Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Θυμόμαστε όλοι καλά ότι είναι πάγια τακτική των κομμάτων στην Ελλάδα να μη συζητούν σε βάθος όταν έχουν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Αν εξαιρέσει κανείς το 1996, οπότε η σύγκρουση μεταξύ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του παλαιοπασοκισμού της 3ης Σεπτεμβρίου, επέτρεψε στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία να χαράξει νέα ιδεολογική ρότα, καμία ανάλογη προσπάθεια δεν επιχειρήθηκε από κανέναν άλλο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματός του καταθέτοντας κάποια συγκεκριμένη ατζέντα, κάποια ιδεολογική πλατφόρμα προς συζήτηση, εκείνες τις βασικές συνιστάμενες που θα χρησίμευαν ως πυξίδα όταν θα καλούταν να διαχειριστεί την τύχη της χώρας και να την οδηγήσει στο μέλλον.

Αρκεί να εντρυφήσει κανείς στις ομιλίες εκείνης της εποχής, για να καταλάβει το αυτονόητο. Το 2004 ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πανηγυρικά, ως ο μοναδικός φορέας του υψηλού και ηχηρού ονόματος του ιδρυτή του κινήματος. Ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του επέτρεψαν να κόψει πρώτος το νήμα σε έναν αγώνα που ο διεκδικητής του τίτλου έτρεχε μόνος του. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι επιβραβεύθηκαν με κάποιο τρόπο οι προοδευτικές απόψεις που είχε ο τελευταίος κατ’ επανάληψη στο παρελθόν εκφράσει(από τις σχέσεις της εκκλησίας με το κράτος έως την ελληνοτουρκική προσέγγιση). Ούτε και πιθανόν επιτυχίες στο υπουργικό του χαρτοφυλάκιο. Ούτε ασφαλώς και το όραμα που δεν είχε (ή αν είχε δεν ομολόγησε ποτέ) για την χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη το 2004 με μια και μόνο ατζέντα: Να κερδίσει τις εκλογές. Να κερδίσει τις θέσεις εξουσίας που κινδύνευαν να χάσουν οι λίγοι και εκλεκτοί του συστήματος. Να κερδίσει το έπαθλο του Κράτους.

Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν εξελέγη ως ο πιο ικανός για την διακυβέρνηση της χώρας. Εξελέγη ως φέρων το όνομα που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στον φέροντα το έτερο όνομα της ελληνικής μεταπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου το 2004 δεν εξελέγη προασπιζόμενος το εκσυγχρονιστικό παρελθόν του κόμματός του, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου υπήρξε και ο ίδιος, αλλά ως κατ’ όνομα διάδοχος του παλαιοπασοκισμού του κινήματος.

Τέσσερα χρόνια μετά

Ο κ. Παπανδρέου του 2008 διαθέτει την ίδια ακριβώς ατζέντα, όπως αυτή καθορίστηκε από τη σημερινή συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη: Πώς θα κερδίσει τις εκλογές. Εξ ου και η αριστερίστικη ρητορεία. Εξ ου και ο καταγγελτικός λόγος. Εξ ου και η λαϊκίστικη προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Εξ ου και η παντελής έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων που θα βγάλουν τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα.

Ο κ. Παπανδρέου του 2008 θεωρεί ότι το δόγμα που για δεκαετίες όριζε τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα «πρώτα χάνει η κυβέρνηση, και μετά κερδίζει η αντιπολίτευση», ήλθε επιτέλους να ισχύσει και στην δική του περίπτωση. Κι αυτό διότι, όπως επισημαίνει παραδοσιακά φιλοσοσιαλιστική εφημερίδα «Το ΠΑΣΟΚ έπειτα από πολύ καιρό, ξαναμπαίνει στο πολιτικό... ζάπινγκ της ευρύτερης κοινής γνώμης, που είχε χάσει, όχι γιατί έκανε μέχρι στιγμής κάτι εξαιρετικό, αλλά γιατί …ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση»*.

Ο κ. Παπανδρέου του 2008 είναι σαφές ότι θεωρεί εαυτόν έναν ακόμη πρίγκιπα. Λες κι η Ιστορία του χρωστάει. Λες και η Ελλάς έχει ακόμη να πληρώνει πολλά στο ταμείο της οικογενειοκρατίας και του φαβοριτισμού που μονοπώλησε μεταπολιτευτικά την κεντρική πολιτική σκηνή.


Τα λάθος προβλήματα του ΠΑΣΟΚ: Από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ του «Αλαβάνου»

Πάει καιρός που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγκωνίζονται όλοι σε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης. «Δέσμευσή μας, η ανθρώπινη κοινωνία, που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον πολίτη, τον σεβασμό στον μόχθο του. Που συμβάλλει στην ανάπτυξη, που δίνει ευκαιρίες, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που σέβεται τα δικαιώματά του στην υγεία, στην παιδεία, σε ένα σωστό ασφαλιστικό σύστημα. Ο συνταξιούχος, ο νέος, ο επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος χρειάζονται σεβασμό και αξιοπρέπεια. Και αυτό εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε», δήλωνε ανήμερα 3ης Σεπτεμβρίου ο κ. Παπανδρέου και αυτά επανέλαβε με διαφορετικά και με ίδια λόγια και σήμερα.


Παρέλειψε ωστόσο ο κ. Παπανδρέου να μας πει πώς θα επιτύχει στα μεγάλα του οράματα. Διότι μπορεί σε επίπεδο ιδεών να έχει καταθέσει επανειλημμένως τον προοδευτισμό του, πλην όμως από το παλιό, το διεφθαρμένο και το άκρως συντηρητικό, τίποτε νέο και ελπιδοφόρο δεν μπορεί να γεννηθεί. Το τοπίο στο όραμα του κ. Παπανδρέου είναι βαθύτατα θολό. Πώς θα βρει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ παραπάνω για την παιδεία ο κ. Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα; Πώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας; Θα επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ ίσως (!); Ποια είναι η μεταρρύθμιση που προτείνει για το ασφαλιστικό, προκειμένου να κάνει πράξη τη βαθύτατή του μέριμνα για τους συνταξιούχους; Τι θα μας πει σήμερα για το περιβόητο άρθρο 16; Τι μας λέει σήμερα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το άσυλο, τη δημόσια εκπαίδευση; Τι μας λέει για τις κοινωνικές δαπάνες και το κράτος πρόνοιας; Τι μας λέει για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τις ΔΕΚΟ; Τι μας λέει για το οικονομικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η χώρα και πού το είδε να εφαρμόζεται με επιτυχία, σε ποια εξελιγμένη δυτική κοινωνία; Πώς θα έλθει η ανάπτυξη; Πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζει ο ίδιος κατ’ αρχήν όλες αυτές τις εξαιρετικά λαμπρές ιδέες του για δημοσιοποίηση όλων των δημοσίων δεδομένων στους πολίτες; Δεν έχει δεσμευτεί στο παρελθόν ότι θα δημιουργήσει έναν κόμβο, όπου θα δημοσιοποιούνται όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η διαφάνεια; Πώς θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες –όπως δήλωσε σήμερα-, προκειμένου να προβεί σε φοροελαφρύνσεις του μέσου Έλληνα που υποφέρει;


Ο κ. Παπανδρέου- παρά τους ευαγείς του στόχους- εγκλωβίστηκε στην εύκολη ψευδοαριστερή ρητορεία (τόσο ξένη προς το δικό του προσωπικό παρελθόν), την ίδια στιγμή που συνέτεινε στην βαθιά ποινικοποίηση του εκσυγχρονισμού (αν και άρρηκτα συνυφασμένος με την δική του προσωπική διαδρομή). Το αποτέλεσμα; Να προσπαθεί κι εκείνος να δώσει λάθος λύσεις σε λάθος προβλήματα! Ας πάρουμε ενδεικτικά τις κοινωνικές δαπάνες, στις οποίες ενέμεινε σήμερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε προκλητικά λαϊκίστικο βαθμό. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δίνουμε λιγότερα από ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζομαστε τα κονδύλια αυτά είναι αποδεδειγμένα ανορθολογικός, με αποτέλεσμα ο τελικός παραλήπτης να μην είναι ο Έλληνας πολίτης, αλλά η χαβούζα της ελληνικής γραφειοκρατίας και αδιαφάνειας.


Ο κ. Παπανδρέου απέδειξε σήμερα ότι αρνείται να συνειδητοποιήσει τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκτός εξουσίας το 2004 και έκτοτε δεν κατορθώνει να βρει το βηματισμό του. Αρνείται να αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε ως δεξιό (όπως ορισμένοι του παλαιοπασοκικού μπλοκ εμμένουν να χαρακτηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του κ. Σημίτη). Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε ούτε ως αριστερό. Ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε επειδή το όραμα του για τη χώρα είτε απουσίαζε είτε ήταν θολό. Ο κ. Παπανδρέου αρνείται να αντιληφθεί ότι η χώρα δεν χρειάζεται και δεύτερο Αλαβάνο , διότι αν ήταν έτσι γιατί να μην ψηφίσει καλύτερα τον πρώτο και αυθεντικό; Ότι η χώρα δεν κυβερνιέται με επικοινωνισμούς και αυτό πλέον αποδεικνύεται από την οδυνηρή εξέλιξη των πραγμάτων και την κακή τύχη που επιφυλάσσει μέλλον και ιστορία στους λάτρεις των επικοινωνιακών «μαγικών»…

Τα λάθος φαντάσματα του ΠΑΣΟΚ : Από τον ορθολογισμό στη συνωμοσιολογία

Εκτός από λάθος προβλήματα, ο κ. Παπανδρέου εφευρίσκει και λάθος , ή μάλλον σωστότερα ανύπαρκτους εχθρούς. Είναι γνωστή και δοκιμασμένη η τακτική: όταν κάπου αποτύχεις, δημιούργησε έναν φανταστικό εχθρό, ρίξε πάνω του το φταίξιμο και μετά προσπάθησε να βγεις ο ίδιος «λάδι». Τι μας λέει για πολλοστή φορά ο κ.Παπανδρέου; Ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται εκτός εξουσίας, διότι βρίσκει απέναντί του τα συμφέροντα , τα οποία ωστόσο θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις, και ταυτοχρόνως ουδέποτε θα ταυτιστεί/ συνδιαλλαγεί με αυτά.

Προτού τρομάξουμε και κρυφτούμε σε καμιά καταπακτή, ας δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Η μετάλλαξη στην περιρρέουσα πολιτική κουλτούρα, με όλα εκείνα τα πολιτικά αποτελέσματα που καταγράφουμε όλοι μας σήμερα, είναι εξαιρετικά πρόδηλη. H διαχειριστική ανεπάρκεια των σημερινών ηγεσιών μετατοπίζει τον ιδεολογικό άξονα της ελληνικής κοινωνίας στις απλοϊκές, λαϊκίστικες πεποιθήσεις του παρελθόντος. Φθάσαμε έτσι να μιλούμε για πολλά. Για εξωθεσμικά κέντρα που επιβουλεύονται το μέλλον της κυβέρνησης. Για «δούρειους ίππους» των Αμερικανών και έτερων «φονιάδων των Λαών». Για πέντε έξι «νταβατζήδες» που υφαρπάζουν τον πλούτο του Έλληνα. Για κάτι σκοτεινούς τύπους στο διαδίκτυο που συστήνουν απειλητικά παράκεντρα για υπουργούς και κυβέρνηση. Και τώρα, για κάτι ορκισμένα «συμφέροντα» που δεν αφήνουν το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και τον κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει την ατζέντα του.

Η συνωμοσιολογική διάθεση των παραπάνω έχει κριθεί και η ανακύκλωση τους δεν προκαλεί πλέον παρά μόνο ειρωνικά μειδιάματα. Σε διαφορετική περίπτωση κάποιος φαντάζομαι θα μας είχε ενημερώσει για το πού βρίσκονται οι έρευνες περί εξωθεσμικών κέντρων και ακόμη περισσότερο κάποιον «νταβατζή» θα είχαμε δει να διαβαίνει τις πόρτες της δικαιοσύνης. Τα «συμφέροντα» του 2008 και οι «νταβατζήδες» του 2004 είναι οι δύο όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος, ενός νομίσματος όμως που ξοδεύεται πολύ γρήγορα….

Το λάθος ΠΑΣΟΚ: από το «παλιό» στο «νέο» χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε.

Το ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου φάνηκε και σήμερα ότι δεν κατόρθωσε να εξηγήσει στον Έλληνα πολίτη τι ακριβώς είναι. Παλινδρομεί ανάμεσα στην διεύρυνση του εκσυγχρονισμού, για να καταλήξει συνέχεια του «παλαιοπασοκισμού».Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται το «Νέο ΠΑΣΟΚ». Και μάλιστα προβαίνει σε τέτοιου είδους τεκμηριώσεις έχοντας στο πλευρό του όλους εκείνους που κάποτε απεχθάνονταν τις παλιές του απόψεις, έτοιμοι και σήμερα να κλαδέψουν κάθε του προοδευτικό βήμα. Η δυναμική της αυλής του υπαγορεύει και την πολιτική του.

Το «Νέο ΠΑΣΟΚ» του κ. Παπανδρέου είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ. Με περισσότερες ίντριγκες, πολύ διχασμό, αλληλοσυγκρουόμενες κατευθύνσεις, ένδεια πολιτικής συνοχής, απουσία νέων ιδεών, καινοτόμων μυαλών. Συνεχίζει ωστόσο και υπάρχει το συνεκτικό στοιχείο: η ελπίδα ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΔΑ στην Ελλάδα που γυρίζει είναι μία και κάποια στιγμή θα «κλειδώσει» εκ νέου το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Εξ ου και οι φωνές κοπάσανε. Εξ ου και τα συντροφικά μαχαίρια μπήκαν για λίγο στα θηκάρια. Είναι πολλά τα λεφτά της εξουσίας. Η δίψα των μηχανισμών για τη διαχείριση του κράτους, και τις απολαβές που επιφυλάσσει, υποκαθιστά κάθε άλλη ιδεολογική ζύμωση, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος ατόμων με διαφορετικές ιδέες , προτεραιότητες, κώδικες ηθικής. Και αυτό ονομάζεται ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Παπανδρέου.


Εν είδει επιλόγου

«Ο κόσμος ζητάει ένα σοβαρό ΠΑΣΟΚ που θα του πει πέντε σωστά πράγματα χωρίς ‘ψεύτικα χάδια’. Που θα καταλάβει ότι είναι δίκαια, μπορούν να γίνουν, θα καλυτερεύσουν τη ζωή του και θα υλοποιηθούν από ένα ικανό και μη διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό. Ζητάει ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες, χωρίς λαϊκίστικες υπερβολές»* έγραφε η ίδια φίλα προσκείμενη στην σοσιαλδημοκρατία εφημερίδα, αγνοώντας ωστόσο επιδεικτικά ότι αν όλα τούτα συμβούν, τότε σαφέστατα το κόμμα δεν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ...

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής. Οι πολίτες θέλουν καθαρές θέσεις και όχι να ψάχνουν να τις ανακαλύψουν στους χειμαρρώδεις λόγους του νεολαικισμού ένθεν κακείθεν. Οι πολίτες θέλουν αλλαγές στη ζωή τους και όχι μεγαλόπνοα συνθήματα που η μόνη αλλαγή που θα εξασφαλίσουν είναι η παχυλή και πλούσια ζωή των διαφόρων κομματικοδίαιτων του δημόσιου βίου. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα διλήμματα: δεξιά ή αριστερά. Η μόνη επιλογή είναι μπροστά ή πίσω. Και σε αυτό το κομβικό σημείο τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Στις δημοκρατίες, όπου «δεν υπάρχουν αδιέξοδα», καμία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΔΑ δεν είναι και η μοναδική.


…………………………………………..

* «Έθνος», 11 Σεπτεμβρίου 2008, Από τον Παναγιώτη Παναγιώτου

92 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενω μπορεσατε να κυβερνησετε εσεις κυριε τατουλη???
σεις ηρθατε σαν σωτηρες και κατακλεψατε ολη την ελλαδα απο ακρη σε ακρη και πολλοι απο σας γινανε παμπλουτοι.
Εγω λεω κοιταχτε τα χαλιασας σαν κομμα και αφηστε το πασοκ εκει που ειναι γιατι ειναι μεγαλο θρασσος να λετε αυτα εσεις που εχετε κανει τα χειροτερα.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο ο Παπανδρέου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εξηγήσεις που θα βρει τα λεφτά. Όχι από τις «σπατάλες των 10 δις», όπως ο αρχηγό σας, αλλά από λεφτά που τώρα χάνονται με τις αποφάσεις Αλογοσκούφη περί φοροαπαλλαγών.

Ηταν πολύ καλός στη ΔΕΘ. Και συγκρινομενος με τον αρχηγό σας, άριστος...

Ανώνυμος είπε...

Πέστα για όλους μη χαρίζεσαι σε κανέναν!

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή σου απάντηση είναι απάντηση σε πολλά παπαγαλάκια που θέλουν να σε εξοντώσουν. Είσαι κεφάλαιο για την κεντροδεξιά παράταξη. Κρίμα που δεν το έχει καταλάβει ο Καραμανλής. Και στηρίζεται σε νεόκοπους.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί που σε κατηγορούν ότι τα έχεις βρει με το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είσαι για να κλείσουν ορισμένα στόματα! Για να δούμε την απάντηση του Ρουσόπουλου…Χα..χα.

Stefan είπε...

Το ΠΑΣΟΚ Κύριε Τατούλη είναι το μόνο που μπορεί να Κυβερνήσει την Ελλάδα και όχι τα Λαμόγια που εσείς δίνεται στήριξη .
Μπροστά στον τρόμο και το μνημόσυνο και την ασφυξία που υποχρέωσε η Παράταξή σας δύο ολόκληρων τουλάχιστον γενεών (25~45 χρονών ) Ελεύθερους επαγγελματίες μισθωτούς ,αγρότες,φοιτητές. Οξυγόνο και ελπίδα είναι μόνον μία Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ποιο άλλο κόμμα εκτός του ΠΑΣΟΚ έχει σχεδιασμό και όραμα για το μέλλον ? για την παιδεία? για την ανάπτυξη? ΚΑΝΕΙΣ !!! Το κράτος Λάφυρο είναι μία πρακτική που υιοθέτησε η παράταξη που εσείς στηρίζετε και εκλεχθήκατε Βουλευτής αφήστε λοιπόν τα περί ατζέντας πολιτικής ! και βόλεμα των εκλεκτών η πράξη μας έδειξε το αντίθετο.
Κύριος Παπανδρέου είναι ο μόνος σύγχρονος πολιτικός που έχει αποδείξει και έχει δώσει στοιχεία γραφής του οράματός του σε όλη του τη θητεία την υπουργική και βουλευτική .Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που μόνο λόγια κούφιες ιδέες που απευθύνονται σε κάποιους δήθεν (και ευτυχώς λίγους )τιμητές της σημερινής κυβέρνησης και άλλοτε υποκινητές της διάσπασης κάποτε του ΠΑΣΟΚ .

Φιλικά
Στέφανος Α. Βογιατζόγλου

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα το πασοκ δεν μπορει να κυβερνησει τον τοπο.
Με το πασοκ φιλεμου κυριε βουλευτα εφαγε ο κοσμος ψωμακι ενω με σας φαγατε ΜΟΝΟ εσεις και οι παρεασας.
Εχετε το θρασος να μιλατε για πασοκ????
μιλιστε για το κομασας που τα εχει διαλυσει ολα και αφηστε επιτελους τους αλλους.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ρε Πετρο,με ολα οσα γραφεις κατα διαστηματα,που αποσκοπεις τελικα;;;
Διοτι ολες σου οι αναρτησεις καπου στοχευουν...

Unknown είπε...

Άτεχνος και κακοήθης, ακαμάτης και φαγάς,
άλλο τι πλέον δεν έχει παρά να γενή παπάς!

Από τον Παπατρέχα του Αδ Κοραή

(μήπως αντί για παπάς να βάλουμε βουλευτής?)

Μετά και από τη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ και ενθυμούμενος και την συνέντευξη του Κ Καραμανλή του Β΄, μόνο νομίζω ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν σχέση με την καθημερινότητα της Ελλάδας όσο και εμείς με τα κλειστά κλαμπ που ηγούνται?

Η ΝΔ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Αλογοσκούφης και στις επιτυχίες του και ένα μικρότερο που ακούει στο όνομα Ντόρα και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες (με τους εργατοπατέρες και τους συνδικαλιστές της προηγούμενης εικοσαετίας θα την κτίσει?)και μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, που δεν μας λέει πως θα επιτευχθεί. (ο βεζίρης εδώ λέγεται Βενιζέλος, ωραίο βλέμμα…)
Η “όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα” ρήση, χωρίς αναφορά σε πολιτικές και πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές μου θυμίζουν την απαίτηση να ξανά υπογράψω μια λευκή επιταγή.

Τόσο ίδιοι, τόσοι κενοί με τα προβλήματα του σήμερα και την ανάγκη του οράματος για το αύριο…

Οι δύο συνεντεύξεις νομίζω ότι σηματοδοτούν το τέλος της μεταπολίτευσης.
Απλά περιμένουμε τον καταλύτη…

ΥΓ

1. ούτε μια ερώτηση ή αναφορά στο σκοπιανό, για την λαθρομετανάστευση δεν μιλώ θα με πουν εθνικιστή και ρατσιστή.

2. δυστυχώς και εσείς είστε μέρος του προβλήματος, σήμερα, και όχι συντελεστής για την επίλυσή του

Ανώνυμος είπε...

Τρεις λαλούν και 2 χορεύουν είστε κ. Τατούλη...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτό το κείμενο προορίζεται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση.
Τη θέση του Ρουσόπουλου θέλετε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο, να με συγχωρέσετε.
Φαντάζομαι θα ακολουθήσει και ανάρτηση που να αφορά τον Καραμανλή και θα είστε το ίδιο επιθετικός.
Θα ήθελα να σας πω ότι ο Παπανδρέου ήταν ο πιο επιτυχημένος υπουργός εξωτερικών και δεν τον πήραν ξαφνικά από τα πίσω έδρανα της Βουλής να τον κάνουν πρωθυπουργό επειδή τον λένε Παπανδρέου, όπως έγινε με την αυτού μεγαλειότητα τον κύριο Καραμανλή.
Και είναι πολύ ωραίο να προσπαθείτε να πείσετε ότι ο Παπανδρέου θέλει να γίνει ο νέος Αλαβάνος.
Μάλλον δεν κατανοείται ότι ο Αλαβάνος θέλει να γίνει ο νέος Ανδρέας.
Κύριε Τατούλη, είναι κρίμα μετά από την κάτωθι ανάρτηση και προσπαθώντας να πείσετε ότι δεν αμφισβητείτε τον Καραμανλή, αλλά τα πρόσωπα γύρω από αυτόν να προσβάλετε τόσο άκομψα τη νοημοσύνη όλων.
Σας θυμίζω ότι ο Παπανδρέου δεν έχει κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Αν είστε σίγουρος για το τι θα κάνει και τι επιδιώκει, καλύτερα να μετονομάσετε το blog σας σε
Pythia.blogspot.com

Καππαδόκης είπε...

Παρακαλουθώντας την σημερινή συνέντευξη του ΓΑΠ σχημάτισα ακριβώς την ίδια εντύπωση όπως τον παρακολουθούσα στις προεκλογικές του συνεντεύξεις και debates. Ο άνθρωπος έρχεται προετοιμασμένος με ένα πακέτο απαντήσεων τις οποίες θέλει να δώσει για να περάσει τις απόψεις του προς τα έξω. Ετσι γι αυτόν, λίγη σημασία έχει το περιεχόμενο των ερωτήσεων που του γίνονται. Δεν είμαι σίγουρος ακόμη και αν τις καταλαβαίνει γιατί πατάει ξαφνικά το κουμπί start και αρχίζει να απαντά χωρίς οι απαντήσεις του να έχουν καμμία συνάφεια με τα ερωτήματα. Αν είμαστε τυχεροί και στην συγκεκριμένη ερώτηση συμπέσει μια απάντηση με σχετικό θέμα μπορεί να βγει κανένα νόημα, αλλοιώς...

Ο Καραμανλής την περασμένη Κυριακή αντιλαμβανόταν μεν τις ερωτήσεις, δεν έδινε απαντήσεις δε καταφεύγοντας στις μεθόδους του συμπρωθυπουργού του όπως: "Αυτή είναι η προσωπική σας άποψη", "Εχω ήδη απαντήσει" κλείνοντας θεατρικά το μικρόφωνο κάθε φορά που οι ερωτήσεις δεν τον ικανοπιούσαν η τον έφερναν σε δύσκολή θέση.
Ο σημερινός Γιώργος έδινε την εντύπωση ότι ζούσε στον δικό του κόσμο απαντώντας στα ερωτήματα που θα ήθελε να του κάνουν και όχι σε αυτά που του έκαναν εκείνη τη στιγμή.

Οσο για το περιεχόμενο, τι να πούμε; Κλείνατε επ ΄αριστερά μήπως και μας παν τα πράγματα δεξιά. Το 1981 ομως απέχει 27 ολόκληρα χρόνια από σήμερα και κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Γιώργο ότι άλλες είναι οι σημερινές συνταγές επιτυχίας.
Να τον ενημερώσει ακόμη πως η παταγώδης αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας δεν οφείλεται στο αποτυχημένο πρόγραμμα της ούτε στην αποτυχημένη φιλοσοφία της. Οφείλεται στα αποτυχημένα και πολύ "λίγα" πρόσωπα που ανέλαβαν να εφαρμόσουν τις διακηρύξεις της.

Αν αυτό το καταλάβει, όλοι θα ωφεληθούμε και εμείς και αυτός. Αν νομίζει πως ο Παράδεισος είναι αλλού, μάλλον δε θα το κατάλαβε καλά όπως δεν κατάλαβε και τις σημερινές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

john anast είπε...

Καλό κε Τατούλη, αλλά να υπάρχουν και διαρροές για μια ανάρτησή σας, σε άλλο blog...
(http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_667.html
... μου φαίνεται περίεργο
Κατά τα άλλα συμφωνώ πλήρως. Απλά εξακολουθούν να μη πείθουν οι προθέσεις

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τατουλη, ο Παπανδρεου πραγματι δεν απαντησε στην ερωτηση αν ειναι υπερ η κατα της εκτροπης του Αχελωου. Εσεις?
Επισης τι γνωμη εχετε για την αποποινικοποιηση των ναρκωτικων? Καποτε πρεπει και οι πολιτικοι να μιλησουν πολιτικα. Αλλιως να πηγαινετε μονο στις εκπομπες του Πρετεντερη να συζητατε για τα γκαλοπ. Ευχαριστω.

batman είπε...

Σαφέστατα το Πασοκ επενδύει στη λογική του ώριμου φρούτου .Πιστεύει οτι τα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών θα το φέρουν σε τροχιά εξουσίας .Αν όμως ήταν σοβαρό πολιτικό κόμμα .όπως και η Ν.Δ. άλλωστε ,θα ανησυχούσαν από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μετατοπίζεται από το ένα κόμμα στο άλλο αναλόγως με την επικαιρότητα και την σκανδαλολογία αλλά αηδιάζει με τα κόμματα,την πολιτική και επιλέγει την αποχή.Μην σπεύσει κάποιος να απαντήσει ότι ακόμα περίπου το 50% με 60% θα ψήφιζε κάποιο από τα 2 μεγάλα κόμματα ,καθώς το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει τα κομματόσκυλα και κυρίως τους λιγόψυχους οι οποίοι για ένα αμφιλεγόμενο ρουσφετάκι προσφέρονουν με άνεση την ψήφο τους και νομίζουν ότι είναι και μάγκες σε σχέση με τους υπολοίπους .Μεγαλύτερη απειλή από μία χούντα είναι μία δημοκρατία των πολιτικά πουλημένων πολιτών.Γιατί σήμερα διαμορφώνεται ένα σκηνικό όπου οι πολιτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι από τις συνεχόμενες προδοσίες των κομμάτων ,τα οποία μάλιστα δεν φαίνεται να πιάνουν το μύνημα από τις εκλογικές ήττες αλλά περιμένουν καρτερικά την σειρά τους σε μία λογική ώριμου φρούτου(βλέπε πασοκ) ,κάνουν στην άκρη με αποτέλεσμα να γίνεται η κοινωνία έρμαιο όσων επιθυμούν να εμπορευτούν τα πολιτικά δικαιώματα που τους έδωσε το Σύνταγμα .Δυστηχώς σε μία χούντα θα είχαμε και μία αντίσταση να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο ,τώρα μας έχει μείνει μόνο η σκέψη να αλλάξουμε χώρα!!Κύριε Τατούλη μέσω του blog σας αφυπνήζετε τις συνειδήσεις κάποιων ,έστω και λίγων.Συνεχίστε να το κάνετε το έχει ανάγκη ο τόπος.

admin είπε...

Διαβαζω καιρο το blog σας καθως και ειμαι αρκετα ενημερωμενος για την πολιτικη καριερα σας..Αλλοτε συμπαθης αλλοτε θρασυτατος...Ειμαι απο τα Οχθια Γορτυνιας κι ως Αρκας δεν ειμαι καθολου υπερηφανος για την φασοκωμωδια σας...Απηλειτε την Δημοκρατια,με αυτα που κανετε...Ψηφιστε με κλειστα τα ματια,ενα-ενα τα νομοσχεδια που περναει η Ν.Δ και συγκαλειψτε με την παρουσια σας στην αντιλαϊκη Κυβερνηση της Δεξιας.Απαιτειτε την ψηφο του κοσμου,στο ονομα της Δεξιας,σαν βουλευτης της.Ανεξαρτοποιηθειτε τωρα,αν θελετε να ειστε τιμιος και αφηστε τα ψευτοανταρτιλικια,δεν "μασαμε"..

Ενας φιλος απο το χωρο,του ΠΑΣΟΚ.
http://sosialistas.blogspot.com/

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,
Νομίζω οτι μεταξύ του 2004 και του 2008 παρέλειψες να αναφέρεις τον Νοέμβρη του 2007, τότε που η πλειοψηφία 900.000 πολιτών ψήφισε Παπανδρέου οχι για να κυβερνήσει, απλά, το ΠΑΣΟΚ ξανά, αλλά για να κυβερνήσει σωστά. Και αυτό θεωρώ οτι έχει την σημασία του.
Απο εκεί και πέρα στην ομιλία του στην ΔΕΘ (όπως και στην συνέντευξη τύπου) θεωρώ οτι έδωσε προτάσεις ρεαλιστικές - και τολμηρές παράλληλα. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε...

Υ.Γ Ήθελα, εδω και μέρες, να σε ρωτήσω. Εαν βρισκόσουν σε αυτο θερινό τμήμα της βουλής θα ψήφιζες το νομοσχέδιο του Γιώργου Αλογοσκούφη; Ξέρω οτι έχεις το θάρρος που απαιτείται για να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη. Ανήκετε στην ίδια κατηγορία με τον συνάδελφό σας κ. Μανώλη και Μιχαλολιάκο. Τσάμπα μάγκες. Εάν το πρόβλημά σας είναι η κυβέρνηση Καραμανλή εμπρός ρίξτε την. Μπορείτε. Εάν πρόβλημά σας είναι ο δικομματισμός παραιτηθείται από βουλευτής. Αλλά όχι κύριε Τατούλη άλλο αυτό το κρυφτούλι μεταξύ μαξίμου και εκλογικής σας πελατείας στην Αρκαδία. Εάν επίσης θέλετε να αλλάξετε πράγματα κάντε μια κίνηση μπροστά και μεις θα σας στηρίξουμε. Αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει κύριε Τατούλη, καταλαβαίνει και τους υποκινητές και τους υποκινούμενους.
Και η δικιά σας διαχρονική παρουσία έχει δείξει ότι έχετε υψηλή αντίληψη. Αντίληψη να αλλάζετε πολιτικούς χώρους - να "ανανεώνεστε" αν προτιμάτε - με βάση αυτό που φαίνεται κερδοφόρο

Citypress-gr.admin είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβασα ότι μόνο μία κρίση παράγει πραγματική αλλαγή και ότι όταν αυτή συμβεί οι ενέργειες που θα κινηθούν θα βασίζονται στις ιδέες που εκείνη το στιγμή είναι διαθέσιμες. Οπότε αγαπητέ ΠΤ κράτα τις ιδέες σου ζωντανές μέχρι να τις χρησημοποιήσουν

Ανώνυμος είπε...

Το έχετε παρακάνει με τις "διαρροές" όλοι εσεις οι...bloggers τη στιγμή που η πλειονότητά σας, χρησιμοποιεί το "Σε λίγο" σαν... ψωμοτύρι.

Τις θέσεις του δημοσιοποιεί εδώ, ο άνθρωπος. Τις ξέρει, δεν αλλάζουν "τρεις την ώρα".
Είχε ένα κείμενο στο μυαλό του και μπορεί να μίλησε σε κάποιους για αυτές και για το ότι σκόπευε να τις αναρτήσει.

Πού είναι το περίεργο και το αξιοκατάκριτο;

Μήπως στο ότι δεν είχατε εσείς την πληροφορία;

Όσο για την κριτική στην ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ, σιγά μην περίμενε να την ακούσει πρώτα.

Και αυτή είχε διαρρεύσει και όλοι γνωρίζαμε τα σημεία στο οποία θα αναφερόταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρησιμοποιείστε επιτέλους τα blogs για γονιμότερους και ουσιαστικότερους διαλόγους...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τατούλη, μπορείτε να σκεφτείτε ένα σενάριο μέσα από το οποίο θα σταματούσε η Ελλάδα να βουλιάζει. Αφού υπάρχει μια συλλογική ευθύνη που διέπει τα κόμματα εξουσίας από τη βάση πώς γίνετε να αλλάξει κάτι με δημοκρατικό τρόπο? Μήπως είναι νομοτελειακή η πορεία προς τον πάτο?

Ανώνυμος είπε...

Βρε βουγιατζόγλου πρέπει νάσαι πολύ κομπλεξικός γαι να θεωρείς τον Γεωργάκη εξυπνότερο από σένα και από όλους τους Ελληνες για να μας κυβερνήσει.Καλά τόσο ηλίθιοι είμαστε οι Ελληνες για να αφήσουμε να μας κυβερνήσει αυτό το πρόβατο που ο πατέρας του ο Ανδρέας δεν του εμπιστευόταν να του πάρει τσιγάρα από το περίπτερο.Για παρατήρησέ τον σε παρακαλώ δεν μοιάζει τον Λιγνο στην παλιά σειρά Χονδρός -Λιγνός. Δηλαδή τόσο πολύ ξεφτιλισθήκαμε σαν Εθνος ,που να μην μπορούμε να βρούμε άνθρωπο να μας κυβερνήσει.Αν είναι να βγάλουμε τον Γεωργάκη για πρωθυπουργό γιάυτά που λέει ας βγάλουμε καλύτερα τον Αλαβάνο γιατί κι'αυτός τα ίδια συνθήματα χρησιμοποιεί αλλά τουλάχιστον αυτός είναι ευφυής και όχι ο Λιγνός

Ανώνυμος είπε...

Αν κοιτάξουμε την σημερινή κατάσταση και επικεντρωθούμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού αυτό που βλέπουμε είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ανακάμψει με το τόσο δυσχερή οικονιμική κατάσταση.
Η κατάσταση που έχει φέρει η σημερινή οικονιμία πολλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου χθές στην ΔΕΘ έδωσε ένα σαφές στίγμα για το πως μπορεί να δρομολογήσει και να επανασχεδιάσει τον οικονομικό χάρτη στην ελλάδα. Δεν μπορείτε κ. Τατούλη να μηλάτε για το Πασοκ και τον Γιώργο Α. Παπανδρέου από την στίγμη που μέσα στην βουλή εσείς και άλλοι "αντάρτες" δεν κάνεται αυτά που λέτε σταδιάφορα ΜΜΕ παρά κάνετε τις "κότες" φωνάζωντας για διάφορα θέματα χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο. Συμφωνήτε με τα φορολογικά μέτρα του κ. Αλογοσκούφη κ. Τατούλη;

φιλικά

σπ

koukos είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες και το σύνολο του πολιτικού κόσμου περιμένει κάθε φορά τις πολύ εύστοχες τοποθεςτήσεις σου.
Σιγά σιγά γίνεσαι ό τρίτος πόλος.
Να είσαι βέβαιος ότι οι κούκοι πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.
Ο Κουμπιλίσιος Κούκος

Ntinos είπε...

Kαταρχάς περιμένω κάτι απαντήσεις απο την προηγούμενό σας κείμενο.Μπορώ να περιμένω και άλλο δεν με πειράζει αρκει να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε

Κατα δεύτερον το σημερινό τι είναι;
1.Προμήνυμα μιας επιστροφής στη κομματική γραμμή με δεδομένη την παρουσιά σας στη βουλή σε μια στιγμή που έστω και μία μόνη φήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά;

2.Κριτική του στυλ κάνω αντιπολίτευση μεν αλλα προσπαθώ να διορθώσω πρώτα τα κακώς κείμενα του χώρου μου.

ή 3.Προετοιμασία για μια ιστορική έξοδο απο τη ΝΔ με σαφή προορισμό την λαϊκίστικη δεξιά του ΛΑΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη έχουν σκάσει στο blog διάφοροι νεροκουβαλητές κάποιων που έχουν χάσει τον ύπνο τους. Δεν κατάλαβα την αγωνία όλων αυτών για το που το πάτε;
Έχουν την ίδια αγωνία για το που πάνε την παράταξη οι νεόκοποι Νεοδημοκράτες και οι παρέες τους; Γνωρίζουν οι αγνοί αγωνιστές της παράταξης ότι όλοι αυτοί που απολαμβάνοντας τους καρπούς της εξουσίας, τους χλευάζουν; Γνωρίζουν οι Νεοδημοκράτες ότι αυτή η παρεούλα τους θεωρεί δεύτερους, κατώτερους και οπισθοδρομικούς; Με αυτούς επέλεξε να κυβερνήσει ο Καραμανλής. Θέλετε και μια αλήθεια! Το σύστημα αυτό «εξόντωσε» επικοινωνιακά όσους προέβαλαν αντίσταση στους σχεδιασμούς του. Αναρωτηθήκατε, ποτέ γιατί ο Τατούλης απομακρύνθηκε από τη θέση του για να αναλάβει ο κουμπάρος και φίλος. Σχετικά με τους Πασοκους που δυσανασχετούν αυτούς τους καταλαβαίνω…

PASOKFILOS είπε...

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"
KAI AYTO EINAI TO ZHTOYMENO KAI AYTONOHTO
ESEIS OMOS K.TATOYLH POY TO PATE!

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη
διαφωνώ με τον τίτλο και το πνεύμα του άρθρου σας.
Το ΠΑΣΟΚ , όχι μόνο μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο, αλλά τουλάχιστον εγώ το θεωρώ αδιανόητο, πλέον να μη συμβεί.
Η βασική ιδέα που με κάνει να πιστεύω κάτι τέτοιο, είναι ότι ο τόπος δεν μπορεί πλέον να κυβερνηθεί από την ΝΔ και επίσης δεν υπάρχει κάτι άλλο από το οποίο θα μπορούσε να κυβερνηθεί.
Με απλά λόγια το ερώτημα είναι ανάστροφο.
Αυτός ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι το ερώτημα νομίζω.
Δεν μπορεί.

Το λάθος αυτό , με ολέθριες συνέπειες για την Ανανεωτική Αριστερά το έκανε και ο Αλαβάνος, με την εκτίμησή του ότι μπορεί να συγκροτηθεί Αριστερή διακυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο λάθος κάνεις και σύ.
Η ώρα της ΝΔ πέρασε.
Η χώρα θα κυβερνηθεί από ότι έχει ικανό να κάνει διακυβέρνηση.
Η ευφυία του ΓΑΠ κατά την γνώμη μου βρίσκεται ακριβώς στο να απαντήσει αν αυτή η διακυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και η απαιτούμενη.
Το σημαντικότερο πράγμα που θα περίμενα εγώ από τον ΓΑΠ, θα ήταν η αλλαγή της κεντρικής ιδέας της έκφρασης της λαικής βούλησης.
Πρέπει να παντρέψει τον κοινοβουλευτισμό με ενεργότερη συμμετοχή της κοινωνίας.
Η πρόταση μου για την δημοψηφισματική μομφή, ως δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία φορά , όταν θεωρεί ότι υπάρχει δυσαρμονία λαικής βούλησης και κυβερνητικής πολιτικής, είναι ένα βήμα που μπορεί να ανανεώσει το πολιτικό σύστημα, να το γειώσει στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Τα θηκάρια και τα μαχαίρια δεν μπήκαν στις θήκες τους επειδή μύρισε εξουσία ή είναι πολλά τα λεφτά κύριε Τατουλη.
Σε ένα Δημοκρατικό κόμμα που οι πολίτες αποφασίζουν για τον Αρχηγό του κόμματος τους, η κριτική σε αυτόν τον αρχηγό όταν δεν κάνει καλά την δουλειά του, όπως και η αποδοχή αυτού -όταν τελικά βρει ένα βηματισμό- είναι προϋπόθεση ύπαρξης του κόμματος αυτού.
Εσείς τα χώνεται στην ΝΔ γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά της. Σεβαστό
Σεβαστείτε όμως το δικαίωμα αυτό σε όλους τους πολίτες . Σεβαστείτε το δικαίωμα της ενεργούς συμμετοχής σε όλα Ακόμα και το δικαίωμα μας να πιαστούμε Μαλί με Μαλί. Συμβαίνει ξέρετε και στις καλύτερες οικογένειες.
Σεβαστείτε το λοιπόν σε εμάς τους Πασόκους που αντιδρούσαμε και θα αντιδράσουμε ξανά εάν ο αρχηγός δεν επιτελέσει τον Αντικειμενικό σκοπό του.
Στο κάτω κάτω είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να κρίνει.
Βλέπετε εμείς έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε ένα αλλάξουμε αρχηγό, ενώ την ίδια στιγμή που στο κόμμα σας κάθε τρεις και λίγο ο Αρχηγός -σας πετάει στα μούτρα- ότι δεν σκέφτεται την πρόωρη συνταξιοδότηση. Ήδη αγκυροβόλησε εκεί για τα καλά. Ισόβιος!!
Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον Λαό και την χώρα. Και πέτυχε να βρίσκεται διαχρονικά πάνω από πρίγκιπες και κληρονόμους. Λαϊκή κατάκτηση και κίνημα λαού.
Την ίδια στιγμή που το κόμμα που στηρίξατε και στηρίζεται δια της ψήφου σας μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μια συμμορία.
θα μείνει στην ιστορία ως γλυκιά συμμορία. Βλέπετε άλλωστε και εσείς ότι δεν έχουν απλώσει απλώς το χέρι στον κουβά με το μελί
Τσαλαβουτάνε μέσα.
Απολογία δικιά σας και αυτοκριτική δεν είδα ακόμη. Και Η ΝΔ συνεχίζει να έχει 152!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε βουλευτά, σας παρακαλούμε κάντε μας τη χάρη. Δε νομίζετε ότι το παιχνιδάκι σας έχει κουράσει;

Ο κύριος Παπανδρέου έχει διατελέσει Υπουργός και εσείς Υφυπουργός. Το έργο καθενός είναι γνωστό και κάθε σύγκριση είναι αποκαρδιωτικά εις βάρος σας. Εκτός αυτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα κατέθεσε τολμηρές και συγκεκριμένες προτάσεις για πολλά θέματα, και παρά τις όποιες αδυναμίες, απαντούσε με σαφήνεια, ευγένεια και ακρίβεια στις ερωτήσεις, εν αντιθέσει με τον κύριο Καραμανλή ο οποίος έκλεινε επιδεικτικώς τα μικρόφωνα και διάβαζε από μέσα απαντήσεις - παρωδίες.

Εσείς σήμερα και γενικώς όλες τις ημέρες με τι ασχολείσθε; Μόνο με κριτική; Ποια είναι η πρότασή σας; Ποιοι είναι οι σκοποί σας; Που τοποθετείσθε; Σε ποιο ακριβώς υπόβαθρο βασίζεσθε και κρίνετε τους πάντες; Τι απαντάτε στα προβλήματα του τόπου;

Όλο με υπονοούμενα, σκοπιμότητες, λαϊκισμό, μικροπολιτικό σασπένς, διαρροές σε blogs και αναρτήσεις που δεν περιμένετε και να ακούσετε αυτό το οποίο με σπουδή κρίνετε.

Συγνώμη για την οξύτητα, θα πρέπει να ξέρετε ότι σέβομαι κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο του λαού, όμως πραγματικά δεν αντέχω τη ρητορική σας. Κάντε μας τη χάρη.

Ανώνυμος είπε...

κυριε Τατουλη θα σε χαρακτηριζαμε πιο εντιμο πολιτικο αν ειχεσ παραιτηθει απο βουλευτης και τα ελεγες απο το σπιτι σου οσα λες.
περισσεψε η υποκρισία κυριε.
παρριστανεις ποιον?
το βουλευτή?
τον πρωην υπουργο?
ενα ρεμαλι της αρκαδιας εισαι πλεον χωρις αντρισμο και χωρις φανατσία.
απο τοτε που εφαγες σουτ απο το υπουργείο το παιζεις μαγκας. να πας σπιτι σου να δουμε ποιος θα σε ξερει μετα εκτος απο τουσ χωριανους σου.
καραγκιοζη

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη συμφωνώ μαζί σας, μπράβο σας που τολμάτε να σηκώνετε το ανάστημα και να λέτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Ενώ οι υπόλοιποι 151 σκύβουν το κεφάλι, ενίοτε τρώνε και καμιά σφαλιάρα, αφήνοντας την κλίκα του Κωστάκη να τρώει και να ληστεύει το κρατικό χρήμα
Σαν Αρκας και σαν Έλληνας είμαι περήφανος που υπάρχουν ακόμα βουλευτές που δικαιολογούν το μισθό τους και κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν, εκφράζονται ελεύθερα, γιατί αυτό είναι δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου.
Όμως κύριε Τατούλη προχωρήστε στο δια ταύτα, αυτοί δεν κάνουν, και καταλάβαμε όλοι το γιατί. Εσείς? Τι είσαστε διατεθειμένος να κάνετε για αυτόν τον τόπο ? Τι μπορείτε να κάνετε πέρα από τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες;
Προχωρήστε κύριε Τατούλη, δώστε επιτέλους την δική σας απάντηση στο τέλος του δικομματισμού.
Όχι άλλα λόγια, μπήκαμε στο νόημα, έργα και μόνο έργα.
Υπάρχουν ακόμα φωτεινά μυαλά στην Ελλάδα, ξεχωριστοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να σας πλαισιώσουν και να δώσετε τη λύση που ζητάει ο λαός.
Μόνο μην αργήσετε άλλο, κινδυνεύει αυτή η τόσο καλή σας προσπάθεια να
ερμηνευτεί λάθος.
Αν σχεδιάζετε αυτό που όλοι ψιθυρίζουν, ένα νέο κόμμα, δημιουργείστε το όσο είναι καιρός, γιατί διαφορετικά θα σας συμβεί ότι και στον Αβραμόπουλο. Όταν όλοι του ζητούσαν να πάρει πρωτοβουλία δημιουργίας νέου κόμμας, εκείνος χάζευε…και όταν δημιούργησε το κόμμα…. Ήταν αργά, και τον πέρασαν στα αζήτητα,…
Κρίμα δεν είναι?

Skinious είπε...

XA! XA! Δεν παίζεσαι Πέτρο! "Μεγάλη Αναταραχή, Θαυμάσια Κατάσταση!"!!!
Τους έχεις τρελλάνει όλους!!

Πάνω που πήγαν να σε συμπαθήσουν και κάτι ΠΑΣΟΚΟΙ τους την έφερες!

ΥΓ.
Πάντως αν ήμουνα Καραμανλής θα σε έκανα υπουργό Ναυτιλίας στη θέση του Βουλγαράκη!

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...


Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι φοβάται πολύ τις διαρροές από αριστερά του. Και είναι πρόβλημα επειδή οι διαρροές προς τα αριστερά γίνονται από ψηφοφόρους που ρίχνουν ψήφο διαμαρτυρίας και όχι ψήφο εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι κόμμα εξουσίας και προσπαθώντας να συγκρατήσει αυτού του είδους τις ψήφους στα αριστερά στρεβλώνει την συμμετρία στο ηγετικό του προφίλ με άσχημο και απωθητικό αποτέλεσμα.

Ο κόσμος μπερδεύετε και νιώθει ότι τον εμπαίζουν όποτε όσοι από τους εναπομείναντες θέλουν να ψηφήσουν κόμμα εξουσίας να πηγαίνουν στην ΝΔ και όσοι θέλουν να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας να πηγαίνουν στα κόμματα της αριστεράς. Φαύλος κύκλος.

Κατά την γνώμη μου για να συνέλθει πρέπει να κάνει το αντίστροφο από αυτό που κάνει τώρα, να σταματήσει δηλαδή τις σοσιαλιστικές κορόνες και να αποκτήσει μια κεντρώα ιδεολογική γραμμή με δεξιόστροφες τάσεις. Επίσης να επιτεθεί κυρίως στα κόμματα τις αριστεράς και όχι να τα χαϊδεύει και να ψάχνει για συνεργασίες.
Αν δεν πάρει αυτό το ρίσκο (το οποίο θέλει κάποιο χρόνο για να αφομοιωθεί) στο τέλος θα του μείνουν μόνο οι ψηφοφόροι της εκλογικής του βάσης.

Το να περιμένει να βγει κυβέρνηση με ψήφους διαμαρτυρίας είναι προσβολή στην νοημοσύνη των ψηφοφόρων. Και αυτό διότι πολύ απλά όταν ο κάποιος θέλει να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας δεν θα το κάνει σε κόμμα που διαβλέπει ότι θα βγει κυβέρνηση την περίοδο των εκλογών.

Ο Καραμανλής παρόλο που υπήρχε το ΛΑΟΣ στα δεξιά του και κινδύνευε με διαρροές κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς το κέντρο και το ρίσκο του βγήκε γιατί το έκανε νωρίς και πρόλαβε ο κόσμος να το αφομοιώσει νοητικά.

Και εδώ που τα λέμε ο Καρατζαφέρης είναι πολύ πιο μαχητικός και πολύ πιο έμπειρος από τον Τσίπρα αλλά παρόλα αυτά η ΝΔ δεν είχε μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη είμαι φανατικός θαυμαστής σας αλλά με την χθεσινή σας ανάρτηση μας απογοητεύσατε όλους. Την ώρα που περιμέναμε μετά τα όργια των σκανδάλων, τις σκληρότερες φοροεπιδρομές με αποκορύφωμα την εμφάνιση ενός πρωθυπουργού νεκροθάφτη την περασμένη Κυριακή να βγούν άλλοι 10 βουλευτές σάν εσάς να ασκήσουν εσωτερική αντιπολίτευση σε μιά χείριστη κυβέρνηση εσείς στην νέα σας ανάρτηση ασχολείστε με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Άρχίσαμε να αναρρωτιόμαστε μετά απο αυτό άν αλλάξατε τακτική άν σίγησαν τα εσωκομματικά πυρά απέναντι στον κύριο Καραμανλή θα χαρώ να επανέλθετε σύντομα στο νόημα των προηγούμενων αναρτήσεων σας. Ο Ρουσόπουλος αυτήν την στιγμή θέλει χοντρό πυροβόλημα έχει γίνει εθνική ανάγκη ο Γ.Παπανδρέου άσχετα με το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ εγώ τον νομίζω τώρα πιά ακίνδυνο αυτόν και το κόμμα του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βουλευτά,
Ανεξαρτήτως αν συμφωνώ με το περιεχόμενο ή ύφος της ανάρτησης, συνεχίστε.
Σε πολλά σημεία συμφωνώ μαζί σας, όπως διαφωνώ και σε άλλα. Θέλω να πιστεύω πως ασκείτε καλόπιστα τις κριτικές σας. Ο καιρός θα δείξει. Πάντως είναι γεγονός, πως τουλάχιστο τα δύο μεγάλα κόμματα ακολουθούν βίους παράλληλους ή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο χαρισματικός Ανδρέας Παπανδρέου έκανε το Πασοκ κόμμα εξουσίας και ο αντίστοιχα -ιδιαίτερα- χαρισματικός Κώστας Καραμανλής κρατάει τη ΝΔ στην εξουσία.
Με εκτίμηση, Χ.Σ.Δ.

gstidi είπε...

στο εχω ξαναπει Πετρο μου, αλλα προφανως δεν το καταλαβαίνεις.....
Ολα αυτα που γραφεις ειτε για την ΝΔ ειτε για το ΠΑΣΟΚ και το ΓΑΠ δεν αρκούν για να σε καταστήσουν περισοτερο χρήσιμο από οποιονδήποτε δημοσιογράφο/αναλυτη που λεει τα ιδια. Η διαφορά είναι οτι εσυ δεν εισαι αναλυτης, αλλα πολιτικος, αυτο σημαινει οτι εισαι εν δυναμει διαχειριστης, ηγετης εκφραστής, των προσδοκιων μας και άλλα τετοια..

Αυτά που γράφεις ειναι όλα σωστα, αλλα μας τα εχουν πει και αλλοι πολιτικοί και μη , αλλα δεν γνωριζω εαν σου λεει κατι αυτο, σημερα δεν θυμαμαι ουτε το ονομα τους ουτε γνωρζιω τι έγιναν..................

Αυτοί που θέλουν τον ΓΑΠ προεδρο του πασοκ προφανως γνωριζουν οτι ειναι ο γυιος του ανδρεα και εγγονος του γεωργιου.......το ιδιο ισχυει και για τον καραμανλη, ακομα ισχυει και για την ντορα και τον κυριακο που θυμιζω ειναι παιδια του Μητσοτακη..........θυμιζω επισης οτι και η Παπαρηγα μας προεκυψε αρχηγος του ΚΚΕ λογω του συζυγου της.............κληρονομος ηταν και αυτη...........

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ???? ΡΕ ΠΕΤΡΟ στην σημερινη συγκυρια τουλαχιστον ο λογος που αυτοί κανουνε κουμαντο ειναι ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ............

πως τολμάς !!! πως ειναι δυνατο να μας λες εμας να μην του επιλεγουμε για ηγετες μας και να μην τους ψηφίζουμε ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΣ και μαλιστα πολυ πιο αποτελεσματικα και ουσιαστικα από ότι οποιοσδήποτε απο εμας...................

ρε πετρο, ρε πετρο............


www. gstidi.blogspot.com

Μάρκος είπε...

"Αν εξαιρέσει κανείς το 1996, οπότε η σύγκρουση μεταξύ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του παλαιοπασοκισμού της 3ης Σεπτεμβρίου, επέτρεψε στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία να χαράξει νέα ιδεολογική ρότα..."
Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ήταν...σοσιαλδημοκρατία; Η πιό ακραία δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης; Μια κυβέρνηση που αφού δεν δίστασε να δείρει συνταξιούχους και να τρυπήσει τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών, παρέδοσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και την Ελλάδα στους Αμερικανούς; Έλεος κ. Τατούλη...

Ανώνυμος είπε...

"Life is what happens to us,
when we are busy making other plans", LENNON*


ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ!


* Από το τραγούδι "Beautiful boy", που το έγραψε για τον γιο του, Sin (= αμαρτία!), μια μέρα που ήταν μωράκι και τον έβλεπε να κοιμάται

Divaynne είπε...

αχ..είστε προβλέψιμος..δε μπορώ...

δε σας παίρνει, άντε τα κεφάλια μέσα τώρα και δουλειά μπας και περισώσετε τίποτα γιατί δεν θα μείνετε για πολύ.εκτος αν σκοπευετε να φορτώσετε όλα τα στραβά σας σε μια επόμενη κυβέρνηση πασοκ.

βασικά κάντε οτι θέλετε αρκεί να φύγετε.δε φτάνει που αποδειχτήκατε εντελώς ανίκανοι και μας έχετε βουλιάξει, έχετε και άποψη κι απο πάνω..

Καππαδόκης είπε...

Τελικά με λύπη διαπιστώνω ότι πολλοί προηγούμενοι χειροκροτητές του Πέτρου Τατούλη δεν επεδοκίμαζαν το περιεχόμενο των ιδεών αλλά το γεγονός ότι έκανε κριτική στη ΝΔ. Μόλις άγγιξε το Πασοκ, από την ίδια σκοπιά κριτικής και με τα ίδια επιχειρήματα, τότε ξαφνικά τα πράγματα αγρίεψαν. Αν πολλοί φίλοι εδώ μέσα νομίζουν πως όλος ο αγώνας του Πέτρου γίνεται για να κάνει το Γιώργο πρωθυπουργό πολύ λάθος κατάλαβαν και γιαυτό απότομα προσγειώθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους! η φωνή της λογικής.να στε καλά και μην ξεχνάτε οτι μας εκφράζετε!καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

mariana

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα κ. Τατούλη δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο ή όχι (ακόμα), αλλά αν πλέον δύναται η Ν.Δ. να ασκήσει ουσιαστική, (απ)ελεύθερη και κοινωνικά δίκαιη κυβερνητική πολιτική.
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εν πολλοίς εναποθέσει τις ελπίδες του στην αναπόφευκτη φυσική φθορά του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ανησυχεί ιδιαίτερα (αυτό έδειξε με την παρουσία του στη ΔΕΘ), από την αδυναμία (για να μην πω ανικανότητα) του ίδιου και κατ' επέκταση του ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί την φθορά του αντιπάλου του και να τη μετουσιώσει σε εκλογική δυναμική. Ενδεχομένως ο λαός να τον εκλέξει τελικά ως αναγκαστικά επιλογή αλλαγής διακυβέρνησης (...ινα πληρωθή και το ρηθέν υπό των Αμερικανών "φίλων" μας ότι πρώτα θα έρθει ο Κωστάκης και μετά ο Γιωργάκης, όπως άλλωστε συνέβη και προ 50ετιας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται... ως τραγέλαφος!)
Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας μας, του οποίου είστε εκών άκον και ο ίδιος συντελεστής, εντοπίζεται πλέον στην προφανή αδυναμία του κ. Καραμανλή να ελέγξει την άσκηση του κυβερνητικού έργου, διότι απλούστατα δεν μπορεί πλέον να επιβληθεί στους υπουργικούς "συνδαιτημόνες" του. Αισθάνεται τον γκρεμό να τον πλησιάζει και το ρέμα να φουσκώνει επικίνδυνα, ενώ ο ίδιος είναι "πολιτικός κρατούμενος" μέσα στον παραμορφωτικό καθρέφτη του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένει να βελτιωθεί η κατάσταση από μόνη της (!), ώστε να μπορεσει κάποια στιγμή να πάει σε εκλογές, αφού γνωρίζει ότι αν διενεργούσε τώρα εκλογές, αυτή η απόφαση θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία.
Συνεπώς και ο αρχήγός της κοινοβουλευτικής ομάδας, στην οποία μετέχεται, εφαρμόζει κατά βάση την ίδια τακτική με τον πολιτικό του αντίπαλο και έτερο "πρίντζιπα" (τόσους πολιτικούς πρίγκηπες και πολιτικάντηδες έχουμε να δούμε από την εποχή του Μαυροκορδάτου!) της πολιτικής σκηνής, αναμένει τα πράγματα να αλλάξουν από μόνα τους προς το καλύτερο(!)
Η πείρα όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί ενδεχομένως να εκμεταλλευόμαστε κάποια πρόσκαιρη εύνοια της τύχης, όμως η κοίτη του του ποταμού της ιστορίας δεν μεταβάλλεται με ευχολόγια ή με ενατένιση των άστρων, αλλά με ρηξικέλευθες αποφάσεις και πολλές φορές με φυγή προς τα μπροστά.
Όποιος το επιχειρήσει, πιστεύω ότι θα δικαιωθεί στο τέλος. Είτε είναι πρωθυπουργός, είτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε απλός βουλευτής, όπως εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο είναι ότι οι ΠαΣοΚοι που χρησιμοποιούσαν τα κείμενα του κ. Τατούλη για να δείξουν τις έριδες στο εσωτερικό της ΝΔ, βγαίνουν σήμερα και χλευάζουν το κείμενο του κ. βουλευτή για το ΠαΣοΚ. Είναι περίεργο αλλά όλη η Ελλάδα κινείται στον αστερισμό του Τατούλη. Λες και δεν έχει πιο σοβαρά προβλήματα ο τόπος...

Divaynne είπε...

είστε προβλέψιμος πλέον κι εσείς και όλοι στην Κυβέρνηση της υπεροψίας!
Σκύφτε τα κεφάλια μέσα και κάντε κάτι για να σώσετε ο,τι έχει απομείνει αν έχει απομείνει τίποτα όρθιο έτσι πως τα κάνατε.
Αντι να γυρνάτε και να έχετε και άποψη κάντε αυτό για το οποίο σας εκλέξανε!Εκτός αν έχετε το σχέδιο να τα φορτώσετε στην επόμενη κυβέρνηση που θα ναι ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

κ.Τατούλη μια από τις βασικές αιτιάσεις των "αντιπάλων" σας είναι ότι όταν ήσασταν υπουργός δεν λέγατε κακές κουβέντες για τη ΝΔ. Έχει βάση αυτή κριτική; Οι απόψεις που εκφράζετε είναι (και) προιόν δυσσαρέσκειας;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη μήπως ξέρετε αν ο Βουλγαράκης πλήρωσε τον Γουλανδρή για την θαλαμηγό EROS που του παρείχε για να κάνει διακοπές 20 ήμερες το καλοκαίρι του 2006, γιατί αν πλήρωσε η κάθε ήμερα ναύλου είναι 5.000€ συν τα πετρέλαια δηλαδή 120.000€ που τα βρήκε όταν πριν μερικά χρόνια του κάνανε έξωση λόγο οφειλών από το σπίτι στο κολονάκι

Ανώνυμος είπε...

Σε διάβασα κι αυτή τη φορά. Παραμένω φίλος σου και μαθαίνω απ΄αυτά που προφανώς σκέπτεσαι όταν γράφεις.Αναρωτιέμαι αν κι εσύ παραμένεις φίλος μου. Ή...ανεξαρτητοποιείσαι κι απ΄τις φιλίες σου ;
Γενικώς, δεν ξέρω που πας.Αλλά μ αρέσει το ταξίδι σου.

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Ανώνυμος είπε...

Μετά την πολύ σωστή σας κριτική για τα έντονα φαινόμενα διαφθοράς, αλαζονείας και παρακμής που εμφανίζει αυτή η κυβέρνηση, ήρθε και η «απαραίτητη» κριτική στο ΠΑΣΟΚ, όχι για θέματα κυβερνητικής πρακτικής (θα ήταν άλλωστε αδύνατον, αφού δεν είναι κυβέρνηση), αλλά γιατί επιμένει να παραμένει αριστερό και προοδευτικό, μη συμμορφούμενο με τις δικές σας προσωπικές κεντροδεξιές απόψεις. Το φιλολαϊκό το χαρακτηρίζετε λαϊκίστικο, αδιαφορώντας προφανώς για το γεγονός ότι αυτός ο λαός που εσείς απεχθάνεστε παραμένει πλειοψηφία. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι κότερα και βίλες, κύριε Τατούλη...

Με το περιεχόμενο αλλά και το χρόνο (αμέσως μετά την πολύ καλή ομιλία του Παπανδρέου στη ΔΕΘ, όπου επιτέλους ακούσαμε από κάποιο πολιτικό συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις προοδευτικής διακυβέρνησης) της σημερινής σας ανάρτησης απλά επιβεβαιώνετε τις υποψίες που είχα για εσάς εδώ και καιρό. Είναι φανερό πως προορίζεστε από κάποιους για ανανεωτής και αναμορφωτής της φθίνουσας και παρακμάζουσας δεξιάς παράταξης. Τώρα μάλιστα που δημιουργείται δυναμική υπέρ του ΠΑΣΟΚ και με ορατό τον κίνδυνο να καταστεί κυβέρνηση πολύ σύντομα (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κατεστημένα συμφέροντα που σας στηρίζουν) προβλέπω πως γρήγορα θα έχουμε και άλλες, δυναμικότερες κινήσεις από εσάς. Η μόνη αμφιβολία που μου μένει είναι σχετικά με τον τρόπο που αυτές θα εκδηλωθούν. Θα προχωρήσετε σε ανεξαρτητοποίηση και ίδρυση νέου κόμματος (με την προσχώρηση σε αυτό ίσως και κάποιου πρώην πρωθυπουργού, έτσι ώστε να αλιεύσετε και από αλλού...) ή θα ηγειθείτε «κινήματος» που θα εκβαραθρώσει τον θλιβερό Καραμανλή από την ηγεσία της ΝΔ, πετυχαίνοντας έτσι την «ανανέωσή» της με κάποιον «έντιμο» όπως εσείς; Θα στοιχημάτιζα υπέρ της πρώτης εκδοχής, αν και δεν αποκλείω εντελώς τη δεύτερη.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε σύντομα τις επόμενες πράξεις του έργου, σίγουροι πως έχετε ήδη καπαρώσει μία από τις πρωταγωνιστικές θέσεις. Μόνο που αυτό το έργο είναι διαδραστικό, και άρα μη απολύτως ελεγχόμενο...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ,
ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ,ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ,ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ.ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΑΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ''ΝΕΑ''.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη, τα blogs είναι διαδραστικά μέσα επικοινωνίας. Απαντάτε σπάνια ή καθόλου όμως σε πολλές ερωτήσεις αναγνωστών του blog σας.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εφικτό να απαντάτε σε όλες (ή σε ερωτήσεις τύπου γιατί δεν ρίχνετε την κυβέρνηση;") αλλά μερικές ερωτήσεις πραγματικά χρήζουν απάντησης και βοηθούν τον διάλογο που γίνεται εδώ μέσα αν τις απαντούσατε.
Παλαιότερα απαντούσατε πιο συχνα, τώρα απλά προβάλλετε τις απόψεις σας θαρρώ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Τατούλη, ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε εσείς, ούτε το κόμμα σας μπορούν να πείσουν τους πολίτες, απλούστατα γιατί δεν κάνετε καν νύξη για το πως θα λύσετε το θεμελειώδες πρόβλημα του ελληνικού κράτους (που το ξεχωρίζει από τα ανεπτυγμένα δυτικά κράτη): ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του κρατικού μηχανισμού.
Και όποιος από τους πολιτικούς στο πρόβλημα αυτό αντιπαραβάλλει (ή καλύτερα μας δουλεύει αντιπαραβάλοντας) το ΑΣΕΠ είναι μακριά νυχτωμένος και καλύτερα να τα παρατήσει και να πάει να βόσκει πρόβατα.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ το σιχάθηκαν οι πολίτες και δεν μπορεί να ανακάμψει είναι αυτό ακριβώς, πλήρης κομματικοποίηση του κράτους και όχι μόνο (βλ. συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ.). Η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή, η στρεβλή λειτουργία της οικονομίας, της αγοράς, του ανταγωνισμού κλπ κλπ κλπ, αν σκεφτεί κανείς προσεκτικά θα καταλάβει ότι οφείλονται ουσιαστικά στην κομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Το πρόβλημά σας ως κόμμα/διακυβέρνηση είναι ότι είσαστε στο θέμα αυτό χειρότεροι ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Έχετε φτάσει να έχετε κομματικά σας στελέχη ακόμα και δικαστικούς!!!
Ο μόνος λόγος που παραμένει η ΝΔ στην κυβέρνηση είναι ότι μεγάλη μερίδα πολιτών χάφτει τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Καραμανλή και τον βλέπει ως έναν επίτιμο πρόεδρο της χώρας με καλές προθέσεις (άκουσον άκουσον) και όχι σαν "Διευθυντή" της "Επιχείρησης" που λέγεται Κυβέρνηση.
Εσείς αλήθεια τι κάνατε όταν ήσαστε υπουργός για να αποκομματικοποιήσετε το υπουργείο σας;;;

Όποιος πολιτικός (είτε λέγεται Παπανδρέου, είτε Καραμανλής, είτε Τατούλης) μπορεί να δεσμευτεί ότι από την επόμενη μέρα που θα αναλάβει ένα κυβερνητικό πόστο θα επιλέξει Γραμματείς, Διευθυντές, Τμηματάρχες, Προϊσταμένους κλπ κλπ κλπ (είναι πολλοί πανάθεμά τους) με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, θα κερδίσει αμέσως την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Βέβαια, το φταίξιμο δεν είναι δικό σας (των πολιτικών δηλαδή) αλλά των πολιτών. Γιατί "κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν".

Ανώνυμος είπε...

polu anazwogonhtiko na akous kai mia fwnh logikhs mesa sth boulh.
makari na synergazotan o kurios Tatoulhs me thn fileleutherh summaxia, eite na dhmiourgouse ena kainourgio komma. Gia na mporesei auto to komma orthopodhsei kai gia na mhn to faei to systhma tha prepei na exei kai thn uposthrixh epixeitrhmatiwn opws o kurios Bgenopoulos h' ths kurias Aggelopoulou.
Pragmatika h monadikh mas elpida, kai thewrw oti to timing einai kati parapanw apo idaniko.

(p.s.eimai 27 etwn exw pshfisei shmith, papandreou kai fileleutherh symmaxia me thn teleutaia na me ekfrazei apoluta)

Ανώνυμος είπε...

οχι τίποτα αλλο αλλα επιδή νόμιζαν οι πασοκοι οτι τη βγάλαν καθαρή.
μην παραιτηθείς φίλε Πέτρο αλλά χτύπα τους απο όλες τις πάντες

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΈΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ.
ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΑΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ''ΝΕΑ''.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το δικό μου σχόλιο αγαπητέ; Έτσι αντιλαμβάνεστε το blogging; Αν δεν επιθυμείτε να δημοσιεύονται τα σχόλια που δε σας αρέσουν, βγάλτε καλύτερα εφημερίδα...

ΓΟΥΝΑΚΗΣ είπε...

Έχω ένα γρίφο που όποιος μπορεί να μου τον απαντήσει θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές!!!! Ποιός πρωθυπουργός ανέβασε τον αριθμό των ενσήμων για την ασφάλιση στον ασφαλιστικό φορέα δηλ στο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 50 ένσημα στα 100? Ποιός πρωθυπουργός διπλασίασε μέσα σε μια νύχτα τους μισθούς των δικαστικών φορτώνοντας τρομερά βάρη στον προυπολογισμό ενώ τώρα θα τα πάρει από τους κακομοίρηδες έχοντες και κατέχοντες? Και τέλος ποιός πρωθυπουργός επιτρέπει στους υπουργούς του τις μπίζνες με Μονές λέγοντας μάλιστα πως είναι νόμιμες η συναλλαγές με τους παπάδες ενώ λίγες μέρες αργότερα αυτοαναιρείται και τους διώχνει από την κυβέρνηση? Μήπως ο Γιωργάκης? Μα αυτός δεν έγινε ακόμα πρωθυπουργός !! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

ΓΟΥΝΑΚΗΣ είπε...

Έχω ένα γρίφο που όποιος μπορεί να μου τον απαντήσει θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές!!!! Ποιός πρωθυπουργός ανέβασε τον αριθμό των ενσήμων για την ασφάλιση στον ασφαλιστικό φορέα δηλ στο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 50 ένσημα στα 100? Ποιός πρωθυπουργός διπλασίασε μέσα σε μια νύχτα τους μισθούς των δικαστικών φορτώνοντας τρομερά βάρη στον προυπολογισμό ενώ τώρα θα τα πάρει από τους κακομοίρηδες έχοντες και κατέχοντες? Και τέλος ποιός πρωθυπουργός επιτρέπει στους υπουργούς του τις μπίζνες με Μονές λέγοντας μάλιστα πως είναι νόμιμες η συναλλαγές με τους παπάδες ενώ λίγες μέρες αργότερα αυτοαναιρείται και τους διώχνει από την κυβέρνηση? Μήπως ο Γιωργάκης? Μα αυτός δεν έγινε ακόμα πρωθυπουργός !! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω ένα γρίφο που όποιος μπορεί να μου τον απαντήσει θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές!!!! Ποιός πρωθυπουργός ανέβασε τον αριθμό των ενσήμων για την ασφάλιση στον ασφαλιστικό φορέα δηλ στο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 50 ένσημα στα 100? Ποιός πρωθυπουργός διπλασίασε μέσα σε μια νύχτα τους μισθούς των δικαστικών φορτώνοντας τρομερά βάρη στον προυπολογισμό ενώ τώρα θα τα πάρει από τους κακομοίρηδες έχοντες και κατέχοντες? Και τέλος ποιός πρωθυπουργός επιτρέπει στους υπουργούς του τις μπίζνες με Μονές λέγοντας μάλιστα πως είναι νόμιμες η συναλλαγές με τους παπάδες ενώ λίγες μέρες αργότερα αυτοαναιρείται και τους διώχνει από την κυβέρνηση? Μήπως ο Γιωργάκης? Μα αυτός δεν έγινε ακόμα πρωθυπουργός !! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και ο Πέτρος Τατούλης για το τελευταίο που θα μπορούσε να κάνει είναι να βοηθήσει τον ΓΑΠ να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει, κάποιος να κυβερνήσει μήπως ήρθε η ώρα να ανατραπεί η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας?

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ.ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ Ν.Δ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Oλοι απαντούν, αλλά ο κ. Τατουλης αποφεύγει να λάβει μέρος στη συζήτηση.

Εχετε αναγάγει το blog σε εργαλείο για την προώθηση του προεκλογικούς σας υλικού; Θέλετε να σφυγμομετρήσετε την κοινή γνώμη για τις επόμενες εκλογές;

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

΄ΤΟ διαφωνώ και το συμφωνώ τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να αποβεί χρήσιμο. Στην περίπτωσή σας..δεν νομίζω ότι λέει κάτι ιδιαίτερο. Διαφωνείται αλλά εν γένει συμφωνείται.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη για να μπορέσουμε να διακρίνουμε και μείς μέ πόση διαφάνεια με πόσο ήθος και πόση συνέπεια διαχειριστήκατε και εσείς την εξουσία όσο διαστημα ήσασταν υφυπουργός,ανεβάστε σας παρακαλώ την λίστα των επιχορηγουμένων συλλόγων φορέων μητροπολεων ναων και μοναστηριών απο το υπουργείο πολιτισμού που φέρει την υπογραφή σας για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Εκμεταλλευόμενος τον παρόντα χώρο, λόγω χρονικής εγγύτητας με το συμβάν, σας αναφέρω ότι η ασκηθείσα πίεση κατά των κακώς κειμένων του κ. Ρουσόπουλου, φέρεται να απέδωσε καρπούς, αφού μόλις προ ολίγου η κα. Μάρα Ζαχαρέα δημοσιοποίησε την αναστολή της δημοσιογραφικής της ιδιότητας.
Αντιλαμβάνομαι ότι μετά την γενική "κατακραυγή" δύο δρόμοι ανοίγονταν για το ζεύγος Ρουσόπουλου, είτε να παραιτηθεί ο κ. Ρουσόπουλος χάριν της οικογενειακής ευμάρειας, είτε η κ. Ζαχαρέα χάριν του συζυγικού υπουργικού αξιώματος.
Εύλογα δύναται να υποθέσει κανείς είτε ότι η (προφανής) οικογενειακή ευμάρεια δεν προερχόταν από την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου, είτε ότι η δόξα της πολιτικής επιβλήθηκε της οικονομικής ευμάρειας. Όμως ο σοφός λαός έχει ήδη απαντήσει επ' αυτού... Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς!
Άρα μάλλον η οικονομική ευμάρεια της οικογένειας Ρουσόπουλου δεν οφείλεται στην εργασία της συζύγου, αλλά στο "λειτούργημα" του συζύγου.
Εξάλλου, τώρα που η κα. Ζαχαρέα είναι πλέον "άνεργη", πως θα συντηρούνται τα πολυτελή σπίτια που αποκτήθηκαν;!

Ανώνυμος είπε...

"Καλημερα ήθος, καλημέρα..."

Είμαι πολύ νεότερός σας, νέος-παλαιοπασόκος, όπως θα λέγατε. Αλλά μεγάλωσα με το παλαιοπασοκ του '80, και νοσταλγώ την εποχή αυτή κύριε Τατούλη. Όταν ευημερούσαν οι άνθρωποι, αλλά ποτέ οι αριθμοί..
Έχετε κάθε λόγο να δυσπιστείτε για τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.. Γιατρός, βουλευτής, υφυπουργός.. Μπορεί και να ξεχάσατε τι είναι το ήθος στην πολιτική. Ο ΓΑΠ είναι η πιο ρεαλιστική ελπιδα που νιώθω οτι υπάρχει αυτή τη στιγμή για μια κοινωνία με ήθος. Και αυτή είναι η βασική πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα αναζητείτε! Τα υπόλοιπα είναι κυρίως προθέσεις που ο χρόνος θα δείξει, και όλοι εμείς θα επανεκτιμήσουμε.
Κατανοώ τον κυνισμό σας, εμείς το περάσαμε αυτό το στάδιο της απελπισίας καιρό πριν, και προχωρήσαμε.
Έτσι για ΑΛΛΑΓΗ, ας κοιτάξουμε και λίγο πισω. Όλο μπροστά, βαρέθηκα.. Γιατί ευτυχώς υπάρχει και Αριστερά και Δεξιά. Εγώ ψάχνω την αριστερά και κάποτε θα την ξαναβρώ. Εσείς?

Υ.Γ.: Αν παίζαμε μπάλα, δε θα σας ήθελα στη δική μου ομάδα. Αλλά έχει πλάκα να σας βλέπω να κλωτσάτε προς κάθε κατεύθυνση!

Με συμπάθεια, Γιώργος Καλλινάκης

Παρρησία είπε...

κ. Τατούλη,

σωστά όλα αυτά που λέτε για τον κ. Γ. Παπανδρέου ("Εξελέγη ως φέρων το όνομα που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στον φέροντα το έτερο όνομα της ελληνικής μεταπολίτευσης"). Παραδέχεσθε λοιπόν ότι και ο νεαρός τότε κ. Κ. Καραμανλής προκρίθηκε για την αρχηγία της ΝΔ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Εν έτει 2008 (21ος αι.) έχει ακόμη δυστυχώς εφαρμογή στη χώρα μας ο από τον 19ο αι. Ροϊδιος ορισμός του κόμματος όπου το pedigree είναι πάνω από απ'όλα και η νοημοσύνη των κομματικών στρατιωτών στο ναδίρ.

Με εκτίμηση
Παρρησία
http://parrisia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΓΩ ΕΚΤΙΜΩ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΤΑ ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΖΩΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΡΟΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιεί τη κλσασσική συνταγή, του λαικισμού της εύκολης καταγγελίας προσπαθώντας να χαιδέψει αυτιά (to ίδιο άλλωστε έκανε και η ΝΔ τη περίοδο Σημίτη, κατήγγειλλε τους πάντες και τα πάντα Καποδίστρια, Ελσίνκι, διαπλοκές με το Κόκκαλη και το Μπόμπολα, ακρίβεια ήταν στη μόνιμη φρασεολογία της).

Πλέον όμως είναι τέτοια η απογοήτευση του κόσμου που πλέον ούτε αυτή η περιβόητη προστατευμένη εικόνα του Καραμανλή δε μπορεί να τη συγκρατήσει. Γιατί πλέον ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι το κλέβουν. Και δεν απέχει αυτό απ τη πραγματικότητα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο ΓΑΠ θα γίνει πρωθυπουργός ακόμη και χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.Το μα φτάσει το 41% η 42% δε το θεωρώ και πολύ δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν τα λέγατε όλα αυτά τα φοβερά που συνέβαιναν στήν παραταξή σας, όταν είσαστε υφυπουργός;
Eγώ θα είχα είδη εγκαταλήψει την παραταξή μου. Ποτέ δεν είναι αργά.
Φανείτε άνδρας με αξιοπρέπεια και πάρετε την απόφαση όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ταττούλη,χειρότερο κόμμα από τη ΝΔ,δεν έχει υπάρξει,ότι και να λέμε..Αν θεωρείτε τον Κωστάκη κατάλληλο εγώ είμαι ο πάπας!

Marilou είπε...

Δεν διαβασα το οριτζιναλ ποστ, αλλα ενα εχω να πω.
Επισκευτειτε το μπλογκ μου θα εχει φιτσουρ τη Σαρα(χ) Παλιν εντος ολιγων ωρων.
Εχει και φοβερο πολλ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Μέχρι πρότινος, η FERRARI είχε τεκμήριο 120.000 ευρώ και το Φιατάκι δεν είχε καθόλου τεκμήριο. Τώρα ο κύριος Αλογοσκούφης βάζει τεκμήριο στο Φιατάκι 1500 ευρώ και στη FERRARI... τεκμήριο 6.000 ευρώ!

«Εάν είναι έτσι τότε θα το σκεφτώ...» που έλεγε και ο γνωστός "αναποφάσιστος αγοραστής" δημοσιογράφος στην εκπομπή του "ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ".. και φυσικά σκέφτομαι για τη FERRARI...

Κύριε Τατούλη ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να κυβερνήσετε ενώ άλλοι δεν μπορούν?

Δε νομίζω ότι χρειάζονται ντοκτορά και πτυχία από το Χάρβαρντ ούτε να είναι κανείς καθηγητής για να πράξει όσα πράττει ο κ. Αλογοσκούφης στη θέση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.. Και ο μανάβης της γειτονιάς μου μπορεί και μάλιστα πολύ καλύτερα... Εάν θέλετε να σας τον συστήσω.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ, το γνωστό και τετριμμένο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι κοινός τόπος σε όλους, πλην των φαν του... "Bravo Yiorgos".

Πως όμως να γίνει αλλιώς αφού η τωρινή κυβέρνηση πάσχει από μυική κόπωση (κυρίως των μασητήρων μυών) και αποφάσισε ότι θέλει να του περάσει τη σκυτάλη;

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθή το γεγονός ότι κάνουν ότι μπορούν να ανεβάσουν το «διεφθαρμένο», «άχρηστο», «ανίκανο», το «καμμένο χαρτί» της ελληνικής πολιτικής σκηνής με αυτή τη φιλοσοφία της πολιτικής αλλαζονείας, με ενέργειες και πρακτικές χειρότερες από εκείνες που προσάπτουν στις παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;

Πότε υπήρξε αλλαζονικότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόσο απροκάλυπτα κυνικός και αδιάφορος για το εκλογικό σώμα ή για τον πολίτη γενικότερα; Πότε υπήρξε προκλητικότερος ΚΕ απέναντι στον κοινό νου, πλην του -εδώ και χρόνια- εξαφανισθέντος από την πολιτική ζωή Σωτήρη Κωστόπουλου της πρώτης πασοκικής περιόδου:

Πότε υπήρξε πιο ανάλγητος υπουργός οικονομίας, μάγος μαθητευόμενος, από τον πολύ κ. Αλογοσκούφη, του μακαρίτη Θανασάκη Κανελλόπουλου εξαιρουμένου;

Και φυσικά το έλλειμα της ΝΔ δεν έγκειται απλώς στο επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων, αλλά ακόμα χειρότερα στην αντίληψη που έχουν αυτά τα... γηραλέα παιδιά ως προς το δημοκρατικό σκέπτεσθαι και φέρεσθαι.

Παρατήρησα, κε Τατούλη, ότι κανείς εκ των Νεοδημοκρατών συναδέλφων σας δεν επικέντρωσε την κριτική του σ' αυτά καθαυτά τα γεγονότα που αναφέρετε και στηλιτεύετε, αλλά αρκούνται στο πονηρό ερώτημα ΓΙΑΤΙ τα εκφράζετε, όπως και γιατί τα εκφράζετε ΤΩΡΑ, αναγκάζοντας τον πολίτη να αναρωτηθή αν εμφορούνται από ερασιτεχνισμό, από βλακεία ή αν υποκρίνονται τους βλάκες, εφόσον σε καμμία περίπτωση κανείς δεν μπορεί να σας εγκαλέσει για πολιτική απάτη ή σαλταδορισμό. (Η δε φημολογούμενη αδράνειά σας κατά τη θητεία σας στο ΥπΠο είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι χαρακτηρίστηκε από τις τρικλοποδιές που σας έβαζε ο «φίλος» του Αρχηγού, δρων απροκαλύπτως και ανεξελέγκτως υπό την αιγίδα του). Έτσι, τόσο στη μία περίπτωση όσο και στην άλλη, η ανεπάρκεια τους ως πολιτικών όσο και η ιδιομορφία με την οποία αντιλαμβάνονται την έννοια του δημοκρατικού δικαιώματος στον αντίλογο προς κάποιο νεφελώδες παπικό αλάθητο της ηγεσίας, παρουσιάζεται έκδηλη και αποκαρδιωτική.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο -εμπράκτως ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως διαπιστώσαμε από τη γενική του στάση στην ΔΕΘ- ότι η ΝΔ απέτυχε παταγωδώς και αυτό συνάγεται από τα συσσωρευμένα ΤΕΚΜΗΡΙΑ με τα οποία το κόμμα χρεώνεται καθημερινώς από τις μικρές καταδίκες («μέτρα» τα λένε)που επιβάλλονται στη ζωή των πολιτών.

Καιρός λοπόν να επιτρέψει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ να αποτύχει, ως άλλοστε είναι αναμενόμενο από τη φυσική νομοτέλεια, όπως αυτή προδικάζεται από τις... λεπτές ισορροπίες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών του.

Το τραγικό όμως είναι ότι την ανικανότητα τόσο των μεν όσο και των δε καθώς και τις παρεπόμενες αποτυχίες τους τις επωμίζεται και θα συνεχίσει να επωμίζεται ο λαός, του οποίου, όπως θα έχετε όλοι τώρα πια συνειδητοποιήσει, η υπομονή εξαντλήθηκε και σύντομα θα έχετε μαντάτα του μόλις περάσει η παρούσα φάση της διακωμώδησης -η οποία αποτελεί και το πρώτο στάδιο διαμαρτυρίας- με μαζικές απεργίες, με συλλαλητήρια και με την εμφάνιση νεοφανών πολιτικών σχημάτων κριτικής και δράσης, που δεν θα αφήσουν τους snob νεοκοτζαμπάσηδες σε χλωρό κλαρί.

Την διαπόμπευσή τους θα ακολουθήση η πολιτική τους εξόντωση με τα δικά τους όπλα.

Συνεχίστε λοιπόν απτόητος και μην ορρωδήτε προ των... ντόπερμαν του «τσιφλικά», αφού κάποιος πρέπει επιτέλους να τα λέει μέσα «σ' εκείνο το παλιόσπιτο, σ' εκείνο το ρημάδι» της Πλατείας Συντάγματος, που με τόση αδεξιότητα απαξίωσαν για άλλη μια φορά οι συνάδελφοί σας στα μάτια των πολιτών.

Τέτοια δημοκρατία, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, την ζήσαμε πολλές φορές και άλλοτε, γι αυτό και την αφήνουμε «χάρισμά τους στα μούτρα τα δικά τους».


____________
Απαξιούν τον Γ. Καρατζαφέρη γιατί δεν θέλουν λένε να συνομιλούν με τα «άκρα». Όμως πιο ακραία πολιτική πρακτική από την κατάφωρη περιφρόνηση του λαού με μέτρα Αλογοσκούφεια και με τη μεθόδευση με την οποία αυτά επιβάλλονται, όπως και οι ονειρώξεις του ΥπΟικ για το έσχατο «ξεβράκωμα» των μισθωτών υπάρχει;

Όχι βέβαια ότι μου είναι εξαιρετικά ευχάριστο να ακούω τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να σκούζει στα κανάλια σε κατάσταση υστερίας, ούτε και η «ρηξικέλευθη» επιχειρηματολογία του Αρχηγού του μου φαίνεται αρκετά πειστική, αλλά πιο ακραία πολιτική σε καιρούς δημοκρατίας από την καταδίκη σε έσχατη ένδεια των έτσι κι αλλιώς χαμηλόμισθων δεν υπάρχει.

Μάρκος είπε...

Τι έγινε κ. Τατούλη, επιδρομή ΠΑΣΟΚων βλέπω στο post αυτό, κι εσείς ούτε μια απάντηση; Διάβασα πολλά...ανέκδοτα εδώ μέσα, μεταξύ των οποίων ότι ο Γιωργος είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός Εξωτερικών-της Τουρκίας προφανώς,σίγουρα- και ότι κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στην ΔΕΘ από το που θα βρει χρήματα. Μα τόσοι εθεροβάμωνες είναι οι ΠΑΣΟΚοι πια!??? Που ζουν!?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι πολιτικός και γι΄αυτό δεν ξέρω τουσ κανόνες της πολιτικής. Πάντα όμως πίστευα ότι σε μια ομάδα, όλα τα μέλη της θα έπρεπε να συνεργάζονται και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Από τις πρόσφατες εκδηλώσεις του ο κ. Τατούλης όχι μόνο έδειξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μέλος μιας ομάδας ανθρώπων,αλλά με την ανώριμη και ασταθής συμπεριφορά του έχει διαβάλλει την ομάδα στην οποία ανήκει.Όπως είπα στην αρχή, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο. Σαν απλός πολίτης στην κοινωνία όμως, έχω μάθει να ξεχωρίζω παρόμοια άτομα και να κρατάω αποστάσεις ασφαλείας. Διότι όπως όλοι ξέρουμε, στην κοινωνία που ζούμε, τέτοιες συμπεριφορές είναι αρκετά επικίνδυνες. Δεν διαλέγουμε τέτοιους ανθρώπους για φίλους και τους προσέχουμε αν είναι εχθροί¨. Όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσω, δεν θα ψηφίσω το κόμμα που με την ανοχή του στην συμπεριφορά του έδειξε αδυναμία.Αλλά και δεν θα ψηφίσω όποιο άλλο κόμμα τον δεχθεί μετά απο τέτοια προηγούμενη συμπεριφορά. Τον θεωρώ γενικά πολύ αναξιόπιστο και επιπόλαιο για να συμμετέχει στα κοινά της ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Πέτρο, θερμέ θαυμαστή του δημοσίου διαλόγου και blogger πολιτικής ουσίας.

Ξέρουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι του μελλοντικού κόμματός σου ότι αφήνεις 1 στα 10 (ευπρεπή) σχόλια να είναι εμφανές στο ιστολόγιό σου;

Στο ξανάγραψα... Κάνε μας τη χάρη !!!

Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τατούλη, αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κίνηση του blog σας και τα σχόλια των επισκεπτών, καλύτερα κλείστε το...
Έχω υποβάλλει σχόλιο για ανάρτηση εδώ και μέρες και ακόμα περιμένω να μπει.
Πηγαίνετε να κάνετε κανένα εγκαίνιο ή καμμία βάπτιση και αφήστε τα blog.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βουλευτά, κατά καιρούς αναρτώ το σχόλιό/άποψή μου.
Σήμερα μπήκα στο blog γιατί κάπου, οπουδήποτε ήθελα να μιλήσω.
Ναι... ξέρω πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο βαθμό, ή η Κρήτη διοικείται από τον κομματικό μηχανισμό του Πασοκ, όπως μου έλεγε ένας συνεργάτης κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
Αλλά... "ψηφαλάκια" με κάθε (αθέμιτο) μέσο? Δεν μου διαφεύγει πως ο κος Κεφαλογιάννης βοήθησε ουσιαστικά τον κο Πρωθυπουργό κατά το παρελθόν και δεν έχει νόημα να κάνω τώρα σχετική παράθεση. Τείνω να πιστέψω πως και ο κος Ζαχόπουλος γνώριζε και είχε μιλήσει για πολλά.
Κύριε βουλευτά, σκασίλα μου πια η διαπλοκή και τα σκάνδαλα, βαρέθηκα πια, γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται στην Ελλάδα και σε πάρα πολλές χώρες. Δεν είναι αυτό που με ενοχλεί. Αλλά η συστηματική προσπάθεια αποσιώπησης και κουκουλώματος από την κατά τεκμήριο παράταξη που καταπολεμά τη διαφθορά. Τρομάρα μου! Και όσο σκέφτομαι το αιτιολογικό της διαγραφής εκείνου του βουλευτή, Πολύζο θαρρώ πως τον λένε, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να είμαι περισσότερο υποψιασμένος.
Με εκτίμηση, Χ.Σ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΣΤΥΡΙΞΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΕΠΟΤΕ ΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι η νεα δημοκρατια μπορει ????????

Ανώνυμος είπε...

Oταν ησασταν υπουργος και ειχατε τη θεσουλα σας δεν μιλαγατε. μετα που σας αφησαν στην απ εξω αρχισατε απο αντιδραση να μιλατε και να λετε καποια πραγματα που ειναι μεν σωστα αλλα οι προθεσεις σας δεν ειναι ειλικρινεις . αμα ηταν ειλικρινεις οι προθεσεις σας θα μιλαγατε εδω και χρονια . και αν ειχατε καταλαβει ποσο σαπιο και κοινωνικα αδικο ειναι το συστημα
δεν θα ανηκατε στη νεα δημοκρατια

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν λετε τα ιδια για το καραμανλη και τη ντορα ? αυτοι με την αξια τους εγιναν οτι εγιναν ?

χαρη στο ονομα τους ,τις διασυνδεσεις τους και τα λεφτα τους πηραν την εξουσια . Το πολιτευμα μας ειναι ολιγαρχικο και οικογενειοκρατικο .

γιαυτο ειναι υποκριτικο να τα λετε αυτα εναντιων του γιωργακη τη στιγμη που ο πρωθυπουργος ειναι τα ιδια και χειροτερα.ενας βουτυρομπεμπες πρωθυπουργος που δεν εχει συμπληρωσει ουτε ενα ενσημο στη ζωη του

ολοι τη μασα κοιτατε .πως να βολεψετε τα παιδια σας και τους εαυτους σας. ντροπη σας!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απο Δεξιά οικογένεια και γνώρισα την μια και μοναδική χούντα,την χούντα του ΠΑΣΟΚ.Μια χούντα κατά την οποία δεν αναγνωρίζονταν αριστερός ή δέξιός παρά ΠΑΣΟΚος και μη ΠΑΣΟΚος.Αυτό προς απάντηση σε κάτι ΠΑΣΟΚους.Είστε το μόνο κόμμα εσείς και το σοσιαλιστικό κόμμα της Ιταλίας που στέλεχος σας κατείγγειλε(σε εσάς για δεύτερη φορά)πως κλεμμένα λεφτά πήγανε στο κομματικό ταμείο.Τώρα το γιατί και με ποιό σκοπό κάποιοι δημοσιογραφίσκοι έκαναν την ΑΠΟΨΗ τους είδηση είναι άλλο θέμα.Το ότι έκλεισαν όλες οι Ενώσεις αγροτικών συνετερισμών επί ΠΑΣΟΚ με δισεκατομμύρια δραχμές στα ταμεία τους και κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε τίποτα νομίζω ότι τα λέει όλα και είναι αυταπόδεικτο γεγονός για το ποιό κόμμα στηρίζουν τα κανάλια.
Σχετικά με τον "κύριο" της Νεας Δημοκρατίας από εδώ έχω να του πω κάποια πράγματα για αντιπροσωπεύοντας εκατοντάδες ανθρώπους του χώρου που γνωρίζω και συνομιλώ καθημερινά: ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΖΗΤΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ..ΑΝΑΔΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Και στις δημοσκοπήσεις θα λέω ότι δεν θα ψηφίσω ΝΔ μέχρι πολιτικά να πεθάνεις.Σε σιχαινόμαστε όλοι και εισαι ίνδαλμα των ΠΑΣΟΚων..συγχαρητήρια.Θα απαξιούσα να γράψω εδώ όπως και χιλιάδες οπαδοί μας γιατί φαινεσαι μεγάλη λέρα Τατούλη αλλά είδα κάτι σχόλια ΠΑΣΟΚων και λεω να τους επαναφέρω σε τάξη.Συγχαρητηρια προδότη πάντως.Οι νέοι είμαστε με τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και εσυ είσαι απλά το 151 και τίποτα παραπάνω.Ότι θα πας στο ΠΑΣΟΚ ή σε έναν νέο πολιτικό φορέα όπως φήμες ακούγονται είναι δεδομένο γιατί οι οπαδοί μας αλλιώς θα σε στείλουν σπίτι σου.Και τα σχόλια αυτά που γράφουν τα παπαγαλάκια του γραφείου σου ασε τα.Κοίτα τα βλέμματα μας όταν σε βλέπουμε να πηγαίνεις με τα πόδια στα ολοκαίνουρια γραφεία σου για να καταλάβεις πως νοιώθει ο οργανωμένος Νεοδημοκράτης.Απλά σιχαμάρα.Σε φτύνουν όλοι όποτε σε βλέπουν στην τηλεόραση.Αν δεν πας αλλού στις επόμενες εκλογές δεν θα πάρεις ούτε 1000 ψήφους.Και να μην το εγκρίνετε μου αρκεί που θα το διαβάσετε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κυριε ΤΑΤΟΥΛΗ εδω και καιρο διαβαζω τις αναρτησεις σας εκεινο το οποιο θα θελα απο σας τωρα που τριζει η θεση σας μετα απο τις ανακοινωσεις του πρωθηπουργου στην κ.ε για τους ανταρτες.Εαν θα συνεχισετε να σχολιαζετε την κυβερνητικη πολιτικη της Νεας Δημοκρατιας με οποιο και αν ειναι το κοστος για εσας?Γιατι ολη αυτη η ειρωνια των Βουλευτων της Νεας Δημοκρατιας αποτυπωνετε στις Δημοσκοπησεις.Αν θελετε να φυγετε με καθαρα "πουκαμισα"απο την πολιτικη σκηνη του τοπου καλο ειναι να παραιτηθειτε.

Ανώνυμος είπε...

Και οι 300 στο ιδιο καζανι βραζετε

Ανώνυμος είπε...

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το έπαιξε ο Σαμαράς, το έπεξε ο Μάνος, το έπαιξε ο Αβραμόπουλος. Τώρα που η Ν.Δ. βουλιάζει βάλαμε τον δούρειο ίππο για να μαζέψει όσους λάκησαν από αηδία και αγανάκτηση από τα έργα και ημέρες της Καραμανλικής συμμορίας! Όχι, Τατούλη, δε θα πάρουμε. Βλέπουμε δα πού το πας: θέλεις να συγκρατήσεις τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ από την επιστροφή του στις ρίζες του. Θέλεις να ανακόψεις και τους ανθρώπους εκτός ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα του Καραμανλή από αγάπη προς την καθαρή πολιτική, που βγήκε από τα χέρια του αρχηγού σου τελικά καταλερωμένη και τρισάθλια.Το ΠΑΣΟΚ , φίλε μου, δεν έφτασε στο χάλι αυτό ούτε στα είκοσι χρόνια. Άσε που σήμερα ανανεωμένο από τα θεμέλια και με την εμπειρία του αποτελέσματος της αλλαζονίας έχει χαράξει ρότα σωτηρίας της χώρας και του λαού της με πλήρη και ρεαλιστικά προγράμματα και όχι με αφοριστικές κορόνες σαν εκείνες του δικού σου, που το μόνο που τον νοιάζει έιναι να περνάνε καλά και να πλουτίζουνε όλοι οι παρατρεχάμενοι τόσο που να εξασφαλίζουν πλούτη για τους απογόνους τους μέχρι δέκατης γενιάς.
Δε θα πάρουμε. Δε θα πέσουμε στην έξυπνη, αλλά πολύ φωναχτή παγίδα της παράταξής σου.
Φτάνει η κοροϊδία.

ΙΜΜ

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει καποια λυση σε ολα αυτα? που αποσκοπουν ολες αυτες οι καταστασεις ?...να δουμε την αληθεια?..μα ποιος ειναι τοσο τυφλος να μην την βλεπει..αλλα και ποια ειναι η λυση πλεον?..αφου ειμαστε δεσμιοι του κρατους και των εκαστοτε κυβερνησεων- μαριονετες, που ειναι ολοφανερο οτι καποιος αλλος τους κουμανταρει...εχει αναρωτηθει κανεις γιατι πλεον στην εποχη μας δεν δινουμε τοσο σημασια στον στρατο αλλα στις δυναμεις καταστολης?...και ποιους αραγε υπηρετουν αυτοι οι γενιτσαροι που δεν εχουν πλεον τον απαραιτητο σεβασμο ουτε καν στην τριτη ηλικια και ορμανε στο "καθηκον τους " σαν κοπαδια απο υαινες να λυτζαρουν οτι βρεθει μπροστα τους?Πως ολοι εσεις που θελετε να λεγεστε σκεπτομενοι Ελληνες ανεχεστε αυτην την υποδουλωση και την υποταγη ,το κλεψιμο του υδρωτα σας και το αβεβαιο μελον των παιδιων σας και στηριζετε τις ελπιδες σας σε αυτους τους αποχαυνομενους πολιτικους μας που το μονο που κοιταζουν ειναι πως να γεμισουν τις κοιλιες και τα πορτοφολια τους...?αφου λοιπον επαναπαυθηκατε σε αυτους κατθιστε στο σαλονι σας φωναχτε και οταν σας περασει δειτε και κανενα ποδοσφαιρο...
και την επομενη πρωι -πρωι στην δουλεια μεσα στην παρανοια της καθημερινοτητας σας για να τους ταισετε τυφλωμενοι και εσεις απο την λαμψη των Illuminati .

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει καποια λυση σε ολα αυτα? που αποσκοπουν ολες αυτες οι καταστασεις ?...να δουμε την αληθεια?..μα ποιος ειναι τοσο τυφλος να μην την βλεπει..αλλα και ποια ειναι η λυση πλεον?..αφου ειμαστε δεσμιοι του κρατους και των εκαστοτε κυβερνησεων- μαριονετες, που ειναι ολοφανερο οτι καποιος αλλος τους κουμανταρει...εχει αναρωτηθει κανεις γιατι πλεον στην εποχη μας δεν δινουμε τοσο σημασια στον στρατο αλλα στις δυναμεις καταστολης?...και ποιους αραγε υπηρετουν αυτοι οι γενιτσαροι που δεν εχουν πλεον τον απαραιτητο σεβασμο ουτε καν στην τριτη ηλικια και ορμανε στο "καθηκον τους " σαν κοπαδια απο υαινες να λυτζαρουν οτι βρεθει μπροστα τους?Πως ολοι εσεις που θελετε να λεγεστε σκεπτομενοι Ελληνες ανεχεστε αυτην την υποδουλωση και την υποταγη ,το κλεψιμο του υδρωτα σας και το αβεβαιο μελον των παιδιων σας και στηριζετε τις ελπιδες σας σε αυτους τους αποχαυνομενους πολιτικους μας που το μονο που κοιταζουν ειναι πως να γεμισουν τις κοιλιες και τα πορτοφολια τους...?αφου λοιπον επαναπαυθηκατε σε αυτους κατθιστε στο σαλονι σας φωναχτε και οταν σας περασει δειτε και κανενα ποδοσφαιρο...
και την επομενη πρωι -πρωι στην δουλεια μεσα στην παρανοια της καθημερινοτητας σας για να τους ταισετε τυφλωμενοι και εσεις απο την λαμψη των Illuminati .

mel είπε...

sygxarhthria pou milate exw apo ta dontia gia thn diafthora kai thn apotyxia diakuvernhshs me axiokrateia kai diafaneia..wstoso, poio edafos na anakthsei h kentrodexia?o laos den einai oi vouleutes oute osoi voleuontai giati pisteuoun me kleista matia se mia parataxh epeidh etsi tous mathan xwris na vlepoun to lathos kai to swsto..kai aporw pws eidika oi neoi anthrwpoi pou vlepoun tous kopous tous na exanemizontai kai na ekmhdenizetai kathe axia tous exoun to kouragio kai fanatizontai me kommatika symferonta kai empisteuontai anthrwpous pou den exoun na tous prosferoun apolutws tipota...mallon kapoies omades boleuontai me auton ton tropo..gia tous allous exei o theos..h mhpws oxi?