Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Η μπάλα στο δικό σας γήπεδο: Μην πληρώνετε την ΕΡΤ!

Το ζήτημα της κρατικής τηλέορασης, της φαυλότητας, της ανηθικότητας και της μετριότητας που εξελίσσεται στην "αυλή" της τα τελευταία χρόνια με έχει πολύ απασχολήσει. Αν και συνήθως από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σπάνια προκύπτουν συγκρεκριμένες απαντήσεις, ακόμη σπανιότερα παράγονται βελτιώσεις σε τεκμαρτές ανομίες ή παρατυπίες του συστήματος, προχώρησα σήμερα σε κατάθεση δύο ερωτήσεων/ αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία τόσο της ΕΡΤ όσο και του λεγόμενου καναλιού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ο λόγος για τον οποίο απευθύνομαι και πάλι στο διαδίκτυο είναι διότι μετά από μια περίοδο περισυλλογής συνεχίζω να τον θεωρώ χώρο δυνατότητων διεκδίκησης ενός καλύτερου ατομικού και συλλογικού μέλλοντος. Το τι είχε προτείνει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη σχετικά με την ΕΡΤ (είχε προτρέψει τους πολίτες να μην καταβάλουν το σχετικό τέλος, αλλά να καταβάλουν ίσο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών) είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Πολλοί Bloggers έχουν κινηθεί πρόσφατα στην ίδια κατεύθυνση. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά μετά από λίγο η πρωτοβουλία αυτή πάγωσε ή περιορίσθηκε η διασπορά της. Επανέρχομαι στην πρόταση, την προσυπογράφω, δηλώνω ρητά ότι ως πολίτης δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να διαιωνίζω το μικρό αυτό κομμάτι από το σάπιο κάδρο της σημερινής εικόνας της χώρας. Ως πολιτικός απαιτώ απαντήσεις και κάθαρση σε αυτό το απόστημα παλαιοκομματικής μικροπολιτικής και τριτοκοσμικού κυβερνητικού προπαγανδισμού. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας. Αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να βάλουν απέναντι τους το σάπιο σύστημα και τους πολίτες που το ανέχονται.



Το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων που κατέθεσα μπορείτε να το δείτε στην προσωπική μου ιστοσελίδα http://www.tatoulis.gr/

14 σχόλια:

NeverOnAir είπε...

Μόνο αν βγεί το ΚΚΕ θα διορθωθεί η ΕΡΤ, γιατί το Κόμμα θα έχει τον 902!

Unknown είπε...

Τωρα που ειστε.....στην απ' εξω κυριε Τατουλη, θυμηθηκατε τα χαλια της κρατικης τηλεορασης, ενω τιποτε δεν εχετε να πειτε για το σκουπιδαριο της.... λεγομενης ιδιωτικης τηλεορασης η οποια αφου επαιξε ενα μεγαλο διαστημα με τις ψευτοεπαναστασεις σας σας πεταξε σαν αδειο σακι.

ΜΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ είπε...

κ.Τατούλη

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ως συνδικαλιστής και Πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος που αριθμεί 12.140 ενεργά μέλη ενώ πληρώνουμε όλοι μας την ΕΡΤ δεν μας έδωσε πότέ βήμα να ακουστούν τα προβλήματα του κλάδου μας
όσες φορές επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους παίζανε ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Δηλαδή πληρώνουμε όλους αυτούς τους ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ θέλουμε δεν θέλουμε και με ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΟ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟ το ΚΡΑΤΟΣ

Σταμάτης Μέλλος
Πρόεδρος Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος

Draminos είπε...

Πιστεύω πως θα το διαβάσουν πολύ περισσότεροι αν το δημοσιεύσεις και στο facebook ως νέα ομάδα με τίτλο "μη πληρώνετε την ΕΡΤ", όπως έχεις κάνει ήδη μια φορά με το "όχι στην ατιμωρησία των ολίγων. Ισονομία και δικαιοσύνη".

gd είπε...

Η δημόσια τηλεόραση ίσως εμφανίζει όλα αυτά τα φαινόμενα που περιγράφετε, όμως η λύση δεν είναι να μην την πληρώνουμε, διότι παραμένει όαση μέσα στην έρημο της εγχώριας ιδιωτικής τηλεόρασης η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι απαράδεκτη, έτσι για να το πούμε ευγενικά...
Η ΕΤ1 και η ΕΤ3 έχουν εξαιρετικές εκπομπές οι οποίες πραγματικά αξίζουν να υπάρχουν και ας μην κάνουν 'νούμερα'.

makis είπε...

Mporoume na min plironoume????

Simos είπε...

να μην πληρώνουμε, συμφωνώ απόλυτα. Αλλά πως θα γίνει αυτό αγαπητέ κύριε Τατούλη; Δείξτε μας το δρόμο κι εμείς ακολουθούμε!

nkour είπε...

τρια πουλάκια κάθονταν. ο θείος μου που δεν πλήρωνε την ερτ και πλήρωνε μόνο το κομμάτι της ΔΕΗ αλλά όχι στην ΔΕΗ (γιατί δεν το δέχεται) τελικά η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα και ήταν με κεριά για αρκετό καιρό.

πάρτε μια λιμουζίνα κι εσείς μπορείτε και παρατήστε μας με τις βλακείες σας, εσείς και μέγας απόστολος κακλαμάνης

ΜΙΧΕΛΗΣ είπε...

ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.ΦΕΤΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΠΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ.
ΑΣΤΕΡΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΙΓΡΗ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ.

ηλεκτρολογος είπε...

Τι εχετε να πειτε για την αρση της ασυλιας των βουλευτων?Συμφωνειται?Πειτε μου εναν πολιτικο υπουργο η βουλευτη που να καταδικαστηκε.Θα σου πω εγω. ΚΑΝΕΝΑΣ. Και ξερεις γιατι?ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΑΚΑς ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.Εγω προτεινω ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Να ψηφισουν μονο οι βολεμενοι.

Parathritis είπε...

Κύριε Τατούλη θέλουμε απο σάς περισσότερες εμφανίσεις και αναρτήσεις ειδικά αυτόν τον καιρό.
Οι απόψεις ενός ανθρώπου που άν και πάντα εκλεγμένος πρώτος βουλευτής στον νομό του, τόλμησε να κοντραριστεί τόσο σκληρά με το Καραμανλικό κατεστημένο κάτι που δέν έκανε κανένας άλλος είναι πάντοτε οι πιό ενδιαφέρουσες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ . . . . . .


ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΘΑ ΡΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ

ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ !!!
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ανώνυμος είπε...

debate σημαίνει :

[dibEit]

ουσ. συζήτηση πρότασης (σε κοινοβούλιο κτλ.): the bill was approved after a long debate το νομοσχέδιο εγκριθηκε μετά από μακρά συζήτηση # αντιπαράθεση (γνωμών), (δημόσια) συζήτηση, (δημόσιος) διάλογος: his resignation caused much public debate η παραίτησή του προκάλεσε πολλές δημόσιες συζητήσεις § heated debate ξαναμμένη συζήτηση, έντονη αντιπαράθεση § question in debate (το) υπό συζήτηση θέμα

αρα χτες ήταν στημένες ερωτήσεις

Giorgos Iraklio είπε...

Κύριε Τατούλη,
Σας χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι κρίμα ν' απουσιάζει μια ορθολογική φωνή από τα δημόσια πράγματα;;;
Τις καλύτερες μου ευχές.