Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή

Το τελευταίο βαρόμετρο, εδώ:

http://www.publicissue.gr/931/flash-140-barometer-2008-nov/

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Είμαι ωστόσο απόλυτα βέβαιος ότι η βάση του κόμματος, ο ουσιαστικός του πυρήνας συνεχίζει να είναι υγιής, να θυμάται τις δεσμεύσεις, να μένει σταθερός στις αξίες και τις ιδέες που υποσχεθήκαμε να υπηρετήσουμε. Δεν αποκοπήκαμε εμείς από αυτά που ονειρευτήκαμε, πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε. Η σημερινή ηγεσία είναι εκείνη που παρέκκλινε και πρόδωσε αυτές τις αξίες".





Όπως βλέπεις, η βάση σε αποδοκιμάζει και επικροτεί την ηγεσία της για τη διαγραφή σου...

Georgios είπε...

Επιτρέψτε μου να σταθώ σε κάποια στοιχεία της δημοσκόπησης και να κάνω κάποια σχόλια:

-Στο σύνολο των ερωτηθέντων υπάρχει μια ελαφρά υπεροχή της θετικής γνώμης για τον Πέτρο Τατούλη σε σχέση με την αρνητική (43% και 39% αντίστοιχα).

-Περίπου ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ (το 2007) έχει θετική γνώμη για τον Π.Τ!

Δεδομένου ότι οι ξεκάθαρες απόψεις του βουλευτή Αρκαδίας έγιναν ευρέως γνωστές μέσω όλων των ΜΜΕ πριν τη διενέργεια της δημοσκόπησης, συμπεραίνω με σχετική ασφάλεια ότι ένα υπολογίσιμο τμήμα ψηφοφόρων της ΝΔ (και η μεγάλη πλειοψηφία των υπολοίπων) συμφωνεί με τις απόψεις του, άρα τουλάχιστον δυσπιστεί απέναντι στην επίσημη ρητορική του κόμματος και του πρωθυπουργού. Ένας στους 3 που ψήφισαν ΝΔ ουσιαστικά συμφωνεί με την άποψη ότι ο Κ.Καραμανλής είναι πολιτικά συνένοχος στη διαφθορά, στην ανικανότητα. Πόσοι από αυτούς θα ξαναψήφιζαν ΝΔ (εκτός από εκείνους που θα το κάνουν με μισή καρδιά για να μην έρθει το -χειρότερο- ΠΑΣΟΚ); Άραγε, πόσοι από αυτούς θα ακολουθούσαν τον Π.Τ. στα ενδεχόμενα σχέδια για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα; Θα ήταν ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα μια έρευνα με αυτό το ερώτημα.

-Ένας στους 3 ερωτηθέντες (από τους ψηφοφόρους ΝΔ 1 στους 6, περίπου) δε συμφωνεί με τη διαγραφή του Π.Τ. που σημαίνει ότι υπάρχει, τουλάχιστον, ένα υπολογίσιμο μέρος της κοινωνίας που δε συμφωνεί με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας που μόνο συστατικό υγιούς δημοκρατίας δε μπορεί να είναι. Ενθαρρυντικό στοιχείο...

-7 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ πάντως, συμφωνούν με τη διαγραφή. Πρόκειται προφανώς για το "σκληρό πυρήνα" του κόμματος. Και πάλι, με βάση τα παραπάνω, οι "διαρροές" μοιάζουν σημαντικές. Ίσως είναι απλώς έκφραση δυσαρέσκειας, ίσως... κάτι άλλο. Ίδωμεν.

-Μια απορία: δε γίνεται καθόλου λόγος για τη γνώμη όσων ψήφισαν κάτι άλλο, εκτός από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για ένα 20% του εκλογικού σώματος (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, κ.α), καθόλου αμελητέο μέγεθος! Γιατί δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία στην έρευνα; Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι (η Public Issue τί λέει;), ας το μοιραστεί μαζί μας. Πιθανολογώ ότι οι θετικές γνώμες για τον Π.Τ. σε αυτή την ομάδα ατόμων, είναι συντριπτικά θετικές.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι φαίνετε στην έρευνά το μόνο σίγουρο είναι ότι τους έχετε μπερδέψει όλους.

Σκέφτηκα ένα σενάριο και θέλω να δω αν θα περάσει το μοντερέσιον.

Ο Καραμανλής λόγο της εύθραυστης πλειοψηφίας και προκειμένου να αμβλύνει όσο το δυνατόν τις εσωκομματικές τριβές βάζει το αριστερό του χέρι (τον κ. Τατούλη) να ξεκινήσει την υλοποίηση του ανασχηματισμού εκθέτοντας πολιτικά όσους προορίζει για απερχόμενους στον ανασχηματισμό (ακόμη και τον καθηγητή της συζύγου του). Έτσι και θα αποχωρήσουν με τις ελάχιστες εσωκομματικές (πάνω από όλα) αντιδράσεις αλλά ακόμα και όσοι αντιληφθούν αυτό τον σχεδιασμό θα ξέρουν ότι όντας ήδη εκτεθειμένοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα άλλο πάρα μόνο σε ανάκαμψη η οποία τοποθετείτε στο απώτερο μέλλον.

Πραγματικά ωραίος τρόπος για να κάνεις ανασχηματισμό και όλοι να αναρωτούνται πότε θα γίνει ανασχηματισμός :)
Τώρα στο ερώτημα γιατί η έμμεση παραίτηση ; Προφανώς για αποφυγή της προσωπικής χρέωσης μιας ενδεχόμενης ήττας.

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζω Π.Τατούλη φανατικά.
Εκφράζει αρκετούς νέους ψηφοφόρους της ΝΔ που είδαν την παράταξή τους να κατρακυλά ανελέητα.

ειρήνη από εύβοια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,
είναι σαφές από τα αποτελέσματα της έρευνας πως εισαι "πολλής" για την παράταξη της ΝΔ.
Εξέχεις θετικά από όλους τους τομείς και τα όρια που έχουν θέσει οι καρεκλοκένταυροι του μαξίμου και τα golden boys .Η κοινή γνώμη αποφανθηκε.Αυτό έχει αξία και σημασία.Τα λόγια περιττεύουν και πλεονάζουν.
Αυτό φαίνεται και από τους ψηφοφόρους,στην Αρκαδία,που ύψωσαν τείχος προστασίας υπέρ σου..Πως να ξεχάσουν άλλωστε τους αγώνες σου για τα προβλήματα του νομού.
Είσαι πράγματι ο υπουργός Αρκαδίας..
Σε ευχαριστούμε και συμπαρατασσομαστε....

Ανώνυμος είπε...

Αρθρο 16 και ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδιωτική παιδεία

Διαβάζοντας τις θέσεις σας πρέπει να σας επισημάνω λάθη σας:

Δεν είναι τόσο τραγική η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο η εξίσωσή τους με τα δημόσια με κοινό παρανομαστή στην αγορά εργασίας....

Εδώ ειναι ελλάδα (αν και συμβαίνει κα αλλού πλέον ) ... και δυστυχώς.. στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο ΚΑΙ θα ακουστεί η φράση "πληρώνω και θα με περάσεις" ΚΑΙ την επόμενη μέρα αυτός που θα την πεί ... θα συνεχίσει να είναι φοιτητής.

Λυπάμαι έχετε άδικο... συμβαίνει ήδη στα ιδιωτικά μεταπτυχιακά.

Εϊναι απλό θέμα κυκλικών συμφερόντων. Και είναι μεγίστη αδικία να εξισώνουμε συστήματα κυκλικών συμφερόντων με μη κυκλικά συστήματα.

Επανεξετάστε τη θέση σας.

Ανώνυμος είπε...

'ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ', 'ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ'

ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΚΡΙΜΑ, ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!
ΤΙ Θ' ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ?
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ!
ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ!
ΚΡΙΜΑ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ Κε ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΙΚΡΟΥΛΗ.

Παρρησία είπε...

κ. Πέτρο

γράψτε κάτι παραπάνω

Τώρα έχετε περισσότερο χρόνο, n'est-ce pas?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι της γνώμης ότι για τη διαγραφή βάρυνε περισσότερο η ερώτηση προς τον Υπ. Δικαιοσύνης, παρά η συνέντευξη στο Έθνος.

Όταν όλα τα ΜΜΕ κάθονται εφ' όπλου λόγχη να δουν τι θα πει ή γράψει ο Τατούλης για να τ' αναπαραγάγουν και αυτή η ερώτηση δεν πιάνει ούτε τα "ψιλά" (μόνο η Ελευθεροτυπία την ανέφερε), το γεγονός και μόνο με βάζει σε σκέψεις...

Καλή δύναμη Πέτρο μ' επαρκή αποθέματα ύδατος, γιατί η λασποβολία στην χώρα μας διαθέτει α(θ)λητές ολυμπιακών επιδόσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο γειά σου

Πριν μερικά χρόνια, την εποχή των Μάνου-Ανδριανόπουλου……, σε είχα συμβουλεύσει , τρόπος του λέγειν βέβαια, κάπου εκεί σε ένα καφενέ στο Λενίδι να μην φύγεις από το μαντρί γιατί θα σε φάει ο λύκος!! που έλεγε και κάποιος συχωρεμένος.
Δυστυχώς δεν επαληθεύτηκα και σέφαγε ο Τσέλιγκας……….
Τι να κάνουμε ανεψιός του Θεού…. είναι, φοβάται σαν τον Δία τα παιδιά του και τα τρώει!!!!

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο δρόμο της Αρετής…. που διάλεξες και θα είμαι συνοδοιπόρος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Θες δε θες,αν δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα αλλο στη ζωή ΄σηκω και φύγε" ΜΠΡΕΧΤ.
-Να λες "εγω θα σωσω τον κόσμο κιαν ο κόσμος δεν σωθει...να λες,εγω φταίω..".ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
ΕΣΥ ΠΕΤΡΕ,έγραψες και γράφεις ιστορία,αλοίμονο στο "χυδαίο-κατα τον Πλάτωνα-λαό"
που τρεχει,δοξάζει και προσκυνα αυτούς που θέλουν την εξόντωσή
του..
ΕΚΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ανωνυμία που συνοδεύεται με προσωπικές επιθέσεις σε κάποιον που γράφει επώνυμα, σε ποιά ιδεολογία άραγε ανήκει;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΕΤΡΟ "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ"
ΠΟΛΥ ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ....

Nibbana είπε...

Εδω και 6 χρονια αποδεσμευτηκα τουλαχιστον απο την ασφυξια που μου προκαλουσε το μικρο και απολυτα διεφθαρμενο φοεουδαρχικο ελληνικο συστημα και αποφασισα να γινω πολιτης του κοσμου.Δεν ηταν ευκολα,η φημη της Ελλαδας του σημερα βλεπετε δεν ειναι και η καλυτερη,δυστυχως η συγκριση με την Ελλαδα του Σωκρατη ειναι αναποφευκτη για μας που φερουμε τη σημαια μας ανα τον κοσμο.Μου εδοθη ομως το δικαιωμα στην ευκαιρια και ετσι εως τωρα αξιοπρεπως επιβιωνει η οικογενεια μου διχως το συναισθημα του οτι χρωστω σε κανενα.Ειμαι με τους σιωπηλους Ελληνες,αυτους που κουβαλουν το τεραστιο βαρος και των πολλων δυστυχως Ελληναραδων που μονο στην Ελλαδα τους επιτρεπεται να απολαμβανουν τοσα παρασιτοζωοντας.Φιλοξενη χωρα η Ελλαδα στα παρασιτα και τους λιγους και η μεγαλυτερη τραπεζα σκουπιδιων και υποκουλτουρας με τα απιστευτα σε αριθμο και παντελως αχρηστα ΜΜΕ που στη βαση της φθηνειας δηλητηριαζουν καθημερινα την εθισμενη πλεον ελληνικη οικογενεια σε παραδοχες ακομα αντιθετες και απο τις νομοτελειακες αρχες της ζωης,π.χ ευκολος πλουτισμος και γενικα μια ευκολια στα παντα ...Συμφωνω μαζι σας στο τεχνολογικο θαυμα προσεγγισεως της πληροφοριας,η ενσταση μου ομως εγκειται στο ερωτημα ποσοι ειναι αυτοι που εχουν προσβαση σ'αυτην?Αλλη μια αρνητικη πρωτια περα απο το καπνισμα,τ'ατυχηματα ειναι και ο αριθμος των αφυπνισμενων που εχουν προσβαση και μπορουν να δημιουργησουν πυρηνα αντιδρασης .Σαφως ομως ειναι το δραστικοτερο οπλο στα χερια ολων υμων που αρνουμεθα ν'αποδεχθουμε οτι χιλιαδες χρονια ανθρωπινου πολιτισμου πολτοποιουνται στη μακντολναντοποιηση της σημερινης αντιληψης περι ηθικης!!Ολων υμων των οποιων η αναγκη εσωτερικων ισορροπιων καλει σε καθημερινες μαχες και αυστηρο ως προς την αυτοκριτικη μας τροπο ζωης!!Ελπιζω σε διαλογο,Νικος Καστελλανος

Ανώνυμος είπε...

Ψάξαμε βρίκαμε και σας παρουσιάζουμε

http://www.youtube.com/watch?v=5BAWkEQmgLM

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πέτρο
(αν και δεν γνωριζόμαστε)
Δεν θα σε ψήφιζα ποτέ και να το ξέρεις. Όχι γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου ή γιατί δεν θα ψήφιζα Ν.Δ (ακόμα κι αυτό θα τόκανα γιατί με έχεις κερδίσει με τις απόψεις σου και με αυτό που εκφράζεις) αλλά γιατί δεν ψηφίζω στην Αρκαδία.
Είναι αλήθεια καιρός για ένα νέο ξεκίνημα?? Ο ΚΑΝΕΝΑΣ λέει ναι. Οι νέοι μας λένε ναι. Βαρεθήκαμε πια και αυτό φαίνεται παντού. Δεν μας εκφράζουν τα πριγκιπόπουλα και δεν είμαστε ραγιάδες. Είμαστε πολλοί και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε ένας.
Αυτοί οι πολλοί βέβαια δεν είναι μόνο για σένα αλλά σου ανήκουν γιατί πρώτος τα εξέφρασες και έδειξες να τα πιστεύεις. Αυτά τα λίγα για τώρα. Εύχομαι να πούμε πολύ περισσότερα!!

Α.Α.Τ. είπε...

Φίλε "Ανώνυμε #1" (με ώρα σχολίου 1:55 πμ της 14.11.2008), σημείωσε αν θέλεις τα εξής:

Από τη δημοσκόπηση είναι σαφές ότι 900.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. του 2007 (το 30% των 3.000.000) έχουν θετική άποψη για τον κ. Τατούλη ενώ 510.000 ψηφοφόροι της (17% των 3.000.000) θεωρούν ότι η διαγραφή του ήταν λάθος.

Δεν ξέρω λοιπόν, για ποιά βάση (της Ν.Δ. προφανώς) ομιλείς, αλλά είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι-ψηφοφόροι (που δεν είναι όμως ξερά κουκιά) κάπου προβληματίζονται. Και προφανώς, δεν προβληματίζονται μόνο με τα όσα λέει (ή δεν λέει) ο κ. Τατούλης αλλά κυρίως με τα όσα βλέπουν γύρω τους.

Και να είσαι βέβαιος, ότι ακόμα και αν ο κ. Τατούλης παραιτείτο από βουλευτής, ο προβληματισμός των ψηφοφόρων αυτών δεν θα έπαυε.
Και δεν θα έπαυε διότι, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, η συμπεριφορά πολλών εξ αυτών, στους οποίους "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ(-ΜΕ)" τις ελπίδες τους(μας), είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αλαζονική αν όχι τυχάρπαστη και σφετεριστική.

Τι διέπραξε ο κ. Τατούλης που είναι άξιο μομφής και διαγραφής μπροστά σε αυτά που διέπραξαν οι κ.κ. Βουλγαράκης, Δούκας, Ρουσόπουλος και τόσοι άλλοι;
Γι’ αυτούς, γιατί δεν ζητάς τη διαγραφή από τη Ν.Δ. και την παραίτηση από το βουλευτικό τους αξίωμα; Φρονείς ότι το εκπροσωπούν επάξια; Αν ναι, τότε φαίνεται ότι φοράς παρωπίδες και δεν βλέπεις ότι η δυσαρέσκεια έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε οργή.

Αντί λοιπόν να διαγραφούν όλοι όσοι, με τη συμπεριφορά τους προκάλεσαν τόσες ζημιές στην παράταξη, έπρεπε να διαγραφεί ο κ. Τατούλης διότι είπε αλήθειες με όνομα. Με τέτοιους χειρισμούς (και γκάφες) οι ψηφοφόροι δεν γυρνάνε(με) πίσω.

Εγώ πάντως στο σπίτι μου δεν βάζω τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Εσύ;

Ανώνυμος είπε...

κ.ΤΑΤΟΥΛΗ

Κάπου μιλάς για ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!!!Την δικιά σου συμπεριφορά,την εχεις κρίνει???Δηλαδή εσύ ήσουν ο πιο "εξυπνος" και οι υπόλοιποι 151 τι ήταν????Τα μάθαμε τα πολιτικά παιχνίδια που όλοι σας παιζετε??Και ειδικά εσείς οι "κάτω απο το αυλάκι"κοινώς "χάμουτζηδες..
Να θυμίσω τον ΜΠΟΥΤΟ,τους ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΕΟΥΣ,τον ΣΑΜΑΡΑ,τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τωρα ΕΣΥ,,μέγα ΤΑΤΟΥΛΗ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ και ειδικά ΕΣΕΙΣ οι χάμουτζηδες...

Ανώνυμος είπε...

...Χάμουτζηδες συνέχεια....
ο ΧΑΜΩ-ΣΑΜΑΡΑΣ έριξε τον Μητσοτάκη για να έρθει στην εξουσία ο ΧΑΜΩ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ο ΧΑΜΩ-ΣΑΜΑΡΑΣ πρότεινε για πρόεδρο
τον τελειωμένο πολιτικά ΧΑΜΩ-ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ για να παραμείνει στην εξουσία ο ΧΑΜΩ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.Ο ΧΑΜΩ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ στέρησε την εξουσία τησ ΝΔ απο το 2004.Τώρα εσυ ο ΧΑΜΩ-ΤΑΤΟΥΛΗΣ προσπαθείς να φέρεις στηνεξουσία τον άλλον ΧΑΜΩ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,τον ΧΑΜΩ-ΓΙΩΡΓΑΚΗ...
Καταλάβατε γιατί όλους εσάς κατω απο το αυλάκι σας λένε οι υπόλοιποι ΕΛΗΗΝΕΣ ,,χάμουτζηδες,,γιατί δεν έχετε ΜΠΕΣΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,,,,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ) ΣΒΗΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ...ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ....ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣΣΣΣΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Οι προδότες είναι αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια στα σκάνδαλα .. και στην ανεύθυνη οικονομική πολιτική που απομακρύνει τους ψηφοφόρους. Οι προδότες είναι όσοι δεν αναγνωρίζουνε ότι Η ΝΔ κατρακυλάει γιατί ενώ μείωσε το φόρο εισοδήματος κατά 10% για τις ανώνυμες εταιρίες, για τους απλούς πολίτες είχε μόνο λιτότητα και αύξηση φόρων. Η ΝΔ είναι μια φιλοσοφία και μια ιδεολογία … δεν είναι ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος. Προδότες είναι όσοι δεν πρεσβεύουν αυτή την φιλοσοφία και αυτή την ιδεολογία μέσα από τις πράξεις τους. Και προδότες είναι όσοι τους ανέχονται .. όσοι είναι πρόβατα ανεγκέφαλα .. που στηρίζουν πρόσωπα και χρώματα χωρίς να ξέρουνε ιδεολογία και χωρίς να έχουν γνώσεις για να κρίνουνε… Και προδότες είναι … όσοι τρώνε και έχουνε το δάχτυλο στο μέλι … και στηρίζουνε τις λαμογιές .. και θάβουνε το Τατούλη για να συνεχίσουνε τη μάσα. Ο Τατούλης δεν είπε κάτι καινούριο. Είπε αυτά που λέει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού άσχετα από κομματική ταυτότητα.