Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Εξοπλιστικά Προγράμματα&Αντισταθμιστικά Ωφέλη


Σε μια περίοδο που η καθημερινότητα του Έλληνα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, όπως επίσης και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, θεώρησα σκόπιμο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων να καταθέσω ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθούμε για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα: τι έχει απογίνει με τα αντισταθμιστικά ωφέλη των περασμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Και αυτό βέβαια, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, την παραμονή της νέας ιλιγγιώδους ύψους εξοπλιστικής δαπάνης της χώρας.


Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε, εδώ

18 σχόλια:

pale είπε...

κατι ασχετο με τα πολιτικα.κυριε βουλευτα ο πολιτισμος φαινεται και απο τον τροπο που φερομαστε στα ζωα.για τις εξαγωγες στο εξωτερικο εχετε καποια αποψη?καντε μια ερωτηση στην βουλη.για περισσοτερες πληροφοριες εδω http://tetrapodologein.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%84%CF%89%CE%BD

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη στην αρχή όταν μιλούσες πίστευα ότι το έκανες για λόγους πικρίας.
Τώρα που σε παρακολουθώ, άλλαξα γνώμη. Μακάρι πολιτικοί σας εσένα που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα να αξιοποιούνταν σε θέσεις ευθύνης. Και όχι άνθρωποι περαστικοί και επιτήδειοι όπως Τσουκάτοι και Ρουσόπουλοι που καμία σχέση δεν έχουν με τις παρατάξεις που για ιδιοτελείς λόγους βρέθηκαν με τις ευλογίες του εκάστοτε καίσαρα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον σου αλλά γράφεις ιστορία.
Η siemens σε σε δικαίωσε.

aris είπε...

Κύριε Τατούλη σε αυτό το θέμα είμαι ομολογώ άσχετος. Έχω καταλάβει όμως ότι όπως παλιά πληρώναμε κεφαλικό φόρο στους Τούρκους για να έχουμε την ησυχία μας, τώρα πληρώνουμε εξοπλισμούς χωρίς ανάγκη πολέμου, γιατί διαφορετικά επειδή θα είμαστε «κακά παιδιά» θα μας τον δημιουργήσουν. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Τέλος πάντων αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν μπορεί να τα γνωρίζει ο κόσμος, ούτε και να γνωρίζει αν οι συμφωνίες είναι οι πιο κατάλληλες, οι πολίτες πληρώνουμε δηλαδή «γουρούνι στο σακί» .
Καλά κάνετε λοιπόν και θίγετε το θέμα γιατί ο απλός πολίτης δεν έχει στοιχεία ούτε να το αγγίξει. Έπειτα αυτή την εποχή ειδικά γύρευε ΠΟΙΟΣ μπορεί να κερδίζει άμεσα από τις καθυστερήσεις . ΜΠΡΑΒΟ σας.
Και για να αστειευτώ και λίγο στο πρώτο σχόλιο. Μην ξεχάσετε να απαντήσετε για τα ζωάκια που εξάγουμε. Αχ αυτά τα παιδιά πότε θα μεγαλώσουν, στα 50; Μήπως θα είναι λίγο αργά; Έχουν περπατήσει ποτέ ξυπόλυτα; Μήπως θα καταγγείλουμε και τους Μεσολογγίτες του 21 για σκυλοφαγία; Πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σας.

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη, προσωπικά δεν συμφωνώ αλλά κατανοώ, την ανάγκη για κάποια εξοπλιστικά προγράμματα.
Ομως η αλλαγή του δόγματος, που αναγγέλθηκε από τον κ.Μειμαράκη, δεν με έπεισε καθόλου, ότι έχει σχέση με τις αμυντικές ανάγκες, αλλά αντίθετα, εκτιμώ ότι "ανακαλύφθηκε", επειδή το παλιό αμυντικό δόγμα ήταν αντιπαραγωγικό πλέον για τον προγραμματισμό "εμπόρων όπλων".
Δεν είναι δυνατόν κύριε Τατούλη, να μιλάμε για τερατώδη ποσά, που θα βαρύνουν τις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, τα οποία είναι προφανές ότι θα έπρεπε να στραφούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όπως η υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η παιδεία.
Δεν μπήκαμε στην ΕΕ για να φοβόμαστε για την εθνική κυριαρχία περισσότερο.
Ελεος πιά.
Ξύπνησε ο λαός και ξέρει πιά ότι όλες αυτές οι δαπάνες, επιλέγονται επειδή ακριβώς είναι αδιαφανείς τρόποι για ποικίλα "παιχνίδια".
Το ΠΑΣΟΚ αυτήν στην συμπεριφορά την πλήρωσε και την πληρώνει.
Δεν έχω αντίρρηση να την πληρώσει και η ΝΔ, αλλά ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις, ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια ανώδυνα.
Το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ θα αλλάξει το πεδίο στο μέλλον και η ποινικές ευθύνες των πολιτικών, θα αποδίδονται με μεγαλύτερη ευκολία.
Τελείωσε η μεταπολίτευση και όπως κάθε θάνατος χρειάζεται και τα πρόσωπα που θα θάψει.
Υπό μία έννοια, κάθε προσφορά δεκτή.

Ανώνυμος είπε...

Τό ΥΠΕΘΑ αντί νά σχηματίζει επιτροπή αξιωματικών τής Πολεμικής Αεροπορίας γιά νά ερευνήσουν κατά πόσο συμφέρει η πρόταση του Κου.Σαρκοζί γιά αντικατάσταση μέσω συμψηφισμού 45 Μιραζ 2000(25χ 2000-5 & 20χ2000) μέ νέα μαχητικά Ραφαλ,
ας ασχοληθούνε μέ τα 1,85 δίς ευρω που χρωσταέι η Dassault Aviation σε Αντισταθμιστικά ωφελήματα μέσω 41 προγραμμάτων Α-Ω .0που μετά από 8 χρόνια από την ημερομήνια ενεργοποιησης τής σύμβασης 28/00 η Dassault Aviation εχει ολοκληρώσει περί τα 25% του συνόλου μόνον.Νά εχουμε υπόψιν οτι η προμήθεια των 1,65 δις ευρω το ετος 2000 για τα μιραζ 2000-5 εγιναν λόγω του οτι η Dassault Aviation ανέλαβε τήν ανέκλητη καί ρητή υποχρέωση να εκτελέσει και ολοκληρώσει 41 προγραμματα Α-Ω μέ Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες υψους 1,85 δίς ευρώ.Τά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Α-Ω αυτά περιέχουν Μεταφορά Τεχνογνωσίας καί Υποκατασκευαστικό εργο.Ειδικά δέ οταν ηδη το ενα από αυτά τα προγραμμάτα Α-Ω που ειναι υψους 21.230.000 ευρω μέ Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία του Κιλκίς βρίσκεται στήν Ελληνική Δικαιοσύνη ΓΙΑ ΖΗΜΊΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΕΥΡΏ που εχει υποστεί τό Ελληνικό Δημόσιο καί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία του Κιλκίς.

Ανώνυμος είπε...

- Μήπως είσαι μπαμπουριστής ;
ρωτάει ο φίλος τον φίλο στο κλασικό έργο "The importance of being Earnest".

Φίλοι, βέβαια, καλέ μου Πέτρο, δεν είμαστε, αλλά πολιτικο-λογοτεχνική αδεία να σε ρωτήσω κάτι:

- Μήπως είσαι δωστός και δεν το ξέρεις;

Πρόσεξε μη μπερδέψεις το δοτός με το δωστός.
Δοτός υπήρξε μόνον ένας, ο Σ. Μαρκεζίνης.
Δωστοί, απαντώνται αρκετοί π.χ. Κ. Ζουράρης.
Το πρώτο ουσιαστικό παράγεται από την ενεργητική φωνή του ρήματος δίδω, ενώ το δεύτερο από την παθητική του (μου την έχει δώσει).

Και επειδή για δωστό σε κόβω, φοβάμαι ότι με την υπόθεση Siemens δεν θα κρατηθείς και θα βγεις να ζητάς την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αλλά αν, όπως ακούγεται, πάμε για πρόωρες εκλογές, πράγμα που για κάποιους προσαρμόζει ευεργετικά την περίοδο παραγραφής, τι δουλειά έχεις εσύ να τους κάνεις χαλάστρα.

Παράτα τους και προσχώρησε στους μπαμπουριστές.
Αυτοί κερδίζουν στο τέλος του έργου την καρδιά της όμορφης πρωταγωνίστριας.

Μάρτυς μου ο Oscar Gay Wilde

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

20 Ιουνίου 2008

Η ομολογία του κ. Τσουκάτου αρχή του τέλους της μεταπολίτευσης;



Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της υπενθυμίζει ότι αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα που ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου 2007 ανέδειξε το ζήτημα της χρηματοδότησης από την Siemens πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας και κοινοποίησε με επιστολή της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις πληροφορίες που διέθετε.

Όλα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την ωμή δήλωση του κ. Τσουκάτου ότι δέχθηκε χρήματα από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάτι που οι περισσότεροι υποψιάζονταν. Επιβεβαίωσαν ότι, ο κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ και όλων των άλλων ΔΕΚΟ, εξυπηρετεί αποκλειστικά την εξασφάλιση οικονομικών πόρων του πολιτικού συστήματος και την καλοζωία του προσωπικού του, και τίποτε άλλο. Με αυτή την έννοια, η δήλωση του κ. Τσουκάτου και όσα θα ακολουθήσουν ίσως σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης στη διάρκεια της οποίας το διακομματικό πολιτικό σύστημα γιγάντωσε το κράτος με γενναιόδωρα ανταλλάγματα από αυτό. Μιας περιόδου που ο κρατικός έλεγχος δημόσιων επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων αποτέλεσε τον ομφάλιο λώρο που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει τα προς το ζειν σε κόμματα, πολιτικούς, συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις.

Γίνονται πλέον κατανοητά, ακόμα και στους λιγότερο υποψιασμένους, τα πραγματικά κίνητρα όσων, με λυσσαλέες αντιδράσεις, τρομοκρατία, βανδαλισμούς και άλλες ακρότητες, υπερασπίζονται τον "δημόσιο χαρακτήρα" των ΔΕΚΟ, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης… Γίνεται κατανοητό γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη ακόμα και στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία, προς ίδιον όφελος.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία αναδεικνύει το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο κρατική προστασία των μονοπωλίων και η έλλειψη ανταγωνισμού στην οικονομία υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεί τον κύριο παράγοντα της ακρίβειας. Η διατήρηση του κρατικού ελέγχου των ΔΕΚΟ έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την τσέπη του καταναλωτή και τον κρατικό προϋπολογισμό, αναστέλλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και μεταθέτει για το μέλλον τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους που πλήττονται από την ανεργία.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας προστατεύει ανοικτά αυτούς που στέκονται εμπόδιο στην πρόοδό της και την ευημερία των πολιτών της. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι στο πλευρό όλων αυτών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, που θα αποφασίσουν να συστρατευθούν πολιτικά για την αντιστροφή της νοσηρής αυτής κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω γιατί πέφτει τόσο κλάμα για τι δικομματισμό…δηλαδή τόσα χρόνια σταθερότητας μας απέτρεψε από τη διαφθορά…τις εθνικές περιπέτειες…μας ενίσχυσε τα εισοδήματα…μήπως τελικά η περισσότερη ρευστότητα φέρει περισσότερο ρευστό στις δικές μας τσέπες…

Διάβασα στο Παρών ότι ο Υπουργός Οικονομίας δώρισε στους συντάκτες του Υπουργείου από ένα Λαπτοπ αξίας 2-3 χιλιάδων ευρω. Από τι στιγμή που δέχονται ακριβά δώρα οι δημοσιογράφοι σε τι διαφέρουν από τους πολιτικούς που τα παίρνουν.Αυτό δεν είναι χρηματισμός.

pale είπε...

αναφερθηκατε για τα εξοπλιστικα.το κομμα της νδ οταν καποιο στελεχος του πασοκ συνανστρεφοταν με καποιον επιχειρηματια αξιωνατε οτι για θεμα ηθικης ταξεως επρεπε να περαιτηθει.-μαλεσιος,τσουκατος κτλ.
στο σημερινο πρωτο θεμα γραφει 3 υπουργοι διασκεδαζαν συντροφια με τους κοκαλη και λιακουνακο στην μυκονο που σχετιζονται με κρατικες προμηθειες-και με τα εξοπλιστικα-.δεν πρεπει και αυτοι να παραιτηθουν οπως ζητουσατε τοτε για τα στελεχη του πασοκ?

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βουλευτα, μπραβο σας για την παρησια που διαθετετε.Ακομη και αν καποος διαφωνει μαζι σας, χαιρετε οταν βλεπει πολιτικους να συγκρουονται με το κατεστημενο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
Καλά τά λέτε αλλά αν δέν σας απαντήσουνε τί θά κάνετε?
Τό θέμα μέ την Dassault Aviation πού αφορά τά Αντισταθμιστικά ωφέλη ειναι μή καθαρό.Αν ανοιχθει ο φάκελος μέ την σύμβαση Α-Ω 28/00 υΨΟΥς 1,85 ΔΙς ΕΥΡΏ πολλοί από την παλιά Γ.Δ.Ε./ΥΠΕΘΑ απο το ετος 1999 εως τό ετος 2004 και μερικοί από τήν σημερινή Γ.Δ.Α.Ε.Ε. /ΥΠΕΘΑ
από τόν Μαρτιο του 2004 εως καί σήμερα δέν θά κοιμηθούνε καλά. Από πληροφορίες ακούγονται οτι ευχοντε ολοι οι νύν και οι παλαιοί αρμόδιοι του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΕ/ΓΔΑΕΕ ποτέ νά μήν ανοιχθεί η ΣΎΜΒΑΣΗ Α-Ω 28/00..

Ανώνυμος είπε...

Εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες πάνε μαζί.Το θέμα είναι το μαύρο χρήμα. Τα λεφτά που θα βάλουν στις τσέπες του και τα αντισταθμιστικά που είναι προς όφελος της χώρας.
Απορώ που απορούν μερικοί μόλις αποκαλύπτεται καμιά υπόθεση μαύρου χρήματος από επιχειρήσεις προς κόμματα και πολιτικούς, καλή ώρα όπως τώρα με τη Siemens, το ΠΑΣΟΚ και τον Τσουκάτο.

Δηλαδή, από πού νομίζουν ότι έχουν τα χρήματα για τις υπέρογκες δαπάνες τους τα κόμματα; Τα παίρνουν από επιχειρήσεις δίνοντας τα αντίστοιχα ανταλλάγματα, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης σε συνεννόηση με την εκάστοτε κυβέρνηση. Επειδή τα νομοθετικά ρουσφέτια και τα στραβά μάτια προς τους επιχειρηματίες γίνονται πάντα από κοινού και σε συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.

Και η Siemens είναι μία μόνο επιχείρηση από τις δεκάδες που λαδώνουν τις κομματικές μηχανές. Ετυχε να είναι γερμανική και έτυχε η βαυαρική δικαιοσύνη να σπάσει το σπυρί. Με τις δεκάδες άλλες ξένες και εγχώριες δεν θα μάθει ποτέ κανείς τίποτε.

Από πού νομίζει κανείς ότι βρίσκεται ξαφνικά ένα κομματικό στέλεχος και ένας υπουργός με σπίτια, εξοχικά, κουστούμια Armani, καθεβραδινές εξόδους σε εστιατόρια των 100 ευρώ το κεφάλι, καταθέσεις και διακοπές των 500 και 1.000 ευρώ την ημέρα; Από το μισθό του κόμματος και τη βουλευτική αποζημίωση;

Και δεν μιλάμε για τον Τσουκάτο και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ μόνο. Μιλάμε για όλους όσοι μπήκαν στην πολιτική με ένα εισοδηματάκι από τη δουλειά τους και κυκλοφορούν σήμερα με περιουσίες, χωρίς κανένα πόθεν έσχες να τους αγγίζει.

Ποιο πόθεν έσχες, που από πέρυσι δεν δημοσιοποιείται κιόλας για να μη θιγούν τα προσωπικά δεδομένα, λέει, των ανθρώπων;

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργος Παδειας Ανδρέας Λυκουρεντζός Το αεροπλανάκι το έφαγε και είναι στην κυβέρνηση ακόμα τ έχετε να πείτε ;

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε τις θέσεις των Επιτελείων για τις αγορές υων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ποιά οπλικά συστήματα εισηγούνται οι αρμόδιοι χειριστές και ποια τελικά αγοράζει το κράτος και το υπουργείο. Για να πέσει περισσότερο φως

Ανώνυμος είπε...

Κάντε και για τα βύσματα ένα σχόλιο. Υπάρχει μεγαλύτερο σχολείο διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία από το όσα γίνονται με τη στρατιωτική θητεία και τα βύσματα?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, είστε μια από τις ελπίδες του πολίτη. Του πολίτη που παρακολουθεί σαστισμένος όλα αυτά που συμβαίνουν για τον πολίτη χωρίς τον πολίτη.
Ζούμε στην Ελλάδα του 2008, όπου ο ετήσιος πληθωρισμός καλπάζει, έχει ξεπεράσει το 4,4% και προβλέπεται να ξεπεράσει το 5%, και βέβαια όσο ψηλότερος είναι ο πληθωρισμός τόσο η κατανομή του εισοδήματος είναι πιο άδικη. Στην Ελλάδα, όπου τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ έχουν θεαματική αύξηση τους τελευταίους μήνες και το πετρέλαιο έχει εκτιναχθεί σε πολλές περιοχές της χώρας πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο, στην Ελλάδα όπου οργιάζει η αισχροκέρδεια με τη θεαματική αύξηση των τιμών βασικών προϊόντων, στη χώρα όπου η πρωτεύουσά της η Αθήνα είναι η ακριβότερη πρωτεύουσα της ευρωζώνης, αλλά με τους χαμηλότερους μισθούς και ημερομίσθια, στη χώρα όπου ο κάθε πολίτης χρωστάει 22.700 ευρώ με τη γέννησή του και τα ελληνικά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα στις αδηφάγες ελληνικές τράπεζες, που καθημερινά πλειστηριάζουν την κύρια κατοικία των πολιτών, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των δόσεων των δανείων· στη χώρα λοιπόν όπου η ανάξια κυβέρνησή της προγραμματίζει την έναρξη λειτουργίας του ταμείου καταπολέμησης της φτώχειας, από τη στιγμή που το 22% του πληθυσμού της βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ ΑΕ σκέφθηκε πως πρέπει, σε περίοδο απόλυτης λιτότητας, να αλλάξει τα λογότυπα των τριών καναλιών της και να τα κάνει πιο όμορφα. Ανέθεσε λοιπόν στην αγγλική εταιρεία RΕD ΒΕΕ Μedia να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή. Η μεταμόρφωση έγινε και τα τρία κρατικά κανάλια βγήκαν στον «αέρα» με νέο ονοματεπώνυμο. Πόσο όμως νομίζετε πως στοίχισε αυτή η μικρή αλλαγή; Στοίχισε 1,2 εκατομμύριο ευρώ.

Μία εβδομάδα μετά την εξόρμηση κατά της ακρίβειας, το ΠαΣοΚ θα εξορμήσει στο... Λαγονήσι. Εκεί, στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διοργανώσει, το προσεχές Σαββατοκύριακο, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, το συνέδριο αυτό, κατά το οποίο σε 318 πολυτελή δωμάτια, αλλά και σε 25 ανεξάρτητες βίλες με ατομική πισίνα, θα φιλοξενηθούν πολλοί σύνεδροι (ενίοτε και μετά συνοδών...), θα στοιχίσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ.
Πού θα βρεθούν όμως τα χρήματα αυτά; Ενα μέρος του ποσού θα το καταβάλει το ίδιο το ΠαΣοΚ, ως φιλοξενών κόμμα και το υπόλοιπο θα το καλύψει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Επειδή όμως το ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, «βγήκε στη γύρα» για χορηγούς. Και επειδή στην Ελλάδα η δημόσια επιχορήγηση αποτελεί σταθερή αξία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε (μεταξύ άλλων) και στη Νομαρχία Αθηνών, ζητώντας ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ. Τελικώς, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τα μισά.
Έτσι γίνεται η διαχείριση σε καιρούς ακρίβειας…
Ο αγανακτισμένος πολίτης επιθυμεί από εσάς που τον σέβεστε να φέρετε αυτά τα θέματα στη βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Ναι στο χωροταξικό με το οποίο διαφωνει ο κ.Τατουλης οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως.
Τρικυμια εν κρανίω ή αλλα λογια να αγαπιομαστε;

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα μάγκας και πάλι χθες το βράδυ ο Τατούλης
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρέθηκε για λίγη ώρα χθες το βράδυ η κυβερνώσα παράταξη, εξαιτίας της δημοσιοποιηθείσας και από του βήματος της Βουλής ριζικής διαφωνίας του κ. Π. Τατούλη ως προς το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. Η στάση του αυτή, σε συνδυασμό με την αιφνιδιαστική υποβολή πρότασης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, πυροδότησαν έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετατρέποντας τις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε πραγματικό θρίλερ.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι και ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκτακτη σύσκεψη, σε γραφείο της κυβερνητικής παράταξης στο Κοινοβούλιο, ετέθη ακόμα και θέμα διαγραφής του κ. Τατούλη, σε περίπτωση που είτε καταψήφιζε ή και αν απείχε από την ψηφοφορία. Επίσης διαμηνύθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η αρχή της κομματικής πειθαρχίας.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και αφού ακούστηκε το «ναι» του κ. Τατούλη όταν εκφωνήθηκε το όνομά του την ώρα της ψηφοφορίας, ο συναγερμός έληξε, ενώ τελικώς το Χωροταξικό υπερψηφίστηκε με 152 υπέρ και 136 κατά.

Τώρα πως είναι δυνατόν , ένας βουλευτής να κατηγορεί το νομοσχέδιο , να εκφράζει την ριζική διαφωνία του από το βήμα της βουλής και μετά από δέκα λεπτά να το υπερψηφίζει , αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν . Μην απορείτε κύριοι εθνοπατέρες ότι ο λαός δεν σας έχει σε καμία υπόληψη . Ακόμη δεν πιάσατε πάτο , κοντά είστε όμως.