Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Ανεξαρτησία από το Σάπιο Σύστημα Εξουσίας

Με αυτό το σύνθημα (που δανείστηκα από τον Ομπάμα) θέλησα να δείξω ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή. Αρκεί να το αντιληφθούμε οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου.

Αν θέλετε να δείτε τη συνέντευξη μου στη δημοσιογράφο κ. Μαρίνα Μάνη στον Ελεύθερο Τύπο, μπείτε στην διεύθυνση:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=43422

78 σχόλια:

KOSTAS είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

pale είπε...

συμφωνω απολυτα

Ανώνυμος είπε...

Όταν ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ οι βουλευτές, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να υπακούνε έμπρακτα στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΜΟΝΟ σ’ ΑΥΤΗ.
Κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχει κανένα δικαίωμα, να φιμώνει ή να εκβιάζει την εσωτερική συνείδηση των βουλευτών του.
Εάν κάποιοι μέσα στο πολιτικό κόμμα, πιστεύουν ότι η εσωτερική συνείδηση κάποιου βουλευτή ΣΦΑΛΛΕΙ ( σχετικά με το γενικότερο καλό ολόκληρου του Ελληνικού λαού ), τότε πρέπει να ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ στο βουλευτή, ώστε ο βουλευτής ενδεχομένως να ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΚΟΥΣΙΩΣ τη ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.

Καππαδόκης είπε...

Αφού σας συγχαρώ λέγοντας σας πως συμφωνώ σε κάθε λέξη και πρόταση αυτής της συνέντευξης και λαμβάνοντας αφορμή τη σχετική παράγραφο περί κομματικής πειθαρχίας σας εξωτερικεύω ένα ερώτημα που με απασχολεί διαχρονικά. Αφου κάθε βουλευτής πρέπει να ψηφίζει ό,τι η κομματική βούληση επιβάλλει και όποιος έχει διάφορη γνώμη τίθεται εκτός μαντρίου και εις το πυρ το εξώτερον, τότε τι μας χρειάζονται οι βουλευτές; Θα μπορούσε κάλλιστα το Κράτος να διοικείται σαν τις ανώνυμες εταιρείες. Θα γινόντουσαν εκλογές και αντί αριθμό βουλευτών θα εκλέγαμε αριθμό ποσοστών στη εταιρεία που λέγεται Ελλάς. Οποιος είχε την πλειοψηφία αυτός και θα κυβερνούσε απρόσκοπτα χωρίς να έχει στο κεφάλι του τους κατά καιρούς Τατούληδες και το σημαντικότερο όλων, θα εξοικονομούσαμε και τους μισθούς και τα έξοδα όλων των βουλευτών, ποσό τεράστιο για τον προυπολογισμό μας.Ειλικρινά, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να πληρώνουμε σαν λαός τόσα πολλά χρήματα για ένα "ναι σε όλα".

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι άνθρωποι, θέλουν να είναι ΣΟΦΟΙ οι ίδιοι.
Κάποιοι επίσης, θέλουν να είναι ΣΟΦΟΙ οι πολιτικοί που κατευθύνουν τη χώρα, ώστε να την κατευθύνουν με το ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ τρόπο.
Ποιά είναι όμως η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, για να είναι κάποιος ΣΟΦΟΣ ;
Την απάντηση δίνει ο αρχαίος Έλληνας Ευριπίδης ( Άλκηστις, 602 ) :
«Στους ΚΑΛΟΥΣ ανθρώπους ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΑ».

Καθένας, μέσα στο λαό και μέσα στους άρχοντες, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, σχετικά με την πιθανότητα να βρει μέσα του ή στους άλλους τη ΣΟΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι για τη σοφία.

Από τον αρχαίο Έλληνα Ξενοφώντα ( Απομνημονεύματα Σωκράτους Γ, IX, 5 ) :
«Είναι φανερό ότι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΡΕΤΗ είναι ΣΟΦΙΑ».

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση κ. Τατούλη: μιλάτε σοβαρά, δείχνετε ότι σκέφτεστε και ότι μάλλον έχετε εσωτερικές "απαραβίαστες" ηθικές αρχές, που δεν θυσιάζονται στο βωμό κομματικών μηχανισμών. Η ερώτηση είναι, τι διαφορετικό θα πετύχω ψηφίζοντας ΝΔ έπειτα από τα λεγόμενα σας; γιατί να μην κάνω αυτό που κάνω πάντα, δηλ. να μην πατήσω καν στις κάλπες; τι περιμένες εσείς για να σας αξιοποιήσει η κυβέρνηση; θα αλλάζατε κόμμα αφού τώρα σας έχουν "στη μπούκα" (άλλωστε, και το ΠΑΣΟΚ κεντροδεξιά είναι..)

Ανώνυμος είπε...

Πριν από τέσσερα χρόνια η «νέα διακυβέρνηση» υποσχόταν πομπωδώς την επανίδρυση του κράτους. Επιχείρησε διάφορα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ελάχιστα κατάφερε. Απογοητευμένη προφανώς, ανέθεσε πρόσφατα, έναντι αμοιβής 2 εκατ. ευρώ, το περιλάλητο έργο της επανίδρυσης του κράτους στους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Λέτε, τώρα που έκανε την αρχή, να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό και για την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας;
Τατούλη, μη σταματάς να λες αλήθειες που πονάνε. Και άσε τα στρατιωτάκια που δεν έχουν σπονδυλική στήλη να λένε τα δικά τους. Και για αυτούς που λένε περί μαγκιάς, δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Δεν είναι θέμα μαγκιάς είναι θέμα πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως το να υπάρχουν στη χώρα μας φωνές που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να αναφέρονται στα αυτονόητα, αποτελεί για τους λίγους, οι οποίοι, όμως, συνεπικουρούνται από τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους (σ.σ. και εγώ είμαι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ), ανεπίτρεπτή πρακτική, καθώς θεωρούν πως όλα και όλοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποτάσσονται στις επιλογές του εκάστοτε προέδρου του εκάστοτε κομματικού μηχανισμού, λές και ο τάδε ή ο δείνα βουλευτής ή υπουργός δεν εκλέγεται από το λαό για το λαό και δεν έχει δική του βούληση ώστε να προβεί στην όποια επιλογή του υπαγορεύει η συνείδησή του και το συμφέρον του κόσμου που του εμπιστεύθηκε τις τύχες.
Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, για ποιό λόγο θα πρέπει εσείς ή όποιος άλλος βουλευτής, υπουργός, κομματικό στέλεχος, θα πρέπει να κλείνει τα μάτια όταν βλέπει πως όλα γύρω του καταρρέουν και να είναι θιασώτης του "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".

Ανώνυμος είπε...

Μια μόνο ερώτηση: Αν είσασταν υπουργός θα είχατε την ίδια στάση;
Και για τον grekonik άλλη μία:
Αν ο κ.Τατούλης δεν ήταν με τη ΝΔ θα εκλεγόταν;Δηλαδή πόσοι από τους ψήφους του είναι δικοί του και πόσοι του κόμματός του τελικά;Αν έχει αποδεχτεί και έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα για να εκλέγεται είναι εκ των προτέρων δεσμευμένος να το υπηρετεί.Αλλιώς οι τσάμπα μαγκές δεν ωφελούν κανένα.Άν ήθελε να καταγγέλει απλώς γιατί δεν έμενε με το ΕΚΚΕ;Αλλά μερικοί φαίνεται πως θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο

Καππαδόκης είπε...

Που διαφωνείτε μαζί μου αγαπητέ ανώνυμε;
Αν πρέπει ο κάθε Τατούλης να συμμορφώνεται πάντα με τη γραμμή του κόμματος και να είναι ένας δεδομένος αριθμός τότε τι τον χρειαζόμαστε;
Αρα συμφωνείτε με αυτό που προτείνω. Μπορούμε να έχουμε πάντα τον δεδομένο αριθμό χωρίς τα έξοδα και την ενόχληση του κάθε Τατούλη.

jk είπε...

Πέτρο Τατούλη χαίρε,

Είμαι περήφανος για σένα φίλε Αρκά!
Τέτοιες στιγμές τα λόγια περιτεύουν.
Σου αφιερώνω ένα ποίημα του Καβάφη:

«CHE FECE…. IL GRAN RIFIUTO»

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Nαι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τώχει
έτοιμο μέσα του το Nαι, και λέγωντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
O αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
Όχι θα ξαναέλεγε. Kι’ όμως τον καταβάλλει
τ’ Όχι εκείνο – το ορθόν – εις όλην την ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Μην τους αφήσεις να σε διώξουν.
Διώξε τους ΤΩΡΑ εσύ.

neoinileias είπε...

Το ζήτημα με το πολιτικό χρήμα είναι αρκετά πολύπλοκο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Δεδομένο (1)

Η ροή των χρημάτων από και προς τους πολιτικούς πρέπει να ελέγχονται τακτικά.

Βασικό ερώτημα (2)
Σε ποιο στοιχείο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, (α) στον έλεγχο η (β) στα όρια.

Με βάση τα παραπάνω γεννάται εύλογα το ερώτημα:

Ποιος πρέπει να ελέγχει το πολιτικό χρήμα, φυσικά θα πει κάποιος ο λαός οπότε λογικό είναι να κάνει τον έλεγχο η βουλή αφού η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική.

Μπορεί όμως ο ελεγχόμενος να κάνει και τον έλεγχο;

Συμπέρασμα:

O λαός πρέπει να ψηφίζει με ξεχωριστή ψηφοφορία το εκλεκτικό ΣΩΜΑ της βουλής που θα ελέγχει και θα έχει υπό την εποπτεία του τόσο τη ροή του πολιτικού χρήματος από και προς τους νομοθέτες και τα κόμματα όσο και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.
t. v.

Διαβάστε περισσότερα.
http://neoinileias.blogspot.com/

Παρρησία είπε...

Κύριε Τατούλη,

πώς αξιολογείτε την πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής προκειμένου για την εκπόνηση ενός πιο αυστηρού νομικού πλαισίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων?

Εχουμε ανάγκη και από άλλους νόμους ή αυτό που μάς λείπει είναι απλώς η εφαρμογή των σήμερα υπαρχόντων?

Με εκτίμηση,
Παρρησία
http://parrisia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ένας ψηφοφόρος της ΝΔ ούτε κατ'επέκτασιν δικός σας. Παρόλα αυτά θα συμφωνούσα σε πολλά σημεία με τις θέσεις σας στην συνέντευξή σας. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Από την στιγμή που καιρό τώρα βλέπετε το σάπιο σύστημα όπως το αποκαλείτε και δεδομένου ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί σας όλων των κομμάτων που συμφωνούν με τα γραφόμενα και λεγόμενά σας, γιατί δεν προσπαθείτε να ξεφύγετε όλοι από τις κομματικές γραμμές σας και να προχωρήσετε σε μία νέα πολιτική κίνηση;
Πεποίθησή μου είναι ότι χρειαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο καλούς διαχειριστές. Οι ιδεολογίες είναι παντελώς ξεπερασμένες και πλέον καταγέλαστες. Το κοινωνικό κράτος θα υπάρξει μόνο όταν τα οικονομικά μεγέθη θα είναι αυτά που θα το προσφέρουν. Αλλιώς ή θα δανειζόμαστε για να δίνουμε ή θα έχουμε λιτότητα εσαεί... Όσο για τη διαφθορά, όσο θα υπάρχουν συμφέροντα, δύσκολα θα πάψει να υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Με αιτία την συνεχιζόμενη απαξίωση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ο Δήμος και Φορείς της περιοχής την προσεχή Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008 στις 6 το απόγευμα διοργανώνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας Ευήνου, έξω από το Μεσολόγγι.
Αφορμή για την συγκέντρωση αποτελεί η εμμονή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προβεί στην ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και όχι το Μεσολόγγι που είναι η Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
«Παντού και Πάντοτε τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών» είναι το βασικό επιχείρημα του δήμου και των φορέων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι στο πλευρό του δήμου Μεσολογγίου βρίσκονται δέκα δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αστακού και Οινιάδων. Ενώ οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και 8 μήνες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην απονομή Δικαιοσύνης στην περιοχή.
Επιπλέον, όμως, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται και για δυο άλλα κύρια ζητήματα. Συγκεκριμένα:
• Για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας που μετατρέπουν το νοσοκομείο Μεσολογγίου σε Κέντρο Υγείας και
• Για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο οδηγείται σε κλείσιμο
«Δεν πάει άλλο η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η πόλη μας βιώνει καθημερινά την απαξίωση και την περιφρόνηση της Πολιτείας. Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για την τραγική κατάσταση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στην υποβάθμιση, την συρρίκνωση και την αδιαφορία» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

jk είπε...

Σύμφωνα με τον οικονομικό τύπο,

http://www.euro2day.gr/ftcom_en/126/articles/346175/ArticleFTen.aspx

η Ευρωπαϊκή οικονομία οδηγείται σε ύφεση τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει.
Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα δείχνει πως θα ακολουθήσει την αντίστοιχη πορεία της Ισπανίας και Ιρλανδίας.
Αυτό σημαίνει πως φέτος το φθινόπωρο η γύμνια της Ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε de facto κατάσταση πτώχευσης, θα είναι αδύνατον να αποκρυφθεί.
Ο κ. Αλογοσκούφης θα χάσει και αυτό ακόμα το φύλλον συκής. Η ακρίβεια και η ανεργία θα κορυφωθούν. This is the real thing! Βρισκόμαστε στα πρόθυρα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην πολιτική αρήνα.
Μιά τέτοια ατμόσφαιρα ευνοεί την εμφάνιση νέων πολιτικών σχημάτων. Ξεχάστε την αυτοδυναμία.
Το "it's the economy stupid" θα αποβεί η Νέμεσις της Ν.Δ.
Στο εγγύς μέλλον θα βλέπει την έδρα της Βουλής από τα ορεινά...

Unknown είπε...

«Όλοι ίδιοι είναι»

Αγαπητέ Πέτρο,

Αν και στην αρχή πίστευα ότι κάτι θα αλλάξει κάτι όταν βγούμε στην κυβέρνηση , βλέπω να μας συμπαρασύρει ο οχετός της 20ετίας του ΠΑΣΟΚ .

Το κακό είναι ότι ο λαός, συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι , να μην τον αγγίζει τίποτα , και να συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά «όλοι ίδιοι είναι» .

Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας .
Χρειαζόμαστε μία νέα πνοή στην πολιτική .

Πρέπει να αποκόψουμε τον χείμαρρο .

Δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια , ο λαός να μην μπορεί να βλέπει τα πράγματα με καλύτερο μάτι. Δεν πρέπει να είμαστε πολίτες δεύτερης ταχύτητας.

Πες μου πως μπορώ να βοηθήσω . Θέλω τα παιδιά μου να έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Θέλω να ξαναγίνω περήφανος ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Ισοκράτη ( Προς Δημόνικο, 5-6 ) :
«Κανένα απόκτημα δεν είναι τόσο σεβαστό και τόσο σταθερό όσο η ΑΡΕΤΗ».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,
Συμφωνώ απολύτως με τον 12:30.
Πιστεύω ειλικρινά και καλοπροαίρετα οτι η "καρέκλα" κάνει την (μεγάλη) διαφορά.
Είναι φυσιολογικό εξ' άλλου, πιθανόν να υπεισέρχονται και προσωπικές διαφορές ή αντιπάθειες/κακίες.
Αναρωτηθείτε μόνον το εξής: όσοι σας ψήφισαν στις εκλογές και σας εξέλεξαν Βουλευτή/Αντιπρόσωπό τους σας ψήφισαν ως Πέτρο Τατούλη ή ως Πέτρο Τατούλη-Υποψήφιο με την Νέα Δημοκρατία. Μάλλον το δεύτερο, έτσι δεν είναι; Θα έχετε σκεφτεί είμαι σίγουρος οτι η συμπεριφορά που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διαγραφή σας από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανόν να προδώσει την εμπιστοσύνη πολλών (πιθανώς και των περισσοτέρων) από τους ψηφοφόρους σας οι οποίοι θα προκρίνουν την κυβερνητική ισχύ της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική σταθερότητα του τόπου από την στήριξη προς το πρόσωπό σας. Ερώτηση κρίσεως: Αυτούς από τους ψηφοφόρους σας, τους λαμβάνετε καθόλου υπ' όψιν; Ελπίζω να μην γίνετε ο νέος Λιβανός ο οποίος πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακήρυξης του ως Βουλευτού της Νέςας Δημοκρατίας άλλαξε Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αν διαφωνείτε με την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν έχετε παρά να υποβάλετε την παραίτησή σας και στις επόμενες εκλογές να επανεκλεγείτε πανηγυρικά με την σημαία οποίου άλλου κόμματος θεωρείτε οτι θα εφαρμόσει καλλίτερη πολιτική.
Κια μια τελευταία (ρητορική, επιτρέψτε μου) ερώτηση: Αν η κοινοβουλευτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν 151 (ή 152) και ήταν, ας πούμε, 165 θα ακολουθούσατε την ίδια προσωπική πολιτική;

altpolitik είπε...

Η είδηση δεν είναι ότι ένας
βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου δηλώνει εν έτει 2008 ότι στο εξής
θα ψηφίζει κατά συνείδηση μη υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία (το γνωστό ''μαντρί'')αλλά ότι είναι
ο μοναδικός...

Ανώνυμος είπε...

Siemens: Μειώνει 17.000 θέσεις εργασίας
Δημοσιεύθηκε: 13:18 - 08/07/08
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/346347/ArticleNewsWorld.aspx
Σε μείωση 17.150 θέσεων εργασίας, ήτοι στο 4% του εργατικού της δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, προσανατολίζεται η Siemens, λόγω της χαλάρωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και της κρίσης στις αγορές, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, οι συγκεκριμένοι παράγοντες θα έχουν ως αποτέλεσμα ο κορυφαίος ευρωπαϊκός όμιλος να έχει μείωση κόστους παραγωγής κατά 1,2 δισ. ευρώ, έως το 2010.

Σημειώνεται πως το Reuters επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, τονίζοντας παράλληλα ότι το όλο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί και επίσημα, είτε σήμερα είτε εντός των επόμενων ημερών.

Ανώνυμος είπε...

axiotime k. Tatouli,
den gnwrizw an sas exei tethei h aporia pou exw alla tha th thesw: Ola auta pou ekfrazetai kai ekfvnhte meta th periodo sas sto ypourgeio, gia pio logo ta parousiazetai twra;;; Ara, mh perimenete kai toses polles protoboulies apo tous "palaious" filous, upourgous kai bouleutes!!!

Kai autoi an brethoun ektos, ta idia tha lene.

Tha htan gia esas kai gia emas (ws paradeigma) an thn olh azth kritikh thn eixate kanei apo prin!

EUXARISTW.

Me timh
Giorgos N.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης τσακώνονται γατί λέρωσαν το καλό παντελονάκι που τους άφησαν ο Θείος του ενός και ο μπαμπάς του άλλου. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον αλλά συναγωνίζονται και για το ποιος έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να καθαριστούν από τις βρωμιές. Ο λαίμαργος Κωστάκης μπούκωσε το χωνάκι με το παγωτό αλλά δεν πρόσεξε και λερώθηκε. Ο μικρός Γιωργάκης δεν ήξερε ισορροπία και με το ποδηλατάκι του έπεσε πάνω στον Κωστάκη. Ο Κωστάκης γρήγορα βαριέται και εκνευρίζεται , ενώ ο Γιωργάκης θέλει να πάει διακοπές. Λογικό για δύο παιδάκια του νηπιαγωγείου. Τραγικό για τη χώρα που έχει καταντήσει νηπιαγωγείο με τον Κωστάκη και το Γιωργάκη να είναι Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μπορούμε να δεχθούμε ότι είναι άγιες οι προθέσεις της κυβέρνησης όταν στέλνει ελεγκτές στη Siemens, άγιες οι προθέσεις του πρωθυπουργού όταν ζητά να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα θεσπίσει νέους όρους διαφάνειας για κόμματα και πολιτικούς, άγιες οι προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ζητά άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ας δεχθούμε ότι όλη αυτή η υπερδραστηριότητα, ύστερα από δύο χρόνια ακινησίας αφού το σκάνδαλο ξέσπασε το 2006, δεν έχει στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη που βλέπει εδώ και δύο μήνες να επαληθεύονται οι χειρότεροι φόβοι της για την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος. Πώς όμως θα γίνεται τα ίδια κόμματα, το ίδιο πολιτικό προσωπικό που, αν δεν ενέχεται, οπωσδήποτε ανέχθηκε τη διαφθορά, να κάνουν κάτι διαφορετικό από ό,τι έκαναν ως τώρα; Γιατί η νέα νομοθεσία θα είναι αποτελεσματικότερη από την προηγούμενη; Γιατί οι σημερινοί έλεγχοι της Siemens από την ΥπΕΕ θα αποκαλύψουν αυτά που δεν αποκάλυψαν οι προηγούμενοι, ενώ δεν έχουμε μάθει ακόμα τι απέδωσαν οι έλεγχοί της για τα οικονομικά του Θέμου Αναστασιάδη που ανέλαβε να διερευνήσει προ εξαμήνου; Στο «σκάνδαλο Κοσκωτά» μπορούσε η ΝΔ να παριστάνει την καθαρτήρια δύναμη, όπως και το ΠαΣοΚ στην περίπτωση των ομολόγων και των υποκλοπών. Στην υπόθεση της Siemens όμως φαίνεται ότι και οι δύο εμπλέκονται- δεν κατανοούν λοιπόν πως όταν προτείνουν παλαιά ανεπαρκή γιατρικά δημιουργούν υπόνοιες ότι ενδιαφέρονται να κλείσουν την υπόθεση; Μήπως, αν πράγματι ενδιαφέρονται για λύσεις, πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη φαντασία;
Και αλήθεια με τον Κουκοδήμο η ΝΔ θα αποκτήσει την αξιοπιστία .
«Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης», λέει ο σοφός λαός μας. Σεμνά και ταπεινά με Κουκοδήμο…

jk είπε...

Η Νεοδημοκράτησα Θέτις καταπίνει την κάμηλον του Γ' ΚΠΣ, διυλίζουσα τον κώνωπα. Ο Κουκοδήμος βγαίνει λάδι για να επιστρέψει άρον άρον στο μαντρί.
Και ενώ η οικονομία χτύπησε ύφαλο και βουλιάζει, μιά πανικοβλημένη Ν.Δ. πιάνεται από άχυρα για να μην πνιγεί.
Acta est fabula...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ" ΚΑΙ ΣΤΑ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ:"ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ" ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίος Έλληνας Αριστοτέλης, ύμνος στην αρετή ( Ανθολόγιο Στοβαίου Α, 12 ) :
«Αρετή, που αποκτιέσαι με πολύ κόπο απ’ το ανθρώπινο γένος, ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΟΝΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΥΣ».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε
ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2006
ΗΣΑΣΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ?
ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΕΙΖΟΜΕΝΟ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ?

ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ?
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ
ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
20.000.000 ευρώ περίπου!
ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΕΡ?

ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
(ΑΠΟ-ΜΗΧΑΝΗΣ)
ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ?

ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ???
ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ?
ΤΗΝ ... ΘΕΛΗΣΗ... ΥΠΕΡΑΝΩ..?

ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ?
ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΕΤΑΙ !!!
ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ-ΗΘΙΚΗΣ!!!
ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!
ΤΟΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ ...
ΙΣΩΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΤΗΝ "ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΤΑ"

γράφει: Ένα Ακίνδυνο Τσιμπούρι

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Πλάτωνα ( Νόμοι, 728Α ) :
«Όλο το χρυσάφι, που βρίσκεται επάνω και κάτω απ’ τη γη, δεν έχει την αξία που έχει η ΑΡΕΤΗ».

Ανώνυμος είπε...

Το Ακίνδυνο Τσιμπούρι ... δαγκωνει καμια φορά!
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ!
ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ 150!
ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ... ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΜΕΡΙΑ... ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΦΑΙ

Παρρησία είπε...

Ο πιτσιρίκος έγραψε για σένα ότι "με αφορμή την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο Πέτρος Τατούλης, γράφεται και λέγεται πως "κάνει αντάρτικο εκ του ασφαλούς" - γνωρίζει δηλαδή ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μόνο 151 βουλευτές και, άρα, αν τον διαγράψει, θα χάσει την αυτοδυναμία. Απορία: Αυτό δεν ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Ισχύει. Τότε, γιατί κανένας άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει "αντάρτικο εκ του ασφαλούς?"

Αυτό με έκανε να σε συμπαθήσω ολίγον....

Ανώνυμος είπε...

Οι «policy makers» της ΝΔ θα τσιγκλάνε τον Τατούλη, στα σημεία που τον ερεθίζουν, ολοένα και πιο πιεστικά, π.χ. με νόμο για το blogging.

Αντικειμενικός σκοπός, να του χρεώσουν απώλεια της δεδηλωμένης, πτώση της κυβέρνησης και εκλογές, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραγραφή της ευθύνης των υπουργών της.

Όπως θα διερωτάτο και ο μακαρίτης ο Ν. Τσιφόρος :

«Ο Πέτρος, ευγενές παιδί, την έχει ψιλιαστεί τη φτιάξη ;».

Να δούμε τελικά, Τατούλης ή Χαζούλης ;

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Αριστοτέλη ( Ανθολόγιο Στοβαίου Γ, 54 ) :
«Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν υπάρχει σ’ αυτόν που έχει αποκτήσει τα πολλά, αλλά σ’ αυτόν που ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ».

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Επίκτητο ( Εγχειρίδιο, XII, 1) :
«Κάλλιο να πεθάνει κανένας από την πείνα ΧΩΡΙΣ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, παρά να ζει μέσα σε πλούτο, ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ».

Ανώνυμος είπε...

Τα επόμενα λόγια, ας τα προσέξουν ιδιαίτερα οι υποστηρικτές της λεγόμενης «κομματικής πειθαρχίας».

Από τον αρχαίο Έλληνα Επίκτητο ( Διατριβαί, III, κδ, 69-70 ) :
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Μ’ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΒΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ».

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι για την «κομματική πειθαρχία».

Από τον αρχαίο Έλληνα Ευριπίδη ( Φοίνισσαι, 392 ) :
«Είναι χαρακτηριστικό ΔΟΥΛΟΥ το να ΜΗ ΛΕΓΕΙΣ αυτά που ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ».

baggos είπε...

Γειά σας κ.Τατούλη.
Αναμφίβολα τα λεγόμενα σας είναι πολύ ενδιαφέροντα και εν πολλοίς ορθθά μα αναντίρρητα εκμεταλλεύεσται την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.Αφού δεν θέλετε να παραραμείνετε,είναι εμφανέστατο αυτό γιατίδεν παραιτείστε;;Iσως έχετε έρθει σε επαφή με άλλους δυσαρεστημένους κι από τα δύο κόμματα και θα σχηματίσετε νέο κόμμα κόμμα οπότε πρέπει να συντονίσετε τις ενέργειες σας.Έχω δίκιο;
Ναι ο βουλευτής πρέπει να έχει ελευθερία.Όμως ο βουλευτής εκλέγεται με κάποιο κόμμα και επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε μέρες του 1965 χρειάζεται η ελευθερία του αυτή να περιορίζεται από τις υποχρεώσεις που τον βαραίνουν.Είναι έκδηλη η πικρία σας εξαιτίας της απομάκρυνσης σας από το Υπ.Πολιτισμού.Τέλος το σύστημα ήταν διεφθαρμένο και πριν τον Σεπτέμβριο του 2007.Όμως δεχτήκατε να κατεβήτε και πάλι υποψήφιος με τη ΝΔ...
Τέλος πάντων σας εύχομαι υγεία και να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι,εσείς και οι δικοί σας.Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο για το θάρρος του (αυτό σήμαινε αρχικά και η λέξη αρετή στα αρχαία), να ταρακουνήσει τους φοβικούς σε μια τέτοια περίοδο, να φιλοξενεί άφοβα τη σε βάρος του κριτική, δηλαδή να δίνει ένα παράδειγμα ότι χρειάζεται να τολμάμε για να γλιτώσουμε από τη δυστυχία της δειλίας,
αξίζει γι΄ αυτό να ευχαριστούμε τον αντάρτη!
Σημ.: Οι καταστροφικές -για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού- ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Χωρίς την εθνική συμφιλίωση που υποστηρίζει, πώς αλλιώς θα προλάβουμε τους λιμούς που άρχισαν με τα βιοκαύσιμα των ηλιθίων του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Οι μεσανατολίτες παλιά, οι υπερπληθυσμιακοί, αποδασωτές και ανθρωποθυσιάζοντες Μάγια κοκ κατέρρευσαν από φόβο εν μέσω ξηρασιών...
http://aftarkia.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος, που καλλιεργείται επίτηδες και μεθοδευμένα, είναι αυτό ακριβώς :
Ότι ο βουλευτής πρέπει δήθεν να υπακούει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στο πολιτικό κόμμα και ΛΙΓΟΤΕΡΟ στο ΛΑΟ που ΥΠΗΡΕΤΕΙ.
Ο οποιοσδήποτε βουλευτής, υπάρχει ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και ΟΧΙ για το ΚΟΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γκάλοπ υποθετικό, απλοϊκό ίσως και αφελές:

Ένας υποψήφιος βουλευτής ζητά την ψήφο του κόσμου, με κυριότερο επιχείρημα την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που είναι υποψήφιος.
Όταν λοιπόν εκλεγεί και στην πορεία διαπιστώσει ότι το κόμμα, με τη σημαία του οποίου εκλέχθηκε, εφαρμόζει άλλα πράγματα απ’ ότι ανέφερε το πρόγραμμά του, τι θα ανέμενε ο ψηφοφόρος από τον εκπρόσωπό του?

1. Να πειθαρχήσει κομματικά και να προσπαθήσει να τον πείσει για τις αναγκαίες αλλαγές στην εφαρμογή του προγράμματος?

2. Να παραιτηθεί από βουλευτής νιώθοντας εξαπατημένος και αηδιασμένος, διευκολύνοντας το κόμμα του να τον αντικαταστήσει με άτομο κομματικά πειθαρχημένο?

3. Να καταγγείλει δημόσια την πρακτική του κόμματός σαν μη πολιτικά και ηθικά ορθή, αντιστεκόμενος στην κομματική πειθαρχία, προσπαθώντας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε ?

Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ...δεν είναι συμπτωματική!

Νίκος Λ.
Πειραιάς

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο ιστορικό και ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Ηρόδοτο ( Ιστορία, Ε, 78 ) :
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΛΟΓΟΥ είναι πράγμα ΠΟΛΥΤΙΜΟ».

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο που έγραψε το παρακάτω, αλλά η υποστήριξή του για το θάρρος δίνει κουράγιο!
"Είναι μεγάλο λάθος να στείλετε το κ. Πέτρο Τατούλη έκτος κοινοβουλευτικής ομάδας. Κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχει δικαίωμα, να φιμώνει τους βουλευτές.
Ο Πέτρος Τατούλης έχει άποψη, θάρρος, και τόλμησε! Είπε όλα αυτά που δεν τολμάει να τα πει κανείς. Ο κάθε Βουλευτής πρέπει να μπορεί να καταθέτει την άποψη του χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος. Ο βουλευτής εκλέγεται από το λαό για το Λαό, και πρέπει να έχει την δική του βούληση".
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Β' ΑΘΗΝΩΝ
manitaras.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

"ΤΟ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ" ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.


σ.σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ

Unknown είπε...

Συνέχισε...

σ.σ. Ο πρόεδρος σου στέλνει χαιρετίσματα...



ο οινολόγος

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη, όλα καλά αλλά, για οικολογικούς λόγους, πρέπει να πειθαρχήσετε!

Κλικ για τη σχετική ανάλυση.

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρότερο πρόβλημα, δεν είναι η εκτεταμένη διαφθορά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.
Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι ο λαός ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΥΕΤΑΙ, με αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Η διαφθορά του λαού, ΣΤΗΡΙΖΕΙ τη διαφθορά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.
Εάν ο λαός στεκόταν στο ύψος του, θα έστελνε τους διεφθαρμένους πολιτικούς τουλάχιστον στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

http://otelisteia.blogspot.com/

Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2008
“Ληστεύουν” και τα ασφαλιστικά Ταμεία-μετόχους του ΟΤΕ!
Δεν είναι μόνο οι μικρομέτοχοι που χάνουν περιουσίες από τη ληστρική συμφωνία για την εκποίηση του ΟΤΕ, χωρίς δημόσια προσφορά από την Deutsche Telekom για τους μετόχους της μειοψηφίας. Όπως επισημαίνει ορθά φίλος του blog, τα ασφαλιστικά Ταμεία κατείχαν στις 31/12/2006 περίπου 13 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ, δηλαδή το 2,65% του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία από το site http://www.periousia.gr του υπουργείου Απασχόλησης.
Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την κυβέρνηση:
1. Πόσες μετοχές είχαν τα Ταμεία όταν ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ στους Γερμανούς;
2. Γιατί τις μετοχές αυτές δεν συμφωνήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να τις αγοράσουν οι Γερμανοί στην ίδια τιμή που πλήρωσαν στο Δημόσιο;
3. Με ποια λογική μένουν τα Ταμεία με τον… μουτζούρη στο χέρι, κατέχοντας εκατομμύρια μετοχές που απαξιώνονται και αξίζουν πλέον 15 ευρώ στο ΧΑ, όταν το Δημόσιο… μοσχοπούλησε τις δικές του μετοχές έναντι 29 ευρώ;
4. Υπάρχει ή όχι τεράστια οικονομική απώλεια για τα Ταμεία, η οποία με βάση τα στοιχεία του 2006 ξεπερνάει τα 180 εκατ. ευρώ (14 ευρώ διαφορά τιμής, επί 13 εκατ. μετοχές);
5. Θα διερευνήσει, άραγε, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αυτή την παράμετρο της μεγάλης “ληστείας” των μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ; Ή θα επιτρέψει να απαξιώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης η περιουσία τους, με τελικά θύματα τους ασφαλισμένους;
Ας απαντήσει, επιτέλους, ο κ. Αλογοσκούφης σε ένα απλοϊκό ερώτημα: αφού ο ίδιος διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης μια συμφωνία για την πώληση μετοχών του ΟΤΕ έναντι 29 ευρώ, γιατί δεν περιέλαβε στη συμφωνία και τις μετοχές των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να πουλήσουν στην ίδια, υψηλή τιμή;
Γιατί αφήνει τους Γερμανούς να μαζεύουν κοψοχρονιά μετοχές του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο, αντί να τους ζητήσει να αγοράσουν τις μετοχές των Ταμείων; Τι λένε, άραγε, οι νομικοί του σύμβουλοι; Δεν συνιστά αυτό απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ή μήπως τα Ταμεία έχουν πάψει να αποτελούν μέρος του δημόσιου τομέα, τα συμφέροντα του οποίου έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται οι υπουργοί μας;
Η Φάνη Πετραλιά, ως υπουργός εποπτεύουσα τα Ταμεία, γιατί προσυπέγραψε όλες τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την εκποίηση του ΟΤΕ, όπως και το νόμο με τον οποίο κυρώθηκε από την Βουλή η συμφωνία Δημοσίου-Γερμανών; Δεν την ενδιαφέρει καθόλου αν με την υπογραφή της αυτή γίνεται συνυπεύθυνη για την απαξίωση της περιουσίας των Ταμείων;
Κατ’ επέκταση, οι διοικητές των Ταμείων, γιατί δεν κινούνται όπως θα είχε κινηθεί κάθε μέτοχος που βλέπει να απαξιώνεται η περιουσία του; Γιατί δεν αρχίζουν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να υποχρεωθεί η Deutsche Telekom, βάσει του κοινοτικού Δικαίου, να υποβάλει δημόσια προσφορά στους μετόχους μειοψηφία; Είναι τέτοια η κομματική υποταγή τους, ώστε αδιαφορούν αν θεωρηθούν συνένοχοι για απιστία εις βάρος του Δημοσίου;
Σκληρές οι ερωτήσεις, ίσως. Αλλά μια σοβαρή κυβέρνηση, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον, θα έπρεπε ήδη να έχει έτοιμες τις απαντήσεις…

Ανώνυμος είπε...

Η σοφία υπαγορεύει οι μάχες να δίνονται τήν ώρα που πρέπει ποτέ νωρίτερα, πριν απο τις συγκρούσεις να αναζητάμε συμμάχους έμπιστους ...πάντα η μάχη να είναι εκ των έσω και να έχει ξεκάθαρο στόχο


Μνηστήρες της δημοκρατίας ειναι..
Όλοι οι μνηστήρες φοβούνται μέσα τους τον Οδυσσέα

Μην βίαζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας Μεσσήνιος..
Σε Αγαπώ και σε θαυμάζω για τις κρυστάλινες θέσεις σου.-
Η Αγάπη , φίλε Πέτρο , δεν είναι δρόμος , είναι συμμετοχή και μοιρασιά . ....
Ο Καλός πολιτικός πρέπει να είναι , δάσκαλος, μαθητής, συγγραφέας , αναγνώστης , αομιλιτής , ακροατής , χωρίς να παραμερίζει την πολιτική και τις πολιτοκές του θέσεις ...
Τιμιότης , σημαίνει , άληθεια στη σκέψη, αλήθεια συα λόγια , αλήθεια στα έργα .!!!!!
Ναγιατί σας θαυμάζω ....Να γιατί σας Αγαπώ ....Άλλοστε ΑΓΑΠΗ σημαίνει να δίνεις ,.. Διότι όποιος πέρνει γεμίζει τις τσέπες του , κι όποιος δίνει γεμίζει τυην ψυχή του ,- μ εκτίμιση και θαυμασμό ..sns ARFARAS
http://snsarfara,blogspot.com/

Καππαδόκης είπε...

Πέντε μέρες σιγή.

Περισυλλογή η ο φόβος φυλάει τα έρημα;

Και ο διάλογος έγινε πολυεπίπεδος μονόλογος.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα σας έχω τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που σας απασχολούσαν.

Το πρώτο. Γιατί η κυβέρνηση πηγαίνει χάλια; Μα σε μία κυβέρνηση που πρωθυπουργεύει ο διορισμένος μισθοφόρος διανοούμενος του επιπέδου ενός Θ. Β. Ρουσοπούλου εκτός από επικοινωνιακά αποτελέσματα περιμένατε στα δύσκολα να υπάρχουν λύσεις.

Το δεύτερο. Γιατί τέτοιος χαμός στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ; Μα φυσικά γιατί ο Θ.Β και τα παπαγαλάκια του θέλουν να κάνουν κουμάντο να διαγράφουν και να διορίζουν βουλευτές. Αφήστε που αν βγουν στον αέρα τα θαψίματα του κ. Κυβερνητικού Εκπροσώπου για Υπουργούς και βουλευτές θα γίνει κακός χαμός.
Αλήθεια τώρα που τα παπαγαλάκια του έχουν γίνει φανερά, μήπως κάποιοι βουλευτές, πρώην και νυν Υπουργοί ανακαλύψουν έστω και εκ των υστέρων ποιος ήταν ηθικός αυτουργός δημοσιευμάτων που τους έσκαβαν το λάκκο ;

Ανώνυμος είπε...

Τα δύο τελευταία χρόνια η πολιτική ζωή της χώρας χαρακτηρίζεται ως εξής: « περίοδος κουμπάρων », «περίοδος δομημένων ομολόγων », « περίοδος Ζαχόπουλου », « περίοδος Siemens ». Μεταξύ των δύο πρώτων και των δύο τελευταίων περιόδων παρεμβάλλονται η παρωνυχίδα της καταστροφής που υπέστη η Πελοπόννησος τον Αύγουστο και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου, συμβάντα στα οποία δεν πρέπει να αποδώσουμε ιδιαίτερη σημασία αφού η πορεία από σκανδάλου εις σκάνδαλον συνέχισε αδιατάρακτα να χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις όμως δείχνουν πως η κυβέρνηση παράγει περισσότερα σκάνδαλα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε και έτσι η αστάθεια καθιερώνεται ως μόνιμο χαρακτηριστικό του πολιτικού τοπίου. Τα κόμματα βρίσκονται σε παραζάλη: ΝΔ και ΠαΣοΚ δεν ξέρουν αν πρέπει να ασχοληθούν με επιχειρήσεις διαφάνειας ή με την προεκλογική τους προετοιμασία, ΚΚΕ και Συνασπισμός δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα διαφαινόμενα εκλογικά οφέλη. Το φάσμα της ακυβερνησίας πλανιέται πάνω από τη χώρα και οι εκλογές δεν πρόκειται να το διώξουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο υπερυπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κάνει δηλώσεις στον "Ε.Τ" και λέει ότι "δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της δικαιοσύνης και της απόφασης για την πώληση της cosmote στον Γερμανό". Καλά εδώ δεν καταλαβαίνεις την ακρίβεια, δεν καταλαβαίνεις τον πληθωρισμό , τη φτώχια και την οικονομία, κοίτα να κλείσεις τον προϋπολογισμό. Τα άλλα άστα στους δικαστικούς λειτουργούς

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πέτρο , αν και εχεις προ πολλού εγκαταλείψει τους καποτε συνοδοιπόρους σου , εμείς είμαστε ακόμη εδώ-πλάι σου.Μην πτοείσαι από Μαυρογιαλούρους της ΔΗθεν ΑΝΑγεννησης.ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σήμερα στο "τροκτικό" οτι άνθρωπος της Ρηγίλης που έχει σχέσεις με τη Δικαιοσύνη είπε:

Επειδή ο Πέτρος Τατούλης το παράκανε με τις δηλώσεις του, έχει δοθεί η εντολή να τελειώσει γρήγορα η υπόθεση του Κώστα Κουκοδήμου για να επιστρέψει με τιμές ήρωα.

Το έγκυρο apomesa λέει ότι θα γίνει μέχρι την Παρασκευή, εμείς απλά σας έχουμε πει ότι όλα γίνονται για να γυρίσει γρήγορα γιατί ο ...

Τατούλης δεν κρατιέται και δεν μαζεύεται.
Σεμνά και ταπεινά να διώχνουμε όσους λένε αλήθειες και να φέρνουμε τους ψεύτες...

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Δημόκριτο ( Απόσπ. 76, Diels ) :
«ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ».


Ελληνικέ λαέ, τα προηγούμενα λόγια απευθύνονται προς όλους, αλλά ιδιαίτερα και προς εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Με την παρούσα, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στη θέση που τήρησες έως τώρα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Και αυτό το πράττω, για να μην αρχίσεις να πιστεύεις ότι τελικά ακούς μόνον κακά σχόλια, όπως από μερικούς Δημοσιογράφους ή Συναδέλφους σου. Άλλωστε οι σκεπτόμενοι πολίτες και πολιτικοί, έχουν κάποιο λόγο που δεν επιβραβεύουν τα ενάρετα στοιχεία. Ίσως γιατί αυτοί, το θεωρούν αυτονόητο να είναι κάποιος ενάρετος.

Δεν γνωρίζω εάν θα μπορέσω να προσέλθω στην όποια συνάντηση οργανώσεις, εν τούτοις σου παραθέτω κάποιες σκέψεις σε ενδεχόμενη απουσία μου.

Όλα τα σημαντικά που αναφέρεις για ατζέντα, έχουν κατά την γνώμη μου, ένα κοινό παρανομαστή. Τα Διαπλεκόμενα κάθε φύσης. Από εκεί, λοιπόν, θα ήθελα να ξεκινήσω για να θίξω τα θέματα αυτά.

ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 1 - Καρτέλ Ωρισμένων Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων
Κατ΄αρχάς, για να τηρήσουμε τον χρονικό θεματισμό τους, μετά την μεταπολίτευση, είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο πράγματα. Τον Καραμανλή ή τα Τανκς. Οφείλω να πώ βέβαια ότι σεβόμουν ανέκαθεν τον συγκεκριμμένο άνδρα, όχι βέβαια διότι αντιπαθούσα τα Τάνκς περισσότερο. Απλώς, ξεχώριζε θετικά, ανάμεσα σε πολλούς την εποχή εκείνη. Οι κακές εκπλήξεις όμως δεν άργησαν, δημιουργώντας μείζων θέμα διαπλοκής, εφαρμόζοντας την Ενισχυμένη αναλογική. Κάτι σαν το φόρεμα της Δημοκρατίας, ραμμένο με Ενισχυμένη κλωστή. Και οι δύο παραπάνω ιδιότητες που προσέδωσα, απεικονίζουν αυτό που ακολούθησε. Μία δημοκρατία με "περιορισμούς" και καλά δεμένη, ώστε να εκφράζει ένα μόνον Πολιτικό Κόμμα αδιαφορώντας για κάθε άλλη γνώμη ή παρουσία, εφ' όσον κάθε, εν δυνάμει, υποψήφιος μωρο-φιλόδοξος ηγέτης της κάθε αντιπολίτευσης, επιθυμούσε και επιθυμεί να γίνει "Χαλίφης στην Θέση του Χαλίφη". 'Ετσι, λοιπόν, και μετά από παρέλευση τριάντα τόσο-χρόνων, μέχρι σήμερα αυτό το καθεστώς αρέσει σε όλους. Στους αρχηγούς των μεγάλων Κομμάτων τουλάχιστον. ¨Οχι στην ελάσσωνα αντιπολίτευση βέβαια, διότι γνωρίζουν ότι μάλλον δεν θα διεκδικήσουν ποτέ την εξουσία. Άρεσε τόσο, που το ζήλεψαν και το εφάρμοσαν και άλλοι ηγέτες σε άλλες "πολιτισμένες" χώρες. Έτσι, λοιπόν, ούτε ο Ανδρέας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Καραμανλής ο Νεώτερος, άγγιξαν το θέμα. Και οπωσδήποτε ενίσχυσε τον Δικομματισμό.
Συμπέρασμα 1ον: Υπάρχει άτυπη Διαπλοκή των Κομματικών Αρχηγών που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο, Κόμματος, Βουλής, Πολιτών, Κράτους. Κατ' άλλο τρόπο, ΑΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.
Λύση 1η: Να πάψει η ενισχυμένη αναλογική. Μόνον Απλή. Να τεθεί σε δημοψήφισμα. Ας δούμε πόσοι και ποιοι θέλουν "Αναρχία" και πόσοι και ποιοί "Δημοκρατία".

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 2η. - Τρόπος εκλογής των μελών ενός κόμματος

Παρέα με το προηγούμενο, έπρεπε να ισχυροποιηθεί και η θέση του αρχηγού ενός εκάστου κόμματος, όχι μέσα από τον σεβασμό, αλλά τον φόβο. Το αγενές και άνανδρο, "καλύτερα να με φοβούνται παρά να με σέβονται", έγινε δόγμα. Πως επετεύχθει αυτό?
Βάζοντας σε ψηφοδέλτιο κόμματος τους εκλεκτούς τους, και επιτάσσοντας στον Πολίτη την Γραμμή του κόμματος, δεμένη με τους εκλεκτούς. Εννοείται βέβαια, αν θα παραστρατούσε κάποιος και δεν συμφωνούσε, δεν θα ξαναέβλεπε το όνομά του σε μελλοντικό δελτίο. Όπως εσύ Πέτρο. Γιατί σε αυτόν τον Πλανήτη, δεν χρειάζεται να δηλώσεις τι πιστεύεις από κομματικό προσανατολισμό. Αρκεί να συμφωνήσεις η διαφωνήσεις με κάποιον αρχηγό, και έγινες η ξ-έγινες οπαδός του. Αν δεν συμφωνήσεις με την γραμμή κάποιου αρχηγού, και έχεις δική σου άποψη ίσως ορθότερη, τότε μετατρέπεσαι σε "γραφικό". Εκτός αν έχεις κάποιο αμαρτωλό παρελθόν, οπότε το εντοπίζουν και σε εξουδετερώνουν. Χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, επιλέγουν τέτοιους συνεργάτες, που να τους ελέγχουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Τον δεύτερο δεν στον λένε ποτέ. Ξέρουν ότι αυτός που έχει "λερωμένη φωλιά", το έχει πάντα στον νου του. Και ποιεί την "Νήσσα".
Συμπέρασμα 2ον : Υπάρχει άτυπο Καρτέλ πολιτικών ανδρών που επιθυμούν διακαώς αν επανεκλέγονται ασχέτως του έργου που φιλοδοξούν να πράξουν.
Λύση 2η: Όλοι οι προς ψήφιση υποψήφιοι, ανεξάρτητα ποιο κόμμα τους υποστηρίζει, παρατίθενται σε ένα ψηφοδέλτιο. (Και δημοσιοποιούνται τα βιογραφικά όλων.) Και οι μελλοντικοί αρχηγοί τους. ¨Όσοι πάρουν τους περισσότερους ψήφους, εκλέγονται. Οι του πλειοψηφούντος κόμματος που θα κυβερνήσουν, εκλέγουν τον αρχηγό τους. ¨Έτσι θα ξαναρχίσουν οι πολίτες να ξανασκέπτονται πολιτικά, περισσότερο από πριν.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 3η: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μεθοδευμένο από παλιά χρόνια, κατόρθωσε να κλείσει τον κύκλο της Διαπλοκής. Εξουδετερώνοντας αρχικά τους γνήσιους Δημοσιογράφους, και καταργώντας πρακτικά την ελευθεροτυπία, ενώ παράλληλα την επιδοτούσαν και την διαφήμιζαν, όπως ο ανεκδιήγητος μακαρίτης Γιαννόπουλος. Έδρασαν, δηλαδή, αρχικά, όπως με το προσωπικό απόρρητο. Από την μία βγάζουν νόμους περί του απορρήτου, και από την άλλη είναι τελείως διάτρητο όσο καμία άλλη εποχή, εφ' όσον ο κάθε ένας υπάλληλος τραπέζης η εφοριακός η Αστυνομική αρχή, ελέγχει τις καταθέσεις σου, τις οφειλές σου, τα τηλεφωνήματά σου τα οποία μάλιστα κρατούνται ηχογραφημένα για χρόνια, τις κάμερες αυτόματης αναζήτησης προσώπων, αυτοκινήτων, και πολλά άλλα. Να σου θυμίσω μόνον τι γινόταν μετά την μεταπολίτευση με τους λεγόμενους "φακέλους" των πολιτών, και τι τώρα.
Δεύτερη ενέργεια, η δημιουργία από εκδότες, εταιρειών που ωφελούνται από Δημόσια έργα ή Υπηρεσίες. Αποτέλεσμα, η επαύξηση των διαπλεκομένων, μεταξύ Πολιτικών και Εκδοτών.
Συμπέρασμα 3ον. Υπάρχει άτυπο Καρτέλ Εκδοτών και Πολιτικών ανδρών.
Λύση 3η: Όπως Λύση 2η.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 4η - Παραδοσιακοί Παίκτες της Πολιτικής Σκηνής. - Άτυπο Καρτέλ Υπολοχαγών των Πολιτικών Κομμάτων

Αφού μετά την μεταπολίτευση διώξαμε την Βασιλεία, διότι, κυρίως, υπήρξε έδρα διαπλοκής, και διαιώνισης ανίκανων ή ικανών Βασιλέων βασιζόμενοι στην τύχη του DNA τους, και στις ξένες δυνάμεις που τους τοποθέτησαν, ήρθε η εποχή των "άλλων" διαδόχων. Υιοί, Κόρες, Βαφτισιμιοί, Ξαδέλφια, Κουμπάροι, και το κακό συναπάντημα. Φτάσαμε να βλέπουμε Νεαρούς γόνους, που δεν έχουν βγάλει μεροκάματο, να θέλουν να μας διδάξουν πως θα δουλεύουμε. Ενώ δεν έχουν κυβερνηθεί, να θέλουν να κυβερνήσουν. Και όχι μόνον αυτό. Σε υποχρεώνουν ως Βουλευτή να μην έχεις επάγγελμα, για να μπορούν να διαιωνίσουν την εξουσία τους επάνω σου. Αλλά για να μην ξεφύγω από το θέμα, θα πω τούτο: Η συνταγή των δευτεροκλασάτων πολιτικών είναι μία. Επιδοτούν αυτόν που θα τους επανεκλέξει στο ψηφοδέλτιό του. Άρα, λογικά, εκλέγουν ένα διάσημο όνομα, και το να είναι και περιορισμένης πνευματικής εμβέλειας, είναι μία ακόμη απαίτηση. Ο ενάρετος και έξυπνος αρχηγός, δεν έχει ανάγκη από κόλακες, κολαούζους, και παράσιτα.
Συμπέρασμα 4ον: Υπάρχει άτυπο Καρτέλ Δευτεροκλασάτων, που επιδοτούν τους παραδοσιακούς παίκτες. Και μάλιστα τους χειρότερους, όσον αφορά τα μεγάλα κόμματα
Λύση 4η: Όπως Λύση 2η.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 4η: ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Θα έπρεπε να το σχολιάσουμε? 'Έστω. Δες όλα τα παραπάνω. ¨Όλα τα άλλα έρχονται λογικά και επόμενα. Και επειδή το ξέρουν όλοι, βγάλαμε και Νόμο να τους προστατεύουμε. Λες και πριν τον Νόμο, τους Δίωκαν επ' αδίκω.
Φθάσαμε στο σημείο να ακούσουμε από πρωθυπουργό να λέει, όπως είπανε, "είπαμε να φάει, αλλά όχι και τόσο". Ποιος διδάσκει σε ποιόν την Διαφθορά? Πολλοί είναι αυτοί που διαφθαρήκανε, αλλά ως συνήθως, ισχύει η αρχή του Γιάννη - Αγιάννη του Βίκτωρος Ουγκώ. Όσο λιγότερο έχει κλέψει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει. Διότι δεν ελέγχεται απόλυτα. Άλλωστε τα πολύ μεγάλα εγκλήματα , μένουν χωρίς ενόχους. Βλέπε Χρηματιστήριο - Υπουργεία Άμυνας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, κ. α.
Συμπέρασμα 5ον. Υπάρχει άτυπο Καρτέλ Διεφθαρμένων όλων των πολιτικών χώρων, που τους έχει ανάγκη ένα διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης, και που αλληλοπροστατεύονται.
Λύση 5η. ¨Όπως Λύση 2η.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 5η: ΚΡΑΤΟΣ - Άτυπο Καρτέλ ανίκανων Υπαλλήλων.

Είναι μάλλον γνωστό, ότι αυτό που ισχύει για πολλούς πολιτικούς, έχει αντιγραφεί και στις Κρατικές Υπηρεσίες. Οι ανίκανοι πρωτοστατούν, και τοποθετούνται κατά κόρον σε θέσεις - κλειδιά, για έλεγχο του Κράτους, όπως οι παραπάνω διαπλοκές 1,2,3,4.
Συμπέρασμα 5ον: Υπάρχει άτυπο Καρτέλ Ανίκανων Κρατικών Λειτουργών, που τους επιδοτεί ένα παρόμοιο σύστημα.
Λύση 5η. Χρειαζόμαστε αξιοκρατία στην Πολιτική ζωή του τόπου, πριν την εφαρμόσουμε στο γενικότερο Κράτος. Άρα δες την Λύση 2.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 6η. Άτυπο Καρτέλ Κράτους και μεγάλων Οικονομικών συμφερόντων.

Δεν το αναλύω. Θα χρειαστώ πολύ χρόνο, που δεν έχω.
Συμπέρασμα 6ον. Άνευ σχολίων.
Λύση 6η: Μάλλον πάλι η λύση 2, πρώτιστα.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ 7η - Άτυπο Καρτέλ δυνάμεων που ντύνουν τον Φασισμό, με τον Μανδύα του Φιλελευθερισμού.

¨Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, με το πρόσχημα κάποιου λόγου, γίνεται το αντίθετο. Ας ξεκινήσουν να τον εφαρμόζουν τα πολιτικά κόμματα, που όμως δεν θα γίνει, όπως και στην περίπτωσή σου Πέτρο. Μετά θα γενικευτεί αυτόματα.
Συμπέρασμα 7ον. Προχωράμε σε εποχές πιο μη-φιλελεύθερες, ενώ την ίδια στιγμή διαφημίζεται το αντίθετο.
Λύση 7η: Όπως και η Λύση 2.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Αν έχεις δει την ταινία "Μετά την επόμενη ημέρα", με εκφράζει απόλυτα. Κάτι θα έπρεπε να γίνει, αλλά δεν βλέπω "φως στο Τούνελ".

ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για να δούμε την "άλλη Δημοκρατία", θα πρέπει να καταλάβουμε αυτό που απλοϊκά έλεγε η Γιαγιά μας. "Παιδί μου, το Ψάρι από το κεφάλι βρωμάει πρώτα".
Δεν χρειάζονται άλλοι Νόμοι ή Διατάξεις. Θα αρκούσε να διάβαζε ο καθένας μας το Σύνταγμα της Χώρας, και να προσπαθούσε να το εφαρμόσει στην Ζωή του, στην Οικογένειά του, και στην Χώρα.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Όσο πιο πολιτισμένη Τεχνολογικά πάει μία κοινωνία, άλλο τόσο πάει πίσω Πολιτικά και Κοινωνικά. Δεν σε ρωτώ να μου πείς ποιός είναι ο πιό χαζός Ηγέτης, διότι η απάντηση είναι εύκολη. Θα ρωτήσω όμως ποιός είναι ο έξυπνος Πολίτης. Αυτή είναι πιό δύσκολη ερώτηση.
Σαν γενικό συμπέρασμα στα ανωτέρω, θα έλεγα ότι η Κοινωνίες περνούν μία κρίση, που θα χρειστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια να την ξεπεράσουν. Ελπίζω να το καταφέρουν στο μέλλον, διότι προς το παρόν, φαίνεται ότι ο έλεγχος είναι σε λάθος χέρια.

Για να κλείσω κάπως γρήγορα, εφ' όσον αυτά που έθεσες, σωστά, είναι φλέγοντα Θέματα, θα πρόσθετα επίσης και την Παιδεία που έχει γίνει θέατρο παραλόγου. Επίσης την Εξωτερική Πολιτική, την Ελεύθερη Οικονομία, αλλά αυτά είναι βέβαια και για αρκετά διαβασμένους.
Είσαι σε καλό δρόμο σαν ενάρετος Πολίτης, αλλά σε κακό σαν μοντέρνος Πολιτικός. Γιατί φοβούμαι θα σε πάψουν από το δεύτερο.

Εγώ πάντως, σε εκτιμώ ιδιαίτερα. Έδωσες εξετάσεις, και πέρασες (ως προς τους σκεπτόμενους). Δουλειά όμως δεν θα έχεις, όπως γίνεται και σε αυτούς που πέρασαν αριστούχοι στο Πανεπιστήμιο. Τοποθετήθηκες απόλυτα. (Δες παραπάνω). Ανήκεις στην μειοψηφία των ενάρετων.

Μπράβο σου Πέτρο.
Μακάρι να εμφανισθεί και άλλος Κούκος, διότι ένας δεν φέρνει την άνοιξη.

Με εκτίμηση

Γεώργιος ο Ποντικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ένας βασιλιάς.

Από τον αρχαίο Έλληνα Σωκράτη ( Ανθολόγιο Στοβαίου ΜΗ, 26 ) :
«Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ βασιλιάς είναι αυτός που μπορεί και ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ».

Ανώνυμος είπε...

«ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ»

Πηγή :
http://politis-gr.blogspot.com/2008/07/blog-post_13.html

Δήλωση της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Μεταξύ άλλων, είπε και τα επόμενα συγκλονιστικά :
«Η υπόγεια χρηματοδότηση των κομμάτων, όχι μόνο από ιδιωτικά συμφέροντα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, αποτελεί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.»

Καππαδόκης είπε...

Μέχρι σήμερα το πιο παιδαριώδες επιχείρημα που άκουσα από την κυβερνητική προπαγάνδα ήταν το λεχθέν από τον κ. Αντώναρο:
"Από πού να παραιτηθεί ο κ. Κεφαλογιάννης αφού επισήμως και με ΦΕΚ δεν διορίσθει πουθενα"!!

Σήμερα ο κ. Ρουσσόπουλος τον ξεπέρασε όταν ισχυρίζεται ότι η δίωξη κατά του κυρίου Βουρλούμη δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, γινεται κατά του προέδρου του Δ.Σ. του ΟΤΕ, ο κύριος Βουρλούμης απλώς τυχαίνει να είναι πρόεδρος (όπως θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του), η δίωξη λοιπόν δεν γίνεται στο πρόσωπο του κ. Βουρλούμη αλλά στον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΤΕ. Το πρόσωπο Βουρλούμης είναι πεντακάθαρο γιαυτό και διατηρείται στη θέση του και η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτόν!

Ερωτώ, σαν λαός έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ ώστε να δεχόμαστε τέτοια χονδροειδή επιχειρήματα;
Ερωτώ, οι πολιτικοί μας έχουν ξεπέσει τόσο πολύ ώστε να νομίζουν ότι αυτά τα επιχειρήματα εμείς τα πιστεύουμε;

Υ.Γ. Τα παραπάνω δεν αφορούν τον κ. Βουρλούμη ο οποίος μπορεί πράγματι να είναι "αθώος του αίματος τούτου". Δεν έχω κανένα στοιχείο να τον κατηγορήσω. Μάλλον προσπαθώ να τον προφυλάξω από τέτοιους "ευφυείς" προστάτες.

Ανώνυμος είπε...

Πηγή :
http://manitaras.blogspot.com/2008/06/blog-post_27.html

«Τέσσερις είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί κανείς για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με επιτυχία στην Ελλάδα.
1. Να μην ψηφίζετε βουλευτές με αντάλλαγμα (ρουσφέτι).
2. Να μην ψηφίζετε βουλευτές πάνω από 65 ετών, όπου έχουν ολοκληρώσει δώδεκα (12) έτη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.
3. Οι πολίτες να αποφεύγουν να στηρίζουν πολιτικούς που στο παρελθόν είχαν εμπλακεί τα ονόματα τους σε πολιτικά σκάνδαλα.
4. Να μην ψηφίζετε ανθρώπους που δεν έχουν επάγγελμα, και οικογένεια.

Ξεκινήστε από αυτές της αλλαγές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θέλετε κι αν πιστέψετε πως το μπορείτε τότε θα έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Πλάτωνα ( Επιστολαί, 335 D ) :
«Δε μπορεί ποτέ να ΕΥΤΥΧΗΣΕΙ, ούτε πόλη, ούτε άνθρωπος ο οποίος δεν περνάει τη ζωή του με ΣΥΝΕΣΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Μένανδρο ( Γν. μον. 582 ) :
«Κανένας δεν ξεφεύγει από την προσοχή του Θεού, όταν σχεδιάζει κακές πράξεις».

neoinileias είπε...

Η Διαφθορά είναι εδώ, εμείς που είμαστε;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά, η κακοδιοίκηση, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η ατιμωρησία και η παραγραφή είναι παντού και πάντα, με συνακόλουθο τον αναχρονιστικό τρόπο λειτουργίας της. με σοβαρές συνέπειες για τους απλούς ανθρώπους της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις οι πρακτικές που ακολουθούνται για να συγκαλύπτεται η ανομία θυμίζουν άλλο κόσμο και άλλες εποχές που καμιά σχέση δεν έχουν με τη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Από τον αρχαίο Έλληνα Ευριπίδη ( Άλκηστις, 218-220 ) :
«Στους Θεούς ας προσευχόμαστε, γιατί είναι πολύ μεγάλη η δύναμη τους».

Ανώνυμος είπε...

================
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα"Μετά το Πολιτικό Σύστημα, Τι; -
========================


ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΠΤΑ!

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Ομολογώ, κατ΄αρχήν, ότι μου φαίνεται παράδοξη η ανάγκη συζήτησης (μεταξύ υμών και ημών) περί του «μετά», όταν ήδη έχουμε φτάσει στο «και πέντε». Και λέγοντας «και πέντε», εννοώ το αναμενόμενο ευρωσύνταγμα, μέσω του οποίου οι σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν την ζωή μας, θα είναι τηλεμεταφερόμενες από τόπους αλαργινούς. Σε αντάλλαγμα, βέβαια, θα έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να καταθέτουμε γνώμη για τις ισχύουσες νόρμες της κουράς προβάτων (κόντρα ή ίσια) της Δυτικής Ιρλανδίας – λίγο έξω από το Σάνον, αν με εννοείτε.

Ωστόσο, για την τιμή των όπλων, προτίθεμαι να καταθέσω και εγώ τις ουτοπικές απόψεις μου, έστω και δίκην πικρόχολου αστεϊσμού – έως και αυτοσαρκασμού. Και μάλιστα προβαίνω στην πράξη αυτή όχι δια ζώσης (έπεα πτερόεντα, ως γνωστόν) αλλά δια της γραφής, ώστε να καταστήσω κοινωνούς τούτων και τις επόμενες γενεές.

Όπως είναι φυσικό, ως πολίτης (και όχι ως πολιτικός) έχω διαμορφώσει απόψεις οι οποίες εκπορεύονται από ιδιοτελή κριτήρια: Πώς θα βγάλω φράγκα για να ζήσω, πόσα θα μου πάρει το κράτος για να με φροντίσει, τι επίπεδο φροντίδας θα μου παράσχει (“value for money”, το λένε αυτό στο χωριό μου...)

Μιά και, όπως λέτε κι εσείς, βρισκόμαστε στο «μετά», εξυπακούεται ότι, ξεκινώντας, παίρνουμε ένα σφουγγάρι και σβήνουμε από τον μαυροπίνακα τις ήδη τετριμμένες (και νεφελώδεις, ως προς το προϊόν που εκπροσωπούν) εμπορικές ονομασίες, γνωστές και ως «κόμματα». Τα νέα ονόματα, θα μας απασχολήσουν πολύ αργότερα, αφού πουν την γνώμη τους και οι διαφημιστές.

Το πρώτο που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι το πολιτικό σύστημα μέσω του οποίου θα παράγουμε τα μπικικίνια και, με βάση αυτά, το πώς θα φορολογηθούμε. Έχουμε, λοιπόν, κατ αρχήν, δύο ακραίες και απόλυτα διακριτές επιλογές:

1-Α) Κοινωνικό κράτος
1-B) Πλήρη φιλελευθερισμό

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι απαιτείται και ένας «πολιτικός τρόπος» προστασίας (ή μη-προστασίας) ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, λόγω των παγκόσμιων δραματικών ανακατατάξεων που συμβαίνουν στις μέρες μας, Έχουμε, λοιπόν και λέμε:

2-Α) Εθνοκεντρισμός
2-Β) Εθνομηδενισμός.

Αν συνδυάσουμε, με όλους τους δυνατούς τρόπους τις επιλογές της ομάδας «1» με τις επιλογές της ομάδας «2» καταλήγουμε σε τέσσερις διακριτές πολιτικές οντότητες απέναντι στις οποίες ο ψηφοφόρος δεν διατρέχει τον κίνδυνο αποπροσανατολισμού. Ξέρει, δηλαδή, «πού ανήκει» χωρίς να πλακώνεται στο ξύλο με άλλους ψηφοφόρους, όπως τώρα, για ιδέες που «νομίζει ότι» εκπροσωπεί το κόμμα που υποστηρίζει.

Δεν τελειώσαμε όμως, με τέσσερα κόμματα μόνο.

Προσθέτουμε, για ιστορικούς λόγους, και το ΚΚΕ και φτάνουμε στα πέντε.

Και επειδή όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας ανησυχούν περισσότερο για το περιβαλλοντικό μέλλον του πλανήτη και λιγότερο για τους πόρους του ΕΣΥ, προσθέτουμε και δύο ακόμα κόμματα τα οποία, λόγω χαμηλών (προς το παρόν) εκλογικών ποσοστών θα εξαναγκάζονται, κατά περίπτωση, σε συνεργασία με κάποιο ή κάποια από τα προηγούμενα πέντε.

Α) Οικολόγοι Τεχνοκράτες
Β) Οικολόγοι Λουδίτες.

Ελπίζω με την καρτεσιανή αυτή προσέγγισή μου να διευκόλυνα, κε Τατούλη μου, την αναζήτηση λύσεων στους προβληματισμούς σας. Ειδ’ άλλως, θα χαρώ πολύ αν μάθαινα ότι, τουλάχιστον, σας διασκέδασα αυτές τις τόσο λυπηρές (για όλους μας) μέρες και ώρες.

Με Τιμή

Δ.Χ.

Ταχυδρόμος! είπε...

Εμπρός προς τα πίσω!

Ανώνυμος είπε...

http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17131&Itemid=48
Γερμανός: η… στήριξη, οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

15 Ιούλιος 2008

Γράφει η Λόλα Καρεζιάν

Ο βαβούρας Υπουργός και ο σιωπηλός πρόεδρος…

Η αγορά δεν ξέρει από πολιτική, πιστεύουν πολλοί. Σοβαρό λάθος. Το επιχειρείν είναι πολιτική και μακάρι οι σύγχρονοι πολιτικοί να έβγαζαν συμπεράσματα από την δουλειά της αγοράς.

Έτσι και στο σκάνδαλο Γερμανός. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αν και κορυφαίος πολιτικός της κυβέρνησης αντέδρασε σπασμωδικά στις διώξεις της Δικαιοσύνης για την υπόθεση. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Ε.Κ.- ο αξιόλογος τεχνοκράτης- σοφά ποιών ποιεί τη νύσσα.

Αλλά, μια και ο πρώτος τη τάξει Υπουργός, στην υπερασπιστή του γραμμή επικαλείται την αγορά, την αποδοχή και την στήριξη της στην εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, η fmvoice.gr ως ένα μέσο ενημέρωσης που ασχολείται με την αγορά και την οικονομία θέλει να διατυπώσει δημόσια προς τον κ. Αλογοσκούφη ορισμένες κρίσιμες απορίες της αγοράς για το deal.

“Public”: με λεφτά της Cosmote

Απορία πρώτη: γιατί το δίδυμο Βουρλούμη-Μαρτιγόπουλου δεν έθεσε χρονικό περιορισμό (ας πούμε μια πενταετία) στην επιστροφή του κ. Γερμανού στον κλάδο. Διότι σε όλες αυτές τις συμφωνίες μπαίνουν τέτοιες ρήτρες. Με τα λεφτά της Cosmote άνοιξε δίπλα στην «Γερμανός» το νέο του μαγαζί, το πορτοκαλί “Public”.
Την παράλειψη αυτή εσείς κ. Υπουργέ πως την χαρακτηρίζετε;

Απόσβεση: ζήσε Μάη μου

Δεύτερη απορία της αγοράς.
Κύριε Υπουργέ, ξέρετε πολλούς επιχειρηματίες να σκάνε 1,3 δις ευρώ για μια επιχείρηση που έχει ετήσια κέρδη 14 εκατ. ευρώ; Καλά, το τίμημα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της αλυσίδας όταν την εξαγοράσατε μήπως γνωρίζετε η θυμάστε ποιοι ήταν και σε business plan στηριζόταν η εταιρεία;
Και μια κι αφουγκράζεστε το παλμό της αγοράς ρωτήστε την πόσα χρόνια χρειάζονται για την απόσβεση της επένδυσης;

Τα… σπασμένα στον ΟΤΕ

Τρίτη απορία της αγοράς.
Πρόβλεψη στην συμφωνία με τον Πάνο Γερμανό υπάρχει για τις δικαστικές διεκδικήσεις αρκετών εκατ. ευρώ που υφίστανται από πρώην franchisers κατά της αλυσίδας; Αυτούς που χρεοκόπησε ο μεγαλοεπιχειρηματίας, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, για να τους αρπάξει τα μαγαζιά τους. ΄Η θα τα πληρώσει κι αυτά ο ΟΤΕ;

Ρωτήσατε την Eurobank;

Απορία τέταρτη.
Ρωτήσατε την Eurobank για την οικονομική κατάσταση της Γερμανός; Είναι κοινό μυστικό στην επιχειρηματική και τραπεζική πιάτσα ότι η εταιρεία μια, δύο φορές στα πολύ δύσκολα της είχε στηριχθεί αποτελεσματικά από τα δάνεια και τις διευκολύνσεις της Eurobank. ΄Όταν, λοιπόν, θέλεις να λειτουργείς με τους νόμους της αγοράς, κύριε Αλογοσκούφη, πρέπει να θυμάσαι ότι ένας επιχειρηματίας πριν επενδύσει έστω ένα ευρώ, πόσο μάλλον 1,3 δις. ευρώ, μαθαίνει και ρωτά για τα μυστικά μιας επένδυσης ή μιας εξαγοράς τους τρίτους που μπορεί να είναι σε θέση να του τα φανερώσουν.
Η δε Eurobank συνέχιζε να στηρίζει τον κ. Γερμανό, όπως φανερώνει η κοινή προσπάθεια «στήριξης» της μετοχής της αλυσίδας πριν κλείσει η συμφωνία (η ορολογία αντί του παραδοσιακού χειραγώγησης ανήκει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Ε.Κ.: για να μην ξεχνιόμαστε

Έτσι για να μην λησμονούμε τις ευθύνες, την αδυναμία και την ολιγωρία της Ε.Κ. στο σκάνδαλο (στο χρηματιστηριακό σκέλος του).
Δύο ολόκληρα χρόνια (αυτό δεν το ξεχνά η αγορά) χρειάστηκε για να βγάλει το πόρισμά της… στήριξης (ούτε αυτό το λησμονεί), επιβάλλοντας εξαιρετικά χαμηλά πρόστιμα (αυτά ήδη τα έχει ξεχάσει).
Και πότε την ανακοίνωσε; 7 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, παραμονές… του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
Αλλά το ερώτημα της αγοράς σχετικά με το τίμημα των 1,3 δις. ευρώ αφορά και την Επιτροπή. Για απιστία τους πάνε οι εισαγγελείς (Βουρλούμη και Μαρτιγόπουλο) εσείς δεν διαπιστώσατε το φουσκωμένο νούμερο ή διαφωνείτε με την εισαγγελική δίωξη;
Κρίσιμο θέμα αποτελεί μια ακόμα παράμετρος του σκανδάλου. ΄Εστω κι αν… στηρίχτηκε η μετοχή της Γερμανός πριν το deal, από την τεχνητή άνοδο της δεν ζημιώθηκε ο ΟΤΕ, ο βασικός μέτοχος και οι χιλιάδες μικρομέτοχοι του;
Στο φινάλε. Κύριοι της Κεφαλαιαγοράς θα μάθουμε ποτέ ποιοι κέρδισαν χοντρά από την… στήριξη;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
Σας συγχαίρω για την ψυχική σας δύναμη να υψώσετε την φωνή της αλήθειας.
Γιατί όπως λέει ο Α.Καλβος, "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" και σείς τα έχετε.
Είσαστε μια "σχισμή φωτός" όπως είναι ο τίτλος ενός δηιγήματος του ακαδημαϊκού Θ. Βαλτινού, μιά σχισμή φωτός στο έρρεβος που μας έχει οδηγήσει η "οργανωμένη αναξιοκρατία" όπως έλεγε ο αείμνηστος Α. Τρίτσης.
Σας θέλουμε στις επάλξεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε να το περιμένουμε; Βαλκάνιοι είναι και οι Μακεντόντσι και μάλιστα περισσότερο από εμάς, που μας φέρνει ο θαλασσινός αέρας και πολιτιστικά στοιχεία από Ανατολή και Δύση. Οταν, λοιπόν, τίθεται θέμα «εθνικής αξιοπρέπειας» η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά «μολών λαβέ το Ονομα ». Και έτσι, χάρη στην περήφανη εξωτερική πολιτική του «βέτο», το πρόβλημα με τη «χώρα που δεν τολμάμε να ονοματίσουμε» γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο αντί να επιλυθεί όπως θεωρούσε αφελώς η Αθήνα όταν χάραζε τη στρατηγική της.
Μπράβο στην Ντόρα! Μπράβο στον Κώστα! Μπράβο στον Ψωμιάδη! Μπράβο στον Άνθιμο! Μπράβο στην υπερήφανη εθνική εξωτερική πολιτική που στηρίζεται στον Εθνικισμό του Καρατζαφέρη. Μπράβο που μας βάζουν σε απίστευτες περιπέτειες για ένα απλό θέμα που έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Ο Πινέιρο τους λέει κάτι; Σε αυτή τη χώρα όλα μετριούνται με το πολιτικό κόστος των κομμάτων. Και όχι με το κόστος που καλείται κάθε φορά να πληρώσει η χώρα. Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τους ψευτοτσαμπουκάδες του Κώστα στο Βουκουρέστι. Και σε άλλα με υγεία…

Ανώνυμος είπε...

«Δεν υπάρχει πολιτική για τον πολιτισμό» δήλωσε ο Σταύρος Ξαρχάκος και συνέχισε :
«Οταν ανέλαβε ο Πρωθυπουργός τη διακυβέρνηση της χώρας,δήλωσε με έμφαση ότι ο Πολιτισμός μαζί με την Παιδεία θα αποτελέσουν προνομιακό χώρο επένδυσης. Κάλεσε κάποιους ανθρώπους στην αρχή,αλλά ως εκεί!..Δεν ζούμε,νομίζω,ούτε σε μια περσική σατραπεία ούτε στη Ζιμπάμπουε» Σας φτύνουνε και οι δικοί σας κ. Τατούλη…
Ποια είναι η άποψη σας;

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίος Έλληνας Θαλής από τη Μίλητο ( Διογένη Λαερτίου, Βίοι Φιλοσόφων, I, 36 ) :
«Κάποιος ρώτησε το Θαλή, αν ο άνθρωπος διαφεύγει την προσοχή των Θεών, όταν διαπράττει αδικίες. Ο Θαλής απάντησε: «ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ( Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ), ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» ».

KOSTAS MASTORAKIS είπε...

Και πότε επιτέλους θ' αρχίσουμε να βλέπουμε δείγματα ανεξαρτησίας κι ευθύνης, να παραμεριστεί το σάπιο σύστημα των συγγενών, ξαδέρφων, γιών, θυγατέρων, κλπ που βρέθηκαν μεν στην πολιτική κληρονομικά μα είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε λόγω ανύπαρκτου παρελθόντος;...
Αφού κληρονομούν 200.000 ψήφους από άβουλους χαχόλους, τι να κάνουμε 5- 6- 10 μοναδικοί;

Περισσότερα για μένα από την μόνη αυθεντική πηγή, το δικό μου βήμα επικοινωνίας
http://kmas01.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

προς "Αμαρτωλό"
(15 Ιούλιος 2008 10:11 μμ)

Και τι σε κάνει, αγαπητέ, να πιστεύεις ότι η έλλειψη "ψευτοτσαμπουκάδων" θα είχε ως αποτέλεσμα λιγότερα προβλήματα και περιπέτειες από ότι τώρα;

Τουναντίον, η υποχωρητικότητα θα είχε, πιθανώς, μία παρόμοια κατάληξη σαν την τωρινή (άλλοι είναι αυτοί, φίλε μου που -ερήμην όλων ημών- κινούν τα νήματα στη Βαλκανική). Και τότε θα είχαμε καταφέρει το... ακόμα χειρότερο: να "φαγωθούμε" μεταξύ μας, αλληλοκατηγορούμενοι για υπερβολική ενδοτικότητα και μειοδοσία!

Αν ήταν τα πράγματα να φτάσουνε εδώ που φτάσανε, γνώμη μου είναι ότι καλύτερα που, τελικά, περάσανε μέσα από τον συγκεκριμένο δρόμο, απαλλάσσοντάς μας και από την αμφιβολία του "what if..." με όλα όσα κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Φιλικά

Δ.Χ. (15/7/2008 2:25)

georgiospontikos είπε...

Αν και καθυστερημένα λόγω απουσίας μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά:
1) Τον Πέτρο Τ. για την ευχάριστη και ελπιδοφόρα συνάντηση στο Μουσείο.
2) Την παρέα των Μπλόγκερς που προσήλθαν και συμμετείχαν αυτό το εξαιρετικό τρίωρο.

Και μία επισήμανση:
Μάλλον ήμουν από τους μειοψηφούντες, μεγαλύτερους ηλικιακά της παρέας,είχα όμως την ευκαιρεία να θαυμάσω νέους ανθρώπους είτε στην αρχή είτε και σε προχωρημένο στάδιο Πολιτικού προβληματισμού.
Το επίπεδο συζήτησης ήταν εξαιρετικό, και μου επιβεβαίωσε αυτό που πίστευα πάντα για τους νέους. Αν τους δίδεται η ευκαιρεία, μπορούν να δείξουν την ωρίμανσή τους, μαζί με την καθαρότητα των αισθημάτων τους. Ας είναι πάντα έτσι, γιατί μπορεί να δούμε φώς στο τούννελ.

Φίλοι Μπλόγκερς, επειδή όπως ήδη γράφετε όλοι σας, τα προβλήματα είναι μυριάδες, ποιοι θα ήθελαν να κάνουμε μία ανάλυση, και να βρούμε την πηγή των προβλημάτων, μεταχειριζόμενοι το θέμα που πέταξε ο Πέτρος? Ας φτάσουμε στις ρίζες των προβλημάτων, και να τις ξεψαχνίσουμε, για να μην χαθούμε στον μεγάλο αριθμό προβλημάτων που μας απασχολούν στο σύστημα.
Για όποιον, λοιπόν, συμφωνεί, το θέμα είναι όπως στην αρχή στη σελίδας. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1) Γιατί δεν έχουμε ανεξαρτησία?
2) Πως θα την ξανα-αποκτήσουμε?

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΣΕ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

karkatim είπε...

Κύριε Τατούλη, πολύ καλή η συνέντευξή σας, αλλά καλό θα ήταν να το δείχνετε και στην βουλή στις ψηφοφορίες αν κάπου διαφωνείται. Δημοκρατία έχουμε ούτως ή άλλως, και οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια, εκτός αν έχουμε αντιληφθεί λάθος τον ρόλο και την ιδέα της Δημοκρατίας. Κι επιτέλους γιατί στη Βουλή δεν καθιερώνουν την μυστική ψηφοφορία όπως είναι σε όλες τις εκλογές; Ώστε ο κάθε βουλευτής να εκφράζει τις πραγματικές απόψεις και πιστεύω του; Ή μήπως αυτοί που ψηφίζουμε είναι άβουλα όντα που πρέπει να δέχονται αμάσητα όλα όσα λέει το κόμμα; Πάλι καλά που δεν υπάρχει και ο "Πατερούλης" και η Σιβηρία δηλαδή.