Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Διαψεύσαμε τις προσδοκίες των πολιτών: Eίμαστε υπόλογοι

*όπως δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ημερησία" (το άρθρο είχε γραφτεί πριν τις εξαγγελίες των νέων μέτρων του κ. υπουργού Οικονομίας)

«Μέσα» πηγαίναμε καλά μέχρι την ώρα που ήλθε η κρίση από «έξω». Τότε ήταν που αποφασίσαμε να πηγαίνουμε «έξω» καλά, έστω κι αν «μέσα» τα πράγματα χειροτερεύουν επικίνδυνα. Ο «εισαγόμενος πληθωρισμός» και η άνοδος των επιτοκίων στάθηκαν ικανοί να καταποντίσουν την επίφαση της ισχυρής οικονομίας που την τελευταία τετραετία βιώσαμε ως προσωπικό στοίχημα των δύο τελευταίων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Και αναφέρομαι σε επίφαση ευμάρειας με δεδομένο ότι οι ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις που θα διόρθωναν τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας (κλειστά επαγγέλματα, απελευθέρωση ωραρίου, συρρίκνωση του κράτους / επανίδρυση και μείωση των δαπανών/ σπατάλης, εξυγίανση ΔΕΚΟ, πάταξη της ευρωβόρας διαφθοράς, αύξηση των επενδύσεων) έμειναν πίσω, υπό το φόβο του πολιτικού κόστους, της ατολμίας και της νωθρότητας ορισμένων κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Για να είμαι ξεκάθαρος: ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας (στο οποίο έχουν ανατεθεί θώκοι και εξουσίες) έκανε πίσω μπροστά στις δεσμεύσεις που είχαμε όλοι αναλάβει στις αρχές του 2004, είτε λόγω διανοητικής/ διαχειριστικής ανεπάρκειας είτε προς εξυπηρέτηση ίδιων οφελών. Και τούτο ασφαλώς μας αφήνει όλους έκθετους, όσο μερίδιο ευθύνης κι αν μας αναλογεί.

- Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει για δεκαετίες τώρα η χώρα είναι αυστηρά πολιτικό ζήτημα και βαρύνει άτολμες και ανεπαρκείς κυβερνήσεις.
- Η διεθνής κρίση την οποία ορισμένοι επικαλούνται δεν δικαιολογεί τις εξαιρετικά κακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για παράδειγμα στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα των δημόσιων δαπανών.
- Πέρα από τις όποιες επικοινωνιακές τακτικές (στις οποίες αρέσκονται διάφοροι περί του πρωθυπουργικού γραφείου επιτελείς) η κρίση αγγίζει πλέον εμφανώς την καθημερινότητα του Έλληνα, που δίνει την δική του μάχη επιβίωσης. Το κλίμα είναι εξαιρετικά απαισιόδοξο για το αύριο, αφού οι ελπίδες που είχε εναποθέσει ο ελληνικός λαός στη Νέα Διακυβέρνηση λιγοστεύουν ώρα με την ώρα.
- Το πρόβλημα είναι η οικονομία (αυτή είναι που θα κρίνει και το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα κατά το αμερικανικό κλισέ της εποχής Κλίντον «It ‘s the economy, stupid!») και όλα τα υπόλοιπα περί ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας που κρατά «όμηρο» τον πρωθυπουργό και τα διάφορα σκοτεινά κέντρα που επιβουλεύονται τις αγαθές του προθέσεις είναι δυστυχώς παραμύθια των διαφόρων «χαλιμάδων» των media και του επικοινωνιακού επιτελείου.

Ο κρατικός Προϋπολογισμός(Π/Υ) του τρέχοντος έτους υπήρξε ζήτημα κορυφαίου πολιτικού ενδιαφέροντος ακόμη και πριν από την κατάρτισή του. Η κρισιμότητα της ορθής σύνταξής του και της πιστής εκτέλεσής του, ήταν ο εθνικός λόγος εξαιρετικής σημασίας που οδήγησε την κυβέρνηση να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής πριν από ένα χρόνο περίπου.

Στη σύντομη παρέμβασή μου κατά τη συζήτησή του στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο είχα σταθεί σε δύο ζητήματα μείζονος σημασίας: στο τερατώδες δημόσιο χρέος και στις δαπάνες κρατικής λειτουργίας και κοινωνικής προστασίας. Τότε, για πολλοστή φορά είχα κατηγορηθεί ότι έσπευδα να χαλάσω τον Πανηγυρικό, σήμερα δυστυχώς επαληθεύομαι.

Σχετικά με το πρώτο θέμα είχα εκφράσει την έντονη ανησυχία μου για την επικίνδυνη διόγκωση του κρατικού χρέους και το δυσβάσταχτο κόστος εξυπηρέτησής του. Συγκεκριμένα, ο συζητούμενος τότε Π/Υ προέβλεπε αύξηση του Δ/Χ κατά €12 δις. περίπου και διαμόρφωσή του στο τέλος του τρέχοντος έτους στα €250 δις. Θα ξεπερνούσε δηλαδή στα τέλη της χρονιάς κατά πέντε δις. ευρώ το ΑΕΠ ολόκληρης της χρονιάς, ή αλλιώς σε πολύ απλά ελληνικά θα ήταν κατά πέντε δις. μεγαλύτερο από την αξία της συνολικής εγχώριας παραγωγής του έτους 2008. Από την άλλη πλευρά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους αυτού κατά τόκους μόνο προβλεπόταν να αυξηθεί φέτος κατά €750 εκατ. και να φθάσει τα €10,5 δις. Αν όλα πήγαιναν καλά, στο τέλος του έτους θα αναλογούσαν €25.000 δημόσιου χρέους σε κάθε Έλληνα ή σε μια τετραμελή οικογένεια €100.000! Και βέβαια, όλα αυτά κατά παρέκκλιση των δικών μας δεσμεύσεων του 2004 ότι θα μειώναμε τις δημόσιες σπατάλες κατά 10 δις ετησίως. Αν οι υποσχέσεις είχαν βγει αληθινές, ο κάθε Έλληνας θα χρωστούσε 1000 ευρώ το χρόνο λιγότερα, και μετά από τέσσερα χρόνια θα όφειλε όχι 16.700 € (ποσό που του αναλογούσε το 2003), αλλά 12.700€. Δεν θέλει εξαιρετικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι πέσαμε έξω κατά πολύ, αφού η κατά κεφαλήν αναλογία του δημόσιου χρέους ουσιαστικά επί των ημερών μας διπλασιάστηκε. Και το χειρότερο: η εκτέλεση αυτού του προϋπολογισμού κρέμεται κατά παραδοχή των αρμοδίων από μια λεπτή κλωστή. Ήδη το Δ/Χ έσπασε το φράγμα της πρόβλεψης του Π/Υ (€250 δις) και άγγιξε τα €252 δις, δύο δις ευρώ περισσότερα από εκείνα που υπολογίζαμε για το τέλος του έτους.
Το δεύτερο σημείο εκείνης της ομιλίας μου ήταν οι δαπάνες κρατικής λειτουργίας ή με απλά λόγια η κρατική σπατάλη. Οι δαπάνες αυτές, ως ποσοστό του ΑΕΠ, (παρά τις δικές μας εξαγγελίες και την «ανυποχώρητη» πολιτική βούληση) παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2004(19,4% περίπου), ενώ η προβλεπόμενη αύξησή τους κατά 7,3% στον τρέχοντα προϋπολογισμό, μοιάζει ήδη ανέφικτος στόχος, λόγω των τεράστιων υπερβάσεων.

Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι μόνο αν καταφέρουμε να μειώσουμε δραστικά αυτές τις δαπάνες, θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε και να ανασάνουμε οικονομικά. Στο σκέλος των κρατικών εσόδων δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά περιθώρια. Η φορολόγηση του συνεπούς φορολογουμένου έχει εξαντλήσει τα όριά της, ενώ η σύλληψη της φοροδιαφυγής μοιάζει κυνήγι μαγισσών με τη Φορολογική Διοίκηση που διαθέτουμε, συνεπεία της επανίδρυσης του κράτους που έμεινε στο σύρταρι. Αυτές τις υποσχέσεις μας το υγιές κομμάτι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης τις θυμάται ακόμη, όπως επίσης και οι Έλληνες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Αυτό το υγιές κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να θυμάται τις δεσμεύσεις και να αισθάνεται υπόλογο απέναντι στον Έλληνα, του οποίου τις προσδοκίες διέψευσε. Αν τώρα κάποιοι… ξέχασαν, τότε πρέπει να πάψουν να χαμογελούν αυτάρεσκα στους υψηλούς τους θρόνους και να αντιληφθούν ότι άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Ο Έλληνας βαρέθηκε να ακούει για κάποιους πολιτικούς που δεν μετρούν το πολιτικό κόστος, που τα βάζουν με τη διαφθορά και τα οργανωμένα συμφέροντα, που περιορίζονται ωστόσο από διάφορους… «υπονομευτές» εντός και εκτός κόμματος. Πρέπει επιτέλους αυτούς τους πολιτικούς να τους δει. Η τακτική του «μέσα» και του «έξω» είναι παλιά και δοκιμασμένη. Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας βαρέθηκε να πληρώνει το λογαριασμό. Ή σωστότερα, δεν έχει άλλα να πληρώσει. Όσο για εμάς, το θέμα είναι ότι πρέπει να προασπίσουμε την ακεραιότητα μας απέναντι σε εκείνους που είτε έχουν ασθενή μνήμη είτε δεν έχουν συνείδηση.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ.Τατούλη, καλά αυτά που λέτε. Αλλά εσείς ως βουλευτής γιατί δεν παραιτείστε από το κόμμα που σας απογοητεύει; Εκεί είναι το θάρρος, το έχετε ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Το ότι τους είχες "τσαντίσει" τότε που συζητήθηκε ο προϋπολογισμός στην Βουλή, το θυμάμαι.
Το ότι τους είχες επιστήσει την προσοχή στο να μην ρίξουνε την βάρκα στα αβαθή, δεν το θυμάμαι.
Δυστυχώς όμως, για τον κόσμο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ποιος "τσαντίζει" ποιόν, έναντι του ποιος μπορεί να διακρίνει την ξέρα και να ξυπνήσει τους άλλους.
Έτσι και σήμερα, από το πρωί ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ίντερνετ αναπαραγάγουν μόνο τμήματα του άρθρου σου που περιέχουν "γκζζζινγκτ" εκφράσεις, αγνοώντας το υπόλοιπο που κατά την γνώμη μου έχει το ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Καππαδόκης είπε...

Η κοινή λογική λέει πως όταν ένας υπουργός καταφεύγει σε επιβολή νέων φόρων αυτό συμβαίνει γιατί δεν του βγαίνουν τα νούμερα.
Η κοινή λογική λέει πως όταν ένας υπουργός δεν καταφέρνει να τιθασεύσει τα νούμερα όταν ο ίδιος λίγους μήνες πριν τις τελευταίες εκλογές έλεγε πως η οικονομία βγήκε από την κρίση, η κοινή λογική λέει πως η τότε κορόιδευε το λαό η σήμερα δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του.
Η κοινή λογική λέει πως όταν ένας υπουργός η κοροιδεύει το λαό η δεν ξέρει τη δουλειά του πάει αμέσως σπίτι του.
Η κοινή λογική λέει πως όταν ένας υπουργός μετά από 4,5 χρόνια εν λευκώ διαχείρισης της Ελληνικης Οικονομίας αναγκάζεται να βάλλει νέους φόρους, την ίδια μέρα που αναγγέλλει την πρόσθετη φορολογία, την ίδια μέρα παραιτείται.
Η κοινή λογική λέει....

Το θέμα δεν είναι πως αυτή η κυβέρνηση στερείται κοινής λογικής, το θέμα είναι πως θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε και μεις να σκεπτόμαστε λογικά.

Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

LIBERAL GREEK
www.liberalgreek.blogspot.com

Georgios είπε...

Συμφωνώ, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τομές, αυτό είναι ολοφάνερο. Ακόμα παραπέρα, όπως προείπατε, ίσως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, δηλαδή πιθανότατα πρόκειται για διανοητική ανεπάρκεια κι όχι μόνο για έλλειψη βούλησης. Μάλιστα, από τη στιγμή που οι κυβερνώντες επιστρατεύουν μεθόδους "επικοινωνιακού εκφοβισμού" (βλ. κύριο θέμα της "Καθημερινής" 24.08.08 που τιτλοφορείται "Θα διαγράψει τον πρώτο βουλευτή που θα διαφωνήσει" και άλλα πολλά παρόμοια) και αποπειρώνται να φιμώσουν τους ..."αντάρτες" που λένε απλώς την πικρή αλήθεια διαφοροποιούμενοι από την πειθαρχία του κοπαδιού του "κομματικού στρατού", αυτό δείχνει πως το παρόν σύστημα έχει φτάσει προ πολλού στα όριά του, το έχει μάλιστα αντιληφθεί, "φοβάται και τον ίσκιο του" και αντιδρά σπασμωδικά, άτσαλα, προκλητικά! Εμφανίζει συμπτώματα καθεστώτος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στην εξουσία. Ο Ζορμπάς πήγε σπίτι του, πολλά στόματα και ύποπτες υποθέσεις κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες, δημοσιογράφοι που δεν εκφράζουν τη "γραμμή" ΜΜΕ-υποστηρικτών της κυβέρνησης απολύονται (δίνω παραδείγματα: Δελαστίκ, Μπουγάτσου και άλλοι- για το αποκαλυπτικό παρασκήνιο αρκεί μια αναζήτηση στο google εισάγοντας μαζί τα 2 προαναφερθέντα ονόματα). Τα ίδια είδαμε κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη, π.χ. το "κόψιμο" της τηλεοπτικής εκπομπής της συγχωρεμένης Μαλβίνας Κάραλη ή του Π. Παναγιωτόπουλου - θυμάστε τον κ. Τσουκάτο και τα ...τηλεφωνήματά του στα ΜΜΕ για τα οποία γινόταν διαρκώς λόγος; Επίσης, σε μικρότερο βαθμό, κατά την περίοδο Μητσοτάκη: θυμόμαστε όλοι την έντονη κριτική από τον ΣΚΑΙ περί το 1991 και τον "πόλεμο" που είχε ξεσπάσει τότε με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον κ.Μητσοτάκη, την άρνηση χορήγησης τηλεοπτικής άδειας στο σταθμό, τα επεισόδια στον Υμηττό... Αυτά είναι τα ύπουλα μέσα που μετέρχονται οι κυβερνήσεις για να περισώσουν ό,τι μπορούν, βλέποντας το καράβι να βυθίζεται.
Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ο Πέτρος Τατούλης εκφράζει τη γνώμη του με παρρησία, είναι ανοικτός σε κριτική καλόπιστη μα και κακόπιστη και τη δέχεται πολιτισμένα και με πειστικά επιχειρήματα, δημιουργεί πολιτική σκέψη και ζύμωση, διαφοροποιείται από τη mainstream δουλοπρέπεια των τηλεπαραθυρόπληκτων "πολιτικών" που διαγωνίζονται για το ποιος είναι "βασιλικότερος του βασιλέως" ή που χαριεντίζονται προκλητικά με διάφορα ωδικά πτηνά (κυρίως παπαγαλάκια)και μας κάνουν να αηδιάζουμε.
Πολλοί είναι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια αποστρέφονται την πολιτική και το μότο τους είναι "όλοι ίδιοι είναι". Κι όμως, τελευταία, κάτι δείχνει ν'αχνοφέγγει στο βάθος του τούνελ... Ο δρόμος αυτός δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα -και σίγουρα όχι χρώματος γαλάζιου υπό το φως του πυρσού. Μπορούμε όλοι μας να δώσουμε δύναμη στο νέο πολιτικό αγώνα που διεξάγεται με τρόπο ακόμα άνισο, με ..."ανταρτοπόλεμο", καθώς αυτά δυστυχώς είναι τα περιθώρια ελιγμών που επιτρέπονται προς το παρόν, "εκ των έσω". Εδώ να πω ότι δε συμφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι ο Π.Τατούλης πρέπει να παραιτηθεί από τη ΝΔ άμεσα. Η δύναμή του είναι μεγαλύτερη "από μέσα" αυτή την περίοδο και η φωνή του μπορεί να ακουστεί πολύ πιο μακριά. Ίσως μάλιστα το κόμμα του να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση για ν'απαλλαγεί από αυτόν, τώρα που αυτό που μοιάζει με ανώδυνη χιονόμπαλα δεν έχει γίνει ακόμα σαρωτική χιονοστοιβάδα. Όσο πιο πολλοί συμπορευθούν στον αγώνα αυτό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχημένης "εξόδου" και δράσης μέσα σε άλλα, ανεξάρτητα και πιο ευνοϊκά πολιτικά πλαίσια- τουλάχιστον αυτό ελπίζω!
Στο πρόσωπο του Π. Τατούλη, πολιτικού προσώπου αυτοδημιούργητου, επί πολλά έτη επιτυχημένου χειρουργού (για όσους δεν το γνωρίζουν) που άφησε το λειτούργημά του για την πολιτική (και όχι επαγγελματία πολιτικού που απέκτησε οφίτσια μετά από καριέρα στην ΟΝΝΕΔ και δήλωση αιώνιας πίστης στην ηγεσία), βλέπω το άθλημα της πολιτικής όπως θα ήθελα να διεξάγεται στην Ελλάδα... κι όχι με τη "ντόπα" της μίζας, με κίνητρο συμμετοχής στην πολιτική τον προσωπικό πλουτισμό, με την πολιτική να περιορίζεται στη "διαχείρηση" και την "επικοινωνία", με ομολογία αποτυχίας μέσω του ωχαδερφισμού... η φράση που θα μείνει στην ιστορία: "αυτή είναι η Ελλάδα" (τάδε έφη Σημίτης μετά το ναυάγιο του Σάμινα), συνοψίζει εύγλωττα την ανεπάρκεια των ηγετών που μας οδήγησαν ως εδώ, στο "σημείο μηδέν".
Προσοχή κύριε Τατούλη, το σύστημα θα βάλει πολλές παγίδες στο δρόμο σας!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και καλή συνέχεια στον αγώνα. Είμαστε κοντά σας. Με συγχωρείτε για την έκταση της ανάρτησης αυτής.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχουν κάποιοι βουλευτές (όπως εσείς) που τολμούν να μιλήσουν και να πουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα νιώθουν.

Εύχομαι ειλικρινά να αποτελέσετε παράδειγμα για όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων (ιδιαίτερα αυτών που καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα).

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Πέτρο, άψογος!

Ανώνυμος είπε...

«Eίτε λόγω διανοητικής ανεπάρκειας»

Δεν είναι ψεμα αυτό, μεγαλη χαζομαρα μαζεμενη σ ένα σημειο.
Και να ψαχνεις τετοιους δεν βρισκεις, απορω πως τους εντοπισαν!

Μαλλον όμως την ευθηνη για αυτή την κατασταση την εχουν οι βουλευτες, υπουργοι κτλ, εψαξαν να βρουν χαζους να βαλουν στα ποστα, επειδη με τους εξυπνους σκεφτηκαν ότι ισως θα κινδύνευε η θέση τους.
Βουλευτικό κομμα ηταν η νδ και παρέμεινε ετσι.


Κουτοπονηρη λογικη, αν υπηρχε καποιος εξυπνος του « εκοβαν» το κεφαλι,

Με βαση αυτά τα δεδομενα δεν μπορει να υπαρξει αναπτυξη, επισης η νδ ως κομμα δεν είναι μονο φθαρμενο προιον που ειχε πει ο Λουλης, είναι διαλυμενο κομμα.
Σε αρκετους νομους θα κανει χρονια να συνελεθει, δεν θα βρισκει στελεχη ουτε για την τοπικη αυτοδιοικηση, η κατασταση είναι διαλυτικη. Με δεδομενη τη νεα διοικητική μεταρυθμιση τα περιφεριακα κοινοβουλια θα γινουν κοινοβούλια χαζών και ανίκανων .
Δεν είναι όμως σε καλύτερη κατάσταση και το πασοκ, θα κρατηθει όμως επειδη εκει υπαρχουν καποιοι που μπηκαν μετα το 2000 και ελπιζουν σε θωκους.

Christos Moissidis είπε...

Το 1993, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε γιατί κάποιοι συνάδελφοί σου φορούσαν παντελόνια και τίμησαν την ψήφο των ελλήνων.

Σήμερα, δεν υπάρχει κανείς τέτοιος στην Κ.Ο. σας;

mikros fokion είπε...

Η κυβερνηση της ΝΔ απετυχε πληρως στην οικονομια και οχι μονο. απο την πρωτη στιγμη που εκλεχθηκε (το 2004) εδωσε στο στιγμα της, ανακατονομη του πλουτου απο τους πολλους (και εχοντες λιγα) στους λιγους (και εχοντες πολλα). οπως και με την προκλητικη σταση της με το αφορολογητο στην εκκλησια. τωρα εχεις δικιο για τις δημοσιες δαπανες και την απιστευτη σπαταλη, το νοικοκυρεμα ήταν αλλη σαπουνοφουσκα του Καραμανλη. τα μετρα του καταλληλοτερου Αλογοσκουφη απο την αλλη ηταν παντα εις βαρος των φτωχωτερων, απο την μη τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας, την μειωση των συντελεστων σε οσους βγαζουν περισσοτερα απο το μεσο ορο, αυξηση του ΦΠΑ, εμμεσοι φοροι, και τωρα η αντισυνταγματικη φορολογιση επι δικαιων και αδικων ελευθερων επαγγελματιων. η πολιτικη της ΝΔ ειναι επικινδυνη για αυτους που εχουν λίγα εισοδηματα και οσοι στηριζουν αυτην την πολιτικη ειναι συνενοχοι... και εδω θα μου επιτρεψετε να μην σας εξαιρεσω.
υγ τα σχολια μου για τα νεα μετρα μπορειτε να τα δειτε εδω:
Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα
http://mikrosfokion.blogspto.com

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα κ. Τατούλη είναι όχι ότι οι ωραίες σας απόψεις, τέτοιες έχουν όλοι οι συνάδελφοί σας, αλλά το ότι μιλάτε τώρα που δεν είστε υπουργός, ενώ όταν ήσασταν υπουργός ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μην νομίζετε ότι διαφέρετε από τους υπόλοιπους πολιτικούς στα μάτια του κόσμου. Μου φαίνεστε ψευτοαντάρτης. Αν όντως θέλετε από τη θλιβερή μετριότητα των συναδέλφων σας να παραιτηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως θέλετε να διαφέρετε απόο τους υπόλοιπους πολιτικούς να παραιτηθείτε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζετε οτι εχετε γινει κουραστικος Αν δεν σας αρεσαν αυτα γιατι καθοσαστε στο κομμα που δεν σας εκφραζει.
Παραιτηθειται απο βουλευτης και καντε οτι θελετε και πειτε οτι θελετε
αλλα ως εδω και μη παρεκει

Ανώνυμος είπε...

Για ένα σχολιασμό από τον Κο Τατούλη ορμόμενος από παρεμφερή πολιτική με αυτόν θέση:

Ντόρα Μπακογιάννη είπε χθες:26/08/08:
1. Δεν είμαστε εστιατόριο να μπαίνομε και να βγαίνομε…! Σχόλιο: Αυθόρμητα πάει το μυαλό μας στην εκδοχή ότι μπαίνουν και μένουν για το φαΐ !
2. Άλλο της ιδίας βουλευτού: Αυτοί που δοκίμασαν το μέλι θα διωχθούν …(δεύτερο κρούσμα μετά τον Κο Χατζηγάκη από δήλωση του σχετικά με τα χάλια του ΟΣΕ).

Μήπως το να αναφέρονται συνέχεια στο φαΐ αντιπροσωπεύει κάποια τάση ?

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τατούλη μήπως ειναι η ώρα να προβείτε σε πράξεις?Οι διαπιστώσεις είναι για τους πολίτες και οχι για τους πολιτικούς.Μήπως οι επισημάνσεις και η κριτική σας εξηλεώνουν?Δεν στηρίζετε αυτή την πολιτική?ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ

Μάρκος είπε...

Μας πρήξατε κ. Τατούλη. Έχετε καταντήσει χειρότερος του Καχριμάκη. Αν δεν σας αρέσει, παραιτηθήτε. Αλλά είναι πιο εύκολο να είστε τσάμπα μάγκας, πέφτει και η βουλευτική αποζημίωση αδρά, εύκολο είναι;
Ξαφνικά ανακαλύψατε την Αμερική; Όταν φωτογραφιζόσασταν πρωτοσέλιδα με το πούρο στο χέρι στα περιοδικά του Λαμπράκη, δεν ξέρατε τίποτα περί διαπλοκής;

Georgios είπε...

Φίλε "Ανώνυμε", εξήγησέ μας γιατί στέλνεις τα "επιχειρήματα"-συνθήματά σου του τύπου "Τατούλη παραιτήσου τώρα" πεντακόσιες φορές και μάλιστα σε ΚΑΘΕ ανάρτηση του ιστολογίου του! Νισάφι πια! Νομίζεις ότι μασάμε κουτόχορτο; Εμπεδώσαμε τις "απόψεις" σου, ηρέμησε τώρα. Αν θέλει να παραιτηθεί μια μέρα, θα το κάνει χωρίς τη "βοήθειά" σου. Γιατί άραγε σε φοβίζει η δυναμική του καθάριου πολιτικού λόγου;

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τατούλης έχει το θάρρος να γνωστοποιεί στη κοινή γνώμη τα κακώς κείμενα του κόμματος του. Άλλωστε η απογοήτευση δεν είναι μόνο δική του αλλά και πολλών Ελλήνων πολιτών.

Το να τον καλούν κάποιοι να αποχωρήσει είναι σαν να ζητάμε σε έναν έντιμο (ο κύριος Τατούλης δεν γνωρίζω τι είναι) αστυνομικό, παπά, ιατρό, καθηγητή να παραιτηθεί επειδή ασκεί κριτική στους διεφθαρμένους συναδέλφους του. Άλλωστε την καλύτερη κριτική μπορούν να την ασκήσουν κάποιοι που είναι εκ'των έσω! Άλλο που, λόγω συντεχνιακής νοοτροπίας, αυτό δεν γίνεται στη πράξη!

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Τατούλη,θεριεύει η διαφθορά και η διαπλοκή και μας πνίγουν.Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά;Μήπως χρειαζόμαστε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας και να ανακαλούνται οι πολιτικοί άρχοντες;
Ο κοινοβουλευτισμός μόνο δημοκρατία δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη καλή η κριτική, αλλά η κόρη είναι ακόμα διορισμένη στη Υπουργείο Πολιτισμού ?

Πέτρος Τατούλης είπε...

Ουδέποτε η κόρη μου και κανένα από τα τέσσερα παιδιά μου υπήρξαν διορισμένα σε κάποια θέση του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ούτε για μια ημέρα. όλα τα υπόλοιπα φίλε ανώνυμε είναι παραμυθάκια από πολύ γνωστά παπαγαλάκια, τα οποία συμβουλεύω να είναι πολύ προσεκτικά εφεξής.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις γίνει κουραστικός...
Ήμαρτον...
Αν δεν ήθελες ας μην έβαζες υποψηφιότητα...
Αν δεν ήξερες και τώρα έμαθες παραιτήσου...
Αλλά τα λεφτά είναι καλά ε???

Unknown είπε...

Kouragio Petro, anebhkes duskolo dromo alla to axizei...

Dexi Extrem είπε...

Ναι ξεχάσαμε κ. Τατούλη... η κόρη ήταν διορισμένη στην Απογευματινή... αξιοκρατικά πάντα εννοείται...

Αλλά πάλι θα μας παραθέσετε την γνωστή καραμέλα... ήταν απλή δημοσιογράφος και όχι εκδότρια...

Κρίμα κρίμα για την κατρακύλα...

Τα λέμε από βδομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε "Δεξί εξτρέμ", βγες λίγο απ το μικροκοσμό σου και δες τη κατρακύλα της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Κι αν η κόρη του κου Τατούλη εργάζεται στην Απογευματινή (που δε το γνωρίζω), τι πρόβλημα έχεις;

Εσένα επιβαρύνει;

Dexi Extrem είπε...

Ανώνυμε Πολίτη

την κατρακύλα της χώρας την βλέπω κάθε βράδυ στις ταβέρνες και στα κέντρα διασκεδάσεως και κάθε μέρα στις παραλίες που είναι άδειες...

όσο για το αν επιβαρύνει έμένα η κόρη του θα σου αντιστρέψω την ερώτηση γιά το αν επιβαρύνει η γυναίκα του Ρουσόπουλου εσένα ή τον κ. Τατούλη;

Ή υποστηρίζεις και εσύ όπως ο κ. Τατούλης ότι πρέπει να έχουμε μονόπλευρη πασοκική ενημέρωση από την Τρέμη, τον Τσίμα και τον Πρετεντέρη τους οποίους θεωρεί προφανώς «αντικειμενικούς δημοσιογράφους» επειδή το έτερόν τους ήμισυ δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης ή του ΠΑΣΟΚ παλιότερα...

Ανώνυμος είπε...

Οικονομικά μπορεί να μην επιβαρύνει η κυρία Ζαχαρέα.

Αλλά το ζήτημα είναι ηθικό. Από μόνη της θα έπρεπε να έχει συναίσθηση ότι όλοι αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία της.
Επίσης αναλαμβάνει μεγάλες θέσεις σε ιδιωτικά κανάλια όντας ο συζυγός της υπουργός τύπου αρμόδιος δηλαδή για τις αδιοδοτήσεις των καναλιών, τη λειτουργία τους και ότι άλλο αφορά τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Πως θα φαινόταν δηλαδή αν η γυναίκα του Βουλγαράκη αναλάμβανε κάποιο πόστο σε μια εφοπλιστικη εταιρία;
Το να τη συγκρίνει με τη κόρη του κυρίου Τατούλη που απλά εργάζεται στην Απογευματινή (επαναλαμβάνω ότι από σένα το μαθαίνω) είναι ατυχές.

Τώρα γιατί μου αναφέρεις το MEGA δε μπορώ να καταλάβω. Προσωπικά δεν έχω τα κανάλια σε εκτίμηση συμπεριλαμβανομένου και του MEGA.

Σε ότι αφορά τις γεμάτες ταβέρνες και τα μπαρ. Αλοίμονο αν χάσει ο κόσμος και ειδικά οι νέοι άνθρωποι τη διαθεσή του να βγει να ξεσκάσει. Και σε κάθε περίπτωση μέσα στα 4 εκατ Αθηναίων (αναφέρομαι στην Αθήνα γιατί εδώ ζω) θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 100 - 200 χιλιάδες ικανό να συντηρεί μια μίνιμουμ κίνηση στη νυχτερινή ζωή.

Αλλά μάλλον δε θα έχεις υπόψη σου για τους μισθούς των 800 και 900Ευρώ που παίρνουν οι πτυχιούχοι εδώ στην Ελλάδα. Δε μιλάμε βέβαια για δουλειές λιγότερο εξειδικευμένες. Εκεί τα 900 και τα 1000 Ευρώ θεωρούνται άπιαστο όνειρο.

Δε θα έχεις υπόψη σου για τους νέους που και μετά τα τριάντα τους μένουν με τους δικούς τους γιατί δε μπορούν να ανταπεξέρθουν στην ενοικιαση ενός σπιτιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους εξέλιξη.

Δε θα έχεις τύχει σε συζητήσεις νέων ανθρώπων που σκέφτονται να μετασνεύσουν στο εξωτερικό να ζήσουν πιο ανθρώπινα.

Δε θα έχεις διαπιστώσει ότι δε λειτουργεί ο ανταγωνισμός και ότι ο Ελληνα καταναλωτής είναι έρμαιο της κάθε συντεχνίας και της έλλειψης ανταγωνισμού.

Δε θα χεις ενημερωθεί το πόσο απωθητική παραμένει η χώρα για νέες ξένες και εγχώριες επενδύσεις λόγω γραφιοκρατείας και διαφθοράς.

Και τέλος δε θα χεις μάθει για τις σπατάλες του δημοσίου που αντί να περικόπτονται αυξάνονται επιβαρύνοντας βέβαια εμάς τους απλούς πολίτες.

Dexi Extrem είπε...

Ανώνυμε Πολίτη λες:

«Αλλά το ζήτημα είναι ηθικό. Από μόνη της θα έπρεπε να έχει συναίσθηση ότι όλοι αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία της.»

Εγώ δηλαδή, έτσι όπως τα λες δικαιούμε να ζητήσω την παραίτηση της Τρέμη και του Πρετεντέρη επειδή τους θεωρώ πορωμένους ΠΑΣΟΚους και αναξιόπιστους...

Μην τρελαθούμε ότι έχει η Τρέμη αντικειμενικότητα στην ενημέρωσή της ή στις ερωτήσεις της και την ζητάει ο κ. Τατούλης και εσύ από την Ζαχαρέα!!!

Δεν κατάλαβα, τόσο πολύ ενοχλεί να υπάρχουν στα ΜΜΕ και σχολιαστές που να υπερασπίζονται την Κυβέρνηση;

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=91912824,97698808,3668888,17225368,33111064,11419928

http://www.protothema.gr/content.php?id=14370

τα παραπάνω άρθρα είναι άκρως διαφωτιστικά της κατάστασης και επιτρέπουν στο μέσο σκεπτόμενο πολίτη να κρίνει ελεύθερα τι τελικά συμβαίνει...

koukos είπε...

Αγαπητέ κ. Τατουλη,

Οι κούκοι πληθαίνουν

observer είπε...

Κύριε Δεξί Εξτρέμ,
Ναι πειράζει να υπάρχουν δημοσιογράφοι που να υποστηρίζουν την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση η οποιονδήποτε, ιδίως όταν η δημοσιογράφος είναι σύζηγος ενός υπουργού.
Είναι ανεπίτρεπτο, πως να το κάνουμε.Είναι προπαγάνδα, είναι κοροϊδία, είναι, είναι.
Αυτό βέβαια για τους ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και δεν θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αυτιά οι διάφοροι κόλακες της TV.Από κόλακες γεμίσαμε στη ζωή, αλλά και στην TV πλέον, μην φτάσουμε και στα άκρα.ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!
Εντάξει λοιπόν, η κυρία Ζαχαρέα παραιτήθηκε, αλλά έχω την εξής απορία:
Εδώ και τόσα χρόνια δεν βγήκε κανείς να πει τίποτα? Οι δημοσιογράφοι με τους οποίους εσυναναστρέφετω η κυρία Ζαχαρέα δεχόταν αυτή την κατάντια? Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά...
Αλλά το θράσος, θράσος ε, απάθεια, σαν να μη συμβαίνει τίποτα για το ζεύγος.Και αρχίζουν οι φιλο-Ρουσοπουλαίοι να μιλάν για φεμινισμό και ιστορίες. Έτσι δεν καλύπτεται το σφάλμα όμως.

Dexi Extrem είπε...

Εντάξει Observer καταλάβαμε.

Τώρα που έφυγε η Ζαχαρέα από την TV όλα καλά και ωραία. Η Τρέμη σου αρέσει φαντάζομαι για τον αντικειμενικό της λόγο, δεν είναι και γυναίκα υπουργού οπότε είναι η τέλεια παρουσιάστρια... βλέπε την για να έχεις αντικειμενική ενημέρωση...

Προτείνω να φύγουν επίσης οι Τράγκας και Πυργιώτη για να γίνει η TV ακόμα πιο αντικειμενική μιας και τότε 20 στους 20 (που είναι το σύνολο παρουσιαστών και σχολιαστών σ' όλα τα κανάλια) θα κατηγορούν μέρα νύχτα την Κυβέρνηση

Ανώνυμος είπε...

βγες στο ανταρτικοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
η επιλογή να απευθυνθείτε στο εθνικό ακροατήριο μέσω του εθνικού σαχλαμάρα ηθικοπλαστικού κομφερανσιέ ήταν μάλλον κακόγουστη.
Κρίμα!