Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Τα παραμύθια της διαδοχής


Δείτε την συνέντευξή μου στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Μακεδονίας" στη διεύθυνση:



ps. Συνεχίζετε πολλοί να με ρωτάτε πώς αισθάνομαι μερικές ημέρες μετά τη διαγραφή. Αισθάνομαι πολύ καλά. Δεν έφυγα εγώ από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε είμαι εγώ ο υπεύθυνος για την σημερινή εικόνα. Άλλωστε, τα όσα είχα κατά καιρούς επισημάνει ως λάθη στον πρωθυπουργό (από την περίοδο του υπουργείου πολιτισμού έως σήμερα) δυστυχώς επαληθεύονται. Ήμουν και είμαι απόλυτα δεσμευμένος στις αρχές της κεντροδεξιάς και στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις εξέφρασε ο Καραμανλής το 2004. Δεν εξέθεσα εγώ την παράταξη, ούτε οι Έλληνες που μας εμπιστεύθηκαν να πάμε τον τόπο μπροστά. Δεν κρίθηκα ανεπαρκής στο έργο μου. Δεν υπηρέτησα με ιδιοτέλεια το κόμμα μου και τον τόπο. Αντίθετα, προσπάθησα έγκαιρα να συμβάλω προκειμένου να αποτρέψουμε την σημερινή κατάσταση. Είπα δημόσια αυτά που άλλοι έλεγαν ιδιωτικά. Και το είπα ΕΓΚΑΙΡΑ και ως εκ τούτου έντιμα, όταν είχαμε ακόμη χρόνο και όχι όψιμα και ανέντιμα. Το κόστος της ειλικρίνειας μου και της αγωνίας μου για την παράταξη ήταν αυτό, η διαγραφή μου. Δεν θα πάψω όμως ποτέ να μιλώ ως κομμάτι αυτού του χώρου που με ανέδειξε και ως εκ τούτου έχω χρέος να το προφυλάξω.
Η πολιτική φίλοι μου είναι περίεργη υπόθεση. Θυμάται πολύ και ξεχνά γρήγορα. Στην πολιτική πάντως εγώ προσωπικά θα μείνω με τους δικούς μου όρους. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια. Αλλιώς θα φύγω. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έχω δώσει νωρίτερα τη σκληρότερη μάχη της ζωής μου.






37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει Πετρακη. Καλη συνεχεια και καλους αγωνες απο εδω και περα.

jk είπε...

Πέτρο Τατούλη χαίρε,
Από την δική μου την σκοπιά, δεν έφυγες εσύ από την ΝΔ. Η ΝΔ έφυγε από εσένα. Και σύντομα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα φύγει κι από τις ζωές μας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Χρειάζεται η ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς με ικανά στελέχη, (που όλοι μας ξέρουμε πως υπάρχουν), όχι πλέον με άλλους αχυρανθρώπους. Η οικονομική κρίση στην οποία μόλις μπαίνουμε δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για μια γενική αναδιοργάνωση και ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων, και αυτό απαιτεί θάρρος και τόλμη και αποφασιστικότητα. Σ’ αυτό όλοι θα βοηθήσουμε! Εμπρός λοιπόν, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ.

Ανώνυμος είπε...


Και ο πατριάρχης είχε επιβάλει το «επιτίμιο της ακοινωνησίας» στον Χριστόδουλο αλλά μετά το ήρε, παρόλο που η διένεξη τότε αφορούσε πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα.

Φαντάζομαι και ο πρωθυπουργός δεν νομίζω ότι διακατέχετε από μανία καταδιώξεως ώστε να κρατήσει την εσχάτη των ποινών σε ένα σημαντικό και παλαιό στέλεχος του κόμματος μόνο και μόνο για μια επώδυνη αλλά συνάμα και ευεργετική προσωπική δήλωση. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θα ήταν καθόλου ενωτικό.

Στο κάτω κάτω και στο παρελθόν δεν έχει δήξει τέτοια δείγματα, γιατί να αλλάξει τώρα χαρακτήρα για τον κ. Τατούλη ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,
η πολιτική σου αξία είναι υπεράνω και μακράν από το κόμμα που υπηρέτησες και ενδεχομένως να αισθάνεσαι ότι ανήκεις ακόμη (είναι αυτή κεντροδεξιά?που είναι η διαφάνεια,η αξιοπρέπεια,η αξιοκρατια?το μόνο που απέμεινε ειναι η αυλή 3-4 μνηστήρων και τα λαμογια).
Μιλάς κάπου για υστεροφημία του Καραμανλή.Πότε την είχε,για να την ανακτήσει?Τα γκάλοπ είναι ενδεικτικά του όλου κλίματος.
Από την ημέρα της διαγραφής σου νιώσαμε όλοι μας πως ο Καραμανλής,στο πρόσωπό σου, διαγραφει τα καθημερινά μας προβλήματα και ανησυχίες (δεν καταλαβε πως τα λεγόμενά σου ήταν η φωνή μας,η έκφρασή μας και το παράπονό μας).Αυτό το φωνάξαμε άλλη μία φορά στην πρόσφατη δημοσκόπηση.Αλλά και αυτή πήγε στο βρόντο.
Μείνε όπως ήσουν και είσαι,χωρίς συμβιβασμούς και λαμογιές.
Η υστεροφημία και η σωτηρία της της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα...

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΟΙ…
του Παρασκευά Παρασκευόπουλου
Σύμβουλος Επικοινωνίας
Πρώην Βουλευτής Επικρατείας
http://www.politonsymaxia.gr

Το χθεσινό πέρασμα του Εφραίμ και του Αρσένιου από τη Βουλή, είναι μια άνευ προηγούμενου πρόκληση και ως προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο (δεν υπάρχει λόγος να θεσμολαγνούμε), αλλά κυρίως, πρόκληση προς τους πολίτες, που δικαιολογημένα, τον τελευταίο καιρό, εκφράζουν την απαρέσκεια και την οργή τους γι αυτό το τεράστιο κουβάρι της διαπλοκής ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες και τους Αγιορείτες.
Οι πολιτικοί και η πολιτεία, χθες, στο επίπεδο της εικόνας και της σημειολογίας, εισέπραξαν ότι επί σειρά ετών εξέθρεψαν με την ανοχή και τη συνεργασία τους. Θα ήταν άδικο και λάθος, απ΄ αφορμή το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο, συλλήβδην, να ενοχοποιούσαμε και να αποδοκιμάζαμε στο σύνολό του το Άγιο Όρος. Προφανώς, υπάρχουν και οι ενάρετοι, οι πνευματικοί άνθρωποι που διακονούν αθόρυβα, μακριά από τα εγκόσμια. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο Βατοπέδι και σε δυο τρεις μασκαράδες ρασοφόρους. Είναι κοινό μυστικό ότι πέρα από όλα τα άλλα, τα τελευταία χρόνια, σχεδόν στο σύνολό του, το Άγιο Όρος, είχε μετατραπεί σε bussines center. Πάρα πολλοί Αγιορείτες, είχαν εξελιχθεί σε κυνηγούς επενδυτικών ευκαιριών, πολλοί γιάπηδες πηγαινοέρχονταν στο Ορθόδοξο Βατικανό, μεταφέροντας προτάσεις για real estate, ηλεκτρική ενέργεια, ακίνητα, πάρκινγκ, προνομιούχες μετοχές και άλλα. Όλο αυτό το κλίμα, ενεθάρρυνε πολλούς στο Άγιο Όρος, να επιβάλλουν ένα ιδιότυπο «άβατο» απέναντι στο κράτος και τους νόμους. Οι λέξεις ισονομία και ισοπολιτεία δεν τους αφορούσε. Οι εκάστοτε κυβερνητικές εξουσίες, ανέχθηκαν και πολλές φορές ολιγώρησαν, στα όρια της παράβασης καθήκοντος, σε ότι αφορά πολλές Αγιορείτικες οικονομικές δράσεις. Ευρωπαϊκά κονδύλια έρεαν ως μελιρεύς ποταμός, αλλά, οι εθνικές, ακόμη και οι Ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές, δεν τολμούσαν να τους ελέγξουν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι επιχειρηματίες που διαγκωνίζονταν για να μπουν στη sort list του Αγίου Όρους. ΄Ετσι, το κέντρο της Ορθοδοξίας εξελίχθηκε σε επιχειρηματικό κέντρο, και συγχρόνως μετεξελίχθηκε σε ιδιότυπος πνευματικός - τουριστικός τουρισμός.
Σέβομαι την πίστη και την αφοσίωση πολλών ανθρώπων. Υπαινίσσομαι για τους άλλους, τους κατά κανόνα κυρίους με αναγνωρισιμότητα. Πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες που είδαν το Άγιο Όρος αλλιώς. Κάθε μεγαλοσχήμων επιδίωκε να μπει στη λίστα των πνευματικών παιδιών του Εφραίμ και όχι μόνο. Έτσι, η πνευματικότητα της Ορθοδοξίας, μετατράπηκε σε εμπορευματοποιημένο είδος, σε υλικό δημοσίων σχέσεων για το κτίσιμο του πνευματικού και ενάρετου προφίλ τους. Τώρα, πολλοί κωφεύουν ή διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν αφήνει περιθώρια για κουκουλώματα. Χωρίς εκπτώσεις, πολιτικά και ποινικά, με αυστηρότητα και παραδειγματικά θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να συντελεστεί ως καθαρτήρια πράξη στο βόρβορο της διαπλοκής υπουργών, κρατικών λειτουργών και ρασοφόρων. Αυτό πρέπει να είναι η αρχή. Το έναυσμα για επαναπροσδιορισμό της σχέσης κράτους και εκκλησίας. Το δε Άγιο Όρος δεν αποκαθάρεται μόνο με την αυστηρή τιμωρία των δυο ή τριών πρωταγωνιστών του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Οφείλει να προχωρήσει σε μια διαδικασία επίπονης αυτοκάθαρσης με σημαία την πνευματικότητα και τη διακονία, μακριά από μπίζνες, κοσμικότητες και διαπλοκές.

Καππαδόκης είπε...

Οταν κάποιος μιλά ειλικρινά και αψεγάδιαστα χρησιμοποιώντας την γλώσσα της κοινής λογικής, κανένας δημοσιογράφος ακόμη και ο ποιο κακόπιστος δεν μπορεί να τον "στριμώξει".

Η χθεσινή συνέντευξη στον Χατζηνικολάου άψογη.

Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
Καταρχάς συγχαρητήρια που διατηρείτε επωνύμως blog και μπορείτε έτσι να επικοινωνείτε πιο άμεσα με το κοινό!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό,που το σκέφτονται όλοι οι Έλληνες,αφού είχατε παρατηρήσει όλα αυτά τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς δημοσίων λειτουργών,και μάλιστα τα επισημαίνετε εδώ και κάτι μήνες,γιατί λοιπόν δεν υποβάλατε την παραίτηση σας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ,ώστε να μπορείτε να μιλάτε και ελεύθερα?? Εγώ γενικώς δε θέλω να υπεισέρχομαι σε σενάρια συνωμοσίας που θέλουν τον πρωθυπουργό όμηρο εξωθεσμικών κέντρων,αλλά δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πώς τη στιγμή που τρέχει η διεθνής οικονομική κρίση και τα εθνικά μας θέματα κάποιοι βιάζονται να αποκαθηλώσουν άρον άρον την-πράγματι πολύ διεφθαρμένη κυβέρνηση!-και να επαναφέρουν το γνωστό σύστημα του φαύλου ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!! Εκλογές τώρα σημαίνουν καταστροφή!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ .ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ.ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή, κ. Τατούλη, οφείλετε στον εαυτό σας, στους ψηφοφόρους σας και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό να αποκαλύψετε τον τρόπο που σας "έφαγαν" από το ΥΠ.ΠΟ. καθώς και το κύκλωμα που υπήρχε και βασίλευε επί Βουλγαράκη. Θα περιμένουμε για πόσο ακόμη; Εκτός κι αν κρατάτε πισινές για ενδεχόμενη επιστροφή σας με την παρούσα ηγεσία (επιστροφή τύπου Σαμαρά, Αβραμόπουλου κλπ.) Ελπίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, διότι -διαφορετικά- θα γίνετε άλλη μια απογοήτευση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο σοφός λαός λέει η σιωπή είναι χρυσός. Πότε θα το καταλάβετε εσείς και θα πάψετε να μας ζαλίζετε με τις συνεχείς συνεντεύξεις σας?

Artanis είπε...

Δεν ανήκω στον χώρο της ΝΔ, αλλά σε εκτιμώ για το θάρρος σου και την προσήλωση σου στο αίσθημα του δικαίου...Επίσης για τον αγώνα σου για τον πολιτισμό...
Είναι τιμή για σένα, και το ξέρεις...Το καλό όμως είναι πως το ξέρουμε κι εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Ατυχε προηγούμενε Ανώνυμε...
Ο λαός δεν είναι σοφός... είναι ανεκπαίδευτος παραπλανημένος εγκεφαλικά πλυμμένος . Του λένε ότι είναι σοφός...για να μην διεκδικήσει να γίνει σοφότερος.

Η σιωπή είναι χρυσός μόνο για αυτούς που κρύβουν την αλήθεια.

Τώρα για την ζαλάδα που σου προκαλεί μια σοβαρή συνέντευξη... έχεις πάντα το δικαίωμα να αλλάξεις κανάλι και να δείς κάτι πιο κωμικό... όπως έναν παχουλό κύριο με στόμφο και Αβραμοπουλικές κινήσεις που λέει σαχλαμάρες..
(αν προλάβεις κανένα επεισόδιο... γιατι τελειώνει σύντομα)

Περαστικά σου.

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Ο υπουργός που με μία υπογραφή στέλνει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους
Καταστρέφει συνειδητά
την κυβέρνηση Καραμανλή

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και δεν αφορά το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, με άγνωστες αιτίες που αφήνει πολλά ανοιχτά παράθυρα περί χρηματισμού, διαδραματίζεται στο υπουργείο Παιδείας.
Ο αρμόδιος υπουργός είναι άφαντος, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνείται να ακούσει, να αφουγκραστεί και να προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Μάλιστα, το θράσος του Γενικού Γραμματέα είναι τέτοιου μεγέθους, που χωρίς ντροπή παραπέμπει στην γραμματέα του (ως υπεύθυνη ή αρμόδια;) για να συζητηθεί το θέμα (όπως λέμε «το είπε το αφεντικό στον σκύλο και ο σκύλος στην ουρά του)...

Με απόφαση του υπουργού, λοιπόν, γνωστοποιήθηκε προς όλα τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (από πληροφορική έως χορό) πως μετά την 1/1/2009 δεν δύνανται να λειτουργούν νόμιμα εάν οι χώροι στους οποίους στεγάζονται δεν έχουν ύψος οροφής 3 μέτρων, αίθουσες εκπαίδευσης 30 τετραγωνικών μέτρων, γραφείο διευθυντή 15 τ.μ., γραφείο καθηγητών 15 τ.μ., γραφείο γραμματείας 30 τ.μ., προαύλιους χώρους, τουαλέτες ανδρών – γυναικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, φεγγίτες που ανοίγουν από πάνω προς τα κάτω και άλλα φαιδρά… Γιατί, μόνο ως φαιδρά, ανόητα και εκτός πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηρίσει ο οιοσδήποτε αυτές τις ασυναρτησίες που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας ως απαιτητά κριτήρια για αναγνώριση εκπαιδευτικών χώρων.
Μετά από αυτά, εύλογα αναρωτιέται ο καθένας μας:
- Ποιες οικοδομές στις ημέρες μας κτίζονται με (εσωτερικό) ύψος οροφής το λιγότερο 3 μέτρα; Μόνο εάν γίνει «παραγγελία» από τον κατασκευαστή!!!
- Πόσα δωμάτια οικοδομής κατασκευάζονται με ελάχιστο εμβαδό 30 τετραγωνικών μέτρων; Μόνο εάν γίνει «παραγγελία» από τον κατασκευαστή!!!
- Πόσες οικοδομές κτίζονται με πρόβλεψη για άτομα με ειδικές ανάγκες; Μόνο εάν γίνει «παραγγελία» από τον κατασκευαστή!!!
- Πόσες οικοδομές κτίζονται με φεγγίτες(!!!);Μόνο εάν γίνει «παραγγελία» από τον κατασκευαστή!!!
- Πόσες οικοδομές κτίζονται με προαύλιους χώρους; Μόνο εάν γίνει «παραγγελία» από τον κατασκευαστή!!!
- Πολλές οι «κατά παραγγελίαν» κατασκευές κύριε Στυλιανίδη. Δεν συμφωνείτε; Και να φανταστείτε ότι έγινε αναφορά σε κάποια από τα χαρακτηριστικά που οφείλει να πληροί ένα Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών.
- Άδικα θα αναρωτηθεί ο κάθε καλόπιστος μήπως και η υπουργική απόφαση είναι κατά παραγγελία;
Μετά από αυτά τα αποσπασματικά παραδείγματα, αναρωτιέται και ο γράφων:
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή, αποφάσισε να δράσει κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται;
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης θα πρέπει να προσγειωθεί και να κοιτάξει την πραγματικότητα πριν αρχίσουν να τον συνδέουν με μεγάλα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια;
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης πρέπει να ξανασκεφθεί πως καταστρέφει την πολυδιαφημισμένη προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας μέσω ουσιαστικής βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης θα πρέπει να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα, την ζοφερή οικονομική κατάσταση που πλήττει κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και να σταματήσει εδώ και τώρα την παράδοση της Παιδείας στους μεγαλοκαρχαρίες;
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης θα πρέπει να φοβάται το ενδεχόμενο μήπως συσχετισθεί η συγκεκριμένη ενέργεια (διακοπής εργασιών των συγκεκριμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων) με το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, που αφορά τεράστια κονδύλια σε σχέση με την εκπαίδευση και την απόδοση αυτών των χρημάτων στα «μεγάλα κεφάλια» του χώρου της εκπαίδευσης;
- Μήπως, τέλος, ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης θα πρέπει να σκεφθεί πως πετάει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που θα βρεθούν χωρίς δουλειά μέσα σε μία ημέρα και τους συναθροίζει στον ήδη τεράστιο αριθμό ανέργων της χώρας και μάλιστα χωρίς να φταίνε οι ίδιοι;
- Μήπως ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης θα πρέπει να αναλογιστεί το μέγεθος των ευθυνών των πράξεών του επιτέλους;
Πολύ λιγότεροι ήταν οι νεκροί κατά την είσοδο των Ναζί στη χώρα μας κύριε υπουργέ!!!
Εσείς, απλά αποφασίσατε να σκοτώσετε αργά και βασανιστικά μία σημαντική εργασιακή ομάδα Ελλήνων, για αγνώστους λόγους. Μάλιστα, ως υπεύθυνος για οποιαδήποτε παράπονα υπάρξουν, έχει οριστεί η γραμματέας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου σας!!!
Ένας πρόχειρος υπολογισμός της στρατιάς των ανέργων που θα δημιουργηθεί, τους ανεβάζει περίπου στις 50.000!!! Έχετε σκεφθεί να πολλαπλασιάσετε το λιγότερο επί τέσσερα (ελάχιστη αναλογία οικογένειας) για να σκεφθείτε πόσους ψήφους στερείτε από το κόμμα σας κύριε υπουργέ; Έχετε μεταφέρει τον σχετικό αριθμό στο κυβερνητικό συμβούλιο ή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του οποίου φαντάζομαι ότι είστε; Εάν το κάνατε στην Ιαπωνία, θα σας είχαν εξαναγκάσει σε χαρακίρι… Κι εσείς είστε ακόμη ανάμεσά μας… και μάλιστα ως υπουργός…
Ως πότε;
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη θερμά συγχαρητήρια για την όλη στάση σας απο χθές το βράδυ μετά το ντροπιαστικό φιάσκο της αποχώρησης απο την εξεταστική δικαιωθήκατε μόνο εσείς πανηγυρικά.
Ο εξοργισμός μου για την κυβέρνηση ιδιαίτερα προσωπικά για τον ίδιο τον κύριο Καραμανλή δέν έχει πιά κανένα προηγούμενο, θα ήθελα να εκφραστώ με τα χειρότερα λόγια γι'αυτόν αλλά επειδή σέβομαι εσάς και την σελίδα σας δέν θα το κάνω εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονισμένος πρίν αφομοιώσω το γεγονός ότι ένα παιδί σκοτώθηκε... άκουσα και ξανάκουσα δημοσιογράφους και πολίτες να λένε στο φακό... "και αν ήταν τα δικά σας αυτοκίνητα μαγαζιά που καίγανε?"

Δεν ακούστηκε ούτε μια φορά.. και "άν ήταν το δικό σου παιδί.."
Απόρησα!! Δεν μπορεί υπονοείται ... υποθέτω και δεν λέγεται. αλλά η απορία κράτησε λίγο.!

Ήρθε ο υπουργός να προσπεράσει το θάνατο και να πάει εστιάσει την προσοχή μας στα τζάμια τις λαμαρίνες και τα ευρώ!

Απαιτώ πλέον από τους πολιτικούς να διαχωρίσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα..
Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό κύριε Ανύπαρκτε Απαράδεκτε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης να εξαλείψετε τις αιτίες των αποτελεσμάτων παρά να προσπαθήσετε να πείσετε ότι την επόμενη φορά που θα σκοτώθεί παιδί απο αστυνομικό δεν πρέπει να συμβούν τα ίδια.


Η παραίτησή σας είναι δεκτή.

Παρρησία είπε...

Πάντως μετά τη διαγραφή εγώ περίμενα να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο μπλογκ

anonymous είπε...

Ακούσαμε από επίσημο κρατικό κανάλι της τηλεόρασης, πως «ο πνευματικός κόσμος της χώρας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, παίρνοντας θέση απέναντι στους «βανδαλισμούς» των ημερών, συνιστά επιστροφή στον πολιτισμό της καθημερινότητας (από το ρεπορτάζ που ακολούθησε αργότερα, μάθαμε πως αυτά είπε ο Κώστας Καρράς, ηθοποιός, πρώην βουλευτής της Ν.Δ., εκπρόσωπος του «πνευματικού κόσμου της χώρας»). Πως η παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση, δεν δικαιολογεί αυτή την έκταση των επεισοδίων (Μίκης Θεωδοράκης, μουσικός, πρώην βουλευτής Κ.Κ.Ε. και Ν.Δ., εκπρόσωπος του «πνευματικού κόσμου της χώρας» κι αυτός).

Και αναρωτιόμαστε :

Αν «ο πνευματικός κόσμος της χώρας», αρθρώνει τέτοιες ιδιωτικές απόψεις και ερμηνείες περί πραγματικότητας, εμάς μας εκπλήσσει που ένας ειδικός φρουρός θεώρησε κι αυτός με τη σειρά του, πως πραγματικότητα είναι η δυνατότητά του να εκτελέσει εν ψυχρώ τον Μικρό Αλέξανδρο με τις ευλογίες του κράτους (δλδ ημών των ιδίων), που του δίνουμε αυτή τη δυνατότητα;

Αν ‘πνευματικότητα’ θεωρείται στις μέρες μας, η δυνατότητα άρθρωσης ιδιωτικών αντιλήψεων περί πραγματικότητας που φέρουν τη σφραγίδα και την ιδιάζουσα ‘μυρωδιά’ της επώνυμης αυθεντίας, και όχι η δημόσια μέριμνά μας, ώστε να μην υπάρχει η διάκριση του «πνευματικού κόσμου» έναντι του υπολοίπου, γιατί ‘πραγματικότητα’ για τον ειδικό φρουρό, να μην είναι η ιδιωτική άποψη περί νομιμότητας, που έχει αναπτύξει μέσα στα τόσα χρόνια υπηρεσίας του στην ελληνική αστυνομία, που με τη σειρά της, τιμά και προστατεύει τον «επώνυμο πνευματικό κόσμο της χώρας»;

Εκτός αν υπάρχει και άλλος πνευματικός κόσμος της χώρας, και άλλες απόψεις περί πραγματικότητας που δεν ακούγονται και τόσο. Αλήθεια, που είναι ο υπόλοιπος πνευματικός κόσμος της χώρας, όλον αυτόν τον καιρό; Είναι μήπως απασχολημένος με κάποιο καλλιτεχνικο-πνευματικό project (βλ. νόμιμο πλιάτσικο) προκειμένου να τα κονομήσει, και δεν «αδειάζει» να ασχοληθεί με τους «βανδαλισμούς» και τα παράνομα πλιάτσικα που συμβαίνουν στους δρόμους, ανάμεσα στους μη πνευματικούς ανθρώπους;

Περιμένουμε επίσης και την άποψη της κατ’ εξοχήν πνευματικής αρχής της χώρας μας, που είναι η Εκκλησία της Ελλάδας. Δεν θα βγει και αυτή να μας μιλήσει για αλήτες, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, όπως ανέκαθεν κάνει από βασιλικής κτίσης της; Δεν θα μας πει κι αυτή για τους εχθρούς του καλού και αγαθού κράτους που καταστρέφουν τις περιουσίες αθώων ανθρώπων; Πως μπορούν και μας αφήνουν σε τέτοιο πνευματικό κενό; Το πολιτικό κενό μας, καλύπτεται σιγά-σιγά, με τη βοήθεια όλων μας… Το πνευματικό μας όμως κενό;

Και μια παράκληση : Επειδή φοβόμαστε πάνω απ’ όλα, για την πορεία της κερδοσκοπικής οικονομίας μας, που είναι και ο ακρογωνιαίος στυλοβάτης του πολιτισμού μας (πνευματικού και υλικού), παρακαλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, ζητώντας και τη συνδρομή, τόσο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και όλων των πολιτικών κομμάτων της βουλής, όπως και του πνευματικού κόσμου της χώρας, οι πρώτοι που θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των βανδαλισμών των αλητοαναρχικών, να είναι οι Τράπεζες.

Το δικαιούνται και με το παραπάνω οι άνθρωποι…

Είναι και νόμιμο και ηθικό!

ΥΓ. Ειλικρινή (όντως) συγχαρητήρια, στον Διονύση Σαββόπουλο, που είπε μέσα σε πραγματική (και όχι θεατρική) αγωνία που αφορούσε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, και όχι το παρόν και το μέλλον το ‘δικό μας’ πως «θα μας φάνε τα παιδιά μας»!!Συγχαρητήρια και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανό, για τον λόγο που ακούμε να αρθρώνει κατά τη διάρκεια συγγραφής αυτού του σχολιασμού, στην εκπομπή ‘Πρωταγωνιστές’.

Αναρχοκομμούνι είπε...

Doctor, γιατί δεν σχολιάζεις μέσα από το blog σου, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά τα τελευταία γεγονότα;

Ανώνυμος είπε...

Μην αργήσουμε και πολύ... γιατι σε
λίγο θα βγάζουμε μικρή αγγελία.

Ζητείται Αρχηγός Κόμματος για επείγουσα ανάληψη καθηκόντων ελλάσονας αντιπολίτευσης.

Ο άνθρωπος είναι κλασσική περίπτωση ηγετικού φαίνεσθαι
και ανεπαρκούς είναι. και το χείρότερο μαζευει ομοίους του γύρω του.



Μην κάνεις πίσω στον προυπολογισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ,ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ, Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΤΙ-ΕΞΙΣΩΣΗ (ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ):

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ + ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΤΑΤΟΥΛΗΣ + ΛΑΜΟΓΙΑ + (ΣΚΑΝΔΑΛΑ).Xⁿ + ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ = ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ

"Μόνη ελπίδα οι Έλληνες"

NIKOS

NeverOnAir είπε...

Perimenoume tin apopsi sas gia ti dolofonia tou Alexi, tis odomaxies, ktl ktl.
Exete grapsei kapou?

Ανώνυμος είπε...

Εξετάσεις Δημοκρατίας

Θέμα 1
Να καταψηφιστεί κατα συνείδηση μια κυβερνητική πρόταση νόμου αλλά χωρίς να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Θέμα 2
Να γίνει πρόταση μομφής στο πρόσωπο ενός αρχηγού κόμματος από τους ίδιους τους βουλευτές του.

Θέμα 3(προαιρετικό για λίγους.. ελπίζω όχι μόνο έναν)
Εκτελέσατε το θέμα 2 όταν ο αρχηγός κόμματος είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός .

Θέμα 4
Ο αρχηγός κόμματος έκανε τον βουλευτή ή ο βουλευτής τον αρχηγό κόμματος?
Ο λαός ποιόν τελικά ψήφισε?


Βοήθεια :
Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα τα ψηφοδέλτια περιέχουν ονόματα πραγματικών ανθρώπων
και όχι εγγραφές
Πρόβατο_Αρχηγού Κόμματος 1
Πρόβατο_Αρχηγού Κόμματος 2
Μαντρόσκυλο_Αρχηγού Κόμματος 1
κτλπ.


Έχετε όσο χρόνο χρειαστείτε.
Έπιτρέπεται η συνεργασία.

Καλή Επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Η εξουσίαστική πυραμίδα της Ελλάδος έχει κλονιστεί από τα θεμέλια της.

όταν το απόλυτα τελευτάιο στρώμα της εξουσιαστικής πυραμίδας που εξουσιάζουν μόνο τον εαυτό τους σηκώνεται και χτυπά το κεφάλι της πυραμίδας χτυπά έμμεσα όλους τους ενδιάμεσους...
Γονείς Δασκάλους καθηγητές Πρυτάνεις και όταν βγούν απο το στρώμα της παιδείας
Επιχειρηματίες Εργοδότες κομματάρχες πολιτικούς Προέδρους κυβερνήσεων και Δημοκρατίας.

Η κατηγορία είναι ενιαία.
ΒΟΛΕΜΑ & ΗΤΤΑ.
και η ´εκκληση των παιδιών αν και απευθύνεται στους καθηγητές Πανεπιστημίου και τους καλιτέχνες και λόγιους αφορά όλους τους ενδιάμεσους στην εκουσιαστική πυραμίδα.

ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ από τους ανώτερους φορείς εξουσιάς ένα καλλίτερο μέλλον.
Με όποιον τρόπο μπορείτε. ακόμα και προσπαθώντας ναπείσετε τον διπλανό σας ότι δεν είναι αυτά τα παιδιά αληταριά
αλλά αυτοί είναι βολεμμένοι και τελικά αντί να διεκδηκούν αυτοί έναν καλίτερο καναπέ για τα παιδιά τους διεκδικούν τα παιδια έναν καλίτερο καναπέ για αυτούς..
ΑΙΣΧΟΣ

Θεώρησα σωστό να αναγράψω το σχόλιο εδώ γιατι ο ιδιοκτήτης του blog
ΞΕΒΟΛΕΥΤΗΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός Παιδείας...

«…H Κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω στα προβλήματα της παιδείας και των νέων γενικότερα .Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί μέσα από τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να την βγάλει από το τέλμα της…» Κάπως έτσι ή κάτι τέτοια ενστερνίζεται ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης που το Σάββατο μετά τη δολοφονία από τα όργανα ‘καταστολής’ του 15χρονου Αλέξη πήγε στα μπουζούκια. Τη Κυριακή όταν καίγονταν ο τόπος αυτός ψύχραιμος , νηφάλιος και απαλλαγμένος από τις όποιες ενοχές λόγω θέσης, πήγε στο γήπεδο και παρακολούθησε τον αγώνα της ομάδας του…
Τέτοιοι μας κυβερνάνε…

Με γειά μας...

Ανώνυμος είπε...

O Άγνωστος Στρατιώτης , αξίζει ένα μνημείο.
Όχι από μάρμαρα, αλλά από ζωντανές ψυχές που θα θυσιαστούν σαν αυτόν...
Όχι απο υποκριτικά στεφάνια αλλά απο ανθρώπινες αξίες.
Έχει ανάγκη από μια Ελλάδα που να αξίζει να πεθάνεις για αυτήν...

Να ποιοι καίει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη καθήμερινά.

Να ποιοι καίνε κάθε μέρα την σημαία.

Κύριε Τατούλη ,
Καλώς η κακώς αντιπροσωπεύετε κάτι διαφορετικό... Αποδείξτε το..

Σας ερωτώ ευθέως ..
Εϊστε στην ατυχή θέση του κου Παυλόπουλου το προηγούμενο Σάββατο.

Εκθέστε μας τις πρώτες κινήσεις σας όταν χτυπάει το τηλέφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Γρανάζια........?

Καθισμένος μπροστά στον περίεργο κόσμο μου στα δια μου γρανάζια της σκέψης .Όλα περνάν σαν μια κινήσει που ο ήχος θα δόση σημάδια για την δικιά μου επισκευή σκέψης .Για τα ανταλλακτικά που θα απορρίψω η θα μαζέψω για μια επισκευή που το αποτέλεσμα θα κριθή όταν η μηχανί πάρει μπροστά .
Έτσι είναι και πολλά κομμάτια της ζωής μας μια προσεχτική επισκευή μετά από μεγάλη σκέψη που θα πρέπει να αφαιρέσουμε η να προσθέσουμε ξεχωριστά δικά μας κομμάτια .Που θα επιλέγουν από τα πολλά κομμάτια γραναζιών που διαθέτη η ζωή μας .
Πόσο εύκολο είναι να κρήνης την ζωή τον άλλον αλλά ποτέ να μην μπορείς να βρεις το χαλασμένο γρανάζι για την δικιά σου ζωή .Για να αντικαταστήσεις το δικό σου φθαρμένο γρανάζι στην ζωή σου εκεί μπαίνει το ερώτημα αν θα μπορέσεις να σήκωσης το κόστος μιας επισκευής στην ψυχή σου .
Πολλές φορές προσπερνάμε κομμάτια που νομίζουμε πως δεν έχουν άξια στην ζωή μας ..............ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ πριν την επισκευή .
Η μηχανί σε καλή σε έναν ξεχωριστώ κόσμο μια κινήσει που βγάζει έργο και ζωή ένα περίεργο ταξίδι περισυλλογής .Σήμερα το κομπιούτερ αντικατάστησε μια σχέση παρατηρητικότητας και ακοής ..........σήμερα έχουμε πολλές φωνές και λίγη περισυλλογή στην μοναχική ποριά μας .
Όλα τελικά τρέχουν από την κινήσει πολλών και περίεργων γραναζιών στην ζωή μας .Άλλη νιώθουν την κινήσει ακούν τον κάθε θόρυβο ξεχωριστά και άλλη ...........δεν θα τον ακούσουν ποτέ και δεν θα αντικαταστήσουν το φθαρμένο γρανάζι στην ζωή τους .
Ποίος έχει δίκιο και άδικο σε μια περίεργη αλλά λεπτομερή επισκευή κάνης δεν ξέρει ............το αποτέλεσμα είναι η μίζα .
Για αυτό κάθε γρανάζι έχει μια περίεργη φιλοσοφία κατασκευής σαν την κάθε κινήσει στην ζωή μας .Σαν κάθε γρανάζι που φτιάχτηκε για μια συγκεκριμένοι εργασία στην ζωή μας .

Γρανάζι περίεργο η γη
Που γυρνά και δίνη ζωή
Σε ένα σύστημα που κάποτε
Τελειώνει η ζωή που γυρνά
Το γρανάζι σπαή και μετά
Ποίος θα το αντικαταστήσει πια
Όταν κανένας δεν θα ξερή πιο γρανάζι
Πονά σε μια κινήσει ζωής που σταματά
Ξαφνικά .....!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

Ελπίζω ότι είσαστε οσο έντιμος δείχνετε. Αν είναι έτσι θα σας έλεγα εξαίρεση στον κανόνα. Είμαι Έλληνας του εξωτερικού, όχι απο αυτούς που γεννήθηκαν έξω, είμαι απο αυτούς που απλά πριν 6-7 χρόνια αποφάσισαν να φύγουν απο την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω ένα τόπο που τότε ακόμα πήγαινε απο το κακό στο χειρότερο και κακώς, ήρθε η επιβεβαίωση.

Το συμπέρασμα μου πλέον είναι οτι οι Έλληνες είμαστε χαζοί σαν λαός, θα περίμενα κατι διαφορετικό.

Απόδειξη, 2 οικογένειες μας κυβερνούν τα τελευταία 30χρόνια.

Απόδειξη, μετά τις πυρκαγίες ο κύριος Καραμανλής κυρήσει εκλογές και τα πρόβατα οι Έλληνες τον βγάζουν στην κυβέρνηση, αδικα βέβαια καθώς δεν γίνεται μια κυβέρνηση να υφίσταται με 34% (άλλο θέμα αυτό).

Απόδειξη τα συνεχόμενα σκανδάλα και οι κλίκες που τρώνε τα λευτά του κόσμου.

Απόδειξη η άδικη διαγραφή σας για την διατύπωση της γνώμης σας.

Απόδειξη η δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου, η τραγική απουσία της κυβέρνησης για άλλη μια φορά και ένα "20%" της κοινής γνώμης που πιστέυει οτι ο Καραμανλής ήταν ιδανικός κυβρενήτης εν μέσω κρίσης.

Και αναρωτιέμαι, μα καλά τόοοοσο χαζοί είναι οι Έλληνες πια?

και εσείς οι πολιτικοί, έχει μείνει κάποιος ασυμβίβαστος? έχει μείνει κάποιος αρκετά τρελός ώστε να πιστέυει οτι τα πράγματα αλλάζουν
υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που δεν τον νοιάζει να χάσει την καρέκλα του?

υπάρχει ένας Έλληνας που τελικά να είναι δίκαιος και να μη κοιτάει την πάρτι του.

Για μένα είναι αυτά τα παιδιά που μάχονται η έστω ένα μικρό ποσοστό εξ'αυτων που γνωρίζουν γιατι μάχονται. Αυτά τα παιδιά που δεν πρέπει να αφήσουμε να μεγαλώσουν να μαραθούν και να γίνουν Έλληνες.

Τα παιδιά μας δεν πρέπει να παχύνουν και να καραφλίασουν, πρέπει να αλλάξουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα μας πονάει και η κυβέρνηση με ένα σφυρί στο χέρι την χτυπάει καθε μέρα, ζεί μεσα στο ψέμα και την αδικία.

Και οι Έλληνες είναι μίζεροι.

Ε λοιπόν μή είστε μίζεροι ρε ΈΛΛΗΝΕΣ!!
όλα αλάζουν, όλα γίνονται καλύτερα, αρκεί πρώτα να γίνουμε εμείς.

με συγχωρείτε για τον τόνο, κλαίω και γράφω.

Πέτρο, όταν κάνεις κόμμα να μείνεις ασυμβίβαστος να κάνεις οτι πρέπει για να μην μεγαλώσουν τα παιδιά και να μικρίνουν οι μεγάλοι, οπώς λές και εσύ πίστεψε στην ιδέα για μια τέλεια Ελλάδα, που ξέρεις μπορεί και να γίνεται.

Νικόλας.

Ανώνυμος είπε...

Απο γνωστό e-mail που κυκλοφορεί:

Γενιά των 700 ευρώ (η λύση)

"Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκαναν για μένα,για εσάς, για όλους.

Οι 10 λόγοι:

1. Έκοψα το τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γαμάτες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα...:

Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ!!!!

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:




1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη"

Ανώνυμος είπε...

Στα μπουζούκια λίγο μετά τη δολοφονία, παρέα με τον υφυπουργό Εσωτερικών.

Το σχόλιο και το κείμενο είναι της "Ελευθεροτυπίας".

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των αναγνωστών μας, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή φωτογραφία που δημοσιεύσαμε στη στήλη και δείχνει τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα, 24 ώρες μετά τον τραγικό χαμό του 15χρονου μαθητή κι ενώ εν τω μεταξύ δεν είχε κάνει ούτε μία τυπική δήλωση. Υπάρχουν και καλύτερα. Μαθαίνουμε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δηλαδή λίγες ώρες μετά το τραγικό γεγονός, ο Στυλιανίδης πήγε στην «Ιερά Οδό» (πασίγνωστο νυχτερινό κέντρο), για να ακούσει Πασχάλη Τερζή και Ελενα Παπαρίζου. Στην παρέα του ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης (την ίδια ώρα ο προϊστάμενός του υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος πάσχιζε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα). Όσοι τους είδαν δεν διαπίστωσαν ότι διακατέχονταν από κάποιον προβληματισμό για όσα συνέβαιναν στους δρόμους της πόλης. Σε διπλανό τραπέζι διασκέδαζε η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Έλενα Ράπτη, η οποία απολάμβανε εμφανώς τα φλας των φωτογράφων. Οι πληροφορίες ότι οι υπουργοί ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από το άσμα... «είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέσα σε μια φάση τραγική» δεν επιβεβαιώνονται. Μπορεί να το απόλαυσαν, αλλά μάλλον τα πολλά μεγαβάτ των ηχείων τούς πήραν το κεφάλι. Γι' αυτό την επομένη (Κυριακή βράδυ πλέον) ο υπουργός Παιδείας πήγε και στο γήπεδο, για να ξεσκάσει λίγο ακόμη. Και την επομένη (Δευτέρα μεσημέρι πλέον) εμφανίστηκε στο υπουργείο του και εξέφρασε την οδύνη του...

Ανώνυμος είπε...

Τις προάλλες άκουσα το καλύτερο: ο Στυλιανίδης έχει ακουστεί σαν φαβορί για μελλοντικός αρχηγός ΝΔ (σε επόμενη φάση βέβαια, μετά τη Ντόρα).

Ε ρε γλέντια! Μαζί με τον Άνθιμο, θα ανασυστήσουν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στην Αγιά Σοφιά, όπου θα λειτουργεί ο Άνθιμος, σίγουρα θα ψέλνει ο Πασχάλης Τερζής.

Ανώνυμος είπε...

O οποίος απεριγράπτου σκέψης Υπουργός σήμερα στη ΝΕΤ σχολιάζοντας την επικαιρότητα έκανε την εξής δήλωση:
"... Να ΒΑΛΟΥΜΕ τα παιδιά να σκεφτούν, έτσι όπως ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτούν";;;;; Σ Κ Α Τ Α έχει στο κεφάλι του;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν δεν έχετε δίκιο να την πέφτετε στον Υπουργό. Ο άνθρωπος βγήκε το πρωί στον skai και είπε ότι πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας να μην τα παρασύρουν, να μην τα καπελώσουν, να μην τα εκμεταλλευτούν. Και το επαναλάμβανε. Έχει κι αυτός 3 παιδιά και ξέρει. Με αξαιρετικά ελληνικά και μπόλικο συναίσθημα. Ανακοίνωσε μάλιστα και το άνοιγμα σελίδας έκφρασης των μαθητών στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Διαβάστε τώρα τη θέση του (που αποτελεί συστηματικό σχέδιο όχι μόνο των πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων) αλλιώς: ΔΙΑΡΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΔΕΜΕΝΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ! Αλλά είναι όλοι τους μακρυά νυχτωμένοι! Η γενιά του Internet τους έχει ήδη ξεπεράσει. Και χαίρομαι πολύ γι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός χορτάτος καταλαβαίνει τον πεινασμένο,ποιός ελεύθερος τον φυλακισμένο,ποιός ευτυχισμένος, έστω και πλασματικά, τον χαροκαμένο.Ο Στυλιανίδης δεν είναι τιποτα άλλο απο τον μέσο νεοέλληνα που παρακολουθεί τους αγώνες και την αγωνία των νέων σε TFT 32'' με ήχο dolby surround,αραγμένος στον τριθέσιο του σαλονιού του πίνοντας το ουισκάκι του και λέγοντας "τα τσογλάνια τα 'σπάσανε όλα".Δυστυχώς η γενιά μας είναι υπόλογη και η κυρίως υπεύθυνη για τα σκωτομένα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς,της σημερινής νεολαίας.Ντροπή στον Στυλιανίδη τον χοντρόπετσο,στην ανίκανη κυβέρνηση και σε όλους εμάς, την γενιά των 40 και άνω,που βολεμένοι με το σπιτάκι μας ,το αυτοκινητάκι μας,το εξοχικάκι μας και όλα τα ηλίθια υποκοριστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέμε ρε παιδιά τώρα???
Αυτό μας πείραξε???
Εδώ η κυρία του πρωθυπουργού τους, πρόλαβε μέσα σε 6 μήνες να πάρει 2 πτυχία, 4 μεταπτυχιακά, 8 δοκτωρά να συνγράψει 16 διατριβες, να κανει 32 χρονια πρακτικής, να γεννήσει τα δίδυμα, να μαγειρέψει και τις γαρδούμπες του μπούλη της και κανείς μα κανείς ποτέ δεν την αναγνώρισε ως παιδί θαύμα!!!
Εδώ η διαφθορά μας έχει κατακλύσει και εμείς περιμένουμε να μας πούνε την "οδύνη" τους?
Να μας φτύνουν κατάμουτρα δηλαδή?
Η υπάρχει κανείς που να είδε το Κωστάκη και τον καθένα να εκφράζουν την "οδύνη" τους και να μην του ήρθε να ξεράσει????

Ανώνυμος είπε...

Για το μόνο που λυπάμαι είναι οτι είσαστε σάν Τριπολιτσιώτες συμπατριώτες με τον Καραντζαφέρη, εσύ Πέτρο κάνεις το πάν να καταπολεμήσεις την διαφθορά αυτός στηρίζοντας με νύχια και δόντια τον Καραμανλή ξεσκίζεται να την επαναφέρει.