Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Καμία εξαίρεση!

Επανέρχομαι στο θέμα της διαφθοράς, αν και θεωρούσα ότι έχω τοποθετηθεί διεξοδικά, για τρεις λόγους. Κατ’ αρχήν, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει, οφείλω να απαντήσω για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω χάριν σκοπιμοτήτων ή άλλων σχέσεων. Δεύτερον, θεωρώ ότι το ζήτημα της Siemens είναι κορυφαίο για την πολιτική ζωή του τόπου. Τρίτο, παρατηρώ μια «άμπωτη» στην ενημέρωση, για ανεξήγητες λογικά αιτίες. Τελευταίο, η ίδια η πραγματικότητα επιβάλει πλέον σε όλους εμάς να καταλήξουμε κάπου σχετικά με την συμπεριφορά που θα αξιώνουμε από τους πολιτικούς μας. Το τεκμήριο πολιτικής ενοχής (που βλέπω ότι έχουμε ξεκινήσει να το συζητάμε τουλάχιστον μεταξύ μας) είναι πλέον επιβεβλημένο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εξυπηρετήσεις, χωρίς εκπτώσεις. Οπότε, ας πάρει το διαδίκτυο τα ηνία.

Το ελληνικό «θαύμα»…

Προφανώς, στην Ελλάδα οι Έλληνες έχουμε βρει τα μυστικά κλειδιά του Παραδείσου! Διότι, πώς αλλιώς παρά Παράδεισο θα μπορούσε να περιγράψει κανείς μια χώρα, όπου όλες οι κυβερνήσεις διατρανώνουν υψηλότατο ηθικό ανάστημα («Όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη». «Όλα στο φως» κοκ) και όπου η Δικαιοσύνη διαχρονικά δεν έχει εξεύρει/ καταλογίσει ευθύνες σε όποια υπόθεση φάνηκε να συγκλονίζει προς στιγμήν την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και την εντιμότητα του συστήματος;

Τι κρίμα όμως που τις εικόνες αυτές του δικού μας παραδείσου δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε με άλλους! Όπως για παράδειγμα ... τους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι καταγράφουν χειροτέρευση των δεικτών διαφάνειας στη χώρα μας, κατατάσσοντας την ουραγό στην Ευρώπη των 15 και πίσω από χώρες με πολύ πιο πρόσφατη δημοκρατία.

Βέβαια, και απέναντι σε αυτούς υπάρχει έτοιμη απάντηση των διαφόρων θαυματοποιών/ επικοινωνιολόγων: ξένος δάκτυλος, υπονομευτές, σκοτεινά κέντρα, ασύμμετρες απειλές κοκ.

Τα θαύματα όμως κρατούν δυστυχώς μόλις τρεις μέρες και οι θαυματοποιοί/ επικοινωνιολόγοι αποδεικνύονται μικροί «παπατζήδες»…


…που κράτησε τρεις μέρες.

Το «θαύμα» τελειώνει λοιπόν. Έγραφε μεταξύ άλλων η Καθημερινή της περασμένης Κυριακής, με αφορμή την υπόθεση Siemens: «Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση και κρίνουν πράξεις και παραλείψεις των αρχών. Αυτή τη φορά, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως αυστηροί, επειδή έχουν κουραστεί από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για κάθαρση. Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο με πολλές διεθνείς πτυχές. Οι συνήθεις πρακτικές του πολιτικού μας συστήματος, να σκεπάζει οτιδήποτε μπορεί να το φέρει σε δύσκολη θέση, δεν μπορούν να αποδώσουν. Γι’ αυτό και οι πολιτικοί σχηματισμοί πρέπει να ψάξουν για τα σάπια μήλα και να προχωρήσουν σε αυτοκάθαρση. Διαφορετικά, θα απαξιωθούν και θα το αξίζουν...»

Την ιδιομορφία της υπόθεσης Siemens την έχω επισημάνει από την πρώτη στιγμή. «Με την εμπλοκή της χώρας μας στην σκανδαλώδη υπόθεση δωροδοκιών της Siemens υπονομεύεται η αξιοπιστία της στο παγκόσμιο στερέωμα. Ως εκ τούτου, η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο της χώρας και για τη φερεγγυότητα όλων μας. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε. Θέλουμε. Μπορούμε; Διαθέτουμε τα εργαλεία; Έχουμε θεσμούς άξιους να καταστείλουν τα φαινόμενα διαφθοράς; Και ακόμη παραπέρα: διαθέτουμε θεσμούς που θα προλάβουν τα επόμενα, που με μαθηματική ακρίβεια είναι ante portas;», έγραφα τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ελευθεροτυπία (http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=138), για να καταλήξω «Ας το χωνέψουμε όλοι μας καλά. Η υπόθεση Siemens δεν είναι ένα ακόμη σκάνδαλο, που με βάση την εμπειρία θα αναλωθεί στα τηλεπαράθυρα και θα γίνει χαρτοπόλεμος, μαζί του και οι όποιες ευθύνες προσώπων. Μια τέτοια τυχόν αποκάλυψη θα δυναμιτίσει αναμφίβολα σε μεγαλύτερο βαθμό τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος που ήδη παραπαίει. Δεν υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Σε αυτήν την κρίση πρέπει επιτέλους να έλθει η κάθαρση. Αν δεν έλθει, τότε η διαφθορά που το σύστημα γεννάει και αναπαράγει, θα καταβροχθίσει και το ίδιο. Και το χειρότερο, θα βυθίσει την χώρα, που αβοήθητη θα μείνει στο ράφι…».


Χωρίς αναβολή η (αυτό)κάθαρση.

Έγραφα λοιπόν, τότε ότι σε αυτήν την κρίση πρέπει να επέλθει η κάθαρση. Όσο δυνατός κι αν είναι ο κλυδωνισμός που θα υποστούν τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Χωρίς αποθέματα τόλμης και σκληρής αυτοκριτικής , το τοπίο δεν θα ξεκαθαρίσει. Εμμένω λοιπόν στην πάγια θέση μου περί απομάκρυνσης όλων εκείνων που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Μόνοι τους πρέπει να παραιτηθούν προκειμένου να κριθούν από τη Δικαιοσύνη χωρίς τη βαριά σκιά του πολιτικού τους ονόματος, στη λογική του τεκμηρίου της πολιτικής ενοχής. Και στη συνέχεια, εφόσον δικαιωθούν, να επανέλθουν. Κι αυτό διότι, ναι μεν ποινικά είναι αθώοι μέχρι να αποδειχτεί κάτι διαφορετικό, πολιτικά όμως είναι ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Είναι ένοχοι διότι θεώρησαν ότι οι πολιτικοί μπορούν να έχουν «φίλους» ή «κοινωνικούς γνωστούς» που κάνουν «διευκολύνσεις». Όπως πολιτικά ένοχοι υπήρξαν και στο παρελθόν όσοι «συνελήφθησαν» να ψεύδονται ενώπιον του ελληνικού λαού για «διαμεσολαβήσεις» ανάμεσα σε δημοσιογράφους και κρατικούς αξιωματούχους ή κατηγορήθηκαν για «διαμεσολαβήσεις» με τη δικαιοσύνη. Όπως πολιτικά ένοχοι είναι και όσοι ενήργησαν ως λομπίστες εμπόρων όπλων ή όποιων άλλων μεγαλοσυμφερόντων. Σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια, διανοητική ανεπάρκεια, πολιτική αφέλεια; Λίγο ενδιαφέρει. Το ζητούμενο είναι οι σκιές που απλώνονται πάνω από τον δημόσιο βίο να ξεκαθαρίσουν.

Το ζήτημα επί τω προκειμένω (και για την ώρα) δεν είναι ποινικό. Είναι πολιτικό. Είναι ζήτημα πολιτικής ευθύνης και πολιτικού πολιτισμού. Μένει σε εμάς να αποφασίσουμε ποια πολιτική ηθική επιλέγουμε: μια χαλαρή/ συμψηφιστική/ συμβιβασμένη, που κινείται με κλισέ του στυλ «παντού τα ίδια γίνονται», ή με συνωμοσίες του ύφους «άλλοι ‘μασήσανε’ τα πολλά». Ή μια ηθική απόλυτη/ έντιμη/καθαρή, όπου ο πολιτικός θα επιλέγει το δρόμο της παραίτησης, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του και στη συνέχεια αφού συμβεί αυτό να επανακάμπτει; Η πρώτη είναι προσβλητική για όλους μας. Η δεύτερη είναι μονόδρομος στο σημείο που έχουμε φτάσει.

Άλλωστε, αν πράγματι ισχύουν τα περί διαδοχής στην κεντροδεξιά και τα περί ακήρυχτου, υπόγειου και ύπουλου πολέμου ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους (όπως διακινείται το σενάριο τις τελευταίες ημέρες), τότε η αυτόβουλη αποχώρηση επιβάλλεται και από τις προσωπικές/ οικογενειακές στρατηγικές και φιλοδοξίες.

Μια ακόμη επισήμανση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μία ακόμη επισήμανση. Έχω εκφράσει πλειστάκις τις αντιρρήσεις μου σχετικά με την παραπομπή όλων των μεγάλων ζητημάτων στη δικαιοσύνη από τη μια πλευρά και την εμμονή μας στην πολιτική αδράνεια από την άλλη. Άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνω ότι «η χώρα κυβερνάται από εκείνους που ο ελληνικός λαός εξέλεξε, και όχι από τη Δικαιοσύνη». Ας αποδεχτούμε ωστόσο, για την οικονομία της συζήτησης ότι όσοι υποστηρίζουν «να αφεθούμε στα χέρια της Δικαιοσύνης χωρίς να ενεργούμε εμείς οι ίδιοι» ότι έχουν δίκιο. Σε αυτό όμως το σημείο ανακύπτει αβίαστα ένα ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή που έχουμε αναγάγει τη δικαστική έρευνα σε πανάκεια, να σπεύδουμε να προ(κατά)λάβουμε και τα πορίσματά της; Και εξηγούμαι.
-Ο υπουργός δικαιοσύνης δηλώνει (την ώρα που ‘τρέχει’ η έρευνα) ότι «δεν υπάρχουν υποψίες ή σκιές υποψιών για πολιτικούς» που να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens.
-Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στην εν λόγω διαπλοκή.
-Και τέλος, στο ίδιο επίπεδο κινείται και ο γραμματέας της ΝΔ, αναφέροντας ότι «το κόμμα δεν έχει καμιά εμπλοκή με την υπόθεση».
Και το ερώτημα διττό: Αν λοιπόν, οι αρμόδιοι γνωρίζουν, προς τι η δικαστική έρευνα; Και αν πάλι δεν γνωρίζουν, προς τι η σπουδή να προεξοφλήσουν την έκβαση της διαδικασίας;


Επίλογος

Για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι βέβαιος ότι τα παραπάνω δεν είναι παρά επικοινωνιακά ατοπήματα, στην προσπάθεια να κατευναστεί η κοινή γνώμη και να διασωθεί η αξιοπιστία του συστήματος. Πρέπει ωστόσο να έχουμε κατά νου ότι τα περιθώρια υπομονής του ελληνικού λαού εξαντλούνται και ότι οι πολίτες έχουν πάψει προ πολλού να μας εμπιστεύονται. Με τέτοιες επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε τη δικαιοσύνη δείχνουμε να εμπιστευόμαστε (αντίθετα δημιουργούμε περί του αντιθέτου υπόνοιες), ούτε το σύστημα διασώζουμε, ούτε βέβαια και τον προσωπικό του πολιτικό βίο ο καθένας μας διασφαλίζει. Και κάτι τελευταίο: είτε αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες στην υπόθεση siemens είτε όχι, o ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση θα μας εμπιστευθεί εκ νέου (έστω κι αν αριθμητικά είμαστε κατά τι λιγότεροι). Στην δεύτερη περίπτωση όμως, αργά ή γρήγορα θα δρομολογηθεί και το τέλος του δικομματισμού, όπως μέχρι σήμερα τον έχουμε γνωρίσει, και λίγο θα νοιάζουν πλέον εκλογολογίες, διαδοχολογίες και ανασχηματολογίες.... Η διαλεύκανση της υπόθεσης της Siemens είναι θέμα επιβίωσης για όλο το σύστημα και για τον καθένα ξεχωριστά. Και αυτό δεν πρέπει καθόλου να το ξεχνούμε.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Commercial Value φαβορί για την ΑΓΡΑΣ http://www.fmvoice.gr/

Γράφει ο Λάμπρος Πολύζος
Επιβεβαιώνει την FmVoice.Gr ο Δημήτριος Βιδάλης

Ανατρέπει τα δεδομένα ο Παύλος Ψωμιάδης

Όλο και πιο κοντά στην Αγροτική Ασφαλιστική βρίσκεται ο Παύλος Ψωμιάδης και η Commercial Value, καθώς το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων που φέρονταν ως υποψήφιοι παραμένει χαλαρό, ενώ όλο και περισσότερο φαίνεται ότι αυτό που θα βαρύνει στο deal είναι η πολιτική απόφαση.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΑΤΕ κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μεγαλώσει την «προίκα» της θυγατρικής της. Έτσι, στο προς πώληση πακέτο εκτός από ποσοστό (που μπορεί να ανέλθει μέχρι και 51%) και το management, περιλαμβάνεται και η προνομιακή δυνατότητα του αγοραστή να χρησιμοποιεί το δίκτυο της ΑΤΕ (για αρκετά χρόνια) προκειμένου να διαθέτει τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα. Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ΑΤΕ προσπαθεί να δημιουργήσει κίνητρα για τους ξένους ενδιαφερόμενους-που δεν έχουν τις διευκολύνσεις τραπεζικού «βραχίονα»-ώστε να υπάρξει και άλλη επιλογή στην τελική ευθεία πλην της Commercial Value.

Ωστόσο, εύλογα, έχουν δημιουργηθεί απορίες και αμφισβητήσεις για αυτούς τους χειρισμούς. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση φίλου του fmvoice.gr, ο οποίος αναρωτιέται αν η χρηματιστηριακή τιμή της ΑΓΡΑΣ, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, αντανακλά ή όχι, και στο αποκλειστικό δικαίωμα προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της Τράπεζας;

Επιβεβαίωση του deal

Πριν από λίγο πάντως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value το ενδιαφέρον της εταιρείας για την εξαγορά του 51% της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Βιδάλης, καταρχήν υπάρχει ενδιαφέρον της επιχείρησης για την εξαγορά του 51% της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value κατά 30 εκατ. ευρώ στην οποία θα συμμετάσχουν η Aspis Holdings με 10 εκατ. ευρώ και ο όμιλος Aspis με 20 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αναμένεται να έχουν εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας μέσα στον Ιούνιο.

Αποτελέσματα τριμήνου

Κάμψη εμφάνισε η κερδοφορία της ΑΤΕ Ασφαλιστική, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο εταιρείας, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή ασφαλίστρων ενισχύθηκε το εν λόγω διάστημα κατά 3,3%, στα 53,6 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας, αυτά υποχώρησαν σε 2,7 εκατ. ευρώ από 4,0 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

Περί δημοσκοπήσεων και άλλα συναφή

Σύνθεση εκλογικού σώματος

Νέα Δημοκρατία
Α.25% πυρήνας που περίμενε τόσα χρόνια. Τώρα βρίσκεται στην εξουσία εκπροσωπείται από ενδιάμεσους (1%) καρπώνεται , τραβάει γερά κουπί να μην χαθούν τα κεκτημένα.(Εχω το γνωστό του γνωστου και λοιπά συναφή αξιοκρατικά)
Β.10%Ψηφίζουν με συνείδηση το κόμμα
Γ.5%Αρνητική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέλουν το Α του ΠΑΣΟΚ να κάνει ότι θέλει.

ΠΑΣΟΚ
Α.20% ευνοημένοι κατά τους αιώνες. Φυσικά και περιμένουν με τα γαμψά τους νύχια την αλλαγή
Β.10%Ψηφίζουν με συνείδηση το κόμμα
Γ.5%Αρνητική ψήφος στη Ν.Δ γιατί δεν θέλουν το Α της Ν.Δ να κάνει ότι θέλει.


Μα δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αν οργανώνει ο βουλευτής την καμπάνια του με λάφυρα (siemens) πως θα περιμέναμε να πείσει τους ψηφοφόρους του .
Με ιδέες;


Σάββας

mikros fokion είπε...

"Ο υπουργός δικαιοσύνης δηλώνει (την ώρα που ‘τρέχει’ η έρευνα) ότι «δεν υπάρχουν υποψίες ή σκιές υποψιών για πολιτικούς» που να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens."
η πρωτη ατακα που μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας αυτην την δηλωση ηταν: Βεβαιότητα υπάρχει!
συμφωνω μαζι σου περι πολιτικης ενοχης.
επισης νομιζω πως εφτασε ο καιρος οι δυο "μεγαλοι" πολιτικοι σχηματιμοι με τις τοσες σκιες και σκανδαλα, αλλα και με την αντιλαικη πολιτικη τους να καταρρευσουν...
γιατι καθε μερα λες δεν γινεται να παμε χειροτερα και δυστυχως ανακαλυπτεις οτι υπαρχει ακομα χειροτερα


http://mikrosfokion.blogspot.com

jk είπε...

Σε ένα βαρυσήματο άρθρο του , «ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ», του 2003, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, Υπουργός Δικαιοσύνης της Ν.Δ. μέχρι πέρυσι, κάνει αναφορά και στην σχέση διαφθοράς και της ακρίβειας: (δές εδώ):
http://www.idkaramanlis.gr/html/publis/pdf/EMFASH_15.pdf
«Η διαφθορά δεν είναι μόνο ηθικό μέγεθος. Έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος, καθώς υπονομεύει την παραγωγική οικονομία και έχει άμεσες βαρύτατες συνέπειες τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στην τσέπη, ατομικά, ενός εκάστου πολίτη.»
«Η διαπλοκή και η διαφθορά υποσκάπτουν το εισόδημα, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα δημοσιονομικά, το φορολογικό σύστημα, την ποιότητα των παρεχομένων αγαθών και υπηρεσιών. Αναμοχλεύουν τον πληθωρισμό. Υποθάλπουν τον παρασιτισμό και την αναξιοκρατία. Διαβρώνουν κάθε δυνατότητα και προοπτική υγιούς ανάπτυξης. Και καταδικάζουν τον τόπο σε τριτοκοσμικού τύπου οικονομική και ηθική μιζέρια».
Στο ίδιο άρθρο του, 7 σελίδες παρακάτω και αφού αναφέρεται διεξοδικά στα «Χρήμα και Πολιτική» και «Οι ρίζες του κακού», γράφει:
«Πιστεύω βαθιά ότι η εξάλειψη της διαφθοράς είναι η πρωταρχική αποστολή της Ν.Δ. ως κυβέρνησης – σε λίγους μήνες. Όπως επίσης πιστεύω – γνωρίζω – ότι ο σημερινός Πρόεδρός της, Κώστας Καραμανλής, έχει όχι μόνο την πρόθεση και την βούληση, αλλά και την δομή προσωπικότητας που απαιτείται για να δώσει με επιτυχία τη δύσκολη, πολυεπίπεδη μάχη κατά της Λερναίας Ύδρας….»
Λίγο φαίνεται να συνειδητοποιούσε ο κ. Παπαληγούρας ότι το Υπουργείο του σύντομα θα γινόταν η Ψιττάλεια των λυμάτων της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή. Όπου τα στερεά απόβλητα του κυβερνώντος κόμματος θα υφίσταντο τον απαραίτητο βιολογικό καθαρισμό για την ‘σωτηρίαν των ψυχών ημών’, και την προστασία του περιβάλλοντος. Με μόνο πρόβλημα την εύρεση χώρου εναποθήκευσης της λάσπης, των βουνών της μαύρης λάσπης που παρήγαγε το σύστημα.
Σήμερα βέβαια τον Έλληνα πολίτη τον καίει η ακρίβεια. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και όπως ξέρει καλά ο Πέτρος Τατούλης, γιατί το ανέφερε, είτε εδώ είτε στην Αμερική, “it’s the economy stupid”. Αυτό που δεν μπορεί να αγνοήσει πλέον ο κ. Καραμανλής είναι πως αν η ακρίβεια κάνει αυτό το βουνό της λάσπης να διολισθήσει, σίγουρα θα τον συμπαρασύρει κι αυτόν και το συνάφι του πάλι πίσω στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και όχι μόνον. Θεία δίκη!

Παραπολιτική είπε...

Aγαπητέ κύριε Τατούλη ,

Για ακόμα μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σας αν και πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα πρέπει να συμβουλευτώ κάποιο ψυχίατρο...

Και για να γίνω πιο σαφής.

Όλα αυτά που λέτε είναι παρα πολύ σωστά και περιέχουν μεγάλη δόσης αλήθειας.

Έχω όμως μια απορία.

Τι κάνετε εσείς για όλα αυτά ;

Είστε εκλεγμένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Τι προσπάθειες κάνατε για να αλλάξουν όλα αυτά ;

Ο αρχηγός του κόμματος σας προεκλογικά σήκωσε το λάβαρο του πολέμου ενάντια στην διαφθορά και τους "νταβατζήδες".

Εγώ βλέπω ότι οι ίδιοι μεγαλο-εργολάβοι εξακολουθούν να αναλαμβάνουν τα μεγάλα έργα , οι ίδιοι "νταβατζήδες" ελέγχουν τον ΟΠΑΠ κτλ...

Λοιπόν ;

Εσείς τι κάνετε για όλα αυτά ;

Πώς τα ανέχεστε και παραμένετε βουλευτής ;

Περιμένετε καρτερικά τη διαγραφή σας από τον πρωθυπουργό για μια "ηρωική" έξοδο όπως σας καταλογίζουν ;

Θα χαιρόμουν να διαβάσω μια απάντηση σας.

Παραπολτικός

parapolitiki.blogspot.com

ilianews είπε...

Η siemens ήταν ο δούρειος ίππος για την εύκολη αγορά του ΟΤΕ από τη dt, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις να το καταλάβει κάποιος, οι αλληλεξαρτήσεις είναι φανερές.

Εάν η βουλή “πουλήσει” τον ΟΤΕ θα έχει υπογράψει την αυτοδιάλυση της.To δημοκρατικό πολίτευμα δεν θα λειτουργεί.

H αλλαγή οπτικής δεν αλλάζει τα δεδομένα, επειδή οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί διαμορφώνουν την κοινωνική κουλτούρα στην Ελλάδα αρκετά ήδη έχουν διαμορφωθεί, το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος συνεχώς θα μεγαλώνει, η κατάσταση αυτή θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία, αφού και οι πλέον δύσπιστοι θα αμφισβητούν τα πάντα.

Τα επιχειρήματα τύπου « το κράτος δεν μπορεί να πουλάει τηλεφωνα΄» ο κόσμος τα ακούει βερεσέ. Γιατί το γερμανικό κράτος να μπορεί και το ελληνικό να μην μπορεί;

Δεδομένης της πολυπλοκότητας ο καθένας πρέπει να αναλάβει της ευθύνες του.

Οι δημοκρατίες δεν μπορούν να κουκουλώνουν όσα ζητήματα κρίνουν ότι δεν είναι προς όφελος των λίγων και προνομιούχων

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κ. Τατούλη δεν είστε λαγός της Ντόρας. Οι λαγοί, που σας χαρακτήριζαν λαγό, μόλις ηκούσθη «μπαμ» στον αέρα έτρεξαν να κρυφτούν. Μόνο που δεν του ζήτησαν συγνώμη του παιδιού οι «λαγοί» των δελτίων των 8.
Τώρα για τον κ. Μητσοτάκη…
«Μόνο ο ένοχος φοβάται να καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Για τον αθώο, αυτό μεταβάλλεται σε βήμα»
Εμίλ Οζιέ
Ενώ «Αυτός που ξεχνά τα λάθη του γίνεται θρασύς»
Δημόκριτος
Και τέλος «Η καταγωγή μας είναι η πηγή των κακών παθών μας. Ο διάβολος με μορφή μπαμπουϊνου είναι ο παππούς μας»
Κάρολος Δαρβίνος.

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά στην κοινή γνώμη υπερισχύουν οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία πανελλαδική έρευνα της ΜΡΒ τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η συλλογή των στοιχείων έγινε στο διάστημα 23/5 – 2/6/2008 σε σύνολο 2101 ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή; Το 32,2% απάντησε ΝΔ, το 29,3% ΠΑΣΟΚ (διαφορά 2,9%), το 7% ΚΚΕ, το 12,1 ΣΥΡΙΖΑ και το 41,1 ΛΑΟΣ. Πριν 6 μήνες στην ίδια ερώτηση, είχαν απαντήσει: 34,6% ΝΔ, το 32,2% ΠΑΣΟΚ (διαφορά 2,4%), το 8% ΚΚΕ , το 5,1% ΣΥΡΙΖΑ και το 3,5% ΛΑΟΣ. Στην ερώτηση ποιος από τους δύο (μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου) θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος πρωθυπουργός, απάντησαν: το 38,8% ο Κώστας Καραμανλής , το 29,8% ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ το 28,2% κανένας από τους δύο.
Η συμπίεση των καθημερινών οικονομικών δεικτών των νοικοκυριών είναι μεγαλύτερη από ποτέ και αυτό θα έχει επιπτώσεις στη γενικότερη κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά.
Έρχονται ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και ανακατατάξεις στην κοινωνία.
Αυτή τη φορά αλλάζει το σκηνικό της κρίσης, δεν είναι μόνο ποσοτική πίεση στα δύο κόμματα αλλά πλέον αμφισβητείται το μοντέλο διακυβέρνησης.
Η κυβέρνηση απαξιώνεται και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθει.
Τα κοινωνικά δεδομένα σήμερα είναι εντελώς διαφορετικά και σαφώς το άθροισμα του δικομματισμού θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 80% του Σεπτεμβρίου 2007, ενώ και η πολιτική του αποτελεσματικότητα είναι πλέον μηδενική.
Οι κοινωνία δεν ζητάει αλλά απαιτεί λύσεις. Θέλει κάθαρση και όχι λόγια. Δεν ανέχεται φαινόμενα κερδοσκοπίας όχι μόνο στην αγορά αλλά και στην πολιτική ζωή. Δεν αντέχει τους γόνους των πολιτικών τζακιών να λένε ότι φίλοι τους στελέχη πολυεθνικών που παίρνουν έργα από το Ελληνικό δημόσιο τους κάνουν εξυπηρετήσεις. Δεν μπορούν να ακούνε ότι ήταν μόνο 140.000 ευρώ. Τι στιγμή που για 10.000 ευρώ τους παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες.
Πρέπει κάποιοι που απέτυχαν να πάνε σπίτι τους. Πρέπει κάποιοι που έχασαν την πολιτική αξιοπιστία τους να παραιτηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, είναι περιττό να σας πώ ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, για το συγκεκριμμένο θέμα, που το ξανασυζητήσαμε άλλωστε.

Θα προσέθετα μόνο, ότι σιγά-σιγά να ξεκαθαρίσουμε ότι οι διαφορές που επιτρέπεται να έχουμε,πρέπει να είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Απέναντι στις πλευρές εκείνες που αντιμετωπίζουν την πολιτική "επιχειρηματικά" πρέπει να έχουμε ανοικτό μέτωπο, αν θέλουμε τα πολιτικά κόμματα να μην είναι "επιχειρηματικά καρτέλ" ή και γιατί όχι μερικές φορές "συμμορίες με φράκο".

Ανώνυμος είπε...

Τηλεοπτικές ειδήσεις, θέμα πρώτο:
- Τιμολόγια συνολικής αξίας 140.000 ευρώ για "αγορά" ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θέμα δεύτερο:
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του δίνει σχετικές εξηγήσεις. Λεπτομέρεια: στο πλάνο διακρίνεται καθαρά η μάρκα της οθόνης του Υ/Η που βρίσκεται πάνω στο γραφείο του βουλευτή: DELL

Πιθανές εξηγήσεις:

α)Για καλόπιστους
Τα 140.000 ευρώ δεν επαρκούν για ν' αλλάξει κανείς την παλαιά του οθόνη με νέα.

β)Για συνομοσιολογούντες
Η "παραγωγή" ήταν low-budget και δεν περιλάμβανε άτομο για το script που θα φρόντιζε να υπάρχει ρακόρ.

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη,

για μία ακόμα φορά θα το ξαναγράψουμε: έχετε εξασφαλίσει την εκτίμησή μας.
Παρόλα αυτά πάντως, νομίζω ότι οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία συχνά κάνετε λόγο, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κόμμα με το οποίο ανήκετε. Είμαι σίγουρος, ότι σαν άνθρωπος με δημοκρατικές ευαισθησίες, θα αντιλαμβάνεστε ότι αν και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ένα και μόνο Κουκοδήμος μπορεί να φέρει το φθινόπωρο. Και ένας Χατηπαπάρας δικαιοσύνης τον βαρύ χουντικό χειμώνα. Τα έχουν όλοι "πάρει", όλοι "μιζώνονται" και όλοι πάνε να το θάψουν όπως όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα.

Το κόμμα σας φίλτατε αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα πολιτικά λύματα, τα αντικοινωνικά κατακάθια, τα στοιχεία-απειλή ολόκληρου του κοινωνικού ιστού, τους αναθεωρητικούς παράγοντες αυτή της ίδιας της ουσίας του πολιτικού συστήματος της χώρας και κυρίως του οικοδομήματος του σύγχρονου πολιτισμού των τελευταίων 200 χρόνων.

Κύριε Τατούλη,
Μίζες διαπλοκή και διαφθορά είναι συνώνυμα με την ΝΔ, χαρακτηρίζουν όλα τα "στελέχη" σας και αυτό πλέον φέρει επισήμως και την Μεγάλη Σφραγίδα της Συνείδησης των Ελλήνων.

Οσο και να διαμαρτύρονται 2-3 φωνές σαν την δική σας, η γενική διαπίστωση πλέον δεν αναιρείται...

ΜΙΖΩΝΕΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε αφου δε γούσταρεις τη Νέα Δημοκρατία γιατί δε φεύγεις να πας σπίτι σου ή κάνε κόμμα μόνο σου να δούμε πόσα απίδια πιάνεις. Αιντε τι περιμένεις;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ "ΕΣΧΕΣ" ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ".

ΤΟ "ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ" ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ.

ΤΙ ΛΕΤΕ?
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Τατούλη η Διαφορά ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ είναι στις 2,9% για αυτο κάνε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!!! για να αυξησή το πόσοστο του κόμματος!!!!.Τελικά ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ απέκτησε αντίπαλο για αντιπολίτευση όχι τον Παπανδρέου άλλα τον ΤΑΤΟΥΛΗ!!!!.

ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Η Δικαιοσύνη σε ρόλο απο μηχανής Θεού. Μόνο που πάντα γίνεται αυτό που λέει το σενάριο. Και το σενάριο λέει να δούμε κάτι άλλο γιατι η επικαιρότητα τρέχει και έχει γυριστεί ήδη ένα άλλο εξίσου εκπληκτικό επεισόδιο "


Παίξε και μια Τήλο ένα γάλα ένα σεισμό να δέσει το δελτίο...

Σάββας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Βουλευτά,

Είναι πολύ θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι με τη στάση σας και τις ακραίες επιθέσεις σας προς την Παράταξη που σας έδωσε την ευκαιρία να απολαμβάνετε το μισθό και τα προνόμια του Βουλευτού, ουσιαστικά αποποιείσθε την βουλευτική σας ιδιότητα, την ιδιότητα του μάχιμου πολιτικού, και έρχεσθε στο κατάντημα των απίστευτων δημοσιογραφίσκων της εποχής μας, που πασχίζουν να απαξιώσουν τους πάντες και τα πάντα...
Προφανώς όλοι εσείς δεν έχετε κατανοήσει ότι κάνοντας την τρίχα τριχιά και επιτιθέμενοι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου (με το απίστευτο και φασιστικό "τεκμήριο της πολιτικής ενοχής"!!!) ηθελημένα ή αθέλητα (...) ανοίγετε επικίνδυνες ατραπούς που αυτή η Χώρα έχει πληρώσει ακριβά και στο παρελθόν!
Διαμορφώνετε ένα νοσηρό κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε της επταετίας των χουντικών (1967-1974)... Επιτέλους, δεν νομίζετε ότι υπερτονίζοντας τα επουσιώδη χάνετε το ουσιώδες, που είναι η συστράτευσή σας με την Παράταξη που σας ανέδειξε προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες που άφησε πίσω του το χθες;
Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορείτε στην ιστοσελίδα σας να φιλοξενείτε γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον Πρωθυπουργό της Χώρας και Αρχηγό του Κόμματος που σας τίμησε με την εμπιστοσύνη της βουλευτικής έδρας!!!
Αντί λοιπόν να καλείτε με περισσή υποκρισία σε παραίτηση κάθε πολίτη που αγόρασε... ψυγείο από τη SIEMENS... εξετάστε μήπως θα πρέπει εσείς να υποβάλετε την παραίτησή σας από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί είναι πολύ ατιμώτερο να εκβιάζετε μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας (κάνοντας εκ του ασφαλούς το... παλληκάρι) από το να έχετε κοινωνικές σχέσεις και φιλίες με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου που μόνο μια ακραία φασίζουσα λογική θα μπορούσε να εκλάβει ως επιλήψιμες!!!

Μετά τιμής Φιλελεύθερος

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΟΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυριε τατουλη ολα αυτα που λετε ειναι ωραια και συμφωνω.ΑΛΛΑ στην πραξη δεν γινονται.
Εχω βαρεθει εδω και 30 χρονια να ακουω λογια πολλα λογια αλλα στην πραξη παντα το αντιθετο.
Πειστευω οτι η ελλαδα ζει την μεγαλυτερη παρακμη του αιωνα σε ολους τους τομεις.
Οτι και να λετε κυριε τατουλη το συστημα εδω δεν αλλαζει με τιποτε.Και αν αυριο σας κανει υπουργο ο καραμανλης θα ξεχασετε ολα αυτα που λετε και θα κανετε αυτο που κανουν και οι αλλοι υπουργοι.Δεν σας πειστευουμε αλλο κυριοι πολιτικοι ξερουμε οτι εκτελειτε τα συμφεροντα των βιομηχανων.

Ανώνυμος είπε...

Εγω γιατι δεν μπορώ να σας πιστέψω κύριε Τατούλη;

Αν είσασταν υπουργός θα τα λέγατε;

Θάλεια

jk είπε...

«ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ» (2_3)

Αναστάσιος Παπαληγούρας, Ιούνιος 2003.

Add to http:\\ the URL below:
idkaramanlis.gr/html/publis/pdf/EMFASH_15.pdf

«Η Ελληνική Παθογένεια»

Όλα αυτά (σσ. παγκοσμιοποίηση, κατάρευση υπαρκτού σοσιαλισμού, κτλ.) ερμηνεύουν ως ένα βαθμό το φαινόμενο του ατομικισμού, του άκρατου υλισμού, και της κοινωνικής απομόνωσης που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες της εποχής μας, και όπωσδήποτε συμβάλλουν στην δημιουργία συνθηκών μιας γενικευμένης ανοχής αλλά και συμμετοχής στο φαινόμενο της διαφθοράς στον ονομαζόμενο πολιτισμένο κόσμο.
Ωστόσο στον τόπο μας η έκταση του φαινομένου της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα αντίστοιχο φαινόμενο άλλης θεωρουμένης εξελιγμένης χώρας. Εδώ όπου ο αντίκτυπος αυτών που συμβαίνουν διεθνώς είναι κατά παράδοση διαθλασμένος, η παγκόσμια αυτή τροχιά επέφερε νέες στρεβλώσεις σ’ ένα ήδη παραμορφωμένο πλαίσιο, και προσέθεσε νέες παθογένειες στις ήδη υπάρχουσες.
Στη θέση του παλιού πελατειακού κράτους, τείνει να δημιουργηθεί το παρακράτος της διαπλοκής. Το κενό που αφήνει η υποχώρηση της πολιτικής, καταλαμβάνει όχι η υγιής οικονομία , αλλά η οικονομία της διαφθοράς. Οι παλιές ιδεολογικές συγκρούσεις υποκαθίστανται από μια ιδιότυπη συναίνεση στην μίζα και στην αρπαχτή.
Η δημοκρατία μας απειλείται ευθέως από την συγκέντρωση της οικονομικής και επικοινωνιακής ισχύος στα χέρια ελαχίστων, οι οποίοι ως στόχο έχουν την υπαγωγή των εκλεγμένων πολιτικών στα ανεξέλεγκτα συμφέροντά τους. Η λαϊκή κυριαρχία καταβάλλει ήδη υπέρογκα «διόδια» στο τελωνείο της διαπλοκής, καθώς η διαμόρφωση της κοινής γνώμης περνά από την στενή πύλη ενός ολιγοπωλίου της ενημέρωσης (σσ: τα ακούτε bloggers?, αυτά γραφόντουσαν πριν από τις ημέρες σας!), που συνιστά ένα είδος ασύδοτης και πολυπλόκαμης συντεχνίας νομής του κράτους και του εθνικού πλούτου.
Η ασυδοσία, η αδιαφάνεια, η ατιμωρησία τείνουν τα τελευταία χρόνια να γίνουν στην χώρα μας καθεστώς. Τα συμπτώματα αυτό είναι όχι μόνον αριθμητικά απείρως λιγότερα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά – το κυριότερο – οι εκεί κοινωνίες αγρυπνούν, σντιδρούν, στηλιτεύουν, (σσ: κατά τον Αλογοσκούφη, εσείς οι Έλληνες bloggers είσαστε συκοφάντες), απομονώνουν, τιμωρούν κι εξοστρακίζουν από τους κόλπους τους κι εφ’ όρου ζωής τους ενεχόμενους σε αθέμιτες συναλλαγές και σκάνδαλα.
Το αντίθετο συμβαίνει στον τόπο μας. Εδώ, τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μόνον ασύγκριτα συνηθέστερα, σοβαρότερα και θρασύτερα, δεν αντιμετωπίζονται απλώς με ανοχή και αδιαφορία (σσ: χρονικά βρισκόμαστε μόλις μέρες μακρυά από το κράτος της μηδενικής ανοχής), αλλά και οι πρωταγωνιστές τους απολαμβάνουν κοινωνική αναγνώριση, προβάλλονται ως πρότυπα επιτυχίας, και ως εκ τούτου, μίμησης.
Σε έρευνα-δημοσκόπηση που διενήργησε προ ολίγων μηνών επιστημονική ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου σχετικά με το πώς αξιολογείται από την Ελληνική κοινωνία η σοβαρότητα των αδικημάτων, η δωροδοκία κρίθηκε απλώς ως πταίσμα και η ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους που επισύρει, θεωρήθηκε από το 80% των ερωτηθέντων ως υπερβολική, καθ’ ότι δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με την απαξία της πράξης! Κι ακόμα στον Πίνακα της Διαφθοράς, η Ελλάς κατατάσσεται σε θέση ντροπής – τη χειρότερη από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με την Ιταλία (της Μαφίας), κάτω και από την Μποτσουάνα, την Κόστα-Ρίκα και την Ναμίμπια… (σσ: ξέχασες Α.Π. την Μαγγίνια και την Κόστα-Καραμανλίκα).

jk είπε...

«ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ» (3_3)

Αναστάσιος Παπαληγούρας, Ιούνιος 2003.
Υπουργός Δικαιοσύνης 2003-2007

Add to http:\\ the URL below:
idkaramanlis.gr/html/publis/pdf/EMFASH_15.pdf

«Οι Ρίζες του Κακού»

Χωρίς να θέλω να παραβλέψω, αφ’ ενός τον διαχρονικό και διεθνή χαρακτήρα της διαφθοράς και αφ’ ετέρου τους παράγοντες εκείνους που την ενισχύουν – όπως είναι η παγκοσμιοποίηση, η απουσία ίσων ευκαιριών, τζογαδόρικη επιλογή μεtαξύ κινδύνου και κέρδους, η μετάβαση από τον κρατισμό στην ιδιωτική πρωτοβουλία – θα ήθελα να επισημάνω τον παράγοντα εκείνο που κατ’ εξοχήν έχει επιδράσει καταλυτικά, στην εξάπλωση και την ανοχή μας απέναντι της διαφθοράς στον τόπο μας: Η μεγίστη των διαπλοκών και πηγή πάσης μορφής αδιαφάνειας έχει χτίσει τη φωλιά της στα ΜΜΕ – ιδίως τα ηλεκτρονικά.
Τα Μέσα αυτά ανήκουν σε δυσιπόστατα οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα – ή έχουν συγγενή σχέση μαζί τους – και χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικοί κριοί κατά της πάσης φύσεως εξουσίας, προκειμένου να αποσπάσουν αναθέσεις έργων, προμήθειες, αναθεωρήσεις συμβάσεων και υπερτιμολογήσεις, φωτογραφικούς – μειοδοτικούς τάχα – διαγωνισμούς, δικαστικούς ή άλλους συμβιβασμούς, αποφυγή, μείωση ή διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, διορισμούς εμπίστων ανθρώπων τους σε χρήσιμες γι αυτούς θέσεις-κλειδιά της πολιτικής αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και τέλος το ακαταδίωκτο για όσες παρανομίες και αν έχουν διαπράξει.
΄Οποιος τολμήσει και τους αντιταχθεί, τιμωρείται πάραυτα με ανελέητο κυνήγι ή αποκλεισμό από κάθε δημοσιότητα. Στερούμενος δε άλλης πληροφόρησης, ο πολίτης θα ειπράξει την εκδοχή των Μέσων ως την μόνη αληθινή. Αν πρόκειται δε για πρόσωπο πολιτικό, τότε, αυτομάτως, μπαίνει στη μαύρη λίστα των καναλιών που κατά την προεκλογική περίοδο λειτουργεί προς όφελος άλλων, περισσότερο ενδοτικών υποψηφιοτήτων. Άλλωστε στην εποχή μας η αξιολόγηση έχει καταντήσει να γίνεται από το εκλογικό σώμα με κριτήριο, όχι την ποιότητα, αλλά την αναγνωρισιμότητα των πολιτικών, (σσ: κάτι που προφανώς δεν διαφεύγει της προσοχής του Πέτρου Τατούλη), και κατά τούτο τα ΜΜΕ ασκούν κυρίαρχη επίδραση με τις επιλογές προβολής προσώπων και κομμάτων. Με άλλα λόγια η ποινή της «απειθαρχίας» του είναι είτε η απαλοιφή του από την δημοσιότητα είτε η ηθική και πολιτική απαξίωσή του μέσω αυτής. Το χειρότερο δε είναι ότι, επειδή μια τέτοια απειλή υφέρπει και λειτουργεί ανομολόγητα μεν αλλά απολύτως εκβιαστικά, προς πάσα κατεύθυνση, δεν χρειάζεται καν να υλοποιηθεί. Το μήνυμα είναι τόσο βαθιά βιωμένο από δείγματα του παρελθόντος που χρειάζεται εξαιρετικό θάρρος κι εντιμότητα ώστε να το αγνοήσει κανείς.
Ο εγκλωβισμός της Δημόσιας ζωής μέσα σε πολυποίκιλα συμφέροντα της εγχώριας διαπλοκής, με τον Δούρειο Ίππο τα ΜΜΕ, αποτελεί την κοιτίδα των μεγαλύτερων σκανδάλων που μολύνουν με την αποφορά τους όλον τον κοινωνικό ιστό. Θα ήταν ματαιοπονία να ξεκινήσει κανείς μια σταυροφορία εξυγίανσης του τόπου από την διαφθορά αν προηγουμένως δεν φρόντιζε να απολυμάνει τον τόπο από αυτού του είδους τη διαπλοκή. ((σσ: εσείς κύριοι των blogs που πολεμάτε την ZIEMENS, πολεμάτε την ρίζα της διαφθοράς και πρέπει να φιμωθείτε, αλλοιώς κινδυνεύει όλο το σύστημα!)). Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σοβαροί, πειστικοί και έντιμοι όταν κατεδαφίζουμε το σπίτι του παράνομου οικιστή, ή κυνηγούμε το «φακελάκι» του γιατρού, ενώ ταυτόχρονα ανεχόμαστε να ληστεύεται ο Προϋπολογισμός του Κράτους και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

KING KONG vs GODZILLA

Θυμάται κανείς το κλασσικό έργο του Hollywood King Kong vs. Godzilla?, starring Inoshiro Honda? Πρίν από 10 χρόνια κόσμιζε τις μεγάλες οθόνες, στα σινεμά της γειτονιάς, και έστελνε ανατριχίλες κάτω στην σπονδυλική σου στήλη, καλή ώρα του. Δυό ατέλειωτες ώρες στην καρέκλα, ιδρωμένος , αγωνιώντας να κερδίσει το τέρας της προτίμησης σου! Άν είστε σαν και μένα, ΝΑΙ.
Γι αυτό και διαβάζοντας την "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ", την τριμηνιαία επιθεώρηση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής",
http://www.
idkaramanlis.gr/html/publis/pdf/EMFASH_15.pdf
αισθάνθηκα το “déjà vu” όπως λένε οι Γάλλοι, εκείνο το μαγικό συναίσθημα πως είχα ξαναβρεθεί κάπου. Γιατί;
Λοιπόν στην σ. 114, ο κ. Χρήστος Ζαχόπουλος, «Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Διευθυντής Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’», δημοσιεύει το άρθρο του « Πολιτιστική Ολυμπιάδα: Με ποιά πυξίδα;» Βαθυστόχαστο άρθρο, με οράματα. Διαβάζοντας έβλεπα την Ελληνική έκδοση του King Kong Vs. Godzilla. Με τον Χρήστο στο ρόλο του King Kong και τον Ευάγγελο στο ρόλο του Godzilla.
Υπήρξε διαφθορά στο Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Βενιζελικού ΥΠΠΟ; You bet! Σε ένα blow-by-blow account, ο Χρηστάρας με τις μεγάλες πλάτες, βγάζει νοκ-άουτ τον απόρθητο πασοκικό Godzilla. Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004; Huh! *Όπου να κοιτάξεις Λάθη*, σε κάθε επισόδειο *Διαφθορά*!
Δεν νομίζω πως θα ήτανε σωστό, μια και ο λόγος περί διαφθοράς να μην μοιραστώ μαζί σας την χαρά που αισθάνθηκa διαβάζοντας γνήσιο Χρήστο Ζαχόπουλο. Εκείνο το μαγικό συναίσθημα στον συνοικιακό κινηματογράφο του 1999, όταν ήμουν βιδομένος στην καρέκλα μου, κοιτάζοντας King Kong Vs. Godzilla.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Αγαπητέ μου , σε παρακολουθώ από τότε που ανάρτησες το blog , και έχω εκνευριστεί τόσο πολύ μαζί σου διότι συνεχίζεις μας δουλεύεις «ψιλό γαζί»
Καλά πως τέτοια στροφή 180ο ρε Τατούλη?
Δυστυχώς δεν είσαι πιστευτός , σου το λέμε ξανά , όταν είχες θώκο υπουργικό
Ήσουν άφαντος ,κρυμμένος ,μουγγός .
Γιατί δεν απαντάς στην ερώτηση που σου υποβάλουν οι αναγνώστες σου κατά κόρον κ. Τατούλη ; και τη αγνοείς επιδεικτικά ;
Να μας πεις γιατί όταν ήσουν στο κυβερνητικό σχήμα δεν μιλούσες και τώρα ξαφνικά το παίζεις ψευτόμαγκας ,τι άλλαξε; Και αφού διαφωνείς με τις κυβερνητικές πρακτικές γιατί ρε ατακτούλη δεν υποβάλεις παραίτηση η ανεξαρτητοποίηση από το Κόμμα σου.
Και κάτι άλλο , κ Τατούλι μην ξεχνάς ότι οι άντρες φοράν παντελόνια , να δω τι θα κάνεις όταν θα φέρει ο υπερόπτης υπουργός δικαιοσύνης τον νόμο για τον κυβερνοχώρο .
Εσύ έγραψες ότι δεν θα τον ψηφίσεις .
«κοντός ψαλμός αλληλούια» κ Πέτρο

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=TXOB_HfOR-o&feature=related

des auto

Ανώνυμος είπε...

Οι αμαρτίες της ΠασοΚατρίνας και της Ζαχοπουλειάδας παιδεύουσι τέκνα. Τα παιδιά του δημοτικού πληροφορούν τον Υπουργό και τον Έφορο Αρχαιοτήτων της Θ’ ΕΠΚΑ ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Βοιωτίας έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Πράγμα εξ άλλου που το ζούν οι (λιγοστοί πλέον) τουρίστες καθημερινά.
http://
exeisminima.gr/2008/06/12/epistoli-mathito-2/

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Λιβαδειά 4- 6-2008
Κοινοποιείται :
στο Νομάρχη Βοιωτίας
στον Έφορο Αρχαιοτήτων Θήβας
στους Δημάρχους Ορχομενού , Ακραιφνίου & Θίσβης
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Πολιτισμού,
εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς με αφορμή το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Γεωπεριβαλλοντικά – Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας» που υλοποιήσαμε φέτος, με την καθοδήγηση της δασκάλας μας Μπάρλα- Νιαβή Βασιλικής, ασχοληθήκαμε με τα αντιπλημμυρικά έργα των Μινυών στην πεδιάδα της Κωπαΐδας και με τα αντίστοιχα έργα στην πεδιάδα της Θίσβης και θέλουμε με την επιστολή αυτή να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί θησαυροί της χώρας μας.
. Για να γνωρίσουμε από κοντά τα έργα των Μινυών στην Κωπαΐδα επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη του Γλα, τη Μεγάλη Καταβόθρα ή σπηλιά του Ηρακλή στο Νέο Κόκκινο, τη Διώρυγα των Μινυών, που βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου Ορχομενού- Κάστρου και τον Ορχομενό.
Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στο κάστρο του Γλα και στην Μεγάλη Καταβόθρα έγινε με μεγάλη δυσκολία. Τα αγριόχορτα έκλειναν το δρόμο σε τέτοιο σημείο που δεν υπήρχε ίχνος από το μονοπάτι. Δυστυχώς δεν υπήρχαν ταμπέλες που να μας κατατοπίζουν είτε για τη θέση τους είτε να μας δίνουν κάποιες σχετικές πληροφορίες. Παντού υπήρχε η εικόνα της εγκατάλειψης. Η δε Μεγάλη Καταβόθρα έχει γίνει σκουπιδότοπος. Διαπιστώσαμε, ακόμα, ότι ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου είναι στρωμένο επάνω στο αρχαίο αντιπλημμυρικό ανάχωμα.
Όπως θα γνωρίζετε, τα έργα αυτά φτιάχτηκαν πριν από 3600 χρόνια και κατά άλλους 4000 χρόνια και είναι αξεπέραστα σε αξία. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η τεχνική που εφάρμοσαν οι Μινύες για την κατασκευή χωμάτινων φραγμάτων είναι ίδια ακριβώς με αυτήν που διδάσκεται σήμερα στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία όλου του κόσμου. Επιστήμονες έρχονται από όλο τον κόσμο και τα μελετούν και μεις, εδώ στη χώρα μας ούτε που τα γνωρίζουμε.
Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Σε μια άλλη εκπαιδευτική μας εκδρομή επισκεφτήκαμε τη Θίσβη για να δούμε και εκεί τα αντιπλημμυρικά έργα της πεδιάδας κατά την Μυκηναϊκή εποχή. Δυστυχώς και εκεί η ίδια εικόνα. Η ακρόπολη της Θίσβης έχει μετατραπεί σε χώρο παρκαρίσματος παροπλισμένων μηχανημάτων, ρίψης μπαζών, ξύλων…ακόμα και στάνη μπορεί να δει κανείς. Και εδώ οι ταμπέλες ανύπαρκτες. Αλλά και το πρόχωμα των αντιπλημμυρικών έργων έγινε και εδώ αυτοκινητόδρομος.
Τι λέτε κ. Υπουργέ του Πολιτισμού είναι αυτή εικόνα αρχαιολογικού χώρου;
Με ποιο τρόπο προβάλλουμε τον ελληνικό πολιτισμό;
Δε θα πρέπει αυτοί οι χώροι να προστατεύονται και να αξιοποιούνται;
Δεν υπήρχε άλλη λύση και μετατράπηκε το αρχαίο ανάχωμα σε αυτοκινητόδρομο;
Χωρίς ενδείξεις και ειδικές ταμπέλες υποδεχόμαστε τους επισκέπτες στα αρχαία μνημεία;
Απευθυνόμαστε σε σας κ. Υπουργέ Πολιτισμού με αυτή την επιστολή, γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη να σας παρακαλέσουμε να πράξετε ότι είναι αναγκαίο ώστε αυτά τα αξεπέραστα αντιπλημμυρικά έργα των Μινυών να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη σύγχρονη Ελλάδα.
Με εκτίμηση
Οι μαθητές και οι μαθήτριες
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

http://
parapolitiki.blogspot.com/2008/06/to_13.html
Παρασκευή, Ιούνιος 13, 2008

"To κατηγορητήριο της υπόθεσης Ζαχόπουλου".

"Κατά τους παρακάτω αναφερόμενους τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος , χωρίς δικαίωμα έλαβες γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ειδικότερα ευαίσθητων δεδομένων που αφορούν στην ερωτική ζωή φυσικού προσώπου , αφαίρεσες , ανακοίνωσες, κατέστησες αυτά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα , επέτρεψες στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων και τα εκμεταλλεύτηκες με οποιοδήποτε τρόπο, είχες δε σκοπό με τις παραπάνω πράξεις σου να προσπορίσεις στον εαυτό σου παράνομο περιουσιακό όφελος , επιπλέον δε να βλάψεις τρίτον. Συγκεκριμένα στο Μαρούσι Αττικής την 22. 11.2007, όταν προσήλθαν και συνάντησαν εσένα και τον συντάκτη Ιωάννη Μακρυγιάννη στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», της οποίας κατά το χρόνο εκείνο ήσουν συνεκδότης, οι συγκατηγορούμενοί σου Ευδοκία Τσέκου και Χρήστος Νικολουτσόπουλος και δήλωσαν σε σας ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, μέχρι την 19.12.2007, διατηρούσε ερωτική σχέση με την Ευδοκία Τσέκου, ότι διαθέτουν το απαραίτητο υλικό που αποδεικνύει την παραπάνω ερωτική σχέση, εσύ αφού κατέπεισες την Ευδοκία Τσέκου να μεταβεί μαζί με το Χρήστο Νικολουτσόπουλο στο δωμάτιο στον 1ο όροφο της παραπάνω εφημερίδας, όπου γίνεται το μοντάζ τηλεοπτικών εκπομπών , για να σου επιδείξει μέρος του υλικού, ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι αξιόπιστη σε ό,τι καταγγέλλει, και αφού η Ευδοκία Τσέκου σου παρέδωσε κασέτα ήχου και εικόνας με οπτικοακουστικό υλικό, την οποία ο Γεώργιος Ζώης, τεχνικός εξειδικευμένος στο τηλεοπτικό μοντάζ και υπεύθυνος μοντάζ της τηλεοπτικής εκπομπής σου, κατόπιν ρητής εντολής σου, έθεσε σε κατάλληλο μηχάνημα και με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε και επιδείχτηκε σε εσένα στην οθόνη του μηχανήματος μέρος του οπτικοακουστικού υλικού της παραπάνω κασέτας, το οποίο (υλικό) απεικόνιζε τους προαναφερόμενους Χρήστο Ζαχόπουλο και Ευδοκία Τσέκου σε προσωπικές ερωτικές στιγμές, εσύ με τη βοήθεια του ως άνω τεχνικού, υπέκλεψες το παραπάνω υλικό αντιγράφοντας αυτό σε κατάλληλη προς το σκοπό αυτό συσκευή, εν αγνοία της Ευδοκίας Τσέκου, καθόσον μόνο το ως άνω μέρος του οπτικοακουστικού αυτού υλικού και όχι το σύνολό του εμφανίστηκε σε οθόνη και έγινε οπτικά αντιληπτό. Στη συνέχεια εσύ την 17.12.2007 μετέβης στο εστιατόριο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» εντός του ξενοδοχείου «ΧΙΛΤΟΝ» στην Αθήνα, όπου συνάντησες το διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Ιωάννη Ανδριανό, στον οποίο παρέδωσες ένα ψηφιακό δίσκο (DVD), όπου είχες εγγράψει, κατόπιν επεξεργασίας, μέρος του υποκλαπέντος παραπάνω από εσένα οπτικοακουστικού υλικού διαρκείας τριών και ημίσεως (3 ½) λεπτών με τις προσωπικές ερωτικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου με την Ευδοκία Τσέκου, είχε δε σκοπό αφενός μεν να προσπορίσεις στον εαυτό σου περιουσιακό όφελος, αφού στη συνέχεια ζήτησες τη μεσολάβηση στον Σπύρο Κλαδά, Ειδικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), ώστε να μην συνεχιστεί η ήδη εκκρεμούσα από την 1.11.2007 στην ως άνω Υπηρεσία έρευνα, να τακτοποιηθεί και να μην δοθεί συνέχεια σε αυτή, η οποία αφορούσε σε κατάθεση από εσένα την 20.7.2007 ποσού 5.000.000 ευρώ στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP PARIBAS στο Κολωνάκι , η οποία (υπόθεση) επισείει φορολογικές και ποινικές ευθύνες και αντίστοιχες ποινές, αφετέρου δε να βλάψεις το Χρήστο Ζαχόπουλο, αφού με γνωστοποίηση του προαναφερόμενου υλικού στους εκπροσώπους της κυβέρνησης θα εξευτελιζόταν και διασύρονταν η προσωπικότητα του ως δημόσιου λειτουργού με δυσμενείς για αυτόν συνέπειες. Δηλαδή για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 16, 17, 18, 26 παρ.1 εδ. α’, 27 παρ.1 , 51,52, 53, 98, ΠΚ άρθρ. 2 εδ. β’ , 22,παρ.4, 8 Ν.2472/1997 ".
Αναρτήθηκε από Παραπολιτική στις 1:21 μμ

Ανώνυμος είπε...

«Ανώνυμος είπε...
........... Πειστευω οτι η ελλαδα ζει την μεγαλυτερη παρακμη του αιωνα σε ολους τους τομεις.»


Δυστυχώς η παρακμή της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερη, ίσως και μεγαλύτερη απ’ αυτή που υπήρχε στην Αρχαία (προ Χριστού) εποχή.
Η προσπάθεια που γίνεται για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των δήθεν «γάμων» των ομοφυλόφιλων, δίνει ένα ενδεικτικό (αλλά όχι μοναδικό) παράδειγμα σε όσους μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τη λογική τους.

KOSTAS είπε...

Τι να απαντήσει ο άνθρωπος ρε Νυκτερινέ Επισκέπτη;
Ποιό είναι τάχα μου το ερώτημά σου που δεν στο απαντά;
Μια κακοήθεια που θέλει να τον φιμώσει είναι , που επιμένεις από την αρχή να την εκστομίζεις είτε με το θράσσος της ανωνυμίας είτε με το απύθμενο θράσσος της βλακείας, είτε με το άπειρο θράσσος του κρίνοντος εξ ιδίων.

Προφανώς δεν τα έλεγε επειδή όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθος υπολογισμούς, κάνουν λάθος εκτιμήσεις για το πόσο εισακούονται, για τις ικανότητές τους να πείσουν και τις "ικανότητες" κάποιων να πεισθούν.

Προφανώς δεν τα έλεγε δημόσια επειδή πίστευε ότι αν τα πεί εσωτερικά δεν θα χρειαστεί να το κάνει δημόσια και προφανώς διαψεύστηκαν οι βεβαιότητές του.

Ενδεχομένως αν ξαναγινόταν υπουργός, να ξαναέκανε τα ίδια λάθη, όχι επειδή αναγκαστικά θα σκεφτόταν οφελιμιστικά, αλλά επειδή θα είχε ένα πόστο να εφαρμόσει τις διαφορετικές ιδέες του, αλλά και επειδή μπορεί να σκεφτόταν με άλλους συχετισμούς τις μελλούμενες εξελίξεις.

Πιθανώς , πιθανώς, πιθανώς....

Ομως εσένα, γιατί σε ενδιαφέρει αυτό και δεν κρίνεις , ανοίγοντας τα στραβά σου, αυτά που γράφει;

Ε, γιατί δεν το κάνεις και επιμένεις να είσαι αγενής;

Υ.Γ. Συγνώμη κύριε Τατούλη, για το θάρρος που πήρα και για την απρέπεια εγώ ένας πολιτικός αντίπαλός σας να σας υποστηρίξω, αλλά έχω σιχαθεί την συνομοσιολογία, με τρελαίνει όπου την βλέπω.
Συγνώμη ξανά.

Ανώνυμος είπε...

.
=Τα επιπλέον έσοδα, από την τελευταία και τις επερχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ , αυξάνουν τα αποτελέσματά της, όπως λογικά περιμένει κανείς ή κλείνουν παρελθούσες απαιτήσεις της, προς το Ελλην.Δημόσιο .[π.χ ΥΚΩ] ???? -Αν ισχύει το δεύτερο τότε, μιλάμε γιά βάθος αμέτρητο, αφού ο Αλογοσκούφης "κλείνει"[βρήκε εποχή] τις τεράστιες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, όχι από τα έσοδα του προϋπολογισμού, αλλά μέσα από την κατανάλωση [και με ΦΠΑ από πάνω], που σημαίνει ότι:

-Επιβαρύνεται ο τιμάριθμος [ο φόρος εισοδήματος δεν αποτελεί στοιχείο κοστους, όπως η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος].
-Επιβαρύνονται πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, χωρίς υποχρέωση φόρου εισοδήματος.
-Παραπλανώνται οι μέτοχοι της ΔΕΗ διότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, οι αυξήσεις γίνονται γιά την κάλυψη του κόστους παραγωγής[πετρέλαιο].-

Unknown είπε...

κ. Τατούλη,

ζητάμε την κατανόηση σας για το επόμενο σχόλιο. Το επιβάλει η ημέρα.
Γνωρίζουμε ότι η θέση σας είναι διαφορετική από τις μεθοδεύσεις ορισμένων μέσα στην ΝΔ και αυτό τιμά τόσο εσάς, όσο και εμάς που είμαστε φίλα προσκείμενη σε άλλοι παράταξη.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ του πολίτες - ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης - να συμπαραταχτούν μαζί μας στο συγκεκριμένο θέμα.

Unknown είπε...


Ρύθμισαν
τις εφημερίδες με κρατική διαφήμιση και δημόσια έργα.
Ρύθμισαν την ΕΡΤ με την ενίσχυση της σε ανεξάρτητες «δημοσιογραφικές» φωνές.
Ρύθμισαν την αδειοδότηση των ΜΜΕ αφαιρώντας το «ακαλαίσθητο», παραχωρώντας το δικαίωμα μόνο σε όσους θα ήταν σύμμαχοι.
Ρύθμισαν τις εξαιρέσεις των κανόνων μαζί με τα χρέη τους.
Ρύθμισαν τα εικαστικά απαγορεύοντας εκθέσεις και κατεβάζοντας έργα.
Ρύθμισαν την σάτιρα κάνοντας αγωγές.
Ρύθμισαν το ρεπορτάζ ποινικοποιώντας τις ενοχοποιητικές αποδείξεις.

Αν σήμερα ρυθμίσουν το διαδίκτυο...

Αύριο... θα ρυθμίσουν τα βιβλία, μεθαύριο το σπίτι σας, μετά τον τρόπο επικοινωνίας με την οικογένεια και την παρέα σας και τέλος τον κριτικό τρόπο σκέψης.

Είναι για το δικαίωμά μας να λειτουργούμε με του κοινά αποδεκτούς κανόνες μας.

Να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε και να το κάνουμε με όποιο τρόπο εμείς θέλουμε.
Με επιχειρήματα, με αντιπαράθεση ή ακόμα και με ύβρη.
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΦΙΜΩΣΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
στην βουβή διαμαρτυρία
στις έξη το απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΑΧΟΠΟΥΛΕΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ

«Ας κουραστούμε μ' αυτό που σκοτώνει. Και μ΄ αυτό που δεν θέλει να πεθάνει.» Ο Π. Νερούντα ίσως κάτι θέλει να μας πεί για την Ζαχοπουλειάδα. Δεν λέει βλέπεις να πεθάνει το μεγάλο σκάνδαλο όσο κι αν βιάζονται να το θάψουνε! Το αντίθετο, η Ζαχοπουλειάδα «ανθεί και βγάζει κι άλλο». Όπως κι η Ρωμηοσύνη που την γέννησε.
Για μένα Ζαχοπουλειάδα δεν είναι μόνο ο πρωτοκλασσάτος της κοινωνίας των κολλητών Χρήστος Ζαχόπουλος.. Είναι και ο Καραμανλής και ο Σημίτης και ο Βενιζέλος και ο Τατούλης, και ο Βουλγαράκης και ο σημερινός Λιάπης. Για ιστορική ακρίβεια είναι και ο Μεσσίας της Αλλαγής, Αντρέας Παπαντρέου. ‘Ντογρού σολ ατσήντηρ’. Εκεί κάπου ξεκίνησε η μεγάλη κατρακύλα.
Και δεν ξεκίνησε με τον Ζαχόπουλο. Από το ίδιο γραφείο περάσανε και άλλα πλάσματα της Μέσης Πλειστοκαίνου. Ο Χρήστος ηταν απλώς το Μέγα Γεωλογικό Ατόπημα της περιόδου. Και όλοι τους χωρίς εξαίρεση άφησαν αποτυπώματα στο διάβα τους πάνω στην λάσπη. Τα χνάρια τους που είναι γνωστά και ως Πρακτικά του ΚΑΣ. Τα μόνα εναπομείναντα ίχνη ζωής του οικοσυστήματος της Μπουμπουλίνας. Ποια όμως είναι η προσβασιμότητα σ’ αυτά τα έγγραφα για τον αρχαιολόγο του σήμερα;;
Αν η διαφάνεια είναι "ένα απαραίτητο προαπαιτούμενο για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των πολιτικών θεσμών" , όπως μας διδάσκουν οι κοινωτικοί εταίροι, τα πρακτικά του ΚΑΣ ελάχιστα συμβάλουν στην αξιοπιστία μας. Όταν τεράστια ποσά ξοδεύονται από τον κρατικό προυπολογισμό για Ψηφιακή Σύγκλιση, το ΥΠΠΟ δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει ηλεκτρονική πρόσβαση στα αρχεία του. Το σκότος, όχι τυχαία, λειτουργεί σαν εκκολαπτήριο της διαφθοράς. Και καλύπτει τα χνάρια όλων εκείνων που προηγήθηκαν του Χ. Ζαχόπουλου στον 4ο όροφο, χωρίς μέχρι τη στιγμή να έχουν εισπράξει το εύγε που τους αναλογεί.. Για τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ τα ανομήματα που προηγήθηκαν τη θητεία του Ζαχόπουλου *κατά πολύ υπερβαίνουν* αυτά του τελευταίου. Απλώς συνέβαιναν σε μια εποχή τέτοιας καθολικής διαφθοράς και αδιαφάνειας που κάθε προσπάθεια εντοπισμού και διαλεύκανσης είναι σχεδόν μάταια.
Αν θέλαμε να ορίσουμε την στιγμή γέννεσης της Ζαχοπουλειάδας θα πρέπει να ψάξουμε όχι τη στιγμή της εμφάνισης του Αντρέα Παπαντρέου στο στερέωμα, το Big Bang. Πρέπει να μελετήσουμε την στιγμή που το ωστικό κύμα προσέκρουσε και ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό, την Σημιτική περίοδο . Την δεκαετία του 90, σε φαινομενικά διαθλασμένο χώρο και χρόνο, κοσμογονικές αλλαγές δημιουργούσαν ένα νέο πολιτικό στερέωμα στη Ελλάδα.
«Στη θέση του παλιού πελατειακού κράτους, τείνει να δημιουργηθεί το παρακράτος της διαπλοκής. Το κενό που αφήνει η υποχώρηση της πολιτικής, καταλαμβάνει όχι η υγιής οικονομία , αλλά η οικονομία της διαφθοράς. Οι παλιές ιδεολογικές συγκρούσεις υποκαθίστανται από μια ιδιότυπη συναίνεση στην μίζα και στην αρπαχτή.» Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Α. Παπαληγούρας τον αμοραλισμό της περιόδου. Αυτή είναι η Νεα Τάξη πραγμάτων σε μια μικρή βαλκανική χώρα μέλος τώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σ’ αυτή την μεταβατική περίοδο, κεντρικό ρόλο στο ΥΠ.ΠΟ θα παίξει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ήθος και το χαρακτήρα του δημόσιου αυτού προσώπου θα τον αναλύσουν οι ψυχολόγοι και πολιτικοί αναλυτές του μέλλοντος. Σίγουρα φαίνεται να εισαγάγει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας ένα νέο ήθος. Για όσους είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν στην σκέψη του Μεταμοντερνισμού θα μπορούσαν ίσως να διακρίνουν μια προσαρμογή αυτής της (ψευτο)φιλοσοφικής θεωρίας στα Ελληνικά δεδομένα. Ρωμαίϊκος Μεταμοντερνισμός μάλλον αποτελεί οξύμωρο, αλλά αυτό είναι το χαρακτηριστικό του ανδρός.
Σε μια χώρα όπου ‘είσαι αυτό που δηλώνεις’, ο ίδιος επέλεξε τον τίτλο του ‘συνταγματολόγου’. Αλλά η γλώσσα του σώματος του Βενιζέλου κατά πολύ υπερίσχησε σε αξιοπιστία τη γλώσσα του στόματος. Αποδείχτηκε ως το μεγάλο τρωκτικό, η αστρονομική μαύρη τρύπα όπου τα δισεκατομμύρια των κοινωτικών κονδυλίων, ανίκανα να υπερνικήσουν μια υπέρμετρη βαρύτητα, εισέρεαν και την ίδια στιγμή διέρρεαν σε μια νέα διάσταση χρόνου/τόπου για να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ.
Σε άρθρο του «Το πάρτι ξεκίνησε απ’ τον Βενιζέλο», η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έγραψε τα εξής:
Ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λιάπης αρνείται να δώσει στοιχεία σχετικά με την τύχη 140 εκατομμυρίων ευρώ που διετέθησαν από το 2003 έως το 2007 σε ποικίλους οργανισμούς και σωματεία, πολύ συχνά κατατιθέμενα σε λογαριασμούς ιδιωτών.
Αμέσως αφού είχε προκύψει η υπόθεση Ζαχόπουλου, στις 16/1, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει με ερώτησή του στην βουλή, τον κατάλογο των φορέων που έλαβαν επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΠΟ που προέρχεται από το μέρισμα του δημοσίου στον ΟΠΑΠ και φέρει αριθμό 234372/1.
Το Υπουργείο χορήγησε τον κατάλογο στον Μάκη Βορίδη και στις 14 Μαρτίου 2008, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, Βαΐτσης Αποστολάτος και Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λιάπη σχετικά με την τύχη των χρημάτων που διενέμοντο από τους «ειδικούς λογαριασμούς» του ΥΠ.ΠΟ. και δη σε περιπτώσεις επιχορηγήσεων άνω των € 20.000.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Υπουργό να διευκρινίσει σε ποιους λογαριασμούς κατετέθησαν τα χρήματα, αν οι λογαριασμοί αυτοί ήταν νομικών ή φυσικών προσώπων και αν το Υπουργείο πραγματοποίησε κάποιον έλεγχο ως προς το αν τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν όντως για τον σκοπό που διετέθησαν στους συγκεκριμένους φορείς.
Με έκπληξη οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. εισέπραξαν από το Υπουργείο μία αρνητική απάντηση, βασιζόμενη στην 28055/31.05.2001 κοινή υπουργική απόφαση των τότε Υπουργών Πολιτισμού κ. Βενιζέλου και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη. Ως εκ τούτου, απαντά ο κ. Λιάπης «δεν προκύπτει αρμοδιότητα ελέγχου από το ΥΠ.ΠΟ στην διαχείριση των χρημάτων από τους επιχορηγηθέντες φορείς».
Να σημειώσουμε εδώ ότι αναφορές σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω ειδικών λογαριασμών του ΥΠ.ΠΟ. έχουν γίνει και στο παρελθόν και πάντοτε με φερόμενο ως υπεύθυνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χρημάτισε Υπουργός Πολιτισμού και στις δύο κυβερνήσεις Σημίτη. Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου του 2000, δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού από τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος είχε δημιουργήσει σάλο με την δήλωσή του στα ΜΜΕ ότι «βρήκε τρύπα τριών δισεκατομμυρίων στο υπουργείο Πολιτισμού» και την οποία απέδιδε σε επιχορηγήσεις προς διάφορους συλλόγους που δόθηκαν το 1998 επί υπουργίας Βενιζέλου.
Ο κ. Πάγκαλος είχε δεχθεί τις επικρίσεις του τότε πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη και ουσιαστικά το θέμα θάφτηκε, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά, ο κ. Βενιζέλος επανεγκαταστάθηκε στο «αμαρτωλό» Υπουργείο για να προβεί στις 31 Μαΐου του 2001 σε κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ουσιαστικά έδινε και εξακολουθεί να δίνει στον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού το δικαίωμα να μοιράζει ανεξέλεγκτα εκατομμύρια σε τυχάρπαστους φορείς, χωρίς αυτοί να υπόκεινται σε έλεγχο για το τι κάνουν τα χρήματα αυτά.
Για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Γλαυκώπις Αθηνά» που ανήκει στο σωματείο των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού έλαβε περί 3,5 εκατομμύρια ευρώ για κατασκηνώσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες και… αγορές βιβλίων (€ 7.000,00) που ποτέ δεν έγιναν, χρήματα τα οποία κατετέθησαν στον προσωπικό λογαριασμό κάποιου υπαλλήλου του ΥΠ.ΠΟ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, το Υπουργείο όχι απλά δεν υποχρεούται να διερευνήσει για το τι έγιναν αυτά τα χρήματα αλλά ούτε και ενδιαφέρεται για την τύχη 3,5 εκατομμυρίων.
Η απόφαση του κ. Βενιζέλου δεν αναιρέθηκε ποτέ, ούτε από τον πρωθυπουργό που τον διεδέχθη στο Υπουργείο, ούτε από τον κ. Βουλγαράκη ούτε από τον κ. Τατούλη ούτε ουσιαστικά και από τον κ. Λιάπη, ο οποίος απλά τον έχει παγώσει, ως αποτέλεσμα της έντονης πιέσεως που εδέχθη από τον κ. Βορίδη και την λοιπή κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.
Κατεβάστε τον κατάλογο των εταιρειών που έλαβαν επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ. εδώ:
http://
www.doumas.gr/download/yppo_epixor.pdf

Πέτρος Τατούλης είπε...

Κατ’ αρχήν , να επαναλάβω ότι η απουσία μου τις περασμένες ημέρες και η συνεπακόλουθη καθυστέρηση στην απάντηση των σχολίων σας, οφείλεται σε μια οικογενειακή περιπέτεια που περνούμε και όχι στην εγκατάλειψη του blog μου, όπως πολλοί «φοβήθηκαν».

Έστω και καθυστερημένα :

@jk
εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η κατάθεση στον διάλογο της εν λόγω αρθρογραφίας και νομίζω ότι όλοι εξαγάγαμε πολλά συμπεράσματα και κρίσεις. Έχω να προσθέσω το εξής http://www.transparency.gr/Press.aspx?page=28&code=Texts&article=35,
με έμφαση: «Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιο πρόβλημα με τη διαφθορά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δείχνει και το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς, με ερωτηματολόγιο που απευθύνεται όχι σε ειδικούς αλλά σε απλούς Eλληνες πολίτες κάθε χρόνο. Ενα υψηλό ποσοστό των Ελλήνων συνεχίζει να παραδέχεται ότι πληρώνει «μίζες» και ανησυχούν για το αποτέλεσμα που έχει η διαφθορά στην παροχή των δημοσίων υπηρεσιών. Τα πολιτικά κόμματα, η εφορία, τα μέσα ενημέρωσης, η δικαιοσύνη και οι ιατρικές υπηρεσίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των θεσμών που θεωρούνται από το κοινό ως πιο ευάλωτοι στη διαφθορά. Αυτή η λίστα στέλνει ένα καθαρό μήνυμα πού πρέπει να επικεντρωθούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στη χώρα σας. Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για να αντιστραφεί η γενική απαισιοδοξία και επιφυλακτικότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το τελευταίο Βαρόμετρο έδειξε ότι το 80% των Ελλήνων δεν πιστεύει ότι η διαφθορά θα μειωθεί στα επόμενα τρία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για μια διακομματική στρατηγική για τη μείωση της διαφθοράς στην Ελλάδα με την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στους παραπάνω θεσμούς».

@parapolitiki
Αγαπητέ φίλε, πίσω από τα ερωτήματά σας, διακρίνω ουσιαστικά μια προσπάθεια να μου υποδείξετε την έξοδο; Έχω πολλές φορές απαντήσει σχετικά με αυτό το θέμα. Κατ’ αρχήν, θεωρώ εξαιρετικά προβοκατόρικο το ψευτοδίλημμα «γιατί δεν αποχωρείς;» Από πότε η αποχώρηση και η κατάθεση των όπλων είναι η λύση; Από πότε η δειλία λογίζεται ως θάρρος; Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις απόψεις μου, με όποιο πολιτικό κόστος, με όποια συνέπεια. Και τούτο, διότι αυτή είναι η δουλειά μου (δεν ψηφίζεται ο έλληνας βουλευτής για να σκύβει ταπεινά το κεφάλι) και τούτο διότι έχω μέσα μου αρκετή αισιοδοξία προκειμένου να πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και ο τόπος να ξεπεράσει τα μεγάλα του προβλήματα. Και επιτέλους, δεν μπορώ να καταλάβω και κάτι ακόμη. Πώς είναι δυνατόν ακόμη και εσείς που ως μέρος της μπλογκόσφαιρας είστε εξ ορισμού πιο φιλελεύθερος (με την κυριολεκτική του όρου σημασία) από τον πολίτη που μετέρχεται τις συμβατικές μεθόδους επικοινωνίας και πληροφόρησης να αποδέχεστε ως επιλογή του εκάστοτε κατέχοντα εξουσία να διαγράφει κάποιον μόνο και μόνο για την διαφορετική του άποψη; Τα περί διαγραφής είναι ευχάριστο παραμυθάκι για κάποια παπαγαλάκια να γεμίζουν τις σελίδες τους, πλην όμως από πλευράς ουσίας δεν αφήνουν το δημόσιο διάλογο να γίνει με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Τέλος, το έχω επαναλάβει πολλές φορές: ΔΕΝ είναι τα σύγχρονα κόμματα σταλινικής δομής. ΔΕΝ μπορεί κανείς να περιορίζει τη σκέψη του με κομματικές πειθαρχίες. ΔΕΝ είναι κανείς μας αναγκασμένος να μιλά κάθε φορά και να καταθέτει πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης. Θέλω επίσης να σχολιάσω και κάτι ακόμη. Στην παρούσα ανάρτηση, κάποιοι συνάδελφοι διέκριναν τον εαυτό τους. Κάποιοι κύκλοι τους απάντησαν ότι ο καθένας κρίνεται από τη συνεισφορά του στην παράταξη και την κυβέρνηση. Αλίμονο! Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας κρίνεται με τη συνεισφορά στον τόπο, αλλιώς είναι λες κι ευλογούμε τα γένια μας! Και επιμένω, εκείνοι που πρέπει να απομακρυνθούν από την πολιτική ζωή είναι όσοι ψεύδονται στον λαό, όσοι έχουν «σχέσεις» με επιχειρηματίες και θεωρούν τις «διευκολύνσεις» φυσιολογικές, όσοι δεν ανέχονται τη δημοκρατία και την ελευθερία. Τα στοιχεία αυτά καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά ιδεολογία.

@αμαρτωλός

είχα σχηματίσει για εσάς την εντύπωση ότι είστε σοβαρός άνθρωπος, αμαρτωλέ. Δεν περίμενα και από εσάς να μου ανακυκλώνετε την ιστοριούλα περί λαγών και άλλων εύγεστων κυνηγετικών τροπαίων… έστω και με άλλη οπτική. Άλλωστε, για όσους γνωρίζουν τα περί τυφεκίων, ο θύτης συχνά γίνεται θύμα από την εσφαλμένη εκτίμηση άλλων κυνηγών, που εκλαμβάνουν την ανθρώπινη σκιάν ως κτήνους…


@ xoriatis

Νομίζω ότι άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος στο ξεκαθάρισμα ρόλων που πρέπει να γίνει είναι όχι μόνο στο διαχωρισμό επιχειρηματιών πολιτικών κτλ. Αλλά και στο θέμα των δημοσιογράφων. Χθες ετέθη σε συζήτηση το εξής ερώτημα από συνομιλητή στην ομήγυρη δημοσιογράφο του Τύπου: «Πώς είναι δυνατόν να θεωρούνται άξιοι και αντικειμενικοί διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι, εις βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κατά καιρούς μεγάλα πρόστιμα και εξαμηνιαίες διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ, επειδή κατά παράβαση του κανονισμού έχουν συμμετάσχει σε διαφημιστικές καμπάνιες διαφόρων εταιριών». Οπότε οι τριγωνικές σχέσεις εξ όσων αντιλαμβάνεσθε είναι συνήθως πολυγωνικές και ως εκ τούτου εξαιρετικά δυσεπίλυτες.


@the bloopers team

δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμμετάσχω λόγω των οικογενειακών ζητημάτων που ανέφερα παραπάνω, αλλά οι ευκαιρίες θα είναι πολλές στο θέμα των Blogs και του νόμου που λέγεται ότι θα κατατεθεί. Ενδιαφέρουσα η παρέμβαση του Χρήστου Μιχαηλίδη στην τελευταία σελίδα της σημερινής Ελευθεροτυπίας http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=63757464,
με τίτλο «Οι κυβερνήσεις που δεν αγαπούν τους μπλόγκερς».

Επίσης, απαντώντας σε έτερο σχόλιο σας, να επαναλάβω ότι στην ισοπέδωση προσβλέπουν οι πραγματικά ένοχοι. Οπότε σχόλια, του είδους «το κόμμα σας φίλτατε αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα πολιτικά λύματα, τα αντικοινωνικά κατακάθια, τα στοιχεία-απειλή ολόκληρου του κοινωνικού ιστού κτλ» το μόνο που κάνει είναι ότι διευκολύνει την διαιώνιση του συστήματος, το οποίο εσείς αποστρέφεστε. Επίσης, διακρίνω έναν σκληροπυρηνικό εκκοματισμό, ο οποίος μου φαίνεται περίεργος για νέους και ελεύθερους ανθρώπους. Οι εμπάθειες δεν είναι ώριμη κοινωνικοπολιτική συμπεριφορά, φίλτατοι…

@Γιώργος Πολίτης

το «καμία εξαίρεση» ασφαλώς και αναφέρεται σε όλους τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος, κύριε Πολίτη. Όσον αφορά το πρώτο σας σχόλιο, νομίζω ότι είναι μηδενιστικό, από τη στιγμή που ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι βουλευτές στο κοινοβούλιο το ίδιο. Ούτε μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Αυτό, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημοκρατία.

@φιλελεύθερος

αγαπητέ φίλε, προφανώς το όνομα που επιλέξετε να κάνετε τις παρεμβάσεις σας στο διαδίκτυο δεν είναι ενδεικτικό της ιδεολογίας και της φιλοσοφίας σας, από τη στιγμή που μάλλον οπαδός ολοκληρωτικών και ανελεύθερων καθεστώτων θυμίζετε. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αρέσκεστε να περνιέστε για φιλελεύθερος επειδή είναι της μόδας. Λοιπόν, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (το πολίτευμα που απολαμβάνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης) ο ελληνικός λαός ψηφίζει τους βουλευτές, οπότε καμία παράταξη «δεν δίνει προνόμια και μισθούς» όπως εσείς διατείνεστε. Οφείλω στην παράταξη μου, όπως κι εκείνη μου οφείλει. Πλην όμως το ζήτημα δεν είναι η ομφαλοσκόπηση των εσωκομματικών μας σχέσεων, αλλά το τι προσφέρει ο καθένας στον τόπο. Διαφωνώ κάθετα λοιπόν, σε όλα όσα λέτε. Διαφωνώ με την νοοτροπία σας. Διαφωνώ με την ολοκληρωτική και ανελεύθερη σκέψη σας. Είμαι ενάντια σε κάθε συλλογιστική που θέλει τον βουλευτή και τον κάθε πολίτη έρμαιο μικροκομματικών συμφερόντων. Ο λόγος σας βρίθει από ανακρίβειες, σοφιστείες, δεν είναι ελλιπέστατος ως προς την τεκμηρίωση.
Λέτε: «Υπερτονίζοντας τα επουσιώδη χάνετε το ουσιώδες, που είναι η συστράτευσή σας με την Παράταξη που σας ανέδειξε προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες που άφησε πίσω του το χθες».
Λέω: Το ουσιώδες δεν είναι η συστράτευση με την παράταξη μου, αλλά η επίλυση των προβλημάτων του τόπου. Ο ελληνικός λαός με ανέδειξε και εκείνος θα αξιολογήσει την παραμονή μου. Μη λησμονείτε ωστόσο, ότι από τη στιγμή που άρχισα να πολιτεύομαι στην Αρκαδία, η κεντροδεξιά ανέβασε κατά 4-5 % τις δυνάμεις της και προσωπικά συγκεντρώνω μόνος μου περί τους μισούς σχεδόν ψήφους του κόμματος. Οπότε, έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου σε επίπεδο δεξαμενής ψήφων. Άλλωστε, οι Αρκάδες συντοπίτες μου έχουν εκτιμήσει το γεγονός (με εκλέγουν πρώτο και με διαφορά σε σταυρούς βουλευτή από το 90 και εξής) ότι και ειλικρινής είμαι και βέβαια ότι ουδέποτε υπήρξε για εμένα κριτήριο η πολιτική συμπεριφορά του κάθε πολίτη στην κάλπη. Θέλησα με απλά λόγια να γκρεμίσουμε τα κομματικά τείχη και νομίζω ότι το έχουμε επιτύχει.

Τα υπόλοιπα ότι δήθεν με τη διαφωνία μου «εκβιάζω» μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας, τα θεωρώ αστεία να τα σχολιάσω και στα περί παραίτησης σας παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα παραπάνω στον «parapolitiki». Όσον αφορά τις επιλήψιμες σχέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών, πιστέψτε με ότι ασφαλώς και θα συνεχίσω να εκφράσω την αντίθεσή μου σε αυτό το κραυγαλέο φαινόμενο διαφθοράς που αντί να σταματήσουμε, επιτείνουμε. Διότι για εμένα το κόμμα είναι η τρίχα και τα προβλήματα οι τριχιές…Αν είστε εσείς φιλελεύθερος, τότε θα πρέπει από εδώ και στο εξής να υπογράφω ως ανελεύθερος…

Πέτρος Τατούλης είπε...

@John Ketseas

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουν γίνει λάθη και παρατυπίες. Ωστόσο, ας μην πυροβολούμε συνεχώς το ΚΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού, επειδή είναι στην επικαιρότητα λόγω Ζαχόπουλου, γιατί έτσι πέφτουμε στη δίνη της εσωστρέφειας και της απελπισίας. Χάνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, αν κολλάμε συνεχώς στο παρελθόν και μάλιστα στα στραβά. Εγιναν και σωστά πράγματα σ' αυτό το Υπουργείο και κανείς δεν τα αναφέρει. Ας αφήσουμε τους εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους, ας πάρουμε τα μαθήματά μας κι ας προχωρήσουμε μπροστά. Εχω κάνει ήδη μια δημόσια πρόταση με το άρθρο μου "Υπουργείο Αειφορίας" για μια καινούργια αρχή. Ας κουβεντιάσουμε λίγο για το μέλλον. Θα ήθελα τη γνώμη όλων σας γι' αυτό

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Στο τέλος όμως ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του γι αυτο οι αμερικανοι θα επαναστατήσουν περα απο τα πολιτικα σόου που δίνουν υπάρχει μεγάλη ανεργία και πείνα που εμεις δεν την έχουμε δει!!!Θα δειτε στο youtube να μοιράζονται σισιτια !!Αμερική 2008!

Ανώνυμος είπε...

Γιόκ, γιόκ, ουνουτμέ γιετζέγημ Τατούλ αφέντη.

http://ca.youtube.com/watch?
v=7l2UUoOmAPc&feature=related


-----------

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός έχει χάσει τις βαθύτερες ΑΞΙΕΣ του, και τα βαθύτερα ΠΙΣΤΕΥΩ του.
ΠΟΥ θα στηριχτεί, για να συνεχίσει μπροστά ; Στο ΠΟΥΘΕΝΑ ;

Georgios είπε...

Κύριε Τατούλη,

Πρώτα απ'όλα σας συγχαίρω για το θάρρος της γνώμης σας και κυίως για το περιεχόμενο των ιδεών σας, με βρίσκουν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο, όμως με τους παρόντες κανόνες πολιτικού παιχνιδιού τέτοιες φωνές θα επιχειρηθεί να σιωπήσουν. Ελπίζω να συνεχίσετε έτσι μέχρι να αποδώσουν οι πράξεις σας καρπούς.

Στο θέμα της διαφθοράς τώρα:
Διαβάζω έκπληκτος ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαργαρίτης που εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη, κατέχει πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών. Σιγά το νέο, δεν είναι ο πρώτος, θα πουν πολλοί. Η ιδιαιτερότηα έγκειται στο ότι διετέλεσε ...πολιτικός υπεύθυνος στο χώρο της αξιολόγησης των πανεπιστημίων και της αναγνώρισης των πτυχίων!!! Ακόμα μια αποθέωση του παραλογισμού στο Ελλαδιστάν μας.
Ποια είναι η γνώμη σας για την αποκάλυψη αυτή που έκανε η "Ελευθεροτυπία"; (πιθανότατα για τους δικούς της λόγους, καθώς το ΠΑΣΟΚ βάλλεται από παντού λόγω Ζίμενς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

το άρθρο εδώ
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=74662592,82552896,88224192,1849728,16027392

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη

Χαίρομαι που μέσα σε αυτό το γενικό κλίμα πολιτικής διαφθοράς και συγκάλυψης υπάρχουν και μερικές ελπιδοφόρες φωνές όπως η δική σας.

Είμαι νέος και πραγματικά πολύ απογοητευμένος απο το σημερινό κατάντημα του τόπου.

Άκουγα στα παιδικά μου χρόνια ότι η Ν.Δ ήταν το ηθικό κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και πίστευα σε αυτή. Ακουγα ότι ο παλιός Καραμανλής ήταν αυτός που αντιστάθηκε στις σειρήνες της εποχής του και έκανε την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της περήφανη.

Έζησα την περίοδο του Πασόκ και έχω άποψη για αυτή. Περίμενα λοιπόν με λαχτάρα να ξανάρθει αυτή η μέρα όπου η δύστυχη αυτή πατρίδα θα ξαναέβλεπε το φώς του ήλιου.

Περίμενα την ώρα που η Ν.Δ θα ερχόταν στην εξουσία και θα άλλαζε τα πάντα.

Τέρμα η διαφθορά...
Τέρμα οι σπατάλες...
Εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας απο μια έντιμη κυβέρνηση...
Ανασυγκρότηση...


Φάνταστείτε τι νιώθω εγώ και όλοι η γενιά των 30 βλέποντας πως η Ν.Δ που περιμέναμε ήταν ενα μύθος. Η πραγματικότητα είναι πως μια στρατιά λαμόγιων περιμένανε να αρπάξουν ότι είχε απομείνει, να βιάσουν μέχρι θανάτου τη δύσμοιρη αυτή χώρα και να την αποτελειώσουν.

Είστε φώς μέσα στο τούνελ της κομματικής πειθαρχίας των τρωκτικών. Δεν ξέρω ποιά θα είναι η τύχη σας μετά τις επόμενες εκλογές γιατί απο αυτό το λαό δεν πρέπει να περιμένετε πολλά, είναι άξιος της μοίρας του.

Αυτό που μετρά για μένα είναι ότι έχετε το θάρρος της γνώμης και την γενναιότητα να αντιπαρατεθείτε με τους Γολιάθ του κομματικού κατεστημένου.

Καλό κουράγιο εύχομαι και καλή τύχη στην άνιση αυτή μάχη σας.

Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που σας παρακολουθούν απο κοντά και δεν τρώνε το κουτόχορτο των δελτίων ενημέρωσης των συμφερόντων των 20:00 ή των εφημερίδων τους.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη όταν είσασταν υπουργός μάλλον όλα ήταν τέλεια και ειδικά στο υπουργείο σας!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αν και προέρχομαι από διαφορετικό χώρο από τον δικό σας. Δεν ξέρω κατά πόσο τα ενοείτε αυτά που γράφετε αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι περιέχουν αλήθειες και εκφράζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης για την κατάντια της πολιτικής.

Εχετε απόλυτο δίκιο για την Δικαιοσύνη. Αν λειτουργούσε θα είχαν πάει αρκετοί στην φυλακή, όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες (πρόσφατο παράδειγμα το Ισραήλ όπου ο πρωθυπουργός κινδυνεύει με φυλάκιση για διαφθορά για πολύ μικρότερα ποσά).

Ετσι αν θέλουμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα της διαφθοράς στην χώρα μας θα πρέπει να δούμε γιατί όλες οι υποθέσεις που ανοίγουν βαρύγδουπα από την Δικαιοσύνη καταλήγουν όλες στο αρχείο μετά από λίγο καιρό και μόλις έχουν πάψει τα ΜΜΕ να ασχολούνται μαζί τους.

Αν λειτουργούσε η Δικαιοσύνη και υπήρχε ο φόβος της φυλακής θα λειτουργούσε και η αστυνομία και η πολιτική.

Δυστυχώς οι πυλώνες ενός πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία και η Παιδεία. Τίποτα δεν λειτουργεί από όλα αυτά.

Περνά συχνά από το μυαλό μου ότι είναι μεγάλο λάθος οι πολιτικοί σχηματισμοί όπου οι ψηφοφόροι καλούνται σαν τα βόδια να ψηφίσουν με ποδοσφαιρικούς όρους. Είναι λάθος. Θα έπρεπε να μπορούμε να ψηφίζουμε τους πιο άξιους από κάθε χώρο. Που θα είχαν θέση τότε τα λαμόγια?

Συνεχίστε την κριτική σας γιατί η φωνή σας πρέπει να ακούγεται και πρέπει να υπάρχουν αρκετές τέτοιες φωνές σε μια Δημοκρατία.

Φιλικά

ΒΚ