Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Deja vu!

Νομίζει κανείς τον τελευταίο καιρό ότι ζει ξανά το 1985. Κάτι τέτοιο αντιλήφθηκα διαβάζοντας το κύριο άρθρο του εκδότη του Βήματος, του κ. Ψυχάρη, ο οποίος διαπίστωνε μεγάλες ομοιότητες στο προφίλ των δύο πρωθυπουργών (mea culpa, καρατόμηση υπουργών οικονομίας, ρητορικό χάρισμα…). Σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προστίθεται δυστυχώς και η παροχολογία των ημερών. Βέβαια, το ζήτημα είναι ότι αφενός ο ελληνικός λαός έχει δει πού καταλήγει η παράλογη αυτή διασπάθιση χρήματος και πώς υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του και αφετέρου το πολιτικό κλίμα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο. Δεν μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει μπροστά κι εμείς να γυρνούμε πίσω δυο δεκαετίες. Ιδίως όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το ’85 το πληρώνουμε πολύ ακριβά ακόμη…

Ευρισκόμενος σε παρέα τις προάλλες με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις (όχι την ουσία της πολιτικής, αλλά το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών! )άκουσα για τη "διαφορετικότητα" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει πλέον πρέπει να είναι βασισμένη σε στοιχεία πραγματικότητας και όχι απλών δεσμεύσεων για το μέλλον. Διότι, αυτή η ατεκμηρίωτη ελπίδα είναι που μας οδήγησε διαχρονικά σε λάθος επιλογές. Κατ' αρχήν πρότεινα (αν θέλει ο κ. Παπανδρέου να γίνει πιστευτός στα όσα διατείνεται για τη διαφθορά) να συμφωνήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να ανοίξουν όλοι οι κρυφοί λογαριασμοί στα μεγάλα σκάνδαλα που ταλάνισαν τον τόπο προκειμένου να δούμε τα ονόματα (και πολιτικών ίσως ) που κρύβονται από πίσω. Στο χρηματιστήριο, τους εξοπλισμούς, τη Mayo, τις υποκλοπές, τη siemens Και ασφαλώς....το Βατοπέδι. Επίσης, να μας ενημερώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τι σημείο βρίσκεται η εσωτερική έρευνα που διέταξε για την υπόθεση Τσουκάτου και πώς προτίθεται να πορευτεί σχετικά με τό ξακαθάρισμα των οικονομικών και των χρηματοσότησεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέλος, μια παρατήρηση. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων στάθηκαν με δειλία στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το μείζον ζήτημα του ασύλου. Ο κ. Καραμανλής έχει δώσει σημεία γραφής σχετικά με τις ρήξεις που (δεν) είναι έτοιμος να κάνει ...Ο κ. Παπανδρέου που ρητορεύει για τις δικές του επιγενόμενες τομές, γιατί δεν ξεκινά από τώρα με ρεαλιστικές δεσμεύσεις, έστω κι αν αυτές μικροκομματικά ενδεχομένως να στοιχίσουν; Ο ελληνικός λαός θέλει επιτέλους αλήθειες και αλλαγή και όχι deja vu καταστάσεων που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
δυστυχώς είμαστε θύματα, κορόιδα, αφελείς και εύπιστοι!

Μια δράκα καλοπληρωμένων golden boys των πολυεθνικών έχουν καταφέρει να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες μας. Το πέτυχαν μέσα από το ανελέητο σφυροκόπημα της διαφήμισης μ’ ένα marketing που χειραγωγεί απροκάλυπτα.

Και διερωτώμαι...
Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Η απάντηση είναι:

Πολλά!

- Πρώτον, μπορούμε και πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και τις ανάγκες μας με βάση τα δικά μας κριτήρια και όχι των άλλων.

- Δεύτερον, να αντισταθούμε ατομικά και συλλογικά στην επιβολή αλλότριων προτύπων και μέτρων σύγκρισης.

- Τέλος, να εντοπίσουμε και να αναιρέσουμε στην πράξη τις επίπλαστες ανάγκες που επιβάλλονται για την εξυπηρέτηση ίδιων και ταπεινών συμφερόντων.


Η ΛΎΣΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ Deja vu είναι ότι κάπου έχουμε ξαναδεί ή ζήσει κάτι...

George Kessarios είπε...

Για αυτο και πολλους αλλους λογους χρειαζονται να γινουν αλαγες.

Μεταξυ αλλων να αλαξει το πολιτικο οργανωγραμα της χωρας

http://sindagmatiki-anatheorisi.blogspot.com/

http://groups.google.com/group/sindagmatiki-anatheorisi?hl=en

George Kessarios είπε...

Για αυτο τον λογο πρεπει να γινουν πολλεσ αλαγες

http://sindagmatiki-anatheorisi.blogspot.com/

http://groups.google.com/group/sindagmatiki-anatheorisi?hl=en

stathis είπε...

Solidarity to Vasilije Gligorijevic, who is jailed by the Skopje Regime for "anti-Macedonian" behavior. Fascism is in frond of us.

http://www.facebook.com/group.php?gid=58862184399&ref=mf

http://vardaraxios.wordpress.com/

http://kafedaki.blogspot.com