Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μέρος Α΄: Υπόθεση Siemens, το "άνοιγμα" του πολιτικού παιχνιδιού





Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε με τους συναδέλφους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Δραγασάκη στη στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε η εφημερίδα "Ημερησία" και συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής. Η ατζέντα είχε να κάνει με την Siemens και γενικότερα με το πολιτικό σύστημα. Το κείμενο της συζήτησης μπορείτε να το διαβάσετε, εδώ.












ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:



Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση από την ανάγνωση του Σαββατοκυριακάτικου Τύπου. Πολλοί συνάδελφοι εκλήθησαν να σχολιάσουν το σκάνδαλο και επίσης τις προοπτικές. Ενέμειναν εντούτοις εκτός θέματος, προτείνοντας στην πλειοψηφία τους είτε την αλλαγή στο καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων ή την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συμφωνώ και στα δύο, ήμουν άλλωστε από τους πρώτους που τα είχαν επισημάνει μήνες πριν. Φοβούμαι όμως ότι χάνουμε την ουσία και αυτή τη φορά δεν θα κατηγορηθούμε απλώς για έλλειμμα λογικής, αλλά για προσπάθεια συγκάλυψης. Το ζήτημα είναι απλό: ναι μεν να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον για την εξυγίναση του συστήματος, χωρίς να αμελούμε παράλληλα την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ας μη γελιόμαστε: είναι εμφανές πλέον ότι πέρα από τα χρήματα που κατέληξαν στα ταμεία κομμάτων, συγκεκριμένα ποσά κατέληξαν και στις τσέπες υπουργών και πολιτικών. Αν συνεχίσουμε την επιχείρηση αποπροσανατολισμού, η πλάστιγγα θα γέρνει ολοένα και περισσότερο εις βάρος του πολιτικού κόσμου.






ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:



"για νέο κόμμα": Να θυμίσω καταρχήν ότι πολλές φορές ορισμένοι είδαν την «ανάγκη» ενός τρίτου πόλου και τον προπαγάνδισαν. Εφτιαξαν το κόμμα, για να κατεβάσουν τις μαρκίζες λίγους μήνες μετά. Αυτό που μπορώ, ωστόσο, με βεβαιότητα να πω είναι ότι σήμερα τα πράγματα αλλάζουν. Η έννοια του ασύμμετρου ανταγωνισμού έχει εισδύσει και στην πολιτική. Τι σημαίνει ασύμμετρος ανταγωνισμός; Οτι το παιχνίδι «ανοίγει» και σε άλλους παίκτες. Ετσι, όπως το Google κατόρθωσε μέσα σε πέντε χρόνια να εξελιχθεί σε αυτοκρατορία, χωρίς να δαπανήσει ούτε μισό δολάριο σε διαφήμιση, αντίστοιχα και ο Μπάρακ Ομπάμα κέρδισε την παραδοσιακά ισχυρή Κλίντον βασίζοντας την εκστρατεία του στον οβολό του μέσου Αμερικανού και με σύνθημα: «Ανεξαρτησία από ένα σάπιο σύστημα».
Και εδώ οι εξελίξεις θα είναι ίδιες. Μόνο με ριζικές αλλαγές η διαφθορά που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνα θα ξεριζωθεί. Στην υπόθεση της Siemens δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί «βαριά» ονόματα, μονοπώλια πολιτικών οικογενειών, επιχειρηματικά συμφέροντα. Το πολιτικό παιχνίδι έχει «ανοίξει» και οι πολίτες δεν θα ανεχτούν ψευτοδιλήμματα. Θα προτιμήσουν να δυναμιτίσουν τα θεμέλια του συστήματος για να ρίξουν καινούργιες γέφυρες. Η πολυδιαφημισμένη έννοια του «Κέντρου» αποκτά σήμερα μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ, αφού παραδοσιακά αποτελεί τη δύναμη που ισορροπεί τα άκρα. Και σήμερα η επιταγή της ισορροπίας είναι ισχυρότερη από ποτέ.






"για τη δικαιοσύνη": Αυτό ήταν ατόπημα και το έχω επαναλάβει. Δεν αρκεί πλέον να λέμε «ότι έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη» και ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί. Πιστεύω ότι η ουσιαστική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα επέλθει μόνο μέσα από τον απογαλακτισμό της από μικροκομματικά κέντρα εξουσίας. Ας το πάρουμε απόφαση. Το σκάνδαλο της Siemens είναι τόσο μεγάλο ώστε όλοι μας ανεξαιρέτως -όσο υψηλά ιστάμενοι κι αν είναι ορισμένοι- είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.






"για τον πρωθυπουργό": Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τη Siemens από το 1990 έως και σήμερα, τα ονόματα των υπουργών που έχουν υπογράψει τις συμφωνίες αυτές και τους φακέλους των διαγωνισμών, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο αν υπήρξαν υπερτιμολογήσεις και κατά συνεπαγωγή ενδιάμεσες προμήθειες. Μόνο με συγκεκριμένα αποτελέσματα το πολιτικό σύστημα θα πάρει παράταση χρόνου και οι πολιτικοί παράταση ζωής.






"για τις πρόωρες εκλογές": Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο ακόμη και σαν σκέψη. Πιστεύω ότι όσοι υποστηρίζουν ή υπαινίσσονται τέτοιες εξελίξεις εμπαίζουν τον Ελληνα που γνωρίζει πολύ καλά ότι εκλογές ενδεχομένως θα σήμαιναν συσκότιση της υπόθεσης, παραγραφή αδικημάτων, θα μπορούσα να πω ότι θα εξέφραζε μια πραξικοπηματική λογική. Ξέρετε, δεν μπορούμε κάθε φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα σαν κοινωνία, να καταφεύγουμε σε τέτοιους επικοινωνισμούς. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι εκλογές. Κανέναν δεν φοβίζουν οι εκλογές με λίστα. Κανέναν δεν δελεάζουν οι «ανασχηματισμολογίες». Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια ότι μπορεί να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, καθότι μπορεί να κατηγορηθούν για ιδιοτέλεια. Η κυβέρνηση, όπως έχω επαναλάβει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε άλλο, κανέναν Τατούλη, κανένα στέλεχος, αρκεί να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Το μόνο που έχει να φοβηθεί είναι η υπομονή του Ελληνα που εξαντλείται από τη δύσκολη καθημερινότητα ως τη διαφθορά σε όλες τις βαθμίδες.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την χτεσινή Sueddeutsche Zeitung, η γνωστή μας Siemens θα απολύσει 17.200 διοικητικά στελέχη και άλλους υψηλόβαθμους υπαλλήλους.
http://www.iht.com/articles/ap/2008/06/28/business/EU-FIN-COM-Germany-Siemens.php
Κάποιοι μίλησαν για «πογκρόμ». Στην ουσία πρόκειται για ‘το μαχαίρι στο κόκκαλο’, την μόνη αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης του φαινόμενου της διαφθοράς ως γάγγραινας. Η ίδια μέθοδος με κάποιες παραλλαγές αποτελεί την μόνη λύση και για τον δημόσιο τομέα. Για όσους δεσμεύτηκαν προεκλογικά ‘επανίδρυση του κράτους’ και άλλα τέτοια, ιδου ο τρόπος, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Στο επίκεντρο του σκανδάλου της Siemens είναι το «Schmiergeldzahlungen», κοινώς «μίζα» στα ελληνικά. Παρόλο που αρχικά προοριζόταν για ‘τρίτους’, με τον διαβρωτικό τρόπο που ενεργεί μόλυνε και έφερε στο χείλος της κατάρευσης τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κολοσσό της Γερμανίας. Τον Απρίλιο που μας πέρασε παραιτήθηκε και τώρα βρίσκεται στα δικαστήρια, ο επί μια δεκαετία CEO και μετέπειτα πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής της Siemens, von Pierer, που είχε διατελέσει σύμβουλος της Chancellor Angela Merkel και του Gerhard Schroeder. O Pierer κατηγορείται ως ο αρχιτέκτων της Schmiergelds. Η νέα διοίκηση τώρα πρέπει να κάνει «umkrempeln» να βγάλει τα μέσα έξω, τη δική μας ΄κάθαρση’ δηλαδή.
Γιατί τέτοιες ευαισθησίες των Γερμανών ξαφνικά; Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Οι bloggers αυτόματα θα επαναλάβουν το ρεφραίν, πως είναι ο Αμερικανικός δάκτυλος. Αυτή τη φορά ίσως έχουν δίκαιο. Περί αυτού πρόκειται.
Στην χαώδη κατάσταση που έχει περιέλθει η υπερατλαντική δημοκρατία του Μπούς, κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης της Αμερικανικής οικονομίας παραπαίει. Παρόλο που το δολλάριο έχει υποτιμηθεί στο ήμισυ σχεδόν της αξίας του, οι Αμερικανικές εξαγωγές χωλαίνουν. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία του κόσμου, παίρνει όλες τις δουλειές, συχνά και όταν οι τιμές τους είναι διπλάσιες ή και τετραπλάσιες από τον συναγωνισμό! (Θυμάστε τις προμήθειες του δικού μας ΟΤΕ;) Σ’ αυτό το σημείο, και μην ξεχνάτε «it’s the economy stupid!” , ο Uncle Sam αποφάσισε να βγάλει τον βούρδουλα από την ζώνη του. Με ποια νομική βάση όμως μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο κεφάλι του Γερμανικού κολοσσού;
Οι εξαγωγές της Siemens στην Αμερική είναι τεράστιες, και με την διασύνδεση του ονόματος της εταιρείας με την διαφθορά διακινδυνεύονται. Επιπλέον η εταιρεία είναι εγγεγραμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι υπόκειται στην Αμερικανική νομοθεσία και συγκεκριμένα στο νόμο γνωστό ως US Foreign Corrupt Practices Act. Αυτή η εξάρτηση δίνει στους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δικαιοδοσία να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις συναλλαγές της, και η Siemens πρέπει να συνεργαστεί.
Ήδη οι εισαγγελείς του Μονάχου της έχουν επιβάλλει $290.000.000 σε πρόστιμα και αυτό είναι η μόνον η αρχή. Γιατί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Siemens έχει βασιστεί στο «Schmiergeldzahlungen» για να μαζεύει όλες τις δουλειές του κόσμου, από Κίνα και Ινδονησία μέχρι την Αργεντινή. Εκεί κάπου ανάμεσα πέφτουμε αναλογικά και εμείς. (Παρενθετικά, αυτό δείχνει την αξιοπιστία της προσφιλούς σε πολλούς συνωμοσιολογίας, ότι το δικό μας σκάνδαλο της Siemens στρέφεται εναντίον του ΚΚβ’ λόγω του Southstream και άλλες τέτοιες μπαρούφες).
Ο νέος CEO της Siemens, Löscher έκανε δηλώσεις πως η εταιρεία του θέλει πλήρη διαφάνεια ‘οπουδήποτε αυτό οδηγήσει’. Εδώ όμως οι Αμερικανοί, λες και βλέπουμε ένα rerun κάποιου B- rated Western με καλούς και κακούς, κατελήφθησαν από μια έξαρση ηθικολογίας που τις μέρες του Ιράκ και της Παλαιστίνης δεν πείθει:
"Global corruption undercuts democracy and the rule of law; it destabilizes markets; and, it creates an uneven playing field for those companies who are committed to playing by the rules," US Assistant Attorney General Alice S. Fisher told an audience of anti-corruption specialists in Alexandria (Va.) on Nov. 13, according to her prepared remarks.”
Τώρα, αν νομίσατε πως τα ακούσατε όλα μην κρατάτε την αναπνοή σας. Έρχονται κι άλλα. Για να πάρει συγχώρεση αμαρτιών, η Siemens πρέπει να συναινέση στην εγκαθίδρυση Εποπτευτικής Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία της. Η επιτροπή αυτή που θα απαρτίζεται από …εκατοντάδες δικηγόρους, οικονομολόγους, και άλλους σπεσιαλίστες, θα έχει carte blanche να χώνει τη μύτη της σε όλες τις συναλλαγές της εταιρείας *ανεξαρτήτως του κόστους*, να μεταφέρει τα πορίσματα των ερευνών της κατ ευθείαν στις Αμερικανικές αρχές, και το κόστος να το πληρώνει η Siemens! Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που είχε υποστεί η Βόρειος Κορέα για να επανέλθει στον ‘κόσμο της νομιμότητας’.
Αν όλα αυτά ακούγονται παράδοξα επιτρέψτε μου να διατυπώσω και την δική μου προσωπική γνώμη. Συμφωνώ απόλυτα με την Αμερικανική τακτική! Η Siemens έκλεβε όλα αυτά τα χρόνια! Όχι μόνο από τους Αμερικανούς, τους Κινέζους τους Αργεντινούς, αλλά από εμένα και εσένα που πληρώναμε (και πληρώνουμε) πολλαπλάσια από ότι έπρεπε για βασικές υπηρεσίες τύπου ΟΤΕ, για ιατρικά μηχανήματα, για τραίνα, για οτιδήποτε. Και γιατί σ’αυτή την διαδικασία εξωθούσαν τους εκάστοτε Υπουργούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς μας να εθίζονται στην άμεση και απόλυτη διαφθορά της μίζας και της διαπλοκής. Ώστε τώρα να έχουμε καταντήσει μια “rogue society”, μια κοινωνία της ξεφτίλας που την ζούμε καθημερινά και εμείς και τα παιδιά μας. ¨Όχι πως είμασταν αθώες περιστερές πριν από την Siemens. Αλλά οι Γερμανοί, που μας χρωστούν πολλά μετά τις θηριωδίες τους στο πρόσφατο παρελθόν, δεν είχαν το δικαίωμα να *ρίχνουν λάδι στη φωτιά* επαναφέροντας το Οθωμανικό μπακσίσι σαν προυπόθεση για κάθε συναλλαγή στη ζωή μας. Να πληρώσουν λοιπόν!
Και όχι μόνον οι υπεύθυνοι της χώρας προέλευσης του «Schmiergeldzahlungen». Όλοι αυτοί οι λεχρίτες, μπατίρηδες, συνοικιακοί γόητες μιάς άλλης εποχής που τώρα παίζουν τέννις στην Εκάλη, και κάνουν Χριστούγεννα στην Ζυρίχη, να πληρώσουν κι αυτοί! Δοσίλογοι είναι. Στα @ρχίδια μας οι νόμοι περί ασυλίας και παραγραφής. Εγκλήματα εις βάρος ολοκλήρων λαών ούτε συγχωρούνται ούτε παραγράφονται. Επιβάλλεται να καταγράφονται λεπτομερώς, και να αποπληρώνονται στο ακέραιο. Flat justicia ruat coelum!!!

Ανώνυμος είπε...

....
== Κε Αθανασόπουλε έχετε γνώση του θέματος ;

=ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ , ΑΠΟ 1-7-8 .
-ΑΛΛΑ ! ! ! !
-ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛ.10500, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΟΝΑ.

=ΛΕΕΙ Η ΔΕΗ

-Επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30
10432, ΑΘΗΝΑ
Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 5230301
E-mail: info@dei.com.gr

Κέντρο Πληροφόρησης Πελατών: 10500

jk είπε...

Το συνέδριο θα προλογήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Δεν είναι γνωστόν κατά πόσον θα παρευρεθούν και εν ενεργεία Υπουργοί με άμεση και λεπτομερή γνώση του θέματος...

--------------------------------
To 13 Συνέδριο της IACC
(International Anticorruption Conference)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
------------------------------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.13iacc.org
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ
------------------------------------------------
30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2008.
Megaron Athens International Conference Centre
Vas. Sofias & Kokkali,
115 21 Athens, Greece
Tel.: +30 210 72 82 333
------------------------------------------------

"Αι δε πόλεις ενόσουν, των μεν εν των πολιτεύεσθαι και πράττειν δωροδοκούντων και διαφθειρομένων επί χρήμασι, των δ’ ιδιωτών και πολλών τα μεν ου προορωμένων, τα δε τη καθ’ ημέραν ραστώνη και σχολή δελεαζομένων."

Δημοσθένης, περί του Στεφάνου 241.1
---------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ κυνηγούσαμε τη διαδρομή του δομημένου ομολόγου. Μετά κυνηγούσαμε τη διαδρομή του δομημένου DVD (υπόθεση Ζαχόπουλου). Τώρα κυνηγούμε τη διαδρομή της μαύρης δομημένης μίζας. Διόδια να ΄χαμε κόψει σ΄ όλες τις παράνομες διαδρομές, θα ΄χαμε γίνει πλούσιοι..!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, για να καταλάβω: Οι μαύρες μίζες των κομμάτων περιμένανε να είναι και περασμένες στα επίσημα βιβλία τους, για να στοιχειοθετήσουν αδίκημα; Είναι σαν να ζητάμε απ΄ τους δολοφόνους να αφήνουν την κάρτα τους μετά το... έγκλημα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΔ
Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το κράτος. Ελάχιστοι είναι οι θεσμοί του κράτους για τους οποίους υπερτερούν οι θετικές από τις αρνητικές γνώμες των πολιτών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος σε κρίσιμους τομείς της αρμοδιότητάς του δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην αποστολή του. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικά αναφέρονται:

- Οι παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της διοίκησης, της κοινωνικής ασφάλισης, της δικαιοσύνης, των συγκοινωνιών κ.λπ., απέχουν πολύ από τις απαιτήσεις της εποχής και τις ανάγκες των πολιτών.

- Το κράτος αδυνατεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και λαμβάνοντας μέτρα καλής λειτουργίας της αγοράς.

- Το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας. Η εγκληματικότητα κάθε είδους αυξήθηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

- Το κράτος δεν προστάτευσε τους πολίτες από τη λεγόμενη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα αδιαφόρησαν με συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τις οικονομίες τους.

- Το κράτος δεν απέτρεψε την εκτεταμένη αυθαίρετη δόμηση με μέτρα ενθάρρυνσης της νόμιμης δόμησης και με προληπτικούς ελέγχους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον και την καθημερινή ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και στην ποιότητα και την αισθητική των κατασκευών.

- Ούτε και το στοιχειώδες πρόβλημα των απορριμμάτων δεν μπόρεσε να λύσει το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι παράνομες χωματερές είναι αμέτρητες στη χώρα. Τα σκουπίδια και τα μπάζα πνίγουν την Ελλάδα, ζημιώνουν το περιβάλλον και τον τουρισμό. Εκθέτουν τη Χώρα διεθνώς, ενώ αναγκάζεται η Ε.Ε. να μας επιβάλλει ποινές.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της ταλαιπωρίας των κατοίκων της. Η επίσκεψη του πολίτη σε ορισμένες υπηρεσίες ή οργανισμούς για την ικανοποίηση κάποιου αιτήματος ή την εκπλήρωση κάποιας υποχρέωσης συχνά εξελίσσεται σε πραγματική Οδύσσεια.

Πρωταγωνιστές στην ταλαιπωρία των πολιτών είναι οι Εφορίες, το ΙΚΑ και άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες, τα ΚΤΕΟ. Χωρίς να υστερούν σε αυτή τη θλιβερή επίδοση και άλλες κεντρικές, ή αποκεντρωμένες και νομαρχιακές υπηρεσίες.

Γραφειοκρατία, καχυποψία, μακρύς χρόνος αναμονής για την εξυπηρέτηση, απρεπής συμπεριφορά σε αρκετές περιπτώσεις και εκνευρισμός χαρακτηρίζει πολλές φορές τις σχέσεις πολίτη και Δημοσίων Υπηρεσιών. Πολίτες και δημόσιοι υπάλληλοι συνωθούνται συχνά σε ακατάλληλους, αισθητικά απαράδεκτους, αφιλόξενους και πολλές φορές ρυπαρούς χώρους, γεγονός που επιτείνει το δυσμενές κλίμα στις σχέσεις Κράτους- Πολίτη.

Το απαράδεκτο αυτό πλαίσιο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης αποτελεί το ευνοϊκό περιβάλλον για την εκκόλαψη της διαφθοράς, που είναι δυστυχώς ο κανόνας στις υπηρεσίες εκείνες που ταλαιπωρούν περισσότερο τον πολίτη ή εκείνες που οι πολίτες «φοβούνται» περισσότερο.

Όμως χωρίς ένα κράτος αποτελεσματικό, καμία πολιτική δεν μπορεί να αποδώσει και ο τόπος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για να μην καταστεί ουραγός των εξελίξεων, η Χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο κράτος και μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Είναι εθνική ανάγκη να ληφθούν αμέσως δραστικά μέτρα για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, τον εμπλουτισμό της με νέες οργανωτικές δομές και σύγχρονα μέσα, αλλά και με στελέχη που διαθέτουν ικανότητες υψηλού επιπέδου.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα που μαστίζουν τη διοίκηση της Χώρας.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη,
καλή η εκ του ασφαλούς αντίσταση κατά της αρχής.
Αλλά θα ήθελα τις απόψεις σας για:
το τοκογλυφικό τραπεζικό κεφάλαιο,
για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο,για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας που δημιούργησαν οι πατεράδες μας,για το κατάντημα της ελληνικης κοινωνίας.
Θα μπορούσαμε να θέσουμε και αλλα ερωτήματα αλλά εν ευθέτω χρόνω.
http://underinformation.wordpress.com

Παρρησία είπε...

"γαβ-γαβ-γαβ" όπως "μπλα-μπλα-μπλα"

κ. Τατούλη,

γαυγίζετε αλλά δεν δαγκώνετε.

Απορία: αν η ΝΔ είχε σήμερα λ.χ. 165 βουλευτές θα σάς έδινε κανείς σημασία?

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Παρρησία
http://parrisia.blogspot.com/

AngelBreath είπε...

Η υπόθεση της Siemens οδηγείται δυστυχώς σε μια γενίκευση η οποία είναι πραγματικά επικίνδυνη. Αυτή η γενίκευση όμως ξεκινά από τους ίδιους τους πολιτικούς οι οποίοι με τις κινήσεις τους δείχνουν διάθεση συγκάλυψης. Εδώ και δεκαπέντε μέρες όλοι αναφέρονται στην απέραντη μοναξιά του εισαγγελέα, που μονός του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τρεις υποθέσεις και το σκάνδαλο της Siemens.
Γιατί λοιπόν δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας για του οποίου την εντιμότητα δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς να βάλει άλλους δέκα εισαγγελείς να ψάξουν την υπόθεση; Γιατί δεν ζητά την παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη για λόγους ηθικής τάξης, γιατί επιτέλους δεν δείχνεται ΟΛΟΙ οι πολιτικοί λίγο τσαγανό και τσαμπουκά, να πείτε " ε όχι ρε παιδιά δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Το λέτε στα λόγια και το πιστεύω ακράδαντα, αλλά δεν το δείχνετε στην πράξη.
Τι φοβάται ο κ Καραμανλής ; Όλες οι δημοσκοπήσεις είναι ακόμη με το μέρος του και θα εκτινάξει την διαφορά αν δείξει ότι έχει πυγμή κατά του πολιτικού κατεστημένου. Μην νομίζεται ότι η "ρύθμιση" για τον βασικό μέτοχο πέρασε απαρατήρητη. Ο συμβιβασμός και η συγκάλυψη που ακολουθούν και τα δυο κόμματα, η υποταγή στα συμφέροντα είναι αυτά που οδηγούν στην συγκάλυψη.
Και μια προσωπική ερώτηση: Πιστεύεται ότι η Siemens ΔΕΝ έχει χρηματοδοτήσει την ΝΔ; Και αν ναι, δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ναυτιλιακές εταιρείες ,δημοσιογραφικούς κολοσσούς ,κατασκευαστικές ,βιομηχανίες και άλλες εταιρείες που συναλλάσσονται με το δημόσιο;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟ,ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ,ΥΓΙΗΣ&ΕΙΘΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,ΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ & ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ & ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣΧΧΧ
ΔΗΜΗΤΡΑ,ΝΙΚΟΣ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ(ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΥΧΕΡΗ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Οι διαστάσεις της διαφθοράς σε κυβερνητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοφανείς για ευρωπαϊκά δεδομένα. Θυμίζουν Ζιμπάμπουϊ και Μποτσουάνα. Η ανάγκη για διοικητικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις είναι θέμα κοινής λογικής. Όποιος όμως νομίζει πως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερους νόμους, ή επικοινωνιακά τρίκ σαν το «Συνέδριο» που διαβάσαμε παραπάνω, είναι 'αιθεροβάμων' χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκεται στον χώρο της εξουσίας που ονομάζεται Βουλή των Ελλήνων.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως ο τρόπος με τον οποίο η Siemens επέλεξε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμμετοχής της στο διεθνές σύστημα της διαφθοράς, είναι ενδεικτικός γιατί η χώρα αυτή αποτελεί τον στυλοβάτη της Ευρωπαϊκής οινονομίας. Η Γερμανία διαθέτει ένα απαράμιλλο διοικητικό προσωπικό από managers, που όχι μόνον έχουν τις γνώσεις να αναλύουν σωστά πολύ σύνθετα προβλήματα και να βρίσκουν λύσεις, αλλά και και την τόλμη να τις εφαρμόζουν. Όταν η λύση απαιτεί χειρουργική επέμβαση δεν διστάζουν να το κάνουν.
Πιστεύει κανείς ότι ανασχηματισμοί ή νέες εκλογές θα εξυγιάνουν την κυβερνητική γάγγραινα που έχει φέρει την Ελλάδα σε κατάσταση de facto χρεωκοπίας και κοινωνικού χάους; Είναι δυνατόν να ανασυστήσεις οτιδήποτε με κουμπάρους, νταβατζήδες και κολλητούς; Ο Don Corleone θα τους έστελνε πίσω στη Σικελία ή την Κρήτη, απ’ όπου κι αν βαστάει ο σκούφος τους, γιατί και η Μαφία χρειάζεται ικανούς ανθρώπους για να επιβιώσει.
Ο Peter Löscher της Siemens μας δείχνει τον τρόπο: ‘GET RID OF THEM’! Όλοι όσοι κάθονται σήμερα στα έδρανα της Βουλής πρέπει να πάνε σπίτια τους . Η απόδοση ευθυνών μπορεί να περιμένει για αργότερα. Και κάντε μια νέα αρχή! Η Ελλάδα διαθέτει απαράμιλλο ανθρώπινο δυναμικό. Κοιτάξτε την ναυτιλία μας. Όπου δεν δεσμευόμαστε από ένα διευθαρμένο κέντρο διαπρέπουμε.
Για όσους απαντήσουν πως αυτά μπορούν να γίνουν μόνον στον ιδιωτικό τομέα, η απάντηση μου είναι, κοιτάξτε στην Τουρκία! Ένα κράτος όπου τα ίδια προβλήματα παρουσιάζονται με την ίδια οξύτητα κατάφερε να κάνει έξωση στο παλιό κατεστημένο και να φέρει στην ηγεσία πολλούς νέους ανθρώπους που δείνουν ένα υπεράνθρωπο αγώνα για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη. Ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπιζουν καθημερινά το Κεμαλικό κατεστημένο μιας άλλης εποχής.

Ανώνυμος είπε...

Σε συγχαίρω ειλικρινά, γιατί μεσούσης της πολιτικής κρίσης, αντί να κρυφτείς στ΄αμπάρια, όπως κάνουν οι πολλοί, ανεβαίνεις στο Βήμα της Αγοράς για να υπερασπιστείς την Πολιτική και όχι την κρίση, η επανεκλογή σου στις επόμενες εκλογές, την οποία εύχομαι ολόψυχα, θα σημαίνει ότι ο λαός μας έχει τη δύναμη να πάει μπροστά...
υγ: πρόσεχε τον καινούργιο στην Αρκαδία.
situsoe@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΑΥΡΙΑΝΗ" της Τετάρτης 3 Ιουλίου, η U.S. Securities and Exchange Commission θα υποβάλλει τον ΟΤΕ στο ίδιο καψόνι με την Siemens. Ως εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο ΟΤΕ υπόκειται στους ίδιους ελέγχους όπως όλες οι Αμερικανικές εταιρείες. Είναι λοιπόν υποχρεωμένος να ενημερώσει τις Αμερικανικές Αρχές για όλες τις Συμβάσεις που συνήψε από γεννέσεως χρόνου. Έχω την εντύπωση πως θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και ταπεινά…..
------------------------------------------------------------------
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
3 Ιουλίου 2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=29558432,89119328,1688096,
15739808,23638304,81229024,75296608,
38447840
--------------------------------------------------------
Τέσσερα έγγραφα που βρέθηκαν στο μυστικό αρχείο του Μ. Χριστοφοράκου και στη συνέχεια στη δικογραφία αποδεικνύουν ότι ο υπουργός και η συνοδεία του (έξι συνολικά άτομα) μετείχαν στο ταξίδι Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λειψία, Ζάλτσμπουργκ, Αθήνα. Ολα ήταν κανονισμένα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, δηλαδή οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία, οι λιμουζίνες και το σέρβις για εννέα συνολικά άτομα: έξι του υπουργού και τρία μέλη της οικογένειας Χριστοφοράκου.
* Το πρώτο έγγραφο με τη φίρμα της Ζίμενς φέρει την υπογραφή της κ. Καλλίρη (γραμματέας Χριστοφοράκου), έχει ημερομηνία 15 Ιουνίου 2005 και απευθύνεται προς την εταιρεία ταξί του ΤΕΟ.

Μ' αυτό η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου ενημερώνει την εταιρεία του ΤΕΟ ότι την Παρασκευή 17/6/2005 μεταξύ 13.15 και 14.15 θα πρέπει να παραληφθούν από το αεροδρόμιο εννέα συνολικά άτομα. Θα φτάσουν, γράφει, με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Ζάλτσμπουργκ από τη Λειψία και πιθανόν θα πρέπει να γίνουν δύο διαδρομές, εάν οι επιβάτες αφιχθούν με δύο διαφορετικά αεροσκάφη, προς το ξενοδοχείο Intercontinental.
* Στο δεύτερο ντοκουμέντο εμφανίζεται ότι για τη διαμονή στο «The Westin Leipzig» (16-17 Ιουνίου 2005) ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει κλείσει στο όνομά του οκτώ grand-deluxe δωμάτια και μία σουίτα. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα δωμάτια τα πληρώνει ο ίδιος.
* Στο τρίτο έγγραφο (9-6-2005), που στην ούγια γράφει Siemens, εμφανίζεται και πάλι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να κάνει στο όνομά του κράτηση πέντε στούντιο με θέα στο βουνό. Το έγγραφο της κράτησης υπογράφει και πάλι η κ. Καλλίρη και αφορά το διήμερο 17 με 19 Ιουνίου 2005.
--------------------------------------------------------------------

neoinileias είπε...

Η εξάλειψη κάθε πηγής διαφθοράς δεν είναι ρεαλιστικό να λέγεται ότι μπορεί να γίνει, μπορεί όμως να μειωθεί σε ένα επίπεδο όπου θα παύσει να στρεβλώνει την οικονομία και να δεσμεύει την κοινωνία.
Το κλειδί για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι η πολιτική βούληση και καταρχήν πρέπει κανείς να ξεκινήσει με τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της δικαιοσύνης.
Σήμερα και με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2009 η διαμόρφωση ενός νέου υγιούς πολιτικού σκηνικού με νέα άφθαρτα πρόσωπα είναι απόλυτα απαραίτητη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ANTE ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΚΑΛΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS, ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 30 ΤΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΙς ΣΤΡΟΓΓΥΛΕς ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ.

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η σημερινή τηλεοπτική σας εμφάνιση κε Τατούλη

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=97671312,3633328,11519536,
17182640,33469744,38869680,
46686256,69731344


ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ WESTIN ΤΗΣ ΛΕΙΨΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΕΤΑΙΡΙΚΟ

«Η Siemens έκανε την κράτηση για τον κ. Λιάπη»

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

«Η Siemens έκανε την κράτηση για τον κ. Μιχάλη Λιάπη για τις 16 Ιουνίου 2005». Αυτό, δεν είναι ούτε φήμη ούτε συκοφαντία ούτε λάσπη. Είναι η ακριβής μετάφραση της επιβεβαίωσης της κράτησης του δωματίου, που έστειλε χθες το ξενοδοχείο Westin της Λειψίας σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Αυτή είναι και η ατράνταχτη απόδειξη ότι η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005 με οργανωτή τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ως εταιρικό ταξίδι της Siemens αντιμετωπίζουν επίσης τις σχετικές κρατήσεις, τόσο τα ξενοδοχεία όσο και οι εταιρείες μίσθωσης λιμουζινών. Αυτά προκύπτουν από τα έγγραφα τα σχετικά με τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού ταξιδιού, το οποίο ο υπουργός Πολιτισμού (τότε Μεταφορών) Μιχάλης Λιάπης χθες χαρακτήρισε ως ιδιωτικό, για να δει τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας.

Από το Μόναχο

Το εταιρικό λοιπόν ταξίδι της Siemens, που στον προγραμματισμό του προέβλεπε και τη φροντίδα 6μελούς «υπουργικής συντροφιάς», εγκρίθηκε από το Μόναχο, ενώ οι λεπτομέρειες της φιλοξενίας της επίλεκτης παρέας του Μ. Χριστοφοράκου διευθετούντο ενάμιση μήνα πριν από τις αφίξεις.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει η «Ε» (υπάρχει και στη δικογραφία, που προχθές έκλεισε ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου), το ξενοδοχείο «The Westin Leipzig» στις 3 Μαΐου 2005 απευθύνει επιστολή προς τη Siemens A.G. (Μόναχο), υπόψη του Corporate Mobility Services.

Μ' αυτήν επιβεβαιώνει ότι στο όνομα Χριστοφοράκος έχουν γίνει οι κρατήσεις για οκτώ grand-deluxe δωμάτια και για μία σουίτα για διαμονή από 16 έως 17 Ιουνίου 2005. Και για τις εννέα κρατήσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή του ξενοδοχείου, η πληρωμή χρεώνεται στον ίδιο τον Χριστοφοράκο.

Και μια λεπτομέρεια: Τα οκτώ από τα εννέα δωμάτια έχουν τον ίδιο κωδικό κράτησης (reservation number). Το ένατο δωμάτιο χρεώνεται με το ίδιο ποσόν στη Siemens, αλλά καταχωρίζεται σε ξεχωριστό κωδικό. Είναι η αναβαθμισμένη από grand-deluxe δωμάτιο σε σουίτα.

Η κράτηση λοιπόν του δωματίου του Μιχάλη Λιάπη στο «Westin» έγινε από τη Siemens Αθήνας, διά Μονάχου, όμως ο ίδιος την αναφέρει ως ιδωτική υπόθεση! Επομένως, ο υπουργός δεν συναντήθηκε τυχαία στο ξενοδοχείο της Λειψίας με το group Siemens - Χριστοφοράκου, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση και ο ίδιος την κυβέρνηση.

Χθες το διόλου τυχαίο της φιλοξενίας επιβεβαίωσε και ρεπορτάζ του Alter. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού εμφανίστηκε e-mail, με το οποίο η υπεύθυνη κρατήσεων του «Westin» επιβεβαίωσε ότι «η Siemens έκανε την κράτηση του δωματίου για τον κ. Μιχάλη Λιάπη».

Κατά σύμπτωση η Julia Otto, που έστειλε τη σχετική επιβεβαίωση στο Alter, είναι η ίδια που υπογράφει και το έγγραφο (στις 3-5-2005) που απηύθυνε στη Ζίμενς, επιβεβαιώνοντας στο Μόναχο τις κρατήσεις Χριστοφοράκου!

*Αλλο έγγραφο που έχει σταλεί από την Ζίμενς Αθήνας στις 9-6-2005 (το υπογράφει η κ. Καλλίρη, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου τότε) επιβεβαιώνει τις μετά το Westin κρατήσεις στο Intercontinental, στο Ζάλτσμπουργκ.

Και αυτές γίνονται στο όνομα Μ. Χριστοφοράκος και αφορούν πέντε στούντιο με θέα στο βουνό για το διήμερο από 17-19 Ιουνίου 2005.

Το πρόγραμμα της Ζίμενς Αθήνας, που παρουσίασε χθες η «Ε», αναφέρει ότι η 9μελής συντροφιά του Μ. Χριστοφοράκου έφτασε στον δεύτερο προορισμό της με ιδιωτικό αεροπλάνο, μπορεί όμως και με δύο. Και πάλι, η παρέα έμεινε... τυχαία μαζί.

Μάλιστα, για τον «Minister» (με συνοδεία 5 ατόμων), το πρόγραμμα της Ζίμενς γράφει ότι αυτός και η παρέα του θα πρέπει να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν από το Ζάλτσμπουργκ με ιδιωτικό αεροσκάφος στη Φραγκφούρτη. Εκεί θα καταλύσουν στο Kempinski και το Theo's Taxi, που είχε μισθωθεί από τη Ζίμενς, θα έπρεπε να μεταφέρει την υπουργική παρέα στο γήπεδο για τον αγώνα της Ελλάδας, να περιμένει και να επιστρέψει τους φιλάθλους στο ξενοδοχείο.

Τη Δευτέρα 20-6-2005, το γραπτό πρόγραμμα αναφέρει, τι η υπουργική συντροφιά θα πρέπει να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης για να πετάξει με ιδιωτικό αεροσκάφος για την Αθήνα, δίχως τον Μ. Χριστοφοράκο, που βάσει του προγράμματος θα έφευγε από την προηγούμενη ημέρα από το Μόναχο για την Αθήνα με πτήση της Lufthansa.

Συμπέρασμα: Πλήρωσε-δεν πλήρωσε από την τσέπη του ο κ. Λιάπης, έκανε-δεν έκανε ιδιωτικό ταξίδι, για τη Ζίμενς, εταιρεία προμηθευτή του Δημοσίου την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, το ταξίδι ήταν εταιρικό.

Κι αυτό, για έναν υπουργό, είναι ανεπίτρεπτο να το δέχεται. Ακόμα περισσότερο, να δίνει το δικαίωμα να γίνεται. *ξ;τδθζ

Ανώνυμος είπε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=
916588&lngDtrID=244


04/07/08 08:28
Στο φως νέα στοιχεία
Κράτηση και σε ξενοδοχείο της Αυστρίας από τη Siemens με την ένδειξη «minister»

Αθήνα

Δεύτερη κράτηση με την ένδειξη «minister» σε ξενοδοχείο του Ζάλτσμπουργκ είχε γίνει από τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κρατούσε στο προσωπικό του αρχείο. Τα σχετικά έγγραφα αποκαλύπτουν Τα Νέα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει τη σφραγίδα της Siemens, με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2005, η γραμματέας του Μ.Χριστοφοράκου ενημερώνει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΙnterContinental Resort Βerchtesgaden», στο Ζάλτσμπουργκ για την κράτηση πέντε δίκλινων στούντιο, την περίοδο από 17 έως 19 Ιουνίου 2005.

Όλα τα δωμάτια κλείνονται στο όνομα του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου, πάντα μέσω της Siemens και το σχετικό έγγραφο φεύγει από τα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα προς το ξενοδοχείο «ΙnterContinental Resort Βerchtesgaden», στις 15.10 της 9ης Ιουνίου 2005.
Δίπλα σε κάθε κράτηση υπάρχει η ένδειξη «Ηerr Dr Μichael Christoforakos», μαρτυρώντας για λογαριασμό ποίου είχαν κλειστεί τα δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο εκείνο το διήμερο.

Κάτω από την ένδειξη αυτή γίνονται και επεξηγήσεις για τους πραγματικούς ενοίκους των δωματίων του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μεταξύ αυτών και η ένδειξη «minister» (υπουργός) χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις ή λεπτομέρειες για την ταυτότητα.

Από την αλληλογραφία της γραμματέως με τον κ. Χριστοφοράκο προκύπτει ότι η προετοιμασία του ταξιδιού είχε αρχίσει πολλές μέρες πριν από την πραγματοποίησή του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΦΕΥΓΕΤΕ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ ΓΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΒΑΣΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ Η ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ.