Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Είπαμε, η υποκρισία περισσεύει…

Επανέρχομαι σε ένα από τα προσφιλή μου θέματα, αυτό του λαϊκισμού, με αφορμή τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη να μεταβούν με ναυλωμένα τσάρτερ στην Αυστρία αντιπροσωπείες Ελλήνων βουλευτών.

Δε θα εστιάσω στην ουσία της υπόθεσης, κατά πόσον προκλητική είναι η ενέργεια αυτή απέναντι στο δημόσιο αίσθημα ούτε θα επιβεβαιώσω κι εγώ ότι είναι μια συνηθέστατη πρακτική που ακολουθείται(αυτό άλλωστε δεν «νομιμοποιεί» την ενέργεια), ούτε θα πω κι εγώ ότι επρόκειτο για δαπάνη της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία έχει κέρδη από την όλη ιστορία.

Θα μείνω σε δυο μόνο πράγματα. Κατ’ αρχήν, στην υποκρισία του ΠΑΣΟΚ που προσποιείται κατόπιν εορτής ότι ουδέν είδε και ότι ουδέν γνωρίζει. Και δεύτερο και πιο κύριο, στις επιθέσεις λάσπης που δέχεται ο υφυπουργός. Διότι, το να ρίχνουμε λάσπη και να απαξιώνουμε τους πάντες, συνδέοντας ζητήματα που άπτονται της πολιτικής τους κρίσης με την προσωπική τους ηθική (!) είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Όπως άλλωστε έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, η διάχυση ευθυνών και η ρήψη λάσπης σε όλες τις κατευθύνσεις είναι η καλύτερη προστασία για τους πραγματικά υπεύθυνους. Με απλά λόγια. Ο κ. Ιωαννίδης είναι όπως αποδεικνύει η πορεία του ένας έντιμος άνθρωπος και πολιτικός. Μπορούμε όλοι να αξιολογήσουμε την πολιτική του αυτή πρωτοβουλία είτε θετικά είτε αρνητικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμοί του χειρίστου είδους, που εκπορεύονται ένθεν κακείθεν. Ας μη γελιόμαστε. Η Ελλάδα είναι μικρός τόπος και οι βίοι του καθενός είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Ας μην συγχέουμε λοιπόν, την ήρα και το στάρι...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η πρεμούρα για τον κ. Ιωαννιδη; Χάσατε το ταξιδάκι στην Αυστρία; Απο τη μία με Φιλελεύθερη πολιτκή για τους πολίτες και απο την άλλη με επιδοματική πολιτική για τους βουλευτές;

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος τι σχέση έχεις εσύ με τον Ιωαννίδη;Εκτός αν έχεις; Πες μου τους φίλους σου, να σου πώ για σένα...Αλητείες...όπως αυτά που έκανε στα γήπεδα όταν ήταν προπονητής. Ρώτησε αυτούς που ξέρουν...Εκτός αν το μίσος σου για τον Λιάπη σε τυφλώνει τόσο...

Ανώνυμος είπε...

Ελεος συντεχνία!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά , σιγά αποκαλύπτεστε κ. Τατούλη …η δημόσια έκθεση είναι η αλήθεια.
Και το σημερινό σχόλιο σας λέει πολλά. Επιδόματα λοιπόν για τους βουλευτές.
Αλλά για τους πολίτες ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός.

Ανώνυμος είπε...

@κύριοι ανώνυμοι,


ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδρούσατε έτσι.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορώ να υποστηρίζω τις απόψεις μου τόσο ξεκάθαρα είναι διότι έχω αποδείξει ότι προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ χρήση όσων παροχών δίδονται στους βουλευτές. Οπότε και δεν φοβάμαι να διατυπώσω υπεύθυνα τα σχόλια μου, χωρίς να φοβούμαι το όποιο σχόλιο. Μερικά παραδείγματα. Ως υφυπουργός (και μάλιστα στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Ορφανό τότε) δεν μετέβην ποτέ στην Πορτογαλία για το EURO του 2004, ενώ έσπευδαν ορδές στα τσάρτερ. Ποτέ δεν έκανα χρήση φρουράς ή υπουργικών αυτοκινήτων. Και ασφαλώς και τώρα δεν είχα δηλώσει συμμετοχή για την Αυστρία.

Δεν θα μου στερήσει όμως κανείς το δικαίωμα να πω αυτό που πιστεύω ακόμη κι αν η άποψη μου σας είναι δυσάρεστη. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αποδίδοντας ευθύνες περί ηθικής εκεί που δεν υπάρχουν. Ποια είναι η αλήθεια;

-όλα τα κόμματα είχαν ερωτηθεί και είχαν απαντήσει θετικά ως προς την συμμετοχή τους.

-είναι μια τακτική που πάγια ακολούθησαν όλοι μέχρι τώρα.

Είναι λοιπόν υποκρισία να μιλούμε για την ηθική του κ. Ιωαννίδη. Την ενέργεια του μπορούμε επαναλαμβάνω να την κρίνουμε όλοι. Δεν έχει δώσει όμως λαβές για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Τώρα, αν εσείς κύριε γνωρίζετε κάτι παραπάνω, εγώ δεν γνωρίζω. Άλλωστε μιλώ πάντοτε πολιτικά και όχι προσωπικά. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του υφυπουργού, τις ίδιες απόψεις θα διατύπωνα.

Και επειδή είναι πάγια τακτική όσων γοητεύονται από τον λαικισμό να διαβάζουν μισά και κατά το δοκούν τα πράγματα, διαβάστε λίγο καλύτερα την τοποθέτησή μου. Θα δείτε ότι δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης, αλλά ενέμεινα στον λαικισμό και την υποκρισία ορισμένων που μπροστά σε τέτοιες αποκαλύψεις προσποιούνται ότι ανακάλυψαν την Αμερική. Και σε αυτό είμαι κάθετος. Οι ευθύνες και οι βολές που δέχτηκε ο κ. Ιωαννίδης δεν του αναλογούσαν σε αυτό το επίπεδο σε καμία περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής της αλητείας, σύμφωνα με δική του δήλωση , Γιάννης Ιωαννίδης βρήκε συνήγορο έναν άνθρωπο που μας λέει για το τεκμήριο της ενοχής στην πολιτική. Ο άνθρωπος που κάποτε προέτρεπε παράγοντες του Αρη να βάλουν λυτούς και δεμένους για να μην αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το γήπεδο στην Πυλαία έθεσε βέτο στους διοργανωτές της περιήγησης της ολυμπιακής Φλόγας ανά την Ελλάδα προκειμένου να μη ντυθεί λαμπαδηδρόμος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που έσπειρε βρισιές και ανάρμοστη συμπεριφορά «θέρισε» καρέκλα στον αθλητισμό , ναι αυτόν που κακοποίησε και οικονόμησε. Ο άνθρωπος αυτός έχει καταδικαστεί για την συμπεριφορά του στα γήπεδα. Μόνο εσείς κ. Τατούλη δεν γνωρίζετε τίποτα για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου που εύκολα υπερασπίζεστε.
Απλώς έτσι για να μάθετε διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από δημοσίευμα της εποχής :
«…στον τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 1992, δίνει το σακάκι του στον διαιτητή Τσανίδη διαμαρτυρόμενος. Στη συνέχεια γίνεται εργαλείο της κόντρας με τον Παναθηναϊκό, που μεταφέρεται από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ. Οι κινήσεις του προκαλούν και δημιουργεί βία. Αυτοαποκαλείται "καθηγητής της αλητείας "»
Και αλήθεια, γνωρίζετε ολόκληρη τη λίστα των εκδρομέων για τα γήπεδα της Αυστρίας. Αν όχι , μη βιάζεστε να πάρετε θέση.

Ανώνυμος είπε...

ειστε ωραιος κυριε Τατουλη,
τα λετε ωραια, και αυτο ενοχλει
τον πρωθυπουργο,
θαχει πλακα να σας διαγραψουν,
ενω τους χασισεμπορους,
τους λωποδυτες,
τους απατεωνες,
να τους κανει ο Καραμανλης,
στενους συνεργατες,
εγω παντως δε ψηφιζω ΝΔ,
θαχει πλακα να βρεθουν στη ραφηνα
στο σπιτι του αρχηγου
ναρκωτικα,
εκει ολοι γελαμε
ελλας το μεγαλειο σου

g vrettos είπε...

Καλε μου φιλε απο τα παλια τησχεση εχεις εσυ με αυτα τα κατακαθια;;
Ο αναμαρτητος..........

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

"Οι πυρόπληκτοι και οι σεισμόπληκτοι φυσικά και δεν χρειάζονταν τέτοια ηθική υποστήριξη"

Σάββας

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΦΥΠΟΥΡΟΓΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ...........

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ...........

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ...........

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ...........

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ...........

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμος "περί καθηγητή της αλητείας" , "κατακάθια" etc

Φίλε ανώνυμε, προφανώς δεν έχω καταστήσει ακόμη κατανοητή τη θέση μου. Επαναλαμβάνω λοιπόν, δεν μιλώ προσωπικά. όποιος κι αν ήταν στη θέση του κ. Ιωαννίδη, αυτό θα υποστήριζα. Τι υποστηρίζω; ότι η λάσπη και η διάχυση ευθυνών σε όλες τις κατευθύνσεις είναι αποπροσανατολιστική και κάνει κακό στη δημοκρατία. Δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι. Δεν είμαστε όλοι υπόλογοι. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε θα μου αναφέρετε να μην τα σχολιάσω, διότι δεν έχουν σχέση με αυτά που σχολίασα.

Στα περί Αυστρίας μου αρκεί που είμαι βέβαιος για τη δική μου στάση.

Ταχυδρόμος! είπε...

Νομίζω πως η πιο έντιμη στάση και η ορθή πολιτική απάντηση, στο αδιαμφισβήτητο λάθος του Υφυπουργού να προτείνει κάτι τέτοιο, θα ήταν να μην πάει κανείς με αυτά τα ναυλωμένα τσάρτερ.