Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Η πολύτιμη διεθνής εμπειρία (απαντώντας στα επίμονα ερωτήματά σας).

Από την εκδότρια κ. Ζαχαρέα στα κόμματα «εστιατόρια» και την δήθεν «ομηρία» της κυβέρνησης


Από την υπερηθικοποίηση της πολιτικής και το δόγμα «σεμνά και ταπεινά» που θα όφειλαν να ακολουθούν πιστά τα στελέχη της νέας διακυβέρνησης, έχουμε φθάσει σήμερα – τέσσερα χρόνια μετά- σε σχετικισμό. Ο καταλογισμός ενός κρούσματος διαφθοράς / υπόνοιας διαφθοράς κρίνεται όχι από αυτό καθαυτό το γεγονός, αλλά από τις επιπτώσεις του στην εκάστοτε (ισχυρή ή ισχνή) κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή από το δόγμα «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια» φθάνουμε πλέον ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όχι απλώς να αμφισβητεί το φαίνεσθαι, αλλά κυρίως… το είναι.

Με την πρόσφατη παρέμβαση του, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε για πολλοστή φορά να καλλιεργήσει ένα ακόμη κακόγουστο κουτσομπολιό, δημιουργώντας μια ακόμη τηλεοπτική φαρσοκωμωδία, δίχως ίχνος πολιτικής ουσίας ή αν έχει πολιτική ουσία αυτή είναι η δημιουργία συνθηκών για εκλογές (ή για απειλή εκλογών πράγμα που είναι συνταγματικά τουλάχιστον ανεπίτρεπτο).

Θα αναφερθώ σε ορισμένες περιπτώσεις (των οποίων τη σοβαρότητα εσείς μετ’ επιτάσεως μου υποδείξατε) εκ παραλλήλου με αντίστοιχες περιπτώσεις από την διεθνή πολιτική σκηνή. Ως εκ τούτου, οι λύσεις και οι συμπεριφορές που θα προτείνω ελπίζω να ξεφύγουν από τη συνήθη αντιμετώπιση που βρίσκουν οι απόψεις μου από τους διάφορους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους δημοσιογράφους των media και τους υπερόπτες «μάγους» της επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, θα αναφερθώ στην διεθνή εμπειρία, για να μιλήσουμε επιτέλους και λίγο πολιτικά…

Διεθνής εμπειρία και κ. Μάρα Ζαχαρέα


Στο ζήτημα της κ. Μάρας Ζαχαρέα, στο οποίο βλέπω ότι αρκετοί εμμένετε. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις προηγούμενες εκλογές, για δεύτερη φορά, ο κ. Ρουσόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (διορισμένος δηλαδή από τον πρωθυπουργό) και μετεκλογικά, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του προέδρου, αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, αρμόδιος για να εποπτεύει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, το momentum θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, αφού την ίδια περίοδο έχουν προκηρυχθεί οι ραδιοφωνικές άδειες λειτουργίας αλλά και οι ψηφιακές συχνότητες. Παράλληλα, η σύζυγος του υπουργού, συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία της, εξασφαλίζοντας μια ιδιαιτέρως καλή μεταγραφή στον όμιλο Alter, ως συμπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ως ραδιοφωνική παραγωγός στον ρ/σ Real FM και τέλος έχει ξεκινήσει ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα, ως συνεκδότρια free press περιοδικών και στο προσεχές μέλλον συνιδιοκτήτρια τηλεοπτικού καναλιού και ραδιοφώνου στο διαδίκτυο.

Τίποτε μεμπτό δεν θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει στις δύο αυτές επαγγελματικές παρουσίες, αν τις δει κανείς ξεχωριστά. Όταν όμως συνδέονται, πιστεύω ακράδαντα ότι δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο. Επ’ αυτού η διεθνής εμπειρία είναι πολύτιμη για τη χώρα, η οποία ναι μεν γέννησε την Δημοκρατία, σήμερα όμως υπηρετεί προφανώς άλλες αρχές. Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι ενδεικτικό. Πρόκειται για τις κυρίες Κριστίν Οκράν και Μπεατρίς Σενμπέργκ, κορυφαίες δημοσιογράφους της Γαλλικής τηλεόρασης, οι οποίες ωστόσο παραιτήθηκαν από την θέση τους όταν οι σύζυγοί τους (Μπερνάρ Κουσνέρ υπουργός εξωτερικών και Ζαν Λουί Μπορλό υπουργός οικονομικών) ανέλαβαν τα καθήκοντα τους ως υπουργοί της νέας κυβέρνησης. Η Μπεατρίς Σενμπέργκ μάλιστα, σε ένδειξη επαγγελματικής ευθιξίας, είχε παραιτηθεί από την θέση της ήδη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη κι αν εκείνη κρατήσει την αμεροληψία της, δύσκολα θα γινόταν πιστευτή από τους συμπατριώτες της. Η κ. Σενμπέργκ, βέβαια, φαίνεται ότι έχει σε κάποια υπόληψη την αντίληψη των Γάλλων πολιτών. Τον ίδιο σεβασμό στην αντίληψη των Ελλήνων πολιτών οφείλει να επιδείξει, αν όχι η κ. Ζαχαρέα, ο κ. Ρουσόπουλος, αν όχι ο κ. Ρουσόπουλος, τότε σίγουρα ο κ. Πρωθυπουργός.


Θα ήταν όμως φαλλοκρατικό να ζητήσω, όπως κάποιοι από εσάς, να αφήσει η κ. Ζαχαρέα την εργασία της ή να πάψει να φροντίζει τα προς το ζην της οικογένειας της. Άλλωστε, κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος είναι εκείνος που για να προστατεύσει και το δικό του όνομα και εκείνο της συζύγου του πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε και εκ των βασικών εμπνευστών του περίφημου «βασικού μετόχου». Όσο εκείνος διατηρεί αυτή τη θέση, η σύζυγός του δεν μπορεί να θεωρείται αμερόληπτη δημοσιογράφος, πολλώ μάλλον να είναι εκδότρια και συνιδιοκτήτρια media, όπως φέρεται να είναι. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί ως σύζυγος του να διεκδικήσει στο μέλλον έστω κι ένα κομματάκι από την πίττα (που εκείνος διανέμει) της εξαιρετικά πλούσιας κρατικής διαφήμισης. Η υπόθεση είναι κλασική περίπτωση αυτού που διεθνώς αποκαλείται «σύγκρουση καθηκόντων» και εκθέτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αν λοιπόν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον «παραιτήσει» από τη συγκεκριμένη θέση. Η συνύπαρξη αυτή «δημιουργεί λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες»…*


Διεθνής Εμπειρία και κόμματα «εστιατόρια»

Η διεθνής εμπειρία και πρακτική είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε κι άλλες παρεξηγήσεις. Το έχω επαναλάβει και στο παρελθόν προς τεκμηρίωση της πάγιας άποψής μου για εφαρμογή του κριτηρίου «πολιτικής ενοχής» (αυτό σημαίνει ότι, οι πολιτικοί , λόγω δεσπόζουσας θέσης, πρέπει να παραιτούνται από θέσεις εξουσίας όταν προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, για να εξισώνονται με τους κοινούς θνητούς και να διευκολύνουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης). Ας δούμε το παράδειγμα του Βρετανού υπουργού Εργασίας, Πίτερ Χέιν, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου γύρω από τη χρηματοδότηση του Εργατικού Κόμματος, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι «Θα ελεγχθώ, θα παραιτηθώ για να “καθαρίσω” όνομά μου, και τότε θα επιστρέψω» . Ο κ. Χέιν δεν περίμενε να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να πράξει τα δέοντα, ούτε ασφαλώς πέρασε από κανενός το μυαλό ότι απλώς θα κατέθετε την κομματική του ταυτότητα και θα παρέμενε ανεξάρτητος βουλευτής( για να θυμηθούμε τα δικά μας περί ανεξαρτητοποίησης…). Την ίδια στιγμή, προφανώς και το Εργατικό Κόμμα δεν θεωρεί εαυτό «εστιατόριο» κατά την ατυχή έκφραση της υπουργού Εξωτερικών, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αντιτάχθηκε προ ημερών στην εφαρμογή του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής δηλώνοντας ότι τα κόμματα δεν είναι εστιατόρια, όπου έρχεται και φεύγει κανείς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αντίθετα, θα έλεγα ότι το κάθε υγιές και σύγχρονο κόμμα οφείλει να απομακρύνει όσα τυχόν από τα στελέχη του θεωρήσουν το κόμμα «εστιατόριο» στη λογική του «ήλθον, έφαγον και απήλθον». Το τεκμήριο πολιτικής ενοχής πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, ειδάλλως πολύ σύντομα θα απωλέσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου όλην του την αξιοπιστία.



Διεθνής εμπειρία και κομματική πειθαρχία

Πολύτιμη είναι η διεθνής εμπειρία και στο πολυθρύλητο πλέον ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας. Θα υπενθυμίσω μόνο ότι η Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ σε καιρούς παντοδυναμίας και μεγάλης λαοφιλίας της είχε «χάσει» στη Βουλή περί τα 32 νομοσχέδια, ορισμένα εκ των οποίων ήταν εξαιρετικά κρίσιμα για την εξέλιξη της κυβερνητικής της πολιτικής. Μάλιστα, κανένας δεν σκέφτηκε ότι αυτή η καταψήφιση των νομοσχεδίων από μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της θα επέφερε τη διαγραφή των στελεχών αυτών ή άλλες εις βάρος τους κυρώσεις. Προφανώς και η Θάτσερ δεν ένιωσε «όμηρος» αυτής της συμπεριφοράς των στελεχών της, ούτε ασφαλώς οδήγησε τη χώρα της σε εκλογές με αυτήν την δικαιολογία. Και ακόμη παραπέρα. Προφανώς και δεν επέτρεψε σε υπουργούς της να εκτοξεύουν απειλές ένθεν κακείθεν και να προδιαγράφουν εξελίξεις τόσο σημαντικές όπως η προκήρυξη εκλογών**. Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη. Κανείς δεν είναι όμηρος κανενός. Το κόμμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα δεν στέκουν για πολύ στις Δημοκρατίες. Σταθερότητα χωρίς πρόοδο εξυπηρετεί μονάχα εκείνους που ωφελούνται από τη διαιώνιση μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Έστω κι αν οι λαοί δυστυχούν…***


Ανακεφαλαιώνοντας:


Φίλοι bloggers, η σύγκριση των πολιτικών ηθών στον τόπο μας με τα παραδείγματα από άλλες προηγμένες δημοκρατίες δείχνει πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε για να ξεφύγουμε από τις νοσηρότητες που μας τραβάνε προς τα πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά. Η κοινωνία παρακολουθεί ανήσυχη τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, την έλλειψη πολιτικής ευθιξίας, τον αυταρχισμό. Συμμερίζομαι τον θυμό σας. Η αγωνία σας είναι και δικιά μου και μάλιστα μεγαλύτερη, γιατί η δική μου ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στις κοινωνικές διεργασίες, πιστεύω στις δυνατότητες αυτού του τόπου. Γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Σε όλα τα κόμματα υπάρχει ένα υγιές κομμάτι που αντιστέκεται και στη Νέα Δημοκρατία επίσης.

Αρκετά με τις σιωπηλές πλειοψηφίες! Ήλθε η ώρα να βρούμε πρώτοι εμείς την τόλμη να απομονώσουμε όλα εκείνα τα νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα. Να βρούμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους λίγους εκείνους που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα –πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους (πολλοί είμαστε εκείνοι που τους θυμόμαστε επαίτες μιας όποιας θεσούλας)! Να βρούμε την τόλμη να αντικρούσουμε όσους δε διστάζουν να κάνουν συνένοχο ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προκλητική στάση ζωής τους!**** Να βρούμε την τόλμη να μιλήσουμε με ξεκάθαρα λόγια για αυτούς που πορεύονται στον δημόσιο βίο με μόνη περγαμηνή την δράση τους στα κόμματα και στις κομματικές νεολαίες, τις στενές σχέσεις με υπουργούς, δίχως μισό ένσημο και με λιγοστές σπουδές περιφέρονται ως καταξιωμένοι τεχνοκράτες! Διότι, η βάση του κόμματος, ο ουσιαστικός του πυρήνας συνεχίζει να είναι υγιής, να θυμάται τις δεσμεύσεις, να μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες που υποσχεθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι δύσκολη. Όσοι κερδίζουν από την πολιτική, έχοντας χάσει και τα τελευταία υπολείμματα προσωπικής αξιοπρέπειας και πολιτικής ευθιξίας, πολεμούν (υπέρ εστιών αλλά όχι υπέρ βωμών...), υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Και ακολουθώντας τα διδάγματα του Μέττερνιχ και του Γκαίμπελς, προσπαθούν να σπιλώσουν ή να διακωμωδήσουν όσους αντιστέκονται. Δεν θα μας κάμψουν. Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας.

Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους.


…………………………………………………..

Σημειώσεις:

*Το Φεβρουάριο του 2003, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωνε: «Η διαφθορά που συνοδεύει την κυβέρνηση Σημίτη οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδα, προβάλλει λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Ελληνες πολίτες».

**Μολονότι η αγγλική συνταγματική νομοθεσία δεν διέθετε ούτε διαθέτει το άρθρο 84 του ελληνικού συντάγματος το οποίο με τη σοφία του κάνει διάκριση μεταξύ προτάσεως δυσπιστίας και προτάσεως εμπιστοσύνης, όπου για την πρώτη (καταψήφιση, άρα πτώση της κυβέρνησης) απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, δηλαδή του απόλυτου αριθμού των βουλευτών, ενώ για την πρόταση ανανέωσης εμπιστοσύνης απαιτεί την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 κατά τη διατύπωση του συντάγματος, των 2/5 δηλαδή του κοινοβουλίου.


***Στην τελευταία Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε : «Αν ένας βουλευτής της Ν.Δ. καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο… ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές».

****Στην εκπομπή του Alpha Radio “Kάτι Τρέχει», απαντώντας σε σχόλια ακροατών για τον προκλητικό και πολυέξοδο τρόπο ζωής που ακολουθεί, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωνε: «Δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν. Αν κανείς απολαμβάνει ένα επίπεδο ζωής που το δικαιολογεί η συγκρότηση του, η περιουσία του, αυτό είναι θέμα δικό του. Πάντα ζούσα έτσι. (…) Για να με κρατά ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, κάτι παραπάνω προσφέρω».

247 σχόλια:

1 – 200 από 247   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πέτρο

GAF είπε...

Μπράβο Πέτρο! αν και οι απόψεις σου πιθανών να σου δημιουργήσουν προβλήματα...

philos είπε...

Νομίζω ότι τώρα ακούστηκαν πολλά από αυτά που θα ήθελαν να ακούσει πολύς κόσμος

elevoros είπε...

Πέτρο, δεν αλλάζει το σύστημα, σωστά αυτά που λες «σωστά »και αυτά που έλεγε ο Ρουσόπουλος το 2003 για τη διακυβέρνηση Σημίτη.
Όταν νέμεσαι την εξουσία ξυπνά το θηρίο μέσα σου και γίνεσαι ένα άπληστο θλιβερό ανθρωπάκι. Ιδού το μέγα πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

εδώ και πολύ καιρό μιλάτε για την κομματική πειθαρχία και τη διαφωνία σας με αυτήν.

Δεν νομίζω όμως ότι έχετε καταψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο.

Ίσως θα έπρεπε να κάνετε κι αυτό το βήμα.

Εκτός και αν συμφωνείτε με όλα, οπότε «φωνάζετε» για να «φωνάζετε»...

Ανώνυμος είπε...

Άν και δεν ανήκω στο χώρο της Ν.Δ. αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι ο κος Τατούλης τα λέει πολύ σωστά.

Και ιδιαίτερα για το θέμα της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου, κας Ζαχαρέα.

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι πρόκληση.

Έτσι αντιλαμβάνεται τα ''σεμνά και ταπεινά'' ο κος Καραμανλής;

Ανώνυμος είπε...

Με την πρόσφατη παρέμβαση του, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε για πολλοστή φορά να καλλιεργήσει ένα ακόμη κακόγουστο κουτσομπολιό, δημιουργώντας μια ακόμη τηλεοπτική φαρσοκωμωδία, δίχως ίχνος πολιτικής ουσίας ή αν έχει πολιτική ουσία αυτή είναι η δημιουργία συνθηκών για εκλογές..

Xwris ousia????????????? Koutsompolio????????
Den to perimena auto apo esas k Tatouli
H megalyterh lamogia kai katapathsh ths dhmokratias einai.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, θα αρχίσουν κάποιοι να σας βρίζουν και να κάνουν δίκη προθέσεων. Να ξέρετε οτι προσωπικά διαβάζοντας (και) αυτό σας το κείμενο, έννιωσα οτι ίσως δεν έχουν γκρεμιστεί τα πάντα μέσα στη Βουλή, μάλλον υπάρχει ελπίδα.
Πιστεύω σε εσάς κι ας μη ψηφίζω το κόμμα σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη μιλάτε τόσο απλά που κάνετε ευδιάκριτη την προσπάθεια των λίγων να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο στους πολλούς.
Δημιουργείτε ένα κίνημα σκέψης το οποίο ελπίζω να αποκτήσει σύντομα τον όγκο που χρειάζεται για να μπορεί να παραμείνει ζωντανό.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Στην Κένυα, ο υπουργός οικονομικών παραιτήθηκε τον Ιούλιο επειδή κατηγορήθηκε ότι ιδιωτικοποίησε ένα ξενοδοχείο με όχι του καλύτερους για το δημόσιο όρους. Τα σχόλια δικά σας
http://allafrica.com/stories/200807080433.html

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά συγχαρητήρια για μέρος του άθρου σας. Ότι ακριβώς σκέφτεται ο μέσος πολίτης αποτυπώθηκε.
Με ένα σημείο δε συμφωνώ. Η νοθεία είναι χαρακτηριστικο χουντικών καθεστώτων και αφού είχατε την τόλμη να γράψετε ένα τετοιο post-κόλαφο, θα περίμενε κανείς να κατακρίνεται αυτό που συνέβη στο Κοινοβούλιο.
Δεν πιστεύω ότι εσείς δώσατε το θέμα στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς κάποιος Μητσοτακικός... Αλλά προσπαθώντας να αποδείξετε ότι δεν ήσασταν το "βαθύ λαρύγγι", αδικείται όλη η εικόνα του κειμένου σας.
Παρόλα αυτά μπράβο σας

Ανώνυμος είπε...

Tο δικαιολογεί η συγκρότηση του!!, η περιουσία του!!, αυτό είναι θέμα δικό του!!. Πάντα ζούσα έτσι λέει ο Βουλγαράκης ΟΥΣΤ ρε........Πολιτικός εισαι οχι μεγιστάνας.

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο

Σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι !!! Είσαι΄Ανδρας και ας σου φάνε το "κεφάλι" (αν τολμάνε). τουλάχιστον οι φίλοι σου θα σε χαιρετιζουν στο δρόμο με καμάρι.
Μπράβο σου

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη
το κείμενο είναι το λιγώτερο.
Αν εξαιρέσεις το πρώτο τμήμα όπου διαφωνώ, το υπόλοιπο δεν είναι κείμενο.
Είναι ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και απλά το παρακολουθώ με ΔΕΟΣ.
Δεν ξέρω κάποιον, σίγουρα όχι εγώ πάντως, που θα είχε το ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ για να κάνει κάτι ανάλογο.
Να φοβάστε πολύ μετά απ'αυτό.
Δεν αφήσατε κανένα περιθώριο. Τους υποχρεώνετε, τόσο το πολιτικό όσο και το εκδοτικό κατεστημένο να ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΝ.
Είμαστε μαζί σας, όλοι οι τίμιοι πολίτες.
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, άλλωστε.
Το κείμενό σας είναι μια ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ακριβώς αυτής της ιδιότητας.
Δεν ξέρω όμως πόσοι είμαστε και αν είμαστε ικανοί να συγκρουστούμε -και πως- με ΟΛΗ την εξουσία, με όλο τον ουρανό που κουβάλησες και πέφτει ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ μας, που θα έλεγε και ο Αστερίξ.

------
Πιές λίγο ζωμό επειγόντως.

blogger είπε...

"Κακόγουστο κουτσομπολιό" η κατάδειξη της καταστρατήγησης κάθε έννοιας σεβασμού στους θεσμούς του Κοινοβουλίου από την παιδική χαρά της Νέας Δημοκρατίας;
Είστε σοβαρός;
Εσείς που ήσασταν την ώρα της ψηφοφορίας; Δεν είδατε ότι γίνονται παρατυπίες;
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επανέρχεστε ΤΩΡΑ στο θέμα "Ρουσόπουλος - Ζαχαρέα" όταν εδώ και χρόνια το έχει θίξει και το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλες δυνάμεις, αλλά ποτέ ο κ. Καραμανλής δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να πράξει τα αυτονόητα.
Συμφωνούμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά κ. Τατούλη, το ίδιο δεν θα πρέπει να ισχύει και στην Βουλή;;;;
Άσχετα αν δεν έγιναν νοθείες, άσχετα αν δεν αλλοιωνόταν το αποτέλεσμα, δεν θα έπρεπε να γίνονται όλα τουλάχιστον νομότυπα και με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες;
Παιδική χαρά καταντήσαμε.
Διακρίνω δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ηθική σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο

Αυτό ήταν το ισχυρότερο και πληρέστερο κείμενο δικό σου που έχω διαβάσει μέχρι τώρα (και φαντάζομαι γνωρίζεις ότι έχω διαβάσει παραπάνω απο αρκετά).

Διαβάζοντας και τα σχόλια άλλων αναγνωστών-bloggers, παρατηρώ ότι συχνά-πυκνά σε ρωτούν γιατί δεν καταψηφίζεις κάποιο νομοσχέδιο. Γνωρίζω ότι είναι προκλητικό να σου υποβάλλουν πολιτικές, όμως, όπως και στο θέμα περί πολιτικής ηθικής αλλά και διεθνούς εμπειρίας όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, κάτι τέτοιο θα ταίριαζε απόλυτα και στον πολιτικό σου λόγο και στην συνολικότερη πολιτική σου παρουσία. Βέβαια η σωστλη απάντηση σε αυτούς που στο προτείνουν θα ήταν ότι εδώ όμως δεν κυβερνάει η Θάτσερ...Και θα γινόταν σεβαστό αν το διευκρίνιζες και αυτό έτσι για χάριν της λεπτομέρειας..

Κατά τ'άλλα μπράβο που μπορείς έστω και τα δημοσιεύεις αυτά που πιστεύεις. Η αυτοκριτική είναι πάντα μία καλή αρχή για την καλυτέρευση της κοινωνίας μας. Ενώ μία καταψήφιση νομοσχεδίου ίσως να ήταν μία άκαιρη αυτοκτονία, εφόσον, όπως σωστά παρατηρεί ένας φίλος αναγνώστης, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί η κρίσιμη απιτούμενη μάζα για να μπορέσει η πολιτική να γίνει ξανά ελκυστική στα μεγάλα τμήματα του λαού.

Για τον Θοδωρή και την Μάρα δεν μου επιτρέπεται να πω πολλά διότι εργαστήκαμε μαζί σε μία εποχή που η εργασία ήταν και η μοναδική μας σχέση. Σήμερα, το να 'ξεσκονίσω' την μνήμη μου μήπως βρω ψεγάδια δεν προσφέρει στον διάλογο και στο επίκαιρο του θέματος. Αν πάντως δεν τον είχε επιλέξει ο Καραμανλής σήμερα ίσως να κυβερνούσε την χώρα ο Παπανδρέου...

Και κλείνοντας να επιβεβαιώσω τα περι διεθνούς εμπειρίας με την παραίτηση της Εντουίνα Κάρρυ ως υπουργού γεωργίας/τροφίμων όταν επι Θάτσερ ξέσπασε το σκάνδαλο της σαλμονέλας στα αυγά.

Στην Ελλάδα, όταν κατηγορήθηκε ο Λαμπράκης για κακούργημα κατα συρροήν (με τον νόμο περί ιδιοκτητών ΜΜΕ και εργοληψίες του δημοσίου), τουλάχιστον ένας υπουργός του Πασοκ θα μπορούσε να τον βάλει φυλακή. όμως, αθωώθηκε πανηγυρικά, όπως και για τα πανηγύρια μοιάζει να είναι η ηθική αυτών που παίρνουν αποφάσεις.

Είναι σαν τις 'ηθικές' προτάσεις που κάνεις εσύ στον Καραμανλή αλλά αυτός δεν τις ακούει.

It takes two to tango, you know?

Ολόψυχα,

Γιώργος Καραχάλιος
Επικοινωνιολόγος άνευ πισίνας

Ανώνυμος είπε...

κύριε Τατούλη

Η κριτική είναι πολύ χρήσιμη για τον τόπο.

Αλλα δεν σας άκουσα να κάνετε κάποιο σχόλιο όσο είσασταν υφυπουργός

Ετσι πολλοί 8α αναρωτηθούν,όπως και γω,αν όλα γίνονται για την καρέκλα

ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

κυριε Τατούλη, το θεμα με τον Ρουσοπουλο ειναι τεραστιο,αλλα νομιζω οτι πολυ γρηγορα η ΝΔ απεκτησε την...χοντροπετσίαση που το ΠΑΣΟΚ χρειαστηκε χρονια για να αποκτησει.
Κατα τα αλλα ειμαι πεπεισμενος οτι αν καποιος ηταν το βαθυ λαρύγγι αυτος ησασταν εσεις,που στην τελικη τους κρατατε στο χερι μετα την θητεια σας στο ακρως αμαρτωλο υπουργειο.

Ανώνυμος είπε...

The man who is afraid of constructive criticism, closes one of the main doors to personal development

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Συγχαρητήρια. Μπράβο σας. Παρ'όλα αυτά ακούω μόνο λόγια. Κάντε κάτι.

Είμαι απ΄ τους Έλληνες που πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό και έρχονται σε επαφή με πολίτες άλλων χωρών, που εμείς οι Καφροι Ελληνάρες θεωρούμε Μπανανίες. Παρ'όλα αυτά διαπιστώνω ότι στις χώρες τους η Δημοκρατία δουλεύει πολυ καλύτερα απ'ότι η δική μας, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει έλεγχος, υπάρχει τιμωρία.

Ντρέπομαι πια που είμαι Έλληνας.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και τολμηρό το άρθρο. Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία θα μπορούσα να σταθώ, αλλά για να μην κάνω κατάχρηση του χώρου, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα διαβάσει στο blog μου.

Θα ήθελα να κάνω μία πρόταση, σχετικά με αυτούς που μπήκαν φτωχοί στην πολιτική και σήμερα εμφανίζονται πλούσιοι: Να μεσολαβήσετε ώστε να αποκτήσουμε ως πολίτες πρόσβαση στα Πόθεν Έσχες των βουλευτών που διατέλεσαν υπουργοί τα τελευταία χρόνια ώστε να διαπιστώσουμε μόνοι μας ποιος πλούτισε μέσα σε ατυτά τα χρόνια και ποιος όχι. Να φανούν οι τίμοι και να αποκαλυφθούν οι ανέντιμοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη,

Συγχαρητήρια για το θάρρος της γνώμης σας. Με το κείμενό σας αυτό εκφράζετε πολιτικά τους πολίτες που ασφυκτιούν λόγω ενός πολιτικού συστήματος που τους καταδυναστεύει. Παραθέτω και το εξαιρετικό σημερινό σχόλιο του κ. Παπαχελά που αναδεικνύει το έλλειμα πολιτικού προσωπικού που έχει σήμερα η χώρα. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό και τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με πολιτικό τρόπο. Θα υπάρξει, επιτέλους, κόμμα που θα εκφράσει το νέο που επαγγέλεστε εσείς και μαζί με εσας και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας; Αν ναι, πότε, πως, και ποιοί θα πάρουν τη πρωτοβουλία;

Αύριο θα είναι αργά, χτές ήταν νωρίς...

=========

Ξεπερασμένοι και νεόπλουτοι
Του Αλεξη Παπαχελα

Ας το πάρουμε απόφαση και να δούμε τι θα κάνουμε. Η χώρα έχει σοβαρότατο πρόβλημα πολιτικού προσωπικού. Κορυφαίοι και έμπειροι πολιτικοί διαμαρτύρονται για το επίπεδο της Βουλής, για το πόσο φτωχός και ξεπερασμένος είναι ο διάλογος για τα μεγάλα θέματα. Οι άνθρωποι που χειρίζονται λεπτές υποθέσεις του κράτους συχνά «τραβάνε τα μαλλιά τους» από όσα ακούν από έμπειρα υποτίθεται πολιτικά στελέχη. Και βεβαίως είναι λίγοι οι πολιτικοί μας που θα μπορούσαν άνετα να επιβιώσουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του ιδιωτικού τομέα.

Ολα αυτά έχουν εξηγήσεις. Το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε σε ανθρώπους που δεν τους ήξερε «ούτε ο θυρωρός τους», κατά την Κατσιφάρειο έκφραση, οι οποίοι επέβαλαν την απόλυτη μετριοκρατία και κατήργησαν κάθε ιεραρχία στο κράτος προκειμένου να ολοκληρώσουν το «γιουρούσι» που δεν άφησε τίποτα όρθιο. Υπήρξαν λίγες εξαιρέσεις ανθρώπων που κάθισαν και διάβασαν, άκουσαν, κατάλαβαν την «πιάτσα». Οι εξυπνότεροι και εντιμότεροι αυτών καταλαβαίνουν πια σήμερα στα πενήντα-κάτι τους πως δύσκολα θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα σε ηγετικές θέσεις. Δυστυχώς όμως στο ΠΑΣΟΚ σήμερα κυριαρχεί ο λόγος αυτών που και ξεπεράσθηκαν και δεν το έχουν καταλάβει. Εκεί που περιμένεις μοντέρνο λόγο, συγκεκριμένες προτάσεις και λίγο κοσμοπολίτικη αντιμετώπιση αισθάνεσαι ότι ακούς συνθήματα από μεγάφωνα διαδήλωσης του 1976.

Στη Ν.Δ. πάλι το πρόβλημα είναι μια ομάδα πολιτικών, η οποία βγήκε από τα αμφιθέατρα, έμαθε να επιβιώνει στην αντιπολίτευση σε καφέ και με παράπλευρες μπίζνες και τώρα που πήρε την εξουσία αποφάσισε απλά να περνάει καλά. Κανονικά θα έπρεπε να μαζεύουν όλους τους υποψήφιους βουλευτές ή υπουργούς σε ένα μεγάλο δωμάτιο που θα είχε δύο μεγάλες πινακίδες με βέλη, η μία θα γράφει «από εδώ για το πάρτι» η άλλη «από εδώ για την πολιτική». Οποιος θέλει να κάνει χαβαλέ, να ξεφαντώνει, να βγάζει λεφτά και να κάνει κοσμικές γνωριμίες ας ακολουθήσει το δρόμο για το πάρτι. Οποιος πάλι καταλαβαίνει ότι η πολιτική απαιτεί ορισμένα στοιχειώδη στο πώς φέρεται ας πάρει τον άλλο δρόμο. Πάρτι/μπίζνες και πολιτική δεν πάνε μαζί... όπως προφανώς δείχνει ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο αρχηγός της κυβερνητικής παράταξης. Εδώ που έχουμε φτάσει όμως δεν αρκεί αυτό, χρειάζεται μηδενική ανοχή στα φαινόμενα του πολιτικού νεοπλουτισμού και νέο αίμα σε ένα σύστημα που σαπίζει στα αδιέξοδά του.

Ανώνυμος είπε...

Κ.τατουλη σε λαθος στρατοπεδο βρισκεσται.Πως μπορειτε και εισται με αυτην την παραταξη απορω.
Θα πω και γω με την σειραμου οτι το συστημα δεν αλλαζει με τιποτε.Ειναι στο DΝΑ των ελληνων τελικα να ξεχνανε τα παιδικατους χρονια,την τιμιοτητα την φιλια το να βοηθαω τον διπλανομου.
Ειμαστε ολοι απογοητευμενοι γιατι δεν μπορει να γινει τιποτε.Ζηλευω τις αλλες ευρωπαικες χωρες που εχουν πολλα να πουν που υπαρχει ποιοτητα ζωης ενω εμεις εδω ολο σκανδαλα,γκρινια,μιζερια,εκμεταλευση,
κακομοιρια, γενικως ενα μπαχαλο εν ετη 2008.
Τι να πεις.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε εξουσία κε Τατούλη, έτσι κι αλλιώς, ανήκει στις ομόδες υψηλού κινδύνου να κολήσει τον ιό της αλαζονείας, της ελαστικής συνείδησης, ακόμα και της λαμογιάς.. Δεν με εντυπωσιάζουν πλέον αυτά. Εκείνο που με εντυπωσιάζει με τον κο Ρουσόπουλο είναι η ύπαρξη "πνευματικού"(!) Τις αθέατες πλευρές αυτού του γεγονότος σχολιάζω στο μπλόγκ μου. Αν δεν βαριέστε ρίξτε μια ματιά για να μην τα ξαναγράφω..

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη,
έχω την εντύπωση ότι όχι μόνο δε φοβάστε την αποπομπή αλλά την επιδιώκετε.
Σαν να υπάρχει ήδη η διάδοχη (πολιτική) κατάσταση και ψάχνετε έναν τρόπο να αποδεσμευθείτε και να την ακολουθήσετε.
Αν είναι έτσι, ελπίζω η νέα αυτή κατάσταση να μην αποτελεί "ανακύκλωση" παλαιών υλικών αλλά κάτι νέο και ουσιαστικό.

Ανώνυμος είπε...

κυριε τατουλη, δουλευω με μπλοκακι και μεχρι τωρα εχω εισοδηματα περιπου 6500 ευρω... απο αυτα πληρωνω τεβε και θα μου μεινουν τα μισα. αντε να κοψω αλλες 2000 μεχρι το τελος του χρονου (οι δουλειες ειναι λιγες). παρολα αυτα θα φορολογηθω. ειναι δικαιο;
εστω και ενας αν αδικειται ο νομος δεν πρεπει να περασει... εσεις τι θα ψηφισετε;

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο γερά! Σπάστους το τσαμπουκά!

Ανώνυμος είπε...

K. Παπαχελά όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τον Αρχηγό αυτός έχει την ευθύνη και μόνο αυτός . Αυτός διαλέγει τους συνεργάτες του, αυτός βάζει την γραμμή όπου θα πορευθούν ΟΛΟΙ και αν κρίνει ότι κάποιος δεν τραβάει τότε αμέσως τον απομακρύνει. Αυτά το λαμόγια υπάρχουν παντού πρεπει να έχει ο αρχηγός την νοητική κατάσταση να μπορεί να τους ξεχωρίζει και να τους απομακρίνει. Αυτό με τον Καραμανλή δυστυχώς δεν γίνεται. Ο Παπανδρέου έδειξε πιο καλά αντανακλαστικά στο βασικό αυτό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

το αρθρο περιγραφει αυτα που λεει η διεσθηση του μεσου πολιτη.
το θεμα ειναι οτι τα λεει βουλευτης, πρωην υφυπουργος της κυβερνησης (δειγμα του ποσο ελεγχομενα ειναι τα μμε ειναι οτι σε οποιαδηποτε αλλη χωρα θα ηταν πρωτο θεμα. εδω βεβαια το προσπερναμε).
εχετε απολυτω δικαιο στο οτι η βαση του κομματος και οι ψηφοφοροι του κομματος δεν εχουν ξεχασει τον οσα το 2004 ζητουσαν.
το θεμα ειναι οτι συμφωνα με τα λεγομενα σας ειστε σε διαρκη μαχη εναντια σε αυτα τα φαινομενα αλλα δεν μας εχετε ενημερωσει για την εκβαση της μαχης.
εναντια σε ποιους παλευετε? θα αποκτησουν ποτε ονοματεπωνυμο ολοι αυτοι που παρακαλουσαν για μια θεσουλα? ολοι αυτοι που πλουτησαν?
τους βλεπατε λετε? θα μας τους πειτε? η θα συνεχισετε να πολεματε εναν αορατο για εμας εχθρο?

ANemos είπε...

Διαφωνούμε σε πάρα πολλά αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ οτι διαθέτετε θάρρος και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ Πέτρο.
ΧΤΥΠΑ τους μήπως και ξυ΄πνήσουν από το λίθαργο της εξουσίας.
ΧΤΥΠΑ τους ΤΩΡΑ που είναι εξουσία.
Τους πεσμένους τι να τους κάνεις;
ΔΕΝ δώσαμε αγώνες για να βλέπουμε τη σημερινή κατάντια.
Αλλά πως λέει; ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΙΟΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ¨ΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΛΛΟΣ

ΚΑΣΤΡΙΤΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια
Μια μικρή ένσταση:
Γιατί "Φίλοι bloggers" ?
Όσοι διαβάζουμε blogs δεν είμαστε απαραίτητα blogers οι ίδιοι.
και ...
Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κοινοποιήσετε και σε εμάς τους πολίτες
το περιεχόμενο των επιστολών σας προς τον Πρόεδρο από την εποχή που ήσασταν
υφυπουργός Πολιτισμού. Νομίζω ότι στις δημοκρατίες όλα πρέπει να είναι διάφανα
εκτός και αν αφορούν θέματα Εθνικής Άμυνας.

Με εκτίμηση

Νίκος
-----------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Συμπανταδερφέ Αρκά,

Καλά τα λες. Οφείλεις να πεις και κανένα όχι όμως... και με την ψήφο σου.

Γιατί όπως είχε πει και ο όμορος κορίνθιος Περίανδρος «Μη μόνον αμαρτάνοντας κόλαζε αλλά και μέλλοντας κώλυε».

Σπάσε επιτέλους εσύ το απόστημα.

Λύκαιος.

υ.γ. Και εμείς θα κάνουμε τις 19, 29 (με τις ψήφους του Ρέππα).

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θα επρεπε να μάθουμε κάποτε είναιαπό προκύπτουν όλα αυτά τα χρήματα για πολλούς εκ των συζύγων πολιτικών.
Εταιρείες, εκδόσεις, κότερα και τα συναφή.
κε Τατούλη με όλους αυτούς (ισως όχι τον Ρουσόπουλο) συναγελαζόσασταν μέχρι πρότινος. Αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ριζικά από τα 40 στα 45 τους.
Δεν ήταν όλοι αυτοί σεμνοί και ταπεινοί πριν το 2004 και ξαφνικά έγιναν ανήθικοι. Γιατί δεν καταγγέλετε όλοι εσείς τι συνέβη το '99?
Ολοι οι βουλευτές εμφανίστηκαν να 10πλασιάζουν (τουλάχιστον) το εισόδημά τους την περίοδο του Χρηματιστηρίου.
Και δεν μιλαμε μόνο για το κόμμα που υποστηρίζετε.
Καλά όλα αυτά που λέτε και προφανώς έχετε το λόγο που τα λέτε, αλλά είναι όπως αντιλαμβάνεστε "μισή" δουλειά.
Τα λέτε για να τα ακούσει ποιός, ο λαός? Και να κάνει τι? να ψηφίσει το άλλο κόμμα? Ποιό το ΠΑΣΟΚ, την Κανέλλη που δουλεύει στην κα Αγγελοπούλου, τον Γεωργιάδη, που αν και τον συμπαθούσα προσωπικά, εξακολουθεί να πουλάει βιβλία στην TV (σαν τον συμπαθή Λιακόπουλο) ή τον Αλαβανίπρα που όπως βλέπουμε στα βιογραφικά του έχουν δουλέψει ελάχιστα.
Το θέμα δεν είναι να μην ψηφίσουμε κάποιον, αλλά να πάει κάποιος επιτέλους φυλακή και να λειτουργήσει η δικαιοσύνη την οποία δεν βοηθάτε και εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά

ο αγιος είπε...

«Χέρι» στον Τατούλη

Του Αγίου

Σε καλή διάθεση μας βρίσκει η νέα παρέμβαση του Πέτρου Τατούλη, την συμβολή του οποίου στην φιλελεύθερη δημοκρατική κουλτούρα έχουμε επανειλημμένα σημειώσει, παρά την διαφορετική ιδεολογική μας προσέγγιση στο πολιτικό φαινόμενο.
Σήμερα, ο κ. Τατούλης (ΠΤ) θέτει για άλλη μια φορά ένα σημαντικό ζήτημα αρχών και πολιτικής ηθικής, το οποίο στον Δυτικό Πολιτικό Πολιτισμό και όχι μόνον θεωρείται αυτονόητο. Με δύο λόγια ο ΠΤ ζητεί την παραίτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Θ. Ρουσόπουλου, εξαιτίας των δημοσιογραφικο-εκδοτικών δραστηριοτήτων της γυναίκας του Μ. Ζαχαρέας.
Επειδή γνωρίζουμε το χιούμορ του ΠΤ, φανταζόμαστε ότι δεν θα ενοχληθεί αν θέσουμε τις δικές μας παρατηρήσεις μέσα σε αγκύλες[]σχολιάζοντας το κείμενό του – ένα μεγάλο απόσπασμα για την ακρίβεια - με το γενικότερο πνεύμα του οποίου συμφωνεί ο από παιγνιώδη διάθεση ορμώμενος συντάκτης αυτών των γραμμών. Πάμε λοιπόν:

Τίτλος: Από την εκδότρια κ. Ζαχαρέα στα κόμματα «εστιατόρια» [φαστφουντάδικα] και την δήθεν «ομηρία» της κυβέρνησης [και της δήθεν άμοιρης κυβέρνησης]

Από την υπερηθικοποίηση της πολιτικής και το δόγμα «σεμνά και ταπεινά» που θα όφειλαν να ακολουθούν πιστά τα στελέχη της νέας διακυβέρνησης, έχουμε φθάσει σήμερα – τέσσερα χρόνια μετά- σε σχετικισμό [στον απόλυτο φαταουλισμό και τυχοδιωκτισμό] . Ο καταλογισμός ενός κρούσματος διαφθοράς / υπόνοιας διαφθοράς κρίνεται όχι από αυτό καθαυτό το γεγονός, αλλά από τις επιπτώσεις του στην εκάστοτε (ισχυρή ή ισχνή) κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή από το δόγμα «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια» φθάνουμε πλέον ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όχι απλώς να αμφισβητεί το φαίνεσθαι, αλλά κυρίως… το είναι. [αμφισβητεί και το φαίνεσθαι και το είναι και το πόθεν και το έσχες και το πώς βρέθηκαν εκεί!]
Με την πρόσφατη παρέμβαση του, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε για πολλοστή φορά να καλλιεργήσει ένα ακόμη κακόγουστο κουτσομπολιό, δημιουργώντας μια ακόμη τηλεοπτική φαρσοκωμωδία, δίχως ίχνος πολιτικής ουσίας ή αν έχει πολιτική ουσία αυτή είναι η δημιουργία συνθηκών για εκλογές (ή για απειλή εκλογών πράγμα που είναι συνταγματικά τουλάχιστον ανεπίτρεπτο). [και ουσία έχει και εκλογική συν-ουσία διαφαίνεται και χέρι στα ψηφοδέλτια, που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν, μπήκε και άστα φίλε Πέτρο, πάμε παρακάτω]
Θα αναφερθώ σε ορισμένες περιπτώσεις (των οποίων τη σοβαρότητα εσείς μετ’ επιτάσεως μου υποδείξατε) εκ παραλλήλου με αντίστοιχες περιπτώσεις από την διεθνή πολιτική σκηνή. Ως εκ τούτου, οι λύσεις και οι συμπεριφορές που θα προτείνω ελπίζω να ξεφύγουν από τη συνήθη αντιμετώπιση που βρίσκουν οι απόψεις μου από τους διάφορους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους [καμεράτους και ραδιοφονιάδες] δημοσιογράφους των media και τους υπερόπτες «μάγους» [Λούλιδες] της επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, θα αναφερθώ στην διεθνή εμπειρία, για να μιλήσουμε επιτέλους και λίγο πολιτικά…
…Στο ζήτημα της κ. Μάρας Ζαχαρέα, στο οποίο βλέπω ότι αρκετοί εμμένετε. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή [από όπου και να τα πάρεις στο ίδιο σημείο θα καταλήξεις] Στις προηγούμενες εκλογές, για δεύτερη φορά, ο κ. Ρουσόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας [με το ζόρι τον έβαλε ο Καραμανλής, αυτός δεν ήθελε!] (διορισμένος δηλαδή από τον πρωθυπουργό) και μετεκλογικά, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του προέδρου [ ανάποδα συμβαίνει: ο πρόεδρος απολαμβάνει την στήριξη του Θόδωρου, ώστε τελικά να υπάρχει αλληλοεπικάλυψη στην απόλαυση] , αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, αρμόδιος για να εποπτεύει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, το momentum θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, αφού την ίδια περίοδο έχουν προκηρυχθεί οι ραδιοφωνικές άδειες λειτουργίας αλλά και οι ψηφιακές συχνότητες. [που πας Πέτρο, εδώ είναι το ζουμί …το momentum, το άτιμο]
Παράλληλα, η σύζυγος του υπουργού, συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία της [ εντάξει, ευγενής-ευγενής, αλλά μην υπερβάλεις κιόλας!], εξασφαλίζοντας μια ιδιαιτέρως καλή μεταγραφή στον όμιλο Alter, [είσαι σίγουρος για τον «Όμιλο»; Αν όχι, μην παίρνεις όρκο, διότι περί άλλου Ομίλου πρόκειται, για να είμαστε ακριβείς] ως συμπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ως ραδιοφωνική παραγωγός στον ρ/σ Real FM και τέλος έχει ξεκινήσει ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα, ως συνεκδότρια free press περιοδικών και στο προσεχές μέλλον συνιδιοκτήτρια τηλεοπτικού καναλιού και ραδιοφώνου στο διαδίκτυο [Έτσι, Πέτρο μου. είναι οι γυναίκες σήμερα …και η δική μου στις 10 το βράδυ μαζεύεται σπίτι!]
Τίποτε μεμπτό [αυτό λέω και εγώ] δεν θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει στις δύο αυτές επαγγελματικές παρουσίες, αν τις δει κανείς ξεχωριστά. Όταν όμως συνδέονται, πιστεύω ακράδαντα ότι δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο.[καλά, υπάρχει ηθική σε τέτοιες δουλειές; Τα έμπλεξες. Μάλλον δεν γνωρίζεις το ακριβές έργο που επιτελεί το ζεύγος. Ζήτα διευκρινίσεις από τον γνωστό Όμιλο, που λέγαμε παραπάνω!] Επ’ αυτού η διεθνής εμπειρία είναι πολύτιμη για τη χώρα, η οποία ναι μεν γέννησε την Δημοκρατία [τον Θόδωρο και τη Μάρα] , σήμερα όμως υπηρετεί προφανώς άλλες αρχές [τις αρχές των Νταβάδων] . Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι ενδεικτικό…. Τον ίδιο σεβασμό στην αντίληψη των Ελλήνων πολιτών οφείλει να επιδείξει, αν όχι η κ. Ζαχαρέα, ο κ. Ρουσόπουλος, αν όχι ο κ. Ρουσόπουλος, τότε σίγουρα ο κ. Πρωθυπουργός. [σίγουρα, φίλε, τρελάθηκες, διάβασε το αρθράκι μας για τα «τρία Άλφα» (ΑΑΑ)]
Θα ήταν όμως φαλλοκρατικό [και υπερβατικό συνάμα] να ζητήσω, όπως κάποιοι από εσάς, να αφήσει η κ. Ζαχαρέα την εργασία της ή να πάψει να φροντίζει τα προς το ζην της οικογένειας της. Άλλωστε, κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία [Πέτρο, γίνεσαι «κακός», αλλά μου αρέσεις!]. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος είναι εκείνος που για να προστατεύσει και το δικό του όνομα και εκείνο της συζύγου του πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε [εμφανίστηκε] και εκ των βασικών εμπνευστών του περίφημου «βασικού μετόχου» [βασικού ενόχου]. Όσο εκείνος διατηρεί αυτή τη θέση, η σύζυγός του δεν μπορεί να θεωρείται αμερόληπτη δημοσιογράφος, πολλώ μάλλον να είναι εκδότρια και συνιδιοκτήτρια media, όπως φέρεται να είναι. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί ως σύζυγος του να διεκδικήσει στο μέλλον έστω κι ένα κομματάκι [κομματάρα] από την πίττα (που εκείνος διανέμει) της εξαιρετικά πλούσιας κρατικής διαφήμισης. [ Πέτρο ξέφυγες και είσαι παλιός, κρίμα! Γίνεται και αλλιώς το παιχνίδι. Αν δεν ξέρεις ρώτα τον Χουλιάρα]
Η υπόθεση είναι κλασική [και εικονογραφημένη] περίπτωση αυτού που διεθνώς αποκαλείται «σύγκρουση καθηκόντων» [σχάση του πυρήνα της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας, να το λες] και εκθέτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό[τώρα, του έκανες τα μούτρα κρέας!] Αν λοιπόν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον «παραιτήσει» από τη συγκεκριμένη θέση. Η συνύπαρξη αυτή «δημιουργεί λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες»…[ η γενικότερη συνύπαρξη νταβάδων-πολιτικού συστήματος-αχυρανθρώπων εκδοτών-μαριονέτων «δημοσιογράφων» να δεις τι δημιουργεί και πόσο προσβάλει!]

Γεια σου Πέτρο και να είσαι καλά …συγνώμη για το «Χέρι» που έβαλα!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μερικές αντιρρήσεις Κύριε Τατούλη:
1. Οι δύο συμβίες των Γάλλων
παραιτήθηκαν από την "Κρατική Γαλλική Τηλεόραση" ή από ιδιωτικό κανάλι. Συνεχίζουν να εργάζονται ή είναι άνεργες;;
Η Μπετανκούρ γυναίκα του Κυβερνητικού εκπροσώπου των ΗΠΑ συνέχιζε να εργάζεται στο CCN ενώ ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος ενημέρωσης και για τις πολεμικές επιχειρήσεις που μετέδιδε η σύζυγος του και κανείς δεν έθεσε θέμα.
2. Τα περί "αμερόληπτης δημοσιογραφίας" είναι κενές περιεχομένου λέξεις. Ο καθένας εκφράζει τις υποκειμενικές τους απόψεις και για αυτές κρίνεται. Η εργασία της κ. Ζαχαρέα στην Κρατική τηλεόραση θα ήταν μεγάλο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα σε ιδιωτικό κανάλι γιατί;; θέλω την παρακαλουθώ δεν θέλω όχι.
3. Ως εκδότης δεν μπορεί να διεκδικήσει "κρατική διαφήμιση" το ορθό θα ήταν "δεν μπορεί να διεκδικήσει προνομιακά κρατική διαφήμιση. Αλλά στην Ελλάδα τα όρια είναι συγκεχυμένα και γιαυτό συμφωνώ.
4. Πολιτική ενοχή: Δηλαδή κύριε Τατούλη αν εσάς σας κατηγορήσει κάποιος για πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο πρέπει να παραιτηθείτε;;; τότε γιατί δεν παραιτηθήκαμε για την πτώση του στεγάστρου στην Σαντορίνη;;;
5. Η καταψήφιση των 32 νομοσχεδίων της Θάτσερ δεν μας λέτε πόσοι βουλευτές τα καταψήφισαν;;;
Ένας ή πολλοί;;
Ένας πικραμένος ή συγκροτημένη ομάδα με ιδιαίτερα ιδεολογικά χαρακτηριστικά;;
Τα καταψήφιζε ο ίδιος πάντα βουλευτής;; οι ίδιοι 2-3 πάντα βουλευτές;;
6. Ενώ λέτε ότι πρέπει να "κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους πολιτικούς που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί σήμερα υπερηφανεύονται για τα πλούτη τους" εσείς δεν τολμάτε να κατονομάσετε ούτε έναν.
Μήπως φωτογραφίζετε συναδέλφους σας χωρίς στοιχεία και αφήνετε μετά το έργο της συκοφαντίας σε ανώνυμους BLOGGERS;;;
Αυτή η πολιτική στάση είναι ΑΝΗΘΙΚΗ.

Αρης Δαβαράκης είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη, διάβασα προσεκτικά το πόστ σας και το διάβασα και δημοσίως απο την εκπομπή μου στον 98,4 προ ολίγου (6 με 7). Συμφωνώ σε πολλά σημεία και βρίσκω και το κείμενο πολύ καλογραμμένο και σαφές. Πολιτικά όμως δεν μπορεί να με πείσει ως "καθαρή ευαισθησία" στο πώς πολιτευόμεθα γενικώς - διότι δεν είστε καινούργιος. Η πλειοψηφία του ενός βουλευτή είναι μια πραγματικότητα και η πιθανότητα των εκλογών το ίδιο. Το μόνο που μου φαίνεται λοιγικοφανές ειναι να σκεφτώ οτι πράγματι εξυπηρετείτε πολιτικές σκοπιμότητες και βοηθάτε τον πρωθυπουργό να επικαλεστεί αδυναμία ολοκλήρωσης του κυβερνητικού έργου (!) με την ισχνή πλειοψηφία του ενός - ή με τούς σκέτους 150! Τότε θα πάμε σε εκλογές και φυσικό είναι βγεί πάλι η Νέα Δημοκρατία σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ λλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Συνασπισμό. ΟΙ συνθήκες είναι ωριμες για να ξναψηφίσουμε Ν.Δ μην βλέποντας άλλη λύση. Και, βέβαια, μετά απ' αυτό θα ισχύσει και ο εκλογικός μας νόμος για τίς επόμενες, μετά απ' αυτές τίς εικαζόμενες, εκλογές! Πλάκα έχει, θα μου πείτε. Πολιτική είναι αυτή. Και θα συμφωνήσω...Πόσο μάλλον αφού ψηφίζω και Νέα Δημοκρατία!

mikros fokion είπε...

κυριε Τατουλη ως πολιτικος σχολιαστης ειστε αψογος, μαλιστα θα μπορουσα να πω οτι σκεφτηκα να καταργησω το μπλογκ μου, η δικη σας κριτικη (με ψιμυθιες σατιρας) ειναι πιο σκληρη απο την δικη μου...
η κυβερνηση εχει καταφερει σε χρονο ρεκορ να αντιγραψει ολα τα αρνητικα του πασοκ και μαλιστα μερικες φορες σε υπερθετικο βαθμο. οι προεκλογικες εξαγγελιες του 2004 μονο ως ανεκδοτο μπορουν πια να ειπωθουν, στις παρεες οταν στερευουν τα αλλα ανεκδοτα λενε πια ενα σλογκαν της νδ πχ: σεμνα και ταπεινα!
σε θεματα πολιτικης ηθικης το αστειο με "το θεμα θα παει στην δικαιοσυνη" χωρις κανεις να πηγαινει στο σπιτι του (ευστοχα τα παραδειγματα σου), η προκλητικη σταση υπουργων (βουλγαρακης, ρουσοπουλος κ.α.) τα ψεματα για επανιδρυση του κρατους και η μειωση της σπαταλης καθως και η οικονομικη αποτυχια θα επρεπε να εχει διαφορετικα αποτελεσματα: να πανε στο σπιτι τους ολοι αυτοι και φυσικα να μην γινουν κουκοδημοι (δεν ειμαστε πια τοσο ηλιθιοι για να μας δουλευουν ετσι)
http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη θα συμφωνούσα με όσα λέτε και θα παραδεχόμαι ότι δεν είστε υποκριτής όπως και όλοι οι συνάδελφοί σας αν: α)τα λέγατε όλα αυτά και όταν είχατε πόστο στην κυβέρνηση και δεν είσαστε στην απ'έξω, β) αν η κυβέρνηση είχε πάνω από 160 βουλευτές και δεν πατάγατε πάνω στη λογική του "152 άρα δεν θα με διαγράψουν" και γ) αν όλη αυτή την πολιτική που ακολουθείτε, την είχατε γνωστοποιήσει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα στους υποψηφίους ψηφοφόρους σας στην Αρκαδία, ώστε να ήξεραν τι θα ψήφιζαν. Έτσι λοιπόν, έπεσα κι εγώ στην παγίδα σας αλλά δεν θα σας ξαναψηφίσω πιστέψτε με, όσο κι αν συμφωνω με αυτά που λέτε. Τα λέτε καλά αλλά δεν είστε "γνήσιος" και αυτό μετράει πολύ.

Βαγγέλης

Ανώνυμος είπε...

...πολύ θα ηθελα μια φορα να δω θαρρος κυριε Τατούλη, που να συνεπαγεται ΑΠΩΛΕΙΑ ψηφων...
Γιατι στο δια ταυτα...
Και η πιτα ολοκληρη, και η ...σαμπανια κρυα!!
Τα εκαναν και στο ΠΑΣΟΚ αυτα, ο κυριος Βενιζέλος επί Σημιτη, και ειδατε τι επαθε...
Προσέχετε λοιπόν μην την παθετε κι εσεις, αργοτέρως!!!

Επίσης πολυ θα ηθελα να δω ορισμενους σχολιαστές να συνειδητοποιησουν τι μπορουν να γραφουν και τι οχι, και οτι εχουν ενα κομμα στις πλατες τους, και ότι το κομμα (στο οποίο εμφανιζονται οτι ανήκουν?) μπορει να κανει πατατες και χωρις τη βοήθειά τους...

Αυτα κανει η ελλειψη πείρας όμως...

Ανώνυμος είπε...

"Σε όλα τα κόμματα υπάρχει ένα υγιές κομμάτι που αντιστέκεται και στη Νέα Δημοκρατία επίσης." Συμφωνώ και επαυξάνω. Η θεωρία της μαζικής ευθύνης είναι ναζιστική. Δεν φταίνε όλοι για όλα. Το ζήτημα είναι πότε θα ακουστούν όλες οι ενδιαφέρουσες απόψεις των βουλευτών που δεν παίζονται στα ΜΜΕ; Πότε θα "ξυπνήσουν" και οι υπόλοιποι βουλευτές ώστε να αρχίσουν τον δημόσιο διάλογο με τους πολίτες;

ΥΓ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
1. Ήταν προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ και όχι "κουτσομπολιό" η αποκάλυψη για τις κοινοβουλευτικές νοθείες. Αυτά που είδαμε στο βίντεο και αυτά που ακούσαμε δεν τιμούν την δημοκρατία.

2. Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ περιμένουμε να δούμε σοσιαλιστές βουλευτές του κινήματος να συζητούν μέσω διαδικτύου. Να "εκτεθούν" και αυτοί με τις απόψεις τους δημόσια απαντώντας σε ζητήματα που θέτουν οι πολίτες. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή όχι με τον κ. Τατούλη είναι φωτεινή εξαίρεση στον τρόπο επικοινωνίας του με τους απλούς πολίτες, χρήστες του διαδικτύου, και αυτό τιμά την δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε Τατούλη,

εύγε για 2 λόγους :

σωστή η κρτική του πολιτικού συστήματος και θαραλλέα κίνηση το άνοιγμα blog

κάθε αιρετική άποψη συνεισφέρει σήμερα, άσχετα αν από ότι βλέπω όλοι ρωτούν γιατί όταν ήσασταν υφυπουργός σωπάσατε... Αυτό ποτέ δεν είναι επιχείρημα για αν σωπάσει κάποιος

Ένσταση 1 : Η συνταγματική φαρσοκωμωδία ήταν η συνταγματική εκτροπή του Αυγούστου του 2007, με την αιτολογία της προκήρυξης εκλογών, εκεί και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν γαργάρα το Σύνταγμα και μαζί τους όμως και εσείς. Τώρα είναι κροκοδείλιο λίγο το θέμα της "νοθείας".... Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει και δείγματα παλιότερα.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα μεγάλε Τατούλη! Όλα τα κανάλια για σένα και το post σου μιλάνε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

παρότι όσο είχες κυβερνητικά αξιώματα δεν είχες επιδείξει ιδιαίτερες ικανότητες και δράσεις η δραστηριότητα του τελευταίου καιρού σε εξιλεώνει.
Συνέχισε έτσι ριζοσπαστικά και οι πολίτες θα σε ανταμείψουν.

Ανώνυμος είπε...

χα!
χα!
....και ξανά χα !!!
γελάσαμε και μεις !!!
ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί ...
τώρα δα βλέπω άλλον έναν που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν περάσουν μέτρα που θα θίγουν τους εργαζόμενους σε έναν εργατικό-ασφαλιστικό νόμο (έτσι δεν το λένε αλλιώς το ασφαλιστικό;)
.....αλήθεια;; ποιος να μας εφτασε σε αυτο το χάλι;;; οι άλλοι...εεε;;
... σιγά μην το εγκρίνεις και αν το κάνεις θα είναι όχι από ανώτερα κίνητρα...
δημοκρατικότατο να εγκρίνεις τους σχολιασμούς ....δεν βρίσκεις;;
...λογοκρισία το λένε;;

Ανώνυμος είπε...

.

Συγχαρητήρια κ ΤΑΤΟΥΛΗ,

Όμως, όπως έγραψα και στο PRESS-gr αυτή τη στιγμή ανήκετε σε μία συμμορία και δυστυχώς θεωρείστε μέλος της.

.

Καππαδόκης είπε...

Επί τέλους...αρχή!

jordan είπε...

Κύριε Τατούλη,

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζετε κάθε τόσο με την κυβέρνηση που τυχαίνει να είναι το κόμμα που σας ανέδειξε και που εκπροσωπείτε. Εφόσον δε συμφωνείτε με τις απόψεις και τις ενέργειες της παράταξής σας γιατί δεν ανεξαρτητοποιήστε? Τι σκοπό έχουν αυτές οι επιθέσεις προς την κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο?

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη ωραία τα λέτε μόνο που μιλάτε εκ του ασφαλούς.
Στην περίπτωση μάλιστα που γίνουν προσεχώς εκλογές, στις οποίες για άλλη μια φορά θα κερδίσει η ΝΔ λόγω ανύπαρκτης αντιπολίτευσης και αδιεξόδων του έλληνα ψηφοφόρου, τότε εσείς τουλάχιστον δεν θα έχετε κανένα λόγο να φοβάστε μήπως χάσετε το αξίωμά σας. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κι εσείς είχατε την οξυδέρκεια να ξεκινήσετε νωρίς το χτίσιμο της εικόνας του βουλευτή που δεν μασάει και τα βάζει με το κατεστημένο. Ιδιοφυές κε Τατούλη, ιδιοφυές.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη
Είναι αλήθεια ότι η κόρη σας διορίσθηκε στην ΕΡΤ όταν είχατε υπουργικό θώκο;;;;
Αν έτσι είναι δεν τίθεται θέμα " ηθικού ασυμβίβαστου;;;
Μόνο στην περίπτωση Ρουσόπουλου-Ζαχαρέα έχει εφαρμογή το "ηθικό ασυμβίβαστο"
Κύριε Τατούλη στα παραδείγματα σας διακρίνω μία ασάφεια.
Π.χ. οι γυναίκες των Γάλλων πολιτικών εργαζόταν στην Κρατική ή την Ιδιωτική τηλεόραση.
Τα νομοσχέδια της Θάτσερ καταψηφίστηκαν από ένα και μάλιστα τον ίδιο Βουλευτή ή ομάδα Βουλευτών;;

Πέτρος Τατούλης είπε...

όχι, είναι απολύτως ψευδές ότι η κόρη μου υπήρξε διορισμένη οπουδήποτε, είτε στην ΕΡΤ είτε
σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο ή ημιδημόσιο φορέα. Είναι ένα από τα πολλά παραμύθια που διακινούν οι μισθοφόροι της πληρωμένης παραπληροφόρησης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη..
Πιστεύω, πως το ότι η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση, το οφείλει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στον κύριο Ρουσόπουλο και στην επικοινωνιακή του ηθική και ικανότητα..!
Με το κείμενό σας, φαντάζεστε, να έρχεστε από ένα άλλο κόμμα, από μια άλλη χώρα..
Δεν διακρίνω κάποια αγάπη προς την παράταξή σας, όσο κι αν κόπτεστε για το αντίθετο...

bilsot είπε...

Η δική μου πολυδιατυπωμένη άποψη, αλλά και προσωπικός τρόπος ενέργειας όταν χρειάστηκε είναι μία. "ΔΕΝ συμφωνείς, ΔΕΝ συμμετέχεις και ΔΕΝ γίνεσαι μπαστούνι στήριξης.
Τα λόγια είναι "έπεα πτερόεντα". Οι πράξεις "γράφουν" ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

Μπράβο για τις τοποθετήσεις σας. Είναι ελπιδοφόρο πως ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν άνθρωποι που λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σημαντική αλλά δυστυχώς πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό όσων έχουμε ζήσει την τελευταία τετραετία.

Φτάνει όμως η κριτική ή πρέπει να λύνουμε και τα προβλήματα; Πρέπει να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με αυτή την κυβέρνηση και εσείς έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι. Ανεξαρτητοποιηθείτε και θα σας στηρίξουν οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις του κυρίου που συμπεράνει ότι «Αυτή η πολιτική στάση είναι ανήθικη»:
1. Ο Rubin ήταν δημόσιος υπάλληλος με σύμβαση και τα καθήκοντά του ήταν αυτά του ενός από τους εκπροσώπους τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ από το 1997 μέχρι το 2000, οπότε και παραιτήθηκε. Το 1998 παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Amanpour η οποία δεν είχε σχέση με το αμερικανό κανάλι CNN αλλά με το διεθνές CNN και με το διεθνές ρεπορτάζ. Η Amanpour σταμάτησε να δουλεύει και επανήλθε το 2000 μετά τη γέννηση του γιου τους. Τότε παραιτήθηκε από το πόστο του και ο Rubin.
2. Στα πλαίσια του ολιγοπωλίου των ΜΜΕ στη χώρα μας, δε λειτουργεί τόσο απλά ο κόσμος, όπως περιγράφει ο κύριος, διότι δεν έχει πολλές επιλογές. Αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτός δεν έχει πρόβλημα η σύζυγος του ενός υπουργού να δουλεύει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος δεν έχει πρόβλημα να δουλεύουν και στα άλλα κανάλια γυναίκες άλλων υπουργών (χρειάζονται μόνο άλλες 4 για συμπληρωθούν όλα τα πόστα). Τότε τι θα πει; Επίσης η Ζαχαρέα θα ασκήσει και επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με τα λεγόμενα.
3. Συμφωνώ.
4. Ναι πρέπει να παραιτηθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθούν. Αλλά και αν δεν παραιτηθεί ο ΠΤ αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να παραιτείτε κανένας άλλος; Και εν’ τοιαύτη περιπτώσει αυτή είναι η κύρια δουλειά του πρωθυπουργού. Αν κάποιο μέλος της κυβέρνησής του δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες, τον αλλάζει. Τόσο απλά. Επίσης γιατί ο κύριος ζητάει να είχε παραιτηθεί ο ΠΤ όταν ο υπουργός πολιτισμού ήταν ο Καραμανλής. Και τέλος η ιστορία του στεγάστρου όπως τη διάβασα στο internet: «Από την έναρξη κιόλας της ανασκαφής έγινε κατανοητό πως για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση οι αρχαιότητες και τα ανευρεθέντα μνημεία υπήρχε ανάγκη άμεσης κατασκευής στεγάστρου για να τα προστατεύει. Κατασκευάστηκε λοιπόν ένα στέγαστρο από «Nτέξιον», το οποίο αποδείχθηκε ασφαλέστερο του «χάι τεκ» διαδόχου του, αφού λειτούργησε με ασφάλεια μέχρι και την δεκαετία του '90, όταν κρίθηκε πως το παλιό στέγαστρο έπρεπε να αντικατασταθεί. Το νέο έργο δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 1999 από την Αρχαιολογική Εταιρεία, ενώ η τελική σύμβαση υπεγράφη το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, με συμβατικό κόστος εφτά περίπου
δισεκατομμυρίων δραχμών και δικαίωμα υπέρβασης του προϋπολογισμού κατά
50%. Στη σύμβαση υπήρχε ρήτρα ότι ο ανάδοχος θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα
επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης
του έργου, με τη δημιουργία ειδικών διαδρομών από όπου θα περνούσαν οι
επισκέπτες. Την ρήτρα αποδέχθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης του
έργου, ο οποίος τον Γενάρη του 2002 εισηγήθηκε προς την Αρχαιολογική
Εταιρεία την τακτοποίηση του θέματος. Μια τακτοποίηση που όμως πολύ
σύντομα αποδείχθηκε τραγική για τους εμπνευστές της...»
5. Εδώ ο κύριος νομίζω ότι χάνει την ουσία. Γιατί το θέμα δεν είναι ο βουλευτής να καταψηφίζει ένα νομοσχέδιο από αντίδραση. Το μεγάλο θέμα είναι (και νομίζω ότι και ο ΠΤ το συμμερίζεται) ο βουλευτής να ψηφίζει αυτό που πραγματικά πιστεύει και για το οποίο πήρε την ψήφο του πολίτη. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο αυτοί που ψήφισαν το Γιάννη Μανώλη να τον ψήφισαν για να ψηφίσει αυτός από την πλευρά του ένα νομοσχέδιο που θα θίγει την τάξη των εργαζομένων. Αντίστοιχα μου φαίνατε δύσκολο αυτοί που ψήφισαν το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να τον ψήφισαν για να ψηφίσει αυτός ένα νομοσχέδιο που θα θίγει την τάξη των εφοπλιστών. Ο κύριος αφήνει να εννοηθεί ότι είναι εύλογο να υπάρχει «συγκροτημένη ομάδα» που θα καταψηφίζει ένα νομοσχέδιο. Είναι σε πλήρη αντίθεση με την κίνηση σκέψης που δημιουργείτε στις ημέρες μας και ανέφερε προηγούμενος σχολιαστής. Δεν θέλουμε ομάδες. Μα σκεφτείτε το, εμείς δεν έχουμε λόγο στο τι συμβαίνει στη χώρα μας αν δεν αφήνονται οι βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους.
6. Νομίζω ότι δεν έχουμε δικαίωμα ο κύριος και εγώ που γράφουμε κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, να ασκούμε εύκολα κριτική στον ΠΤ γιατί δεν ηγείται εν’ ονόματι μας της κάθαρσης και ρήξης με τα συμφέροντα. Ο συσχετισμός δυνάμεων δυστυχώς είναι εναντίον τέτοιων κινήσεων. Βλέπε Ζορμπά. Το καλό είναι ότι αυτός αλλάζει γρήγορα. Και σε αυτό βοηθάει το internet. Θυμηθείτε την πολιτική πριν να υπάρχουν αυτά τα blogs! Δεν ακουγόταν τίποτα.

bilsot είπε...

Η δική μου πολυδιατυπωμένη άποψη, αλλά και τρόπος ενέργειας όταν χρειάστηκε, είναι μία. ΔΕΝ συμφωνείς, ΔΕΝ συμμετέχεις και ΔΕΝ γίνεσαι μπαστούνι κανενός.
Τα λόγια είναι "έπεα πτερόεντα". Οι πράξεις "γράφουν" ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε/κ. Τατούλη
Ωραία τα λέτε, και όταν κανείς είναι και στο εξωτερικό η κατάσταση πίσω στην πατρίδα μοιάζει τόσο τραγική...Και αναρωτιέται κανείς, από πού να περιμένει την ελπίδα; όλοι νομίζω πλέον είμαστε απεγνωσμένοι γιατί μετά πλέον και τη διακυβέρνηση της ΝΔ διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν βάρβαροι... Ήταν κι αυτοί μια κάποια λύση. Και όσοι απορούν με το μπλοκάκι κλπ ρίξτε μια ματιά στην ομιλία του κ. Αλογοσκούφη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν 6 μήνες(http://www.alogoskoufis.gr/omilies.php?version=gr&id=549&view=more): έλεγε λοιπόν ο υπουργός για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και τη στήριξη των νέων και ανέργων "...Οι δαπάνες επικεντρώνονται περισσότερο στην πληρωμή συντάξεων για τους ηλικιωμένους και ο ρόλος της κοινωνικής υποστήριξης μέσα από διευρυμένα οικογενειακά δίκτυα παραμένει σημαντικός." Η κοινωνική πρόνοια επαφίεται στην οικογένεια....Το άκουγα και δεν πίστευα στα αυτιά μου... Αυτό είναι το μοντέλο μας...Και βγαίνουμε και το διαλαλούμε... Και για να αλλάξουμε αυτό το μοντέλο φορολογούμε και το μπλοκάκι....και όχι τους τρόφιμους των πάρτι που πλουτίσαν όλοι μέσω των συζύγων τους...
Αιδώς αργείοι..

Ανώνυμος είπε...

Αν και προέρχομαι από διαφορετικό πολιτικό χώρο σας προτρέπω να συνεχίσετε, καυτηριάζοντας το σύνολο του αναχρονστικού κομματικού συστήματος.
Σας ευχαριστούμε που λέτε την αλήθεια.

Μανθος Ντελής

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Τατούλη,

- Πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι να δικάζονται όπως όλοι οι πολίτες. - Παρακαλούμε δημοσιεύστε τις επιστολές σας στον Πρωθυπουργό για τα όσα συνέβαιναν στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο είσασταν υφυπουργός. - Μην ψηφίσετε άλλο νομοσχέδιο που δεν σας εκφράζει. - Πρέπει να γίνει επιτέλους αναλογικό το εκλογικό σύστημα. Μόνο έτσι θα έχουμε πλειοψηφική Δημοκρατία. Σήμερα έχουμε μειοψηφική (καθώς το 39% της Ν.Δ. είναι κάτω του 50% + 1 ψήφο).
Με εκτίμηση,
Μαρία Κεραμέως, Χρίστος Καλλίτσης

I believe nothing. I hope for nothing. I fear nothing. I am free είπε...

ΠΕΤΡΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ ΘΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ...

georgios είπε...

ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2008. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ (ΨΕΥΤΟ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ)ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΖΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΧΟΝΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΑ Σ.... ΓΙΑ ΥΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΕ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΙΨΗ ΤΡΟΠΩΝ, ΔΗΛ. ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΗΛ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΑΙΔΟΥΡΟΦΕΡΣΙΜΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. -ΟΛΟΙ- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Πετράν,
βγήκαν όλοι οι Πασόκοι στο κλαρί και σε συγχαίρουν. Μήπως, λέω μήπως, κάνεις κάτι λάθος; Γιατί αν φτιάξεις νέο κόμμα και τους τσιμπήσεις εκλογική πελατεία, οι ίδιοι θα σε βρίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε βουλευτά,

θα ήθελα χρησιμοποιώντας το βήμα δημοσίου διαλόγου που έχετε ανοίξει, και σε συνάφεια με μερικές από τις θέσεις που έχετε κατά καιρούς πάρει, με τις οποίες συμφωνώ, να εκθέσω με ένα τελείως συμβολικό παράδειγμα αυτό που νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μας: η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ ικανότητας και ανικανότητας.

Ο κύριος Α είναι υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο κύριος Β είναι Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο κύριος Γ είναι ..... , ο κύριος Κ είναι Λοχαγός, διοικητής μιας μικρής μονάδας Πεζικού. Στις αρμοδιότητες του κυρίου Κ, σύμφωνα με το νέο κανονισμό του Υπουργείου, συμπεριλαμβάνεται να κατανέμει τους στρατιώτες σε πόστα ανάλογα με την προηγούμενη εμπειρία τους. Όμως ο κύριος Κ, λόγω αδυναμίας να αντιληφθεί σωστά τα πράγματα, θέτει έναν καφετζή να εργασθεί στα μαγειρεία, θεωρώντας τα δύο αντικείμενα συναφή. Ο στρατιώτης αυτός δε γνωρίζει καθόλου να μαγειρεύει, μόνο να φτιάχνει καφέδες. Το φαγητό λοιπόν της μονάδας είναι απαράδεκτο. Όμως στην αναφορά του κυρίου Κ, και εφόσον κανείς από τους προϊσταμένους του δε θα δοκιμάσει ποτέ το φαγητό, γράφει ότι "η αποστολή εξετελέσθη, οι στρατιώτες κατανεμήθηκαν αναλόγως της εμπειρίας τους", ο κύριος Ι ευχαριστιέται και αναφέρει στον κύριο Θ ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τον κανονισμό, ... , και τελικά ο υπουργός κύριος Α θα εξαγγείλει στον ελληνικό λαό "Οι στρατευμένοι μας πλέον τρώνε άριστο φαγητό, καθώς η ηγεσία έχει φροντίσει να θέτει στρατιώτες με προηγούμενη εμπειρία, στους χώρους παρασκευής των εδεσμάτων". Όσοι όμως τρώνε το φαγητό, τη στιγμή που θα ακούσουν αυτη τη δήλωση θα γελούν ή θα εκνευρίζονται, καθώς αυτή δεν ανταποκρίνεται διόλου στην πραγματικότητα.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1) Ποιος φταίει; Μόνον ο Κ;
2) Λειτούργησε οποιοσδήποτε ελεγκτικός μηχανισμός;
3) Η οργάνωση του συστήματος είναι αποτελεσματική και ευέλικτη;
4) Ποιος υφίσταται τις συνέπειες της ανικανότητας;
5) Τι μπορεί να γίνει;
6) Τι επιπλέον θα συνέβαινε εάν στην παραπάνω διοικητική αλυσίδα υπήρχε και κάποιος που με δόλο θα προσπαθούσε να αποκομίσει προσωπικά ωφέλη;

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Επιτρέψατέ μου το σχόλιο ως συνάδελφος...στην επιστήμη. Χειρουργικός ο λόγος σας αλλά πολλά αίματα ρε συνάδελφε!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο!
Ας βγουν όλοι να πουν την αλήθεια!

Μπράβο Πέτρο...προχώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατουλη , για όλους εμάς που από το 1974 αγαπήσαμε αυτή την παράταξη είμαστε αρκετά οργισμένοι να βλέπουμε να πλουτίζουν τυχοδιώχτες της εξουσίας που καμία σχέση δεν έχουν με τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και να διασύρεται σήμερα το όνομα ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα από ένα ανίκανο ανδρείκελο πρωθυπουργού , πρώην τραμπούκο και αφισοκολλητή του κόμματος . Απλά και μόνο ντρεπόμαστε ………

Γιώργος είπε...

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ,ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ

ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΦΙΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ.ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟ 2004. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΑ 'ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ' ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΔΙΝΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΥΠΠΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΕΔΡΑ(ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΝΟΩ)ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΓΡΑΨΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΟ ΣΠΙΘΑΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ ΑΛΛΑ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΝΑΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ
ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ??
ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΥΡΙΕ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??/

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
πρώτα η διαφωνία: Η αποκάλυψη της αθλιότητας που συντελέσθηκε στην Βουλή δεν είναι "κακόγουστο κουτσομπολιό". Αυτό που διεπράχθη συνιστά αδιανόητη και αβάσταχτη, για κάθε δημοκρατικό πολίτη, παραβίαση των κανόνων του Κοινοβουλευτισμού, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια κατάσταση σήψης, που χαρακτηρίζει την λειτουργία κρίσιμων, για την Πολιτεία και την κοινωνία θεσμών, όπως π.χ η Δικαιοσύνη.
Έχετε απόλυτο δίκαιο σε όσα γράφετε για το ήθικό ασυμβίβαστο της κ. Ζαχαρέα και πώς αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται από τους... κουτόφραγκους.
Η κ. Ζαχαρέα, σύμφωνα με το τελευταίο γνωστό "πόθεν έσχες", εμφανίζει ετήσια μισθοδοσία, από τον Alpha, 750.000 ευρώ. Δηλαδη περίπου 250.000.000 παλιές δραχμές!Τί λέτε, και τί λένε όσοι γράφουν εδώ, αν ρωτήσετε τον κοινωνικό σας περίγυρο, τους ψηφοφόρους σας στην Αρκαδία ή όποιον Ελληνα, μπορεί να σας υποδείξει ΕΝΑ ρεπορτάζ, ΜΙΑ δημοσιογραφική επιτυχία της κ. Ζαχαρέα, που να δικαιολογεί αυτή την αμοιβή;
Θεωρώ εξαιρετικά σκληρή την προτροπή σας, να παραιτηθεί ο κ. Ρουσόπουλος ή να τον εκδιώξει ο πρωθυπουργός, διότι αίφνης η οικογένεια θα έμενε χωρίς τους πόρους που έχει συνηθίσει, για τον βίο που διάγει.
Ενας... κακόβουλος άνθρωπος θα χαρακτήριζε διαφορετικά αυτήν την αμοιβή της κ. Ζαχαρέα...
Και ο νοών νοείτο!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
πρώτα η διαφωνία: Η αποκάλυψη της αθλιότητας που συντελέσθηκε στην Βουλή δεν είναι "κακόγουστο κουτσομπολιό". Αυτό που διεπράχθη συνιστά αδιανόητη και αβάσταχτη, για κάθε δημοκρατικό πολίτη, παραβίαση των κανόνων του Κοινοβουλευτισμού, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια κατάσταση σήψης, που χαρακτηρίζει την λειτουργία κρίσιμων, για την Πολιτεία και την κοινωνία θεσμών, όπως π.χ η Δικαιοσύνη.
Έχετε απόλυτο δίκαιο σε όσα γράφετε για το ήθικό ασυμβίβαστο της κ. Ζαχαρέα και πώς αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται από τους... κουτόφραγκους.
Η κ. Ζαχαρέα, σύμφωνα με το τελευταίο γνωστό "πόθεν έσχες", εμφανίζει ετήσια μισθοδοσία, από τον Alpha, 750.000 ευρώ. Δηλαδη περίπου 250.000.000 παλιές δραχμές!Τί λέτε, και τί λένε όσοι γράφουν εδώ, αν ρωτήσετε τον κοινωνικό σας περίγυρο, τους ψηφοφόρους σας στην Αρκαδία ή όποιον Ελληνα, μπορεί να σας υποδείξει ΕΝΑ ρεπορτάζ, ΜΙΑ δημοσιογραφική επιτυχία της κ. Ζαχαρέα, που να δικαιολογεί αυτή την αμοιβή;
Θεωρώ εξαιρετικά σκληρή την προτροπή σας, να παραιτηθεί ο κ. Ρουσόπουλος ή να τον εκδιώξει ο πρωθυπουργός, διότι αίφνης η οικογένεια θα έμενε χωρίς τους πόρους που έχει συνηθίσει, για τον βίο που διάγει.
Ενας... κακόβουλος άνθρωπος θα χαρακτήριζε διαφορετικά αυτήν την αμοιβή της κ. Ζαχαρέα...
Και ο νοών νοείτο!

g vrettos είπε...

Κυριε Τατουλη ολα καλα αυτα που μας γραφεται.
Αλλα εσεις οταν κανατε υπουργος η κ. Ζαχαρεα δεν δουλευε σε ιδιωτικο καναλι;;
Τωρα σας επιασε ο πονος;;
Ελεος εκει κατω στο Μπανανισταν,αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας,λεγανε στο χωριο μου.
Αληθεια κ. Τατουλη για ποιους δουλευεται;; Που αποσκοπη αυτα τα παραμυθια που μας πουλατε;;
Αν δεν σας αρεσει γιατι δεν παιρνεται αλλο δρομο;;
Εισται πολιτικος κυριε ,εισται Ελληνας πολιτικος, με απλα λογια εισται και εσεις ενας υποκριτης, ενας διπλοπροσωπος ψευτης.
Αφηστε τα παραμυθια κανεται καλα τη δουλεια για τα αφεντικα σας, αλλα δεν με πειθεται.
Τη καληνυχτα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ποικίλα τα σχόλια αδελφέ.Τελικά μάλλον δεν έχουμε αποσαφηνήσει οι διαβάζοντες και κριτικοί των θέσεων σου τι ζητούμε.Θέλουμε να είμαστε κομματικοί άρα "γιατί κύριε Τατούλη δεν τα έλεγες ως Υπουργός....",θέλουμε να είμαστε αντιπολιτευόμενοι "και να το κτύπημα Τατούλη στην Κυβέρνηση...στον Πρωθυπουργό..",θέλουμε να είμαστε Τσαμπουκάδες ενάντια σε οποιονδήποτε δηλώνει ενάντιος-διαφορετικός κ.λ.π. απο το μαντρί και για αυτό και μόνο τον υποστηρίζουμε ;
Το ζήτημα είναι απλό Κύριοι εφόσον σε αυτό τον τρόπο υπάρχει ατιμωρησία ο κάθε ενδιαφερόμενος σε κάθε καρέκλα θα κάνει τις κινήσεις του με σκοπό το ιδίο όφελος.Εάν η κοινωνία δεν απορρίψει τα φαινόμενα αυτά ,τα ίδια θα παραμείνουν και θα ανδρώνονται-ανδριώνονται.Είτε ο Τατούλης έχει λόγους προσωπικούς είτε όχι μας ενδιαφέρει εάν αυτά που θέτει σε προβληματισμό είναισε αρμονία ή σε συμφωνία με την έννοια της Ελληνικής Δημοκρατίας -του πολιτισμού ,ήθους και αξίας τα οποία με επιμμέλεια κάποιοι στο παρελθόν μας τα δίδαξαν για να τα διδάξουμε στους επόμενους κ.ο.κ.,πολύ πριν γνωρίσουμε το σήμερα και την πολυέξωδη πραγματικότητα που στο βωμό του να το ζούμε ξεπερνούμε οποιοδήποτε ενδοιασμό και γινόμαστε ένα με τους τυπάκους που δρούνε στην πλάτη μας ,με την πλάτη και τον ιδρώτα μας και στο τέλος-τέλος μα ς καλούνε να πληρώσουμε και τα σπασμένα τους.
Ο νόμος του δικαίου έχει λίγες γραμμές απλά πρέπει να χρησιμοποιείται.
Δεν περίμενα Αδελφέ να μου διεγείρεις το μυαλό με αυτό που έγραψες.Αλλά μου θύμισες ότι πρέπει να ασχολούμε περισσότερο και να μην αδρανώ ως ΠΟΛΙΤΗΣ.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

Οπως ξέρεις, αν και διαφωνούμε πολιτικά, εκτιμάμε κάποιες (ατυχώς για την ΝΔ λίγες) νεοδημοκρατικές φωνές σαν την δική σου.

Εχουμε αναρτήσει κάτι σαν απάντηση/σχολιασμό στο κείμενό σου. Δεν θα κάνουμε κατάχρηση του χώρου με την ανάρτηση του εδώ, όμως, σε προσκαλούμε να το διαβάσεις (και αν θέλεις το συζητάμε) στο μπλογκ μας.

φιλικά, οι bloopers
http://grbloopers.blogspot.com/2008/09/blog-post_7372.html

Unknown είπε...


«Ο λαός τραγούδι θέλει;
Πήξ' τον στα συνθήματα!». (ΝΔ)


Θα εκφράσω την «αιρετική» γνώμη, σε αντίθεση με τα κρατούντα στην ομάδα μας.

Φίλε Πέτρο,
με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις σου στην κομματική αλλά και την πολιτική σκηνή, δεν πρόκειται να κερδίσεις την ψήφο μας. Εχεις όμως κερδίσει – όπως ξέρεις – την εκτίμηση μας, σε αντίθεση με έναν ανώνυμο όχλο, έναν συρφετό «επωνύμων» άνοων και άβουλων φανατικών - αλλά ως επί το πλείστον ηλιθίως εκφραζομένων – ταλιμπάν, οι οποίοι ενδημούν του κόμματός σου.

Αγαπητέ Πέτρο,
προσπαθείς να καταλάβεις, να διαβουλευτείς και να παρέμβεις στα ειωθότα και την «πολιτική πρακτική» της ΝΔ και με αυτή σου την φιλοδοξία προκαλείς σε πολύ κόσμο εύλογες απορίες. Ορισμένες μάλιστα φορές, αν κάποιος δεν αντιληφθεί την ιδεαλιστική διάσταση της προσωπικότητάς σου και την αυτοπειθαρχία σου απέναντι στους θεσμούς, είναι πιθανό να δεχτείς – όπως συμβαίνει) μέχρι και φραστικές προσωπικές επιθέσεις.

Φίλε Πέτρο, ματαιοπονείς.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην παρούσα φάση – και ίσως για πολλά χρόνια ακόμα – δεν ενσωματώνει πολιτικές σκέψεις και απόψεις. Είναι ένα κόμμα-συμμορία με σκοπό την νομή του δημοσίου πλούτου και την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως ανόμων συμφερόντων για λόγους ρεβαντσισμού και γρήγορου πλουτισμού. Η ΝΔ φίλε Πέτρο, με αυτή την ηγετική ομάδα και αυτό το επικοινωνιακό επιτελείο, έχει ως τυπική αναμενόμενη αντίδραση την συγκάλυψη κάθε ανομίας και ηθικού παραπτώματος. Πρόκειται για έναν εσμό αλαζονικών στοιχείων άνευ ουδεμίας άλλης ιδεολογίας πλην της «ομερτά».

Σύνθημα της ΝΔ είναι το «Ο λαός τραγούδι θέλει; Πήξε τον στα συνθήματα!».

Φίλε Πέτρο ματαιοπονείς, δεν έχουν καμία σχέση άνθρωποι με ηθικές αρχές σε κόμματα συμμορίες. Δεν υπάρχει σκάνδαλο που να μην έτυχε συγκάλυψης, δεν υπάρχει αλαζονικός οίστρος που να μην εκδηλώθηκε, δεν υπάρχει ελεύθερη σκέψη και ήθος. Το επικίνδυνο για την Δημοκρατία μας όμως, είναι ότι δεν υπάρχει αυτοπειθαρχία απέναντι σε κανόνες, σε νόμους και στο Σύνταγμα, δεν υπάρχει διάθεση για διάλογο και διαβούλευση, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλά ούτε και διάθεση μάθησης και δεν υπάρχει ούτε συνείδηση ούτε συναίσθηση σχετικά με το καθήκον και την υποχρέωση ενός αιρετού απέναντι στους εντολείς του.

Φίλε Πέτρο, ματαιοπονείς!
Το πώς αντιλαμβάνεται τον διάλογο και την παρέμβαση το κόμμα σου είναι κάτι που έχει πολλάκις τύχει αποδείξεων με όλους τους δυνατούς τρόπους, με όλες τις δυνατές λύσεις.

Το να συζητά η νεοδημοκρατία με κάποιον (πχ βουλευτή) ή κάποιους (πχ φορείς) είναι ένα φαινόμενο, μια σκηνή απόλυτα κωμική. Είναι σαν να διαβάζει ένα βιβλίο, όμως όχι για να καταλάβει και να μάθει ο αναγνώστης ΝΔ, αλλά, για να… καταλάβει και να μάθει το βιβλίο! Συνέχισε - αν το θέλεις - να προσφέρεσαι προς ανάγνωση και κριτική από τους ανεπίδεκτους μαθήσεως…

Ματαιοπονείς!
Εσύ, είσαι αυτό το βιβλίο, φίλε Πέτρο.

Ποτέ τα προβλήματα άλγεβρας δεν μπόρεσαν να επιλυθούν με το μάσημα... τσιχλόφουσκας.

SNB

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι τσιφλίκι κανενός από την άλλη όμως δεν πρέπει να αναζητούμε την δημοσιότητα και την αναγνωρισημότητα μέσω της συνεχούς διαφωνίας με την γραμμή του κόμματος. Από τους 152 βουλευτές του κόμματος τρείς τέσσερις είναι αυτοί που δίνουν τροφή για σχόλια στα ΜΜΕ, που από την επόμενη μέρα των εκλογών αναζητούν την ημερομηνία των εκλογών μη αποδεχόμενη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην εξουσία. Τα μεγάλα παράπονα από το κόμμα μας τα έχει βάση η οποία βλέπει να ανακυκλώνουμε τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες πολιτικές αλλά όλα αυτά μπορούν να εκφραστούν και θα εκφραστούν την ημέρα της "κρίσης" στην κάλπη ας μην αδυμονούμε λοιπόν γιατί ότι σπείρουμε αυτό και θα θερίσουμε......

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ 10% ΤΩΝ "ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.
ΕΥΓΕ ΣΑΣ

ΠΑΝ

veronica D είπε...

κε Τατούλη
Συμφωνώ μαζί σας, όπως συμφωνώ με τη στάση σας να ψηφίζετε τα νομοσχέδια. Από πού κι ως πού είναι λύση να πάμε τώρα σε εκλογές με μια οικονομία να πλήττεται με τον τρόπο που πλήττεται και όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουν (είτε ψηφίζουν Ν.Δ. είτε όχι) ότι πάλι το ίδιο κόμμα θα εκλεγεί (τουλάχιστον αυτό δείχουνουν όλες οι δημοσκοπήσεις). Επομένως είναι σωστό το ότι εκφράζεται τις απόψεις και τις αντιρρήσεις σας, όπως και το ότι ψηφίζετε. Για την κα Ζαχαρέα, προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά κακόγουστο και αντιαισθητικό το ότι εμφανίζεται σε όλες αυτές τις δουλειές που εμφανίζεται (τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ.), σε μία εποχή όπου όλοι μα όλοι μιλάνε για τη γενιά των 700 ευρώ. Δεν υπάρχει σε αυτήν τη χώρα ούτε φιλότιμο αλλά ούτε και αισθητική. Οι πολιτικοί είναι προκλητικοί και εμείς οι πολίτες αισθανόμαστε πλέον εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδες λύσεις. Προτείνω να μην βλέπει κανείς το κεντρικό δελτίο του ALTER, παρ' όλο που μέχρι πρότινος θεωρούσα τον κ. Χατζηνικολάου από τους καλύτερους δημοσιογράφους που διαθέταμε. Φαίνεται όμως ότι κι εκείνος "συμβιβάστηκε" (λίαν επιεικώς...).Ευχαριστώ για τη δυνατότητα επικοινωνίας
Βίκη Δημακοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Κύριε βουλευτά, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει μαζί σας κάθε καλόπιστος. Αποτυπώνετε την κοινή λογική. Αλοίμονο αν οι βουλευτές δεν είχαν το δικαίωμα του κρίνειν και την ελευθερία να διατυπώνουν γνώμη και κρίσεις. Έχω την πεποίθηση πως ο κύριος Πρωθυπουργός εκτιμά τη στάση σας, ας μην ξεχνάμε πόσο "στεγνά" διέγραψε εκείνον τον μικρομεσαίο βουλευτή Πιερίας κατά την πρώτη του θητεία ως πρωθυπουργός. Επίσης έχω μια αμφιβολία για το αν θα είχατε "γνώμη και θέση" αν είσασταν μέλος της κυβέρνησης. Φυσικά με την αμφιβολία θα μείνω. Εν πάσει περιπτώσει η Καλόπιστη κριτική πρέπει ελεύθερα να διατυπώνεται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Με εκτίμηση, ΧΣΔ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο
Καλό Χειμώνα.
-----
Θυμάστε στη συγκέντρωση των μπλόγκερς που σας έλεγα για τις πολιτικές οικογένειες?
-----
Λοιπόν: Δεν μας έφταναν οι κόρες, οι γιοί τους και οι ανιψιοί τους, μπήκαν και οι γυναίκες στο κόλπο.
Με λίγα λόγια: Όποιος προλάβει να κερδίσει ό,τι προλάβει.
------
Άραγε αυτό σημαίνει πολιτική?
------
Ο ένας σε κυβερνητικό θώκο να υπογράφει, η άλλη σε παράλληλη ιδιωτική δράση να «μαζεύει»?
Για ποια «ασυμβίβαστα» μας μιλούσαν προεκλογικά?
-----
Το ΠΑΣΟΚ μπροστά τους μοιάζει σαν τις παλιές «παρθένες» του Αρσακείου.
-----
Και καλά ο άλλος τι κάθετε και κάνει, τους κοιτάει?
Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά και αυτά, έχει χάσει το λαό από το πλευρό του και πάει για φούντο…..
Και όλα αυτά, ένα χρόνο μετά από τη νέα λαϊκή εντολή που δώσαμε στο κόμμα?
------
Κάθε μήνα σκάει και νέο σκάνδαλο…ΑΙΣΧΟΣ…..
---

Μην παραλείψω να σας δώσω τα συγχαρητήριά μου για την τόλμη σας και να σας ευχηθώ να παραμείνετε ΥΓΙΗΣ στο σώμα αλλά ιδιαίτερα στην ΨΥΧΗ, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο…
Καλή συνέχεια.
Κώστας Σ.

Ανώνυμος είπε...

Είδες η Μονή;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Τατούλη, αποδεικνύετε καθημερινά οτι δεν ισωπεδώθηκαν όλα σε αυτή τη χώρα...Να γνωρίζετε οτι οι περισσότεροι απο μας (νέοι 20-30) έχουμε "πάρει χαμπάρι" το παιχνίδι αυτών τον κοιλιόδουλων που λένε οτι θέλουν το καλό του τόπου και θα τους μαυρίσουμε στις εκλογές ανεξάρτητα χρώματος.Μόνο οι πράξεις τους θα αποτελέσουν κριτήριο...Όσο για τον "ανέκαθεν" ματσομένο Βουλγαράκη, μηπως ξέχασε που έκανε το σερβιτόρο και τον DJ στο Volcano στην Αγια Γαλήνη της Κρήτης;; Ήταν ένα φτωχαδάκι τότε που ονειρεύόταν τη μεγάλη ζωή.. Εκείνος μπορεί να ξέχασε, το θυμούνται όμως ολοι οι άλλοι απο εκείνες τις εποχές, γι'αυτο ας προσέχει τι λέει, δεν απευθύνεται σε βλάκες αλλά στον ελληνικό λαό αν μας έχει ακουστά!

Ευχαριστώ για το βήμα
Συνεχίστε ακάθεκτος, πιστεύουμε σε σας.
Αγγελική Κ., 24 ετών

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα λόγια και αποδείξτε πόσο έντιμος είστε.

Μάρκος είπε...

Επειδή κάνετε συγκρίσεις με άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης-προφανώς για εσάς η Ελλάδα δεν είναι προηγμένη-, δεν νομίζω στην Ευρώπη κάποιος βουλευτής που διαφωνεί με την κυβέρνηση και την παράταξή του, να παραμένει βουλευτής εκμεταλευόμενος τα πλεονεκτήματα της θέσης του. Ο ελληνικός λαός σας ψήφισε ως υποψήφιο της Ν. Δ. Αν έχετε τα κότσια, παραιτηθείτε, και αναμετρηθείτε με την κάλπη στις επόμενες εκλογές από άλλο κόμμα. Εκεί να δούμε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος"

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ αποδεικνύεται ότι ακόμα μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτήν την Χώρα.
Στην Ελλάδα του σήμερα που η σήψη, η διαφθορά , σαπίλα και ο ωχαδερφισμός, μας έχουν καταντήσει να μην αντιδρούμε πλέον στο ότι μας σερβίρει αυτή η Κυβέρνηση.
Να μην αντιδρούμε στις παρανομίες τους, στις ρεμούλες και στις κομπίνες, αυτοί είναι χειρότεροι από τους άλλους που πέρασαν

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
Δίκιο έχετε σε όλα όσα παραθέσατε. Η ερώτησή μου είναι γιατί συνεζίζετε να στιρίζετε ένα κόμμα που υμνεί το νερό και πίνει κρασί...

Dina είπε...

κε.Τατούλη,

Ωραίο το άρθρο σας, φαντάζομαι όποιος το διαβάσει θα συμφώνησει σε πολλά σημεία με τις απόψεις σας. Η ερώτηση όμως είναι "ε, και λοιπόν?". Και που τα είπατε τι έγινε? Ο κ.Βουλγαράκης (και κάθε ανάλογος κ.Βουλγαράκης) συνεχίζει να εμφανίζεται με τα κότερά του στις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών , το "Αγιο" Όρος συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει τους φόρους, και όλοι εμείς οι ανεγκέφαλοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε κράτος οργανωμένο, ευρωπαϊκό και προηγμένο, να πηγαίνουμε στις εκκλησίες και να ανάβουμε κεριά (των οποίων τα χρήματα πάνε για τη εξαγορά οικοπέδων). Συνεχίζουμε να στριμωχνόμαστε στα διόδια Πατρών όταν πηγαίνουμε διακοπές , τις οποίες θα πληρώσουμε αδρά, και όταν γυρίσουμε σπίτι μας , λέμε ευτυχώς που τη γλιτώσαμε από τον δρόμο. Εγώ είμαι νέα , εργαζόμενη γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα, και ξέρω ότι δεν έχω να περιμένω τίποτα από κανένα κράτος. Μόνη μου σπούδασα, μόνη μου βρήκα δουλειά, μόνη μου παλεύω να επιβιώσω, μόνη μου θα μεγαλωσω το παιδί μου (αν τελικά αποφασίσω να το φέρω σε αυτο το κράτος), μόνη μου θα πληρώσω την οποιαδήποτε αρρώστια μου.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Αν δε σας διαγράψουν παραιτηθείτε. Είπατε πολλά σωστά πράγματα.
Πάντως ο Χατζηνικολάου θελει να σας προσλάβει.
Μπορεί να είστε τυχερός και να κάνετε εκπομπή με τη Μάρα...

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος 32, Αθήνα

κ. Τατούλη γεια σας.
Μια ερώτηση και μόνο...

Αφού έχετε τόσα παράπονα και τόσες διαφορές από το κόμμα που σας ανέδειξε πολιτικά και σας έκανε βουλευτή και σας έδωσε (δημόσιο) λόγο και εικόνα (σε σημείο που να ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ το κόμμα, την κυβέρνηση και τους υπουργούς της σε τακτική βάση) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ;;;;; ΟΧΙ να ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ γιατί έτσι θα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τις ψήφους των ανθρώπων που σας ψήφισαν ως φορέα των ιδεών και του προγράμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΣΤΕ;;;;; Θα είναι και δίκαιο και θεμιτό και πάνω από όλα ΑΝΔΡΙΚΙΟ να βάλετε τα προσωπικά πιστεύω σας πάνω από την όποια "κομματική γραμμή". Αν δεν το κάνετε απλά είστε και υπόλογος της διαρκούς "μουρμούρας" (κάποιοι μπορούν να την αναφέρουν και ως "προδοσία") και μπορεί να εκλαμβάνεστε ως πιθανός "ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" και "ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ".

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΥΓ. Και συγχαρητήρια για τα... συγχαρητήρια από τους "δεν ανήκω στον χώρο της ΝΔ".

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κε Τατούλη!! Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία πέρα του ότι απέδειξε με τις πολιτικές πρακτικές της όλη την πενταετία που πέρασε ότι είναι ένα κόμα ελιτίστικο, έχασε και το τρένο για την Ιστορία αφού έλαβε λευκή επιταγή από τον Ελληνικό λαό και δεν μπόρεσε να την εξαργυρώσει.
Νομίζω ότι οι εκλογές όποτε και να γίνουν θα της επιφυλάξουν μια δυσάρεστη έκπληξη...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη
συμφωνώ και επαυξάνω με τις τοποθετήσεις σας...
Λυπάμαι για το "κώμμα" σας που σε όλο αυτό το ντόρο και τη θύελλα των τελευταίων δηλώσεών σας αντέδρασε με την επινόηση να δεσμέυσει τις αδρανείς καταθέσεις των πολιτών ,για τη δήθεν ενίσχυση του ταμείου κατά της φτώχειας.Θα περισσεύσουν λεφτά από τους νεόπλουτους -κοτερούχους υπουργούς της!!!
Λυπάμαι και θλίβομαι από την αδράνεια κάποιων υγειών στοιχείων του κόμματος,που δεν παίρνουν ευθείες αποστάσεις από τα τεκτενόμενα.
Άλλωστε ο αντάρτης δεν πρέπει να φαίνεται ,αλλά και να είναι.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Συγχωρήστε μου τον πειρασμό να απαντήσω σε ΜΟΝΟ δυο προκλητικά σχόλια, το ένα μάλιστα από πρώην συνάδελφο.

@Αρης Δαβαράκης 3 Σεπτέμβριος 2008 7:58 μμ

Αγαπητέ "Αρούλη", ως πρώης συνάδελφος σου στη Δορυλαίου 10-12, πριν 20 χρόνια, πρέπει να σου πω ότι από τον καιρό εκείνο που έκανες εκπομπές από το studio1 (on-air) καθήμενος προ της πράσινης τσόχας, από την πλευρά της πόρτας του "ψυγείου", μπροστά σε ένα AKG414 με το τηλέφωνο αγκαλιά, από τότε, οι περισσότεροι σε θεωρούσαμε "δόκτορα παπαρολόγο" και τις "επί πολιτικής" απόψεις σου, αστείες και εκτός θέματος. Προς το παρόν, δεν βγάζω άλλα στη φόρα.

Αρη, γιατί δεν περιορίζεσαι σε αυτά που μπορείς να κάνεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά; Είναι πολλά!

@jordan

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζετε κάθε τόσο με την κυβέρνηση που τυχαίνει να είναι το κόμμα που σας ανέδειξε και που εκπροσωπείτε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
1. το κόμμα ΔΕΝ είναι η κυβέρνηση, αν και η κυβέρνηση προέρχεται από το κόμμα.
2. Τον βουλευτή τον αναδεικνύει και νομιμοποιεί τη εξουσία του ο ψηφοφόρος και ΜΟΝΟΝ αυτόν εκπροσωπεί, όχι το κόμμα.
3. ΤΑ κόμματα ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου, μόνο οι Πολίτες έχουν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχαν ούτε νομιμοποίηση ούτε λόγο θεσμοθέτησης μια σειρά διαδικασίες ή δικαιώματα όπως η ανεξαρτητοποίηση. Επίσης δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η συνταγματικά κατοχυρωμένη αλλά και προστατευμένη από τον κανονισμό της βουλής, κατά συνείδηση ψήφος.
Κυρίως όμως, οι εκλογές στις μονοεδρικές περιφέρειες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το... λότο.

Από την στιγμή της εκλογής του και μετά ο Βουλευτής αντιπροσωπεύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιφέρειά του. Ετσι είναι στις δημοκρατίες. Ας μάθουμε επιτέλους λίγη Δημοκρατία σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Στις "δημοκρατίες" με καραμανλήδες και ρουσόπουλάδες βέβαια είναι όλα αλλιώς.

Είναι σαν τον τρελό του χωριού, αυτόν που «πάει στις κηδείες και γελάει, στα γεννητούρια πάει και κλαίει, κι όλα ανάποδα τα λέει, κι όλα ανάποδα τα λέει».

Σα το ρουσόπουλο...

ενας παλιοblooper
(του εξωτερικού).

Ανώνυμος είπε...

Αφού διαφωνείς και δεν σου αρέσουν όσα συμβαίνουν στο κόμμα γιατί δεν φεύγεις;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τατουλη εκφραζετε ολους εμας που στηριξαμε και ψηφισαμε την ΝΔ
και βλεπουμε δυστυχως οτι τιποτα δεν εχει αλλαξει απο την εποχη του ΠΑΣΟΚ.βρωμα και ασυδοσια παντου!
κριμα για ολους εμας που θελαμε να δουμε την χωρα μας να παει μπροστα.
αλλα με αυτην την νοοτροπια ομως δεν εχουμε κανει ουτε ενα βημα.
τελικα οπως λεει και ο λαος " τον αραπη κι αν τον πλυνεις το σαπουνι σου χαλας".δυστυχως η πλειοψηφια των βουλευτων μας ενδιαφερεται μονο για την καρεκλα και τις οποιες "προμηθειες" μπορεσει να καταναλωσει.
υπαρχουν στιγμες που με κανουν να ντρεπομαι για την καταγωγη μου.
το ξερετε οτι η λεξη ελληνας πλεον ειναι συννονυμη με την διαφθορα στο εξωετρικο! ! !
για μενα δυστυχως η ελπιδα εσβησε οριστικα.
αυτο που σκεφτομαι συχνα ειναι η φυγη προς μια αλλη χωρα,γιατι η ΔΙΚΗ μου χωρα δεν εχει να μου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ !!!
καλη σας μερα

Γιαννης Κουρπαλιδης είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη μολονότι δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που ανήκετε και υπηρετείτε με βρίσκετε σύμφωνο σε πολλά από αυτά που διατυπώνετε.
Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Κε Τατούλη.

Εγω ως νέος ανθρωπος θα είχα πολλά να πω και για το κόμμα της Ν.Δ. και για το κόμμα του "αγιοποιημένου" ΠΑΣΟΚ...θα περιορίσω όμως τον λόγο μου...
Ποτέ κανείς δεν έκανε τίποτα για μένα αλλά και για το κοντινό μου περιβάλλον.Και όταν λέω να έκανε εννοώ να με ευνόησε σε σχέση με άλλους.Αυτοί που έχουν την πίτα και το μαχαίρι....πάντα θα είναι οι ίδιοι..είτε λέγονται Πράσινοι είτε Μπλέ.

Ως πρός τα σχολιά σας τωρα...
Είμαι ακράδαντα πεπεισμένος πως αν είχατε λάβει κάποιο αξίωμα στην τωρινή κυβέρνηση δεν θα είχατε την παραμικρή ενόχληση για τα τεκτενώμενα...ή μπορεί να είχατε αλλά δεν θα βγάζατε αχνα...
Η δημοσιογράφος για την οποία παραθέσατε τις απόψεις σας ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ υπάλληλος.Με την ίδια λογική αν ήταν σε κάποια αλλη ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία θα ήταν και αυτό αξιο κριτικής μιας και θα μπορουσε να ευνοηθεί πχ με μια υποτιθέμενη επιδότηση απο το οποιοδήποτε κονδύλι.Ας ηρεμήσουμε λοιπόν κάπως και να μην ψάχνουμε για ψείρες σε αχυρα αν πρώτα δεν κοιταξουμε αν κουβαλαμε καμια εμεις...

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας διαβάσει όλα τα πιο πάνω σχόλια (επειδή ειλικρινά με ενδιαφέρει αυτό που δημιουργείτε μέσα από τον ΠΤ) επανέρχομαι με άλλο ένα σχόλιο. Φαίνεται ότι υπάρχουν 2 τρόποι να ερμηνεύσει κανείς στο μυαλό του αυτά που διακηρύσσει ο ΠΤ. Ο ένας είναι να δει τα πράγματα με τον κλασικό τρόπο που σκεφτόμαστε τόσα χρόνια. Πονηρά. Γιατί ο Τατούλης που λέει αυτά τώρα δεν έκανε αυτό τότε (υποσυνείδητα έχουμε ότι πάει να μας πιάσει κορόιδο). Γιατί ο Τατούλης δεν παραιτείτε; Γιατί ο Τατούλης δεν καταψηφίζει; Η πονηράδα είναι αυτή που μέχρι σήμερα έχτισε την κοινωνία που τώρα βλέπεται. Ο άλλος τρόπος να δούμε τα πράγματα είναι θετικά. Δηλαδή όχι προς τα πίσω αλλά προς τα μπροστά. Συμφωνούμε ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν για γνώμη τη γνώμη των ψηφοφόρων τους η οποία μπορεί και να μη συμπίπτει με της κυβέρνησης; Συμφωνούμε ότι ο τόπος πλέον πρέπει να έχει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς; Συμφωνούμε ότι ο τόπος πρέπει να έχει πλέον μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ανηθικότητας; Συμφωνούμε ότι όταν μία κυβέρνηση δανείζεται υπέρογκα ποσά στο όνομα το δικό μας και των εγγονιών μας χαρακτηρίζεται ως άχρηστη για τον τόπο; Συμφωνούμε ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας; Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά τον ΠΤ απλά πέφτουν θύματα της ψυχοσύνθεσής μας σα λαός που έχει βάση την πονηριά. Όταν κάποιος θα ρωτήσει τον ΠΤ «γιατί ρε ΠΤ δεν τα έλεγες τότε;» στο μυαλό του έχει ότι αν ό ίδιος του ήταν τότε στη θέση του ΠΤ δεν θα τα έλεγε γιατί θα κοίταγε το συμφέρον του. Είμαι σίγουρος ότι σε όλα τα παραπάνω συμφωνούν και αυτοί απλά δε φτάνουν να σκεφτούν μέχρι εκεί γιατί τους φρενάρει η πονηριά τους.
Δεν ξέρω αν έπρεπε στην Ελλάδα να έχουν καταψηφισθεί 32 νομοσχέδια, αλλά δεν προβληματίζει όσους υποστηρίζουν τη άποψη ότι οι βουλευτές πρέπει να «περνάνε» ότι λέει η κυβέρνηση, ότι στη βουλή μας δεν έχει καταψηφισθεί ποτέ ούτε ένα νομοσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Έχω όλη την καλή διάθεση να σας πιστέψω κύριε Τατούλη αλλά όντας απογοητευμένος από όλα τα κόμματα και βλέποντας πως στην Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει και πως κανείς δεν τιμωρείται, σας ρωτώ τα εξής:

-Γιατί όλα γίνονται για τα λεφτά;
-Γεννημένοι παράνομοι γεννήθηκαν οι περισσότεροι από τους 300 και εμπλέκονται σε τόσα σκάνδαλα;

-Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη και την καθημερινότητά του;
-Γιατί η εξουσία σας κάνει τόσο αλαζόνες;
-Γιατί ξεχνάτε αρκετοί από εσάς από που ξεκινήσατε και δεν βλέπετε που καταλήξατε;
-Γιατί εξοργίζετε τον κόσμο;
-Και τέλος, γιατί έχουμε πέσει τόσο χαμηλά ως λαός;

Ένα γνωμικό λέει πως "όταν βρεθούν πολλοί να μιλούν για ηθική, τότε δεν υπάρχει ηθική. Γιατί οι υγιείς ποτέ δεν μιλούν για την υγεία τους".

Δέκα χρόνια έχω να ψηφίσω κύριε Τατούλη και είμαι 34 χρονών. Και θα συνεχίσω να μην ψηφίζω. Γιατί εσείς και οι πριν από εσάς αλλά και αυτοί που "ετοιμάζετε" για μετά από εσάς, καταδικάσατε σε θάνατο την Ελλάδα. Οπότε, ο καθένας πορεύεται μόνος του πλέον, αγωνιζόμενος για την επιβίωση. Αυτή τη...Δημοκρατία, σας την χαρίζω!

Δημήτρης Μητρόπουλος
Καραίσκου 123 - Πειραιάς

George Ghines είπε...

Σταματηστε σας παρακαλω να παρομοιαζετε την Ελλαδα με Αφρικανικες χωρες. Τι σας κανει να πιστευετε οτι εισαστε καλλιτεροι απο πολιτες Αφρικανικων χωρων;

Γιωργος Γκινης
(με βρισκετε στο facebook ως George Ghines)

Πέτρος Τατούλης είπε...

Φίλε Ανώνυμε,

δε θα σταθώ πουθενά αλλού, διότι σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τις θέσεις σου για τη ζωή. Η δημοσιογράφος στην οποία αναφέρθηκα είναι ΕΚΔΟΤΡΙΑ (όχι απλώς δημοσιογράφος) και ο σύζυγός της εισηγητής του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ , αυτή είναι η ουσία της παρέμβασής μου. άλλωστε, δεν καταφέρθηκα εναντίον της, ούτε θα ζητούσα ποτέ τη δική της αποχώρηση από το επάγγελμα που υπηρετεί με τόση επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καιρος να ξεκαθαρισει το τοπιο απο τα τρωκτικα και τα λαμογια. Εκεινα εξαλλου εριξαν την κυβερνηση Σημιτη. Οι φωνες για πολιτικη αξιοπρεπεια πρεπει να ακουγονται προσεκτικα και οποιοι επιχειρουν να τις σιγασουν ας βρουνε αλλα θεματα να ασχοληθουν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, δε πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι των αφρικανικών πολιτών, αλλά ότι έχουμε καλύτερη δημοκρατία από τα αφρικανικά πολιτεύματα (υπερασπίζομαι τον εαυτό μου που το χρησημοποίησα στο πρώτο post μου). Αν πάλι δημιουργεί λάθος εντυπώσεις, ζητώ συγνώμη.

Unknown είπε...


"ούτε θα ζητούσα ποτέ τη δική της αποχώρηση από το επάγγελμα που υπηρετεί με τόση επιτυχία."


Ας λένε για μας ότι θέλουν, είμαστε ξεχωριστοί φίλτατε. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί έχουμε ασυναγώνιστο χιούμορ!

"με τόση επιτυχία"!
Νά'σαι πάντα καλά, ακόμα γελάω!

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να ρωτησω κατι κ.Τατουλη
Αυτο το ανταρτικο το εγκρινουν και οι ψηφοφοροι σας?
Τους εχετε ρωτησει?
Εισαστε βουλευτης της κυβερνησης που ψηφισαν ή της αντιπολιτευσης??
Μήπως ολα γινοντε για να βολευτειτε σε μια καρεκλα κ.Τατουλη??
Μονο αυτο δειχνει η σταση σας σε μενα.
Οτι θα θελατε μια καρεκλα και απο την στιγμη που δεν την εχετε κανετε πολεμο εκμεταλλευομενος την οριακη πλεοψηφια.
Τι αλλο να πο κ.Τατουλη παρα μονο
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δύο μόνο παρατηρήσεις έχω να κάνω και μία προτροπή:

1)Στην πρώτη σελίδα του site σας έχετε στις φωτογραφίες δύο μαζί με τον καταδικασθέντα πρώην μητροπολίτη Αττικής. Καλά, από όλο το παπαδαριό με το οποίο (σίγουρα) έχετε βγάλει φωτογραφίες αυτόν βρήκατε να επιλέξετε και ακόμη χειρότερα να διατηρείτε. Να υποθέσω (και να ευχηθώ) να πρόκειται απλώς για παράλειψη...

2)Όλα αυτά (τα σωστά) που αναφέρετε στο ανωτέρω άρθρο σας μόνο ως χαριτωμένα μου ακούγονται... Και εξηγούμαι: για όσο διάστημα υπήρξατε (υφ)υπουργός δεν ίσχυαν;;; Την ιστορία του Ρουσσόπουλου, του Βουλγαράκη και της Ντόρας (αλλά πολύ περισσότερο της οικογένειάς της) δεν τη γνωρίζατε;;; Γιατί τώρα οι καταγγελίες σας. Πολύ όψιμες και γι αυτό υστερόβουλες απλώς θα τις χαρακτήριζα...

Και για το τέλος η προτροπή (αν μου επιτρέπεται βεβαίως να δίνω τέτοιες...): παραιτηθείτε από βουλευτής αλλά και από πολιτευτής κάνοντας μία ξεκάθαρη και αντρίκεια δήλωση ότι "με τα λαμόγια εγώ δε θέλω ούτε και έχω σχέση". Τότε και μόνο τότε θα αποδείξετε ότι εννοείτε αυτά που δηλώνετε και ότι δεν εκφράζετε πικρίες ή (πολιτικούς) εκβιασμούς... Για όσο διάστημα θα παραμένετε (έστω διαφωνώντας κι επικρίνοντας) βουλευτής εισπράττοντας τη βουλευτική αποζημίωση, επιτρέψτε μου όλα τα λεγόμενα και γραφόμενά σας να τα κρίνω απλώς γραφικά...
Α, η κλασσική ελληνική ταινία με το Μαυρογυαλούρο είναι πολύ διδακτική (κυρίως στο τέλος της)...

Αδράστεια είπε...

Ένα πραγματικά όμορφο κείμενο, οφείλω να πω. Εάν και δεν έχω ριζωμένη την πολιτική μέσα μου (άσχημα παραδείγματα), θα συμφωνήσω με τον Elevoros. Όταν κάποιος λάβει θέση εξουσίας, καταπιεσμένες ανάγκες και επιθυμίες βρίσκουν δρόμο προς την επιφάνεια...

...κι αν ο άνθρωπος δεν έχει αρετή & αυτοσυγκράτηση, ένα τέρας απελευθερώνεται.

Ανώνυμος είπε...

το πιο καλό το είπε κάποτε ο Χαρρυ Κλυν.
η Ελλάδα είναι η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους....! ! !
αλλα και εκει τουλαχιστον μιλανε με τα οπλα οταν χανονται τα κεκτημενα τους...
εδω απλα αυτοευνοχιζομαστε

Ανώνυμος είπε...

Ωχ!

Τώρα θα προχωρήσουμε προς μία δομική μεταβολή της Ελληνικής πολιτικοκοινωνικής Πραγματικότητας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη:
Μπαίνω για πρώτη φορά στο ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να σας πω ότι γενικώς δεν ήμουν σύμφωνος με τις παρεμβάσεις που κάνατε κατά καιρούς. Όχι για λόγους ουσίας φυσικά, αλλά για λόγους κυρίως κομματικής πειθαρχίας. Όμως τα τελευταία γεγονότα απομυθοποίησης της κυβέρνησης, υποχρεώνουν όλους εκείνους που ενδιαφέρονται πραγματικά για το κόμμα και κατ' επέκταση για τη χώρα, να εκφράζουν με τρόπο αποτελεσματικό τις διαφωνίες τους.
1. Πριν από αρκετά χρόνια (το 1997 συγκεκριμένα) συμμετείχα σε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τον Καραμανλή να γίνει αρχηγός. Με αποκορύφωμα την συνάντηση που είχαμε ως εκπρόσωποι της ΔΑΠ Πατρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 1997. Λίγες μόνο μέρες πριν το συνέδριο. Του εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την πεποίθησή μας ότι στο πρόσωπό του βλέπουμε τον πρωθυπουργό που θα αλλάξει τη χώρα προς το καλύτερο. Αυτά για την ιστορία.
2. Από το σύνθημα: "Ήρθε η ώρα του Καραμανλή" προχωρήσαμε στη δήλωση "Σεμνά και ταπεινά" και δυστυχώς καταλήξαμε στα "ομόλογα", τους "Ζαχόπουλους", στα "ηθικά ασυμβίβαστα", στις προκλητικές δηλώσεις Υπουργών περί προσωπικής οικονομικής ευμάρειας, στις παλινωδίες των νέων φορολογικών μέτρων.... Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη της την ηθική γενικώς.
3. Δοκιμάσαμε σε πέντε χρόνια αρκετούς υπουργούς. Αυτοί προσπάθησαν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα ύπαρξης του φακελακίου στα νοσοκομεία, για το συνδυασμό life style και διακυβέρνησης και εσχάτως για την οικονομική εξαθλίωση των ελεύθερων επαγγελματιών και την υποταγή άνευ όρων στις ορέξεις των Η.Π.Α. (βλέπε Ντόρα). Η συγκεκριμένη κυρία καθώς και η οικογένειά της έχουν δείξει δείγματα γραφής εδώ και πολλά χρόνια. Απορώ για τα σχόλιά σας και την έκπληξή σας!!!
4. Η κομματική πειθαρχία είναι ίσως από τις πλέον παρεξηγημένες έννοιες. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη ενός κόμματος φυσικά και θα πρέπει να είναι ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους. Έχω όμως την εντύπωση ότι οι όποιες διαφωνίες καλό είναι να εκφράζονται εντός των κομματικών οργάνων και όχι σε κανάλια, ραδιόφωνα και σε όλο το κακό συναπάντημα του σύγχρονου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι και δείγμα σωστής λειτουργίας κυβέρνησης και κόμματος. Εκτός και αν ο στόχος δεν είναι η καλή λειτουργία του κόμματος, αλλά η προσωπική προβολή. Οπότε τραυματίζεται η όποια καλή πρόθεση του διαφωνούντος.
Εν τέλει, πιστεύω ότι φωνές σαν τη δική σας είναι απαραίτητες. Υπάρχει ένα ελάχιστο περιθώριο αναστροφής του κατήφορου που έχει πάρει η κυβέρνηση. Χρειάζεται όμως εκ νέου επιλογή συνεργατών. Συνεργατών που έχουν δουλέψει για την παράταξη, που προέρχονται από τη φοιτητική οργάνωση της ΔΑΠ, που δεν επιζητούν προσωπική προβολή, που δεν έχουν νοοτροπία "πάρτυ και life style" (δεν είναι όλοι οι ΔΑΠίτες κύριε Παπαχελά partόπληκτοι), που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους του φίλους που επιμένουν ότι όποιος διαφωνεί πρέπει να φεύγει: Σκεφθείτε λοιπόν ότι εάν π.χ. σε κάθε 'κακό' νομοσχέδιο όσοι διαφωνούν απλώς παραιτούνται τότε θα μείνουν μόνον όσοι υποστηρίζουν το ΄κακό΄ αυτό νομοσχέδιο, δηλαδή οι παραιτήσεις των διαφωνούντων εξυπηρετούν πολλές φορές τα άνομα συμφέροντα κάποιων μή παραιτουμένων. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να επιμένουμε στις απόψεις μας με διάλογο μέσα στον χώρο μας και να μην τα παρατάμε είτε είμαστε σε έναν απλό σύλλογο είτε σε μία κομματική οργάνωση. Διαφορετικά θα είμαστε πάντα η παθητική σιωπηλή πλειοψηφία.
κ. Τατούλη μπράβο για την αγωνιστικότητα και το ήθος σας.
δ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.... Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΟΝΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ..ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ..
ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΜΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΝΤΩΣ:) ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΩ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.. ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΜΠΠΙΙΙΙΙΠ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ :)

Μιχάλης Ρ. είπε...

Αγαπητέ Πέτρο μπράβο που διατυπώνεις ελεύθερο δημοκρατικό λόγο έξω από τις λογικές του "βοσκού στο μαντρί" κ.Τραγάκη. Τελικά ποιά είναι η λύση; μήπως ήλθε η ώρα για κάτι άλλο; Πόσοι Βουλευτές έιναι χωρίς εργασιακή εμπειρία; Το φτωχόπαιδο της Καισαριανής, απόφοιτος Λυκείου και από τύχη, όντας Υπουργός, φοιτητής στο Ανοικτό Πνεπιστήμιο, πώς πλούτησε ξαφνικά;Ο ανεπάγγελτος Υπ. Ναυτιλίας πως απέκτησε το πολλών χιλιάδων € σκάφος όταν πλήρωνε δίδακτρα στο Κολλέγιο Αθηνών;Μήπως έχουν δωροθέτες;Τελικά η ΝΔ είναι "μουλωχτά και φωναχτά". Δώσε λίστα ενεπάγγελτων Βουλευτών, να μάθει ο κόσμος τι ψηφίζει.

Ανώνυμος είπε...

Την έχεις ψωνίσει μεθύστακα... Πώς και δεν είσαι υπουργός;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΣΑΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΡΙΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΙΘΟ? ΑΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ. ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΝ.

Σάββας Σπάλας

Unknown είπε...

Πιστεύω πως η παρέμβαση σας ήταν χρήσιμη. Πρέπει όμως να παρέμβετε δυναμικά, για να σταματήσει η φοροεπιδρομή που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση με τα τεκμήρια και το αφορολόγητο.
Για εμάς που ψηφίσαμε την ΝΔ η απογοήτευση πλέον είναι καθολική, αφού απέτυχε πλήρως να βελτιώσει τα πράγματα στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΈΡΩΤΗΜΑΤΑ
1. Οταν ο κος Τατούλης μετείχε στη κυβέρνηση δεν ήξερε οτι η κα Ζαχαρέα είναι σύζυγος του κου Ρουσόπουλου;
2. Πιστεύει ο κος Τατούλης οτι ψησίσαμε Τατούλη και δευτερευόντως Καραμανλή ή αντιστρόφως;
3. Πιστεύει οτι μία κυβέρνηση μπορεί να είναι όμηρος ενός τεως υφυπουργού;

ΣΧΟΛΙΟ
Την εποχή κυβερνήσεως Μητσοτάκη αυτοί που διαφωνούσαν πραγματικά (Σαμαράς, Γεροντόπουλος, Στεφανόπουλος κλπ) παραιτήθηκαν απο την βουλευτική ιδιότητα και αποχώρησαν απο την ΝΔ. Αντιθέτως αυτός που ασκούσε διατεταγμένη υπηρεσία έμεινε και ανέτρεψε την κυβέρνηση του 48% όταν του ζητήθηκε απο την διαπλοκή.

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα σε αυτη τη χωρα ειναι η δικαιοσυνη. Ποτε κανεις απο τους πολιτικους μας δεν πηγε φυλακη. Το ξερουν καλα αυτο ... και τα λογια συνεχιζονται. Απομπομπες, ανακρισεις ερευνες... και ολοι εξω. Τι παραδειγμα να δωσουν στο λαο μας οταν οι κλεφτες των εκατομυριων ειναι αδεσποτοι;
Χορτασαμε απο λογια, σπαταλες και διαφθορα. Πασοκ και δεξια τα ιδια ειναι.
Ψησισαμε πολιτικους αλλα δυστυχως οχι ανθρωπους.....

Με σεβασμο ...

Ενεργός Πολίτης των Μεσογείων Αττικής είπε...

Τα μονοπάτια της αυτοκάθαρσης της πολιτικής...αναζητούν πολλαπλούς μιμητές και αποδέκτες

Αυτό το τίτλο διάλεξα για την ανάρτηση στο Blog ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ http://www.medicitizen.blogspot.com/

Ηχηρό και πέρα για πέρα καθαρό το κείμενο που ακολουθεί που είτε ως απόσπασμα το διαβάσετε, είτε στην πλήρη του μορφή, ένα είναι το συμπέρασμα. Όταν ένας πολιτικός παρακολουθεί τα μηνύματα της κοινωνίας και τα αναλύει στην απλή γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν, τότε εισπράττει την καθολική αναγνώριση της βαρύτητας όσων λέει και κυρίως μετατρέπεται σε ισχυρό πομπό που ξεπερνάει τα κομματικά εσκαμμένα, αγγίζοντας πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.
Ο Ενεργός Πολίτης Μεσογείων Αττικής, αναδημοσιεύει το κείμενο προβληματισμού του Blogger Π. Τατούλη και ευχόμαστε η πολιτική σκηνή να μας δίνει πιο συχνά κείμενα αυτοκάθαρσης...

Χαιρετισμούς

Κ. Ρίπης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πετρο προχωρα χωρίς κομματικούς περιορισμούς να λες αλήθειες....
Από τους 300 πόσοι έχουν τις ίδιες απόψεις ανεξαρτήτως κόμματος???

Paul είπε...

Συγνώμη κ.Τατούλη όλα αυτά τα ωραία και "βαριά φιλοσοφικά"γιατί τα γράφετε στο blog σας;
Υποθέτω για να τα ακούτε εσείς και μόνο εσείς.Γιατί από τότε που χάσατε την εξουσία δεν μπορείτε, όχι μόνο εσείς αλλά και άλλοι από τα άλλα κόμματα, να καταλάβετε ότι δεν είναι δουλειά στο δημόσιο μόνιμη.Είναι προσωρινή και συνεχής κρινόμενη.Ετσι τώρα που πρέπει να σας θυμόμαστε εσάς και όλους τους άλλους γιατί δεν έχουν γραφείο με ιδιαίτερο για ρουσφέτια, λέτε κι εσείς όλα αυτά τα ωραία.
Και ας σταματήσει αυτή η καραμέλα με το εξωτερικό, γιατί όλοι έχουμε πάει και ζήσει λίγο ή πολύ.Εκεί δεν υπάρχουν μόνο θεσμοί νόμοι και υπουργοί με συνείδηση αλλά και πολίτες που έχουν αρχές , ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ειδώ πολίτες.Αυτοί που έχουν άκρες για ρουσφέτια και αυτοί που ψάχνουν για να τις βρούν.
Μεγάλη συζήτηση, μην σας κουράζω ή μάλλον τον γραμματέα σας που θα διαβάζει όλα αυτά, αν κάτι δεν σας αρέσει ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να πράξετε και όχι να μιλάτε.Τότε ίσως να μείνετε στην ιστορία αυτού του τόπου.Παραιτηθείτε και καταγγείλετε ότι ξέρετε για τους πάντες.
Τώρα τα πολλά λόγια είναι ωραία γι αυτούς που βλέπουν τα κανάλια στις 20:00 και πιστεύουν ότι εσείς κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.Που να φανταστούν ότι εσείς την στηρίζεται περισσότερο απ΄όλους και θα φύγετε τελευταίος απ΄αυτήν.
Η ψήφος μου πήγε στην Ν.Δ γιατί πίστεψα στον Κ.Καραμανλή ότι θα διώξει τα λαμόγια του Πασόκ και θα πάρει τολμηρές αποφάσεις για πολλά ζητήματα.Που να το φανταστώ ότι θα γίνει η Ν.Δ κακό αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε υπουργέ,

Πρίν απ' όλα θα ήθελα να σας συστηθώ ως ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα νομίζει ότι ανήκει στον υγειή πυρήνα της ΝΔ, που μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες της παράταξης.. και ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση εξάρτησης με το κόμμα της ΝΔ, το δημόσιο τομέα ή πολιτικά γραφεία βουλευτών. Αυτό το τελευταίο το διευκρινίζω για να μην θεωρηθεί - από όποιον κακοπροαίρετο - ότι κάποια σχέση εξάρτησης υπαγορεύει όσα θα γράψω παρακάτω. Όπως ίσως θα μαντέψατε, δε θα σας είμαι ευχάριστος, αν και ειλικρινώς σας συμπαθώ πολύ..

Όλοι όσοι ψηφίσαμε αυτό το κόμμα και είμαστε σκεπτόμενοι, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης είναι λογικό να βρίσκουμε κάποιες πτυχές της πολιτικής της ΝΔ με τις οποίες διαφωνούμε, να επισημαίνουμε πολιτικές που θα θέλαμε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, να είχαν μεγαλύτερη ένταση κ.λ.π. Και θεωρώ αναμφίβολα ότι έχει νόημα να εξωτερικεύουμε (με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας..) τέτοιες σκέψεις, αφού με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε στο να επισπεύδονται πολιτικές, να ματαιώνονται άλλες κ.λ.π. Αυτό ισχύει αναντίλεκτα για τον καθένα και πολύ περισσότερο για σας που είστε εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού. Όμως, αγαπητέ κ. Τατούλη, θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι οι δικές σας τοποθετήσεις απέχουν πολύ από το να προτείνουν διαφορετικές πολιτικές θέσεις, να ζητούν να επισπευσθούν συγκεκριμένες και προαναγγελθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες κ.λ.π.

Ενδεικτικά, πρίν συνεχίσω, παραθέτω τρία αποσπάσματα από τις αναρτήσεις σας:

«...ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας (στο οποίο έχουν ανατεθεί θώκοι και εξουσίες) έκανε πίσω μπροστά στις δεσμεύσεις που είχαμε όλοι αναλάβει στις αρχές του 2004, είτε λόγω διανοητικής/ διαχειριστικής ανεπάρκειας είτε προς εξυπηρέτηση ίδιων οφελών»

«Άλλωστε, κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος είναι εκείνος που για να προστατεύσει και το δικό του όνομα και εκείνο της συζύγου του πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή»

«Να βρούμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους λίγους εκείνους που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα - πού αλλού - στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους (πολλοί είμαστε εκείνοι που τους θυμόμαστε επαίτες μιας όποιας θεσούλας)! Να βρούμε την τόλμη να αντικρούσουμε όσους δε διστάζουν να κάνουν συνένοχο ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προκλητική στάση ζωής τους!**** Να βρούμε την τόλμη να μιλήσουμε με ξεκάθαρα λόγια για αυτούς που πορεύονται στον δημόσιο βίο με μόνη περγαμηνή την δράση τους στα κόμματα και στις κομματικές νεολαίες, τις στενές σχέσεις με υπουργούς, δίχως μισό ένσημο και με λιγοστές σπουδές περιφέρονται ως καταξιωμένοι τεχνοκράτες!» (Φωτογραφίζοντας τον κ. Βουλγαράκη μέσω της αναφοράς σας σε ραδιοφωνική εκπομπή, για την οποία γίνεται λόγος στη σημείωση ****)

Οι παρεμβάσεις σας λοιπόν – επανέρχομαι μετά την παράθεση των τριών αποσπασμάτων, σε αυτό που έγραψα παραπάνω – απέχουν πολύ από το προτείνουν πολιτικές θέσεις και να αντικρούουν άλλες και θυμίζουν περισσότερο ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το ότι με βεβαιότητα (που θα ζήλευε ακόμα και ο κ. Καρχιμάκης) αποδίδεται όσα δεν έκανε το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ή σε διανοητική ανεπάρκεια ή σε προσωπική ιδιοτέλεια; Δεν μπορέσατε αλήθεια να υποθέσετε καμιά άλλη δυνατή εξήγηση; Ακόμα, πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τους αστήριχτους υπαινιγμούς σας για το επίπεδο ζωής του ζεύγους Ρουσόπουλου-Ζαχαρέα και την ειρωνική αναφορά σας στην επιτυχία της Μάρας που χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο επίπεδο ζωής; Γνωρίζετε κάτι και δεν μας το λέτε ή απλά πετάτε λάσπη, ώστε να πλήξετε ένα στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για τους δικούς σας (ιδιοτελείς) λόγους; Επιπλέον, αν δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος τις ύβρεις που εμμέσως απευθύνατε πρός τον Βουλγαράκη; Και εντελώς πληροφοριακά, μπορεί ο υπουργός να είχε δράση στα κόμματα και στις κομματικές νεολαίες (όπως γράφετε) και να έχει πολυτελή ζωή, αλλά σίγουρα ούτε φτωχός ήταν ποτέ, ούτε έχει λιγοστές σπουδές (όπως γράφετε). Πιο συγκεκριμένα, προέρχεται από αρκετά πλούσια οικογένεια της Κρήτης και έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νομικά στη Νομική σχολή της Αθήνας, ενώ είναι και Διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αλήθεια κύριε υπουργέ, πέραν μιας προφανούς (αλλά και αφελούς!!) εξήγησης ότι ίσως με λαικιστικά ελατήρια προσπαθείτε στρεφόμενος κατά πάντων να αθροίσετε τις ψήφους των δυσαρεστημένων Νεοδημοκρατών αλλά και όποιων άλλων, μήπως υπάρχει και κάποια άλλη πιο πειστική εξήγηση για όλα αυτά; Γιατί τόσο μένος εναντίον του κόμματος που σας στήριξε για να εκλεγείτε βουλευτής και εναντίον του ανθρώπου που σας έκανε υπουργό; Θα μπορούσα να εικάσω διάφορα, αλλά δεν θα το ήθελα. Μήπως θα θέλατε να μας εξηγήσετε εσείς; Γνωρίζω το ήθος σας και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα γράψετε ένα απαντητικό σχόλιο για όλα αυτά.

Με εκτίμηση.

Υ.Γ: Επειδή από ορισμένους μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικά η ανωνυμία μου.. θέλω να ξεκαθαρίσω πως αν δεν ήταν απαραίτητο - εξαιτίας της φύσης της δουλειάς μου (στον ιδιωτικό τομέα) - να μην τοποθετούμαι πολιτικά δημόσια, θα υπέγραφα ευχαρίστως το παραπάνω σχόλιο.

Agis είπε...

Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό κείμενο και την γενναιότητα των θέσεων.
Πώς θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σου Πέτρο Τατούλη, είναι πολιτικός κεραυνός και το ξέρεις. Οσοι δεν το έχουν καταλάβει ήδη, θα το δουν γρήγορα. Επειδή το έχεις σκεφτεί καλά, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1. Εχεις τις αγνότερες προθέσεις και μιλάς από καρδιάς.

2. Προσδοκείς προσωπικό όφελος, όχι βέβαια από αυτή την κυβέρνηση, με την οποία κόβεις τις γέφυρες, εκτός κι αν σε στηρίξουν μαζικά συνάδελφοί σου (πράγμα μάλλον απίθανο).

Ομως και στις δύο περιπτώσεις για εμάς τους πολίτες το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Επιτέλους κάποιος βουλευτής βγαίνει και λέει (μερικά) πράγματα με το όνομά τους. Επιτέλους!

Ανακατεύεις την τράπουλα με έναν ωραίο τρόπο που μόνο καλό μπορεί να φέρει για το σύνολο. Παίξε τα χαρτιά σου δυνατά. Μην κάνεις σε κανέναν τη χάρη να παραιτηθείς.

Βάση του συντάγματος (ναι αυτού του χαρτιού που ξεχνάμε) εκπροσωπείς τους ψηφοφόρους σου κι όχι το κόμμα. Το κόμμα το εκπροσώπησες όταν ήσουν στον υπουργικό θώκο.

Κατάφερες να έχεις την ακούσια... υποστήριξη ακόμη κι αυτών που σε βρίζουν γιατί η νοημοσύνη τους δεν φτάνει για να καταλάβουν γιατί σωπαίνει ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος δηλώνει "ουδέν σχόλιο". Νομίζουν ότι είναι μόνο η ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή. Ο,τι και να κάνουν, σε αυτόν το γύρο έχεις φλος ρουαγιάλ!

Respect!

Ανώνυμος είπε...

κυριε τατουλη την καλησπερα μου!
χαιρομαι πραγματικα που υπαρχουν τετοιες φωνες στην πολιτικη!!!
ομως θελω να ρωτησω κατι!
-αν εισασταν αυτη τη στιγμη υπουργος της κυβερνησης, θα τα λεγατε αυτα?
-και δευτερον......αφου εχετε καταλαβει οτι πολλα πραγματα δεν πανε καλα με την τωρινη πολιτικη κατασταση ,γιατι δεν πρωτοστατειτε σε κατι ανατρεπτικο, ωστε να δωσετε καποια λυση εσεις μαζι με αλλους υγιεις πολιτικους!?
αυτα απο καποιον που εχει κριτικαρει σκληρα ως τωρα την κυβερνηση......και ευχομαι να συνεχισετε αυτη σας την μαχη, ωστε να βγουμε ολοι κερδισμενοι!

Ανώνυμος είπε...

Πετρο, εγω οπως και αλλοι ψηφοφοροι της Ν.Δ, πιστεψα πολυ στον Κωστα Καραμανλη, νομιζα οτι ειχε διαθεση να συγκρουστει με το κατεστημενο και με ολα τα λαμογια και τους νταβατζηδες, αλλα ειναι αιχμαλωτος και μαλλον δεν θελει και τοσο πολυ να αλλαξει τα πραγματα, σε κατηγορουν οτι τωρα που εισαι εκτος κυβερνησης λες αυτα που λες και εγω απαντω καλλιο αργα παρα ποτε, εχω απογοητευτει και αηδιασει να βλεπω τον Βουλγαρακη να κανει μεσιτιες με το Αγιο Ορος, υπουργους και συμβουλους του πρωθυπουργου να ειναι σε θαλαμηγους και σε κοσμικα παρτυ, οχι τιποτε αλλο αλλα που πηγε το σεμνα και ταπεινα, οταν εισαι δημοσιο προσωπο και ειδικα υπουργος πρεπει να εισαι πολυ χαμηλου προφιλ και οχι αυλικος και διασκεδαστης των συμφεροντων.
Πετρο προχωρα δυνατα, ειμαστε μαζι σου, και με λυπη μου λεω οτι στις επομενες εκλογες θα ριξω την ψηφο μου στον Καρατζεφερη, οχι γιατι συμφωνω με τις αποψεις του αλλα γιατι ειδα οτι και τα στελεχη της Ν.Δ ειναι τα ιδια και χειροτερα απο αυτα του πασοκ , λυπαμαι,
ειχα πιστεψει στον Καραμανλη , ο οποιος οτι πυροτεχνημα και να ριξει στην ΔΕΘ, οτι κινησεις εντυπωσιασμου και χολυγουντιανες εμφανισεις κανει, εμενα προσωπικα εχει σταματησει να με πειθει οτι ειναι ηγετης, οταν λιγους μηνες πριν τον θεωρουσα απο τους καλυτερους πρωθυπουργους που ειχε ποτε η χωρα.
Σε χαιρετω φιλε Πετρο, συνεχισε τον αγωνα σου

Ενας πατριωτης σου, κοντοχωριανος!

Ανώνυμος είπε...

κύριε τατούλη,

όταν καθόσασταν στην καρέκλα ήταν όλα καλά και όμορφα?! τώρα επαναστάτης χωρίς αιτία σωστά?

γιά να πέσουν κεφάλια, να καθαρίσει λίγο το κόμμα γιατί πολλές λάθος επιλογές έκανε ο πρόεδρος και θα τις πληρώσει ακριβά!

ALEXANDER είπε...

Aξιότιμε κυριε Τατούλη αν και δε γνωριζωμαστε, ομολογό οτι με εκφράζετε απόλυτα, και λέω απόλυτα γιατί υπηρετόντας την Ν. Δ. απο τα παιδικά μου χρόνια και περνώντας από όλα τα κομματικά στάδια (ΜΑΚΚΙ, ΟΝΝΕΔ, Τοπ. Επιτρ.),με ενωχλεί το γεγονός οτι εμείς οι αγνοί στρατιώτες και σταθεροί υποστηρικτές της, είμαστε εντελώς στο περιθώριο από τότε που εκλεγήκαμε! Γιατί μας το κάνει αυτό το κακό το κόμμα που τόσο λατρέψαμε? Αν δε μας θέλει στις τάξεις τις, ας μας ζητήσει πίσω τις κομματικές ταυτότητες! (Αν και πολύ φοβάμε οτί θα αρχίσουμε να τις παραδίδουμε μόνοι μας). Έχωντας μαζέψει στις τάξεις τις όλα τα λαμόγια που δεν έχουν ιδεολογική σύγκλιση με τις αρχές του κόμματος, μου δείχνει οτι θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά!
Αυτοί ας αυτοκτονήσουν, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διασύρουν μια ολόκληρη παράταξη.
Μια παράταξη που σαν καλοί καιροσκόποι που αποδεικνύωνται ότι είναι, τη χρισιμοποιούν σαν όχημα προσωπικού τους πλουτισμούκαι για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων!
Που είναι ο πρόεδρος?
Τι κάνει για όλα αυτά?
ντροπή τους και αίσχος τους!
Υπουργέ μου οι απόψεις που εκφέρω, είναι συλογικές από μια ομάδα πικραμένων Νεοδημοκρατών.
Εύχωμαι να συνεχίσετε να μιλάτε αληθινά!
Είμαστε στο πλάι σας
Με τιμή
Σπουρνιάς Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο ψαλιδοχέρης , απογραφάκιας , αλογοσκούφιας μας!!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ σας έστειλα δύο σχόλια, όχι υβριστικά, δεν τα δημοσιεύσατε.
Γιατί;;;

Ανώνυμος είπε...

Να τι έγραψε το ΑΡΙΣΤΕΡΟ BLOGG ΡΕΣΑΛΤΟ

"Το πιο αποκρουστικό δείγμα του αμοραλισμού και του μακιαβελικού τυχοδιωκτισμού είναι ο πρώην εκκετζής Τατούλης (οι πρώην εκκετζήδες αποτέλεσαν την «πρωτοπορία» των λακέδων του συστήματος).
Ο ακραιφνής αυτός νεοφιλελεύθερος που έχει θητεύσει στο κυβερνητικό οικοδόμημα της διαπλοκής και της σήψης (και επί Μητσοτάκη) έρχεται τώρα και το παίζει «αντάρτης» εκ του ασφαλούς, εκτελώντας διατεταγμένα τα σχέδια των «νταβατζήδων».
Ξαφνικά αυτός ο καραμπινάτος «λακές» ανακάλυψε όλα τα σκάνδαλα και τις βρωμιές της κυβέρνησης και των υπουργών της και ρίχνει καθημερινά τις «ομοβροντίες» του: το «υλικό» του τηλεοπτικού εμπορικού υπερθεάματος.
Και, όμως, αυτό το «παλικάρι» που σήκωσε τη σημαία της «εξυγίανσης» και της κατεδάφισης του κόμματός του, δεν έχει ούτε το ελάχιστο πολιτικό ήθος να παραιτηθεί. Περιφέρεται το «πιόνι» και «βρυχάται» όπως προστάζουν οι «νταβατζήδες» σκακιστές και αυτός ψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης!!!
Χρησιμοποιείται ο «λακές» από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς μακιαβέλιδες για την κατεδάφιση του πολιτικού σκηνικού και αυτός ο «αντάρτης» περιμένει να τον διαγράψουν για να γίνει ήρωας!!!
Τέτοιο ελεεινό «πιόνι» της πολιτικής δύσκολα συναντάς μέσα στον πολιτικό «ορνιθώνα» του αστικού κοινοβουλίου…
Όταν οι πράξεις σου έρχονται σε τέτοια κραυγαλέα αντίθεση με αυτά που καταγγέλλεις τότε είσαι απατεώνας ολκής. Ξεπερνάς και τον αμοραλισμό του μακιαβελισμού."
Συμφωνώ απολύτως

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη.
Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αρχίζει να χάνει την πίστη του στη δημοκρατία και τους θεσμούς, φωνές σαν την δική σας μοιάζουν με ηλιόλουστες μέρες μέσα στο σκοτεινό χειμώνα της πολιτικής ζωής της χώρας μας
Κουμπιλίσιος.;νω;φκμγ

Ανώνυμος είπε...


Η τελειότητα είναι ακριβό και σπάνιο φαινόμενο στην φύση.

Νομίζω ότι ο αξιότιμος κ. Τατούλης περισσότερο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εξυγιαντικό ρεύμα μέσα στο κόμμα και να αποτρέψει τα χειρότερα που συμβαίνουν κάποιες φορές από ορισμένους όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι το κόμμα πέφτει από κυβέρνηση.

Νομίζω είναι άδικο να κατηγορείτε για εμπάθεια ή καιροσκοπισμο.

-=IMAGINOS=- είπε...

Αξιότιμε κύριε Τατούλη

Άσχετα με το ότι θα μπορούσατε να πείτε νωρίτερα αυτά που λέτε σήμερα, το ζήτημα είναι ότι σε κάθε περίπτωση τα λέτε.

Αυτό σας τιμά κύριε Τατούλη και έχετε την συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού οπουδήποτε και αν ανήκει πολιτικά.

Χρειαζόμαστε τη φωνή σας και δυνατή και αιχμηρή όπου χρειάζεται.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα λέτε κύριε Τατούλη, αλλά αργήσατε κάπως. Ο Ρουσόπουλος δεν έγινε υπουργός χθες, ούτε παντρεύτηκε την κυρία Ζαχαρέα μολίς πριν από λίγο. Συνεπώς η δημοσίευσή σας δεν μου φαίνεται για πράξη εντιμότητας, αλλά για πράξη εκδίκησης και μάλιστα εκ του ασφαλούς ,διότι δύσκολα μπορεί να διαταραχθεί η ισσορροπία του 151.
Και ένα ανέκδοτο σχετικό.
Βρεθήκαν δύο φίλοι. Τον ένα τον καταπίεζε η γυναίκα του, ο άλλος ήταν άρχοντας. Του λέει λοιπόν ο καταπιεμένος "πως τα καταφέρνεις και έχεις την γυναίκα σου σήκω-σήκω κάτσε-κάτσε ;"
Απλό του απαντάει ο άλλος "Μόλις παντρευτήκαμε πήρα μια γάτα και την έσκισα στα δύο. Η γυναίκα μου κατάλαβε".
Πάει ο καταπιεσμένος σπίτι του παίρνει μια γάτα και λέει στη γυναίκα του."Γυναίκα κοίτα" και σκίζει τη γάτα στα δύο.
Απαντάει τότε η γυναίκα του "Καλό αυτό που έκανες, αλλά έπρεπε να το είχες κάνει από την αρχή".

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, τι απάντηση λέτε θα δώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κυρία Μάρα Ζαχαρέα;

Δεν πιστεύω να διαφωνείτε ότι τα δύο αυτά πρόσωπα ταυτίζονται... Δεν θα εκπλαγώ αν μια μέρα δούμε την Ζαχαρέα στην ενημέρωση και τον Θοδωρή να βγάζει το δελτίο.

Κρίμα κι άδικο!
Είναι "γαλαζοαίματοι", "ευγενείς" "εύποροι" και "μορφωμένοι" άνθρωποι.

Νεόπλουτοι σαν στην οικογένεια του χασάπη στη χωστή ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο. Ας προσφέρουμε για δείπνο ένα "πτερύγιον καρχαρίου στους ευγενείς τρισμέγιστους" κυρα-μάρα και κυρ-θόδωρα. "Κεριά και λιβάνια" κυράτσες δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Πω, πω, πολυ κοσμο ο Τατουλης!
Συντροφε, πολλοι συναδελφοι σου θα σε ζηλευουνε. Αυτοι οταν γραφουν σε blog τα διαβαζουν μονοι τους. Ευγε ! Παντως καντε και κατι για τους πολιτες. Τα πιο απλα. Σιγουρα δεν μπορειτε εσεις οι πολιτικοι να ορισετε την τιμη της ντοματας, ουτε να κλεισετε ενα λατομειο, δεν σας κατηγορω γι αυτο. Αλλα τουλαχιστον πειτε το ανοιχτα οτι δεν εχετε πολλες δικαιοδοσιες και εξουσιες και εμεις θα το αξιολογησουμε θετικα. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ηταν πολύ αστείος ο βουλευτής της Ν.Δ που πρετρεψε τον Τατούλη να πάρει τον δρόμο της παραίτησης. Είπε το ποιηματακι του, αλλα οταν ρωτηθηκε απο τους δημιοσιογραφους να σχολιασει την συμπεριφορα υπουργων, απαντησε με παιδικη αφέλεια: "Εγω αυτο ειχα να πω, για τον Τατούλη"
Ήταν σαν να λέει, εμενα αυτό μου είπαν να πω... Για αλλα μην ρωτατε... Το γλυψιμο το εκανα, αντε αν ερθει ανασχηματισμος, θα ανταμειφθω...

Επίσης ηταν τουλαχιστον αστεια η κ. Ρουσοπουλου στο δελτιο Ειδήσεων του ALTER.Προσπαθουσε να μας πείσει οτι δεν πρόκειται να ζητησει κρατικη πιττα... Με το λογο τιμης θα ζουμε... Σαν πολιτικος αντεδρασε... ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΩ... ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ...
Αλήθεια γνωρίζει η κ. Ρουσοπούλου, οτι ο συζυγος της εφερε τον Βασικό μετοχο???
Οσον αφορα, τον κ. Υπουργό, -δεξι χερι του πρωθυπουργού- μιλά απατώντας στο ΠΑΣΟΚ, για ανεξαρτησια της γυναικας στην Ελλάδα του 21ου αι... Άλλα λογια να αγαπιόμαστε δηλαδή... Στέρεψαν οι ιδεές για να βγεί απο το αδιέξοδο...
Αλήθεια, επειδη πριν ανέφερα την λεξη πρωθυπουργος, μηπως θυμαστε την οψη του??? Εξαφανιστηκε παλι... Εχουμε να τον δουμε απο τον Μαη... Προτροπη των επικοινωνιολογων του... Δυστυχώς για αυτόν υπάρχει και η ΔΕΘ....

Georgios είπε...

Ο Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα εδώ. Απαιτούμε μια απάντηση επί της ουσίας εκ μέρους των Ρουσόπουλου, Μπακογιάννη, Βουλγαράκη (γιατί όχι και του ίδου του Καραμανλή). Πειστική ή όχι, απαιτούμε απάντηση.
Ειδάλλως θα απαξιωθούν ακόμα περισσότερο στα μάτια των πολιτών.
Κρίνω πάντως ότι το κύμα αγανάκτησης του πολίτη πλέον αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του μέσα σε ορμητικό ρυάκι, τις γενναίες πρωτοβουλίες του Π.Τατούλη. Το ρυάκι θα γίνει ποτάμι όταν ενωθούν οι φωνές όλων των στοιχειωδώς σκεπτόμενων συμπολιτών μας με αυτή των πολιτικών με ήθος σαν τον Π.Τ Έναν τρόπο βλέπω μόνο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ... Ελπίζω ότι η κόπρος του Αυγεία επιτέλους θα απομακρυνθεί...
Έχει πάντως ενδιαφέρον, τώρα που το σκέφτομαι, να κάνουμε κάποιους παραλληλισμούς μεταξύ της μυθολογίας και της σημερινής πολιτικής κατάστασης (που βρίθει μυθολογίας, ούτως ή άλλως, και μάλιστα λιγότερο εμπνευσμένης από εκείνη των προγόνων μας): η κοπριά που είχε μαζευτεί τότε στους σταύλους του βασιλιά δεν είχε καθαριστεί για πολλά χρόνια, λέγεται ότι τα χρόνια αυτά ήταν περίπου 30. Ας πούμε... περίπου όσα και τα χρόνια της μεταπολίτευσης! Ο Ηρακλής αρχικά έσκαψε 2 μεγάλα χαντάκια στα θεμέλια των σταύλων. Κι ο Πέτρος Τατούλης βάλλει (εύστοχα) εναντίον των θεμελίων του σημερινού συστήματος διακυβέρνησης με τα δηκτικά σχόλιά του.
Ακολουθεί ο Αλφειός κι ο Πηνειός που θα παρασύρουν τα πάντα στο περασμά τους. Ίσως και ο ...Λούσιος, να βάλουμε και λίγη Αρκαδία ρε παιδιά. Ήρθε η ώρα;

Rec-memberX είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη,

ελέγχοντας τα παραδείγματα των δύο Γαλλίδων δημοσιογράφων που δώσατε, προβληματίστηκα με αυτά που διαβάζω στο Wikipedia για την κυρία Christine Ockrent. Δεν μοιάζει να παραιτήθηκε ούτε έγκαιρα, αλλά ούτε για λόγους ευθιξίας, αλλά καθυστερημένα και αναλαμβάνοντας άλλα οργανωτικά καθήκοντα στο χώρο των μέσων. Μήπως ήταν ατυχές το παράδειγμα;

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι βασανιστικό να βλέπει κανείς πόσο ευχάριστα βολεύονται κάποιοι. Σήμερα η κυρία Ζαχαρέα δήλωσε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η οικογένειά της και σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από τα εκδοτικά για να υπερασπιστεί την πρωταρχική της αξία.

Προσωπικά, σοκάρομαι από τη φιλήσυχη και απολίτικη ιεράρχηση που προτάσσει και καταλαβαίνω, ότι απλά τη δουλειά της αισθανόταν ότι κάνει. Όλοι φαίνεται πως για την οικογενειά τους δουλεύουν... Απλά τη δουλειά της έκανε. Τί πολιτικές ευθιξίες και κουραφέξαλα είναι αυτά που τις θέτουμε; Τί είναι όλα αυτά;

Μας ζητά δηλαδή να προσγειωθούμε, να μην υπερβάλουμε και να κατανοήσουμε ότι έτσι γίνονται τα πράγματα... αφού και εκλεγμένοι πολιτικοί έχουν εκπομπές! (γιατί να μην έχουν οι συγγενείς τους) ...και πως δηλαδή θα έπρεπε να μη την καταδιώκουμε καθώς (γι αυτήν), η καρριέρα της είναι μάλλον προσωπικό θέμα, περιορισμένης κοινωνικής και πολιτικής εμβέλειας.

Όπως λέμε, ο δημόσιος χώρος είναι κάτι σαν την κουζίνα του ζεύγους.

Προσωπικά βέβαια, θεωρώ ότι είναι εντελώς διαφορετικό για ένα εκλεγμένο πολιτικό (χρωματισμένο) να έχει βήμα και άλλο, για συγγενικό πρόσωπο να διεκδικεί μια υποτιθέμενη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα ούσα σύζυγος κυβερνητικού στελέχους.

Για την Christine Ockrent:

Le 23 mai 2007, elle annonce qu'elle cessera d'animer, à la fin du mois de juin, l'émission politique France Europe Express sur France 3 et qu'elle se consacrera à une autre émission politique, le dimanche soir, en seconde partie de soirée. Ce changement n'a rien à voir, selon les propos de la journaliste, avec la nomination de son compagnon Bernard Kouchner au Quai d'Orsay et s'expliquerait davantage par l'épuisement du concept de France Europe Express, l'émission ayant fêté ses 10 ans cette année, un record dans ce domaine. Cette émission, diffusée à partir du 23 septembre, est baptisée Duel sur la 3, et propose un « débat » opposant deux invités sur l'actualité politique, économique ou sociétale[8].

Elle participe régulièrement à l'émission de Laurent Ruquier, On va s'gêner sur Europe 1.

Elle anime aussi une fois par semaine un billet de six minutes, trois en français et trois en anglais, pour France 24, pour un salaire annuel de 120 000 euros par an[9].

Christine Ockrent a été nommée le 20 février 2008 directrice générale de la holding France Monde chargée de regrouper l'audiovisuel extérieur: TV5 Monde, France 24, RFI. Le président de cette holding est Alain de Pouzilhac. Suite à cette nomination, elle quitte France3 qui décide d'arrêter son émission Duel sur la 3. Elle arrête également ses participations à l'émission de Laurent Ruquier, On va s'gêner sur Europe 1.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά !!!
Ο κόσμος όμως "στενάζει" από την άδικη πολιτική του προέδρου σου κε Τατούλη. Γιατί δεν κάνεις το βήμα σου από το να "βελάζεις μέσα στο μαντρί"΄; Ρίξ' τον. Καταψήφισέ τον. Τί άλλο έχεις να χάσεις; και αυτό γιατί φαντάζομαι τον πόλεμο που δέχεσαι τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που σίγουρα δεν θα χάσεις είναι η αξιοπρέπεια και ο ...ύπνος σου. Και να ξέρεις -μπορεί να αργήσει- αλλά η τιμιότητα ακόμα και στην πολιτική κάποτε δικαιώνεται.
Θα περιμένω νέα σου από τα δελτία :)

Καππαδόκης είπε...

Η κυρία Μάρα αναγνώρισε τα υστερόβουλα σχέδια στις ενέργειες σας κύριε Τατούλη. Αποκαλυφθήκατε. Ο βαθύτερος σκοπός σας είναι να πάει ο Καραμανλής στις εκλογές χωρίς το Ρουσσόπουλο δίπλα του με αποτέλεσμα να χάσει.
Καραμανλής χωρίς Ρουσσόπουλο είναι σαν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Αχ πονηρέ Τατούλη. Πόσα ξέρεις...

Unknown είπε...

Καταγγέλλει ο κύριος Τατούλης και για τον λόγο αυτό, οι συνάδελφοί του βουλευτές, καλούν τον καταγγέλλοντα (αντί των καταγγελλομένων) να παραιτηθεί! Αυτό είναι ΥΒΡΙΣ προς την Δημοκρατία.

Δεν υπάρχει μόνο "καλύτερη Ελλάδα", αλλά και καλύτερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, λέγω απευθυνόμενος με ιερή αγανάκτηση πλέον, στους επίορκους αλήτες και αναξιοπρεπείς φανατισμένους!

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
Η αξιοπρέπεια είναι δικαίωμά μας.

Μέχρι που θα σε ψήφιζα αν μπορούσα κύριε Βουλευτά Τατούλη, φίλτατε Πέτρο. Θα γνώριζα τουλάχιστον ότι με εσένα, ο διάλογος δεν θα ήταν προσχηματικός. Μέχρι που θα σε ψήφιζα κι ας είμαι αριστερός...

KL
bloopers

Ανώνυμος είπε...

Οταν η ανηθικότητα ανάγεται σε αξία και ο τυφλός κομματικός "πατριωτισμός" καλείται αρετή, τότε όλα τα ανήθικα φανατισμένα αντιδημοκρατικά κομματόσκυλα σπεύδουν να δηλώσουν τον κομματικό τους πατριωτισμό για να ανέλθουν "πολιτικά" στις συμμορίες που εκπροσωπούν.
Α σιχτίρ αλήτες που τα βάλατε με τον Τατούλη!

Κύριε βουλευτή Τατούλη, δηλώνω την συμπαράσταση και τον αμέριστο σεβασμό στις ηθικές αξίες τις οποίες πιστεύω ότι συμμεριζόμαστε.

Δημήτρης Θ.

panagiotisapotsakonia είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ. ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ; ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Η΄ ΟΧΙ? ΑΝ ΝΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Κούρασες

Δεν πείθεις κανέναν

Λες πράγματα χιλιοειπωμένα και από δεύτερο χέρι

Οταν ήσουν υπουργός έκανες τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Από εκεί και πέρα αν θες την γνώμη μετράς μέρες στην ΝΔ θα την βρεις από την βάση του κόμματός σου.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια υπουργός είναι ο Ρουσοπουλος, τόσα χρόνια δημοσιογράφος η Ζαχαρεα τώρα που το λέει ο Τατουλης το ανακάλυψαν όλοι??
Πέτρο, ο Αβραμόπουλος όταν έβαλε με το κόμμα για δήμαρχος πήρε 57%, όταν έκανε κόμμα πόσο πήρε στην Αθηνά? Οποίος βγει απ το μαντρί τον τρώει ο λύκος! Το Λεωνιδιο δεν σε ξαναβγαζει με το ΣΙΡΙΖΑ...

4-7-11 είπε...

Κατά την διακυβέρνηση Μητσοτάκη θυμάμαι πως ο κος Βουλγαράκης κλειδώθηκε με τον δήμαρχο Κορίνθου στο γραφείο του και τον έσπασε στο ξύλο. Αληθεύει;
Και κάτι για εσάς. Όταν δίνετε αυτοκόλλητα για τις προεκλογικές σας εκστρατείες, να φροντίζετε να μην τα κολλάνε στις ταμπέλες σήμανσης των αστικών και των επαρχιακών δρόμων της Τρίπολης. Ακόμα υπάρχουν από την 10ετία του 90.
Πάντως για αρκετούς λόγους είστε συμπαθής.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιον τον έφτυναν κι έλεγε πως βρέχει. Κι εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάνμε κι έτσι. Τέτοιο ερωτικό πάθος με την καρέκλα και την εξουσία σε καθιστά επικυνδινό κύριε Τατούλη, αλλά και γραφικό. Αυτά τα ολίγα επί του παρόντος.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οχι αλλη προπαγανδα βρε Πετρο...Οχι αλλο καρβουνο...Ελεος πια...

thanos126 είπε...

Κάποιος ανώνυμος φίλος μιλάει για πολιτικούς που έχουν λεφτά και δεν έχουν δουλέψει (βλ. Αλαβανίπρας).

Δηλαδή προτιμάτε κάποιον πολιτικό καριέρας που η ύπαρξή του εξαρτάται από την πολιτική και τα χρήματα που αυτή συνεπάγεται; Έναν πολτικό που προκειμένου να συνεχίσει την "καριέρα" του είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα;

Κύριε Τατούλη όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είστε έτοιμος να ψηφίσετε κατά του κόμματος σας όταν φυσικά πιστεύετε ότι χρειάζεται; Αν ναι ΟΚ. Αν όχι κι εγώ αντάρτης είμαι, αφού δε μου κοστίζει τίποτα...

Με ειλικρίνεια και σεβασμό,
Θάνος

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σας είναι ευφυέστατο και αποτελεί πράξη πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθύτητας. Μακάρι να συνεχίσετε έτσι.
Ένας νέος των 400 ευρώ, που ζει στην μικρή Ζιμπάμπουε της Βαλκανικής

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτηση κομματικοπατριωτών "γιατί δεν παραιτείσαι, Τατούλη" που επανέρχεται κάθε τόσο, δείχνει πόσο επιτυχώς έχει στρεβλώσει την περί θεσμών αντίληψη ο Ανδρεοπαπανδρεϊσμός... Αγαπητοί φίλοι, ξεχνάτε πως η εκάστοτε Κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και όχι από το συνέδριο του κόμματος. Και ότι οι Βουλευτές οφείλουν να είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες, πιστοί στον όρκο τους και στην εκπροσώπηση των ψηφοφόρων τους, στους οποίους εκτίθενται προεκλογικά. Από τα αίσχη του "συχωρεμένου", ίσως το απεχθέστερο ήταν οι εκλογές με λίστα, που αφαιρούσαν από το εκλογικό σώμα το δικαίωμα της επιλογής για να το ιδιοποιηθεί ο πανίσχυρος αρχηγός. Νόθευση της Δημοκρατίας, δηλαδή. Ευτυχώς, από αυτό γλιτώσαμε. Γι αυτό σκεφτείτε τι γράφετε, αν σεβόσαστε την υπόστασή σας ως Πολίτες.
Κύριε Τατούλη, έχετε την ανεπιφύλακτη εκτίμησή μου...

Πέτρος Τατούλης είπε...

Απαντώντας στην Αβερώφεια έκφραση περί μαντριού και λύκου, ποτέ δεν θεώρησα προσωπικά τον εαυτό μου πρόβατο. Άλλωστε, νομίζω ότι η σημερινή περίπτωση είναι διαφορετική. Τι γίνεται όταν ο λύκος έχει μπει στο μαντρί και απειλεί τα πρόβατα; Είτε κάθονται να τα φάει. Είτε μηχανεύονται σχέδια για να τον ξαπλώσουν κάτω. Είτε το βάζουν στο πόδια...Ο καθένας θα κριθει, όπως ααγαπούν διάφοροι κααι διάφορες να λένε τις τελευταίες ημέρες.

ERMIS είπε...

Aouts tous ponese olous !!!!! Polu kalh kai domhmenh grafh. Petro les na prepei na proxwrhsoume mprosta??? Mhpws to systhma exei boulwsei???
Anarwth8hka an exei dikaio o Aris O Davarakis!!! den sou krybw oti to skefthka ki egw kapws etsi. Eida omws oti kai etsi na einai prepei na proxwrhsoume mprosta. Me ayta pou grafeis ypografeis to telos ths metapoliteytikhs dhmokratias. Empros sth Sygxronh Ellhnikh Dhmokratia.

Ανώνυμος είπε...

Να γίνεται τόσος ντόρος μέσα στη Νέα Δημοκρατία για τα "γνήσια τέκνα" της Παράταξης, τη Μάρα και το Θοδωρή!!!!!

Για σκέψου που καταντήσαμε και φέραμε τα πάνω κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η κοινωνία απαιτεί ένα νέο πολιτικό φορέα που να αποτελείται από άφθαρτα στελέχη όπως εσύ. Κάντε το βήμα. Ο κόσμος θα σας εμπιστευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι την κ.Ζαχαρέα πριν από 10 χρόνια σαν μία ρεπόρτερ μέτρια, συνοδευομένη σχεδόν πάντα από έναν άλλο ρεπόρτερ, τον κ. Σαραντάκο αν δεν με απατά η μνήμη μου,
ανεμοδαρμένη, στα εξωτερικά ρεπορτάζ.Η Ζαχαρέα εκτοξεύθηκε.Νομίζοντας
πως η αξίααναδεικνύεται βρίσκοντας τις συνθήκες που της το επιτρέπουν
παραμένω με την απορία των συγκεκριμένων συνθηκών

Πέτρος Τατούλης είπε...

Ουδέποτε η κόρη μου και κανένα από τα τέσσερα παιδιά μου υπήρξαν διορισμένα σε κάποια θέση του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ούτε για μια ημέρα. όλα τα υπόλοιπα φίλε ανώνυμε είναι παραμυθάκια από πολύ γνωστά παπαγαλάκια, τα οποία συμβουλεύω να είναι πολύ προσεκτικά εφεξής.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη καλή η κριτική, αλλά η κόρη είναι ακόμα διορισμένη στη Υπουργείο Πολιτισμού ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΥΗΝ ΖΑΧΑΡΕΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΕΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ?ΠΑΝΤΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ.Π.Χ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΡΑ.ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΓΙΝΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ.ΑΝ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ?ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ?

maistor. είπε...

κ.Τατούλη με όλον μου τον σεβασμό, τελικά το πρόβλημά ποιός είναι η Ι.Μ.Βατοπαιδίου ή το ζεύγος Ρουσόπουλου?
Μήπως ξανα ακολουθειτε (όπως πάντα δυστιχώς) η τακτική της έμμεσης επίθεσης??

Είναι σωστό???

Χαίρετε.

Ανώνυμος είπε...

Ένα βήμα στην αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού πολιτισμού.

Θεωρώ χρέος μου να προσυπογράψω τις απόψεις σας …


Μερκούρης Δημήτρης
Πρόεδρος Φοιτητών και Αποφοίτων του Π.Σ. ΄΄Ελληνικός Πολιτισμός΄΄ Ε.Α.Π.
www.ekataios.gr

Ανώνυμος είπε...

ατάκα από παλιά ελληνική ταινεία: Κάντε με για μία μέρα πρωθυπουργό να δείτε πόσα θα αλλάξουν...

στην τωρινή ελληνική πραγματικότητα σας βροντοφωνάζω: Κάντε με για μια μέρα υπουργό να εξασφαλίσω το μέλλον των παιδιών μου!!!!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν (ή δεν θέλουν να καταλάβουν) μερικοί σχολιαστές είναι ότι:

1. Το θέμα Ρουσόπουλου - Ζαχαρέας δεν είναι καινούργιο μεν, αλλά εφημερίδες και κανάλια ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΑΝ γιατί ο καλός Θόδωρος έχει το μαχαίρι και την πίτα από την οποία τρώνε.

2. Ακόμη και η αντιπολίτευση δεν το άγγιζε γιατί ήξερε ότι δεν θα την υποστηρίξουν τα ΜΜΕ.

3. Οι μόνες φορές που διατυπώθηκαν κάποια σχόλια στο παρελθόν ήταν ως προειδοποιήσεις (ή εκβιασμοί) για την πίτα.

4. Είναι μείζον θέμα, μεγαλύτερο και από του Βουλγαράκη, γιατί διαμορφώνει περισσότερο και διαχρονικά το πολιτικό τοπίο.

5. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται και από τις σημερινές εφημερίδες, ο Ρουσόπουλος του "ουδέν σχόλιον" είναι πάλι πίσω στη θεματολογία, ενώ ο Βουλγαράκης του "όλοι το ίδιο κάνουν" χτυπιέται αλύπητα.

6. Επιλέγοντας τον Ρουσόπουλο (το πουλέν του Καραμανλή) για αντίπαλο, ο Τατούλης επιδεικνύει θαυμαστό πολιτικό θάρρος, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του.

7. Τώρα οργισμένοι νεοδημοκράτες "της βάσης", παπαγαλάκια, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, εντεταλμένοι ρεπόρτερ, βουλευτές πρόβατα, και αριστεροί της ανοησίας "γιατί δεν τα έλεγες χτες", έχουν επιδοθεί σαν κεφαλοκυνηγοί του Φαρ Ουέστ στην καταδίωξη του Τατούλη. Αλλά δεν τους βγαίνει, γιατί αυτά που είπε είναι μια απλή, στοιχειώδης αλήθεια.

8. Το διακύβευμα για τον Καραμανλή δεν είναι να μην πάει σε εκλογές, πάρτε το χαμπάρι. Αλλά δεν μπορεί να πάει σε εκλογές διώχνοντας βουλευτή που δεν έκανε τίποτα άλλο από το στοιχειώδες καθήκον του!

9. Το πιο ωραίο κόλπο του Τατούλη ήταν η απάντηση στην Ντόρα.

Πέτρο Τατούλη, φαντάζομαι πως έχεις σχέδιο, αλλά ό,τι και να γίνει ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ. Περίμενε να κάτσει η σκόνη από τη βόμβα και ρίξε την επόμενη!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είσασταν στη ΝΔ θα σας ήξερε ο μπακάλης της γειτονιάς σας ;

Μάλλον είναι η ώρα να σας μάθουν και άλλοι. Άντε λοιπόν όσο προλαβαίνετε ως τις άλλες εκλογές που θα γίνετε ΑΝΕΡΓΟΣ βγάλτε τα αποθημένα σας τώρα που μπορείτε.

Α και ξέχασα να σας πω ότι στο Blog αυτοί που το έχουν απαντάνε. Όχι 160 σχόλια και 5 απαντήσεις.

Τέλος μια πρόταση: Ελάτε σε ανοιχτή κομματική συνέλευση Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα να δείτε πια βάση σας στηρίζει. Μόνο φορέστε κράνος ή πάρτε μαζί σας ένα κοφίνι....

Είναι κρίμα εγώ να μάχομαι για να βγείτε εσείς να καταστρέφετε αυτό που σας δημιούργησε.

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν επιτέπετε το σχολιό μου? δεν βρίζω και δεν χρησιμοποιώ άσεμνο κείμενο. Απλά λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύουμε στη Βόρεια Ελλάδα

Καππαδόκης είπε...

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ είπε ο Υπουργός.
Αρα η μοιχεία είναι ΗΘΙΚΗ.

Νέα ήθη!

O Καταλληλότερος είπε...

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι πολιτικά είμαστε άκρως αντίθετοι.Οφείλω όμως να σου πώ ότι σε αυτά τα θέματα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.
Θέλω να πιστεύω , επειδή δεν μοιάζεις σαν τους υπόλοιπους 151, ότι αυτά τα λές γιατί τα πιστεύεις και όχι γιατί δεν είσαι υπουργός !
Απορώ όμως με το κόμμα σου γιατί τους πειράζει τι λέει ο Τατούλης και δεν τους πειράζει για αυτούς τους οποίους λέει !!!! Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι

Πέτρος Τατούλης είπε...

Φίλε ανώνυμε,

πράγματι έχεις δίκιο για τις απαντήσεις. Συνήθως είμαι πολύ σχολαστικός, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω τόσο άμεσα όσο θα ήθελα σε όλους.

Δεν θα μπω ωστόσο στη διαδικασία να σχολιάσω τα μηδενιστικά που κααταγράφεις ως άποψη. Άλλωστε, μάχομαι καθημερινά για να μπορείς να τα λες, κι εσύ κι όλοι οι άλλοι που δήθεν μάχεστε υπέρ του κόμματος (που όμως εμένα έφτιαξε...), έστω κι αν σε εμένα δεν αναγνωρίζεις ανάλογο δικαίωμα. Προφανώς και εκφράζω άλλο κοινό, που δεν συγχρωτίζεται στις αίθουσες των ξενοδοχείων με μόνο σκοπό το πληρωμένο χειροκρότημα.

Πολύ Φιλικά

Πέτρος

ΜΑΡΙΑΝΘΗ είπε...

Κυριε Τατουλη τι εντυπωση σας εκαναν οι χθεσινες δηλωσεις του κυριου Βουλγαρακη στα καναλια οπου ελεγε μεθοδους φοροαπαλλαγης; Ταιριαζει με το σεμνα και ταπεινα αυτο που ειπε ότι ετσι οπως ζουσε ετσι θα συνεχισει να ζει;

Ανώνυμος είπε...

η κυρία Ζαχαρέα επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στον εκδοτικό χώρο του υπέροχου (για εμάς τους αναγνώστες) και πολυπληθούς Free Press, συμμετέχοντας σε εκδοτικά σχήματα Αθλητικού και Οικολογικού ενδιαφέροντος. Το ζήτημα που εγείρεται εδώ, είναι το εξής: Εάν οι Free Press εφημερίδες, στηρίζουν την ύπαρξή τους στα διαφημιστικά έσοδα, η εφημερίδες της κυρίας Ζαχαρέα θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο από την Κρατική Διαφήμιση; Πόσο αμερόληπτη θα είναι μια τέτοια επιχορήγηση, δεδομένου ότι αρμόδιος Υπουργός για αυτές τις επιχορηγήσεις είναι ο κύριος Ρουσόπουλος; Ένας δεύτερος προβληματισμός είναι κατά πόσον υγιείς μπορεί να παραμείνει ο ανταγωνισμός για ιδιωτική διαφήμιση στο χώρο των Free Press, μετά την εκδοτική παρουσία της κυρίας Ζαχαρέα στον χώρο.

Η κυρία Ζαχαρέα υποστήριξε ότι μέχρι τώρα η εφημερίδα της (το πρώτο και μοναδικό φύλο που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα) δεν έχει λάβει κρατική διαφημιστική επιχορήγηση και η ίδια δεσμεύτηκε ότι δεν θα λάβει ούτε στο μέλλον. Άφησε μάλιστα ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραίτησής της για το λόγο αυτό. Αυτό όμως που ενδεχομένως προβληματίζει είναι τα εξής δύο ερωτήματα: 1) λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της Μάρας Ζαχαρέα στο χώρο της Πολιτικής δημοσιογραφίας, θα αναρωτιόμασταν πώς της προέκυψε το ενδιαφέρον για την Αθλητική και Οικολογική δημοσιογραφία τώρα; 2) Αν δεν είχε δημιουργηθεί ζήτημα για τις εκδοτικές της δραστηριότητες, η εφημερίδα της θα συνέχιζε να μην διεκδικεί δημόσιο χρήμα από την διαφημιστική πίτα;

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να θυμηθούμε ότι η κυρία Ζαχαρέα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της ως κεντρική παρουσιάστρια του MEGA, γιατί το κανάλι έκρινε την παρουσία της στο δελτίο ειδήσεων αντιδεοντολογική (για τα εκδοτικά του συμφέροντα μάλλον....). Παρ' όλα αυτά, το κανάλι μετέπειτα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, μέχρι πολύ πρόσφατα, από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κυρία Εύα Καϊλή, η οποία ήταν πολυδιαφημιζόμενο μέλος του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών.

Ακόμη, το πιο σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι η κυρία Ζαχαρέα, υπήρξε παρουσιάστρια Ειδήσεων στον ALPHA, και πρόσφατα εντάχθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ALTER ως πολιτική σχολιάστριας. Να σημειωθεί εδώ ότι και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, που σημαίνει ότι έχουν το ελεύθερο να ακολουθούν ανοιχτά την δική τους (πολιτική) γραμμή, όσον αφορά την ενημέρωση και την πληροφόρηση. Έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την δική τους οπτική γωνία όσον αφορά την πολιτική πραγματικότητα. Επιπλέον, η κυρία Ζαχαρέα, τόσο στο MEGA όσο και στον ALPHA κρατούσε πάντα ένα διακριτικό προφίλ όσον αφορά την κάλυψη πολιτικών γεγονότων. Οπότε πού το μεμπτό;

Προσωπικά, κρίνω ότι θα ήταν πιο σκανδαλώδες, αν δινόταν στην κυρία Ζαχαρέα μια νευραλγική θέση, στον χώρο της ενημέρωσης, στην Κρατική τηλεόραση. Γιατί την Κρατική τηλεόραση την χρηματοδοτεί ο πολίτης με στόχο να του παρέχει έγκυρη και αμερόληπτη πληροφόρηση. Οπότε εκεί το πρόσωπο της κυρίας Ζαχαρέα θα δημιουργούσε θέμα. Κατά τα άλλα η κυρία Ζαχαρέα έχει κάθε δικαίωμα στην εργασία, και να εκφράζει την άποψή της ως δημοσιογράφος. Επιπλέον, όπως κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα και στο νόμιμο επιχειρείν. Άρα έχει δικαίωμα να επιχειρεί και στον εκδοτικό χώρο. Και είναι παράλογο να τίθεται το ερώτημα κατά πόσο δίκαιο είναι αυτό, στην διεκδίκηση κομματιού από την διαφημιστική πίτα, καθότι ο χώρος των Free Press ανήκει στην ελεύθερη αγορά, και στην προκειμένη περίπτωση επιβιώνει ο καλύτερος. Το τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό άλλωστε είναι αυτό που αποφασίζει πάντα για το πόσο επιτυχημένη είναι μια δημοσιογραφική προσπάθεια…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πέτρο...
http://ardistefa.blogspot.com

panagiotisapotsakonia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση κ. Τατούλη ότι φωνάζετε απλά για να φωνάζετε και μάλιστα πιστεύω ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα της κυβέρνησης αφού τα ΜΜΕ φεύγουν από τα σοβαρά προβλήματα και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης και ασχολούνται με τις φωνές σας. Αν ήτανε διαφορετικά είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καραμανλής θα σας είχε διώξει από το κόμμα σας.

tanevramou είπε...

Φίλε blogger, όλα αυτά που γράφεις στο post σου (και άλλα πολλά που δεν γράφεις) περιγράφουν με σαφήνεια τα συμπτώματα της αρρώστιας που κατατρώει την Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.
Διάγνωση όμως δεν σε βλέπω να κάνεις.
Από τι πάσχουμε φίλε;
Και, το σημαντικότερο όλων, τι πρέπει να κάνουμε;
(παρακαλώ να αποφύγουμε καραγκιοζιλίκια σαν αυτά που έλεγε πριν 4 χρόνια ο νυν πρωθυπουργός με μπουκωμένο, από τα σουβλάκια, στόμα)
Μέχρι να μας πεις τα πιο πάνω, το post σου κατατάσσεται στην κατηγορία "κουτσομπολιό, με ολίγη από αγανάκτηση". Αξιοπρεπής κατάταξη, αλλά δεν σε εξασφαλίζει στην περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις καριέρα μετά τις επόμενες εκλογές. (στην περίπτωση αυτή θα σου συνιστούσα να στοχεύσεις προς την κατηγορία "κουτσομπολιό, με αρκετή από χιούμορ")
Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ! Η επαρχία ερημώνει, οι λαθρομετανάστες απειλούν την κοινωνική συνοχή, τα ναρκωτικά κοντεύουν να αφανίσουν την νεολαία, ακραίες ομάδες σπρώχνουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα σε ακραίες αντιδράσεις και ωθούν σε αναρχία και ακυβερνησία, η ανομία και η ανηθικότητα θερίζουν, η Τουρκία θεριεύει και απειλεί, όπως και άλλες γειτονικές μας χώρες, την εθνική μας υπόσταση, ασφάλεια και ακεραιότητα, το δημόσιο χρέος κοντεύει να οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία, η συνδικατοκρατία οδηγεί την οικονομία στην κατάρρρευση και οι βουλευτές μας, αντί να ανασκουμπωθούν και να πιάσουν δουλειά, συνωστίζονται στα κανάλια και χαριεντίζονται με τους γνωστούς μιντιάρχες, δηλώνοντας και γράφοντας ό,τι τους κατέβει, για λίγα ψίχουλα προβολής! ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΤΙ ΞΕΠΕΣΜΟΣ, ΤΙ ΟΝΕΙΔΟΣ! Από τα τόσα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο, ο... σοβαρός βουλευτής μας επέλεξε για να ασχοληθεί τον κ.Ρουσόπουλο και την κ.Ζαχαρέα, προφανώς για να ευαρεστήσει, ποιός ξέρει ποια και πόσα εκδοτικοοικονομικά συμφέροντα. Και τα συγχαρητήρια που δέχεται...βροχή! Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδούμε και χειροκροτούμε τους αρλεκίνους της διαπλοκής!

Γιάννης

zeidoron dtsoukas είπε...

Κυριε Τατουλη πιστευω να ειχατε το χρονο και την υπομονη να διαβασετε ολα οσα γραφονται παραπανω.
Συμφωνω κι εγω με οσα λετε απολυτως,εχω ομως δυο ενστασεις.
Ολα αυτα περι Βουλγαρακη,Ρουσοπουλου,Ζαχαρεας,Ζαχοπουλου και λοιπων τωρα υπεπεσαν στην αντιληψη σας;Οταν φτιαχναν τις βιλες,αγοραζαν τα τζιπ και τα κοτερα που εισασταν;Σε αλλη χωρα;
Κι ενταξει ας πουμε οτι τωρα πηρατε την μεγαλη αποφαση να τους ξεμπροστιασετε.
Τι ειναι αυτο που σας κραταει στο ΜΑΝΤΡΙ;Γιατι δεν ανοιγετε την πορτα να φυγετε και μαζι με μερικους ακομη ακεραιους και ηθικους πολιτικους (μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν) να κανετε μια νεα αρχη.Ενα νεο κομα που να κοιταξει τον απλο πολιτη στα ματια.
Να υπαρξει μια ΕΛΠΙΔΑ βρε αδερφε για το μελον,γιατι εκει που εχει φτασει σημερα η ΝΔ ειναι χειροτερα απ'οτι το ΠΑΣΟΚ το 1989.
Θα σας ημουν ευγνωμων αν ειχα μια απαντηση.Ευχαριστω.

Ntinos είπε...

1.Για να ξεκαθαρίζουμε απο την αρχή τη θέση μου δηλώνω πως διαφωνώ κάθετα με μια παραίτηση οποιοδήποτε υπουργού επειδή η γυναίκα του δουλεύει αλλα σύμφωνα με τη λογική σας περί ηθικού ασυμβίβαστου (που φυσικά και δεν ισχύει)ισχύει ότι η κόρη σας δούλευε στην Απογευματινή? Αν δεν ισχυεί αγνοήστε την ερώτηση, αν όμως ισχύει γιατί δεν παραιτηθήκατε απο υπουργός η εκεί δεν υπήρχε ηθικό ασυμβίβαστο;Φαντάζομαι λοιπόν πως αντιλαμβάνεστε πλήρως το που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια εξέλιξη.

2η. Ολά αυτά που τα λέτε εκ των υστέρων γιατί δεν τα λέγατε όσο βρισκόσασταν ακόμα στην κυβέρνηση; Μήπως η Ζαχαρέα χθες άρχισε την δημοσιογραφιά; Μήπως όσο βρισκόσταν στο υπουργείο η Ζαχαρέα δεν ήταν κεντρική παρουστιάστρια σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων η κάνω λάθος;

3η. Ολο αυτό το κουτσομπολιό και αυτή η παραφιλολογία για τον έναν ή τον άλλος εσείς την ονομάζετε πολιτική;Για να τελειώνουμε θεωρείτε τον ευατό σας επικεφαλής αυτής "της σιωπηλής πλειοψηφίας"? Ποιος σας είπε πως μας χρειάζετε; Σας πληροφορώ λοιπόν πως και λόγο έχουμε και στόμα και να είστε σίγουρος πως όποιος τολμήσει να ρίξει τον Καραμανλή θα τον κρίνει η ιστοριά με τον τρόπο που μόνο αυτή ξέρει.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενιά στο blog σας και φυσικά περιμένω απαντήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο συγχαρητήρια γιατί τολμάς να λες την αλήθεια μέσα σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα του βολέματος της αραχτής της κενοδοξίας σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από το καλό του τόπου .
Και πάλι μπράβο γιατί τα υπερασπίζεσαι ρισκάροντας τιμώντας με αυτό τον τρόπο το αξίωμα που σου έδωσαν οι πολίτες. Μακάρι να βρεις μιμητές απ όλες τις εκλογικές παρατάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λόγο δεν καταθέτατε δημοσίως την άποψή σας για το ηθικό ασυμβίβαστο των θέσεων Ρουσόπουλου- Ζαχαρέα όταν ήσασταν υφυπουργός της κυβέρνησης και επιλέξατε τη δεδομένη χρονική περίοδο;

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές και έντιμες οι θέσεις του Πέτρου Τατούλη.

Τα σημερινά κόμματα είναι ξεπερασμένοι σχηματισμοί, που βασίζουν την ύπαρξή τους σε μια κομματική - πελατειακή βάση βολεμένων, παρατρεχάμενων και δημοσιουπαλληλικών παρασίτων.

Η χώρα αυτή έχει καταντήσει να καταστρέφει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων. Βλέπεις παντού νέους στη πιο παραγωγική τους ηλικία με όραμα ζωής το διορισμό στο δημόσιο.

Ελεος πια. Τι προοπτικές πια να έχει αυτή η χώρα...

Η ΝΔ δυστυχώς άντί να προσφέρει ένα όραμα και μια προοπτική στη κοινωνία μας, απαξιώνει μέρα με την ημέρα τα πάντα. Μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι να πετάει συνθήματα να μετραει τις αντιδράσεις και τα γκάλοπ και ανάλογα να πράττει. Δε κυβερνάει. Η εικόνα της μόνο τη νοιάζει. Και για την ακρίβεια η εικόνα του Πρωθυπουργού που μέχρι τώρα, συντηρείται και παραμένει αμόλυντη. Ως πότε βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

Καθαρές και έντιμες οι θέσεις του Πέτρου Τατούλη.

Τα σημερινά κόμματα είναι ξεπερασμένοι σχηματισμοί, που βασίζουν την ύπαρξή τους σε μια κομματική - πελατειακή βάση βολεμένων, παρατρεχάμενων και δημοσιουπαλληλικών παρασίτων.

Η χώρα αυτή έχει καταντήσει να καταστρέφει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων. Βλέπεις παντού νέους στη πιο παραγωγική τους ηλικία με όραμα ζωής το διορισμό στο δημόσιο.

Ελεος πια. Τι προοπτικές πια να έχει αυτή η χώρα...

Η ΝΔ δυστυχώς άντί να προσφέρει ένα όραμα και μια προοπτική στη κοινωνία μας, απαξιώνει μέρα με την ημέρα τα πάντα. Μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι να πετάει συνθήματα να μετραει τις αντιδράσεις και τα γκάλοπ και ανάλογα να πράττει. Δε κυβερνάει. Η εικόνα της μόνο τη νοιάζει. Και για την ακρίβεια η εικόνα του Πρωθυπουργού που μέχρι τώρα, συντηρείται και παραμένει αμόλυντη. Ως πότε βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑΔΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.
1. Καταπατάτε την έννοια της συναδελφικότητας και της ομάδας, κύριε Τατούλη. Είναι κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι ιερό πράγμα. Δεν είναι ούτε μαντρί αλλά και ούτε τσαντίρι κανενός.
2 . Αντί να γράφετε στα blogs πράγματα που ευθέως, σαν έξυπνος άνθρωπος αναγνωρίζετε, ότι μόνο εξυπηρετούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καλύτερα να τα λέτε και να μπολιάζετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας με άλλες στην βάσανο του κοινοβουλευτικού έργου και ελέγχου.
3. Λυπάμαι γιατί εγώ σαν ένας απλός άνθρωπος και επιστήμονας μπορώ να πω χιλιάδες επιχειρήματα υπέρ του Καραμανλή και της ΝΔ ενώ εσείς μέσα από βερμπαλισμούς ξεχνάτε να στηρίξετε το σπίτι σας, που το αξίζει. Ενδεικτικά αναφέρω: Δεν μπορείτε να διαδώσετε το μήνυμα στο κόσμο και στους αναποφάσιστους ότι η Ελλάδα ξεκόλλησε από το να είναι κολλημένη την δεκαετία του 80 με τον Αραφατ με το τσεμπέρι και την περίοδο 93-2004 με την Αμερική. Επιτέλους η Ελλάδα παίζει μπάλα με όλους. Με Ρώσους (φυσικό αέριο, εξοπλιστικά), με Κινέζους και Ιάπωνες εμπορικά, με Γάλλους, με Αμερικανούς , με όλους. Και ο πρωτοετής φοιτητής των πολιτικών σπουδών ξέρει ότι μια χώρα γίνεται πιο ισχυρή όταν αυξάνει τις χώρες με τις οποίες συνεργάζεται. Και αυτό παραδεχτείτε το ότι είναι δείγμα σωφροσύνης του Καραμανλή, ο οποίος μέσα από την πείρα και την παρατήρηση, αλλά και μέσα από το διδακτορικό που έκανε για τον Ε. Βενιζέλο, μελέτησε και δεν κάνει τα λάθη των παλιότερων πρωθυπουργών.
4. Παρέλαβε το 2004 μια χώρα τελευταία σε όλους τους δείκτες. Τα αλλάζει όλα. Όλα όσα χρόνια σιχτιρίζαμε. Όλα όσα χρόνια μας πλήγωναν. Ξέρει ότι για να έχει χρήμα η χώρα πρέπει να μεγαλώσει η πίτα και ο μόνος τρόπος είναι να ανοίξει επαφές με όλο το κόσμο να έρθουν κεφάλαια. Στην Χαλκιδική έρχονται και χτίζουν Ρώσοι που θα μας δίνουν τα ωραία τους χρήματα. Ο τουρισμός έχει αυξηθεί σε όλη την χώρα.
5. Όλα αυτά δεν τα ξέρετε? Γιατί δεν τα διαδίδετε? Καλύτερα να δώσουμε το καλό μήνυμα σε όλη την χώρα, να δουλεύετε σαν ομάδα παρά σαν ατομικές ματαιοδοξίες. Ο νεοδημοκρατικός δήμος Αθηναίων έκανε το πρώτο super market στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Σοφοκλέους), μόνο για τους φτωχούς, που κάποιος άπορος μπορεί εντελώς δωρεάν να ψωνίσει ότι θέλει. Το ίδιο έκανε και ο νεοδημοκράτης δήμος Θεσσαλονίκης με αντίστοιχο super market. Δεν είδα κάνα κκε, σύριζα η πασόκ να το κάνουν τόσα χρόνια. Επίσης ο νεοδημοκρατικός δήμος Αθηναίων πρώτος σε συνεργασία με super market άλλαξε τις πλαστικές σακούλες που είναι τόσο επιβλαβείς για το περιβάλλον και για εμάς με βιοδιασπόμενες.
6. Η Νεα Δημοκρατία μείωσε από 12% σε 7% την ανεργία.
7. Η Νεα Δημοκρατία έδωσε σε άτομα με ειδικές ανάγκες πολλά προνόμια (όπως δωρεάν χρόνο τηλεπικοινωνιών, δωρεάν διόδια, και άλλα).
8. Η ΝΔ φτιάχνει μετρό στην Θεσσαλονίκη μετά από ψέματα 20 χρόνων του Πασόκ. Ενώ έχει διπλασιάσει το μετρό της Αθήνας.
9. Ιδρύθηκε το Ταμείο Φτώχειας.
10. Προχωρά η Κατασκευή της Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου
11. Κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο
12. . Η ΝΔ πήρε το 2004 το ADSL στο 0% και το έφερε στο 16%.
13. Κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο.
14. Οι τρίτεκνοι έχουν σχεδόν όλα τα προνόμια των πολυτέκνων. Για παράδειγμα, όσοι πήγαν στρατό ξέρουν για την μειωμένη τους θητεία.
15. Η ΝΔ έλυσε το θέμα με τα πανωτόκια.
16. Ο Υπουργός Υγείας θεμελίωσε τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και το Κέντρο Υγείας στη Νέα Καλλικράτεια.
17. Νέες σχολικές βιβλιοθήκες και αίθουσες.
18. Η ΝΔ έφτιαξε νέο δικαστικό μέγαρο στην Άρτα.
Αυτά και χιλιάδες άλλα. Δείτε τα. Πείτε τα. Και να είστε αγαπημένοι γιατί το 2004 είναι μια σταγόνα πριν. Η χρυσός αιώνας του Καραμανλή μόλις άρχισε. Γκρίνιες και κακίες δεν χωρούν κύριε Τατούλη. Σκεφτείτε τι θα γράψει η ιστορία. Ο Καραμανλής προσπάθησε αλλά κάποιοι (Τατούλης κλπ) γκρίνιαζαν, βάζαν εμπόδια κλπ. Αγάπη κ. Τατούλη. Ότι πιο έντιμο, χριστιανικό, ελληνικό και ανθρώπινο. Όλα τα άλλα είναι μικρά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΕΑ σελ.12

Νεφροπαθής «μπαλάκι» για 5 ώρες μεταξύ νοσοκομείου - ΕΚΑΒ


«ΜΠΑΛΑΚΙ» ΑΝΑΜΕΣΑ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ έγινε χθες 75χρονη νεφροπαθής, η οποία αντιμετωπίζει επιπλέον καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. Η γυναίκα υποχρεώθηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο επί πέντε ώρες μετά την αιμοκάθαρση, γιατί το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάμβανε τη μεταφορά της πίσω στο σπίτι της, στη Γέρα Λέσβου. Το περιστατικό συνέβη την ημέρα επίσκεψης του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου στη Μυτιλήνη. Η κ. Πηνελόπη Κυριάκου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε προγραμματισμένο ραντεβού για τις 7 το πρωί προκειμένου να κάνει αιμοκάθαρση.
Όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά της να τη μεταφέρουν στο σπίτι. Μάταια όμως- μόνο στις 3.30 το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν αναλαμβάνει τη μεταφορά της. Την ώρα εκείνη μάλιστα οι οδηγοί του νοσοκομείου είχαν σχολάσει!
Αυτό που ισχύει σήμερα παντού, είναι ότι το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει σαν «επείγον περιστατικό» τους νεφροπαθείς για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως για την επιστροφή τους στο σπίτι φροντίζει το νοσοκομείο με ασθενοφόρα του. Στη Μυτιλήνη όμως εδώ και πολλά χρόνια αυτό δεν εφαρμοζόταν και το ΕΚΑΒ είχε αναλάβει και την επιστροφή των νεφροπαθών στο σπίτι. Έπειτα από συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαευασταθίου, ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύθηκε να κάνει τις απαραίτητες διευθετήσεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, ώστε οι νεφροπαθείς να επιστρέφουν στο σπίτι με ασθενοφόρα του νοσοκομείου. Την ώρα που συζητούσαν το θέμα αυτό όμως οι δυο πλευρές, η νεφροπαθής βρισκόταν ήδη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για αιμοκάθαρση και οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ βγαίνοντας από το γραφείο του διοικητή, αρνήθηκαν να μεταφέρουν τη γυναίκα στο σπίτι της.
Η λύση στο πρόβλημα της ηλικιωμένης βρέθηκε μετά τις 4 το απόγευμα, όταν με παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου επιστρατεύθηκε ένας οδηγός του νοσοκομείου για να την πάει στο χωριό της.

Unknown είπε...

Με ένα blog και με σχόλια πικρίας λόγω μη υπουργοποιήσεως σας, δεν χτυπάτε το σύστημα ίσα ίσα που γίνεστε γραφικός και χάνετε το δίκιο σας.
Αν διαφωνείτε με την ΝΔ
Παραιτηθείτε....

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατουλη,

Το σημαντικό είναι να δούμε σαν κοινωνία γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε οπισθοδρομήσει σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο. Η παιδεία, η υγειά οι συγκοινωνίες και ότι θυμίζει κοινωνικές υποδομές ενός ευνομούμενου κράτους έχουν κατά γενική ομολογία υποχωρήσει. H εμπιστοσύνη του μέσου πολίτη προς το κράτος έχει καταρρακωθεί. Η διαφθορά και η ουσιώδης ανηθικότητα οργιάζει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ κανείς δεν παραιτείται κανείς δεν αποπέμπεται κανείς δεν φαίνεται να νοιώθει την έννοια του «conflict of interest”.

Σταχυολογώντας:
- η κόρη Μητσοτάκη ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί τον γιο της ως υψηλόβαθμο σύμβουλο της στο ΥΠΕΞ ενώ ο σύζυγος της ασχημονεί ως μεγαλοπαραγοντας του ντοπαρισμένου Ελληνικού Αθλητισμού στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.
- Ο υπ. Τύπου με φληναφήματα και επιχειρήματα που δείχνουν την δομημένη του στοιχειοθεσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον ορθό λόγο προσπαθεί να μας πείσει ότι η αντιστοίχου διαμετρήματος αυθάδης σύζυγος του καλώς εργάζεται ως μεγαλοδημοσιογραφος σε κεντρικα δελτια εισησεων επιχειρησεων που υποτιθεται ότι ο σύζυγος της ελέγχει.
- Ο διορθωτής του διδακτορικού ( ¨-) ) της συζύγου του πρωθυπουργού διορίζεται παντοδύναμος ΓΓ ΥΠΠΟ (ξέρετε καλά την ιστορία...) όπου προφανώς αυθαιρετεί και παρανομεί διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα – και αυτό πέρασε «απαρατήρητο» από την κατά τα αλλά δρακόντεια «Δικαιοσύνη»

Ο κατάλογος – εσείς το ξέρετε καλά – δεν έχει τέλος.. Η διάβρωση έχει φτάσει μέχρι την βάση της κοινωνίας και είναι οριζόντια...

κ. Τατουλη, έχετε πιάσει τον παλμό του κομματιού της κοινωνίας που ασφυκτιά με την κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα. Ελπίζω τα κίνητρα σας να είναι διάφανα στην στάση και δράση σας αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι - με βάση τα όσα σταχυολόγησα πιο πάνω - μικρή σχέση έχετε με την ΝΔ, το κόμμα που παραδοσιακά στηρίζει την ευνοιοκρατία, το ρουσφέτι και την συναλλαγή και εντέλει την πολιτική αυθύα. Υπάρχουν ίσως άλλοι σχηματισμοί πιο κοντά στις πεποιθήσεις σας.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις σας και *ενθαρρύνουμε* και άλλους πολιτικούς να δημοσιοποιήσουν παρόμοιους προβληματισμούς τους – μήπως υπάρξει κάποια ελπίδα ότι δεν είναι σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο..

Αν αποτύχουμε και αυτή τη φορά νομίζω είναι μονόδρομος η μετανάστευση για τους αξιοπρεπείς πολίτες. (δες τε και σχετικο post στο blog μου: http://athensfewercarsmorespace.blogspot.com/2007/08/blog-post.html
)

Ευχομαι δύναμη και έμπνευση στο δρόμο που ακολουθείτε..

eikelos είπε...

Θυμάμαι την παιδεία και τον πολιτισμό σαν τους δυο πρώτους στόχους της κυβέρνησης...η πολύτιμη διεθνής εμπειρία αξιότιμε κύριε Τατούλη μάλλον συμβούλεψε την κυβέρνηση να διατηρήσει το αξίωμα (ή την θέση αν θέλετε) του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ σαν τέτοιο που να ορίζει την τύχη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Γενικός Γραματέας του ΥΠΠΟ κατά την διάρκεια της θητείας σας στο υπουργείο πολιτισμού, είχε την δυνατότητα συμμετοχής και διπλής ψήφου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως αν για παράδειγμα το ΚΑΣ έπρεπε να συνεδριάσει για το αν είναι προτιμότερο να διατηρηθούν ή να απαλλοτριωθούν τα αρχαία που αποκάλυψε η ανασκαφή στο οικόπεδο ενός συμπολίτη μας, τότε ==> ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ θα μπορούσε να κρίνει τι είναι αυτό που αρμόζει καλύτερα.
Φυσικά εκτός από το παραπάνω ο ΓΓ του ΥΠΠΟ έχει το δικαίωμα διπλής ψήφου σε θέματα όπως οι ανεγέρσεις μουσείων, οι αξιοποιήσεις των αρχαιολογικών χώρων, η χρηματοδότηση ή όχι οποιασδήποτε μορφής αρχαιολογικής δράσης.
Απλά και Στωικά αναρωτιέμαι! είναι ποτέ δυνατόν να μπορεί κάποιος που δεν έχει παρακολουθήσει ένα σχετικό πρόγραμμα σπουδών (αρχαιολογία – αρχιτεκτονική – συντήρηση και αποκατάσταση – παλαιοντολογία – κοινωνική ανθρωπολογία ... κτλ) να μπορεί να αποφασίζει τι είναι το καλύτερο για την πολιτιστική μας κληρονομιά;
Είναι ποτέ δυνατόν να μπορείς να έχεις άποψη για την μέθοδο αποκατάστασης ενός μνημείου (αρχαίου ή νεότερου) δίχως να διαθέτεις έστω κάποια βεβαίωση σπουδών σε συναφές αντικείμενο;
Είναι ποτέ δυνατόν να μπορείς να αποφασίζεις για το πώς και το γιατί ενός μουσείου όταν δεν έχεις παρακολουθήσει έστω ένα εξάμηνο μουσειολογία.
Αυτά είναι αστεία πράγματα για κάποιον που θέλει να επικαλείται την διεθνή εμπειρία... και όμως κύριε Τατούλη συνέβαιναν επί των ημερών σας στο υπουργείο δίχως να διαμαρτύρεστε. Δεν διαμαρτυρηθήκατε (τουλάχιστον σε βαθμό που να γίνει ευρύτερα γνωστό) ακόμα και όταν ο νέος οργανισμός του υπουργείου (για τον οποίο εσείς κοπιάσατε) διαστρεβλώθηκε ταμάλα.
Προφανώς και έχετε το δικαίωμα να αισθάνεστε προδομένος, όπως προδομένος (σας διαβεβαιώ) αισθάνεται ο κάθε Έλληνας πολίτης που διάλεξε να ελπίζει για ένα καλύτερο Πολιτισμό και μια αξιόλογη Παιδεία.
Τώρα, πέντε χρόνια μετά, πρέπει να έχει κάποιος το θάρρος να παραδεχθεί πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε σφόδρα. Η όποια καλή πρόθεση εκείνων που πραγματικά ήθελαν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση καταποντίστηκε ανάμεσα στην προχειρότητα και την ελλιπή γνώση του αντικειμένου.
Όταν επιλέγεις να διατηρήσεις το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Πολιτισμού με αρμοδιότητες που υπερβαίνουν κάθε λογική, τότε οφείλεις να επιλέξεις για αυτή την θέση κάποιον που να διαθέτει έστω τις βασικές γνώσεις που απαιτεί η θέση.... αν δεν το κάνεις είσαι υπόλογος απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά, υπόλογος απέναντι στο Πολιτισμό μας.
Ακόμα και τώρα, τόσο καιρό μετά, είναι πολύ θετικό που υπάρχει η φωνή ενός πρώην υπουργού ο οποίος εκφράζει την άποψη του μεταφέροντας μέσα της την απογοήτευση και την πίκρα ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά ===> ότι όλα στην πολιτική (όπως και στην ζωή άλλωστε) είναι θέμα επιλογών, άλλος διαλέγει να χτίζει εταιρίες για φορολογικούς λόγους, και άλλος να γράφει στο blog του.
Έρρωσθε.

Ανώνυμος είπε...

Στη Νέα Δημοκρατία χρειαζόμαστε αιρετικούς πολιτικούς σαν τον Τατούλη. Εκφράζει τον κοινό Έλληνα και μάλιστα κάτω του μέσου. Μακάρι να είχαμε πολλες ελευθερες φωνές όπως αυτή του Τατούλη.
Συνέχισε Τατούλη να είσαι η φωνή μας. Στο διάολο τα λαμόγια και άλλοι πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

κύριε τατουλη αν και νεοδημοκρατης και εγώ, έχω να πω ένα ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ είστε μάλλον ο μοναδικός πολιτικός που τολμά και αντιδρά στην αλαζονεία και την διαφθορά σε μια Ελλάδα που μονό για ελληνες δεν είναι.

είμαι Έλληνας και πολλές φορές ντρέπομαι να το πω, ντρέπομαι να το δηλώσω.

θα ήθελα να τα πούμε και από κοντά.
jpklabsweb@gmail.com
hellenichistory@gmail.com

site:
http://hellenichistory.6te.net
http://hellenicnewstv.6te.net

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ,ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ .
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ :


Το κόλπο με το φιλέτο του ΝΑΤ
Με πρόεδρο του ΝΑΤ τον διαχειριστή εταιρειών του Γ. Βουλγαράκη επιχειρήθηκε ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης 119 στρεμμάτων στα Μελίσσια
Με μια «σκανδαλώδη» διάταξη, γεμάτη «σκιές», άνοιξε ο «δρόμος» για την εκποίηση του κτιρίου του παλιού ναυτικού νοσοκομείου, στα Μελίσσια και της περιβάλλουσας πευκόφυτης έκτασης των 119 στρεμμάτων.
Αυτό το ακίνητο, που αποτελεί το «φιλέτο» της περιουσίας του πολύπαθου ΝΑΤ, εντασσόταν στα προς «αξιοποίηση ακίνητα», για τα οποία λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τού από χθες παραιτηθέντα προέδρου του Ταμείου, κ. Παν. Παπαγιαννόπουλου, λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσληψη συμβούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το μέλος του Δ.Σ. του ΝΑΤ και πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου όσο και πληροφορίες από άλλες πλευρές συνδέουν την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου του ΝΑΤ κ. Αντώνη Γρηγοράκη ακριβώς σε διαφωνίες του σε σχέση με τον τρόπο «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας.
«Ληστεύουν το Ταμείο»
«Με αυτή τη ρύθμιση ληστεύουν την περιουσία του Ταμείου», είχε καταγγείλει σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ ο κ. Τσιμπόγλου, που διηγείται στο «Εθνος»:
«Ο τότε πρόεδρος μου έδωσε τον λόγο του ότι όσο βρισκόταν σε αυτή τη θέση δεν θα γινόταν αυτό. Υστερα από δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. είχε παραιτηθεί».
Η επίμαχη διάταξη, που ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη», είχε εισαχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για την «ασφάλεια των λιμένων», το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2007, στη Βουλή.
Θα πρέπει ν αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είχε εισαχθεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους στη Βουλή αλλά δεν έγινε συζήτησή του λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.
Η ΠΕΜΕΝ από τις 28 Νοεμβρίου 2007 είχε καταγγείλει δια του κ. Τσιμπόγλου ότι:
«Στο άρθρο 21 επιχειρείται ο τεμαχισμός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια και η μερική ή ολική πώλησή του για να μη λειτουργήσει ποτέ».
Η φράση - κλειδί που υπάρχει στη διάταξη και οδηγεί την ΠΕΜΕΝ να καταγγέλλει τον «τεμαχισμό» είναι ότι το σύνολο της έκτασης «μπορεί να χρησιμοποιείται ολικώς ή μερικώς ως Γενικό Νοσοκομείο Εμπορικού Ναυτικού».
Ομως, δεν ήταν μόνο αυτό το «καυτό σημείο» στη συγκεκριμένη διάταξη.
Αντιδράσεις
Κατά την εισαγωγή του σχεδίου νόμου στη Βουλή διαπιστώθηκε γρήγορα ότι γινόταν μια προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δασικού περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου και ο χαρακτηρισμός της ως οικοπέδου, πράγμα, όμως, που αποσύρθηκε κάτω από την πίεση των έντονων αντιδράσεων του Δήμου Μελισσίων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Μετά από πίεση που ασκήθηκε, η αρχική εισηγητική έκθεση του ΥΕΝ -η οποία αγνοούσε ότι σε όλον τον ακάλυπτο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει πυκνή βλάστηση- επαναδιατυπώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό δασικό χαρακτήρα της περιοχής, με την απάλειψη του όρου "οικοπεδικός", που είχε αρχικά χαρακτηριστεί ο περιβάλλων χώρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2007, από τον Δήμο Μελισσίων, στην οποία τονιζόταν ότι με δημόσια δήλωσή τους, που καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκαν ότι ισχύουν όλες οι διατάξεις που αφορούν τα δασικά και τη ρυμοτομία.
Μάλιστα ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «σκιώδη» διάταξη, την οποία «οι μεθοδικές και αποφασιστικές ενέργειες» του δήμου απέτρεψαν αφού το «αρμόδιο υπουργείο εισάκουσε το αίτημά μας και τα πειστικά επιχειρήματα που το συνόδεψαν, «φωτίζοντας» τα σκοτεινά σημεία της».
Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου σε δήλωσή του στο «Εθνος» υπογράμμισε ότι αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται στην ακολουθούμενη «αντεργατική - αντιναυτεργατική πολιτική, που μόνο αφαιρεί από τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους και τα δίνει στους εφοπλιστές και στο μεγάλο κεφάλαιο».
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΕΝ
Από σανατόριο έγινε... βοσκότοπος
Το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) αποτελείται από ένα πενταώροφο κτιριακό συγκρότημα επιφάνειας 11.600 τ.μ. Η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση εκτείνεται σε 119 στρέμματα, στα Μελίσσια Αττικής.
Το νοσοκομείο λειτούργησε μεταξύ του 1948, αρχικά ως σανατόριο για τους ναυτικούς και μέχρι το 1974 οπότε και ουσιαστικά ανέστειλε τη λειτουργία του, ελλείψει κονδυλίων...
Από τότε το κτίριο εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αντιμετωπίζοντας ακόμα και λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ και η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση έγινε, κάποια διαστήματα, ακόμα και βοσκότοπος αιγοπροβάτων...
Την τελευταία διετία μόνο ανακατασκευάστηκε η περίφραξη του χώρου και τοποθετήθηκε μόνιμος φύλακας, ενώ δημοπρατήθηκε και ο ετήσιος καθαρισμός και συντήρηση του πευκοδάσους.
Ολα αυτά τα χρόνια ακούγονταν κατά καιρούς διάφορες προτάσεις ή ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» διεκδικούν αποφασιστικά «να επαναλειτουργήσει ως πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών».

------------------------
ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ Ο Υ.Ε.Ν. ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !!!
---------------------------------
Μαλάκας Έλληνας Φορολογούμενος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ. Πετρο, ακουσα προσφτατα στον ALPHA 98.9 στην εκπομπη του Σταυροπουλου - Βερικιου μια εκ των αποψεων τους για την συνεχη επιθεση που κανετε στην πολιτικη σας παραταξη, οτι δηλαδη ειστε η φωνη του πρωθυπουργου. Αυτα που εκεινος δεν μπορει να πει, ακουγονται απο την δικη σας φωνη. μπορει να ισχυσει κατι τετοιο? για τον λογο αυτο δεν εχει προβει ακομα σε διαγραφη σας? Παντως ΜΠΡΑΒΟ για το θαρρος σας!!!

HarisG είπε...

Κύριε Τατούλη,

συγχαρητήρια για το θάρρος σας! Είστε ο μόνος από τους 300 που τιμάει τους ψηφοφόρους του.

Θα ακούσετε διάφορους ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ να σας λένε "μη μιλάς δημιουργείς ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ", "δεν πρέπει να φεύγεις από τη ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ" , "αν θέλεις να λες την άποψή σου παραιτήσου για να μη ζημιώνεις το ΚΟΜΜΑ". Λες και οι πολίτες ψηφίζουν ΠΡΟΒΑΤΑ χωρίς άποψη. Ειλικρινά ντρέπομαι για τους βουλευτές μας. Δειλοί, ανάξιοι της εμπιστοσύνης των Ελληνικού Λαού. Ντροπή! τίποτα άλλο....

elevoros είπε...

Ανεξαρτητοποιήσου Τατούλη να τους φύγει όλη η μαγκιά.
Δικαιολογία υπάρχει , τι σχέση έχεις εσύ με τα λαμόγια, κουμπάρους, νεόπλουτους , ξεδιάντροπους και τις αφασίες.
Το οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο που κληρονόμησε ο Καραμανλής τέλειωσε , είναι πλέον πολιτικό παρελθόν.
Από Δευτέρα αρχίζουν τα όργανα. Πρόλαβε τις εξελίξεις.

Γιώργος είπε...

ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!
Ι Δ Ι Ο Σ !!
ΟΧΙ ΣΕ ΚΙΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕ:ΤΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΠΙΑΝΕ ΘΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ...
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ,ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ,ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝΕ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΣΗ, ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ.."
ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :

Πλουτίζουν οι υπουργοί μέσω των συζύγων τους
******************************

Oι σύζυγοι των υπουργών ναρκοθετούν την πορεία της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι ηθικά απαράδεκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν, με τις «πλάτες» και την κάλυψη των ισχυρών συζύγων τους, προκαλούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικά προβλήματα στον πρωθυπουργό, ο οποίος αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Η οργή των πολιτών διαχέεται στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Την τελευταία εβδομάδα η εκδοτική δραστηριότητα της κυρίας Μάρας Ζαχαρεά, συζύγου του υπουργού Επικρατείας, και οι εντυπωσιακές συμβολαιογραφικές… επιδόσεις της κυρίας Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βουλγαράκη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής.

Η έντονη δυσφορία της κοινής γνώμης αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της «Alco» για το «ΘΕΜΑ». Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν υπάρχουν ή όχι φαινόμενα πλουτισμού μελών της κυβέρνησης μέσω των συζύγων τους το 78,8% απαντά χωρίς ενδοιασμούς «ναι» και μόνο το 12,9% «όχι». Το εντυπωσιακό είναι ότι για τους υπουργούς και τις συζύγους τους έχει αρνητική άποψη και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 70,5% απαντά ότι «πλουτίζουν οι υπουργοί μέσω συζύγων» και μόνο το 18,4% απαντά «όχι». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 86,4% «ναι» και 7,3% «όχι», ενώ ανάμεσα στους ψηφοφόρους των υπολοίπων κομμάτων είναι 84% και 13,7% αντίστοιχα.

Οι πολίτες είναι αρνητικοί και στο θέμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τις συζύγους των υπουργών. Στο ερώτημα πιστεύετε ότι είναι επιτρεπτό ή όχι οι σύζυγοι υπουργών να αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τομείς ευθύνης των συζύγων το 61,5% απαντά «όχι» και μόλις το 33,5% «ναι». Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, οι ερωτώμενοι απαντούν ως εξής: Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. 58,1% «ναι» και 35,7% «όχι», το 79,1% όμως όσων πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» και μόνο το 16,4% «ναι», ενώ και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων πιστεύουν σε ποσοστό 79,4% ότι δεν πρέπει να αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα και μόνο το 19,1% απαντά ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση για τη σύζυγο του υπουργού Τύπου κυρία Ζαχαρέα, αν δηλαδή είναι ή όχι ηθικά ασυμβίβαστο το να είναι εκδότης εφημερίδας, το 59% απαντά καταφατικά ότι είναι «ηθικά ασυμβίβαστο» και το 36,6% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο ανεκτικοί με την κυρία Ζαχαρέα και σε ποσοστό 60% υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη δραστηριότητά της αυτή, ενώ το 35,6% έχει την αντίθετη άποψη. Είναι αυτονόητο ότι ανάμεσα στους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τα ποσοστά του «ναι, είναι ηθικά ασυμβίβαστο» απογειώνονται στο 76% και 72,2% αντίστοιχα.

Το πρόσωπο των ημερών, ο κ. Πέτρος Τατούλης, και οι απόψεις για την κυβέρνηση φαίνεται ότι συγκεντρώνουν την αποδοχή ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης. Στον ερώτηση αν πιστεύετε ότι ο Πέτρος Τατούλης λέει αλήθειες στο άρθρο του το 35,3% απαντά «ναι» και μόνο το 14,2% «όχι». Ενα μεγάλο ποσοστό (37,6%) δεν έχει διαβάσει το άρθρο του. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που έχουν διαβάσει το άρθρο συμφωνούν μαζί του! Συγκεκριμένα, το 25,3% του συνόλου των ψηφοφόρων συμφωνεί και το 22,4% διαφωνεί. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τον κ. Τατούλη σε ποσοστό 46,6% και των υπολοίπων κομμάτων σε ποσοστό 42,1%.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕ Ο ΛΑΟΣ!!!
ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο Κ Α Ν Ο Ν Α Σ...!!!
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ....!!!
ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κλείνοντας και ανακεφαλαιώνοντας "Η κοινωνία είναι μαζί μας", λέτε. Λέτε; Ας το δούμε αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις. Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι το κύριο κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ στα πρώτα 10 χρόνια της διακυβερνήσεώς του ήταν να περάσει την διαπλοκή από τα ανώτατα στα χαμηλώτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας (δεν είναι τυχαίο δε το γεγονός ότι έκτοτε ΠΑΣΟΚ μεταφράζεται από μερίδα της κοινωνίας ως ΠανελλήνιοΣΟΚ). Τα παλιότερα χρόνια υπήρχε διαφθορά αλλά αφορούσε τα ανώτατα κλιμάκια της λειτουργίας της κυβερνήσεως και κατ' επέκτασης του κράτους. Μετά την επέλαση του σοσιαλιστικού προοδευτισμού η διαπλοκή έγινε καθεστώς για τον κάθε κλητήρα δημόσιας υπηρεσίας όπως και για κάθε πολίτη. Διαπλοκή δε εννοούμε οποιαδήποτε καταχρηστική συμπεριφορά προς επίτευξή οποιοδήποτε άνομου (ότι δεν είναι νόμιμο είναι παράνομο, ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό) προσωπικού συμφέροντος.
Πάντες διαπλεκόμενοι λοιπόν, πολίτες και πολιτικοί! Αριστεροί, μεσαίοι, δεξιοί, απολιτίκ, αναρχικοί! Όλοι έχουν την άκρη (ή τις άκρες) τους προς "εξυπηρέτηση" των ίδιων μικροσυμφερόντων (ενίοτε και μεγαλοσυμφερόντων) τους.
Τότε αφού αυτά ισχύουν, ποιοί είναι "μαζί σας" (αλήθεια ο πληθυντικός εκτός από εσάς σε ποιούς άλλους βρίσκει εφαρμογή); Απλή η απάντηση! Η μερίδα εκείνων που λόγω της ανατροπής του σκηνικού έχουν προσωρινά χάσει τις "άκρες" τους και όντας στην απ' έξω θυμούνται τώρα ισονομίες, ισοπολιτείες, ηθικές (αν και όντας ανήθικοι συνήθως οι ίδιοι) δημοκρατίες, κλπ.
Η κατάσταση βαίνει άκρως ανωμάλως αγαπητέ! Ο κοινοβουλευτισμός έχει ξεπέσει στο νοείται ως ένας άνετος (και νόμιμος) τρόπος πλουτισμού (στην καθομιλουμένη "φτιαξίματος"). Εκλέχθηκες; ΕΓΙΝΕΣ! Και αν δεν έγινες χοντρά τουλάχιστον κάτι διαμερισματάκια τα έβγαλες! Τέλεια!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 247   Νεότερο› Νεότερο»