Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Aνοικτό κάλεσμα...

Κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις Μίλητος το βιβλίο μου

αριστερά -BLOG- δεξιά
ελπίδα, εμείς οι ίδιοι

Εδώ και χρόνια έχω επιλέξει να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις με γραπτά κείμενα. Η μοναξιά της γραφής –ο συγγραφέας μπροστά στο χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή– βοηθά τον πολιτικό να συγκεντρώνει τις σκέψεις του, να τις αναλύει, να ξεχωρίζει την ήρα της επικαιρότητας από το σιτάρι της ουσίας. Ξεκίνησα με τα παραδοσιακά μέσα, δηλαδή με τον Τύπο. Στη συνέχεια, στα μέσα που είχα για να εκφραστώ προστέθηκαν το διαδίκτυο, τα blogs, τα chat rooms και τα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντάς μου δύο επιπλέον εκπληκτικές δυνατότητες: αμεσότητα, χωρίς διαμεσολαβήσεις και διαδραστικότητα.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία σε όλην την επικράτεια, ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Είναι κι αυτό ένα μέσον επικοινωνίας με τους πολίτες. Με διαφορετική, όμως, λειτουργία. Η συλλογή των κειμένων δείχνει την πορεία της σκέψης, την ωρίμανση των ιδεών, την εξέλιξη των πολιτικών. Τα παλαιότερα κείμενα γράφτηκαν από έναν βουλευτή που είχε ζυμωθεί με τα αρκαδικά ιδεώδη, αλλά δεν είχε δοκιμαστεί στο καμίνι της διακυβέρνησης. Ακολούθησαν κάποια, λιγοστά κείμενα, που ξέφυγαν από τη δίνη της καθημερινής δεκαοχτάωρης δουλειάς στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε χρόνος για λόγια. Ήταν περίοδος για πράξεις. Τα κείμενα που ακολούθησαν την επάνοδό μου στις τάξεις των βουλευτών δεν ήταν δυνατόν να είναι παρόμοια με αυτά που είχαν γραφτεί πριν από το Μάρτιο του 2004. Η αθωότητα είχε χαθεί. Οι καταστάσεις μου φαίνονταν πιο ξεκάθαρες....

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας δω στην παρουσίαση του βιβλίου μου "αριστερά- BLOG- δεξια, ελπίδα εμείσ οι ίδιοι" που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel. Αναλυτικά το δελτίο τύπου στο www.tatoulis.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη

Διαβάζοντας σε κάποιο blog αποσπάσματα απο το βιβλίο σας, στάθηκα στην εξής φράση:

"Ωστόσο, η όποια υπέρβαση έχει κόστος. Η όποια αλλαγή έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για εμένα ήταν ξανά η διαγραφή μου από την Νέα Δημοκρατία. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να τινάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο. Να πετάξουν πίσω στην εξουσία το κοκαλάκι της συνενοχής. Τι θα κερδίσουν; Θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους"


Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Θα δεχόσασταν ποτέ το τίμημα να είναι η παντελής απουσία σας απο οποιοδήποτε κόμμα, αν οχι η παντελής απουσία σας απο την πολιτική όπως την έχει συνηθίσει ο σημερινός Έλληνας? Τι εννοώ με αυτά που γράφω?

Εδώ και λίγο καιρό ιδρύθηκε ένα καινούριο κόμμα, οι Δημοκρατικοί, το οποίο αποτελείται μόνο απο πολίτες και δεν δέχονται στους κόλπους τους διατελέσαντες βουλευτές. Η κίνηση αυτή θεωρώ πως είναι η πιο αξιόλογη όλων των τελευταίων χρόνων, άσχετα αν δεν έχει λάβει ακόμα μεγάλη δημοσιότητα. Αν συμφωνείτε με τις απόψεις τους (που παρουσιάζονται στη σελίδα www.dimokratikoi.gr) , θα δεχόσασταν ποτέ να υποστηρίξετε αυτή την κίνηση προτρέποντας τον απλό κόσμο να τους ψηφίσει, ακόμα και αν δε δέχονταν να σας δεχτούν ως υποψήφιο?

Ευχαριστώ πολύ
Ένας απλός πολίτης που παλεύει για ένα καλύτερο αύριο

constantinos alexacos είπε...

Ερώτηση
Το χωροταξικό θα το ψηφίσετε αν έρθει στην Βουλή;

http://alexacos.blogspot.com/2008/10/blog-post_28.html#

http://www.facebook.com/note.php?note_id=49126796434

Ανώνυμος είπε...

Νέο Κόμμα Δημοκρατικοί.?
Νέα Ελπίδα..Αλλά παλιά πρακτική.
Χωρίς να γνωρίζω το ελάχιστο για τα άτομα (αν και θα εντρυφύσω ).. και δεχόμενος ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μορφωμένοι καλοπροαίρετοι με αντοχές στην διαφθορά παρατηρώ:
Σε τι διαφέρουν?.Είναι με παρθενογέννεση ο τέλειος σχηματισμός και θα κερδίσει την ψήφο του έλληνα με το άγιο πνεύμα? Δεν είναι έτοιμος ο μεσος έλληνας.! Θα τον βρείτε απέναντι.


Αγαπητέ φίλε συνανώνυμε,
Θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να κατέβει η σημαία της διαπλοκής και ξύλινης πολιτικής από τα μεγάλα κόμματα.
Να εξελιχθεί η σκέψη
Αυτή η νέα γεμάτη υγεία δύναμη που παρουσίαζεται έξω από το κάστρο σαν νεό κόμμα ... θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη να είχε ενεργή ψήφο μέσα στα κόμματα.Σε όλα τα κόμματα.
Σκεφτείτε το λίγο.!

Το Πρώτο Εϋκολο Βήμα είναι να συνειδητοποιήσουν οι βουλευτές ότι όταν μπαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο ΔΙΝΟΥΝ και δεν ΠΕΡΝΟΥΝ από το κόμμα.
Μετά σαν βουλευτές να ψηφίζουν νομοσχέδια κατά συνείδηση και υποχρεώση προς τους ψηφοφόρους τους και όχι κατά εξόφληση χρέους στον αρχηγό κόμματος.

Και χαριτολογώντας προς το παρόν για να αντιστρέψω το ερώτημα..
Εσύ θα ψήφιζες νέο αρχηγό ΝΔ τον ιδοικτήτη του Blog?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη θέλουμε να σας συγχαρούμε για όσες αλήθειες είπατε στο ραδιοφωνο Αρενα σημερα.

Συγχαρητήρια!!!

malcolm_x είπε...

πρέπει να δοθει ένα τελος στις φιλελευθερες ιδεοληψιες και εν τελει σε όλων των αποχρώσεων τις ιδεοληψιες...γιατι ιδεοληψια ειναι να ισχυριζεστε οτι τα προβληματα των πολιτων της χωρας ταυτης θα επιλυθουν μέσω της ιδιωτικοποιησης όλων των ΔΕΚΟ..κι όμως μια άλλη ιδιωτικοποιηση-από την καστοριαδικη ματιά-των πολιτων 'εχει επιφέρει σημαντικα αποτελεσματα...τους εχει κανει να μην ασχολουνται με την πολιτικη με την πραγματικη πολιτική..που δεν ειναι αυτη που εννοειτε εσεις, ανευ επικοινωνισμων και λαικισμων,πραγματική πολιτικη είναι η διαδικασια μεσω της οποιας πραγματωνεται η κοινωνικη και ατομικη αυτονομια με την έννοια της άμεσης και ισοτιμης συμμετοχης στη διαδικασια λήψης αποφάσεων διχως πολιτικη αντιπροσωπευση...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Διαφωνώ ως προς την τοποθέτηση που θέλει υα στελέχη του νέου κόμματος να είναι μέσα στα κόμματα. Και μάλιστα διαφωνώ κάθετα. Και ο λόγος είναι προφανής: Δε μπορούν 5 ή 6 ή 7 άτομα να υπερισχύσουν όλων εκείνων που βρίσκονται μέσα σε ένα κόμμα για να φάνε και να αποκατασταθούν οικονομικά. Εκτός αν εννοείτε πως όλα τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων να αλλάξουν νοοτροπία, ή, με λίγα λόγια, στα μεγάλα κόμματα να εισέλθουν νέα στελέχη που να χαρακτηρίζονται απο όλα αυτά που προαναφέρατε. Ε τότε αγαπητέ μου αλλάζει όλο το κόμμα. Τότε έχουμε ένα νέο κόμμα όπως εκείνο των δημοκρατικών. Γιατί λοιπόν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να μην υποστηρίξουμε τους δημοκρατικούς? Εξάλλου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα έχουν αποδείξει πολλές φορές αν είναι ικανά για διακυβέρνηση. Έχουν φθαρεί, για να μην πω πως έχουν διαφθαρεί.

Με τα παραπάνω μου λόγια απαντώ και στην ερώτησή σας σχετικά με την αρχηγεία της ΝΔ. Ναι, μπορεί να τον ψήφιζα, αλλά με τίποτα δε θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία. Ο λόγος? Πολύ απλά, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη και στη ΝΔ οι κούκοι είναι ελάχιστοι, για να μην πω οτι δεν υπάρχουν. Και σε τελική ανάλυση, η ΝΔ δεν έχει ανάγκη τον Τατούλη, ούτε ο Τατούλης τη ΝΔ. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον Τατούλη και ανθρώπους σαν αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΤΑΤΟΥΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ...

Πέτρος Τατούλης είπε...

α) @ανώνυμος
Δεν συμφωνώ στη λογική των απαγορεύσεων. Κι αυτό διότι προάγει μια ισοπεδωτική λογική που αντί να ξεχωρίζει, μπερδεύει ακόμη περισσότερο την ήρα με το στάρι. Υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί. όπως υπάρχουν καλοί και κακοί πολίτες. Όσο για εμένα έχω επαναλάβει ότι θα μείνω στην πολιτική, αλλά χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψω τις αρχές μου (αυτό εννοώ όταν λέω δικούς μου όρους). Αν όχι, υπάρχει και άλλο ενδιαφέρον έξω από τα κόμματα.

β)Για το χωροταξικό: Θα δω το νομοσχέδιο και θα σας πω ανοικτά.

γ)Φίλε Βασίλη, πραγματικά εμείς ξέρουμε από δύσκολα!