Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Χωροταξικός Σχεδιασμός, Κομματική Πειθαρχία & Υπό Περιορισμό Δημοκρατία

Οι διαφωνίες μου σχετικά με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού που υπερψηφίσθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή, είναι από την πρώτη στιγμή γνωστές. Πλην όμως για να προκαταλάβω τις γνωστές αντιδράσεις πολλών από εσάς που δικαίως αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να διαφωνεί και κατόπιν να ψηφίζει, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Ξέρετε, όπως εγώ γίνομαι αποδέκτης πολλές φορές των δικών σας προβληματισμών και προβλημάτων, αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουμε συχνά πυκνά όλοι. Οπότε, όποια συνδρομή και άποψη καλοδεχούμενα.



α)σε όλα τα νομοσχέδια ή ρυθμιστικά πλαίσια που κατατίθενται στη βουλή, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε αντίθετη περίπτωση, το κόμμα λαμβάνει διοικητικά μέτρα εις βάρος του βουλευτή που δεν συμμορφώνεται, που συνήθως δεν είναι άλλο από τη διαγραφή και την συνεπακόλουθη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.



β)η ιστορία έχει δείξει ότι συχνά το πολιτικό σύστημα σε περιόδους μεγάλης κρίσης, όπως αυτή που αναμφισβήτητα διανύουμε, αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, συμπεριφορές λίγο πιο ελεύθερες από το επιτρεπόμενο (ως εκ τούτου μιλώ για υπό περιορισμό Δημοκρατία), προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα ουσιαστικά προβλήματα.



γ)οι σύγχρονες επικοινωνιακές τακτικές αρέσκονται στα "ερωτικά" καβγαδάκια. Ως εκ τούτου, η πολιτική γραμμή και οι εφαρμοστές της (πληρωμένα παπαγαλάκια του τύπου) αναζητούν με αγωνία τέτοιες αφορμές προκειμένου να εξαθλιώσουν τον δημόσιο διάλογο.



Αυτά είναι πάνω κάτω τα δεδομένα. Έκρινα ότι δε θα έπρεπε να βγάλω κανέναν από τη δύσκολη θέση να απολογηθεί/κριθεί για τα κακώς κείμενα oλόκληρου του πολιτικού συστήματος, όπως αυτά αναδεικνύονται ελέω Siemens. Είναι βέβαιο ότι το μέλλον είναι μακρύ και οι ανατροπές σύμφυτες με την εντροπεία του σύμπαντος...





"...Είναι η ώρα να ξανασυζητήσουμε σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν εδώ την αίθουσα για την ποιότητα της δημοκρατίας που θέλουμε να υπηρετήσουμε. Πρέπει όλοι μαζί ρητά να καταδικάσουμε όλες αυτές τις πρακτικές ολοκληρωτικών αντιλήψεων που επιβάλλουν κάθε φορά στους βουλευτές μέχρι ποιοι σημείου (και αν) μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους. Ο όρος της κομματικής πειθαρχίας είναι μια έννοια που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, που μπορούμε να διατυπώνουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν μπορεί κάθε φορά να ερμηνεύεται από διάφορους κύκλους ως επιχείρηση υπονόμευσης της παράταξης και του κύρους των θεσμών.. Και ανακεφαλαιώνω. Πέραν του ζητήματος του προϋπολογισμού και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καμία άλλη ψηφοφορία δεν πρέπει να ξεκινά από δεδομένες αφετηρίες. Διότι, αν αυτό δεν ισχύσει σύντομα δεν θα μπορούμε να μιλούμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά για μια υπό περιορισμό δημοκρατία. Και ας μη γελιόμαστε. Σε μια τέτοια δημοκρατία πλησιάζουμε, αν κρίνουμε από τις απόψεις που με κατάπληξη ακούσαμε τελευταία, ότι δήθεν «όλοι εμείς κρινόμαστε από την συνεισφορά μας στην κυβέρνηση και το κόμμα»! Λες και εκλεγόμαστε για να υπηρετούμε/ εξυπηρετούμε εμάς τους ιδίους και όχι τον Τόπο! Ενδιαφέρουσα άποψη πράγματι! Πλην όμως άκρως επικίνδυνη, ιδιοτελής και ωφελιμιστική!

...Επίσης, όλοι μιλούμε για συναίνεση. Το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές από διαφορετικά κόμματα κατέληξαν σε ένα κοινό αίτημα, όχι κατ’ ανάγκην με βάση την ίδια συλλογιστική, ασφαλώς και θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι δεν είναι ούτε αξιόποινη πράξη ούτε και επικριτέα ενέργεια. Πώς είναι δυνατόν να μιλούμε για συναίνεση, όταν δεν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες; Πώς εννοούμε εμείς τη συναίνεση; Συναίνεση με τον εαυτό μας; Ας το πάρουμε απόφαση. Η ελληνική κοινωνία θέλει ριζικές λύσεις στα προβλήματα της. Ούτε οι λύσεις ούτε τα προβλήματα έχουν χρώματα, όπως συχνά αναφέρει ο κ. πρωθυπουργός. Και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι πλέον υπερκομματικές".




Όλο το κείμενο της ομιλίας μου, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=253&Itemid=1

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MHN ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΟ "ΝΑΙ" ΣΑΣ; ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ή ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΤΑΞΑΝΕ.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ..

A.B.

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ κ Τατούλη δεν χρειάζεται να θέτεται θέμα κομματικής πειθαρχίας ή να ψηφίσετε κατά συνείδηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει προσπάθεια "σπίλωσής σας"

Το ενδεχόμενο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα πριν την ψηφοφορία το έχετε ποτέ σκεφτεί?

Έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέπεια λόγων και πράξεων?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου υπουργέ,

Με συγχωρείς αλλά αν και κατανοώ τους λόγους που υπερψήφισες το ΓΧΣ δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτούς.

Ήλπιζα, περίμενα, "απαιτούσα" (;) να δώσεις γροθιά στο μαχαίρι. Κι ας σε πουν αποστάτη, κι ας σε σπιλώσουν. Εξάλλου αυτά ήξερες ό,τι θα γίνονταν από τότε που εξέφρασες δημόσια τη διαφωνία σου.

Γιατί το έκανες αφού, επίσης γνώριζες, ότι οι πιέσεις θα είναι τέτοιες που θα σε οδηγούσαν να υποκύψεις στην κομματική πειθαρχία;

Είπες και στη Βουλή κι εδώ στο ιστολόγιό σου σκληρά πράγματα, εξόχως σοβαρά. Νομίζω ότι τα "μέτρα" εναντίον σου δεν θα αργήσουν να έρθουν. Προφανώς το ξέρεις κι εσύ. Αποζητάς, λοιπόν, μια "ηρωϊκή" έξοδο; Ή περιμένεις απλώς να "καταγράφονται" οι αντιρρήσεις σου κι εν δυνάμει να τους έχει στην... πρίζα;

Τέλος πάντων. Το θάρρος της γνώμης σου ποτέ δεν σου έλλειψε. Αυτό είναι αλήθεια.

Ελπίζω να κάνεις αυτό που θα σε οδηγήσει η συνείδησή σου. Που θα τιμά εσένα και εκείνους που σ' εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Καλό δρόμο!

δολeros

υ.γ.: θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας περιέγραφες τις πιέσεις και πως αυτές εκφράζονται στην πράξη, από τη χθεσινή π.χ. συζήτηση στη Βουλή.
Το "διαστροφικό" αίτημα το καταθέτω ως ιστολόγος. Για να γράφουμε κάτι κι εμείς
δ.

mikros fokion είπε...

αντι αλλων σχολιων απο τα Μικρα Μεγαλα Εγκληματα http://mikrosfokion.blogspot.com :

-Ο Τατούλης στην βουλή είπε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει κομματική πειθαρχεία στους βουλευτές, ότι ο καθένας πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση
-Μετά αν και διαφωνούσε για το χωροταξικό νομοσχέδιο το ψήφισε
-Συνέπεια λόγων και έργων.
-Είμαστε με τις απόψεις του δεν είμαστε με τον Τατούλη!
-Βέβαια δεν διαφέρει και πολύ ο Τατούλης από τους ψηφοφόρους
-Η πλειοψηφία διαφωνεί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά τους ψηφίζουν
-Τι στο διάολο βάζουν στις ψήφους και επηρεάζουν την λογική;

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη
Θα ήταν βλακεία αν δημιουργούσατε θέμα , μικρότερο απ'αυτό που δημιουργήσατε.
Λέω μικρότερο , επειδή αν καταψηφίζατε, απλά θα απομονωνόσαστε και το σύστημα θα έκανε την δουλειά του.
Τώρα όμως έμεινε πίσω η "ελευθερία του λόγου" ως κεκτημένο.
Εύχομαι τον τρόπο λειτουργίας σας να τον μιμηθούν και άλλοι βουλευτές, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
Να αυτοκτονήσει κανείς είναι εύκολο.

Ανώνυμος είπε...

«α)σε όλα τα νομοσχέδια ή ρυθμιστικά πλαίσια που κατατίθενται στη βουλή, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε αντίθετη περίπτωση, το κόμμα λαμβάνει διοικητικά μέτρα εις βάρος του βουλευτή που δεν συμμορφώνεται, που συνήθως δεν είναι άλλο από τη διαγραφή και την συνεπακόλουθη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.»

Η προηγούμενη τακτική είναι εντελώς απαράδεκτη και αντιδημοκρατική.
Εγώ δεν θα δεχόμουν ΚΑΝΕΝΑ να εκβιάζει τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου.
Θα προτιμούσα, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ, να διαγραφώ βίαια από ένα κόμμα, παρά να ΠΡΟΔΩΣΩ τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου.
Οι διάφορες ΑΞΙΕΣ μέσα στη ζωή, έχουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ τοποθέτηση.

Ανώνυμος είπε...

άντε και εάν δεν είναι δικό σου υπουργείο να πάρουνε το υπουργείο του Λυκουρέντζου... μπας και έτσι ησυχάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Καταγγείλατε τον Ζαχόπουλο αφού σας έδιωξαν!
Και μετά τον ‘ανένδοτο’ για το χωροταξικό ήρθε και η γαργάρα!!!
Είσαι παλικάρι!!!

bilsot είπε...

κ. Βο(υ)λευτά,
τη ρήση με την γυναίκα του Καίσαρα την γνωρίζετε (πιστεύω). Θα ήθελα να ακούσω τι είδους "παραμύθια" θα διηγείστε στα εγγόνια σας μετά από χρόνια, ότι εσείς (πάντα) διαφωνούσατε, αλλά....
Αυτά που ισχυρίζεστε είναι "προφάσεις εν αμαρτία".

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην εποχή μας η ελευθερία απαιτεί όχι μόνο αρετή τόλμη αλλά και σοφία.
Αν υπάρχει "υπουργείο" στην μέση ... θα φανεί αργά η γρήγορα και θα συνεκτιμηθεί.
Πολύ Βιαστικός ο συνάδελφος ανώνυμος.

Αλλιώς....σας συγχαίρω γιατι εκτός των άλλων διαθέτετε και ευαισθησία ,
Η σοφία τότε επιβάλει διατήρηση δυνάμεων και αναζήτηση ανθρώπων με παρόμοια φιλοσοφία.

Σε κάθε περίπτωση ήταν διασκεδαστική η αντίδραση του συστήματος νεοελληνικής δημοκρατίας 2000.

Theodore είπε...

Ασε, αφεντικο, την πατησες.
Ο μακαριτης ο Σαιξπηρ, ελεγε, much ado, about nothing και αυτο ισχυει 100% τωρα.
Αφου δεν ηθελες, η δεν μπορουσες, να τα βαλεις με την ηγεσια, τι το κουραζεις;Ψηφισε το το τιμημενο και πηγαινε να πιεις καναν καφε, να στανιαρεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη ζητήστε καρέκλα από τους ψηφοφόρους και όχι από την κομματική ομπρέλα που συνεπάγεται κομματική πειθαρχία σε κάθε παραλογισμό.

Ανώνυμος είπε...

Οπως σας προειπα κ.Τατουλη αγοραζετε επι πιστωσει ενω στις διαπραγματευσεις ομιλειτε περι μετρητων. Δηλαδη κ. Πετρο αν πηγαινατε στο σουπερμαρκετ, βλεπατε ενα προϊόν, ειχατε χιλιες δυο αντιρρησεις και επιχειρηματα (σωστα κατα βαση) για την αγορα του αλλα τελικα το αγοραζατε και αν ολα τα παραπανω τα κανατε παρουσια και μαρτυρια φιλων, πως θα θελατε να σας χαρακτηρισουν;

"Ο Μανώλης με τα λογια χτιζει ανωγια και κατωγια!"

Τι σοφός λαός δεν συμφωνειτε κ. Τατουλη; τι σοφος και συναμα τι "χαζος"..κριμας, την επομενη φορα ισως

Ανώνυμος είπε...

κε Τατούλη

πρέπει πρώτα να σας πω ότι είμαι φίλος του ΠΑΣΟΚ

δεύτερο, πρέπει να πω ότι με ενδιαφέρον και με πολύ συμπάθεια βλέπω τις κινήσεις και -κυρίως- την έκφραση σας τον τελευταίο καιρό

αν υπάρχει ένα ιστολόγιο βουλευτή που είναι πράγματι τέτοιο, είναι το δικό σας

ετοιμαζόμουν να δημοσιεύσω αποσπάσματα από αυτά που λέτε σε ένα από τα ιστολόγια στα οποία γράφω, αλλά δεν θα το κάνω, επειδή καταλαβαίνω ότι μάλλον θα απαξίωνα έτσι τη γενναία προσπάθεια που κάνετε, εντός του χώρου σας

καλή συνέχεια, και -έχει σημασία αυτό- καλή πολιτική επιβίωση ... καταλαβαίνω ότι οι μάχες δίνονται από αυτούς που μένουν ζωντανοί


σε ότι αφορά τη φράση σας:

"το κόμμα λαμβάνει διοικητικά μέτρα εις βάρος του βουλευτή που δεν συμμορφώνεται, που συνήθως δεν είναι άλλο από τη διαγραφή και την συνεπακόλουθη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του"

ελπίζω να μην εννοείτε πραγαμτικά ότι η "προσπάθεια σπίλωσης" είναι μέρος των διοικητικών μέτρων που λαμβάνει η ΝΔ

γεια χαρά

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε Τατούλη.Αν δεν έχεις αρτίδια μη το παίζεις ζόρικος. Μαζέψου στο μαντρί και κάνε το κορόϊδο όπως το κάνουν οι 151. Διαφορετικά αν θέλεις να έχει βαρύτητα ο λόγο σου να το τραβάς μέχρι τέλους εφ΄όσον το ξεκινάς. Αλλά εδώ δεχόσουν να κάνει κουμάντο ο Γ. Γραμματέας (Ζαχόπουλος για όσους τον ξέχασαν) στο υπουργείο σου και τώρα προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι επαναστάτης; Σιγά τα ζοριλίκια

Unknown είπε...

Πράγματι θεωρώ πως θα ήταν λάθος αυτή η χρονική στιγμή αλλά παραδεχθείτε τουλάχιστον πως ούτε και σε άλλη στιγμή θα το κάνατε αφού θα καταστρέφατε τη "καριέρα" σας...

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια είναι ωραία και εύκολα κ. Τατούλη. Οι πράξεις είναι δύσκολες.
θα τολμούσατε ποτέ να πείτε όσα λέτε αν η ΝΔ είχε 160 πχ βουλευτές; Την ίδια στιγμή θα είχατε εκπαραθυρωθεί. Αλλά και τώρα που τα είπατε τι έγινε; Μόλις στραβομουτσούνιασε λίγο ο κομματικός μηχανισμός, σαν υπάκουο παιδάκι σκύψατε το κεφάλι και ψηφίσατε. Γιατί; Μα είναι εύκολο να απαρνηθεί κανείς τη βουλευτική ασυλία, τον βουλευτικό μισθό και πάνω απόλα την υπεροψία του πολιτικού;
Το να είναι κανείς άνδρας, είναι μεγάλη υπόθεση. Τουλάχιστον ας μη μιλούσατε.
Πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι δεν καταλαβαίνουν;

pale είπε...

"κατι ασχετο με τα πολιτικα.κυριε βουλευτα ο πολιτισμος φαινεται και απο τον τροπο που φερομαστε στα ζωα.για τις εξαγωγες στο εξωτερικο εχετε καποια αποψη?καντε μια ερωτηση στην βουλη.για περισσοτερες πληροφοριες εδω http://tetrapodologein.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%84%CF%89%CE%BD"

θα ασχοληθειτε κυριε βουλευτα με το θεμα?

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είστε ανεκδιήγητος...Μου θυμίζετε ένα ανέκδοτο με ένα λαγό που καυχιόταν ότι κουτούπωνε ένα λιοντάρι και όταν το λιοντάρι του ζήτησε το λόγο του είπε το αμίμητο:"Λέμε πότε πότε και μια μα...κία για να περνά η ώρα"
Πάντα τέτοια! :-)))

Ανώνυμος είπε...

κ.ΤΑΤΟΥΛΗ, ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!
ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
Και δυστυχώς η αρετή και η τόλμη της ελευθερίας δεν συμβιβάζονται με τη (αυξανόμενη και πάλι εν μέσω θέρους) βουλευτική αποζημίωση και προστασία της κομματικής ομπρέλας.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος για τον δηθεν αγωνιστη κ.Τατουλη, τιποτα αλλο...

Χρηστος Μ.
Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_4001.html

Τετάρτη, Ιούνιος 25, 2008

Γιώργος κερνάει, Δίκα πίνει....


Νέα καταγγελία στη Βουλή για τη σύζυγο του υπουργού Οικονομίας!

.
"Μεσιτική προμήθεια-μαμούθ η οποία ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ, έλαβε η εταιρεία της συζύγου του Υπουργού Οικονομίας για τη μεσολάβησή της στην αγορά ακινήτου κατασκευαστικής εταιρείας από συγγενή εταιρεία τράπεζας που έχει ευνοηθεί από τον ίδιο τον Υπουργό και τις από αυτόν εποπτευόμενες υπηρεσίες με σειρά χαριστικών ρυθμίσεων".
Η καταγγελία περιέχεται σε νέα Ερώτηση 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (το πλήρες κείμενο εδώ) για τη σύζυγο του Γ. Αλογοσκούφη, Δίκα Αγαπητίδη, και έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για ανάλογη δραστηριότητα με την Deutsche Telekom και τον ΟΤΕ.
Η Τράπεζα για την οποία γίνεται λόγος είναι η EFG-Eurobank του ομίλου Λάτση.
Ενδιαφέρον έχουν τα ερωτήματα που τίθενται και τα έγγραφα που ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή:
1 Θα ισχυρισθεί και σε αυτήν την περίπτωση η Κυβέρνηση Καραμανλή ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν γνώριζε πως η εταιρεία της συζύγου του συναλλάσσετε με εταιρεία Ομίλου, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τον ίδιο και τις υπηρεσίες που αυτός, στο όνομα του Ελληνικού λαού, εποπτεύει;
2. Πώς επελέγη η εταιρεία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ανάμεσα σε εκατοντάδες αντίστοιχες εταιρείες για τη διαμεσολάβηση σε αυτή την αγοραπωλησία ακινήτου μεγάλης αξίας; Θεωρείτε ότι πρόκειται για μια ακόμη σύμπτωση, όπως αυτή της συνεργασίας της με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Deutsche Telekom;
3. Θεωρεί η Κυβέρνηση Καραμανλή ότι οι εταιρείες που προσεγγίζουν την σύζυγο του Υπουργού Οικονομικών, δεν προσμετρούν στα κριτήρια της επιλογής τους την Υπουργική ιδιότητα του συζύγου της, αλλά και την ευκολία με την οποία ο τελευταίος προβαίνει σε χαριστικές φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων;
4. Γιατί τόσες προκλητικές χαριστικές ρυθμίσεις στον συγκεκριμένο Όμιλο;
5. Ποιες ήταν οι αμοιβές της Eurobank για τη συμμετοχή της στο σχήμα συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ;
6. Ποιο ήταν το οικονομικό όφελος της τράπεζας από την ευνοϊκή φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που προώθησε ο Υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τη φορολόγηση των ομολόγων εξωτερικού;
7. Ποια είναι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας Αθηναϊκή Οικονομική για όλες τις χρήσεις από το 1996 και μετά; Να κατατεθούν στη Βουλή οι ισολογισμοί των χρήσεων 1996-2007.
8. Ποια τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνονται από τη σύζυγό του Υπουργού Οικονομικών από την ανάδειξή σας ως βουλευτή και μετά; Να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές δηλώσεις πόθεν έσχες της περιόδου 1996-2006.
9. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις η εταιρεία Αθηναϊκή Οικονομική ενεπλάκη σε συναλλαγές με μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες από το 1996 και μετά και ποιες ήταν αυτές οι επιχειρήσεις και τράπεζες; Ποιες ήταν οι προμήθειες που καταβλήθηκαν στην εταιρεία για καθεμιά από αυτές τις συναλλαγές και ποιο το συνολικό τους ύψος;
10. Θεωρείτε ηθικά αποδεκτό και πολιτικά ορθό να συναλλάσσεται η σύζυγός του Υπουργού Οικονομικών μέσω της εταιρείας της με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες, οι επιχειρηματικές αποφάσεις των οποίων είναι προφανές ότι μπορεί να επηρεάζονται από τη δική σας υπουργική ιδιότητα;
11. Θεωρείτε ότι τέτοιοι συσχετισμοί οικονομικών δραστηριοτήτων και ρυθμιστικών εξουσιών, που λαμβάνουν μορφή σύγκρουσης συμφερόντων, ευνοούν την έξοδο του πολιτικού μας συστήματος από την αξιακή κρίση την οποία διέρχεται, με σκιές αδιαφάνειας και διαφθοράς, στην οποία η Κυβέρνησή σας, για λόγους δυστυχώς προφανείς, αρνείται να ρίξει άπλετο φως με την σύσταση
Θα δοθούν άραγε απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τατουλη

Μεγα λαθος η εξηγησεις που μας δωσατε. Ξερετε υπαρχει παντα τροπος αντιδρασης.Παραδειγμα η υποβολη της παραιτησεως σας απο βουλευτης , και η παραχωρηση της εδρα σας στον επομενο επιλαχωντα. Χωρις να ριξετε την κυβερνηση τιμια και απλα . Για ενα πραγμα να ειστε σιγουρος . Οτι εαν κανατε κατι τετοιο,2 πραγματα θα μπορουσαν να συμβουν.
1) οτι θα αποδεικνυατε οτι πραγματι ειστε ασυμβιβαστος, και δευτερο οτι δεν σας φοβιζει το πολιτικο κοστος.
Να ειστε σιγουρος πως εαν κανατε τοσο γεναια πραξη, οτι ο λαος της Αρκαδιας θα σας τιμουσε παλι με την ψηφο του, και επιπλεον θα ειχατε το πλεονεκτημα εναντι οποιουδηποτε αντιπαλου σας (και δικαια). Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες τωρα πια. Η διαφωνεις και περνεις την ευθυνη με οτι συνεπαγεται, η καθεσαι κοτα και λες δικαιολογιες περι κοματικης πειθαρχειας και κουραφεξαλα.
αλλοιως απλα δειχνεις οτι εισαι ενα ακομα προβατο στο μαντρι και τιποτε αλλο.
Και κανε μας τη χαρη μην δικαιολογησαι γιατι τα κανεις χειροτερα τα πραγματα.

κριμα

Ωλενιος Ηλειος

peripatitis είπε...

Δεν εχει νοημα αυτο που κανετε κυριε Τατουλη .
Εκτος εαν πρατετε εως "κυματοθραυστης" της κυβερνησης απεναντι στην αγανακτηση του κοσμου .
Ελευθεροι σχολιαστες υπαρχουν παντου, δεν ειναι ομως αυτος ο ρολος του βουλευτη .
Οσον αφορα τον δικαιολογητικο σας συλλογισμο , ειναι μαλλον προσβλητικος για την κοινωνια , την οποια τοποθετειτε κατω απο το κομματικο καλο , η την πολιτικη σας βιοσημοτητα.
Απογοητευτικο .

http://naxios.blogspot.com είπε...

ktltkAΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΕΝΤΕΚΑΤΟ ΓΙΑΤΙ;
ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΤΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Η ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ . ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ
ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΈΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ;

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνατε, κ. Τατούλη!

Προφανώς εσείς και οι ιδέες σας δεν θα γίνete βορά για να σας φάνε "τα κοράκια"... Δεν θα βγουν και χορτασμένοι από πάνω... Καταλαβαίνουμε ότι δεν φοβηθήκατε την διαγραφή -άλλωστε δεν τη φοβηθήκατε και παλαιότερα και αυτό λέει πολλά... Συνεχίστε έτσι. Και μην αφήσετε κανέναν να σας φάει προκειμένουν να συγκαλύψει "αμαρτίες" που ακόμα μπορούν να έχουν αποτελεσματα, μιας και δεν έχουν ακόμα παραγραφεί...

Ένας άλλος φοιτητής ιατρικής (λες πως έχει σημασία τι είσαι και τι δεν είσαι... Ο συνάδελφος δεν κατάλαβα γιατί το σημείωσε με τέτοιο στόμφο!)

Unknown είπε...

Τα λόγια τα μεγάλα τα ωραία...

Μια από τα ίδια... Είδατε ότι τα blogs πουλάνε, αναρτήσατε το δικό σας, πουλήσατε τον εαυτό σας σαν έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του λαού και όταν έφτασε η στιγμή να κάνετε κάτι γίνατε λαγός.

Είναι πραγματικά κρίμα το πως έχετε καταντήσει όλοι σας την πολιτική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ούτε καν ντρέπεστε εσείς και οι όμοιοι σας, αλλά γιατί να ντρέπεστε αφού τα ζώα (εμείς όλοι) πάλι θα σας ψηφίσουμε...

Ξυυυυπνα Έλληνα

Unknown είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αποκάλυψη Συγκλονιστική!

Το μπλόγκ είναι "μαϊμού" και δεν ανήκει στον βουλευτή Τατούλη ο οποίος δεν έχει καν γνώση της ύπαρξής του αφού έχει domain με κατάληξη ".gr".

Φημολογείται ότι εδώ γράφει ο κύριος Πάσχος Μανδραβέλης με το ψευδώνυμο "Τατούλης"...


...ε, μα πια!

:-)

Ανώνυμος είπε...

Το ψηφισατε κ. Τατουλη γιατι ειστε κοτα!

Οπως σιωπουσατε οσο ειχατε την καρεκλα και τωρα ...ξεσπαθωνετε
εκ του ασφαλους (151 γαρ)!

Ανώνυμος είπε...

Tατουλη αυτο που λενε στην Κρητη
οτι
"αμα τραβηξεις οπλο
πρεπει να το ...κεντισεις!"

το εχεις ακουσει ποτε;

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε για μία ακόμη φορά προχθές το βράδυ την κυβέρνηση ο βουλευτής της κ. Π. Τατούλης, ανακοινώνοντας στην ομιλία του ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. «Να του πείτε ότι αν δεν ψηφίσει απόψε, τελείωσε» είπε εξοργισμένος ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του μόλις πληροφορήθηκε τη νέα ανταρσία του βουλευτή Αρκαδίας. -TO BHMA

Ανώνυμος είπε...

ΧΜΜΜΜΜ... ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ...

Yannis είπε...

Κύριε Τατούλη,
νομίζω ότι η στοιχειώδης αξιοπρέπεια θα έπρεπε να σας αποτρέψει από το απαντήσετε για την αστεία συμπεριφορά σας στην βουλή.
Επειδή λοιπόν φοβάστε μη σας διαγράψουν υπερψηφίσατε το νομοσχέδιο αφού το κατακεραυνώσατε και το θεωρείτε όχι επαρκές.
Είναι αυτή υπεύθυνη στάση εκπροσώπου του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού;

Ενώ λοιπόν γνωρίζατε ότι θα το ψηφίσετε για τους λόγους που το αναφέρετε, το καταγγείλατε πρωτύτερα.
Αυτό λέγεται "τζάμπα μάγκας" κύριε υπουργέ.

Επώνυμα,
Γιάννης Π.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε άκουγα "Τατούλης" στις ειδήσεις και γυρνουσα να δω τι είπατε.
Τώρα χαμογελώ ήδη πριν σας ακούσω...

Έχετε καταντήσει γραφικός.
Αλλά όπως στρωσατε ....

Πλεον έχετε 2 επιλογές:
α. βαδιζετε στο δρομο που χαραξατε, και είτε παραιτείστε , είτε διαγραφεστε. Σύνταξη πρεπει να πήρατε, οπότε θα γυρίσετε στο χωριό σας, θα πάρετε καμμιά κοτούλα (μιλάτε και την ίδια γλώσσα), και μας αφήνετε ήσυχους

β. ξαναμπαίνετε στη σειρά σας, σαν στρατιωτάκι, όπως οι υπόλοιποι βουλευτές, και σε λίγο καιρό, σας ξεχνάμε όλοι.

Δεν ξέρω τι από τα δυο σας εύχομαι ... Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστει.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς από την Αρκαδία είμαστε φτωχοί και με καθαρό κούτελο. Και οι παντα πρώτοι στην επανάσταση. Στη πράξη. Αμ' έπος αμ΄ έργον.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απορώ με αυτή την εμμονή ορισμένων. Και φυσικά μιλάω για όσους συμφωνούν με τον Τατούλη και επιμένουν να υποστηρίζουν πως πρέπει να καταψηφίσει νομοσχέδιο ώστε να βρεθεί εκτός παιχνιδιού. Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να πάει σπίτι του από τα να λέει αυτά που λέει στα μούτρα των τριών οικογενειών που καταδυναστεύουν τη χώρα. Αλλά έτσι σας έχει εκπαιδεύσει το σύστημα να αντιδράτε με επίθετα και όχι ουσιαστικά. Η ουσία έχει σημασία και η ουσία είναι αν διαφωνείτε με τις απόψεις. Και αλήθεια εσείς όλοι που το παίζεται «μάγκες» είχατε ποτέ το θάρρος να σηκώσετε το ανάστημα στον εργασιακό σας χώρο, να τα βάλετε με τους ισχυρούς να αντισταθείτε έστω για μια φορά , να διαφωνήσετε με το κατεστημένο. Αν το έχετε κάνει, τότε αντιλαμβάνεστε οι υπόλοιποι είσαστε μικρά γρανάζια μιας μηχανής που εδώ και καιρό ρετάρει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλάτων μέσα από τον οραματισμό της ιδανικής «Πολιτείας» (του) βλέπει την «τάξη» των «αρχόντων» (ηγετών), οι οποίοι προέρχονται από την τάξη των «φυλάκων», ως συστατικό στοιχείο της κοινωνίας. Σε ενδεχόμενη και υποθετική νεκρανάσταση του φιλοσόφου σήμερα, η τάξη των «αρχόντων» (αποτυχημένοι μάνατζερ- πολιτικάντηδες) θα προερχόταν από την τάξη των «φυλακών Κορυδαλλού». Σε μια χώρα όπου η μίζα έχει ειδική αυξημένη ποσόστωση (σε σχέση με τα διεθνή επίπεδα), η προάσπιση του δικαιώματος στην παιδεία ταυτίζεται με τους κουκουλοφόρους, η «Αριστερά» είναι η δύναμη της καταστροφής και η «Δεξιά» η δύναμη της αδράνειας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πλάτων θα είχε μετοικήσει σε άλλη χώρα για να κοινωνεί τις ιδέες του. Διαβάζω ότι το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ, μετά το πετρέλαιο παγκοσμίως, είναι αυτό του καφέ. Μαθαίνω ότι μεγάλο δικηγορικό γραφείο έχει απόρρητη έκθεση για τους μετέχοντες σ΄ αυτό. Οι επίλεκτοι Τριακόσιοι σιωπούν, φοβούνται, ψηφίζουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ενώ οι περισσότεροι αγνοούν το περιεχόμενό της. Εχουν όλοι μαυρίσει από τη μείξη του solarium, των παραλιών της Μυκόνου και του Αστέρα. Εκεί, εκτός από αγοραπωλησίες μεγάλων εκτάσεων γης, αναγινώσκουν στρεβλά τον Μακιαβέλι (βλ. Σημίτης), αμελώντας τη ρήση του Οσκαρ Γουάιλντ «όταν οι θεοί αποφασίζουν να μας τιμωρήσουν, πραγματοποιούν τις επιθυμίες μας...».
Όλα αυτά δεν σας πειράζουν. Υποκριτές! Αφήστε λοιπόν τον Τατούλη να τους τιμωρεί έστω και με λέξεις…μαχαίρια. Για πείτε μου ρε μάγκες , ποιος θα μπορούσε να κάτσει απέναντι σε έναν ισχυρό πρωθυπουργό και να του πει αυτά που είπε ο Τατούλης στην Κεντρική Επιτροπή. Ποιος θα μπορούσε απέναντι σε μια κοινοβουλευτική ομάδα να σηκώσει το ανάστημα του και να πει όσα είπε για το χωροταξικό. Το πότε θα καταψηφίσει νομοσχέδιο είναι δικό του θέμα. Όταν ο Θεός αποφασίσει τότε θα φοβηθούν και οι δαίμονες…

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικοί οι οποίοι χρηματίζονται από διάφορα συμφέροντα, παύουν αμέσως να είναι πολιτικά και ηθικά φερέγγυοι και η θέση τους δεν βρίσκεται πια κοντά στους ανθρώπους που βγάζουν με ιδρώτα τον επιούσιο. Αυτοί οι πολιτικοί δεν μπορούν πια να μπαίνουν στο πετσί των Γιάννηδων Αγιάννηδων, ούτε να νιώθουν την πείνα αυτών των ανθρώπων που γυροφέρνουν τους κάδους απορριμμάτων. Αυτοί οι πολιτικοί με τους μπουρζουάδες έχουν τώρα τα πάρε δώσε τους. Ούτε και μας κάνει την παραμικρή αίσθηση πώς εμφανίζονται μπροστά μας. Αν είναι ξεγραβάτωτοι ή αν φορούν ζιβάγκο ή αν χορεύουν τους δικούς μας τους χορούς. Τους λαϊκούς χορούς. Οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει. Υπάρχουν όμως και πολιτικοί που ακόμα εμπνέουν. Ο Τατούλης θα κριθεί από τις επιλογές του. Αλλά όχι και να κατηγορείται από τα παπαγαλάκια γιατί δεν προκάλεσε τη διαγραφή του.

Theodore είπε...

O Τατουλης, ειναι γιατρος,και αρα εχει δουλεια. Δεν ειναι το ιδιο με καποιο φτωχοδιαβολο, που κοπανιεται για να βγαλει το ψωμακι των παιδιων του, και απο τον οποιο εσυ, ζητας να αρθει στο υψος των περιστασεων και να κανει επανασταση.
Σαν πολλα δε ζητας ρε φιλε;
Εσυ αυτο εκανες;

Ανώνυμος είπε...

αν δεν εχεις τα κοτσια να φτασεις κατι μεχρι το τελος ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. και εσυ και ο Μανωλης καταντησατε ανεκδοτα για να γελαει ο κοσμος, μεγαλα λογια μονο και στην κρισιμη στιγμη κολοτουμπες. αφου δεν το μπορεις το ΟΧΙ την επομενη φορα πες απο την αρχη το ΝΑΙ και μη μας ζαλιζεις αλλο, νουμερο στην επιθεωρηση θα καταληξεις

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ !
(Περίληψη εκτεταμένης έρευνας των καθηγητών τού πανεπιστημίου τής Ζυρίχης Μπρούνο Φρέϊ και Αλόϊς Στούτσερ, που δημοσιεύτηκε στην Οικονομική Εφημερίδα (Economic Journal) τον Οκτώβριο του 2000 - Dr. Bruno Frey and Dr. Alois Stutzer, "Happiness, Economy and Institutions")

Μελέτες για το τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους έχουν διαπιστώσει ότι η απασχόληση και ο χαμηλός πληθωρισμός είναι δύο βασικοί παράγοντες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία έρευνα για την επίδραση της άμεσης δημοκρατίας. Στην πρώτη συστηματική εμπειρική ανάλυση της επίδρασης των διαφορετικών πολιτικών συστημάτων στην ευτυχία (από την εποχή τού κατασυκοφαντημένου και αιματοκυλισμένου, από τους αρχομανείς ολιγαρχικούς δουλεμπόρους, Χρυσού Αιώνα των Μεσογειοευξείνιων δημοκρατιών, και του διακριτικά δημοκρατικού-αντιαυταρχικού Αριστοτέλη και των γι΄ αυτό το λόγο κατεστραμμένων "Πολιτειών" του, σ.τ.μ.), οι καθηγητές Φρέϊ και Στούτσερ δείχνουν ότι όσο πιο εκτενή είναι τα πολιτικά δικαιώματα συμμετοχής των πολιτών, τόσο πιο ικανοποιημένοι είναι με τις ζωές τους. Η έρευνά τους χρησιμοποιεί τα στοιχεία από 6.000 κατοίκους τής Ελβετίας για να δείξει ότι οι άνθρωποι είναι ευτυχέστεροι όσο μεγαλύτερο είναι το τοπικό επίπεδο δημοκρατίας. Και είναι ακόμα περισσότερο σημαντική γι΄ αυτούς η άμεση συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία απ΄ ό,τι η έκβαση της διαδικασίας.
Επειδή οι συνταγματικές ρυθμίσεις είναι αρκετά σταθερές κατά τη διάρκεια του χρόνου, οι αναλύσεις τής επίδρασης των πολιτικών θεσμών στην ευτυχία μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. Το πρόβλημα είναι ότι πολυάριθμοι άλλοι παράγοντες ποικίλλουν και είναι δύσκολο να απομονωθεί μόνo η επίδραση των πολιτικών συστημάτων. Οι ερευνητές υπερνικούν αυτό το πρόβλημα μέσω μιας διαπεριφερειακής σύγκρισης που χρησιμοποιεί τα στοιχεία ερευνών από τις 26 διαφορετικές περιοχές τής Ελβετίας. Λόγω της ομοσπονδιακής δομής τής Ελβετίας, οι πολίτες ελέγχουν σημαντικούς τομείς τής λήψης αποφάσεων (π.χ. μεταβαλλόμενοι κρατικοί νόμοι, δημοψηφίσματα για να αποτρέψουν νέες δαπάνες, κλπ), με βαθμό ελέγχου που ποικίλλει πολύ μεταξύ των περιοχών. Σε μερικές, οι πολίτες έχουν πολλές ευκαιρίες άμεσης δημοκρατικής συμμετοχής μέσω των δημοψηφισμάτων και των πρωτοβουλιών ενώ σε άλλες αυτές οι δυνατότητες είναι σοβαρά περιορισμένες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 1992 και 1994. Ο βαθμός ευτυχίας που αποδίδεται σε αυτούς τους ανθρώπους είναι βασισμένος στις απαντήσεις τους στην ακόλουθη ερώτηση: Πόσο ικανοποιημένοι είστε με τη ζωή σας συνολικά αυτές τις μέρες; Οι ερωτώμενοι μπορούσαν να επιλέξουν από μια κλίμακα 10 σημείων των προκαθορισμένων απαντήσεων που κυμαίνονταν από το "εντελώς ικανοποιημένος" ως το "απολύτως δυσαρεστημένος". Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις αντιστοιχούν στις πραγματικές εκδηλώσεις τής προσωπικής ευημερίας όπως το συχνό χαμόγελο και οι επιτυχείς κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.
Οι απαντήσεις σ΄ αυτές τις ερωτήσεις συγκρίνονται προς τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία και το βαθμό πιθανής άμεσης δημοκρατικής συμμετοχής. Όπως δείχνουν και άλλες μελέτες, η επίδραση που έχει ένα υψηλό εισόδημα στην ευτυχία είναι σχετικά μικρή και στατιστικά αδύναμη.
Αλλά η επίδραση που η άμεση δημοκρατική συμμετοχή έχει στην ευτυχία είναι μεγάλη. Παραδείγματος χάριν, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ευτυχία ενός πολίτη που κινείται από τη Γενεύη (την περιοχή με τις χαμηλότερες δυνατότητες συμμετοχής) προς το έδαφος της Βασιλείας (την περιοχή με τις υψηλότερες δυνατότητες συμμετοχής) αυξάνεται αρκετά.
Οι καθηγητές Φρέϊ και Στούτσερ επισημαίνουν ότι «η ευτυχία εξαρτάται κυρίως από το πόσο καλά είναι αναπτυγμένη η δημοκρατία. Το κύριο εύρημα της μελέτης καθιερώνει την πολιτική συμμετοχή ως σημαντικό καθοριστικό παράγοντα της ευημερίας των πολιτών».
Υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένας υψηλότερος βαθμός άμεσης δημοκρατίας μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της ευημερίας στους ανθρώπους. Κατ' αρχάς, λόγω του πιό ενεργού ρόλου των πολιτών, οι πολιτικοί επιτηρούνται καλύτερα και ελέγχονται, και οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι στη συνέχεια πιό κοντά στις επιθυμίες των ανθρώπων. Δεύτερον, οι θεσμοί τής άμεσης δημοκρατίας επεκτείνουν τις ευκαιρίες τους να αναμιχθούν στην πολιτική διαδικασία. Τα πειραματικά στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκτιμούν αυτή τη διαδικασία πέρα από την έκβασή της.
Για να ανακαλύψουν ποιος από τους δύο λόγους φέρνει την ευτυχία με την άμεση δημοκρατία, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η πολιτική συμμετοχή στα δημοψηφίσματα είναι περιορισμένη στους Ελβετούς υπηκόους και επομένως κυρίως αυτοί μπορούν να συγκεντρώσουν τα οφέλη από την επίδραση της συμμετοχής. Οι αλλοδαποί δεν έχουν άμεση πολιτική συμμετοχή αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν από τα ευνοϊκά αποτελέσματα της άμεσης δημοκρατίας.
Μια άμεση σύγκριση του αντίκτυπου της άμεσης δημοκρατίας στους αλλοδαπούς και τους πολίτες, αφότου έχουν αφαιρεθεί άλλοι παράγοντες, δείχνει ότι τα οφέλη για τους πολίτες είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερα από τα οφέλη για τους αλλοδαπούς. Αυτό δείχνει ότι περίπου τα δύο τρίτα από τα οφέλη της άμεσης δημοκρατίας προκύπτουν από την ανάμειξη απλά στην πολιτική λήψη αποφάσεων. Οι Φρέϊ και Στούτσερ καταλήγουν ότι πραγματικά,
"Η άμεση δημοκρατία πρέπει να προτιμάται όχι μόνο επειδή αναγκάζει τους πολιτικούς να ακολουθούν τις επιθυμίες των πολιτών, αλλά και επειδή οι άνθρωποι ευεργετούνται από την άμεση συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία."

Κι αφού σε όλες τις ειρηνικές κοινωνίες, όπως βρήκε ο Κέλι,

"Οι πόλεμοι [δηλ. οι οργανωμένες επιθέσεις ορισμένων θολωμένων λόγω συσσώρευσης εντάσεων μετά την εμφάνιση του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού, στμ] άρχισαν πριν από 10.000 χρόνια.
Το δήθεν "εφιαλτικό παρελθόν", όπου ο Χομπς θεωρούσε ότι οι άνθρωποι ζούσαν με συνεχή φόβο ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ. Οι αφοβικές, μη ιεραρχικές [αντιαυταρχικές] κοινωνίες δείχνουν μια έντονη τάση για επίλυση των συγκρούσεων.
"Δίνουν μεγάλη έμφαση στην εγκαθίδρυση συνεργατικής, κοινοτικής ηθικής, γενναιοδωρίας και καλής θέλησης. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη διατήρηση σχέσεων "θετικής" ειρήνης [όχι απλά μεσοδιαστημάτων σε εχθροπραξίες] με τις γειτονικές ομάδες και με συνδυασμό επαρκούς ξεκούρασης, γάμων και συγγενικών σχέσεων, υιοθεσιών, επισκέψεων, ανταλλαγής δώρων και γιορτινών συναντήσεων με τραγούδια και χορούς. Έτσι προκύπτουν ειρηνοποιοί θεσμοί. Η πρωταρχική προδιάθεση των ανθρώπων για ειρήνη προμηνύει το μέλλον μας".
Raymond Kelly, Prof. at the University of Michigan, http://www.press.umich.edu/titleDetailDesc.do?id=11589

Καθόλου "σκοτεινός", λοιπόν, ο Ηράκλειτος˙ μάλλον πολύ διαφωτιστικός, γι΄αυτό λογοκριμένος:
"πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους", και σε απόδοση ταιριαστή στα σημερινά: "(ο εθισμός στο φόβο και τον εκφοβισμό=πτοείν, από το οποίο ξεκινά –όπως εννοούσαν αρχικά, ο επιθετικός πτόλεμος>) πόλεμος είναι η αιτία και ο κυρίαρχος των παρακάτω: άλλους έκανε να φαίνονται θεοί, άλλους αδύναμοι άνθρωποι, άλλους έκανε υποτακτικούς, άλλους άφοβους".

"Ευτυχισμένοι οι θαρραλέοι ! "

Εκπαιδεύστε τα παιδιά στην υπαίθρια ζωή
και τη συμφιλιωτική Αυτάρκεια !

2. Συμφιλιωτικό ελβετικό σύστημα αποφάσεων και ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

http://klimatika.blogspot.com/2007/07/blog-post_228.html

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Η παρακάτω φράση του Ντράικωρς, ενός μεγάλου παιδαγωγού,θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση:
"Όταν μας πνίγουν τα λάθη της δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να παλινδρομούμε σε αυταρχικές μεθόδους, διορθώνονται με περισσότερη δημοκρατία".

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, σέβομαι απολύτως την στάση σας. Είναι εξόχως τραγική, με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, και δεν δυστυχώς δεν φαίνεται ο "απο μηχανής θεός", για να δώσει την λύση και να επιβληθεί η αναγκαία "κάθαρσις" στο άγος της νεο-δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Επιτρέψτε μου να σας συστήσω την μελέτη ενός βιβλίου, που ως γερουσιαστής είχε συγγράψει ο Τζών Φ. Κέννεντι, την "Σκιαγραφία των γενναίων". Είχε εκδοθεί πριν από την χούντα, το 1961, από τις εκδόσεις "Γαλαξίας". Ισως βρείτε απαντήσεις για το "δέον" της προσωπικής στάσης σας.

george kwn. koumpenas είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ-(PROSPECTUS)

ενα σοβαρο ζητημα σημερα και στο μελλον στην ελλαδα, ειναι το ενεργειακο.εχει δυο σκελη ,το οικονομικο και το περιβαλλοντικο,τα οποια πρεπει να επιλυθουν ταυτοχρονα και τα δυο και επ'ουδενι λογω,το ενα σε βαρος του αλλου,οπως γινεται τωρα.

για να δωσουμε, ολοι μαζι λυση, προτεινουμε αμεσα τα ακολουθα :

1) για τα βενζινοκινητα οχηματα οιουδηποτε μεγεθους,εγκατασταση μετατροπης του νερου σε αεριο Brown, ( υδρογονο H2 ) ,το οποιο υποκαθιστα την βενζινη σε ποσοστο απο

20-100 % με κοστος απο 200 - 6 000 ευρω αναλογως μεγεθους.επισης νερο απο ιαπωνικη εταιρεια Genepax.

2) για τα πετρελαιοκινητα οχηματα οιουδηποτε μεγεθους :

α) εγκατασταση μηχανισμου καυσεως τηγανολαδων με κοστος~~500 - 5 000 ευρω.

β) μετατροπη τηγανολαδων σε βιοντηζελ,δεν απαιτει μετατροπη στο αυτοκινητο με κοστος

~~ 100 - 100 000 ευρω, αναλογως μεγεθους και παραγωγης καυσιμου.

γ) καλλιεργεια ενεργειακων φυτων , πχ ελαιοκραμβη, και παραγωγη βιοντηζελ.το οποιο λυνει και το προβλημα των ελληνων αγροτων και αρα και της ελληνικης γεωργιας,δηλ. γινεται η ελλαδα πετρελαιοπαραγωγος χωρα,τοσο απλο. δηλαδη, αντι να πηγαινουν τα χρηματα τις ελλαδας στους σειχηδες ,πηγαινουν παλι στους ελληνες.καλλιεργεια stevia gordonii.

δ) εισαγωγη ετοιμου βιοντηζελ απο το εξωτερικο, σε τονους. αποθηκευση και καταναλωση. για ιδιοχρηση η εμπορια.

3) εισαγωγη αυτοκινητων MDI με κινητηρα πεπιεσμενου αερα ( αερα κοπανιστο,sic) απο ινδια η καλυτερα απο ευρωπη. αυτονομια ~~300 χλμ με κοστος ~~2 ευρω.

ταυτοχρονα επιτυγχανουμε ταπεινωση θερμοκρασιας πολεων η πιο απλα ψυξη των πολεων, εφοσον η εξατμιση του οχηματος αντι να βγαζει καυτα καυσαερια ,βγαζει παγωμενο αερα.

ειρησθω εν παροδω, μπορουμε ευκολα να ψυξουμε την πολη, μεταφεροντας παγοβουνα στους θαλασσιους κολπους.

οπως και οι ψυκτες απορροφησεως με σωληνες κενου απο ηλιακη ενεργεια η γεωθερμια.

ολα αυτα υποκαθιστουν απολυτα την μαστιγα, το ενεργειακο εγκλημα των αιρ κοντισιον.

4) παραγωγη ηλεκτρισμου απο τον ηλιο η/και τον ανεμο, στο σπιτι μας και απεξαρτηση απο το μονοπωλιο ηλεκτρικου ρευματος. κοστος απο 100 -100 000 ευρω αναλογα με το μεγεθος της εγκαταστασεως μας.

πρεπει πολυ συντομα να μετατρεψουμε την ελλαδα σε ηλιακο εμιρατο.

ετσι μπορουμε και στην ελλαδα οπως στην σαουδικη αραβια, να μην χρειαζεται να πληρωνουμε φορους η να πληρωνουμε πολυ λιγο ,το απαραιτητο.

5) επαναφορα των ανεμομυλων και σαν κατοικιες. λυση ιδιαιτερα αισθητικη,και φθηνη.

6) χρηση ηλιακου φουρνου με μηδενικο κοστος και μηδενικη ρυπανση. κοστος~~100-200 ευρω

7) στα πλοια πυρηνικοι κινητηρες σε συνδυασμο με ιστια ,κοινως πανια. ετσι δεν καταναλωνουν ρυπογονο εισαγωμενο πετρελαιο.ετσι γινεται και το εισιτηριο πιο φθηνο.

8) σε α' φαση κανουμε ιδιοπαραγωγη, σε β' δημιουργια συλλογου η ΜΚΟ,σε γ' δημιουργια καινουργιου πολιτικου κομματος με ονομα 'ΕΝΕΡΓΕΙΑ' , η/και συνεργασια με ηδη υπαρχον κομμα, η/και συλλογο ,οργανωση.

9) παρακαλεισθε και μονον εφοσον ενδιαφερεσθε σοβαρα, δωσατε πληρη στοιχεια σας και εγγραφη σας ως μελους, προσδιοριζοντας και τον τομεα που σας ενδιαφερει ,πχ πρακτικη εφαρμογη,προσφορα βοηθειας η/και χρηματων, δημοσιοτητα,πολιτικη, εμπορικη εφαρμογη κλπ.

10) ειδικα για δημοσιογραφους,πολιτικους, κλπ παρακαλεισθε οπως δωσετε πληρη δημοσιοτητα

γιωργος κων. κουμπενας, γραβιας 19, βαρη αττικη, GR-16672, τηλ/φαξ 210 89 91 192

μηχ/γος μηχανικος gkoump@gmail.com κινητο 699 89 91 192

χαιρετε
ονομαζομαι γιωργος κων. κουμπενας, γεν. 04 ιαν. 1954, μηχ/γος μηχ/κος, εχω ζησει ,σπουδασει, εργασθει καναδα και γαλλια.
απο 12-07΄'07 αγορασα αγροτεμαχιο ~~8 στρεμματων στον νομο κοριν8ιας ορεινο χωριο καστρακι ~~700 μ υψομετρο, με ολες τις νομιμες προυπο8εσεις για ιδρυση και λειτουργια Φ/Β παρκου.
απο 07'07 εκανα παυση της εργασιας μου κα8ως και της ασφαλισεως μου στο ΙΚΑ.
απο 03-07'07 εκανα εναρξη νεας ατομικης επιχειρησεως και εγγραφη στον ΟΑΕΕ [ πρωην ΤΕΒΕ.]
με αποκλειστικη επαγγελματικη δραστηριοτητα, παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας απο τον ηλιο. απο ΑΠΕ.
απο 18-ιουλιου 2007 εκανα αιτηση στην ΡΑΕ για αδεια εξαιρεσεως για Φ/Β παρκο 99 KW με αριθμο Ι-55346
εκτοτε ασχολουμαι με την προετοιμασια της καινουργιας δραστηριοτητας, απο αγαπη για το περιβαλλον, την τεχνολογια και επισης για οικονομικους λογους.
η ΡΑΕ εως σημερα δεν μου εχει απαντησει ουτε 8ετικα ουτε αρνητικα, ενω οφειλε μεσα σε maximum προθεσμια 1-6 μηνος, οπως προβλεπει η ελληνικη νομοθεσια.
δεν δυναμαι να ασκησω αλλη επαγγελματικη δραστηριοτητα επειδη απαγορευεται να ασφαλισθω σε δευτερο ταμειο [ΟΓΑ],και ετσι ειμαι σε υποχρεωτικη ανεργια.
εχω δεσμευσει χρηματικο κεφαλαιο και δεν δυναμαι να το αξιοποιησω αλλοιως γιατι περιμενω για τυχον θετικη γνωμοδοτηση και ως εκ τουτου σε αμεσα αναγκαιο κεφαλαιο.
δεν δυναμαι να προβω σε καμμια εργασια στο αγροτεμαχιο διοτι δεν γνωριζω αν θα εγκριθει και επιδοτηθει. αν οχι, παλι δεν μπορω να αλλαξω αντικειμενο και πχ να προβω σε αγροτικη καλλιεργεια πχ ελαιοδενδρων.
επειδη πλεον δεν δυναμαι ψυχολογικως ,εππαγελματικως και οικονομικως να αντεπεξελθω στο αυξανομενο κοστος ασφαλισεως, λογιστου,καυσιμων,χρονου κλπ, χωρις κανενα εσοδο,παρακαλω οπως μου απαντηση αμεσα η ΡΑΕ θετικα η αιτιολογημενα αρνητικα. η εστω ποτε θα τυχει απαντησεως η αιτησις μου. στα τηλεφωνηματα η ΡΑΕ δεν απαντα, σε επισκεψη μου στην ΡΑΕ δεν επιτρεπεται η εισοδος και μου δινουν τηλεφωνα τα οποια δεν απαντουν.
σε καθε αλλη καθυστερηση θα αναγκασθω να προσφυγω με καθε νομιμο τροπο και μεσον. ειδικωτερα ως προς τυχον αποζημιωσεις μου απο την καθυστερηση αυτην κατα της ΡΑΕ η/και κατα της ελλαδος στα ευρωπαικα οργανα.
επισης ενα αλλο σοβαρο ζητημα ειναι η αλλαγη του ποσοστου επιδοτησεως για εμενα που ανηρχετο στο εως 80% ως ΠΜΕ βασει του αναπτυξιακου νομου, και το οποιο αλλαξαν στο εως 40%, δηλ μειωση 100% και ολα αυτα αφου ειχε ξεκινησει ολη η διαδικασια.
επισης στον ιστοτοπο της ΡΑΕ στην αιτηση μου δεν εχει τεθει η αιτουμενη ισχυς σε κιλοβατ.

ευχαριστω, μετα τιμης sat 09 02 '08 ~~1818 H
γιωργος κων. κουμπενας , οδος γραβιας 19 16672 διλοφον βαρη αττικη ελλας ellas GR 0030-210- 89- 91-192









--
georgy kwn. koumpenas,athens,ellas GR , SMS: +30-699-89-91-192

(GMT+02:00) Athens ellas GR