Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Παρών.

*Η ομιλία μου στον προυπολογισμό που συζητείται στη Βουλή.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Ας ξαναθυμηθούμε κάτι που έχουμε ξεχάσει. Ή δε μας ενδιαφέρει καθόλου να θυμόμαστε. Ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα απλό τεχνικό κείμενο. Και η συζήτηση του δεν είναι ασφαλώς μια καλή ευκαιρία για χειροκρότημα….. Ο προϋπολογισμός… δηλαδή η διαχείριση από το κράτος των χρημάτων που εισπράττει από τους φορολογούμενους, είναι η πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αφού συνιστά τελικά, τη λογοδοσία προς τον λαό από τους εκλεγμένους από τον ίδιο ηγέτες της χώρας. Αυτή η «δημοκρατική» πεμπτουσία… με δική μας ευθύνη …έχει σήμερα ευτελιστεί. Προϋπολογισμοί με τεχνάσματα. Δημιουργικές λογιστικές. Απογραφές. Και πλέον προϋπολογισμοί που ψηφίζονται για να …εκτροχιασθούν. Όπως ο φετεινός.

Η σαφής τάση αποδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας όπως την βιώνουμε σήμερα είναι η οδυνηρή συνέπεια. Τα πραγματικά αίτια κρύβονται στις χρόνιες στρεβλώσεις, που καμία κυβέρνηση δεν ήθελε ή δεν κατάφερε να διορθώσει. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Μεγιστοποιημένα ασφαλώς σήμερα από την αδιαμφισβήτητη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, της οποίας ωστόσο οι αρνητικές επιπτώσεις θα εξαρτηθούν κατά βάση αφενός από την κατάσταση της κάθε εθνικής οικονομίας και αφετέρου από την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Γνωρίζουμε καλά ότι η κατάρτιση ενός νέου Π/Υ βασίζεται στην εκτίμηση για την εκτέλεση του Π/Υ που προηγείται. Όσο πιο στέρεη η βάση, τόσο πιο σταθερό και αξιόπιστο το οικοδόμημα του νέου Π/Υ. Οι εκτιμήσεις για την εκτέλεση του Π/Υ του τ.ε., αν ληφθούν υπόψη τα διαθέσιμα απολογιστικά στοιχεία, φαίνονται νομίζω αδικαιολόγητα αισιόδοξες. Για να γίνω συγκεκριμένος. Φαίνεται αισιόδοξη η εκτίμηση για ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων του Τ/Π κατά 10,1%, όταν η αύξηση του εννεαμήνου ήταν μόλις 4,1%!. Εκτιμήσεις για άλλα κρίσιμα μεγέθη του Π/Υ του τ.ε. δείχνουν σημαντικές και συνάμα ανησυχητικές αποκλίσεις. Για παράδειγμα, το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τον αρχικό στόχο κατά €2,5 δις περίπου. Η δαπάνη για πληρωμή τόκων του Δ/Χ εκτιμάται ότι θα τον υπερβεί κατά €800 εκατ. Το Δ/Χ εκτιμάται ότι θα υπερβεί τον αρχικό στόχο κατά €9,3δις, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,3%.

Σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, όπως η τρέχουσα, έχω την άποψη ότι οι αισιόδοξες εκτιμήσεις πρέπει να αποφεύγονται επιμελώς, αφού τυχόν διάψευσή τους πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία των δημοσιονομικών αρχών της χώρας. Στην τρέχουσα συγκυρία δοκιμάζεται σκληρά η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και συνακόλουθα η αξιοπιστία των εποπτικών αρχών του κράτους. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού. Ωστόσο, ακόμη και αν επαληθευτούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, η κατάσταση των οικονομικών του κράτους εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επί της ουσίας. Θα σταθώ εν τάχει σε δύο ζητήματα: το δημόσιο χρέος και τις κρατικές δαπάνες. Έλεγα πέρυσι από το ίδιο αυτό βήμα. Ήλθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε για την αντιμετώπισή του δημοσίου χρέους την πιο κοφτερή λεπίδα του ΤΠ., εκείνη των δαπανών. Έχω εδραία την πεποίθηση ότι αν δεν περικόψουμε τις κρατικές δαπάνες, θα αναπαράγονται και θα διευρύνονται τα ελλείμματα, θα διογκώνεται το Δ/Χ και θα γίνεται ολοένα και επαχθέστερη η εξυπηρέτησή του εις βάρος των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης.
Ενδεικτική είναι η μείωση των δημόσιων επενδυτικών δαπανών κατά €850 εκατ. και ο περιορισμός τους στο 3,4% του ΑΕΠ από 5,1% το 2004 και 5,4% το 2000. Τη μείωση αυτή στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ μπαίνει στο τρίτο έτος εφαρμογής του αδυνατώ να την κατανοήσω!

Για τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας τώρα. Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υφιστάμενων δαπανών μπορεί να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα και οι επιπλέον πόροι ακόμη μεγαλύτερο. Και βέβαια, αυτό το ζήτημα έχει απόλυτη συνάφεια με μια ακόμη δική μας δέσμευση: την επανίδρυση του κράτους, η οποία όμως προχωράει με βραδείς ρυθμούς, την ίδια στιγμή που ο νόμος για τον έλεγχο της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και την πάταξη της διαφθοράς που ψηφίσαμε το 2006 παραμένει ανενεργός στο συρτάρι των αρμοδίων.

Κυρίες και Κύριοι,


Η θλιβερή διαπίστωση ότι η Ελλάς είναι μια διεφθαρμένη χώρα ανεπαρκών πολιτικών έκανε το γύρο του κόσμου από τα διάφορα ειδησιογραφικά πρακτορεία. Η κρίση της Ελλάδας ανέφερε τις προάλλες ο Εκόνομιστ είναι βαθύτατα πολιτική. Η έκρηξη της κοινωνικής οργής όπως τη βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες, σήκωσε το χαλί. Το χαλί κάτω από το οποίο κρύβαμε για χρόνια τα σκουπίδια μας. Δείτε τα θέματα διαφθοράς. Κανένα σκάνδαλο δεν διαλευκάνθηκε. Κανένας υψηλά ιστάμενος δεν κατέληξε στη φυλακή. Μόνο κάποιοι λίγοι έχασαν τους υπουργικούς τους θώκους και αυτό όχι με παραδειγματική υπόδειξη της εξόδου, αλλά με θερμές ευχαριστίες …για τη συνεισφορά και το έργο τους. Ωστόσο, η διαφθορά συνεχίζει να αδειάζει τα ταμεία του κράτους και την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου, αλλά και να αποτρέπει κάθε ξένη επένδυση.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Η μείωση των αμυντικών δαπανών ήταν για χρόνια ζητούμενο των δήθεν φιλολαϊκών πολιτικών. Αυτό θα ήταν πράγματι μια θαρραλέα πολιτική πρωτοβουλία, αν είχαμε προηγούμενα φροντίσει να εξυγιάνουμε τον τόσο εύφορο για διαπλοκή τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δυστυχώς δεν το πράξαμε. Δεν εξασφαλίσαμε αδιάβλητο πλαίσιο στις προμήθειες των στρατιωτικών εξοπλισμών. Αντίθετα, αφήσαμε τους μεσάζοντες και τους μεταπράτες να συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού. Αντίθετα, δώσαμε το ελεύθερο σε ορισμένους από εμάς να ενεργούν ακόμη και ως λομπίστες αυτών των οπλεμπόρων.

Κυρίες και κύριοι,

με τη σημερινή μου τοποθέτηση δεν αποκαλύπτω ασφαλώς κάτι που δεν γνωρίζετε κι εσείς, και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και η διεθνής κοινότητα και οι οικονομικοί αναλυτές και ασφαλώς ο ελληνικός λαός που νιώθει την οικονομική δυσπραγία στην δυστυχή του καθημερινότητά. Θέλω όμως να τονίσω το εξής: οι εκτροχιασμένοι εκ των προτέρων προϋπολογισμοί δυναμιτίζουν συθέμελα το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Μας απαξιώνουν ακόμα περισσότερο στα μάτια των εντολέων μας, των ελλήνων πολιτών. Επιβαρύνουν το ήδη εξαιρετικά φορτισμένο από κοινωνική ένταση κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για το μέλλον. Συνθλίβουν κάθε προσδοκία μεταρρύθμισης και αλλαγής.

Κύριοι συνάδελφοι,

Η ανασύνταξη του προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων και στο σκέλος των δαπανών είναι απαραίτητη. Η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς είναι επιβεβλημένη. Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών είναι αναγκαίος χωρίς όμως να αφεθεί η χώρα ανοχύρωτη. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για τη στήριξη των εισοδημάτων που συρρικνώνονται -όπως λαϊκίστικα προτείνει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα- είναι ακόμη μια προσπάθεια προσανατολισμένη στην ψηφοθηρία και όχι στην εξυγίανση των δημοσιονομικών του κράτους. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι και ανεδαφικός και αντιλαϊκός. Όχι επειδή δίνει λίγα, αλλά διότι δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα. Εκ των πραγμάτων, συμμέτοχος σε αυτό το σχέδιο δεν μπορώ να είμαι. Εκ των πραγμάτων θα παραμείνω παρών….

24 σχόλια:

Unknown είπε...

An den eixes xasei esy ton "ypourgiko sou thoko" den tha itan i Elladitsa mas xora dieutharmenon politikon.....
Kapoioi san esena mas eferan stin katastasi pou vriskomaste!!!!

DPurpler είπε...

Καλά, Πέτρο σε γενικές γραμμές δίκιο έχεις και καλά τα λες, αλλά η μπλογκόσφαιρα δεν λειτουργεί έτσι. Αν είναι να γράφεις μόνο για αυτοδιαφήμιση, κι όταν γουστάρεις, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ela lena ,
Pes mas , esena poio rousfetaki se kane tifli na theoreis oti enas mporei na ferei tin ellada edo.. eno 151 den mporoun na ton nikisoun na tin pane allou.

Kapoioi san esena mas eferan stin katastasi pou vriskomaste!!!!

Min aytapatasai.
Den prokeitai gia mia antarsia kai lipotaksia.

Prokeitai gia mia maxi metaksi rousfetoypotaktikon kai eleftheron anthropon.

Sintoma tha erthei na se vrei ston diko sou thoko.

Ανώνυμος είπε...

ευτηχως, που ησουν εσυ στην κυβερνηση 2004-2008 και δεν υπηρχαν τοτε προβληματα με την οικονομια. Αληθεια ποσο παιρνει ενας βουλευτης? οταν ο μισθος σας γινει οσο δικος μου 700 ευρω τοτε ελατε ολοι οι βουλευτες να τα πουμε! Αντε και καλα Χριστουγεννα εσεις με τα πολλα και εμεις με τα λιγα οπως λεει και το γνωστο ασμα.

Ανώνυμος είπε...

Οι μαθητές και οι νέοι που εξεγείρονται και διαδηλώνουν δυναμικά, απεκατάστησαν επιτελούς την χαμένη αξιοπρέπεια όλων των πολιτών της χώρας αυτής που καθημερινά τούς πατάει ένα καθεστωτικό σύστημα, βάναυσο όσο και γελοίο.
Τους φτύνει και αυτοί σηκώνοντας επί δεκαετίες το κεφάλι τους στον ουρανό έλεγαν ¨δόξα το θεό βρέχει¨.

Χρόνια τώρα όλα εξελισσόντουσαν και αναλωνόντουσαν στις οθόνες των τηλεοράσεων.
Όλη η αντίδραση καταναλώνονταν και ανακυκλωνόταν μέσα από τις ίδιες και ίδιες πρακτικές, λόγια, ατέρμονες συζητήσεις, φωνές μπροστά στην κάμερα, διακόπτουμε για διαφημίσεις και καληνύχτα σας.
Μέχρι εκεί περιοριζόταν η μικροαστική και ραγιάδικη αντίληψη της διεκδίκησης.

Οι μαθητές, τα νέα παιδιά, μάς έδειξαν πως πρέπει να διεκδικούμε, πως πρέπει να παίρνουμε την ζωή στα χέρια μάς και να φτιάχνουμε με τον αγώνα μας το παρόν μας και το μέλλον μας
Οι ραγιάδες -βολευτές-της ΝΔ έβαλαν την ουρά στα σκέλια και ψήψισαν το νέο έκτρωμα που ονομάζουν προυπολογισμό.
Μπράβο στον Πέτρο Τατούλη που όρθωσε ανάστημα και τους έριξε το φτύσιμο που τους αρμόζει.

Υ.Γ.κε Τατούλη εγώ προσωπικά δεν θα έβγαζα το σύμβολο της ΝΔ από το ιστολόγιο...θα το έβαζα ανάποδα (με τα γράμματα και τον πυρσό προς τα κάτω)

Harris είπε...

Μία ερώτηση μόνο:

Γιατί "ΠΑΡΩΝ";

Τι σημαίνει αυτό; Αναποφασιστικότητα αν ο προϋπολογισμός είναι "μάλλον καλός" ή "μάλλον κακός"; Άρνηση σαφούς θέσεως; Πολιτική ντρίπλα;

Τι σημαίνει "παρών" σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο; Στην ψήφιση προτάσεων και νομοσχεδίων, το "λευκό" δεν υφίσταται, είτε συμφωνείς είτε όχι, το "ολίγον ναι" και "ολίγον όχι" (όπως και το "ολίγον έγκυος") δεν υφίσταται, έτσι δεν είναι;

Γιατί "ΠΑΡΩΝ";;;;......

Ν. Κ. Μ. είπε...

Πέτρο δεν είσαι μόνος,
Παρών δηλώνουν καθημερινά, όσοι βρίσκονται κοντά και πάνω στα προβλήματα της χώρας, (νέοι, μαθητές, άνεργοι, εργαζόμενοι,)
Όσοι βρίσκονται στη γυάλινη σφαίρα της εξουσίας ας καταγράψουν τις ευθύνες τους για τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί στο 2008, για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν το 2009, για τις εξαρτημένες θέσεις –stage κλπ-
η πολιτική ευθύνη καταγράφεται και αποδίδεται.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις δημιουργήθηκε το παρακάτω παραποιημένο βίντεο για τη διαφήμιση της "φορολογικής συνείδησης".
http://www.youtube.com/watch?v=lXu0zVSYuF4
Είναι αντιπροσωπευτικό της αμηχανίας ,εκτός τόπου,χώρου και χρόνου, της κυβέρνησης.Ή της μ.Ρ.εποχής...Ποιοί μιλάνε για φορολογική συνείδηση?

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟ,
Χρόνια πολλά ....
εύχομαι το 2009 να γίνει δυνατή η μεταμόσχευση εγκεφάλου, να δωρίσουμε λίγο σε αυτούς που τον έχουν πραγματικά ανάγκη,
ξέρεις ποιούς....

ανώνυμος ή κανένας

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της οικονομίας είναι οτι δεν παράγει πιά τίποτα. Σύμπτωμα είναι οι μισθοί των 700Ευρώ. Πόσο θα πληρωθεί κάποιος όταν η δουλειά του είναι χαμηλής προστιθέμενης αξίας;
Λένε ότι ο τουρισμός είναι η βαρειά μας βιομηχανία. Πόσες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης προσφέρει όμως; Πόσο θα πληρωθεί ένα γκαρσόνι, μιά καθαρίστρια, ένας μπάρμαν , ένας ενοικιαστής ομπρελλών.
Βέβαια ξεκινάει από την έλλειψη τεχνογνωσίας. Οι τεχνικές σπουδές είναι χάλια, οι μηχανικοί που θα βγουν είναι ετοιμασμένοι κυρίως για πωλητές ξένων εταιρειών.
Για τις στρατιωτικές δαπάνες που αναφέρεστε το μεγάλο στοίχημα είναι η ελληνοποίησή τους. Αυτό αφορά βέβαια όλες τις προμήθειες του κράτους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να προτιμηθούν ελληνικές παραγωγικές εταιρείες (και όχι δυστυχώς αεριτζήδες). Ακόμη και πιό ακριβή να είναι μια ελληνική εταιρεια είναι αδιάφορο αφού φορολογείται στην Ελλάδα, πληρώνει Έλληνες εργαζόμενους που επίσης φορολογούνται, τα χρήματα των φορολογουμένων ξαναγυρίζουν στη χώρα. Επίσης υπάρχει και το κόλπο της προηγούμενης εμπειρίας (ακόμα και για απλές τεχνικά προμήθειες) πράγμα το οποίο αποκλείει πολλούς Έλληνες οι οποίοι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να φτειάξουν κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Kε Τατούλη γιατί ΠΑΡΩΝ και όχι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ το γελοίο κατασκεύασμα του Αλογοσκούφη ;
Γιατί να μείνουμε στη γελοιότητα;
ΠΑΡΩΝ σημαίνει ναι μεν αλλά!

Ανώνυμος είπε...

"Ο κύριος φανερώνεται στο Νώε και του λέει: Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη γη με νερό και θα κατασρέψω τα πάντα.Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα απο κάθε είδος που υπάρχει στη γη. Σε προστάζω να κατασκευάσεις μια κιβωτό...

Και ο Θεός παραδίδει στο Νώε τα σχέδια για τη κιβωτό.Με φόβο κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και αναλαμβάνει να φτιάξει τη κιβωτό. Θυμήσου, λέει ο Κύριος, πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα αρχίζει μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της γης έχουν φουρτούνα.Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει το Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.. Νώε φωνάζει που είναι η κιβωτός?

Συγχωρεσέ με κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ότι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για τη κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δεν συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό για να ξαναγίνουν τα σχέδιααπο την αρχή.Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το λιμενικό για το αν χρειάζεται η κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας βάρκες και σωσίβια. Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονάς μου, γιατι παραβίασα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας τη κιβωτό στην αυλή μου και έτσι χρειάστηκα άδεια και απο τη πολεοδομία.είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για τη Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για τη προστασία της πιτσιλωτης κουκουβάγιας.Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. Αλλά όμως ο οργανισμός προστασίας ζώων δε με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες.Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με τον σύλλογό τους.Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στη Κιβωτό αλλά δεν έχω κουκουβάγιες. Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα μου έκανε μήνυση μια ομάδα ακτιβιστών γιατι θα έπαιρνα μόνο 2 απο κάθε είδος.Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν απο το ΥΠΕΧΩΔΕ οτι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δε κάνω μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επίδραση στο περιβάλλον του επερχόμενου κατακλυσμού.Δε τους αρέσει η ιδέα οτι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του δημιουργού του σύμπαντος. Μετά οι τοπογράφοι του στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μια υδρόγειο.Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την επιτροπή ισότητας που λένε οτι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα Κύριε.Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή οτι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατι δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατι πιστευουν οτι φτιάχνω την κιβωτό για να φύγω απο τη χώρα και να μην πληρώσω φόρους.Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμος είναι αντισυνταγματικός αφου πρόκειται για θρησκευτική πράξη. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια.

Και τότε αρχίζει να καθαρίζει ο ουρανός να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες, Το ουράνιο τόξο στολίζει τον ορίζοντα. Ο νώε κοιτάζει τον Θεό με ελπίδα. Κυριε αυτό σημαίνει οτι δεν θα τα καταστρέψεις όλα?
Και απαντά ο Θεός: Μπααα δε βαριέσαι, ας το κάνει η κυβέρνηση του Καραμανλή... "

RIFIFI είπε...

Όλα καλά Πέτρο όλοι μαζί σου είναι.
Μια προσωπική απορία έχω και αν μπορείς απάντησε μου.'Εγινε φέτος μια πολύ "περίεργη" εξαγορά της Nova από την Forthnet. Πρόκειται για περίπτωση "βατοπεδίου",αλλά κανένας δεν έχει πει κουβέντα.Μάλλον να μην το ακουμπήσουμε ετσι;

Draminos είπε...

Αυτό το "παρών" εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής: αν ήμουν στην Κ.Ο. της ΝΔ θα ψήφιζα ΝΑΙ, αλλά τώρα που είμαι εκτός ας κρατάμε και μια πισινή για παν ενδεχόμενο. Μακάρι να κάνω λάθος. Ο χρόνος θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Ή ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ Ή ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ "ΠΛΑΚΑΚΙΑ".ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ_Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αναμένω μια ολοκληρωμένη, νέα πολιτική πρόταση εκ μέρους σας, η οποία θα παραδοθεί στην κρίση του ελληνικού λαού μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η χρονική συγκυρία πιστεύω πως σας ευνοεί: η γενική κρίση, οικονομική αλλά και κρίση αξιών, προσφέρεται για γέννηση νέων ιδεών και τη δημιουργία κοινωνικών κινημάτων. Ο κόσμος είναι πια υποψιασμένος και δύσπιστος, τα παραδοσιακά κόμματα που εναλλάσσονται με το σύστημα "πτώση ώριμου φρούτου" δεν πείθουν παρά μόνο όσους τρέφονται παρασιτικά από τον κρατικό κορβανά. Η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κόσμο, οφείλει όμως να μην εκδηλώνεται τυφλά στη δημοκρατία, αλλά να οργανώνεται σε πολιτική πρόταση εκπορευόμενη απευθείας από τους πολίτες. Με τις ως τώρα παρεμβάσεις σας, δείχνετε να συμμερίζεστε την αγωνία μας, μένει να προχωρήσετε ακόμα παραπέρα, με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, παρουσίαση άξιων συνεργατών - συναγωνιστών σας σε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα. Το σύστημα θα είναι απέναντί σας, οι πολίτες μαζί σας.
Εύχομαι να έχουμε νέα σας σύντομα. Καλή τύχη, είμαι μαζί σας.

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 30 Δεκέμβριος 2008
Πόρισμα - σοκ για το ΕΚΑΒ Μακεδονίας-Θράκης!



Κύριε Αβραμόπουλε τι θα κάνετε τώρα με αυτό το πόρισμα; Την σελίδα 166 που είναι η ...μοιραία την διαβάσατε; Δείτε τις καταγγελίες για το ΕΚΑΒ Μακεδονίας.

Διαβάστε προσεχτικά τα αδικήματα που τους προσάπτει ένας επιθεωρητής...

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΕΚΘΕΣΗ.

"ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Υ.Υ.Π ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΜΠ.28 /2/4/2008


ΣΕΛ.166

Z.3. ΛΗΨΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

3.1. Πειθαρχικός έλεγχος του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε στον Υπουργό Υγείας &Κ.Α, τον πειθαρχικό έλεγχο του πρόεδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. , για παραβάσεις:

(Α) για παραβάσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων άρθρου 107 του Ν.3528/07 ή του προηγούμενου δημοσιοϋπαλληλικού νομοθετικού πλαισίου:

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας στην εξυπηρέτηση ασθενών

- 1 δ: Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων

- 1 ε: Άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας

- 1 στ: Αμελής ή ατελής ή μη έγκαιρη εκπλήρωση καθήκοντος

- 1 κα: Παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος

- 1 κγ: Άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.

(Β) Για αδικαιολόγητη ανοχή προς συνδικαλιστές & υπαλλήλους των Ε.Κ.Α.Β. πόλεων της Μακεδονίας, που τους επιτρέπει να απέχουν για μακρά περίοδο από μεγάλο μέρος των κύριων καθηκόντων τους για όλες τις προγραμματιζόμενες διακομιδές ασθενών και πρόκληση μεγάλης οικονομικής ζημίας στο Ε.Κ.Α.Β., λόγω μη...
περικοπής αποδοχών των απεχόντων υπαλλήλων, ενώ…………

(Γ) Επίσης διαπιστώνουμε αδικαιολόγητη ανοχή του Προέδρου και των μελών Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β, στις διαρκείς παραβάσεις των διατάξεων του Εσωτ. Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ (βλ.σελ. 105-107 Έκθεσης)από συνδικαλιστές, οι οποίοι επιβάλουν σε υπευθύνους , ασυρματιστές και πληρώματα αποχή, όπως: ………


ΣΕΛ.171

3.2. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου σε βάρος υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.

Προτείνουμε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, νώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε βάρος των παρακάτω υπαλλήλων του Ε.Κ.Α.Β.: …….


ΣΕΛ.185

3.3. Άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου, σε βάρος του Γενικού Επιθεωρητή, Βοηθού Γενικού Επιθεωρητή και Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Προτείνουμε στον κ. Υπουργό Υγείας & Κ.Α., την άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου ,σε βάρος των παρακάτω στελεχών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.: ………

Για παράβαση των διατάξεων: ……..

Πειθαρχικά παραπτώματα

Περίπτωση 1 β: Παράβαση καθήκοντος

- 1 γ: Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας

- 1 η: Άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς η προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων.

- 1 ιστ: χρησιμοποίηση της ιδιότητας που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας η της θέσης του, για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων.

- 1 κγ: άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου.



_____________ . _____________

Ο ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟ & Ε.Δ.Ε.



Θες/νίκη 2-4-2008

Spartakos;

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα κυριε Τατουλη ειναι πως δυστηχως καμια κυβερνηση δεν κανει ποτε απολογισμο....προϋπολιγισμο κανουν ολες!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ (ΝΤΟΡΑ,ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΛΠ).
ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

h alitheia einai oti to paron simainei ayta pou leei o anonimos.

eidika otan mi evdomada meta psifise kata o idios o prothipourgos!

giati koloses?

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΛΩΣ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ
ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟ,ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΗ

Ανώνυμος είπε...

elladakouragio.blogspot.com
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ


ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΒΙΝΤΕΟ Η ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ
http://www.youtube.com/watch?v=8mZGjsgxh5E

ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΤΟΣ 2009 ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ..........

Ανώνυμος είπε...

http://universalreporters.blogspot.com/2009/01/o_16.html