Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Στον ψυχίατρο...

Ένας ακόμη ευχάριστος ιντερνετικός διάλογος, στο κρεβάτι του ψυχιάτρου Δόκτορος SeenG.

http://drseeng.blogspot.com/2008/07/blog-post_31.html

Ευχαριστώ θερμά για το σκίτσο, ήταν εξαιρετικό.

17 σχόλια:

Agobooks είπε...

Υπουργέ καλησπέρα σας!
Είμαι κι εγώ ένας blogger.Αλλα είμαι και μετανάστης συνάμα. Θα ήθελα και τη γνώμη σας για το θέμα των μεταναστών. Αν είναι στα σχέδιά σας, θα ήθελα μια συζήτηση στο blog μου. Για το ίδιο θέμα έχω κανει κουβέντα και με τον Ε.Βενιζέλο εδώ (http://agonek.blogspot.com/2008/05/e-nago-evangjelos-venizelosflet.html). Στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων, ακομα κι αν σας φανει εντελώς περιττό ή και άχρηστο.

neoinileias είπε...

Aναταράξεις και "εσωκομματική διαφοροποίηση"

Έντονες συζητήσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στο εσωτερικό της Ν.Δ, κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη αμφισβήτησαν μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας εσωτερικές αντιπαραθέσεις, δημόσια δηλωμένες.

Οι προτεινόμενες λύσεις κορυφαίων υπουργών για μια σειρά λεπτών ζητημάτων αμφισβητηθήκαν έντονα, ως βασική αιτία των αντιπαραθέσεων κατά πολλούς είναι οι ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών. Αυτό εύκολα αποδυκνείεται αν μελετήσουμε προσεκτικά την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι για την οικονομία, τα εργασιακά, άλλα και για άλλα θέματα φάνηκε να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ο τρόπος προσέγγισης διαφέρει με αποτέλεσμα να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις, κάποιοι μίλησαν ακόμη και για ιδεολογική εκτροπή με τη θέσπιση νομοθετημάτων που περιορίζουν και ελέγχουν στην πράξη τα ατομικά και συλλογικά εργασιακά δικαιώματα.
Παράλληλα αρκετοί δηλώνουν ότι με πρόσκαιρες ψευτοαπασχολήσεις και ημιαπασχόληση στο δημόσιο δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο.
Και, τέλος, ορισμένοι εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ ενός ρεαλισμού που θα συνδυάζει τη θεωρητική πολιτική σκέψη με την οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, στα χωριά της επαρχίας εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών οι πολίτες της χώρας στις συζητήσεις που κάνουν λένε ότι τα πραγματικά αίτια δεν είναι αυτά που φαίνονται και μάλλον δεν έχουν άδικο. Οι ρίζες του προβλήματος είναι αλλού.

Παντού σήμερα και όλοι το αποδέχονται υπάρχει δυσαρέσκεια, αυτό που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι οι μεγάλες αντιθέσεις. Εν τω μεταξύ οι ανθρώπινες ομάδες που είναι ταξινομημένες σαν «κατώτερες» υφίστανται περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης και δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε από τις μέχρι τώρα πολιτικές, οι πολίτες θεωρούν, μεταξύ των άλλων, ότι οι οικονομικές επιλογές τα τελευταία 14 χρόνια ήταν μονόπλευρες και στήριξαν κύρια την «άρχουσα τάξη» που δημιουργήθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την 20ετια πασοκ (ειδικά στην επαρχία οι πολίτες πιστεύουν ότι έχουν παραμεληθεί, αρκετοί μάλιστα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν ορισμένοι πολιτικοί γνωρίζουν την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα).

Η μεγάλη πλειοψηφεία των πολιτών θεωρεί ότι εδώ και πολλά χρόνια «βρίσκονται στην ουρά». (μας ζητούν λένε οι πολίτες να κάνουμε συνεχώς θυσίες, χωρίς ποτέ όμως να υπάρχουν παραχωρήσεις και ευκαιρίες για όλους).
Μάλιστα κάποιοι λένε χαρακτηριστικά ότι στη σύγχρονη Ελλάδα δικαιώματα έχουν μόνο οι «βολεμένοι του συστήματος συμφερόντων» . .

Τα φαινόμενα αυτά άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «πολιτική ακροβασια» και αυτό επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μπορεί να φανταστεί την πολιτική μακριά από την κοινωνία, την συναίνεση και την συνεννόηση, παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν αρκετά.
Η πολιτική πιστεύουν οι πολίτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των λίγων και των ισχυρών, ευκαιρίες και προστασία από τους θεσμούς πρέπει να έχουν όλοι.

Είναι γνωστό ότι το θεσμό της νομοθετικής εξουσιοδότησης τον δημιούργησε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, έτσι η βουλή που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφεία των πολιτών εξουσιοδοτεί τη διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Τι γίνεται όμως όταν οι προτεινόμενες λύσεις ή η αναγκαιότητα τους αμφισβητούνται έντονα δεν υπογράφονται από άλλους υπουργούς και για την ψήφιση τους επιβάλετε κομματική πειθαρχεία η αλλαγές στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας; Μπορεί οι αποφάσεις ενός υπουργού να είναι δεσμευτικές για όλους; Μπορεί να μηχανοποιείται η σκέψη και η πράξη;

Συνήθως τα συστήματα αυτορυθμίζονται και διασφαλίζουν ισορροπία μέσα από την ανατροφοδότηση που την επιτρέπει η οριζόντια και αμφίδρομη επικοινωνία, από αυτό τον κανόνα δεν είναι λογικό να ξεφεύγει το δημοκρατικό σύστημα.

Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, οι πολιτες πιστευουν οτι προτάσεις νομών, τροπολογίες και προσθήκες που αμφισβητούνται και δεν περιλαμβάνονταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα! πριν φτάσουν στην ολομέλεια ή στο τμήμα θερινών διακοπών της βουλής θα πρέπει εκ των πραγμάτων να συζητούνται και να τίθενται σε ψηφοφορία, είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, είτε στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί παρακαλώ ο Τατούλης έγινε αντικείμενο προσοχής, διαλόγου, «αντάρτης», απρόβλεπτος; Επειδή «την λέει» σε όλο το πολιτικό σύστημα;;

Επειδή την λέει στο Καραμανλή;
Τα αυτονόητα λέει ο άνθρωπος Αυτά που λεμέ χρόνια μεταξύ μας. Και μάλιστα με ωραία λόγια και σε τόνους χαμηλούς Μπορώ να πω..!

Και που εάν δεν ήταν βουλευτής και δει «αντάρτης» δεν θα του έδινε σημασία κανείς…!

Οπότε το «φίλτρο της αντιπροσωπευτικης" λειτουργεί μια χαρά και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Κύριε Τατούλη απογοητεύεσαι εύκολα! Μπήκατε στο σύστημα για να το ρίξετε από μέσα;
Μήπως τελικά είδατε ότι το σύστημα είναι μπετόν και απογοητευτήκατε;
και
Σε μια κρίση λογικής και ευαισθησίας θυμηθήκατε την συνείδηση σας;

Μα το σύστημα είναι εκεί και Αλλοτριώνει χρησιμοποιεί και δουλεύει μια χαρά; …
Με εσάς ή και χωρίς εσάς.

Το μόνο που έχουμε ένα κάνουμε είναι το λίγο που μπορεί ο καθένας μας!

και με γνώμονα όχι την συνείδηση ή την καρδιά του καθενός -γιατί έτσι όλα γίνονται βαβούρα…Θολά..

αλλά το γενικό συμφέρον της χώρας και του λαού.

Unknown είπε...

Εξαιρετική επιλογή βέβαια ο στίχος του Νερούδα στην κορυφή.

Μόνο το "Αφήστε ήσυχους αυτούς που γεννιούνται! Μεριάστε να μεγαλώσουν. είναι αφορμή για συζήτηση ουσίας σε πολλά, αναμεσα στ άλλα και για τη σχέση Θρησκείας (της όποιας) Πολιτείας.

Όποτε έρθετε από Κύπρο, θα σας ήθελα είτε για μια συζήτηση-συνέντευξη στον Πολίτη είτε για μια χαλαρή αλλά σε βάθος συζήτηση με μουσικές στον Άστρα fm.

Δεν βρήκα κάποιο e mail στο ιστολόγιο σας, άρα αφήνω σε σας την πρωτοβουλία, το δικό μου υπάρχει στο προφίλ του ιστολογίου μου. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

Δεν θα μείνω στα κλισέ του τύπου «γιατί τα λέει τώρα που δεν είναι Υπουργός…», «γιατί δεν παραιτείται κλπ» γιατί προφανώς αυτά τα έχεις απαντήσει και λογικά, δεν έχουν καμία αξία και καμία θετική ή αρνητική επίδραση στην καλυτέρευση της διαβίωσης του Έλληνα.

Η θλιβερή Ελληνική πραγματικότητα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων οι οποίοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδέονται μόνο γύρω από την πολιτική ζωή του τόπου.

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί οι έχοντες και κατέχοντες τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τις ευθύνες τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά περισσότερο, στη διαμόρφωση αντίληψης των πραγμάτων ενός λαού με χαμηλή παιδεία;

Είναι πραγματικά παράλογο το θέαμα της τηλεοπτικής πραγματικότητας με δημοσιογράφους – εισαγγελείς, δημοσιογράφους – οικονομικούς αναλυτές, δημοσιογράφους – κοινωνικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους εγκληματολόγους και πάει λέγοντας οι οποίοι αυτολιβανίζονται καθημερινά για την «ευαισθησία και την αντικειμενικότητά τους» βγάζοντας αυθαίρετα και υποκινούμενα και επικίνδυνα συμπεράσματα σε καθημερινή βάση!

Media (με ότι αυτή η λέξη συνοδεύεται) και εξουσία περνούν βαθειά κρίση από την οποία πρέπει να βγουν προκειμένου να πάει μπροστά ο τόπος.

Θα βάλω όμως δυο νέες παραμέτρους οι οποίες βοηθούν αυτή την κατρακύλα…

«ο παραγοντισμός και η υποτέλεια του λαού που τον συντηρεί».

Είμαι 34 ετών, με πάθος για την πολιτική η οποία πιστεύω ότι είναι η λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα από το 81 και ύστερα. Υποστηρίζω με πάθος ότι η κεντροδεξιά ιδεολογία με τα θεμέλια που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 74, έχει τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα.

Θεωρώ ότι, μέσα σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας και αρπακτικών στην πολιτική, τα στεγανά θα τα κρατήσουν ιδεολόγοι με πολιτικές τοποθετήσεις και δράσεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Διαφορετικά αν και αυτοί (οι λίγοι) παραδώσουν πνεύμα, τότε το πεδίο θα μείνει ελεύθερο στους παράγοντες, τα λαμόγια, τους υποτελείς, τους δολοπλόκους και τους οσφυοκάμπτες της εξουσίας.

Προσπαθώ εδώ και αρκετό καιρό να πείσω ανθρώπους της γενιάς μου να πολιτικοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο αυτοί θεωρούν ότι τους καλύπτει ιδεολογικά, αλλά οι κόποι μου πάνε χαμένοι! Η αντίδραση που εισπράττω είναι απαξίωση και συμψηφισμός.

Κινδυνεύει η «δημοκρατία» μας ή απλά νίκησε το «κακό»;

www.takisapostolopoulos.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί στον ιστότοπό σας μια υποδομή που να δίνει την δυνατότητα στους φίλους η εχθρούς σας να θέτουν υπόψιν σας θέματα προς γνώση και συζήτηση όπως ακριβώς ο προηγούμενος φίλος ο οποίος αναγκάστηκε να το προτείνει σαν σχόλιο σε άσχετο θέμα. Τα θέματα θα προάγονται σε συζητήσιμα μετά από έγκρισή σας.
Επίσης είναι κατα τη γνώμη μου απαραίτητη η ύπαρξη ενός δημόσια γνωστού email προς εσας με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό συνεπάγεται.
Οι υποδομές επικοινωνίας πρέπει όλες να συνυπάρχουν και να είναι έτοιμες να υπηρετήσουν.

Με εκτίμηση

Καππαδόκης είπε...

Θα ρωτήσω για μια ακόμη φορά.
Τι μας χρειάζονται 300 βουλευτές όταν πρέπει ο καθένας να εκφράζει ταυτόσημη άποψη; Πέντε αντιπρόσωποι του λαού, όσα και τα κόμματα στο κοινοβούλιο, αρκούν. Τους υπόλοιπους 295 τι τους χρειαζόμαστε; Για να δημιουργούμε σενάρια "ανταρσίας" και μόνο και να δίνουμε υλικό στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις εφημερίδες; Και μάλιστα με δικά μας έξοδα;

αστυάνακτας είπε...

κ.υπουργέ.... Διάβασα την πάρέμβασή σας στο dr.seeng και θεωρώ ότι πέραν από τις κριτικές σας προς τη ΝΔ θα έπρεπε να αξιολογήσετε και να κριτικάρετε και τις θέσεις σας και την ιστορία σας στο ΥΠΠΟ....ας πούμε την πρότασή σας για νέο Οργανισμό...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το "αντάρτκο" φούντωσε για τα καλά το μαξίμου και τα παπαγαλάκια του κατάπιαν τη γλώσσα τους,ο Τατούλης βγήκε πάνω από απειλές και τις "αγαθές" προθέσεις και επιθυμίες τους.Τι θα γίνει κε Ρουσούπουλε θα τον διαγράψετε τον αντάρτη ή θα συνεχίσει να συσπειρώνει και να οργανώνει ευρύτερο αντάρτικο στην περιοχή σας?Ο Τατούλης στο μεταξύ διδάσκει πολιτικό ήθος ή πολιτικό πολιτισμό...ενώ εσείς χάσατε το τρένο των εξελίξεων ...

Πέτρο συγχαρητήρια

Ethnikofrones είπε...

Καλησπέρα Κυριε Τατούλη,
παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την προσπάθεια σας να αναπτύξετε ενα νεο βήμα διαλόγου με τους πολίτες.
τον τελευταίο καιρό έχετε συγκρουστει με την κυβέρνηση αρκετές φορές. Παλαιότερα είχατε καταδικάσει τον αριστερό και τον δεξιο λαικισμό , που εδω και χρονια λειτουργείο ως τροχοπέδη για την πολιτική ανάπτυξη και τον δομικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Σας συγχαίρω.
Επισης, παρατηρώ πως στο προφιλ σας γράφετε ''Πολιτικός, Κεντροδεξιός, Φιλελεύθερος, Αρκάς''. και εγω είμαι Αρκας , κενροδεξιός, φιλελευθερος και ευελπιστω να γίνω πολιτικός στο μέλλον. Αν βέβαια τοτε θα υπάρχει ελλάδα και οχι ενα παρηκμασμένο και εκφυλισμένο πολυεθνικό οικοδόμημα.
περαν την περιαυτολογίας θα ήθελα να σας ρωτησω; αποδέχεστε την εννοια του κεντροδεξιού με τον τρόπο που εννοεί ο παραδοσιακός οπαδός της Νέας Δημοκρατίας η με τον τροπο που το εννουουν οι ευρωπαίοι συνοδοιπόροι μας.

Η συγκρουση με την κυβέρνηση εως πότε θα κρατήσει; μεχρι πότε θα αντέξετε την πίεση; η μηπως δεν πιέζεστε και εχετε εναλλακτικούς τρόπους δράσεις. αν λειτουργητε μονος κινδυνευετε να χάσετε την θέση σας και την έδρα σας στην βουλή. αξιζει να διακινδυνέυσετε την σταθερη σας θέση για μια συγρουση με τον ιδιο τον καραμανλή. υπάρχει υποστηρικτικός παραγοντας ή σχέδιο εξόδου απο την Νέα Δημοκρατία.
θα ηθελα να συζητησω τα ανωτερω μαζι σας απο κοντα. ισως αν σας συναντούσα στο χωρίο μου. Ξερετε στριβετε αριστερά προς Γερομπέα μετα την κάτω Ασέα και παλι δεξιά μετα το γεφύρι. Εκει που βρίσκετε η ιδιαίτερη πατρίδα μου το Πάπαρι Μαντινείας. Μπορει πάλι να μη σας συναντησω.
σας ευχομαι υγεία ,ευτυχία και δυναμη να συνεχισετε τον αγωνα σας, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Υ.Γ. παρακαλω μην μεταπηδησετε στο πασοκ οπως ακούγεται. Εκει εχει περισσοτερες τσούχτες.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ BLOGGER.

ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κ. Τατούλη,

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που συζητείται αυτές τι μέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια απογοήτευση μου όπως και των συναδέλφων μου απέναντι στην αντιδημοκρατική απόφαση για περικοπή, ήδη κεκτημένων, μισθολογικών δικαιωμάτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που εργάζεται στα Κ.Δ.Α.Υ. και Σ.Μ.Ε.Α.
Ενώ όλοι περιμέναμε την αναβάθμιση και υποστήριξη του τεράστιου φόρτου εργασίας και της ευθύνης μας, προς μεγάλη έκπληξη των συναδέλφων η σημαντικότερη καινοτομία του νέου νόμου ήταν η κατά 35%, αδικαιολόγητη μείωση του μισθού μιας μερίδας μόνο εργαζομένων.
Πως δικαιολογείται μια τέτοια πρακτική, τη στιγμή που το καθηκοντολόγιο του Υπουργείου Παιδείας αναθέτει στους Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους και τα άλλα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, καθήκοντα διάγνωσης, υποστήριξης, αξιολόγησης και εκπαίδευσης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες; Ο νέος νόμος δεν εμπεριέχει αλλαγές στο αντικείμενο εργασίας και στον τρόπο που αυτή παρέχεται στα άτομα με αναπηρίες. Θα προσφέρεται δηλαδή η ίδια εργασία αλλά με πολύ λιγότερες αποδοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική διάθεση, συνέπεια και αφοσίωση στην εφαρμογή των καθηκόντων μας.
Επίσης, γιατί η περικοπή αφορά μόνο τους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και το υπόλοιπο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και όχι τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τη στιγμή που μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον εργασίας και τα ίδια σχεδόν καθήκοντα. Μήπως επειδή το τίμημα που θα πλήρωνε το υπουργείο θα ήταν πολύ μεγάλο, εξαιτίας της πίεσης των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών;
Γνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη μαχητικότητα που επιδεικνύετε για τα θέματα παιδείας και ειδικά για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες, ζητώ την αρωγή και συμπαράσταση σας στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ώστε τουλάχιστον να τροποποιηθούν ανάλογα τα σχετικα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ευχαριστώ
Βάρκας Μιχάλης
Ψυχολόγος, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου

Ανώνυμος είπε...

Καλά έχουμε τρελαθεί εντελώς! Ζητάνε από τον λαό θυσίες για να πλουτίζουν μερικοί Υπουργοί μετά συζύγων. Έλεος…

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ:
Είναι ηθικό όταν σύζυγος Υπουργού δραστηριοποιείτε σε τομέα εποπτείας του;

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν υπάρχει καμία δεοντολογία; πως γίνεται η σύζυγος υπουργού (τύπου, μάλιστα) όχι μόνο να παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή , να σχολιάζει σε τηλεοπτικό δελτίο να έχει δική της εταιρία μαζί με πρώην υφιστάμενο του άντρα στη κρατική τηλεόραση ; Αλλά στην μπανανία που ζούμε όλα είναι δυνατά...
Μπράβο κ. Καραμανλή σεμνά και ταπεινά.
Αηδία…

Ανώνυμος είπε...

EYGE

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

απευθύνομαι σε εσάς ως μια από τις ελάχιστες υγιεις πολιτικές φωνές του χώρου που επέλεξα να ψηφίσω, όχι επειδή τάσσομαι ιδεολογικά σε αυτόν τον χώρο αλλά επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την χώρα μπροστά. Είμαι ένας νέος 25 ετών, φιλόλογος, με μεταπτυχιακό στην Ελλάδα κατόπιν υποτροφίας. Παλεύω κάθε μέρα για να βγάλω 30-35 ευρώ μαύρα και αδήλωτα, με πιθανότητες 6% για να διοριστώ μέσω ασεπ και με ένα κράτος να με αποκαλεί "παραπαιδεία" και καρκίνο της τσέπης του Έλληνα γονιού. Αηδιάζω με τα σκάνδαλα που κάθε μέρα αποκαλύπτονται, θρηνώ ως πολίτης μιας χώρας που βουλιάζει και μαζί παίρνει τους πιο άξιους και χρήσιμους πολίτες της. Σας παρακαλώ, συνεχίστε να αγωνίζετστε για μια υγειή πολιτική. Μην υποκύψετε σε ψεύτικα διλήμματα. Συνεχίστε, δίνεται θάρρος και ελπίδα σε νέους όπως εγώ που μας καταδίκασαν να παραιτηθούμε απο την ζωή μας πριν καν την ζήσουμε.