Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Μια ευχή. Ένα ανέκδοτο.

Επανέρχομαι μετά από έναν περίπου μήνα διαδικτυακής αποχής. Διάβαζα ωστόσο. Aπλώς δεν έγραφα.

Στα σχόλια ορισμένων από εσάς σχετικά με την θέση μου στον προϋπολογισμό, θεωρώ ότι οι εξελίξεις επαληθεύουν την ευθεία μου αμφισβήτηση. Όσο για την απόφαση μου να ψηφίσω «Παρών» και να μην συνταχθώ με το «Όχι» της αντιπολίτευσης, έχω επαναλάβει ότι δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να αφήσω το περιθώριο να ταυτιστώ με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Τώρα, η όποια κριτική και σε αυτό το θέμα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι κακόπιστη. Έχω κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, πολλές ρήξεις, χωρίς να υπολογίσω κανένα δήθεν προσωπικό κόστος, για να μου προσάψουν κάποιοι γιατί δεν πήγα ένα βήμα παραπέρα. Δεν πήγα, διότι δεν συμφωνούσα. Απλά και ειλικρινά.

Η ευχή...

Σε αυτήν την πρώτη ανάρτηση του έτους, ας ευχηθώ έστω και ετεροχρονισμένα. Εύχομαι υγεία κατ’ αρχήν. Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί. Όλοι μαζί να πολεμήσουμε τον συντηρητισμό μας, που ναι μεν μας εξασφαλίζει ένα βέβαιο, γνωστό πλην όμως άσχημο παρόν, αλλά μας αποτρέπει από κάθε προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι μαζί να καταλάβουμε ότι ο τόπος μας δεν χρειάζεται σωτήρες. Όλοι μαζί να εμπιστευθούμε την κρίση μας και τις δικές μας δυνάμεις. Σε όλα αυτά, όλοι μας έχουμε ρόλο. Και Λόγο.

Το ανέκδοτο...

Θα κλείσω με ένα σχόλιο που άκουσα πριν από λίγες ημέρες σε μια παρέα, στην πατρίδα μου την Αρκαδία. Δια στόματος ενός ανθρώπου, που πριν από λίγο καιρό θα χαρακτηρίζαμε «βαμμένο δεξιό», εκ των ιδρυτών των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο.

Μου είπε το «ανέκδοτο του 2009», έτσι το χαρακτήρισε.

«Ξέρεις Πέτρο ποια είναι η μετεξέλιξη του κόμματός μας; Το 2004 είχαμε εναντίον μας όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους τους νταβατζήδες. Και νικήσαμε. Το 2009, αν γίνουν εκλογές, θα έχουμε μαζί μας όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους τους νταβατζήδες. Και θα χάσουμε. Αυτή ήταν η επανίδρυση μας»….

Η προανακριτική

Ps. Όποιος θέλει να διαβάσει την ομιλία μου για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μπείτε στο
http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=298&Itemid=156. Πιθανότατα να εύχονται ορισμένοι να αλλάξει η ατζέντα. Και αυτό είναι που συμβαίνει κατά κανόνα άλλωστε. Εκτός κι αν αρθρώσουμε όλοι τον λόγο που μας πρέπει.

10 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Ώρες ώρες κ. Τατούλη νομίζω ότι ούτε εσείς, ούτε οι αρκάδες φίλοι σας με τα ανέκδοτά τους. Εσείς δηλαδή όλο αυτό τον καιρό, από το καλοκαίρι και μετά, έχετε διαπιστώσει ότι τα ΜΜΕ και οι νταβατζήδες είναι με το μέρος της ΝΔ; Έλεος δηλαδή, εσείς θα μας τρελάνετε!

IdentityCafe είπε...

Πολυ σωστο αυτο για 'τον συντηρητισμο' μας... σε μια περιοδο οπου υπαρχει τεραστια συγχυση, οπου οι πιο συντηρητικες μουχλιασμενες αποψεις ακουγονται και αναμασωνται κυριως απο τους αυταπαγγελτα 'προοδευτικους', θελει μεγαλα κοτσια να στηριξει κανεις ορθο λογο περα απο στερεοτυπα... σε μια χωρα οπου και το "εναλλακτικο" ειναι θλιβερα προβλεψιμο...
Νεος τροπος σκεψης με ανθρωπους που να τον στηριζουν λοιπον...

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΓΟΝΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ...
ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .ΜΙΑΣ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ . ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
ΕΘΝΟΣ ,ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΩΤΟ (ΨΕΜΑ) ΘΕΜΑ MEGGA ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ ΙΝ.GR, MEGGA . ΜΗΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ Η ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ .
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΟΥ ΡΩΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
ΝΑΧΙΟΣ

Πέτρος Τατούλης είπε...

Καλή χρονιά και σε ευχαριστώ για τις από βάθος καρδιάς ευχές σου...Δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ για τους νταβατζήδες, αφού είναι copyright του κ. Καραμανλή. Αν εσύ προτιμάς να τους βλέπεις ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, μάλλον η μακρά πολιτικοποιημένη σου πορεία δεν σου έχει δώσει τη δυνατότητα να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές και τις εικόνες. Εγώ αδελφέ δεν έχω λεφτά να πληρώσω στρατιές δημοσιογράφων, ούτε και χρησιμοποίησα ποτέ τα δικά σου λεφτά να το κάνω. Αν αυτό που βλέπουμε σήμερα, σου θυμίζει κάτι από Νέα Δημοκρατία, τότε δεν ήσουν ποτέ μαζί μας συνειδητά.

Με ειλικρινείς ευχές, διότι την ειρωνία την αποστρέφομαι. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να επηρεάζει την εγγενή μας ευγένεια.

ps. δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να καυχηθεί ότι έχει δώσει περισσότερους αγώνες από εμένα για την παράταξη, φίλε μου. ούτε κι εσύ ασφαλώς

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη,

Εισαι όπως πάντα σωστά τοποθετημένος.
Νομίζω όμως οτι θα πρέπει να επικοινωνείς με το κοινό και να τοποθετείσαι πιο συχνα, γιατί η απουσία απομακρύνει.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι όταν κάποιος είναι εκτός των τειχών, χρειάζεται περισσότερη (αυτό)πειθαρχεία από όταν είναι εντός.

Πολιτική ανάλυση είπε...

Κύριε Τατούλη,
παρακολουθώ για πρώτη φορά το ιστολόγιό σας και έχω εντυπωσιαστεί. Αν το διαβάσει κάποιος που δεν γνωρίζει την ιστορία σας, δεν θα πίστευε ποτέ ότι είστε μέλος της ΝΔ. Όχι γιατί διαφωνείτε με τις απόψεις τους, αλλά επειδή στην ΝΔ, δεν υπάρχει κανένας να μιλάει ειλικρινά! Αυτό είναι φαινόμενο. Ένα ολόκληρο κόμμα, βουτηγμένο μέσα στο ψέμα!
Το ανέκδοτο είναι μοναδικό. Η ΝΔ θα είναι το μόνο κόμμα που θα έχει τον ικανότερο πρόεδρο (βάση δημοσκοπήσεων), τα ΜΜΕ με το πλευρό του, ωστόσο θα χάσει τις εκλογές. Τι πάθατε? Είχατε καιρό να φάτε και πέσατε με τα μούτρα?
Καλη χρονιά και δημιουργικές ιδέες!
politikianalisi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ Τατούλη,

Θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά με τον τρόπο που οι κυβερνήσεις κυβερνούν.
Οι βουλευτές αποτελούν την νομοθετική εξουσία.
Οι υπουργοί την εκτελεστική.

Πως γίνεται ένας βουλευτής να συμμετέχει και στις δύο ταυτόχρονα? Δηλαδή το πρωί να φοράει το κουστούμι του υπουργού και το βράδυ του βουλευτή??

Πως είναι δυνατόν ένας βουλευτής-υπουργός να λάβει ορθά μέτρα όταν ξέρει ότι βάζει σε κίνδυνο την βουλευτική του επανεκλογή ?

Η χρήση πολιτικής στην οικονομία μας φέσωσε με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που θα το πληρώνουμε για πάντα με δυσβάστακτες επιπτώσεις στην ζωή μας.

Σύμφωνα με τον Παπουτσή σε απάντηση στην Πετραλιά «Εμείς αυξήσαμε το δημόσιο χρέος για να εκδημοκρατίσουμε την χώρα» και δεν βρέθηκε να του δώσει κάποιος μια καρπαζιά και να του πει ότι ένα χρεωμένο κράτος είναι υπόδουλο.

Ποια είναι η γνώμη σας??

Ζευγολατιό

Πέτρος Τατούλης είπε...

Καλημέρα φίλε μου από το Ζευγολατιό.

Έχω μιλήσει επανειλημένως για την ανάγκη χάραξης μιας εθνικής πολιτικής στους τομείς που αφορούν όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας ή ιδεολογικής προτίμησης. Αυτοί οι τομείς είναι η υγεία, η παιδεία, η εθνική ασφάλεια, η οικονομία και η εξωτερική πολιτική. Πρέπει να επιτευχθεί η συναίνεση σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και πάνω σε αυτή τη βάση να πούμε ότι πορευόμαστε για την επόμενη δεκαετία. Ανεξάρτητα από το ποιες δυνάμεις θα βρεθούν στο τιμόνι της χώρας σε κάθε περίοδο. Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα συνεχίσει να μας απασχολεί η παραπολιτική και να ξαναβλέπουμε φαινόμενα συνταγματικής καταστρατήγησης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, όπως η τελευταία αστειότητα με τον προυπολογισμό: αρκούσε η προσχηματική αναδόμηση του υπουργού οικονομίας για να αναθεωρήθεί μόλις μερικές ημέρες από την ψήφισή του το κορυφαίο εργαλείο ελέγχου των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. Και βέβαια, όλα αυτά που βλέπουμε με την αναίσχυντη παροχολογία που ζημιώνει οφθαλμοφανώς τις επόμενες γενιές. Για το δημόσιο χρέος έχω μιλήσει επισταμένως(όχι σήμερα εδώ και χρόνια) στις τοποθετήσεις μου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού. Μπορείτε να τις δείτε στο www.tatoulis.gr.

Μάρκος είπε...

Με καθυστέρηση λίγων ημερών μπήκα και πάλι στο ιστολόγιό σας, για να δω την απύθμενου ομολογουμένως θράσσους απάντησή σας στο σχόλιό μου. Προφανώς τα εξώφυλλα στα περιοδικά του ΔΟΛ, ως υπουργός, με το πούρο στο χέρι, τα έχετε ξεχάσει, ή μήπως σας είχαν ναρκώσει κατά την φωτογράφιση και δεν καταλάβατε τίποτα;
Όσο για τα περί ειρωνίας, υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνία από τον κομπασμό σας "δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να καυχηθεί ότι έχει δώσει περισσότερους αγώνες από εμένα για την παράταξη, φίλε μου. ούτε κι εσύ ασφαλώς". Μην λέτε τέτοια γιατί θα σηκωθούν μέχρι και οι πέτρες κ. Τατούλη μου. Εγώ δεν αγωνίστηκα για την ΝΔ στα σχολεία και στους δρόμους, όχι στα Συγκροτήματα! Έλεος δηλαδή!