα σας ξεχάσουν σε λίγες μόνο ημέρες.
Ίσως κάποια Μπεζεντάκου να σας θυμηθεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Σαν τρελογιατρός θαμπορούσες να λες και περισσότερα.
Αν δεν σου αρέσει η ΝΔ παραιτείσου και γραφε ότι θέλεις και να μας αποδείξεις ότι δεν είσαι μέρος ενός σχεδίου που εκπορεύεται από τους νταβατζήδες.
Αλήθεια η συνέντευξη στο Εθνος ήταν τυχαία.
Εγώ δεν ψήφισα ΝΔ για να κάνεις εσύ ότι θέλεις.Κανείς χειρότερος από τον ευεεγετηθέντα αχάριστο.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα...μια ερωτηση θα σου κανω πατριωτη .εκτος απο επαγγελματιας βουλευτης και βολευτης καθε πικραμενου και μιζερου ψηφοφορου σου εχεις κολησει κανα ενσημο??πηγες φανταρος ??εχεις περασει ποτε ενα μηνα με 700 ευρω??ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ..ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Δεν σε πιστευω ρε..«Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, τόχουν σε δόξα, τόχουν σε τιμή, τόχουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται. Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας».Στρατηγος μακρυγιαννης.ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ!!

Antipariafwni είπε...

Petro mazi sou kai krata gera!

riri είπε...

αυτο το γυροφερνατε εδω και πολυ καιρο.δεν μπορω να ξερω τι επιδιωκετε.προσεξτε απο εδω και μπρος την σταση σας.αν και δεν σας ψηφιζω παρ ολα αυτα μου ειστε συμπαθης.ευχομαι οτι αποφασισετε αυτο ναειναι καλο για την δημοκρατια μας

Ανώνυμος είπε...

Παιδια για ηρεμηστε λιγο,που βρηκαμε στον Τατουλη τον επαναστατη που ψαχναμε.Πρεπει ναναι πολυ ευκολοπιστος κανεις για να παρει τοις μετρητοις τα λογια ενος πολιτικου και δη ενος που εδω και πολυ καιρο παιζει τη γατα με το ποντικο.Και ολη την καλη διαθεση να ειχα για να τον πιστεψω,η προσωπικη επιθεση στο προσωπο του χθεσινου,ακομα,αρχηγου του τα ακυρωνει ολα.Η τελευταια προταση της πεμπτης παραγραφου τα λεει ολα."Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ".Αν ερχοταν η Ντορα, Πετρο,τι λες;ολα καλα;Μην υποτιμας ,σε παρακαλω,αλλο τη νοημοσυνη μας.

george είπε...

Σε μια εποχη που η εμπιστοσυνη ειναι το παν, σε μερες οπου κανενα κομμα δεν χαιρει αξιοπιστιας, σε στιγμες εκφρασης προσωπικων αποψεων οπως οι δικες σας κυριε Τατουλη ερχομαι να συμφωνησω.
Θα μου επιτρεψετε ομως και μια ερωτηση: Ποιος ο τροπος κινησης σας πλεον στο κοινοβουλιο? Επειδη ως απλος βουλευτης μπορει να μην εχετε την δυναμη (συγνωμη αν ακουγεται υποτιμητικο) δεν θα σας ενδιεφερε η δημιουργια ενος νεου κομματος..το οποιο θα σταματησει την χωρα απο τον Γκρεμο?
Με εκτιμηση,
Γεωργιος Ραλλης

kwnstantinos είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ,
ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ,ΕΠΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑ,ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Royal Relax είπε...

Οι προδότες ποτέ δεν εξέφρασαν γνώμη,πάντα κρυμμένοι στο σκοτάδι ήταν. Μπράβο στο ΑΝΤΡΑ πολιτικό που δεν μασάει τα λόγια του. Να είσαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι σκεπτόμενοι Έλληνες ανεξάρτητα από ιδεολογίες είναι σύμφωνοι με με την γραμμή σου .

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τόσο μίσος για τον Τατούλη μόνο όσοι είναι golden boys της Ν.Δ. μπορούν να έχουν... δεν θα μου φανεί περίεργο αν ο Αλέξανδρος στην πραγματικότητα λέγεται Θόδωρος Μέγας Προσκυνητής.

Κύριε Τατούλη συγχαρητήρια ως εδώ, με εκφράζετε αν και δεν ανήκω ούτε ψήφισα την Ν.Δ. - Το "λάθος" σας είναι οτι εκφράζετε όλους εμάς που απορίπτουμε αυτήν την κυβέρνηση.

Η παραίτηση είναι λανθασμένη κίνηση, αλοίμονο αν φωνές σαν του Τατούλη βρεθούν εκτός βουλής. Να παραμείνετε στην Βουλή, να ενοχλείτε τον Πρωθυπουργό όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτή είναι η δουλειά σας και ο ρόλος σας.

Ενας Πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται σε τί δύνη έχει φέρει την χώρα του, είναι ανίκανος, ακατάλληλος και γελοίος.

Μια βουλή γεμάτη ζόμπι ψηφοφόρους και χειροκροτητές βουλευτές είναι εξίσου επικίνδυνη, ανίκανη, ακατάλληλη και γελοία.

Κύριε Τατούλη ελπίζω να σας ακολουθήσουν κι άλλοι, τόσο πολύ όσο θέλω να πιστεύω οτι δεν κρύβεται πίσω σας ο Γκαντέμης και η κορούλα του, όπως λένε μερικοί.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια του σχολίου των 10.35΄..

α) Για την δημιουργία νέου πολιτικού ρεύματος στην Ελλάδα βασική προυπόθεση είναι αυτό να βασίζεται σε υγιείς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ αρχές όπως αυτή της ελευθερίας έκφρασης.
Κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται με την ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ που εσείς επιβάλλεται σε αυτή την ιστοσελίδα.

β) Θα συμφωνήσω πως το θέμα πρέπει να πάψει να είναι κομματικό και να γίνει επιτέλους ανθρωποκεντρικό οπότε και ο σεβασμός στην νοημοσύνη του ατόμου είναι θεμελιώδης. Κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με την ατυχή επιλογή από μέρους σας να προβάλλετε χυδαιολογίες όταν είμαι σίγουρη πως δέχεστε και αξιοπρεπή αλλά αντίθετα πρός εσάς σχόλια τα οποία όμως ω! του θαύματος δεν επιλέγετε να τα προβάλλετε.

γ) Για τον αγαπητό Κ.Λαφαζανίδη που δεν θέλω να υποθέσω το προφανές τον λόγων του..
Αγαπητέ κύριε ας αφήσουμε τις υποθέσεις και τα συμπεράσματα στους αδέσμευτους ανθρώπους που έχουν και κρίση και άποψη.
Όσο για την φιλοδοξία, εν προκειμένω θα την ονόμαζα απόπειρα διχασμού μιας παράταξης από έναν μέχρι χθες αγνώστο πολιτικό με λιγοστό έργο (που για τον πολίτη πιστέψτε με είναι το σημαντικότερο).

Ξέρετε σε κάθε περίπτωση ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο..
Αλλά σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο δεν έχει εφαρμογή.


Και μια φιλική παράκληση..
μη μας χρησιμοποιείτε και εμάς για τα πολιτικά σας διαγγέλματα.
Καταντά αστείο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια σας εύχομαι από εδώ και πέρα. Είναι μεγάλη υπόθεση να εκφράζετε αυτά που σκέφτεστε ενώ τα σκέφτονται άλλοι και δεν τολμούν. Επίσης ήθελα να σας πω ότι καλύτερα να 'προδόσεις' μια παράταξη την Ελλάδα. Αν κάποιος βάζει τη παράταξη πάνω από την Ελλάδα τότε είναι ανθέλληνας.

Ανώνυμος είπε...


Το πρόβλημα που έχει η ΝΔ ξεκινά από την ισχνή πλειοψηφία, προέκυψε με το πέρας του χρόνου, με συλλογική εύθηνη και για την οποία ο κ. Τατούλης ευθύνεται σε μικρότερο βαθμό.

Όταν έχεις αφενός τόσο μικρή πλειοψηφία και αφετέρου τόσα ατομιστικά στελέχη κινδυνεύεις από αρρυθμίες που μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε γενικευμένο έμφραγμα.

Για να λύσεις αυτό το πρόβλημα έχεις ανάγγη απο βοήθεια και ας μην σου αρέσει. Αυτό κάνει ο κ. Τατούλης εκτελώντας χρέη «βηματοδότη» για την καρδία της ΝΔ που είναι η κυβέρνηση.

ΟΚ δεν τον ανέχτηκαν (μεγάλα παιδία είναι άλωστε :) ) , μένει να δούμε τώρα πως θα διαχειριστούν το πρόβλημα ακόμη και στο πιο ευνοϊκό, τρόπον τινά, περιβάλλον των 151 βουλευτών.

Ανώνυμος είπε...

όταν ο Έλληνας δεν θα μπορεί πια να βολέψει το κώλο του,μακάρι να ξυπνήσει...μέχρι τότε καληνύχτα σε όλους και καλά κουράγια στους υπόλοιπους! (Spiros.B)

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο 'Ελληνας δεν θα μπορεί να βολέψει άλλο το κώλο του,ίσως να ξυπνήσει...καληνύχτα σε όλους,καλα κουράγια στους υπόλοιπους!(Σπύρος Μ.)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τις δηλώσεις σου Πέτρο. Νεοδημοκράτης είμαι, όχι πρόβατο. Σε συγχαίρω και σε στηρίζω. Μαζί ας αγωνισθούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ηταν να πει καποιος μερικά λόγια σταράτα στα κεντροδεξιά.

Συγχαρητήρια κε Τατούλη, είμαστε μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

mporite na ginete pio safis gia to ti simeni oti o karamanlis vriskete se prosopiko adieksodo ? sas efharisto .

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη διαβάστε τι γράφει το αριστερό περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ για σάς:

ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας.
Δύο ειδών ζωντανά όντα δεν μπορούν να αντιληφθούν πλέον ότι ο Τατούλης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία:
α). Τα πολιτικά ζώα
β). Αυτοί που φοράνε τεράστιες κομματικές παρωπίδες και είναι τυφλωμένοι από το μικροκομματικό συμφέρον.

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας οικονομικής κρίσης που θα πλήξει ακόμα πιο βάναυσα τα λαϊκά εισοδήματα και θα επιφέρει τεράστιες καταστροφές στην πραγματική οικονομία και ο Τατούλης, γρανάζι των πολιτικών σχεδιασμών των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) και των μηχανισμών τους, επιχειρεί νέο πραξικοπηματικό κτύπημα εναντίον της κυβέρνησής του. Ουσιαστικά κλιμακώνει το «γνωστό» σχέδιο πτώσης του Καραμανλή το οποίο ξεδιπλώνεται εδώ και πολύ καιρό.
Η πράξη του Τατούλη αποκαλύπτει πριν από όλα τούτο: Ότι οι Αμερικανοί και οι εγχώριοι «νταβατζήδες» δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, ούτε νοιάζονται για τίποτα. Μια και το καθεστώς δεν διατρέχει, σε αυτή την ιστορική περίοδο, κανένα κίνδυνο γενικευμένης αμφισβήτησής του, δεν νοιάζονται ούτε για το χάος της ακυβερνησίας, ούτε για τις καταστροφές που θα προκαλέσουν στην ελληνική κοινωνία και τις οικονομικές συμφορές στον ελληνικό λαό.
Ένα μόνο πράγμα υστερικά επιδιώκουν: Να γκρεμίσουν τον Καραμανλή, να ακυρώσουν τις οικονομικές συμφωνίες με τη Ρωσία, να επιλύσουν, μέσα στο χάος της ακυβερνησίας, της πολιτικής σύγχυσης και των μικροκομματικών καυγάδων, όλα τα εθνικά θέματα σύμφωνα με τις εντολές των Αμερικανών (Σκόπια, Κύπρος κ.λπ) ΚΑΙ να κατασκευάσουν τα νέα κόμματα προτεκτοράτα τους…
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο διατεταγμένος προβοκάτορας, Τατούλης γίνεται το ύψιστο πολιτικό θέμα, ο «κρίκος» της αναδιάταξης και αποδόμησης των πολιτικών μας πραγμάτων.
Χωρίς εναλλακτικές στρατηγικές προτάσεις, χωρίς πολιτικά προγράμματα, χωρίς ιδέες, χωρίς οργανωμένες λύσεις και κυρίως με τον ελληνικό λαό στη γωνία επιχειρείται, με εργαλείο τα ΜΜΕ (αυτή την άμεση δικτατορία του νταβατζίδικου σκότους) και διατεταγμένα πιόνια τον Τατούλη και άλλους πολιτικάντηδες τυχοδιώκτες, να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό και να «εκτελεστούν» οι εντολές των Μεγάλων Αφεντικών!!!
Θα μας πουν κάποιοι «πονηροί», μικροκομματικά τυφλωμένοι ή «εγκάθετοι»: «καλά είσαστε με μια «δεξιά» κυβέρνηση; Να πέσει η «Δεξιά» και βλέπουμε»!!!
Αν και έχουμε αναλύσει και δείξει την κουτοπονηριά τέτοιων «αποφθεγμάτων», θα επισημάνουμε τα παρακάτω:

α). Η χειρότερη κυβέρνηση, όταν ρίχνεται «ανακτορικά», αυτό που την ακολουθεί είναι τρισχειρότερο. Η ιστορία το έχει επαληθεύσει πολλές φορές.

β). Κάθε κυβέρνηση πρέπει να πέφτει στη βάση μιας άλλης πολιτικής πρότασης, ζυμωμένης μέσα στο λαό και οργανωτικά εκφρασμένης και διατυπωμένης. ΚΑΜΙΑ διαφορετική πρόταση δεν υπάρχει από τα κόμματα και τα αποκόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική διαχείριση. Αντίθετα αυτά που διεκδικούν αυτή τη διαχείριση είναι οι γνωστοί που κυβερνούσαν επί 20 χρόνια και οι πλέον αμερικανόδουλοι. Στα εθνικά ζητήματα έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς πατρόνους και προωθούν πιο αδίσταχτα και ωμά τα ιδεολογήματα Βαλλιανάτου και Σία…

γ). Κανένας λαός δεν μπορεί να αποδεχτεί λύσεις που θα επιβληθούν εκ των άνω χωρίς τη δική του ενέργεια και συμμετοχή. Δίχως να γνωρίζει τις θέσεις και τον πρακτικό αγώνα των κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα της εποχής και πάνω σε αυτά που ταλανίζουν τη ζωή του: Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά.
Τα καθεστωτικά κόμματα όμως δεν έχουν να προτείνουν τίποτε γι’ αυτό δεν κινητοποιούν τον κόσμο και δεν ζυμώνουν μέσα στο λαό τις θέσεις τους. Και αυτό γιατί οι θέσεις τους είναι απωθητικές, αντιλαϊκές και εθνικά προδοτικές.
ΟΛΑ τα κόμματα περιμένουν την πτώση της κυβέρνησης από τους «νταβάδες» και τα αμερικανικά δίκτυα…
ΤΟΤΕ να καλέσουμε απευθείας τους Αμερικάνους να ρίξουν την κυβέρνηση και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

δ). Το γεγονός και μόνο ότι μια κυβέρνηση του κεφαλαίου, μια καθεστωτική, δηλαδή, κυβέρνηση, βάλλεται σήμερα τόσο λυσσαλέα από τα όργανα του κεφαλαίου, τους «νταβάδες» και τους Αμερικανούς δείχνει πολλά. Δείχνει πρώτα από όλα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι «αρεστή» από τους μεγάλους δυνάστες. Το γιατί, εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει.
ΟΤΑΝ, συνεπώς ,επιχειρείται να ρίξουν αυτοί οι «δυνάστες» τη δική τους ταξικά κυβέρνηση, εμείς δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα και να τρίβουμε, με ικανοποίηση, τα χέρια μας. Εκτός και αν είμαστε τόσο αφελείς που να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα σχέδια των «Δυναστών» είναι για το καλό μας!!!!

ε) . Τέλος το τι είναι «δεξιά» το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Είναι απάτη να κατατάσσουμε στη ΜΗ ΔΕΞΙΑ κόμματα και αποκόμματα που είναι υπάλληλοι της Νέας Τάξης και προωθούν τα πιο μακάβρια ιδεολογήματά της. ..

Να ρίξουμε, λοιπόν τον Καραμανλή! Αλλά να τον γκρεμίσει ο λαός με τις κινητοποιήσεις του. Με την ιδεολογική και πολιτική μας αφύπνιση. Με αγωνιστικά κινήματα και με ιδέες που να βγαίνουν μέσα από αυτά: ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
ΟΧΙ με το Λαό στον καναπέ, υπνωτισμένο από τα δηλητήρια των «νταβάδων», άβουλα πιόνια των παιχνιδιών από εκείνους που απεργάζονται το ΤΕΛΟΣ μας

ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε παλιολαμόγια;;;; Μείνατε με 151 και έχετε χεστεί απάνω σας;;; Έναν ΑΝΤΡΑ είχατε στην παράταξή σας κι αυτόν τον διώξατε. Σας χάλαγε τη σούπα ε;; Δυό τρεις Τατούλιδες αν υπήρχαν ακόμα στην πολιτική τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έρχεται η ώρα σας φαταούλες.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ. Πετρο! Επιτέλους λύθηκε η γλώσσα σας κυριολεκτικά! Είπατε όλα όσα υπαινισόζασταν τόσο καιρό. Είπατε τα αυτονήτα. Ένας πρωθυπουργός με περιτριγυρισμένος απο διεφθαρμένους είναι είτε χαζός (γιατι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει) είτε και ο ιδιος διαεφθαρμένος. Ε λοιπον φτανει πια με τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ και τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!
Επιτέλους, μίλα! Δωσε στη δημοσιότητα τις επιστολες σου για τον "ΕΡΑΣΤΗ" Ζαχοπουλο... ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΠΕΤΡΟ! ΣΤΟ ΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Στο ζητώ εγώ, νέος 23 ετων αποφοιτος πανεπιστημίου που βλέπω δυσοίονα το μέλλον μου σε αυτήν την σκατοχώρα. Με αυτον τον πρωθυπουργο! ΣΥΝΕΧΙΣΕ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! ΜΙΛΑ! ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ! ΠΕΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΛΑΙΚΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ! ΔΩΣ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας τα περισσοτερα σχολια διαπιστωσα το εξης, οτι εμεις οι ελληνες ειμαστε ηλιθια κομματοσκυλα και γι αυτο το λογο δεν θα παμε ποτε μπροστα. Λιγοι ειναι αυτοι οι οποιοι σκεπτονται το γενικο καλο, οι περισσοτεροι το ευατουλη τους και την βολεψη τους.

να μου ζησεις Τατουλη μου να τα λες και για μενα....

Αϊ σιχτιρια ΚΑΦΡΟΙ......

dexios82 είπε...

σε πολλα που λετε συμφωνω σε αλλα διαφωνω.οπως εχετε πει π.χ για τον πρωθυπουργο οτι αν ειναι σε ομηρια να κατανομασει απο ποιους ετσι και εγω ζηταω απο εσας να κατανομασετε με ποιους ο πρωθυπουργος κανει ολα αυτα που αναφερετε.
"
Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός αποκαλύπτεται ως συνένοχος. Συνένοχος στη διαφθορά. Συνένοχος στην ανικανότητα. Συνένοχος στην αναποτελεσματικότητα. Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως»."

τι συγκαλυψε ποιους συγκαλυψε ο καραμανλης?γιατι ειναι συνενοχος της διαφθορας?αν δεν κατανομασετε θεωρω οτι ολα αυτα που λετε τα λετε για λογους επικοινωνιας.γραφουν πολλοι σχολια αλλα για την ενημερωση μας θα ηταν σωστο να μου απαντησετε στα ερωτηματα μου γιατι ισως ειναι και ερωτηματα πολλων.θα περιμενω απαντηση σας

Ανώνυμος είπε...

μας κουρασατε κυριε τατουλη φτανει πια.γιναται γραφικος.αντε να παραιτηθειται τωρα και απο βουλευτης

Valderosso είπε...

Λυπάμαι, αλλά πιστεύω ότι όσα λές δεν έχουν καμμία σημασία και καμμία απήχηση πριν παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα. Μέχρι τότε, θα είσαι ένας από ...τα ίδια. Μετά από την παραίτησή σου, τα λεγόμενά σου ίσως αποκτήσουν την αξία που θα ήθελες να είχαν. Και ασφαλώς θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία αν πριν σε διώξουν είχες προτιμήσει να παραιτηθείς.

Δεν ανήκω στη ΝΔ.
Και ειλικρινά, συμμερίζομαι αρκετά από όσα καταγγέλεις. Μόνο που δεν έχουν απολύτως καμμία αξία αν δεν αποδείκεις με την παραίτησή σου από το Βουλευτικό αξίωμα ότι τα εννοείς.

-=IMAGINOS=- είπε...

Αξιότιμε κύριε Τατούλη μου αρέσει το θάρρος σας, με εντυπωσιάζει θα έλεγα. Αυτό που δεν μου άρεσε όμως είναι που σας είδα στα κανάλια να κατηγορείτε άλλους και ορθώς βέβαια, για πολυτελή διαβίωση κλπ αλλά ταυτόχρονα μετά από λίγο η κάμερα να σας παίρνει την ώρα που φεύγετε με την πολυτελέστατη μερτσέντες σας.... Πως γίνεται ρε γαμώτο ούτε ένας πολιτικός που θέλει να είναι και κοντά στο λαό όπως εσείς, να μη χρησιμοποιεί ποτέ ένα LADA ας πούμε, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πραγματικά... Στη θέση σας θα κατέβαινα με LADA έστω και δανεικό, για να μπορώ και να κατακρίνω τους άλλους για πολυτελείς διαβιώσεις κλπ και να γίνομαι και πιστευτός για τις προθέσεις μου, τουλάχιστον αυτές που θέλω να περνώ στους άλλους… Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί.... αλλά άστο καλύτερα....

Καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Σας συγχαίρω που κρατάτε τα υβριστικά σχόλια και δεν τα σβήνετε - ακόμα και ως καθαρά επικοινωνιακή τακτική είναι ευφυής.

Δεν είναι ένας και δύο οι φιλελεύθεροι νεοδημοκράτες που διαβάζοντας το επίπεδο του... πολιτικού αντιλόγου των πολιτών στην πράξη σας (επίπεδο μεταξύ φασιστικού καρατζαφερισμού και κομμουνιστικής πρακτορολογίας) καταλαβαίνουμε, τελικά, πόσο ξένα σώματα έχουμε πια καταστεί στην άλλοτε μεγάλη συμπαράταξη συντηρητικών-φιλελευθέρων.

Απλώς και μόνο το χαμηλό επίπεδο των επιθέσεων στο πρόσωπό σας, όμως, δεν αρκεί για να δικαιώσει την στάση σας κύριε Τατούλη, ιδιαίτερα μετά τους χαριεντισμούς σας με τον κ. Καρατζαφέρη, ηγέτη της Ελληνικής ακροδεξιάς και εκπρόσωπο των πιο εξτρεμιστικών σκοταδιστικών αντιλήψεων.

Είστε σε σταυροδρόμι. Ο δρόμος της εύκολης εκλογής οδηγεί στην συνεργασία με δυνάμεις φασιστικών αντιλήψεων, που έχουν διαβρώσει ιδεολογικά την βάση της Νέας Δημοκρατίας (ΛΑΟΣ, Εθνικό Μέτωπο κ.ο.κ.). Ο ανηφορικός δρόμος απαιτεί την δύσκολη και επώδυνη επιχείρηση ανασύνταξης του ιδεολογικά ηττημένου φιλελευθέρου χώρου της Ελλάδας. Αναμένουμε την επιλογή σας.

Yannis Zabetakis είπε...

στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου της ανάρτησης, γράφει ο κ. Τατούλης

"τον δημιουργικό και παραγωγικό χώρο της κεντροδεξιάς"

δημιουργία, παραγωγή και Δεξιά είναι έννοιες ασύμβατες όμως...

περαστικός ας είναι ο πόνος σας...νεο-con...

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο βουλευτής πρέπει απαρέγκλιτα να ψηφίζει και να λέει ότι προστάζει ο πρωθυπουργός, γιατί να έχουμε Βουλή; Ας κυβερνάει ο πρωθυπουργός ως αυτοκράτορας για 4 χρόνια. Που είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών. Κοματική, Εκτελεστική, Νομοθετική εξουσία όλες στα χέρια ενός ανθρώπου.

Ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος με τον κ. Τατούλη, πρέπει να ομολογήσει πως το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος χρήζει άμεσης αναθεώρησης. Οι πρωθυπουργοκεντρικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Unknown είπε...

K Tatouli den sas jerw sigoyra proswpika, den jerw an ta pairnete h oxi apo poion h poious kai proswpika DEN ME ENDIAFEREI!
Shmasia exei oti exete dikio!! ekfrazete oloys emas poy theloyme na antistathoyme sth vrwmia kai sth koroidia kai den exoyme bhma na to kanoyme...
Sas eyxaristw poy dinete ena allo nohma sthn ahdiastikh morfh politikhs poy yparxei sth xwra mas!!Sigoyra paleyoyme gia kati kalytero...o kathenas apo to posto toy emeis me ta paidia eseis me toys megaloys..
kai pali therma sygxarhthria!!
HLIOPOYLOS NIKOS (Enas aplos maximos mathimatikos)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την στάση σας και για τις θέσεις τις οποίες όλοι συμμεριζόμαστε αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να τις εκφράσουμε.

Η πολιτική συναγωνίζεται στην αθλιότητα τους πολιτικούς, οι τολμηροί εκ των οποίων εξωβελίζονται στην σύγχρονη "μακρόνησο" όταν αμισβήτουν δυνατά και ανοιχτά την "Σύγχρονη Ελληνική Ελέω θεού Δημοκρατία..."

Τα αυτοκρατοριλίκια τα ξεπέρασε ακόμα και η ιστορία, είναι κρίμα να βρίσκονται στην σύγχρονη Δημοκρατια....

Δεν ψηφίζω στην περιφέρεια σας, θέλω να σας εκφράσω την αμέριστη στηρίξη μου για αυτή την γενναία σας απόφαση

Με εκτίμηση
Μ. Μανουσάκης

Karakaksopoulos είπε...

Κ.Τατουλη συνεχα να αγωνιζεσαι για τον πολιτη κ καποιους λεχρητες κ φασιστες τυπου Καρακαξοπουλου τους αφηνουμε να επιπλεουν στον κοινωνικο τους βοθρο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρά όλα αυτά τα κακεντρεχή και εμπαθή σχόλια των αναγνωστών. Επεβαιώνουν ότι μπροστά στην συγκροτημένη επιχειρηματολογία σου, η δικός τους θρίαμβος της βλακείας ισοπεδώνει τα τελευταία ερείπια της λογικής. Δεν φταίνε αυτοί. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Συνήθως πρόκειται για αμόρφωτους καρεκλοκένταυρους που το σύστημα εξέθρεψε και τώρα σα λερναία ύδρα κατατρώνε τη σάρκα του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο κύριος Τατούλης δεν έχουν θέση στην Νέα Δημοκρατία, αλλά όσα γράφει ο κύριος Χιδίρογλου (http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081102.htm), εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, έχουν? Αν κρίνουμε από τις πράξεις του Κώστα Καραμανλή, έτσι φαίνεται.

Σε μια τέτοια "Νέα Δημοκρατία", δεν έχουμε θέση οι φιλελεύθεροι. Όπως δεν θα είχε θέση και ο ιδρυτής της παράταξης και θεμελιωτής της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ανώνυμος είπε...

Οι κινησεις που γινονται ειναι φανερο πως ειναι υποκινουμενες.

Το ποιοι ειναι απο πισω εχει να κανει με το ποιες δυναμεις κυριως εκτος χωρας εχουν συμφεροντα απο την πτωση της συγκεκριμενης κυβερνησης και την επικρατηση πιο "ανοικτων" μυαλων οσον αφορα στα εθνικα θεματα, τους αγωγους, τα προτεκτορατα, κλπ.

Με τις υγιες μας.

Παρεμπιπτοντως δεν εχω ψηφισει ΝΔ ουτε προκειται.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
Το σκεπτικό σας είναι σωστό, αλλά πως να το λάβουν υπόψη όλοι αυτοί που τρώνε άφαντοι (Κ.Ε. σελίδα 12), ή οι πληρωμένοι από την ΝΔ δημοσιογράφοι που παριστάνουν και τους αδικημένους.

Ο Καραμανλής είναι αυτός που εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα (ούτε περίπτερο δεν είχε διοικήσει όπως λέει και ο Πάγκαλος) , οι δε προσεγγίσεις του , εκθεσούλες γυμνασιακού επιπέδου δια χειρός Ρουσόπουλου "πτυχιούχου του ΕΑΠ" , ποδόσφαιρο , κακές λέξεις (πχ τραβεστί και νταβατζήδες).Βάλτε το video της ΚΕ που λέει "όποιος τολμάει ας με ρίξει" , για να φοβηθείτε.
Έχω την εντύπωση ότι και πολύ λίγα λέτε για τον "Αρχηγό".

Καλή Συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη, μπορείόλα αυτά να σας κοστίσουν μια ακόμη μελλοντική βουλευτική έδρα, όμως σημασία έχει πως δεν θα ντρέπεστε όταν μας κοιτάτε στα μάτια, γιατί δεν κάνατε βήμα πίσω απ αυτά που υποστηρίζατε τόσο καιρό. Ισως είναι πίκρα για μερικούς γιατί η ΝΔ μένει με 151 βουλευτές αλλα ας μην ξεχνάν οτι και ο Μητσοτάκης με τόσους κυβέρνησε 3 χρόνια. Ας φροντίσουνε να βάλουνε μυαλό, ας γυρίσουνε να δούνε τον λαό.... ας έρθουνε κοντά του, ας τον αφησουνε να... ζήσει, και την επόμενη φορά θα έχουν πολλούς παραπάνω απο 151.... γιατί μ αυτά τα μυαλά που κουβαλάνε, μόνοι τους σκάβουνε τον λάκκο τους.....

Chris είπε...

Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία,αλλά πιστεύω ότι είπατε αλήθειες.Από αυτές που δεν ακούμε συχνά.Ο Καραμανλής ασχολείται ελάχιστα με την πρωθυπουργία.Δεν είναι άλλωστε ικανός.Ούτε κ ο πρόεδρος του κόμματός μου είναι ικανος(Γιώργος). Να δημιουργήσετε κάτι καλό με αξιόλογα στελέχη κ από το ΠΑΣΟΚ.Ο κόσμος θα το στηρίξει.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Chris είπε...

Παντού ένα λάθος:
Αντί για Βενιζέλο, Παπανδρέου.

Αντί για Σουφλιά, Καραμανλή.

Αντί για Κουβέλη, Τσίπρα.

Παντού προτιμήθηκε η δημιουργία ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ και όχι η ΟΥΣΙΑ!

Εμείς οι Έλληνες μια ζωή, να ψηφίζουμε την μόστρα!

Georgios είπε...

Η πασιφανής πλέον κυβερνητική ανικανότητα στράφηκε ενάντια σε μια φωνή που τόλμησε να πει (για μια ακόμη φορά) ...την αλήθεια. Αυτό κι αν είναι θρασυδειλία. Φόβος. Πανικός.

(μια παρένθεση: ελπίζω μόνο η διαγραφή σας να μην αποτελέσει -άθελά σας- άλλοθι για προκήρυξη πρόωρων εκλογών και ...παραγραφή ποινικών αδικημάτων υπουργών για τόσες υποθέσεις που εκκρεμούν. Βλέπω στο βάθος εκλογές λόγω ανωτέρας βίας -βλέπε "οικονομική κρίση")

Ως εδώ η ανοχή και τα ψευτοδιλήμματα. Προσμένω με ενδιαφέρον την επόμενη κίνησή σας. Τώρα πια έχετε πιστούς ανθρώπους δίπλα σας αλλά και πολλούς απέναντί σας, με κριτική καλόπιστη και -κυρίως- κακόπιστη. Το σύστημα-τέρας δείχνει τα δόντια του από τώρα, με συνωμοσιολογίες, παρασκήνια, θεωρίες για ξένους δακτύλους, κλπ.
Παλαιότερα είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις ("Τα σχόλια του Τρίτου") ότι έχουμε φτάσει στο σημείο "να συνηθίσουμε τη φρίκη και να μας τρομάζει η ομορφιά". Από τον αναπαυτικό καναπέ μας εξοικειωθήκαμε τόσα χρόνια με το τερατώδες σύστημα εξουσίας και τις αλεπάλληλες κραυγαλέες περιπτώσεις διαφθοράς κι έλλειψης ηθικής που εξακολουθούν να μένουν προκλητικά ατιμώρητες. Κάτι παραπάνω: μας μοιάζει και του μοιάσαμε, σ'ένα φαύλο κύκλο αλληλοεξαρτήσεων και "εξυπηρετήσεων". Τώρα, μια πολιτική φωνή αλήθειας, πρωτόγνωρης τα τελευταία χρόνια, μοιάζει σε κάποιους...φάλτση και τους φοβίζει. Τους χαλάει τη συνταγή της διαπλοκής.

Κύριε Τατούλη, καλή δύναμη. Για το δύσκολο δρόμο που διαλέξατε.


http://greek-cartoons.blogspot.com/

observer είπε...

Συγχαρητήρια στον κύριο Τατούλη που είχε το θάρρος να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του και πέρα από τις συνήθεις πολιτκές αγκυλώσεις.
Σας συγχαίρω για την τόλμη σας να σπάσετε αυτό το κατεστημένο, και να πείτε πολύ απλά αυτά που θέλει όλος ο κόσμος να πει μα δεν έχει βήμα για να το κάνει. Σας ευχαριστώ προσωπικά σαν πολίτης που το κάνατε εσείς εκ μέρους μας, και ευελπιστώ να συνεχίσετε με την ίδια δυναμικότητα, το ίδιο κουράγιο, την ίδια τιμιότητα και μακρυά από τα καρκινώματα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής που έχει πάει τον τόπο πραγματικά πολύ πίσω. Χαίρομαι που έστω και για μια φορά θα πω "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ", επιτέλους κάποιος να μιλήσει, επιτέλους κάποιος να καταφέρει να τα βάλει με τους "και καλά" πάππες της ελληνικής πολιτικής και ζωής.
Να ξέρετε ότι θα μας έχετε στο πλευρό σας σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΑΝΕ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ "ΒΥΖΕΝΟΥΝ" ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Άντε να ξυριστείς Πετράκο, που είναι το πρόσωπο σου σαν της ξεμαδημένης κατσίκας.
Μας έπρηξες με τη ματαιοδοξία σου να γίνεις στάρ στα κανάλια του Μπόμπολα, του Λαμπράκη και του Κοντομηνά.
Άντε άνθρωπέ μου να λύσεις τα προσωπικά σου προβλήματα σε κόμματα που σου ταιριάζουν, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το αριστερό σου παρελθόν.
Ο Τατούλης είναι πουλημένος, να πάει στο φυσικό του χώρο το Πασόκ, του ταιριάζει γάντι.

european είπε...

Καλά τα λες, αλλά τα λες τώρα που είσαι στην απέξω. Όταν ήσουν υφυπουργός, το στόμα δεν το είχες για να τα λες αυτά, αλλά για να τρως με δεκαοκτώ μασέλες, όπως τρώνε όλοι, και οι πρώην, και οι νυν και οι μετέπειτα. Δυο πυκνογραμμένες σελίδες του «Επενδυτή» έχω στο αρχείο μου με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που μοίρασες από τα λεφτά του ΟΠΑΠ σε κάθε τυχάρπαστο σύλλογο Αρκάδων Περιστερίου, φίλων του τρένου Τρίπολης, και λοιπών ψηφοφόρων σου. Το θέμα λοιπόν είναι να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι όταν είμαστε μέσα. Τώρα, διαψεύσατε τις ελπίδες του κόσμου σε 4 χρόνια. Πάει η «επανίδρυση του Κράτους», πάει και το «σεμνά και ταπεινά», τώρα είμαστε απλά σκατά. Και το κακό είναι ότι σκατά είναι και οι άλλοι. Κοινώς, καμία τύχη. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μετανάστευση...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που πέτυχες αυτό που ήθελες θα φτιάξουν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας :)

Άντε εις ανώτερα (το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ??? :)))))

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατουλη,
μακαρι η γενναιοτητα σας να εξαργυρωθει σε πολιτικο αντικρυσμα στους επομενους μηνες και χρονια. Αν και προσωπικα ειμαι απαισιοδοξος - οτι η ζημια π[ου εχει γινει στην ελληνικη κοινωνια ειναι δομικη...
Μακαρι να κανω λαθος..
Παντως προσωπικα σκεπτομαστε την μεταναστευση..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

ΠΕΤΡΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕΣ ΚΙΟΛΑΣ

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ....

Ανώνυμος είπε...

το καλυτερο που θα πρεπει να κανεις κυριε τατουλη ειναι να παρατηθεις.

Ουστ κοπρίτη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΛΥΠΑΜΕ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΥΡΑΝΝΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ. ΚΑΛΑ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?? ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ? ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΒΡΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ??

Ανώνυμος είπε...

Aντε αλλος ενας να φυγει αυτη η κυβερνηση.
Ευχαριστουμε παντως που βοηθησατε στην απαλλαγη.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός σου ήταν.

Παραιτήσου πρακτορίσκε.

Τράβα τώρα να πάρεις το μισθό σου.

Ανώνυμος είπε...

petro kalh arxh gia oti kaneis apo edessa makari na breis kai alloys axioys na se akoloythisoyn apo ola ta politika komata yparxoyn axioi

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο 'Ελληνας δεν θα μπορεί να βολέψει άλλο το κώλο του,ίσως να ξυπνήσει

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη στάση σου όλον αυτόν τον καιρό. Αν ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας θα δούμε ότι το πολιτικό κλίμα είναι πλέον εκτός ανθρωπιάς. Ποιος νοιάζεται για τον Καραμανλή, τα κόμματα, τις μη-ανθρώπινες ιδεολογίες που πρόσκεινται στο χρήμα και μόνο; Έχουν όλα ξεφύγει από το μέτρο, δεν υπάρχει αρμονία. Ο κόσμος που είναι υπεράνω κομμάτων και κλειστών σχημάτων, όλοι εκείνοι που προσπαθούν κάθε μέρα να ξεφύγουν από τη μονολιθική σκέψη, και κάποιες φορές το κατορθώνουν έστω και για λίγο, είναι μαζί σου.
Κοιτάζω την πολιτική ζωή του τόπου μας σήμερα. Γιατί τέτοια κακία, τέτοια οργή, τέτοιο μίσος; Έτσι χτίζονται οι δημοκρατίες; Οι άνθρωποι να κλείνονται σε τείχη και να πετροβολούν ο ένας τον άλλον επειδή είναι μαύρος ή λευκός, φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής, χριστιανός ή μουσουλμάνος;
Μία θα έπρεπε να είναι η αρχή για όλους μας: Να ζήσουμε όλοι ειρηνικά και μονοιασμένα. Γιατί η δικιά σου ιδέα να πρέπει να με κάνει να θέλω να σε χτυπήσω; Και αν εσύ χθες, μέσα στην πορεία σου και στις ιδέες σου παραστράτησες, γιατί πρέπει έστω και ένας λογικός πολίτης να φερθεί το ίδιο και σε σένα; Γιατί να μη σου δείξει τον ίσιο δρόμο, για να τον οδηγήσεις εσύ στη συνέχεια, άλλος άνθρωπος, σε ένα καλύτερο μέλλον;
Πέτρο, είναι σίγουρο ότι έχεις κάνει και εσύ σφάλματα στην πολιτική σου διαδρομή. Όμως, προχωράς. Και προχωρώντας στο νύχτα βλέπεις καλύτερα το φως των αστεριών. Φωτίζουν σαν τους πολίτες μέσα στο σκοτάδι, σου δείχνουν τι πρέπει να κάνεις. Κάθε στιγμή γίνεσαι αυτό που αγαπάς.
Είναι μια μοναδική στιγμή για σένα, αν την αντιληφθείς. Η στιγμή όπου είσαι αληθινός και πραγματικά οραματίζεσαι για τον τόπο και τους ανθρώπους.
Όλοι αυτοί που σε χλευάζουν είναι συμπολίτες μας που έχουν μείνει πίσω. Είναι στο χέρι σου να τους χαμογελάσεις και να τους κάνεις με τα λόγια και τις πράξεις σου να ξεχάσουν μαζί σου τα άσχημα και να μπούμε όλοι μαζί σε μια νέα δημοκρατική-ανθρωπιστική ιδέα: Πάνω από όλα η αξία όλων μας ως άνθρωποι. Στο κάτω-κάτω της γραφής "άνθρωπος" δεν είναι κακή έννοια.
Δεν πιστεύω στην αφέλεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει λόγος εμείς οι άνθρωποι για οποιονδήποτε λόγο να μην μπορούμε να ζήσουμε καλά. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει κάποιοι να μας βοηθήσουν να τα βρίσκουμε μεταξύ μας, εμπνέοντας μας και οδηγώντας μας στον δικό μας δρόμο, τον πραγματικά δικό μας.
Δέκα βήματα πίσω, έντεκα μπροστά.
Αγαπητέ Πέτρο, για τα δύσκολα αξίζει να ζει κανείς.

Σωκράτης Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ,ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Νοσφεράτος είπε...

''Πριν από πέντε χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής ενέπνευσε στον τόπο την ελπίδα και ο Έλληνας άρχιζε να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.''

Σιγά κυριε Τατουλη ..Ο Καραμανλής ενεπνευσε μόνον αυτους που τον πιστεψαν ..Αφελώς.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πιστευα περισσοτερο αν επιστρεφατε και την βουλευτικη σας εδρα εκει που ανηκει, το να συνεχιζετε μεσα στο συστημα δεν μου λεει κατι ,βγειτε και παλεψτε αλλα με στοιχεια και ονοματα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κ. Τατούλη ασχολείστε με προβλήματα που ούτε εσείς, ούτε η Ν. Δημοκρατία ούτε και οι προηγούμενοι της Ν. Δημοκρατίας δεν μπόρεσαν να λύσουν; Μήπως τα προβλήματα είναι τέτοια που ξεχωριστά τον καθένα και όλους μαζί σας υπερβαίνουν; Ή μήπως τα προβλήματα δεν είναι αυτά που λέτε ότι θα λύσετε;

Ανώνυμος είπε...

Να ενθυμήσω σε πολλούς που αναφέρουν ότι στερείτε έδρα από τη Ν.Δ. και ότι θα έπρεπε συνεπώς να παραιτηθείτε, ότι οι βουλευτές επιλέγονται ως πρόσωπα, μέσω της σταυροδοσίας και δεν εκλέγονται με βάση λίστας ή άλλου ενδιάμεσου μηχανισμού από την παράταξη.

Α, και είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό πώς ένας μεγάλος αριθμός λοιδωρούντων μέσω των σχολίων εδώ, δε γνωρίζει ούτε τη στοιχειώδη ορθογραφία - γνωρίζει φυσικά πολλές ύβρεις!

Καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση
Θ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,  προχωρήστε μπροστά. Μην αποκαρδιώνεστε από βαριές λέξεις που σας απευθύνουν. Προδότες και δωσίλογοι είναι αυτοί που πρόδωσαν τον λαό και υποσχέθηκαν πράγματα που όχι μόνο δεν έκαναν, αλλά δυστυχώς δεν είχαν καν την πρόθεση , όπως αποδεικνύεται, να κάνουν. Στην σύγχρονη εποχή που τα δόγματα και οι φανατισμοί καταρρίπτονται δεν μπορεί κάποιος  να «εκτελείται» (μεταφορικά) επειδή δήλωσε ότι η ηγεσία παρέκκλινε από τις αρχές της ομάδας. Δεν είναι μαφία για να ισχύει ο νόμος της σιωπής. Το αντίθετο, αυτός που μένει, είτε αδυνατεί κατά την γνώμη μου να δει ότι εμπαίζεται είτε έχει κάποιο οικονομικό συμφέρον. Μαζί με εσάς έχω και εγώ θέσει τον εαυτό μου εκτός  ΝΔ (νωρίτερα) και δηλώνω ότι κανένα κόμμα της σημερινής ελληνικής βουλής δεν με εκφράζει. Περιμένω την επόμενη κίνησή σας, όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι, με αγωνία.
Δ. Οικονόμου

Unknown είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

όλη η Ελλάδα είχε καταλάβει ότι επιδιώκατε την αποπομπή σας από τον πρωθυπουργό. Επιτέλους έγινε! Ειλικρινά το λέω. Γιατί από δω και πέρα, που γύρισε η σελίδα, ίσως καταλάβουμε κι εμείς τους λόγους. Το λέω σαν παρατηρητής γιατί δεν τάσσομαι προσωπικά με καμία πλευρά. Οι πολιτικές μου καταβολές έρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία όμως έχω ψηφίσει μόνο το 2000 και το 2004. Το 2007 ψήφισα λευκό, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Μετά την εισαγωγή πάω στην ουσία.

Είναι περίπου προφανές, από τον δημόσιο λόγο σας και τις κινήσεις σας, ότι αποσκοπείτε σε κάποια άλλη κίνηση. Ίσως μία που έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά, ίσως κάποια άλλη. Θα φανεί.

Με ενοχλεί, σε εξοργιστικό βαθμό όμως, η επιχείρηση καπηλείας του όρου "κεντροδεξιάς".

Η δεξιά και η κεντροδεξιά έχει πεθάνει. Εδώ ίσως συμφωνούμε. Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι την κεντροδεξιά την εκπροσωπείτε εσείς, εφόσον ο Καραμανλής έπαψε να την εκπροσωπεί ο ίδιος. Εγώ εδώ διαφωνώ ριζικά. ΔΕΝ εκπροσωπείτε κύριε την κεντροδεξιά.

Η κεντοδεξιά έχει πράγματι πεθάνει. Δεν υπάρχει κανείς να την αναστήσει. Ειδικά εσείς, με την προσέγγιση νεοφιλελεύθερων-εκσυγχρονιστών που (υποπτευόμαστε οι φιλύποπτοι πολίτες) ευαγγελίζεστε, απέχετε παρασάγγας.

Σαν παράδειγμα απόστασης από την ακροδεξιά, για να μιλήσω γλαφυρότερα, θα σας δείξω ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του Δημήτρη Ρίζου, που και αυτός όπως φαίνεται παρακάτω έχει πάρει τις αποστάσεις του δια παντός από την κεντροδεξιά.

Διαβάστε εδώ τους λόγους που πανηγυρίζει η εφημερίδα του και είναι υπερήφανη για την "κεντροδεξιά" της ΝΔ:

http://www.antibaro.gr/attachments/Adesmeutos_24_08_2008.jpg

Ελπίζω να πήρατε το νόημα της τοποθέτησής μου.

Τηλέμαχος Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ ΠΙΣΤΟΙ ,ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ή ΚΡΙΝΟΥΝ.
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΤΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΞΑΝΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΦΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ 2004.
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ...ΚΡΙΤΙΚΗ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ.Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2004 ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ !!!
Υ.Γ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ.ΓΓ

Πέτρος Κάνος είπε...

k. Tatoulh xariste tous kai thn edra ... Oxi mia edra alla oute oi 152 den tous swzei ... Kataklepsane thn ellada se molis 5 xronia eksousias ki afhsan ton lao na pswfolyssaei!!!

Ανώνυμος είπε...

ειστε απο τους πολιτικούς που αγαπούν την Ελλάδα και θα τη βγάλουν απ' αυτη την κρίση .

kazantzidisforever είπε...

Φιλε Πετρο
Οπως πολλοι συνελληνες,ψηφιζω εδω και τεσσερεις τετραετιες το κομμα της ΝΔ,χωρις να ειμαι καν οπαδος της,μονον και μονον ως χρεος προς την πατριδα,με μονη προσδοκια να φυγει απο την εξουσια το κομμα που εξευτηλησε καθε εννοια περι πολιτικης..
Προσδοκιες πολλες στο προσωπο ενος νεου ανθρωπου του Κ.Καραμανλη,και για να ειμαι ειλικρινης,μονον αυτου!!
Και ξαφνικα ο λογος του ΒΑΡΝΑΛΗ (στην αληθινη απολογια του Σωκρατη)
οτι το τελευταιο σκαλοπατι των απατεωνων ειναι ηΠΟΛΙΤΙΚΗ,παλι μπροστα μου,λυπαμε αλλα πλεον ο λογος αυτος ειναι ΘΕΣΦΑΤΟΣ.
Οι υβριστες σου σε αυτην την σελιδα με αφηνουν αδιαφορο,περισσοτερο τους λυπαμε και τους κατοννοω,γιατι το μεροκαματο σημερα ειναι δυσκολο και αν εισαι και τεμπελης,δυσκολοτερο.
Συνχαιρω τον Ανδρα Πετρο Τατουλη,που τιμα την ιδιοτητα του βουλευτη,και που πιστευω να μην μας διαψευσει
ΠΕΤΡΟΣ ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο παραγωγικός λόγος του κυρίου Τατούλη βρίθει κοινοτυπιών και παριστάνοντας τον κήνσορα της πολιτικής ηθικής μόνο αφελείς μπορεί να συμπαρασύρει.
Προδιαγράφει ένα κόμμα της κεντροδεξιάς σαν αυτό που οραματίζεται να αποκτήσει η Αγγελοπούλου ή να ποδηγετεί ο Βγενόπουλος.

Το σχέδιο για διάσπαση των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) κρατεί από το 1985.
Μέσα στην κρίση (οικονομική και κοινωνική που ενδημεί στη χώρα μας)οι ισχυροί αποπειρούνται να ελέγξουν το παιγνίδι δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ελπίδας με νέους πολιτικούς σχηματισμούς, δήθεν ρηξικέλευθους με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.

"Οποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση.Όποιος ξέρει τον ευατό του έχει σοφία"
Λάο Τσε (老子)
Eτσι, λοιπόν, νηφάλιε Πέτρο μας !

Ανώνυμος είπε...

Gyrises spitaki sou kai eipes na grapseis ta paraponakia sou sto blog?Kai pos kai den evgales to simmataki tis neas dimokratias apo thn selida sou?Esy diladi eise akoma nea dimokratia?poios reeeeeeee.ANTE kane to 152 tyxero sou arithmo kai ase kai thn edroula kerdismeni me allounou onama sthn thesi tis kai meta grapse oti theleis sto imerologio sou.A kai mhn kaneis komma yparxei o kindinos na roufianeyeis ton eayto sou.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ κ. Τατούλη.
Ελπίζω στο μέλλον να σας αποκαλώ και αγαπητό συνοδοιπόρο αν πράγματι πιστεύετε σε αυτά τα οποία γράφετε. Προς το παρόν δε θα πάρω ούτε τη μια αλλά ούτε την άλλη θέση. Γνωρίζετε πολύ καλά οτι η ρητορική είναι μια τέχνη, που έχει τις ρίζες της σε αυτή την ιστορικότατη αλλά δύσμοιρη και περιφρονημένη (πνευματικά) χώρα της Ν.Α. Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα, τη χώρα μου. Σαφώς και την κατέχετε αυτή την τέχνη. Δυστυχώς όμως η ρητορική κρύβει πολλούς κινδύνους ή μάλλον καλύτερα αυτός που την κατέχει δηλ. ο ρήτορας. Από τη μια έχει την ικανότητα να ελέγχει τις μάζες αλλά από την άλλη είναι πολύ εύκολο να χάσει τον έλεγχο, να χαρακτηριστεί προδότης των ίδιων του των αρχών και να βρεθεί κρεμασμένος στο σταυρό που θα του "φορέσει" η μάζα έχοντας καρφώσει μόνος του τα καρφιά. Μόνο σε μια περίπτωση δε συμβαίνει το τελευταίο` όταν ο ρήτορας εκφράζει μέσω της τέχνης του αρχές, ιδέες, ιδανικά της ίδιας του της ψυχής και αποδεικνύει αυτά μέσω των πράξεων του. Δυστυχώς ή ευτυχώς η χώρα μας έχει πολλούς "ρήτορες"...Κι όπως λέει ακόμη και η αγράμματη γιαγιά μου "από λόγια έχουμε χορτάσει, απο πράξεις όμως...". Γι'αυτό λοιπόν δε μπορώ να σας κρίνω προκαταβολικά. Πρέπει να μου αποδείξετε αν είστε πραγματικός ρήτορας ή μαϊμού. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε "ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός".

Φιλικά,
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Συγγνώμη για το ανώνυμο ουσιαστικά σχόλιο....αλλά είπαμε ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο που Νεοδημοκράτες σας αποκαλούν κεντροαριστερό ή προδότη, ή ό,τι άλλο, επειδή μιλήσατε με θάρρος! Αυτό δείχνει το ποιον τους και το λόγο για τον οποίο αυτή η κυβέρνηση ένα κοπάδι λύκους μες σας ως πρόβατο να τους κυνηγάτε.
Δεν ανήκω στη Δεξιά παράταξη, για την ακρίβεια τη σιχαίνομαι και οι άνθρωποι, οι Δεξιοί αυτοί που τώρα σας υβρίζουν αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των ανθρώπων έχει σάπια συνείδηση και το χειρότερο, το γνωρίζει.
Αυτό κάνετε όλοι εσείς οι Δεξιοί που υβρίζετε αυτόν τον άνθρωπο που τόλμησε να σας ξεπλύνει έστω και τώρα από τη βρωμιά σας. Να σας κάνει να φανείτε άνθρωποι, Έλληνες, Δημοκράτες, χωρίς παρωπίδες, με ανοιχτούς ορίζοντες.
Όλοι εσείς, τα αντίγραφα του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη και λοιπών λύκων, ουρλιάζετε άλλη μια φορά, έτοιμοι να κατασπαράξετε το πρόβατο αλλά και έναν ολόκληρο λαό, για να μη χάσετε την εξουσία και τις κουτάλες σας.
Ευτυχώς που οι κουτάλες αυτές κουράστηκαν να σας ταίζουν νυχθημερόν και να τις αφήνετε άπλυτες και βρώμικες. Σας έπνιξαν με τα ίδια σας τα αποφάγια!

Αλίμονο και τι βαριά κατηγορία που ο κύριος Τατούλης δεν μιλούσε τόσα χρόνια, αλλά τώρα. Δεν γνώριζε ότι βάζετε ημερομηνία λήξης και στην αλήθεια, αλίμονο! Ευτυχώς που δεν σας έμοιασε.

Θα σας πω εγώ τι έκανε ο κύριος Τατούλης τόσα χρόνια που δεν μιλούσε. Έκανε πράξεις αυτά που πίστευε.
Προσωπικά τον εκτίμησα όταν κάποια γνωστή μου από την Τρίπολη, Νεοδημοκράτισσα, μη έχοντας τα προσόντα δήλωσε σκηνοθέτης και ζήτησε απ΄τον κύριο Τατούλη όταν ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού, να της χρηματοδοτήσει ντοκυμαντέρ που θα πειραματιζόταν -ως άσχετη με το αντικείμενο-. Πίστευε ότι θα της κάνει τη χάρη επειδή γνώριζε τον πατέρα της και επειδή ήταν και μέλος του κόμματος. Παρακολουθούσα τότε με πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Πίστευα ότι θα της το κάνει το χατίρι. Δεξιός ήταν άλλωστε.
Μόνο που δεν της το έκανε, αντίθετα της απέκλεισε τη χρηματοδότηση ελλείψει προσόντων της.
Ήταν η πρώτη φορά που στη ζωή μου εκτίμησα Δεξιό πολιτικό.
Και τελευταία μάλλον.

Κύριε Τατούλη δεν είστε Δεξιός, το έχετε σκεφτεί; Το Δεξιός έχει καταντήσει ύβρις πλέον.
Κρατήστε το Κεντρώος αν και το Δημοκράτης είναι σωστότερο.

Συγχαρητήρια για το θάρρος σας να εκφράσετε τη γνώμη σχεδόν ενός ολόκληρου λαού και να επωμιστείτε το βάρος της.
Και να ξεχάσετε τα αδέλφια σας από δω και μπρος, αυτό που κάνατε, είναι αρκετό!
Αν και θεωρώ ότι είναι η αρχή ενός καινούργιου δρόμου που χαράξατε, όχι μόνο για σας, αλλά και για όλους τους πολιτικούς με την εντιμότητα σας και οι οποίοι στην παράταξη που σας διέγραψε μάλλον δεν υπάρχουν.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Ζερβού
epestrefe@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Καρακατσόπουλε αν αυτό είναι το ήθος του Νεοδημοκράτη τότε προτίμώ να μην ανήκω πλέον στους κόλπους αυτής της παράταξης , την οποία σίγουρα δεν βοηθούν άτομα με τα δικά σου υβριστικά επιχειρήματα.
Ο καθένας έχει την άποψή του.
Το σίγουρο είναι ότι εσύ δεν έχεις .
Το μόνο που έχεις είναι άσχημο και βρώμικο στόμα .

ΧΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο που Νεοδημοκράτες σας αποκαλούν κεντροαριστερό ή προδότη, ή ό,τι άλλο, επειδή μιλήσατε με θάρρος! Αυτό δείχνει το ποιον τους και το λόγο για τον οποίο αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε ένα κοπάδι λύκοι μες σας ως πρόβατο να τους κυνηγάτε.
Δεν ανήκω στη Δεξιά παράταξη, για την ακρίβεια τη σιχαίνομαι και οι άνθρωποι, οι Δεξιοί αυτοί που τώρα σας υβρίζουν αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των ανθρώπων έχει σάπια συνείδηση και το χειρότερο, το γνωρίζει.
Αυτό κάνετε όλοι εσείς οι Δεξιοί που υβρίζετε αυτόν τον άνθρωπο που τόλμησε να σας ξεπλύνει έστω και τώρα από τη βρωμιά σας. Να σας κάνει να φανείτε άνθρωποι, Έλληνες, Δημοκράτες, χωρίς παρωπίδες, με ανοιχτούς ορίζοντες.
Όλοι εσείς, τα αντίγραφα του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη και λοιπών λύκων, ουρλιάζετε άλλη μια φορά, έτοιμοι να κατασπαράξετε το πρόβατο αλλά και έναν ολόκληρο λαό, για να μη χάσετε την εξουσία και τις κουτάλες σας.
Ευτυχώς που οι κουτάλες αυτές κουράστηκαν να σας ταίζουν νυχθημερόν και να τις αφήνετε άπλυτες και βρώμικες. Σας έπνιξαν με τα ίδια σας τα αποφάγια!

Αλίμονο και τι βαριά κατηγορία που ο κύριος Τατούλης δεν μιλούσε τόσα χρόνια, αλλά τώρα. Δεν γνώριζε ότι βάζετε ημερομηνία λήξης και στην αλήθεια, αλίμονο! Ευτυχώς που δεν σας έμοιασε.

Θα σας πω εγώ τι έκανε ο κύριος Τατούλης τόσα χρόνια που δεν μιλούσε. Έκανε πράξεις αυτά που πίστευε.
Προσωπικά τον εκτίμησα όταν κάποια γνωστή μου από την Τρίπολη, Νεοδημοκράτισσα, μη έχοντας τα προσόντα δήλωσε σκηνοθέτης και ζήτησε απ΄τον κύριο Τατούλη όταν ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού, να της χρηματοδοτήσει ντοκυμαντέρ στο οποίο ουσιαστικά θα πειραματιζόταν -ως άσχετη με το αντικείμενο-. Πίστευε ότι θα της κάνει τη χάρη επειδή γνώριζε τον πατέρα της και επειδή ήταν και μέλος του κόμματος. Παρακολουθούσα τότε με πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Πίστευα ότι θα της το κάνει το χατίρι. Δεξιός ήταν άλλωστε.
Μόνο που δεν της το έκανε, αντίθετα της απέκλεισε τη χρηματοδότηση ελλείψει προσόντων της.
Ήταν η πρώτη φορά που στη ζωή μου εκτίμησα Δεξιό πολιτικό.
Και τελευταία μάλλον.

Κύριε Τατούλη δεν είστε Δεξιός, το έχετε σκεφτεί; Το Δεξιός έχει καταντήσει ύβρις πλέον.
Κρατήστε το Κεντρώος αν και το Δημοκράτης είναι σωστότερο.

Συγχαρητήρια για το θάρρος σας να εκφράσετε τη γνώμη σχεδόν ενός ολόκληρου λαού και να επωμιστείτε το βάρος της.
Και να ξεχάσετε τα αδέλφια σας από δω και μπρος, αυτό που κάνατε, είναι αρκετό!
Αν και θεωρώ ότι είναι η αρχή ενός καινούργιου δρόμου που χαράξατε, όχι μόνο για σας, αλλά και για όλους τους πολιτικούς με την εντιμότητα σας και οι οποίοι στην παράταξη που σας διέγραψε μάλλον δεν υπάρχουν.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Ζερβού
epestrefe@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

κύριε Καρακατσόπουλε ,αν πρέπει να σας πω κύριο,ακόμα και αν δεν συμφωνειτε με την κίνηση Τατούλη δεν έπρεπε να δείξετε αυτό το χαμηλό επίπεδο...και μόνο οι κουβέντες σου δείχνουν πόσο ανύπαρκτος είσαι σαν άνθρωπος....μάθε πρώτα να μιλάς σαν άνθρωπος και μετά ξαναπόσταρε γιατί δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τον οχετο σου οκ?ως εδώ!

Ανώνυμος είπε...

γράψατε, ότι με το να διαγράψει εσάς προσωπικά ο Πρωθυπουργός " διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως»." Μα καλά, αυτά τώρα συνέβησαν για πρώτη φορά λόγω της δικής σας διαγραφής; Αν ναι, μου φαίνεται ότι αντιληφθήκατε τη διαγραφή σας διαφορετικά από εμένα. Αν όχι, γιατί δεν είχατε επισημάνει με τον ίδιο τρόπο όσα σήμερα λέτε; Επίσης, γιατί δεν πήρατε την πρωτοβουλία να αποχωρήσετε νωρίτερα; Νομίζω ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι βασικά στο να κατανοήσουμε τον τρόπο δράσεώς σας.

Ανώνυμος είπε...

Οταν είχατε φωτογραφηθεί με εκείνο το πούρο στο Βήμα, φαντάζομαι βοηθούσατε με το ήθος και το ύφος σας, το κόμμα που σας ήθελε σεμνούς και ταπεινούς.

Ω τι κρίμα που αυτό το κόμμα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία.

Φτιάξτε το δικό σας για να βάζετε τα πούρα σας όπου και όποτε θέλετε και σας αρέσει...

Ανώνυμος είπε...

Από το '81 και μετά, ένα σύστημα διακυβέρνησης οδήγησε και συμπαρέσυρε τον ελληνικό λαό στην πλήρη εκπόρνευση.
Παράλληλα, το εκπορνευμένο αυτό σύστημα, βρήκε τους νταβατζήδες πού τού πρέπουν: τους φανερούς, οικονομικά ισχυρούς και τους διάφορους κρυφούς, λάκηδες, θέμους και μάκηδες.
Και, τι κάνω εγώ τώρα, έχοντας απέναντι ένα σύστημα που με θεωρεί ηλίθια πουτάνα, καθ' εικόνα και ομοίωσή του;

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες κ. Πέτρο μας... το κακό είναι ότι δεν τα εννοείς. Χόρτο δεν τρώμε και κανένα μπλε, πράσινο ή κόκκινο σκουλήκι δε μπορεί να μας εντυπωσιάσει! Η αλήθεια είναι ότι σε σουτάρανε (εντάξει, πήγαινες κι εσύ γυρεύοντας, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν το κορόιδο) και όμως εσύ συμπεριφέρεσαι σα να παραιτήθηκες. Αυτό λέγεται τζάμπα μαγκιά! Αν ήθελες να είσαι πραγματικά αυτό που θέλεις να δείξεις, θα είχες παραιτηθεί εδώ και καιρό από την Κ.Ο. της Ν.Δ. (μη σου πω κι από βο-υ-λευτής). Εσύ τώρα προσπαθώντας να επιβιώσεις ως πολιτικός, το παίζεις επαναστάτης... Μαύρο σε σένα και σε όλους τους Μαυρογιαλούρους!

Υ.Γ.: Τουλάχιστον ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος, είχε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί. Τα κάθε χρώματος και απόχρωσης σκουλήκια μένουν γατζωμένα στην καρέκλα της εξουσίας. ΚΡΑ ρε!

Stylianos Malliaris είπε...

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν φίλε Τατούλη, τον προδότη κανείς... Καλό τααξίδι στην μοναχική σας πορεία και καληνύχτα σας. Όνειρα γλυκά υφυπουργέ που άλλαξες τον πολιτισμό. ΄΄Οντωςς ο Καραμανλής είναι επικίνδυνος. Για να εμπιστεύτηκε ανθρώπους ψυχικά διαταραγμένους σαν κι εσένα

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΣ,ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ,ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΕΤΣΙ.ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει καθαρές σκέψεις και προθέσεις λέει τα πραγματα μέ το όνομά τους.Όχι με μισόλογα.

thanasis είπε...

Ελπίζω ότι δεν είστε ετερόφωτος, κάτι που σίγουρα θα φανεί.Έλπίζω ακόμη να μην δουλεύετε γιά να ανεβάσετε τον Γ.Π στην εξουσία γιατί αυτό δεν αντέχεται.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη,

μακάρι, πέρα από τη διαγραφή σας, να υπήρχε και η αντίστοιχη διαγραφή της αλητείας, της αδιαφορίας, της αθρόας, παρανοϊκής κι ανεξέλεγκτης εισροής αλλοδαπών, του θορύβου, της καθημερινής βρομιάς, του νέφους, της ερημοποίησης από τη ζέστη, της παράνοιας, της αρπαχτής και της κοροϊδίας που μαστίζουν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η πολιτική που είναι ανίκανη να σταθεί στο ύψος της Ελλάδας που γνωρίσαμε μέσα από την ιστορία μας.

Είναι το τραγικά μεγάλο ποσοστό εργαζομένων (;) στον τόπο αυτό, όπως δημοσιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, κεφαλαιοκράτες, μα πάνω απ΄ όλα ο καθένας Έλληνας ξεχωριστά που αδιαφορεί για βασικές αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε: το να αγαπάμε τον τόπο και το περιβάλλον μας, το να σεβόμαστε το διπλανό μας και να μην ενοχλούμε.

Από κει ξεκινά όλο το κακό, ο καθένας έχει γίνει για την πάρτη του, δεν τον ενδιαφέρει κανένα πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Σίγουρα, η ξενομανία του Έλληνα δεν το βοηθά να δει ότι προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες, που τις κάνει Θεό, απλά δε μπορεί να καταλάβει ότι ιστορικά και μόνο η Ελλάδα δε θα έπρεπε να συγκρίνεται με καμία ξένη χώρα και θα έπρεπε οι ίδιοι οι πολίτες της να την προστατεύουν, αλλά δεν το κάνουν.
Ο νεοέλληνας όμως δε σκέφτεται, πλέον, έτσι. Να 'ναι καλά μόνο ο φραπές του, το τσιγαράκι του, το κινητό του, να μπορεί να περνάει η τζιπάρα του από τα στενά και να στενοχωριέται μόνο για το ποδόσφαιρο και τα ριάλιτί του. Μόνο αυτά τον ενδιαφέρουν πια.
Το ανθρώπινο συναίσθημα πέθανε, το ίδιο και το αίσθημα αγάπης για την πατρίδα, τον τόπο που ζει.

Με πολλή απογοήτευση για την παρακμή της αγαπημένης μας χώρας.

Με τιμή,
Βασίλειος

** Μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής και σκέψης σας **

Ανώνυμος είπε...

Given your integrity and loyalty I can only imagine the despair that led you to collide with your party leadership in public.
Thank you for your courage.
Its my only hope that your voice inspires others from the rest of the political parties as well.

Arkas from Singapore

Ανώνυμος είπε...

μετα τη διαγραφη αυτη ο Καραμανλης ελυσε επιτελους ολα τα προβληματα της χωρας...

ποση χολη μπορουν να βγαζουν καποιοι πολιτες αραγε απεναντι σε εναν βουλευτη? Ξεχασαμε οτι εχουμε κοινοβουλευτικη δημοκρατια? Απο οτι φαινεται σε πολλους αρεσει να ειναι προβατα...

να δουμε ποτε αυτη η κυβερνηση (που οι μισοι της υπουργοι ειναι μπλεγμενοι σε σκανδαλα) θα ασχοληθει με το να λυσει τα προβληματα της χωρας...

μαλλον δε θα προλαβει, και θα εχει το θρασσος να κατηγορει αυτους που εδιωξε, οχι αυτους που ειναι υπευθυνοι για τη μη παραγωγη εργου...

Καρακατσόπουλος Αλέξανδρος είπε...

Μάλιστα
Στον Κύριο Άσπιλο Θα απαντήσω απλά ότι ο χρόνος θα δείξει αν αυτά που γράφω έχουν βάση!!!!!!!!!
Και όσοι λεχουν το σθένος και το βάρος του λόγου τους γράφουν επώνυμα.
Αν το επιθετο σας είναι Άσπιλος να μας αναφέρετε το όνομα σας.
Όσο για τον προδότη τον άλητη θα πω τα εξής.
τι θα πεις όταν δεν θα ξαναεκλεγείς????????????
Ποιός σου είπε άχρηστε ότι μπορείς να συνεχίζεις να φέρεις το αξίωμα που σου έδωσε η μεγαλύτερη παράταξη στην χώρα όταν όπως λες δεν αντέχεις να βρίσκεσαι σε αυτή???????????????
Αν έχεις (που δεν έχεις) έστω και λίγο σθένος παρετήσου ΧΘΕΣ
Άλλά που έτσι και αποποιηθείς το αξίωμα που σου έδωσε φυσικά κατά λάθος η μεγάλη παράταξη την οποία εκμεταλευεσαι ακόμη και αυτή την στιγμή θα εξαφανισθείς σε κλάσματα του δευτερολέπτου
Δεν πειράζει ας εκμεταλευθείς το αξιωμα σου μέχρι το 2011 θα είναι μετά θα πάρεις αυτό που σου αξίζει
Άλωστε στην ιστορία μας πάντα υπάρχουν εφιάλτες .........
Να ξέρεις όμως ότι θα πληρωθείς με το ανάλογο γιά την εποχή μας τιμημα το ταμείο ανεργίας!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΝΟΙΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π. ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΟΝΟ.ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΑΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ...ΒΡΩΜΙΚΗ, ΝΟΣΗΡΗ, ΡΥΠΑΡΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΟΒΟΛΑΣ,ΑΡΣΕΝΗΣ, ΤΡΙΤΣΗΣ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π. ΤΕΛΟΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ.ΚΡΙΜΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου για την παλληκαριά σου!
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το θάρρος σας.
Ο Κος Καραμανλής επανίδρυσε τελικά το Βαθύ Κράτος με πρωτοπαλλήκαρο τον Υπουργό Κ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (το Κ. για την λέξη Καταστροφής).
Αλλά τι να περιμένομε από αυτόν που έσπευσε να συμμετάσχει στο όλως αντιδημοκρατικό και γελοίο ''δημοψήφισμα'' του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες ?
Παράλληλα, η υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου από εκλεγμένους πολιτικούς είναι Φασισμός.
Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τον παραπάνω ορισμό.
http://gvam44.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για όσα γράφονται εδώ πέρα. Κάποιοι επικαλούνται τη σημαία του κόμματος υπό την οποία εκλεγεήκατε... Δε διαβάζετε πρώτα το σύνταγμα ρε όρνια να δείτε πώς και γιατί ψηφίζουμε; ή μήπως νομίζετε ότι τα κόμματα είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Αν πάντως προτιμάτε το καλό της παράταξης από το καλό της χώρας, θα πρότεινα να σας μαζέψουμε σε ένα νησάκι, να το λέμε Νέα Δημοκρατια και κυβερνήστε το όπως θέλετε. εμείς απ' έξω θα σας πετάμε μπανάνες και φυστίκια.
Όσο για τη συνομωσιολογία γύρω από το όνομά σας: ε, μα είναι προφανές: η αλήθεια συνομωτεί εναντίον της Ν.Δημοκρατίας και σχεδιάζει την πτώση της εδώ και 5 χρόνια. Είναι προφανές ότι η αλήθεια είναι προκατειλλημένη κι έχει ύπουλα σχέδια να ρίξει τον πρωθυπουργό. Θαρρώ κάποιος τη πληρώνει και της έχει τάξει θέση στο δημόσιο. προτείνω πορεία κατά της αλήθειας στο σύνταγμα, όπου θα θεσπιστεί ότι η αλήθεια, όταν είναι κατά της Ν.Δημοκρατίας είναι ξένο κέντρο και ως εκ τούτου πρέπει να εξοστρακιστεί από την πόλη, δίοτι εμποδίζει το μεγαλείο της παράταξης να λάμψει.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το θάρρος σας.
Ο Κος Καραμανλής επανίδρυσε τελικά το Βαθύ Κράτος με πρωτοπαλλήκαρο τον Υπουργό Κ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (το Κ. για την λέξη Καταστροφής).
Αλλά τι να περιμένομε από αυτόν που έσπευσε να συμμετάσχει στο όλως αντιδημοκρατικό και γελοίο ''δημοψήφισμα'' του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες ?
Παράλληλα, η υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου από εκλεγμένους πολιτικούς είναι Φασισμός.
Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τον παραπάνω ορισμό.
http://gvam44.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ,ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕΣ!!ΗΜΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1983,,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ "ΚΡΑΝΙΟ",ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ!!
ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ,,ΑΛΛΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ"???
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΑΜΑΡΑΣ,ΜΠΟΥΤΟΣ,κ.α.ΣΑΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΤΕΛΟΣ..

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος είπε...

Κομίσατε γλαύκα ες Αθήναις κε Τατούλη. Τα φαινόμενα τα οποία στηλιτεύετε, υπάρχουν στην πολιτική απο γεννησιμιού της. Άν δεν καταλάβατε ακόμα, ο κόσμος ψηφίζει αυτό που θεωρεί λιγότερο χειρότερο, όχι καλύτερο. Με αυτή τη λογική ψήφισε και Ν.Δ. Γενικότερα λοιπόν, οι πολιτικοί και η πολιτική ρέπει προς τα προσωπικά οφέλη. Μη ξεχνάτε κάτι: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΄Αν λοιπόν ήταν έτσι τα πράγματα και είστε τόσο ιδεολόγος, και με τόσο μεγάλο ρεύμα, δε θα ήσασταν πολιτικός κόμματος, πόσο μάλλον δε θα συμμετείχατε στη κυβέρνηση...Επίσης, θα είχατε παραιτηθεί απο βουλευτής, έστω και τώρα.

NeverOnAir είπε...

Mpravo kurie Petro! H Arkadia den einai MPLE einai MPROSTA kai eisai simaioforos!

fire and axe είπε...

Γιατρέ γεια σου,στο έχω ξαναγράψει και τον Σεπτέμβρη αλλά δεν το έλαβες υπ όψιν σου.Το τι κάνεις το βλέπουν όλοι,το γιατί όμως το ξέρουν πολύ λίγοι.Το υποψιάζονται όμως.Αλλά είναι υποθέσεις.Λένε για νέο κόμμα(χαχαχαχαχαχ),για πίκρα ότι είσαι εκτός Κυβέρνησης(μπορεί),για διαφωνία πολιτικής(το 2008 προέκυψε αυτό?),για ναυάγιο του καραβιού(ξέρεις ποιά πηδάνε πρώτα),για ανατροπή του Καραμανλή(φοβού την εκδίκηση των από σου ευεργετηθέντων λέει ο λαός) και πολλά άλλα.Άκου όμως κάτι.Ο λαός ξύπνησε,καταλαβαίνει,ο χρόνος που επέλεξες είναι ύποπτος.Πολύ.Άν νομίζεις ότι μετράς στη κεντρική πολιτική σκηνή,δώσε την έδρα που χρωστάς στον Καραμανλή.Θα δικαιωθείς μόνο αν εκλεγείς ξανά ανεξάρτητος ή με άλλο κόμμα.Μέχρι τότε χρωστάς.Ο κόσμος στις εκλογές θα περάσει να τον εξοφλήσεις.Μην το ξεχνάς αυτό.Μεγάλα συμφέροντα για μικρούς ανθρώπους.Στις 17/9/2007 πήρες 19000 ψήφους.Για να δούμε στις επόμενες.Θα καταλάβεις.Και μετά από 15 χρόνια θα βάζεις κανα δημοσιογραφάκο να σε φωτογραφίζει στο καφενείο της Βουλής με το Καραμανλή.Γεια σου γιατρέ μου,καλή τύχη.Ένας συνάδελφος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ¨"ΒΟΜΒΑ" ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑΣΑ ΣΔΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ
ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
300 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.
Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ,
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,
ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟ ΔΥΝΑΤΑ!!
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!
ΟΙ ....ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!! ...ΣΦΙΧΤΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!ΑΡΙΜΠΑ ΜΕΓΑΛΕ!!!!!
ΥΓ.
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΒΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,...ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟΥΣΑ ΚΙΟΛΑΣ. ΓΕΡΑ ΤΑ ΕΥΡΩ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι που δεν ψηφίζω στην Αρκαδία και αυτό όχι για τίποτα άλλο παρά να νιώθω ότι η ψήφος μου έχει νόημα και αξία. Εύχομαι κι άλλοι να μιμηθούν έστω στο ελάχιστο τη στάση και τη νοοτροπία τη δική σας ώστε να αναδειχτούν επιτέλους τα προβλήματα του τόπου.
Εύχομαι να συνεχίστε έτσι.
Κ.Π.

european είπε...

Καλά τα λες, αλλά τα λες τώρα που είσαι στην απέξω. Όταν ήσουν υφυπουργός, το στόμα δεν το είχες για να τα λες αυτά, αλλά για να τρως με δεκαοκτώ μασέλες, όπως τρώνε όλοι, και οι πρώην, και οι νυν και οι μετέπειτα. Δυο πυκνογραμμένες σελίδες του «Επενδυτή» έχω στο αρχείο μου με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που μοίρασες από τα λεφτά του ΟΠΑΠ σε κάθε τυχάρπαστο σύλλογο Αρκάδων Περιστερίου, φίλων του τρένου Τρίπολης, κλπ. Το θέμα λοιπόν είναι να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι όταν είμαστε μέσα. Τώρα, διαψεύσατε τις ελπίδες του κόσμου σε 4 χρόνια. Πάει η «επανίδρυση του Κράτους», πάει και το «σεμνά και ταπεινά», τώρα είμαστε απλά σκατά. Και το κακό είναι ότι σκατά είναι και οι άλλοι. Κοινώς, καμία τύχη. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μετανάστευση...

Υ.Γ. Κατηγορείς τους άλλους για σταλινισμό, και εσύ κόβεις τα σχόλια που δε σου αρέσουν. Ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΜΩ-ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Ο ΧΑΜΩ-ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ Η ΔΗΑΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΕΙΠΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΧΑΜΩ-ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΑΜΩ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΧΑΜΩ-ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΑΜΩ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,,
ΤΟΝ ΧΑΜΩ-ΓΙΩΡΓΑΚΗ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ "ΧάΜΟΥΤΖΗΔΕΣ"

Ανώνυμος είπε...

Σάλτα γαμήσου Τατούλη αρβανίτη - αλβανόφωνε!

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη έχουμε επικοινωνήσει και στο παρελθόν είμαι ΟΝΝΕΔ-ίτης! Θά ήθελα να σας εκφράσω την αηδία που αισθάνεται οι νεόι άνθρωποι για σας.

- Τατούλη οι νέοι άνθρωποι γυρνούσαν σε κάθε ομιλία του Προέδρου ΜΑΣ Κώστα Καραμανλή!

- Τατούλη οι νέοι άνθρωποι πλακώνονται στο ξύλο σε ΑΕΙ & ΤΕΙ για την κυβέρνηση. (Μην μου πείς πάλι για πολιτισμό).

- Τατούλη οι νέοι είναι αυτοί που σταύρωναν ψηφοδέλτια για τον οποιοδήποτευποψήφιο βουλευτή του κόμματος προεκλογικά. (Όπως θα έκαναν νεόι & νέες και στο δικό σου γραφείο)

Και όλα αυτά ξέρεις γιατί;

- Οι νέοι άνθρωποι πιστεύουν στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πιστεύουν στον Καραμανλή!

- Δεν θέλουν να τους κυνηγαν οι ΠΑΣΟΚ-οι όταν θα ξαναβγούν όπως κυνηγούσαν τους γονείς μας το 1981. Γιατί έτσι κάνουν στον ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.τλ.π. οι ΠΑΣΟΚ-οι. Φωνάζουν: "Δεν θα βγούμε θα δείτε τι θα πάθετε............."!

- Αυτά που δεν έκανε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ο Καραμανλής όταν βγήκαμε το 2004, θα μας κάνουν πάλι αυτοί.

Και εσύ Τατούλη θα είσαι στην γωνία και θα παρακολουθείς. Όμως, τα παιδιά σου θα τα έχεις βολέψει αλλά τα υπόλοιπα παιδιά θα πηγαίνουν από Βουλευτή σε Βουλευτή και θα παρακαλούν για το οτιδήποτε.

Υ.Σ.: Μην μου απαντήσεις πάλι με πύρηνους λόγους. Αυτή είναι η πραγματικότητα Τατούλη (πρώην Υφυπουργέ Πολιτισμού)

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Ανεξάρτητα με την πολιτική μου τοποθέτηση και κομματική προτίμηση, δεν συμφωνώ με την δεύτερη, χθεσινή σας τοποθέτηση. Δεν συμφωνώ με το ύφος, αφήνω δε κατά μέρος την ουσία. Δεν μπαίνω στη λογική του "παλικαριού" ή του "προδότη". Πιστεύω πως η δεύτερη παρέμβασή σας δεν προάγει τον όποιο πολιτικό πολιτισμό.
Αντίθετα, κατά την εκτίμησή μου, φέρνει πιο πολύ σε τσακωμό παιδιών του Δημοτικού. Ας είναι.
Αυτά τα λίγα είχα να πω ως ανεξάρτητος παρατηρητής.
Με εκτίμηση,
Χ.Σ.Δ.

υγ. τα κόμματα πλησιάζουν ή απομακρύνονται από την ιδεολογική μου τοποθέτηση και ηθικές μου αξίες και όχι το αντίστροφο.

Ανώνυμος είπε...

καρακατσοπουλε,εισαι καραμαλακας ανορθογραφος και στερεισαι επιχειρηματων...αποκαλεις το θαρραλεο ανθρωπο προδοτη..τα λεει εδω και καιρο ο ανθρωπος ξυπνα καραμαλακα!!!τοσο φτωχο μυαλο εχεις ,σιχαμενο κομματοσκυλο .εξαιτιας σου και των ομοιων σου παμε κατα διαολου .καποιοι φανατικοι ανεγκεφαλοι σαν και σενα κυβερνουν αυτο τον τοπο με αποτελεσμα να εχουμε μονιμο προβλημα...ελευθερη φωνη ο πετρος τατουλης , ολοφανερα δρα αυτοβουλως και ελπιζω να μην τον φατε και αυτον ,γιατι ως γνωστο ειστε και αδιστακτοι και δολοφονοι(υποκλοπες-τσαλικιδης-ζαχοπουλος).βρωματε απο παντου ,απο απαγωγες χρηματισμους και γενικο ξεπουλημα .κι αν ακομα δεν ειστε αμεσα υπευθυνοι ,τα συγκαλυπτετε φοβουμενοι μη χασετε το θρονο σας ...τομαρια.και τωρα τσαντιζεστε με τον τατουλη που απλα τα αυτονοητα ειπε .αυτα που ολοι οι ελληνες γνωριζουμε και ανεχομαστε!καραμαλακα ξυπνα σταματα να γλυφεις εκει που σε φτυνουν..αξιολυπητε καραμητρο!!..k τατουλη ελπιζω να μη μας απογοητευσετε και σεις στο τελος...σας ευχομαι οτι καλυτερο μπας και βοηθησετε αυτο τον ταλαιπωρημενο τοπο. με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ εγκαταλείψετε την έδρα σας...δεν τη χρωστάτε στη ΝΔ αλλά στο λαό. Είναι ΚΑΘΗΚΩΝ σας να συνεχίσετε να τον εκπροσωπείτε.

ΥΓ. Σαν νέος ευχαριστώ που αναπτερώνετε τις ελπίδες μου για τη λειτουργία της δημοκρατίας

Vitruvian είπε...

Είναι πραγματικά αξιέπαινο, ένας πολιτικός να ορθώνει το παράστημά του και να εκφράζει τις αντιθέσεις του, όταν πραγματικά διαφωνεί. Ωστόσο, μέσα από τα τελευταία λόγια σας όσον αφορά τον πρωθυπουργό μου γεννάται το εξής - εύλογο πιστεύω - ερώτημα. Πώς γίνεται να έχετε παραμείνει σε μία παράταξη που κυβερνά για περίπου 5 χρόνια, έχοντας μια τόσο αρνητική εικόνα για τον πρωθυπουργό και τις ικανότητές του; Γιατί δεν παραιτηθήκατε νωρίτερα εφόσον είχατε ζητήματα σχετικά με την διακυβέρνηση του τόπου; Επιτρέψτε μου να πω ότι η παρουσία σας στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί...

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτο που θα συμφωνήσω, ειναι στην 'οψιμη' εκτίμησή σας για Πρίγκιπες και Κληρονόμους. Οταν ομως ολοι βγάζαμε Τον Καραμανλή, εναν 'αόρατο' πολιτικό, μονο και μόνο επειδή εχει το όνομα, που εισαστε? Το ιδιο εγινε και στο ΠΑΣΟΚ. Βγάλανε για Αρχηγο ενα άλλο Πριγκιπόπουλο. Αρα, ολοι μας, ειμαστε στην Ουσία "Κρυπτοβασιλικοί". Ολα αυτα τα πληρώνει Η Ελλάδα.
Λυπάμαι για τα σχόλια που διαβάζω. Αντι να δούμε την ουσία, κοιτάμε αν αυτο θα βοηθήσει η οχι το ΠΑΣΟΚ. Νομίζετε οτι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο? Μας κράζουν παντού. Και εχουμε εναν αρχηγό, μονο φιγούρα. οπως λέμε στο χωριό μου "Μαγκιά, Κλανιά κ ο κ...ς φινιστρίνι"

Ανώνυμος είπε...

Κατέβα από το καλάμι ρε λαμόγιο ! Οταν ήσουν κι εσύ μέσα στο κόλπο γιατί δεν μιλούσες ? Προφανώς έχεις δίκιο σε πολλά α΄πο αυτά που λες. Αλλά, αν ήσουν ειλικρινής, αφενός θα τα έλεγες απο την αρχή κι αφεταίρου θα έπρεπε να υποβάλεις παραίτηση κι όχι να παίζεις κρυφτούλι... Έχουμε χορτάσει από σωτήρες και λαμόγια ! Αλλά, δεν φταίς εσύ. Φταίνε τα κολωδημοσιογραφάκια που θέλουν να κάνουν νούμερα στην AGB και οι Λαμπρακομπόμπολες που επιλέγουν πάντα το timing σύμφωνα με τα συμφέροντά τους... Ποιούς νομίζεις οτι πείθεις ? Το να εκμεταλευτείς κάποιες ψήφους διαμαρτηρίας για να εξαφαλίσεις ένα μισθό στην Ευροβουλή, δεν σημαίνει ρε μαλάκα οτι έχεις και ρεύμα !

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Καλημέρα.

Θυμάσαι στη συγκέντρωση των μπλόγκερς στο Μουσείο, τι είχα πει για τις οικογένειες...???

Μιλούν τώρα όλοι αυτοί που τακτοποίησαν τα αδέλφια, γυιούς, κόρες, συζύγους σε διάφορα πόστα, ακόμα και βουλευτικά...

Μήπως έπρεπε να είχες κάνει το ίδιο και εσύ, μήπως και σε υπολόγιζαν περισσότερο???

Μήπως έπρεπε να είχες φτιάξει καμιά δεκαριά σπίτια..????

Τι να πω???

Μιλούν τώρα όλοι αυτοί οι ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ που μπροστά τους ο "αρχιερέας" Σημίτης μοιάζει άκακο αρνάκι....

Και όλα αυτά από ένα κόμμα που βγήκε ανεμίζοντας τη σημαία της κάθαρσης....

Και δεν ντρέπονται να μιλούν, που βύθισαν τη χώρα στη φτώχεια, 1 στους 4 ζεί με 400 ευρώ μηνίαιως...

Αν η ανοχή του αρχηγού τους είναι μηδενική, πες τους τα χαιρετίσματα ότι η ανοχή του λαού είναι ακόμα πιό μηδενική, είναι καταλυτική...

Σαν γνήσιος άντρας που είσαι πέτα τους και την έδρα στα μούτρα τους, να πάψεις να μολύνεσαι από ένα κόμμα που κάθε άλλο παρά χρήσιμο στάθηκε στο λαό μας...

Καλή δύναμη στο δύσκολο δρόμο που διάλεξες΄...

Συγχαρητήρια όμως, γιατί μας δίδαξες ότι σε ένα κόμμα διαπλοκής και συμφερόντων υπάρχουν ακόμη άνρθωποι που αφουγκράζονται το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αλλάζουν πορεία, έστω και την τελευταία στιγμή...

Μπράβο σου

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΛΑΜΟΓΙΟ 11:30μμ
ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ 2-3 ΤΣΟΥΚΑΤΟΥΣ ..ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΑΡΚΑ !!!!!

kwstas είπε...

Όπως φαίνεται αγαπητέ Πέτρο, τη μεγαλύτερη κρίση την έχει η κυρία Ντόρα, αυτή που σε έβαλε να λες αυτά που λες τον τελευταίο καιρό.
Το σχέδιό της για να ανατρέψει τον Καραμανλή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Εσύ είσαι απλά ένα πιόνι που θυσιάστηκε σε μια φορσέ κίνηση.
Κάθεσαι τώρα απέξω και παρακολουθείς την παρτίδα…περιμένοντας το νικητή για να …ξαναπαίξεις.
Το θέμα όμως είναι -κάτι που δεν έλαβες υπόψιν σου- οτι οι παίκτες μπορεί να αλλάξουν ολόκληρη την …ΣΚΑΚΙΕΡΑ και να ξαναπαίξουν με καινούρια πιόνια!

Υ.Γ.
Όσον αφορά τώρα στη σύγκριση που κάνουν κάποιοι με τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ, τους λέω οτι ο Συμπιλίδης ΟΔΗΓΗΣΕ τη χώρα σε ΕΚΛΟΓΕΣ ρισκάροντας το βουλευτικό του αξίωμα...
Είχε ΚΑΚΑΛΑ που λέμε εμείς οι ΠΟΝΤΙΟΙ και απάλλαξε το κόμμα και την ΠΑΤΡΙΔΑ απο την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία του Μητσοτάκη.
Εσύ πας να επαναφέρεις του επίγονους του ΧΑΡΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον κ. Τραγάκη να τρώει τα μουστάκια του. Ξέρει να βαράει καλά τη στάση της "ΠΡΟΣΟΧΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

άνθρωποι(;) πολιτικοί αχάριστοι.
από το aspiotes.blogsppot.com

BK είπε...

Διακρίνω έντονους συναισθηματισμούς τόσο από τους υποστηρικτές όσο και από τους πολέμιους του κ. Τατούλη. Όλως περιέργως, εκδηλώθηκαν και οι δυο πλευρές με αφορμή ένα κείμενο φορτισμένο συναισθηματικά, κι όμως που εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Ε λοιπόν και οι δυο πλευρές κάνετε λάθος. ΛΑΘΟΣ. Τσιμπήσατε στο δόλωμα Τατούλη. Οι δεξιοί πέσατε με τα μούτρα στο θήραμα επειδή έχετε ανάγκη να εξιλεωθείτε γι' αυτά που φορτώνουν στην αγαπημένη σας παράταξη, τα οποία κρυφά τα πιστεύετε κι εσείς. Οι αριστεροί σπεύσατε να χειροκροτήσετε δήθεν δικαιωμένοι, επειδή ένας δεξιός είδε φως αριστερά και μπήκε -ακόμα δεξιά είναι αλλά τον βλέπετε κοντά σας επειδή οι ίδιοι έχετε πατήσει στο χώρο του. Ο κ. Τατούλης εκμεταλλευόμενος ακριβώς αυτό το φαινόμενο όπου οι δεξιοί και οι αριστεροί πλέον βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αναπαράγει το λαϊκό αίσθημα που κυριαρχεί αυτή ακριβώς τη στιγμή (ξεβουλώστε τ' αυτιά σας, κλείστε το στόμα σας και αφουγκραστείτε τον πόνο του μέσου Έλληνα που δεν τα βγάζει πέρα και δεν βλέπει φως πουθενά). Αριστεροί-δεξιοί και τα παράγωγα αυτών, υπάρχει πρόβλημα που δεν δημιουργήσατε και σίγουρα δεν είστε σε θέση να λύσετε. Κι εσύ με την διττή υπόσταση προδότη-λυτρωτή κ. Τατούλη, το έχεις καταλάβει, ότι όπου κι αν στρέψεις το κεφάλι, αριστερά ή δεξιά, το μόνο που δίνεις είναι χώρος για χαστούκι. Γι' αυτό ελπίζω να αποφάσισες να κοιτάξεις ΜΠΡΟΣΤΑ και υπέρ του λαού -όχι του κόμματός σου ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτίας του νόμου Σκανδαλίδη, έγινες διάσημος. Σου αναλογούν κι εσένα τα 15 λεπτά δημοσιότητας, γιατί εκτός Αρκαδίας κανείς δεν γνώριζε τα έργα και τις ημέρες σου ακόμη κι όταν ήσουν υφυπουργός.
Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η πολιτική είναι πρωτίστως, ένα παιχνίδι εξουδετέρωσης του αντίπαλου, τότε είσαι αφελής γιατί εσύ με την ανόητη συμπεριφορά σου τον δυναμώνεις.
Επομένως εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία.
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας κι αυτοί που την ψήφισαν στις 2 τελευταίες εκλογές, εκτός από το ότι ψήφισαν προσωπικά τον Καραμανλή, κυρίως εκδικήθηκαν το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι είναι ο Έλληνας, ρεβανσιστής.
Αν δεν το καταλαβαίνεις, αρχίζω και αμφιβάλλω για το πως πήρες το πτυχίο σου.
Σε Λυπάμαι.

Υ.Σ. Τα Πασόκια που σε συγχαίρουν λίγο παραπάνω, μην νομίζεις ότι θα σε ψηφίσουν κιόλας, όταν κατέβεις υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών.

Ανώνυμος είπε...

Oι περισσότερες αναρτήσεις δείχνουν το βορβορώδες επίπεδο του νεοέλληνα οτι είμαστε απο τους πιό σιχαμένους λαούς του πλανήτη, εκτός και άν γράφονται επαναλαμβανόμενα απο τα ίδια λίγα πληρωμένα άτομα. Απο την μιά πλευρά λυσσάτε οτι η κυβέρνηση σας τα πήρε όλα, οτι δέν μπορείτε να ζήσετε, οτι σας κατέστρεψε απο την άλλη πλευρά σας φταίει ο Τατούλης που έκανε σωστή αρνητική κριτική στον μεγάλο μαχαραγιά.
Ούστ βρωμόσκυλα...

Ανώνυμος είπε...

Μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης απο τον Βολταίρο...

"Διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες."

Κρίμα που φτάσαμε πάλι στο σημείο να επικαλούμαστε αυτονόητα πράγματα!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 493   Νεότερο› Νεότερο»