Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ο φερόμενος ως «κουρασμένος» πρωθυπουργός μιας κουρασμένης χώρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται σε ιδιωτική του συνομιλία με δημοσιογράφο να προέβη σε μια ενδελεχή εξομολόγηση. «Είμαι κουρασμένος», φέρεται να είπε ο κ. Καραμανλής, για να καταλήξει «Αν χάσω στις εκλογές, τότε θα φύγω».

Κατ’ αρχήν μια εύλογη απορία. Στην περίπτωση δηλαδή που κερδίσει, θα ξεκουραστεί και θα μείνει;

Ακολούθησε η αναμενόμενη διάψευση της δημοσιογραφικής πληροφορίας από την πλευρά της κυβέρνησης. «Ο πρωθυπουργός είναι πολύ νέος για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί».

Και ακόμη μια εύλογη απορία εδώ. Υπάρχει δηλαδή η σκέψη ή το θέσφατο ότι πρέπει να κλείσει το έτος συνταξιοδότησης για να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία; Ή ακόμη, το ζητούμενο είναι πότε σκέφτεται εκείνος να αποχωρήσει ή οι εντολείς του, ήτοι ο ελληνικός λαός και τα μέλη του κόμματος στο οποίο προεδρεύει;

Εδώ και πολύ καιρό, πέντε χρόνια τώρα, ο επικοινωνισμός έχει αντικαταστήσει με ολέθρια αποτελέσματα για την πορεία της χώρας την ουσία της πολιτικής. Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς την απαραίτητη ιδεολογία που θα στήριζε ως χαλί το εγχείρημα των μεταρρυθμίσεων, οι λάτρεις της επικοινωνιολαγνείας με κολπάκια και τερτίπια θεώρησαν ότι θα επιμήκυναν την πολιτική τους ζωή, εις βάρος του συλλογικού και ατομικού μέλλοντος των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών. Πρόκειται για αποκύημα μιας νοσηρής φαντασίας. Ένας πρωθυπουργός, με τη φήμη του ικανού και του κατάλληλου, ο οποίος ενημερώνει μέσα από έναν καλοστημένο δίαυλο δημοσιογραφικής παραπολιτικής, σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ελληνικό λαό, αλλά ακόμη και τους ίδιους τους βουλευτές ή και υπουργούς του, για την εκείνη τη χρονική στιγμή συναισθηματική του κατάσταση. «Οργισμένος» για το τάδε σκάνδαλο, «εκνευρισμένος» με τη δείνα δήλωση, «προβληματισμένος» με κάποιο άλλο αδιέξοδο. Και όλη η χώρα να προσπαθεί να αναλύει κάθε φορά τι σημαίνει που ο κ. Καραμανλής χτυπά νευρικά τα δάκτυλα του στο τραπέζι ή σφίγγει τα χείλη του σε αποδοκιμασία.

Η τελευταία ωστόσο αυτή διαρροή, που κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς θα εξυπηρετήσει τον κ. Καραμανλή και την πολιτική του υστεροφημία (διότι περί αυτής πρόκειται), ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται να δήλωσε «κουρασμένος», για να διαψευσθεί ευλόγως η δημοσιογραφική πληροφορία λίγο αργότερα…Για να συγκινήσει κάποιους; Για να κάνει κάποιους άλλους να αισθανθούν τύψεις για την ψυχολογική καταπόνηση που του έχουν προξενήσει; Για να προλειάνει το έδαφος της εξόδου του; Για να προσθέσει κάποιο ιδιότυπο δίλημμα στους πολίτες που συνεχίζουν να τον αγαπούν, δεν μπορούν ωστόσο να δεχτούν και τα αδιέξοδα στα οποία η πρωθυπουργική διακυβέρνηση έχει βυθίσει τον τόπο; «Άγνωσται αι βουλαί»των συμβουλατόρων…

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, πρόκειται για εξαιρετικά αήθη πολιτική συμπεριφορά – επί της ουσίας απολιτίκ επιλογή της συμπεριφοράς της αδράνειας- που αναδεικνύει με τον τραγικότερο τρόπο έναν «ανοίκειο» πρωθυπουργό.

Καλώ λοιπόν τον κ. Καραμανλή να αναλογιστεί το μέγεθος της τεράστιας ευθύνης που του αναλογεί, να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες που του εμπιστεύθηκαν τα όνειρα τους, να τιμήσει τους θεσμούς που επί των ημερών του εξαχρειώθηκαν και είτε να πάψει να πολιτεύεται με μόνα όπλα τέτοιες ιλαρές διαρροές, είτε να παραιτηθεί εκ του θώκου του σήμερα κιόλας. Ο τόπος είναι πολύ κουρασμένος από τις ανίκανες, αναποτελεσματικές και διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες της μεταπολίτευσης για να υφίσταται έναν «κουρασμένο» σύμφωνα με τις διαρροές πρωθυπουργό. Ο τόπος είναι πολύ κουρασμένος για επικοινωνισμούς, διαρροές, διαψεύσεις και κακόγουστες παραπολιτικές.

Όσο για την επόμενη ημέρα, εκείνοι που προσχεδιάζουν τις εξελίξεις, έχοντας κατά νου τον παραδοσιακό και παλαιοκομματικό τρόπο της διαχείρισης και νομής της εξουσίας ανάμεσα στους λίγους και ισχυρούς του συστήματος, ενδέχεται να βρουν απέναντι τους ένα κοινωνικό και πολιτικό τοπίο που μεταβάλλεται με εντυπωσιακές ταχύτητες. Η διάλυση της συνοχής του κοινωνικού ιστού προβάλει πλέον πασίδηλα ως αίτιο και αιτιατό συνάμα της σημερινής έκνομης και εκτροχιασμένης κατάστασης που οι πολίτες αυτής της χώρας βιώνουμε ως καθημερινότητα. Η συνισταμένη αυτή κάνει τις πάγιες τακτικές του πολιτικού παιγνίου να φαίνονται κοντόφθαλμες και ανατρέψιμες ανά πάσα στιγμή από κάποιο τυχαίο κατά πάσα βεβαιότητα γεγονός. Το πρόβλημα της παλαιοκομματικής / παλαιοπολιτικής αυτής στρατηγικής είναι ότι έχει χάσει κάθε πρωτοβουλία κινήσεων. Απαντά με χρονική υστέρηση στις προκλήσεις. Και ως εκ τούτου απαντά λάθος. Μόλις πιστέψει ότι έλυσε κάποιο πρόβλημα, η ίδια η κοινωνία έχει ήδη αλλάξει το πρόβλημα. Ακολουθεί ασθμαίνουσα τις εξελίξεις, αλλά αυτές βρίσκονται πάντα στο επόμενο κεφάλαιο.

Κλείνοντας, για να μην κατηγορηθώ ως ανάλγητος. Το προσωπικό δράμα ενός ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με διάφορα ψυχολογικά ζητήματα και προσωπικά αδιέξοδα ή αλλιώς ενός ανθρώπου αισθηματία (με την έννοια ότι απευθύνεται στο συναίσθημα του συνομιλητή του), δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Και εμένα ασφαλώς, που έχω και την ιδιότητα του γιατρού. Πλην όμως, το ατομικό και συλλογικό μας μέλλον ως πολίτες αυτού εδώ του τόπου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το εναποθέτουμε σε συναισθηματισμούς, σε ψυχικά φορτισμένα διλήμματα, σε διαρροές, σε διαψεύσεις και εν τέλει σε επικίνδυνους διαρρέοντες….

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, θα ήθελα να σας συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το ευθύ, έντιμο και απόλυτα αληθές σχόλιό σας.
Λέτε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς πριστροφές και μισόλογα, όπως πρέπει να μιλάει κάθε έντιμος πολιτικός αυτής της χώρας. Δυστυχώς, πλεονάζει το ψέμα, η υποκρισία και η ιδιοτέλεια σε αυτή τη χώρα και στη συντριπτική πλειοψηφία των πολτικών ανδρών.
Το μέγα δυστύχημα είναι ότι αυτή την τακτική ακολουθεί και ο πρωθυπουργός της χώρας!
Όσο περνούν οι ημέρες ο κ.Καραμανλής αποδεικνύεται όχι απλά λίγος και ανεπαρκής για τη θέση που κατέχει, αλλά και επικίνδυνος για το μέλλον της χώρας!
Αποδείχθηκε, πλέον, περίτρανα ότι όλο αυτό το οικοδόμημα της "νέας διακυβέρνησης" της ΝΔ ήταν απλά ένα εντελώς χάρτινο κατασκεύασμα, το οποίο στηριζόταν στα επικοινωνιακά τερτίπια και παιχνίδα, στους θεατρινισμούς του Καραμανλή κάθε φορά που μιλούσε και σε ένα καλοστημένο σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Ήταν, όχι απλά ένα σαθρό σύστημα εξουσίας, αλλά ένας εξαιρετικά τυχοδιωκτικός και επικίνδυνος τρόπος διακυβέρνησης χωρίς πυξίδα, πρόγραμμα, όραμα και εντιμότητα.
Υποσχέθηκε διαφάνεια, μηδενική ανοχή στη διαφθορά, επανίδρυση του κράτους, νοικοκύρεμα της οικονομίας και αυτό που έπραξε είναι η διάλυση κάθε τομέα του κράτους και το χειρότερο η καταράκωση του ηθικού του ελληνικού λαού.
Κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό που παραμένει ο κ.Καραμανλής στη θέση του και η ΝΔ στην εξουσία είναι και ένα χαμένο λεπτό από το μέλλον της Ελλάδας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Κάθε έντιμος και ακέραιος πολιτικός, όπως εσείς έχετε την υποχρέωση και το καθήκον να βγείτε, όπως το κάνετε, και να μιλήσετε καθαρά στον ελληνικό λαό και να του πείτε όλη την αλήθεια για τον γκρεμό που μας οδηγεί η σημερινή πολιτική και ο κύριος και απκλειστικός υπεύθυνος ο κ. Καραμανλής.
Και να του δώσετε να καταλάβει καλά, ότι για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά και για τη δική του υστεροφημία, το μόνο που έχει να κάνει, και σήμερα, είναι να φύγει ζητώντας από τον ελληνικό λαό μια τεράστια συγνώμη.
Τίποτα άλλο πια δεν είναι ικανός και αξιόπιστος να κάνει.
Ας το πράξει σήμερα κιόλας!!!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε: " Κατ’ αρχήν μια εύλογη απορία. Στην περίπτωση δηλαδή που κερδίσει, θα ξεκουραστεί και θα μείνει;"

Η εύλογη απορία είναι: Στην περίπτωση δηλαδή που κερδίσει, θα μείνει για να ξεκουραστεί; Μα αφού αυτή η δουλειά τον κουράζει!!

Unknown είπε...

Κύριε Τατούλη μην υποτιμάτε τους επικοινωνιολόγους. Για να αφήσει να διαρρεύσει ο Πρωθυπουργός κάτι τέτοιο, όπως και το άλλο με τους νταβατζήδες, κάτι προσπαθεί να «περάσει».

Επειδή σας είχα κριτικάρει πριν δύο μήνες για το ζήτημα του 2% μαύρου χρήματος που μπορούνε να διακινούν οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες, σήμερα πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια γιατί φέρατε στην επικαιρότητα το ξεχασμένο θέμα με τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Αυτό που κάνατε σας κατατάσσει στους πολύ θαρραλέους για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι προεκλογική περίοδος και οι περισσότεροι πολιτικοί επιδιώκουν να έχουν καλές σχέσεις με το τηλεοπτικό κατεστημένο και δεύτερον γιατί ειδικά εσείς έχετε μεγαλύτερη ανάγκη προβολής των θέσεών σας διότι είστε ανεξάρτητος, κάτι που εύχομαι σύντομα να πάψει να ισχύει χωρίς όμως να επιστρέψετε στη πολιτική «στάνη» της Ν.Δ

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση «μυρίζει» γιατί από την επομένη του διορισμού του νυν αρμόδιου υπουργού, κάποια εφημερίδα, όχι άσχετη με το ζήτημα, τον λιβάνισε κανονικά.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου, γίγαντα Τατούλη, / που φασούλι το φασούλι, / μάχεσαι με τρόπο αντρίκιο, / για το μέλλον και το δίκιο!
Παναγιώτης Θ. Τουμάσης Ποιητής http://versemonkey.blogspot.com

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα
Ένα τραγούδι ακούγεται συνεχώς στην Ραφήνα... "Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμια, αρρωστημένους και αγρίμια, φεύγω, τώρα φεύγω"!
Και η πανελλαδική χορωδία αναφωνεί... "Και πολύ άργησες"!!!
Κουράστηκε το παιδί να παριστάνει τον πρωθυπουργό. Και η αλήθεια είναι ότι από τον Σεπτέμβριο οι παραστάσεις ήταν αρκετές. Η καταλληλότερη- υπευθυνότερη επικοινωνιακή φούσκα αφού κατάφερε να πτωχεύσει την χώρα και να θάψει τις ελπίδες για το αύριο θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει.
υγ Αρχίζουν σιγά - σιγά να λένε και οι ίδιοι ότι απέτυχαν. Ο Κυριάκος (αδερφός της μελλοντικής αρχηγού της ΝΔ) είπε ότι η κυβέρνηση πήρε τα έκτακτα μέτρα επειδή δεν εκτίμησαν σωστά τους ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι η πρώτη παραδοχή. Στην συνέχεια θα μας ξετυλίξουν όλη την πετυχημένη πολιτική της θωρακισμένης οικονομίας
http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

olo aristera tat
olo aristera (parto)

recommended reading: marx, cropotkin

Ανώνυμος είπε...

Το είχα πεί ΠΡΩΤΟΣ!

οποιος αμφιβάλλει ας ανατρέξει στο παρόν ιστολόγιο .. με keyword Αβραμοπουλικές χειρονομίες.!

Σοβαρά όμως τώρα... είναι η ώρα να χτιστεί κατι καλίτερο. Κάτι νέο με αρχές.
Οταν κερδίσει το ακατανόμαστο τις επόμενες εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα αρχή.
Κύριε Τατούλη , πλησιάζει η ώρα, οι πόρτες θα έχουν κλείσει και θα έχεις την ευκαιρία αλλά και το χρέος να πολεμήσεις ώστε όταν ανοίξουν ξανά να δούμε νέες αξίες νέα πρόσωπα προπάντων
NEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

Οι μνηστήρες της δημοκρατίας πρέπει να φύγουν τώρα και η αρχή θα γίνει αν φύγουν πρώτα οι μνηστήρες της Νέας Δημοκρατίας..

Ανώνυμος είπε...

Με την τελευταία παράγραφο τα λέτε όλα. Εσείς ως ιατρός, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα, ότι η περίπτωση του κ. Καραμανλή εμπίπτει-εδώ και πολύ καιρό-στην σφαίρα της επιστήμης που διακονείτε, κι όχι της πολιτικής. Όσα είπε στον δημοσιογράφο δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, ούτε κάν ανεκδοτολογικής υφής. Δυστυχώς, μας έλαχε τούτη την ώρα που η Ιστορία αλλάζει πλευρό, η δύστηνος Ελλάς να έχει ως πρωθυπουργεύοντα έναν κατά δήλωση του κουρασμένο άνθρωπο, ψυχολογικά αποσταθεροποιημένο και με νοοτροπία οθωμανού βεζύρη λίγο πριν τα πάντα καταρρεύσουν γύρω του.

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη,

μάλλον κουράστηκαμε εμείς από τις ψευτοπαλικαρίες σου και τις παρόλες σου.

Αντε, ξεθώριασες...

ααα... Οι Γερμανοί γιατί δεν σε καλούν στο Λάκη?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς διαψεύθημεν ακράδαντα και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο κύριος Πρωθυπουργός με τις τότε εξαγγελίες.
Από την άλλη πλευρά διαβλέπω ότι δεν υπάρχουν Άνδρες ισχυρή στην θέληση και με αρετή ώστε να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μας που ερίσκεται στην τελμάτωση.

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα, κουράστηκα και μπάφιασα σας λέω...
τίποτα δεν πάει σωστά, μεσ' τη μαυρίλα πλέω.

Οι φίλοι μ' αρνηθήκανε, o κόσμος δεν με εγκρίνει...
παίρνω τα μπογαλάκια μου και ότι θέλει ας γίνει.
KAK

antwnis είπε...

Κε Τατούλη, έχετα απόλυτο δίκιο σε όλα. Ακόμα κουραστήκαμε και εμείς από την ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού.

george 7 είπε...

Η κούραση μάλλον προέρχεται από τα gallop.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

ουτε ψίλος στο κόρφο του. Ανάλγητοι Πέτρο είναι μάλλον οι πολιτικοί του αντίπαλοι που τον θέλουν αδύνατο στο καναβάτσο, όπως τον Ανδρέα από Χέρφιλντ έως τελικό Ωνάσειο. Το να διαπιστώνεις πόσο ανθρώπινος είναι μέσα από το τρέχον ιατρικό πρόβλημα είναι ελπιδοφόρο. Το σύστημα των ελίτ μου φέρνει τρόμο και όχι οι ΅κούρασες΅παροδικές ή υποβολιμαίες. Αλλωστε εμείς οι γιατροί έχουν δεί τόσα τα μάτια μας.Ο Καραμανλής έχει την συμπάθειά μου εδώ και 39 χρόνια...ποτέ την ψήφο μου.....

Μάρκος είπε...

Από το pressmme:

"Εδώ και καιρό σας έχω υποσχεθεί να σας ενημερώσω για τις επόμενες κινήσεις του Πέτρου Τατούλη στην πολιτική σκακιέρα του τόπου.

Από το μυαλό του Αρκά πολιτικού πέρασαν πολλές σκέψεις μετά την διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα.

Κατ' αρχάς υπήρξε έντονος ο προβληματισμός για ίδρυση νέου κόμματος που όμως ξεχάστηκε γρήγορα αφού ταυτόχρονα ξεπήδησαν δύο νέοι πολιτικοί σχηματισμοί,οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ" και η "ΔΡΑΣΗ".

Ο Στέφανος Μάνος συναντήθηκε μαζί του και του πρότεινε να γίνει ένας από τους συνιδρυτές του νέου κόμματος,προοπτική που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον Τατούλη αφού πρόβλεψε σωστά κατά την γνώμη μου ότι το νέο κόμμα των εβδομηντάρηδων δεν θα έχει καμία απήχηση στην Ελληνική κοινωνία.

Ο προβληματισμός του Τατούλη οδεύει σιγά,σιγά προς το τέλος του αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα του γίνει αν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό,πρόταση από τον ΓΑΠ για κάθοδο του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία.

Τους δύο άνδρες ενώνει κοινή αντίληψη των πραγμάτων,στην ουσία τους ενώνουν πολλά περισσότερα απ'ότι ένωναν τον Τατούλη με τον Καραμανλή.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός είναι ότι στην Αρκαδία θα χηρέψει μιά θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αφού ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει αποφασιστεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Και μετά τον σίγουρο Ρέππα το χάος αφού ο έτερος υποψήφιος με πιθανότητες εκλογής.ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε στηρίξει Βενιζέλο το 2007,προοπτική που δεν ενθουσιάζει τον ΓΑΠ και τους συν αυτώ.

Ενα ακόμα σύν στην επιλογή Τατούλη είναι το γεγονός ότι αδιαμφισβήτητα έχει ρεύμα στους πολίτες της Αρκαδίας ανεξάρτητα κομματικής τους επιλογής και μπορεί άνετα να διεισδύσει σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι όλοι θα κερδίσουν από αυτήν την συνεργασία.

Άλλωστε ο Τατούλης σαν επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν θα ξενίσει τόσο τους ψηφοφόρους όσο οι επιλογές Μάνου και Ανδριανόπουλου.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως μας διαβεβαιώνουν ότι ήδη έχει υπάρξει συνάντηση του ΓΑΠ με τον Πέτρο και τα έχουν βρει σε όλα.

Γι' αυτό και ο Πετράν έχει ήδη αρχίσει να προλειαίνει το έδαφος."

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/pages/Dora-Bakoyannis-/23182996671?ref=ts#
Dora Bakoyannis -... + ΦίλοιΜόνο από Dora Bakoyannis -...Μόνο οι Θαυμαστές.

Ο Sotiris S κυρια μπακογιαννη ενα ξερω μονο οτι ειστε η πρωτη γυναικα που θα κυβερνηση την ελλαδα.καλημερα σας.
Κυρ 3:03π.μ.

Ανώνυμος είπε...

="Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".

-EIMASTE GIA XESIMO MAKAKES, ΓΙΑΤΙ AFOU TOYS EPITREPSAME NA FOBHSOUΝ THN ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, TΟRA POU OI GIORTES KAI OI PARATES TELEIOSAN, DEN MAS MENEI PARA “TO ANTE KAI KALH ΨYXH.”
-Αύριο είναι 21.04.2009 και βρισκόμαστε στην καρδιά της νέας χούντας της εποχής μας, του "οικονομικού νεοφασισμού". Κ'εμείς αποχαυνωμένοι από το πολύ φαΐ-σαβούρωμα , έχουμε περιέλθει σε ηλίθια κατάσταση, υψίστου βαθμού και "Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".
Μήπως είδατε αυτές τις μέρες στα κανάλια τον κ.Πρόεδρο, τον κ. Μίχαλo ντε και τους άλλους ; Πουθενά ! Έλειπαν οι προύχοντες και οι αρχηγοί του κατεστημένου, σε πολυτελείς διακοπές για το Πάσχα και τώρα θα γυρίσουν για να μας τα πρήξουν, ότι δηλαδή δεν βγαίνουν οι επιχειρήσεις τους και για να μην κλείσουν θα πρέπει να προβούν σε απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζόμενων.
.
ΣΗΜ.. - Πολλά blogs συνδέονται με βολεμένους σε ΜΜΕ, κ.α συμφέροντα δημοσιογραφίσκους, οι οποίοι ενεργούν σαν αμορτισέρ και απορροφούν τους κραδασμούς των «πενήτων προς τους πλουτούντες» . Ας μην πούμε όμως προς το παρόν ονόματα και χωριό, άλλωστε γνωρίζονται μεταξύ τους οι παροικούντες…

Ανώνυμος είπε...

-"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. [reporter gr]
-Γεια σο Πετρό[άγνωστος],ωραία τα λες και καλή μπαλιά μας έδωσες σήμερα, σε αλήστου μνήμης επέτειο.
-Ναι αλλά μήπως ξέχασες να μας πεις ότι οι τραπεζίτες, προτιμούν τον έλεγχο της MIG[ή άλλων φορέων, που έχουν συγκεντρωμένο χρήμα] και ο ο Migogian [πίσω υπάρχουν άλλοι] ξέρει να πληρώνει καλά, τους βασικούς εταιρικούς μέτοχους[όπως στην Vivartia].
-Αυτό άλλωστε συμβαίνει παγκόσμια, όταν μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά χρόνια ζωής, περνούν εν μια νυκτί και αντί πινακίου φακής[φαινομενικά],σε ύποπτα εθνο-οικονομικά κέντρα. -Έτσι τον νεοφιλελευθερισμό [απαιτεί κάποιου είδους ταξική συναίνεση] και τον νεοσυντηρητισμό[περίπου στρατιωτικοποίηση , αντί για συναίνεση ως μέσου ελέγχου, με πρόσχημα την τρομοκρατία] , τώρα νέο ξετσίπωτο τέρας > ...ισμου έρχεται, έφθασε, ο "οικονομικός νεοφασισμός" παρέα με την γαιοοικονομοπολιτική κρίση και αστάθεια[USA,CHINA και το χρέος της πρώτης προς την δεύτερη] . - Μέσα τα κεφάλια, σε πενήντα χρόνια θα ξαναπάρει ανάσα ο πλανήτης. -Ο νοών, νοήτω .-
[Γ.Κ]

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη μου αρέσει πραγματικά η ταύτιση λόγων και πράξεών σας.

Συνεχίστε να κάνετε πράξη τα λόγια σας!

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ!!! μπραβο σας μόνο μια φωτογραφία σας λείπει