Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Κάποιες πρώτες απαντήσεις.

Δείτε εδώ κάποιες πρώτες απαντήσεις και τοποθετήσεις μετά τη διαγραφή μου. Μέσα στις προσεχείς ημέρες, θα φροντίσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα δικά σας σχόλια μπορώ.
http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/19/01.pdf
http://www.citypress.gr/freesunday/index.html

http://press-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_8981.html

http://83.149.104.2/~protothema/downloads/195soma.pdf

ps. περιμένω σήμερα τις ερωτήσεις σας για την αυριανή εκπομπή με τον Νικόλα Μπαρδάκη του neolaia.gr και του xstv.

8 σχόλια:

giannis είπε...

Κύριε Τατούλη,
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της τηλεόρασης, είπατε ότι η κοινωνία θα ''απαντήσει'' εαν πρέπει να προβείτε στο σχηματισμό πολιτικής κίνησης. Ως μέλος της κοινωνίας θεωρώ υποχρέωσή μου να σας παρακινήσω: ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και λέμε :

- Εντυπο Κύρτσου
Ο Κύρτσος είναι παραπονούμενος εκδότης, ισως γιατί δεν πήρε όσες δουλειές επιθυμούσε από το Ρουσόπουλο. Δεξιός ελεύθερος σποπευτής ....
- Το γνωστό blog του πρώην γαμβρού του Κουρή και άλλων φανατικών ΠΑΣόκων με λαϊκίστικο προφίλ.
- Εντυπο του Μπόμπολα. Του εθνικού εργολάβου-εκδότη, που ευνοήθηκε όσο κανείς από το "σύστημα Σημίτη" και του Θέμου Αναστασιάδη που σε διατεταγμένη υπηρεσία έχει στοχοποιήσει τον Ρουσόπουλο από καιρό (από την εποχή του νομοθετήματος για το βασικό μέτοχο). Για τα μαύρα αμύθητα ποσά που διακινούσε σε μαύρες σακούλες ή για το υπέρογκο ποσό που πούλησε στο Μπομπολα τη φυλάδα ουδείς λόγος να γίνεται !!!

Τί περέμενες να γράψουν ?

Εύγε ΑΠΟΣΤΑΤΑ θα πουν. Ανάστησες τον George ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε..

Ο Καραμανής και η κυβέρνηση ανάστησε τον George… Ο Τατούλης απλός το επισήμανε. Δεν είπε άλλωστε κάτι καινούριο. Τα ίδια λένε α 70% του ελληνικού λαού.

Ας αφήσουμε τα σκάνδαλα. Και ας δούμε την ουσία.. που είναι η τσέπη του κάθε ψηφοφόρου. Αν τα κανάλια μιλούσανε για την ουσία με αλήθειες αντί να μιλάνε για σκάνδαλα , η ΝΔ θα ήταν δέκα μονάδες πίσω. Δυο απλά πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Καραμανλής όταν ανέλαβε την εξουσία ήταν να μειώσει το φόρο εισοδήματος για τις ανώνυμες εταιρίες σταδιακά από 35% σε 25% ενώ για τους απλούς πολίτες .. είχε λιτότητα και αύξηση έμμεσων φόρων .. φπα 19% σου θυμίζει τίποτα;; Πως κάλυψε την απώλεια από τον κρατικό προϋπολογισμό από την μειωμένη κατά 10% φορολογία των ΑΕ ;;; Τα πήρε από τους φτωχούς και χαζούς πολίτες …

Δεύτερο… Η ΝΔ κατάργησε τον ειδικό φόρο διαφήμισης για την τηλεόραση. Δηλαδή ένας φόρος που ήταν 20% επί την αξία της κάθε τηλεοπτικής διαφήμισης, χαρίστηκε και πάλι στις Ανώνημες Εταιρίες .. που είναι κατά 99% οι διαφημιζόμενοι στα κανάλια. Μιλάμε για μια απώλεια πολλών εκατομμυρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από πού τα πήρε αυτά ;;;;;; Και πάλι από τον φτωχό ….

Τρίτο …. Δεν διέλυσε τα καρτέλ .. δεν διέλυσε τις μαφίες των λαϊκών αγορών… έτσι ώστε να λειτουργήσει η αγορά ελεύθερα και ανταγωνιστικά. Είμαστε από τις ελάχιστες «ελεύθερες αγορές» του κόσμου στην οποία … μειώνεται η ζήτηση και δεν πέφτουνε ταυτόχρονα οι τιμές !!!! Πέφτει η ζήτηση .. αυξάνονται οι τιμές για να καλυφθούν τα χαμένα έσοδα από την μειωμένη ζήτηση .. και όταν πέφτει ακόμα πιο πολύ η ζήτηση… οι εταιρίες απολλύουνε κόσμο για να διατηρήσουνε την κερδοφορία τους. Όποιος ξέρει μακροοικονομικά .. θα καταλαβαίνει ότι αυτή είναι μια συνταγή εθνικής οικονομικής καταστροφής. Η ΝΔ και ο Καραμανλής δεν κάνουνε τίποτα... Έχουμε τις υψηλότερες λιανικές τιμές της Ευρώπης και τους χαμηλότερους μισθούς…. Αυτή είναι η ουσία. Όταν ο κόσμος έχει λεφτά ..δεν χαμπαριάζει από σκάνδαλα.. και δεν ακούει το κάθε Τατούλη. Όταν όμως ο κόσμος τσιτώνεται .. όλα φταίνε. Δεν τα λέει κανένας έτσι όμως … γιατί δεν συμφέρει κάποιους.



Και αφού αναφέρεις εκδότες … γιατί δεν αναφέρεις την «Χώρα» του Τράγκα που ενώ κάνει λιγότερα φύλλα από 1000 την ημέρα, έχει πάρει μεγαλύτερα κονδύλια κρατικής διαφημίσεις από το «Βήμα» και την «Ελευθεροτυπία» τα τελευταία χρόνια.

Επιλεκτικές μνήμες … φανατική άνθρωποι. Αίσχος !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φανατικέ και αδαή ανώνυμε,

ΧΡΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 250 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Οι φόροι εισοδήματος μειώθηκαν και για τα οικογενειακά εισοδήματα.
Οσον αφορά στον ΦΠΑ, αφενός είναι γενικότερη γραμμή στην ΕΕ για αύξησή του (η Γερμανία έχει και 21%!), αφετέρου αποτελεί και δημόσια παραδοχή για την Ελλάδα της αδυναμίας πάταξης της φοροδιαφυγής.
Ποιοί φοροδιαφεύγουν ?
Οι μεγάλες εταιρίες, που ούτως ΄΄η άλλως βρίσκουν χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης στις γειτονικές χώρες (της τάξης του 15%) ?
Ποιά κοινωνικά στρώματα είναι οι κατ΄εξοχήν φοροφυγάδες ?
Μήπως αυτούς που επικαλείται και ο ναρκισσευόμενος Αρκάς πολιτικός ?
Ο μεσαίος χώρος των δικηγόρων, γιατρών, εκπαιδευτικών (παραπαιδεία)και των κάθε λογής μικρομεσαίων/ελ. επαγγελματιών και εργολάβων/εργολαβίσκων, ιδιαίτερα στο χώρο της οικοδομής ?
Σε ποιά χώρα στον ανεπτυγμένο κόσμο οι υπεράριθμοι δημοσιοϋπάλληλοι (πέραν του υψηλού βαθμού διαφθοράς τους) αμείβονται κατά 40% περισσότερο από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ?
Και, εδώ, να σημειώσουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχεις εξασφαλισμένη την απασχόληση, χώρια όπου ανταγωνίζεσαι και το κύμα των οικονομικών εργατών για μία θέση εργασίας.
Όι μισθοί των ράθυμων δημοσιοϋπαλλήλωνδεν δεν είναι δυνατόν να είναι ξεκομένες από τις πραγματικές οικονομικές και παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Τα προβλήματα της χώρας έχουν να κάνουν με τη συρρίκνωση της παραγωγικής της βάσης και τα έντονα και χρονίζοντα διαρθρωτικά της προβλήματα.

Η "ανάσταση" του George, είναι απόρροια και της τυχοδιωκτικής συμπεριφοράς του Τατούλη, που ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για το εκδοτικό/εργολαβικό κατεστημένο προκειμένου, αξιοποιώντας την, να καρπωθεί και να περισώσει εν μέσω κρίσης ότι μπορεί από τα "κεκτημένα" του.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ.

(ο πρώτος ανώνυμος)

Ανώνυμος είπε...

tΠρώτε ανώνυμε,

Γι’ αυτό ψηφίσαμε ΝΔ. Για να μειωθούνε οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Για να πατάξει την φοροδιαφυγή όλων των ενόχων, με καινούριους πιο αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και όχι με την κατάργηση του αφορολόγητου, και τεκμήρια. Φίλε ανώνυμε, είμαι οικονομολόγος σε πολυεθνική εταιρία. Ήρθαν οι καινούριοι ελεγκτές του καθεστώς «σεμνά και ταπεινά» και ενώ αναγνωρίσανε 1,5 εκατομμύρια έσοδα από το εξωτερικό, απέρριψαν τις 400 χιλιάδες σε δαπάνες που αντιστοιχούσαν στα συγκεκριμένα έσοδα μέσα από μια εντελώς ελεύθερη ερμηνεία του νόμου. Πρότειναν όμως να τα μειώσουνε στα 200 έναντι μαύρης αμοιβής 35 χιλιάδων. Αυτή είναι η επανίδρυση του κράτους ;;;; Τα απλήρωτα εκατομμύρια στα ταμεία του ΙΚΑ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν εισπράχτηκαν ακόμα. Μια από τα ίδια είναι η ΝΔ.
Δεν άλλαξε τίποτα. Προσλάβανε κι άλλους άχρηστους … για να βοηθήσουνε και τα γαλάζια παιδιά. Οι ελεγκτές των εφοριών τα παίρνουνε. Πληρώνεις μίζα για να πάρεις δίπλωμα οδήγησης. .. ακόμα. Πια επανίδρυση ;;;
Θες να πεις ότι οι οικογένειες πληρώνουνε στο σύνολο, λιγότερους έμμεσους και άμεσους φόρους ;; Αν ναι.. γράψε στοιχεία και την πηγή τους. Δεν έγινε καμία τιμαριθμοποίηση των συντελεστών. Και γιατί .. εσείς οι τυφλοί υποστηρικτές τις κάθε ξοφλημένης κυβέρνησες αναφέρεστε τα αρνητικά των άλλων χορών τις Ευρώπης… όπως το ΦΠΑ της Γερμανίας προκειμένου να δικαιολογήσετε τα χάλια μας, αλλά ξεχνάτε τα θετικά. Οι μισθοί τις υπόλοιπης Ευρώπης σε σχέση με την Ελλάδα δεν σου λένε τίποτα ;;; Αφού έχουμε το ΦΠΑ των άλλων χορών και σίγουρα τις ίδιες ως και πιο ακριβές λιανικές τιμές… γιατί να μην έχουμε και τους ίδιους μισθούς. Θα μου πεις .. οι μισθοί καθορίζονται σύμφωνα με τους κανόνες προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Σύμφωνοι. Γιατί όμως οι κανόνες προσφοράς και ζήτησης δεν λειτουργούν για τα ήδη που αγοράζει ο Έλληνας. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός και ότι η κανόνες τις αγοράς θα λειτουργούν σωστά .. όχι μόνο για τους μισθούς … αλλά και για το λιανικό εμπόριο.
Έχω ακούσει υπουργό με τα αυτιά μου να λέει σε μέλη τις παράταξης ότι «θέλουμε να διορίσουμε παιδιά δικά μας, αλλά θέλει υπομονή γιατί μας προσέχουνε και ελέγχουνε τη κάθε κίνηση μας» Εγώ δεν θέλω γαλάζια και πράσινα παιδιά. Θέλω ικανά παιδιά. Δεν θέλω κομματικούς διοικητές σε νοσοκομεία. Θέλω μόνιμους άξιους ανθρώπους που δεν θα προσλαμβάνονται βάση πολιτικών πεποιθήσεων.
Εμείς οι 10% του εκλογικού σώματος που δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα και τιμωρούμε τους άχρηστους .. και αποφασίζομαι και τον νικητή των εκλογών… δεν ήμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια. Κοίταξε τις δημοσκοπήσεις !! Λες να ευθύνεται ο Τατούλης γι’ αυτά τα ποσοστά ;;; Ο Παναγιωτόπουλος είπε εχθές … ότι αν δεν αλλάξει πλεύση η κυβέρνηση … θα φύγουμε νύχτα.. Γιατί δεν τον διαγράφει ;;;;; Αν συνεχίσει έτσι … σε ένα μήνα δεν θα ξέρει ποιον να πρώτο διαγράψει.
Ότι και να πεις πρωτε ανώνυμε … τα γεγονότα .. τα ποσοστα των δημοσκοπήσεων … και οι εξελήξεις .. θα σε διαψεύσουνε. Η ΝΔ κατρακυλάει .. .. και εχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση. Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο .. θα μας αναλάβουνε .. οι άλλοι άχρηστοι … του ΠΑΣΟΚ και θα είναι και πεινασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Σε συνεχεια του σχολιου του φιλου Γιαννη για την δημιουργια νεας πολιτικης κινησης ηθελα να προσθεσω τα παρακατω:
Αν αυτη η κινηση ειναι τυπου Τσοβολα, Παπαθεμελη μοιαζει καταδικασμενη. Θα μου πειτε πως υπαρχουν μεγαλες διαφορες αναμεσα σ΄εσας και τους παραπανω. Σαφως. Απλα θεωρω πως μια νεα πολιτικη κινηση, (η οποια σαφως συμφωνα με την σημερινη διαμορφωμενη κοινωνικοπολιτικη κατασταση, μοιαζει ενδεδειγμενη) θα πρεπει να συμπεριλαβει αξιολογα προσωπα απο ολες τις πολιτικες παραταξεις.
Γιατι σε καθε πολιτικη παραταξη υπαρχουν ανθρωποι με σωστες ιδεες, οι οποιες ομως πνιγονται απο τις κομματικες γραμμες. Δυσκολο; Ουτοπικο; Μπορει.... Οχι ανεφικτο ομως...
Η κοινωνια μας σημερα μετα την μεγαλη απογοητευση που πηρε απο την Νεα Δημοκρατια, με πολυ προσφατες μνημες του ΠΑΣΟΚ, βλεποντας και την ανυπαρξια του ΚΚΕ, κατα καποιο τροπο αγκαλιασε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος ομως ξεφουσκωσε γρηγορα. Αρα οι συνθηκες υπαρχουν, τα καταληλα προσωπα χρειαζονται.
Υ.Γ. 1 Γιατι σε ολα τα επωνυμα blogs υπαρχουν τοσα πολλα ανωνυμα σχολια;
Υ.Γ. 2 Αν θελετε μια διαφορετικη προσεγγιση στην επιμονη για την επιστροφη της εδρα σας, ριχτε μαι ματια και δω:
Καραμανλης vs Τατουλης
http://vasilisp.com/blogs/asimonis/index.php/2008/11/19/karamanlis-vs-tatoulis/

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους η έννοια του Βουλευτή αποκτάει νόημα... Η Βουλή δεν αποτελείται από 300 τηλεκατευθυνόμενα ανδρείκελα χωρίσμένα σε 5 ομάδες. Αποτελείται απο 300 βουλευτές με γνώμη και δικαίωμα σε ιδέες και άνω του μετρίου. Κάποιους αυτό τους ξεβολεύει. Μακάρι και άλλοι βουλευτές από όλα τα κόμματα να αντιληφθούν την προσωπική τους ευθύνη και να θέσουν πάνω από το "κόμμα", τον "άνθρωπο" και την "κοινωνία"

giannis είπε...

Aγαπητέ ''ασημωνη'',
Ευχαριστώ για την αναφορά σου στο σχόλιό μου. Συμφωνώ απόλυτα σε όσ επισημαίνεις