Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή & τον ΣΚΑΙ- SOS

Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει την κρίσιμη καμπή στην οποία ευρίσκεται το πολιτικό σύστημα. Και έρχεται το βαρόμετρο της Public Issue για να επιβεβαιώσει δύο πολύ βασικά πράγματα, τα οποία απομονώνω εδώ.

Κατ’ αρχήν η διάχυτη απογοήτευση (που εκφράζεται με τα υψηλά ποσοστά του «κανένας») του ελληνικού λαού οδηγεί στη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία είναι πλέον επιρρεπής στο λαϊκισμό (καταδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ). Τα αποτελέσματα αυτής της στροφής είναι πολύ επικίνδυνα, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά για την χώρα.

Δεύτερον. Καταγράφεται διογκούμενη αύξηση της κεντροαριστεράς, άσχετα αν μένουν ορισμένοι στην πρώτη ανάγνωση της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να κωφεύει στα μηνύματα ανησυχίας που της στέλνει η κοινωνία. Ο ελληνικός λαός απαιτεί πλέον αποτελεσματικότητα. Αν θέλει η κεντροδεξιά να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, επ’ ωφελία του τόπου και των πολιτών, οφείλει τώρα να αφυπνιστεί και να πάψει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου στους θώκους της εξουσίας. Οι εποχές αλλάζουν, είτε το θέλουμε είτε όχι.



ps. βλέπε αναλυτικά στην "Καθημερινή"

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_10/06/2008_273365

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Βουλευτά κύριε Τατούλη.
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εξουσίας, οσοδήποτε μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή, είναι να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ το ΕΥΡΥΤΕΡΟ και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ συμφέρον της κοινωνικής ομάδας στην οποία απευθύνεται.
Αυτό δεν ισχύει ΜΟΝΟ για ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, αλλά ισχύει ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που έχει την οποιαδήποτε (ακόμα και πολύ μικρή) εξουσία.

Πόσοι όμως, μέσα στην κοινωνία, και δεν περιορίζομαι μόνο στους πολιτικούς, έχουν καταλάβει τα προηγούμενα πολύ απλά πράγματα ;

Ανώνυμος είπε...

Λίγα λόγια για τον κ.Μητσοτάκη...Και εκεί που κάνεις το τέλειο έγκλημα, και είσαι σίγουροσ ότι όλα έχουν γίνει κατά τρόπο τέλειο και τίποτε δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί, υπεισέρχεται ένας αστάθμητος παράγοντας και πέφτει πανικός.
Αυτό συνέβη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά τις αποκαλύψεις για τις ύποπτες συναλλαγές του με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προσπαθεί με μισόλογα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ισχυρίζεται ότι
πρόκειται για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το πολιτικό του γραφείο με διακανονισμό εξόφλησης στη διάρκεια ενός χρόνου. Είναι προφανές ότι όχι μόνο ψεύδεται ασύστολα, αλλά και προσβάλλει την νοημοσύνη μας, όταν και ο ακριβότερος επαγγελματικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου δεν κοστίζει περισσότερο από 30.000€ και όχι 140.000, όπως αδιάντροπα ισχυρίζεται.
Πρόκειται ασφαλώς για παράνομο πολιτικό χρήμα.


Η περίπτωση Κυριάκου είναι μια από τις πολλές με πολιτικούς που έχουν δεχθεί δώρα, αλλά και πολιτικό χρήμα από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι δε ευρέως γνωστό, ότι η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο, γενικό διευθυντή της Siemens Ελλάς μέχρι τον Δεκέμβρη του 2007.
Έτσι από περιέργεια ανατρέξαμε στις δηλώσεις περί «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2004 και 2005.
Στη δήλωση για το 2004 δηλώνει εισόδημα 416.610,31 € και μεταξύ των άλλων ακινήτων και ένα διαμέρισμα 84 τ.μ. στη Νέα Υόρκη αξίας 447.542,94$. Στη δήλωση του για το 2005 δηλώνει εισόδημα 94.768, τα ακίνητα της προηγούμενης δήλωσης και καταθέσεις 621.591€. Διευκρινίζει δε, ότι τα 605.000€ αποκτήθηκαν από εκποίηση κληρονομητέου ακινήτου στις ΗΠΑ 358.000€ και τα 247.000€ από συμφωνία διανομής αποκτημάτων στο Γάμο (!!!).

Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και θυγατέρα, ή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος έχει πει, δανείστηκε κοστούμι για την ορκομωσία του ως νέος βουλευτής στη Βουλή του 1946. Τώρα πως εξηγείται, ότι αν και δεν άσκησε επάγγελμα κατόρθωσε να αποχτήσει τεράστια περιουσία;
Δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Η πολιτική είναι πολύ προσοδοφόρο λειτούργημα. Ακόμη και την περίοδο της δικτατορίας, χωρίς βουλευτική αποζημίωση, όχι μόνο ζούσε άνετα στο Παρίσι με την οικογένειά του, σπούδαζε παιδιά, αλλά αύξανε την ακίνητη περιουσία του αγοράζοντας εκτάσεις στη Σαβοϊα.
Έχει δε προικοδοτήσει τα παιδιά του όχι μόνο με πλούσια πολιτική προίκα αλλά και μεγάλη περιουσία και όπως φαίνεται τα έχει διδάξει πώς να την πολλαπλασιάζουν. Αντάξια παιδιά ενός άξιου πατέρα.

Ανώνυμος είπε...

Όλα έχουν μια εξήγηση και αυτή είναι πολιτική. Και έχει οικονομική διάσταση. Ο πολίτης περνάει δύσκολα και μη ξεχνάτε ότι η Γαλλική επανάσταση έγινε για το…παντεσπάνι. Κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά , λοιπόν; Η απάντηση είναι μονοσήμαντη…
Παρά τις εμμονές πολλών δυνάμεων οι παλιές αριστερές κοινωνικές πολιτικές είναι πλέον αναποτελεσματικές και αδύναμες. Διότι στηρίζονται σε πήλινα πόδια. Εφ’ όσον τα κοινωνικο - οικονομικά δεδομένα που τις είχαν για δεκαετίες στηρίξει δεν υπάρχουν πιά. Η λεγόμενη «ευρωσκλήρωση», η εμμονή δηλ. των λαών και πολλών ηγεσιών της Ευρώπης να αρνούνται την πραγματικότητα απορρίπτοντας κάθε σοβαρή προσπάθεια μεταρρυθμίσεων, εγκλωβίζει την παλιά ήπειρο σε μια πορεία αναπότρεπτης παρακμής.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Ενώ μεγάλες μάζες της κοινωνίας δείχνουν έτοιμες να δεχθούν σοβαρές αλλαγές, διεφθαρμένοι και αναποτελεσματικοί πολιτικοί και κόμματα αλληθωρίζουν προς τα Αριστερά καλλιεργώντας φτηνούς και αδιέξοδους λαικισμούς. Το ΚΚΕ υπόσχεται παροχές με πόρους που δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΝ ευαγγελίζεται πανανθρώπινη ευημερία αλλά με ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα και με υπεύθυνη για όλα τα αρνητικά μιά απροσδιόριστη - και έμμεσα παντοδύναμη (!) - παγκοσμιοποίηση. Το δε ΠΑΣΟΚ αναζητά στις πολιτικές του ρίζες των αρχών της δεκαετίας του ’80 τον ο επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του δυναμικής. Ακόμα και η ΝΔ, παρά την στήριξή της από τα δυναμικότερα στρώματα της κοινωνίας, οραματίζεται ουσιαστικά προς τα Αριστερά τις όποιες μελλοντικές της κινήσεις. Ο πολιτικός ρεαλισμός έγινε πολιτική ηθική από τις ηθικολογίες του πρωθυπουργού που κατέληξαν στο Βατερλό της συνάντησης Ρουσόπουλου-Μπόμπολα. Νταβατζήδες του παρελθόντος(δεν το είπα εγώ) έγιναν συνομιλητές και συνοδοιπόροι…
Η αλματώδης παρακμή της Ευρώπης, που αφορά και την Ελλάδα βέβαια, συνίσταται στην δημογραφική της αποψίλωση και στην αδυναμία πλέον χρηματοδότησης του κραταιού της κατά το παρελθόν κοινωνικού κράτους. Η απουσία δυναμικής πλέον οικονομικής ανάπτυξης, που οφείλεται στις απηρχαιωμένες δομές του οικονομικού (κρατικός παρεμβατισμός, υψηλοί φόροι, άδειες και κανονισμοί, γραφειοκρατία) και εργασιακού (δύσκαμπτη αγορά εργασίας, εύκολες κινητοποιήσεις, ξεπερασμένο εκπαιδευτικό σύστημα) της μοντέλου κάνει αδύνατη την χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους. Με πολιτικές αριστερής έμπνευσης οι λαοί της Ευρώπης θα γίνονται όλο και φτωχότεροι. Και η δυστυχία θα τρώει τα κοινωνικά της σωθικά.

Καινούργιοι παίκτες κυριαρχούν στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και δεν αντιμετωπίζονται με αδράνεια και με ρηχά ξόρκια ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Κυρίως είναι αδύνατον να πολεμηθούν με την εμμονή των ευρωπαίων στην ακινησία και στην διατήρηση των λεγομένων «κεκτημένων». Το έλλειμμα, για παράδειγμα, του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρώπης με την Κίνα αυξάνει κατά 20 εκατ. δολ. κάθε ώρα που περνάει!! Ενώ οι καταναλωτές πετρελαίου πληρώνουν 4 -; 5 δισ. δολ. περισσότερα σε καθημερινή βάση για την αγορά πετρελαίου σήμερα απ’ ό,τι πλήρωναν μόλις πριν πέντε χρόνια! Αν δεν αλλάξουν οι ρυθμοί δουλειάς και δεν αυξηθούν οι γνώσεις, η δημιουργικότητα σε καινοτομία και η παραγωγικότητα των Ευρωπαίων, η περιθωριοποίηση των κοινωνιών μας θα είναι σε λίγα μόνο χρόνια γεγονός.
Μοναδική λύση είναι η ταχύτατη επιλογή πολιτικών ραγδαίων μεταρρυθμίσεων και ανοιχτών οικονομικών αγορών. Στόχος θα πρέπει να είναι το δυνάμωμα της οικονομίας. Μέσα από την εισροή επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Η επιβίωση λοιπόν του κοινωνικού κράτους και της ευημερίας βρίσκεται σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά αριστερές μπορεί να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας από τους 100άδες αξιωματικούς που υπέβαλλαν παραίτηση για λόγους αξιοπρεπείας και ευθιξίας. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο, πολυσύνθετο και δαιδαλώδες.

Σας παραθέτω δύο blogs που αναφέρεται στο πρόβλημα των στρατιωτικών συναδέλφων και σε εμένα προσωπικά το οποίο όταν με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες από τώρα θα μπορέσω να τα υπερασπιστώ και επώνυμα και μαχητικά.

Η συνταγματική τάξη όπως έχει διαμορφωθεί στις ημέρες μας ΔΕΝ επιτρέπει ακόμη σε ένα αφανές τμήμα του Ελληνικού λαού να εκφραστεί. Ελπίζω με αυτή την παρούσα καταγραφή να ασχοληθείτε και με αυτό.

Ο λόγος για τον Έλληνα στρατιωτικό ο οποίος δυστυχώς είναι συνταγματικά ανύπαρκτος και κοινωνικά «ακαταχώρητος».

Μετά τους ένστολους συναδέλφους (Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικών, πυροσβεστικής) και τους Δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι απέκτησαν υπόσταση και λόγο κοινωνικό, όπως έχουν θεσμοθετήσει όλες οι σύγχρονες κοινωνίες που σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ένστολοι πολίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μας παραμένουν δυστυχώς στην διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε κυβερνώντων για την όποια αντιμετώπιση των δικαιωμάτων τους από τη Πολιτεία.

Τα προβλήματα πολλά και άλυτα επί σειρά ετών. Το τελευταίο όμως που έγινε με το «ασφαλιστικό μας» (εν κρύπτω και με συντάκτες στρατηγούς . . .χωρίς άλλη εκπροσώπηση) είναι πάνω από τα υγιή πολιτισμένα επιτρεπτά όρια και τα σαφώς δεοντολογικά συνταγματικά δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους πολίτες. (εκτός από τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων). Η αναγκαστική έξοδο μας από το στράτευμα το αποδεικνύει περίτρανα . . .

Οι απελπισμένες και με το φόβο των διώξεων κινήσεις για μια δημοκρατική έκφραση αντιμετωπίστηκαν ως :

α. ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

βλέπε Link: http://www.eaedyn.gr/

β. Ακόμη και η προσπάθεια για Σύνδεσμο Συνεργασίας «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», σύμφωνα με το αστικό δίκαιο είχε την ίδια κατάληξη.

Βλέπε Link : http://www.sysmed.gr/

Επειδή το θέμα είναι πολυσύνθετο και δαιδαλώδης παρακαλούμε για το ενδιαφέρον σας για μια τάξη φορολογούμενων πολιτών (ένστολων) η οποία αναφέρεται μόνον σε «κρίσεις» και σε παρελάσεις.

Η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το διακύβευσα της εποχής μας.

Η πολιτεία πρέπει να δώσει τουλάχιστον μια έστω υποτυπώδη έκφραση στον Έλληνα χαμηλόβαθμο στρατιωτικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στις 23-6-08 θα συζητηθεί από τη δικαιοσύνη η παρακάτω «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» :

«Αγαπητές συναδέλφισσες – Αγαπητοί συνάδελφοι Σας γνωρίζεται ότι:

α. Την 23-5-2008 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Γαληνός Μπρης, κατέθεσε ενώπιον του Εφετείου Αθηνών (τμήμα πολιτικών ενδίκων μέσων) έφεση κατά της υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό και αναγνωρίστηκε σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» - ΣΥΣΜΕΔ.

β. Την 29-5-2008, ο ίδιος ως άνω εισαγγελέας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εκουσίας δικαιοδοσίας) αίτηση κατά του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ζητώντας την αναστολή εκτελέσεως της παραπάνω υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της εφέσεώς του, η συζήτηση της οποίας (αιτήσεως) προσδιορίστηκε ενώπιον τού αυτού δικαστηρίου κατά τη συνεδρίασή του της 23-6-2008 και ώρα 10.00΄ (Α/Α κατάθεσης δικασίμου 8, κτίριο 13, αίθουσα 101).

γ. Την 4-6-2008, ο προαναφερθείς εισαγγελέας, ζήτησε και έλαβε (την 6-6-2008) από την πρόεδρο υπηρεσίας [της αυτής ημερομηνίας (4-6-2008)] του Πρωτοδικείου Αθηνών, προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται προσωρινά, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η ισχύς της προαναφερθείσης 1575/2008 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι και υπό τον όρο συζήτησης της ως άνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων..
Κατόπιν των παραπάνω, για δική σας κρίση, ανακοινώνεται ότι:

α. Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», μέχρι την έκδοση τής, επί της παραπάνω ασκηθείσας εφέσεως, απόφασης.

β. Η προγραμματισθείσα, στο πνευματικό κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», του δήμου Χολαργού (δημαρχείο Χολαργού – οδός Περικλέους, αριθμ. 55), με κύριο ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου κ. Μητρόπουλο Αλέξη, για την 8-6-2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄, εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με θέμα «Ασφαλιστικό ζήτημα για τους ένστολους των ΕΔ και των ΣΑ. Κεκτημένα και εχέγγυα δίκαιης ανταπόδοσης εισφορών», αναβάλλεται.»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εκδήλωση τελικά έγινε με μικρή τελικά συμμετοχή, περίπου 200 άτομα (για το φόβο των εισαγγελέων) με την ευγενική ανάληψη των συναδέλφων του Λιμενικού σώματος.

Ο αγώνας μας είναι δημοκρατικά δίκαιος αλλά συνταγματικά «Αίολος». Δυστυχώς για τους στρατιωτικούς ισχύουν και σήμερα διατάξεις και νόμοι του ΣΠΚ, αντί των αντίστοιχων Συνταγματικών όπως επιβάλλεται δεοντολογικά να ισχύουν σε καιρό ειρήνης.

=====================================================================================

Παραθέτω τα δύο και κάποια άλλα από τα Links για ανάλογη ευαισθητοποίηση.

1. http://www.eaedyn.gr/
2. http://www.sysmed.gr/index.html
3. http://humanrightsarmedforcesgr.blogspot.com/
4. http://nasosgr-zangi.blogspot.com/
5. http://www.omhroi.gr/

Unknown είπε...

@9.40

Υπάρχει άραγε ο όρος "hyperlibertarian antisocial symptoms"

Η Πετραλιά σας με την μη άσκηση αρνησικυρίας εκ μέρους της Ελλάδας, μας εξασφάλισε την μετάβαση από τις 48 στις 62-64 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Ο Αλογοσκούφης σας, εξασφάλισε για το 2007, αύξηση κερδών για την χονδρική (βλέπε 2-3 εταιρίες καρτέλ σε κάθε κλάδο) κατά
82,1%. Τα αντίστοιχα της λιανικής ήταν 22% και την βιομηχανίας περίπου 8. Κυβέρνηση μεταπρατών και μεσαζόντων, αντιπρόσωποι των πλέον παρασιτικών κλάδων της οικονομίας σε βάρος τόσο των μικρομεσαίων λιανικής όσο και των εργαζομένων. Το χειρότερο όμως έρχεται καθώς αυτές οι οικονομικές επιλογές οδηγούν στην αποβιομηχάνιση της χώρας επ' ωφέλεια των βιομηχανικών χωρών. Οι πλέον φανατικές ιδεοληψίες οδηγούν σε επιχειρήματα όπως "άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων" (να τα πάρουν όλα τα βυτία οι πετρελαϊκές να δούμε τι θα γίνει με τις τιμές?) άνοιγμα της Παιδείας χωρίς καμία θέσπιση κατώτερου επιτρεπόμενου επιπέδου υπηρεσιών εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού και κατάργηση όλων των υπηρεσιών του κράτους πλήν της εφορίας.

Κύριοι της δεξιάς δεν είστε απλώς εχθροί των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, είστε εχθροί του συνόλου των μελών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας με την μορφή που έχει σήμερα ο σύγχρονος πολιτισμός. Ακόμα περισσότερο όμως είστε ανθέλληνες και προδότες του έθνους μας με την ευρύτερη μη-εθνικιστική έννοια και του Ελληνικού κράτους το οποίο πασχίζετε με τυφλή ιδεοληψία να καταργήσετε.

Το ζήτημα πλέον δεν είναι αν και πως θα κυβερνήσει η ΝΔ, το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ΔΕΝ θα ξανακυβερνήσει, και πως μπορούμε να αντιστρέψουμε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε στην Ελλάδα μας το πέρασμά της. Τέτοια διαστρεβλωμένη εφαρμογή του καπιταλισμού δεν ξανάγινε ποτέ, τέτοιο όργιο ασυδοσίας και διαφθοράς δεν έχει προηγούμενο.

Αγαπητοί φίλοι νεοδημοκράτες πολιτικοί (οι πολίτες εξαιρούνται), στα τσακίδια ΡΕ, μας "υποχρεώσατε"...

snb

Ανώνυμος είπε...

"... Αγαπητοί φίλοι νεοδημοκράτες πολιτικοί (οι πολίτες εξαιρούνται), στα τσακίδια ΡΕ, μας "υποχρεώσατε"...
snb
11 Ιούνιος 2008 10:46 πμ"

Αυτή ακριβώς, είναι η τελείως αντιδραστική και πλήρως επιθυμητή απ' τό σύστημα τών πονηρών, πολιτική άποψη. Οι πολίτες να εξαιρούνται από οτιδήποτε. Ξού οι "πολιτικοί", οι οποίοι βεβαίως είναι αμέσως ανακυκλώσιμοι.
Οι πολίτες δέν χρειάζεται να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ώς αθώοι και άβουλοι, διότι είναι στα στιβαρά χέρια τών επόμενων "καλών" πολιτικών.

Άντε και μ' αυτά τά μυαλά ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Λίγα λόγια για τον κ.Μητσοτάκη...
Είμαι Νέα Δημοκρατία , πολιτικός φίλος των Μητσοτακιδων δεν ήμουν ποτέ.
Το θεωρώ όμως απαράδεχτο να επίτρεπε σε ένα ανώνυμο να κατηγορεί συναδέλφους σας και στην βουλή αλλά και στο κόμμα μας αν αισθάνεστε ότι ανήκετε στην Νέα Δημοκρατία ακόμα. Όσο για τον κύριο που έχει πρόσβαση σε φορολογικές δηλώσεις βουλευτών και από περιέργεια και μόνο μαζί με την ομάδα του προφανώς διότι γραφεί - ανατρέξαμε –στις δηλώσεις περί «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2004 και 2005.Να κάνει το ίδιο και για τους βουλευτές που το 1974 έμεναν στην πολύ καλή γειτονιά του Αιγάλεω και τα τελευταία χρονιά μετακόμισαν στην Πολιτεία και την Εκάλη. Η ας κοιτάξει το «πόθεν έσχες» του πρώην νομάρχη Κυκλάδων και σημερινού βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα που δεν έχει δουλέψει ποτέ έχει όμως και καταθέσεις και μετοχές και ακίνητα.
Ο "φτωχούλης" σοσιαλιστής βουλευτής Κυκλάδων
Για όλους τους φίλους και υποστηρικτές του "φτωχούλη" σοσιαλιστή βουλευτή Κυκλάδων σας παραθέτω την δήλωση πόθεν έσχες του 2004 για να δείτε και να συγκρίνετε αν αυτά που λέει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι.
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 73.000 ευρώ
ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 273 ευρώ
ΑΚΙΝΗΤΑ: Δυο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, ένα διαμέρισμα στο Δήμο Αθηναίων, δύο σπίτια στη Μύκονο, ένα σπίτι στην Κόρινθο, δύο οικόπεδα στην Μεσσηνία και δύο οικόπεδα στην Άνδρο.
ΜΕΤΟΧΕΣ – ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ:
1) 2877 μετοχές εθνικής συντάξεως
2) 1 ΡΕΠΟΣ αξίας 98000 ευρώ,
3)Ομόλογο ALPHA μικτό αξίας 15000 ευρώ,
4)3411 μετοχές της ΒΙΟΤΕΡ,
5)794 μετοχές της ΙΝΤΡΑΚΟΜ,
6) 1000 μετοχές της STABILTON,
7)4345 μετοχές της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αξίας 186000 ευρώ,
8)107 μετοχές της ΑΛΤΕΚ,
9) 264 μετοχές ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,
10) 1089 μετοχές της ΑΛΚΟ,
11)300 μετοχές της ΕΛΒΑΛ,
12) 40 μετοχές της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΛΙΖΙΝΓΚ,
13) 100 μετοχές ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,
14) 100 μετοχές της ΙΝΤΕΑΛ,
15) 217 μετοχές ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ
16) 600 μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ,
17) 75 μετοχές ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ,
18) 720 μετοχές της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ,
19) 500 μετοχές της ΜΙΝΕΡΒΑ και
20) 600 μετοχές του ΜΟΥΖΑΚΗ.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Συνολικές καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες: 110000 ευρώ
Οι τιμές των μετοχών είναι του 2004

Εγώ ρε παιδιά κάνω δύο δουλειές επί 30 χρόνια περίπου εργάζομαι και αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να τα βγάλω αυτός πως τα κατάφερε μέσα από την δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα που είχε στην αρχή ως διορισμένος και μετά ως αιρετός σε μια δύσκολη περιφέρεια όπως είναι οι Κυκλάδες;

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη, τα αποτελέσματα της έρευνας της Ρ.Ι., νομίζω ότι έχουν, ορισμένα προβλήματα.
1. Δεν είναι μόνο δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά είναι αναγωγές αναποφάσιστων, προφανώς με πολιτικές εκτιμήσεις της δυναμικής των "ρευμάτων" που ανακαλύπτουν και υποθέτουν ότι στο τέλος θα κατασταλάξουν κατά "κάποιον" τρόπο.
Στις έρευνές τους υπάρχουν κατά την γνώμη μου , δύο σταθερές.
1. Οτι ο ΓΑΠ δεν μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή , και
2. Οτι όποιος αμφιταλαντεύεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνει κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δύο σταθερές αυτές και ιδίως η πρώτη τους επέτρεψαν στις δύο προηγούμενες εκλογές να πέσουν "μέσα", αλλά τώρα έχουν χάσει την αξία τους.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να εκτιμήσουν ότι αυτή την εποχή , δεν υπάρχουν δυναμικές, ότι ο κόσμος είναι σε αφασία, δεν υπάρχουν ρεύματα "επιθυμίας" και κατά συνέπεια οι αναγωγές θα έπρεπε να πολλαπλασιασθούν με έναν συντελεστή χαμηλώτερης επιθυμίας.
Ισως καλύτερα να μας έδιναν τα ακριβή ευρήματα και να μας αφήσουν να εκτιμήσουμε μόνοι μας.
΄Στην προηγούμενη μέτρηση, για παράδειγμα, αγνόησαν το ρεύμα επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και μας δόσαν 5.5 μονάδες διαφορά, που αυτή την φορά το περιορίσαν στις 3.5 επειδή πλέον δεν μπορούσαν να το αγνοήσουν και πιστεύω ότι το 17.5% του ΣΥΡΙΖΑ, δεν στηρίζεται πουθενά.
Νομίζω ότι ένα 2 με 3% το αφαιρούν από το ΠΑΣΟΚ.
Η δική μου αίσθηση είναι ότι η ΝΔ, δεν δημιουργεί πλέον σε κανέναν επιθυμία να διακυβερνηθεί απ'αυτήν και όσο και αν οι αδυναμίες του ΠΑΣΟΚ και η διατήρηση της φιλολογίας περί αυτής, κρατιέται από τα ΜΜΕ, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση (οι ευρωεκλογές(?)), θα αποδείξουν ότι έχει κλείσει τελείως η ψαλίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει κοντά στο 10% κατά την γνώμη μου και σε καμμία περίπτωση δεν βλέπω να ξαναφτιάχνει υπέρ του ρεύμα.

Το ερώτημα κατά συνέπεια είναι πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση στην εξουσία , ακόμη με δεδομένα ότι η "φτώχια" παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και το διεθνές περιβάλλον πετρέλαιο στα 250 και Ομπάμα, δεν φαίνεται να την ευνοούν πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος απάντα στον ανώνυμο που τον κατηγορεί γιατί είναι ανώνυμος! Σουρεαλιστική κατάσταση αλλά μου αρέσει. Είμαστε ανώνυμοι γιατί αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση της blogoσφαιρας και κάποιοι επιθυμούν να βάλουν μια «τάξη» γιατί τους χαλάμε τη σούπα.
Κ. Ανώνυμε λοιπόν , συμφωνώ μαζί σου για τους Πασόκους που πριν το 81 βρώμαγε το χνώτο τους πείνα και ξαφνικά βρέθηκαν με κότερα και βίλες αλλά γιατι σε «χαλάει»
η αναφορά στον Μητσοτάκη.
Για να γνωρίζεις, τα «πόθεν έσχες» δημοσιεύονται και δεν είμαι ούτε πράκτορας ούτε σκοτεινός παίκτης στα σενάρια διαδοχής. Χα ωραίο επιχείρημα, όταν σκουραίνουν τα πράγματα πετάμε την μπάλα στην εξέδρα εξυφαίνοντας ιστορίες συνομωσίας
Δημοσιεύμα απο το Εθνος.
ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ...
Εντός του Κοινοβουλίου δεν ισχύει η χριστιανική ρήση... «οι πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν». Στους «πατρικίους» κατατάσσονται οι:
Στ. Μάνος (ανεξάρτητος). Οι καταθέσεις του μόνο στην Εθνική Τράπεζα ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ. Μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια 72 εταιρειών. Πούλησε 1.068.311 μετοχές της ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. έναντι 1.976.300 ευρώ. Ντόρα Μπακογιάννη. Καταθέσεις άνω των 2.000.000 ευρώ. Μεγάλη ακίνητη περιουσία με τον σύζυγό της Ι. Κούβελο, στην οποία ξεχωρίζουν τα αγροτεμάχια 75 στρεμμάτων στην Σαβοϊα. Γ. Παπαγεωργίου (βουλευτής Ευβοίας, ΠΑΣΟΚ). Εχει 33 ακίνητα σε Χαλκίδα και Σκύρο, τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων εταιρειών. Γ. Βουλγαράκης. Καταθέσεις 2.140.000 ευρώ και 37 ακίνητα. Η σύζυγός του (συμβολαιογράφος) δηλώνει εισόδημα 737.850 ευρώ. Π. Μαντούβαλος (ανεξάρτητος). Μαζί με τη σύζυγό του έχουν 53 διαφορετικά ακίνητα στην Εκάλη, τον Πειραιά και τη Φωκίδα. Γ. Βαγιωνάς (βουλευτής Χαλκιδικής, ΝΔ). Καταθέσεις 1.871.000 δολάρια ΗΠΑ και πάνω από 250.000 ευρώ. Ξ. Βεργίνης (βουλευτής Λευκάδας, ΝΔ). Ιδιοκτήτης 22 ακινήτων σε Λευκάδα και Διόνυσο Αττικής. Χαρτοφυλάκιο δεκάδων χιλιάδων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων. Αντζελα Γκερέκου (βουλευτής Κέρκυρας, ΠΑΣΟΚ). Μαζί με τον σύζυγό της, τραγουδιστή Τ. Βοσκόπουλο, έχουν 17 ακίνητα σε Αθήνα και Κέρκυρα και χρεόγραφα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ενώ διαθέτουν έξι ΙΧ. Κ. Μπαντουβάς (βουλευτής Ηρακλείου, ΝΔ). Καταθέσεις πάνω από 800.000 ευρώ και πάνω από 80.000 φράγκα Ελβετίας, 13 ακίνητα στην Κρήτη και χιλιάδες μετοχές σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Παναγιωτόπουλος (βουλευτής Β Αθηνών, ΝΔ). Αμοιβαία κεφαλαία αξίας 1.167.300 ευρώ. Δύο ακίνητα στο Κολωνάκι, ένα στην Εκάλη και δύο εκτάσεις 9.000 τ.μ. στην Ευρυτανία.
...ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
«Πληβείοι» εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες. Στους λιγότερο προνομιούχους κατατάσσονται μεταξύ άλλων από το ΠΑΣΟΚ ο Β. Τόγιας, που δηλώνει ακίνητο μαζί με τη σύζυγό του, ενώ οι καταθέσεις και των δύο δεν ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ, ο Στ. Τζουμάκας που δηλώνει μόνο τραπεζικές καταθέσεις και οικόπεδα στην Αρτα, ο Μ. Παντούλας, ο οποίος διαθέτει ένα διαμέρισμα στα Ιωάννινα και και ο Γιάννης Δημαράς, που δηλώνει μόνο ένα οικόπεδο στην Ανδρο που κατέχει εδώ και 23 χρόνια. Από τη ΝΔ στους μη κατέχοντες ανήκουν ο Ηλίας Φωτιάδης. Για ακόμη μία φορά εμφανίζονται στις λίστες των «μη εχόντων» ο Ευ. Πολύζος και ο Ι. Πίττας. Ο τελευταίος δεν έχει στην κατοχή του κανένα ακίνητο, ενώ το εισόδημα της συζύγου του είναι 7.732 ευρώ. Ενα διαμέρισμα με αποθήκη και πάρκινγκ από μισό με τη σύζυγό του και τραπεζικές καταθέσεις δηλώνει ο Π. Τατούλης. Λιγότερο προνομιούχος από τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζεται ο Ι. Λαμπρόπουλος. Δηλώνει καταθέσεις 36.106,47 ευρώ, οικία στη Μεσσηνία και 50 μετοχές σε ναυτιλιακή εταιρεία. Με χαμηλά εισοδήματα εμφανίζεται ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας.
Και ακόμα ένα δημοσίευμα από τα Νέα για του λόγου το αληθές σχετικά με τον κ. Μητσοτάκη (Τετάρτη 30 Μαιου 2007)

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070530&nid=4855167&sn=&spi
Τουλάχιστον ο Τατούλης έχει το μέτωπο καθαρό!

Unknown είπε...


Αγαπητέ "ανώνυμε 1.52 μμ"


Δεν έχω το δικαίωμα να καταδικάσω κανένα συμπολίτη μου για τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή να τον καταστήσω συνυπεύθυνο για τις "εγκληματικές" πράξεις των "πολιτικών" που εξέλεξε.

Ο συμπολίτης μου επέλεξε τον Χ πολιτικό για να τον εξουσιοδοτήσει για την ΧΡΗΣΤΗ διαχείριση της χώρας και όχι για να διαπράξει παρανομίες ή να στραφεί κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και των συμφερόντων της χώρας. Για το λόγο αυτό τον απαλλάσσω της ευθύνης και στρέφομαι αποκλειστικά εναντίον του προσωπικού του οργανωμένου εγκλήματος, εναντίον της μαφίας η οποία παραπλανητικά ενδύεται με τον χιτώνα της "πολιτικής".

snb

Ανώνυμος είπε...

"... μέσ’ σέ καπνούς και σέ βρισιές ...
...δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!"

(και κουτοπόνηροι, ξέχασε να προσθέσει ο ποιητής. ΒΑΡΝΑΛΗΣ.)

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΚ με δέκα μέλη,τελευταία η Χώρα μας.ΕΟΚ με δεκα πέντε μέλη,τελευταία η χώρα μας.ΕΟΚ είκοσι επτά μέλη,τελευταία η χώρα μας.Τα ιδια πρόσωπα στη διακυβέρνηση.Εσείς πως το ανέχεσθε,εγώ ντρέπομαι.Ευχαριστώ.