Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Διάλογοι μεταξύ μας και το Προεδρικό Μήνυμα

Ο Παναγιώτης Βριώνης (του Rec- on, και social media consultant στο ΠΑΣΟΚ) έγραψε χθες στο Blog του ένα σχόλιο, στο οποίο απάντησα.

Δείτε το διάλογο:

Η επιστροφή Κουκοδήμου δεν είναι αιτία για την αποχώρηση Τατούλη;
Ο Πέτρος Τατούλης έχει επιδείξει (ειδικά τους τελευταίους μήνες) ένα εξαιρετικό ζήλο και τόλμη καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα κάθε φορά που βλέπει ακόμη και την δική του παράταξη να καλύπτει και να συγκαλύπτει. Η συνέχεια εδώhttp://rec-on.blogspot.com/

Φίλε Παναγιώτη, θα μακρηγορήσω λίγο αν μου το επιτρέπεις.
Το πρόβλημα στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν Τατούλη και έναν Κουκοδήμο. Και ούτε προκύπτει ασφαλώς ότι «η υπόθεση Κουκοδήμου είναι σύμβολο κουκουλώματος της κυβερνητικής διαφθοράς». Η συνέχεια εδώ http://rec-on.blogspot.com/2008/07/blog-post_24.html#comment-form

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τατουουουουυυυύλη...., είπες τίποταααα? Δεν άκουσα. μίλα λίγο πιο δυνατάαα! Α, δε μίλησες,ε?? Ψυχραιμία, αγόρι μου! Και τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο...αλλιώς σε λίγο δε θα σε γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου!! Για δες κάτι πράγματα!

Δαναη.

karkatim είπε...

Ε! Ναι μποστά στο κομματικό συμφέρων το συμφέρων της πατρίδας μας πάει στράφι. Μετά βγαίνετε και το παίζετε όλοι τιμητές αυτής της χώρας, κρυμμένοι πίσω από ανωνυμία και ρίχνοντας την ευθήνη πάντα στους άλλους. Οι κακές ξένες Δυνάμεις, οι Παγκοσμιοποιητές, η Νέτα Τάξη, τα τζιτζίκια...αλλά ποτέ δεν φταίμε εμείς. Θα είμαι δίπλα σε αυτούς που διαφωνούν με τις γραμμές και με τα στρατιωτάκια.

Ανώνυμος είπε...

Απο πότε οι Τατούληδες ενδιαφέρονται για το συμφέρον αυτής της χώρας κι οχι για την πάρτη τους??? Για να δούμε, τώρα που σφήξανε τα πράγματα θα συνεχίσεις τις διαμαρτυρίες ή θα γίνεις το καλό παιδί, ψευτοεπαναστάτη της συμφοράς???!!!

δανάη

karkatim είπε...

Δανάη, το να ρίχνεις το ανάθεμα και να κρίνεις πριν καν δεις τις πράξεις κάποιου δεν είναι και ότι πιο λογικό, ούτε ότι πιο αντικειμενικό. Αν ο κ. Τατούλης (ας κρατάμε έστω τους τύπους ευγενίας και τους τρόπους συμπεριφοράς έστω κι αν είμαστε αντίθετοι με κάποιον) δεν φανεί συνεπής με τις ιδέες του και τις δηλώσεις του, τότε θα κριθεί από τους ψηφοφόρους που τον ψηφίζουν γι' αυτό που είναι και όχι επειδή είναι ένα πειθήνιο όργανο της Κ.Ο. της Ν.Δ.. Επίσης ότι αφήνει έστω και τα αρνητικά σχόλια δείχνει ότι δεν λογοκρίνει τίποτα. Η λάσπη είναι ένα εύκολο μέσο, το θέμα είναι ότι καμιά φορά η λάσπη λερώνει και καθαρούς ανθρώπους. Βέβαια θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι η πλειοψηφία των βουλευτών μέχρι τώρα δεν νοιάστηκε για το συμφέρον του λαού. Λήγει είχαν την θέληση να αντισταθούν στις κομματικές γραμμές. Δεν φταίνε αυτοί όμως, εσύ τους έχεις ψηφίσει, εσύ τους βάζεις στη βουλή. Όλοι διαμαρτύρονται, αλλά όλοι όποτε γίνονται εκλογές με περίσσεια ευκολία ψηφίζουν τους ίδιους, μήπως τυχών και βολευτούν αυτοί ή οι συγγενείς τους στο Δημόσιο, την μάστιγα του κράτους μας. Πριν ρίξουμε το ανάθεμα σε αυτούς ας το ρίξουμε σε εμάς που τους έχουμε ψηφίσει. Και η φτηνή δικαιολογία, μα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο πρέπει να σταματήσει. Το καλύτερο γίνεται από εμάς, οι πολιτικοί αντανακλούν το ποιόν των πολιτών και η πολιτική τους συμβαδίζει απόλυτα με την κολτούρα και την νοοτροπία. Μόνο αν αλλάξουν αυτά, θα αναγκαστούν να αλλάξουν κι αυτοί, γιατί θα έχουν μείνει πίσω από την εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω σχόλια σαν αυτό της αγαπητής Δανάης και πραγματικά θλίβομαι που εμείς οι πολίτες έχουμε απαξιώσει τόσο πολύ τους πολιτικούς της χώρας που δεν διστάζουμε να απευθυνόμαστε σε αυτούς με αγενή και απρεπή τρόπο.

Δεν κάνω επίθεση στη φίλτατη Δανάη, απλά διαπιστώνω ότι το επίπεδο των πολιτικών έχει πέσει τόσο χαμηλά δίνοντας, αφενός δικαίωμα στη Δανάη να μιλάει απρεπώς απευθυνόμενη στον κ. Τατούλη και αφετέρου αποτρέπει σοβαρούς ανθρώπους με πάθος για την πολιτική να ασχοληθούν με αυτή, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό τους από τη γενικότερη αντίληψη του «Έλληνα πολιτικού».

Ποιος φταίει για αυτή τη χαμηλή ποιότητα του κοινοβουλίου αλλά και για την απαξίωση των πολιτικών;

Μα οι ίδιοι οι πολιτικοί πρωτίστως και μετά όλοι εμείς που τους επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν.

Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά δυστυχώς, με αυτή την άθλια και απαίδευτη medioκρατεία που εξουσιάζει τα καθιστικά και τις κρεβατοκάμαρές μας, βγάζοντας συμπέρασμα από τους ίδιους δέκα πολιτικούς που άγονται και φέρονται από κανάλι σε κανάλι, βγάζοντας τις υποχρεώσεις τους και συνομιλώντας με τους «Κακαουνάκιδες» σε στυλ «…ναι μα Νίκο μου…ναι αλλά Μάκη μου…και πάει λέγοντας», κάνουμε τον σχετικό συμψηφισμό.

Όταν επίσης βομβαρδιζόμαστε από σκάνδαλα τα οποία μας διαμορφώνουν την αντίληψη ότι οι πολιτικοί «τα παίρνουν» και ότι μιλάνε μόνο όταν χάσουν την «καρέκλα» φυσιολογικό είναι η Δανάη να μιλάει με τόσο απαξιωτικό τρόπο για τον κ. Τατούλη.

Κύριε Τατούλη, ευθύνεστε! Όχι εσείς προσωπικά αλλά όλοι οι πολιτικοί που επιτρέψατε στους γνωστούς μαϊντανούς ή όπως ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννόπουλος έλεγε τους «ξεγάνοτους τενεκέδες» να ασχοληθούν με την πολιτική.

Μην περιμένετε από τα media να ευαισθητοποιηθούν και να αποκλείσουν τους γνωστούς δέκα πολιτικούς να εμφανίζονται στον τηλεοπτικό αγώνα 100 μέτρων των 60 λεπτών σε μια προσπάθειά τους να αλλάξουν τη νοοτροπία του κόσμου.

Αν το επίπεδο του λαού είναι στο πέντε με άριστα το δέκα, τότε το επίπεδο των πολιτικών πρέπει να είναι τουλάχιστον στο οκτώ…και στην πραγματικότητα αλλά και στα μάτια των πολιτών…

Μάρκος είπε...

Έχω μια απορρία: ο κύριος Παπούλιας απηύθυνε το μύνημα στους πολιτικούς ως είς εκ των "δανειστών" του Ανδρέα Παπανδρέου για το κτήσιμο της "ροζ" βίλλας; Έλεος δηλαδή με την υποκρισία...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΗΛΑΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ. ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΗΦΗΖΕΤΕ?????????? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ 55000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΙΧΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑ ΑΥΤΟ? ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη,
ΠΟΤΕ δεν ψήφισα το κόμμα στο οποίο ανήκετε οπως και ποτέ οταν εισασταν ακόμα στα μέσα και στα εξω της Ν.Δ.μου είσασταν συμπαθής.Μάλλον αόρατος υπήρξατε για εμένα.
Δεν μπορώ ομως να μην σας συγχαρώ που τα χώνετε σε οσους τα "ΧΩΝΕΤΕ".
Τωρα που αποσκοπεί αυτή η ιστορία με εσας ΑΓΝΟΩ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.Μακάρι να ειναι για καλούς σκοπούς.
Και κάτι ακόμα.
ΓΙΑΤΙ δεν τα χώνατε στους "ΦΙΛΟΥΣ" σας οταν ακόμα πέζατε βιολί στην ορχήστρα της Ν.Δ. παρόλο που από τότε ΒΡΩΜΑΓΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ???? Η Ν.Δ. εννοώ.
A.J.

Ανώνυμος είπε...

Ενα εχω να πω. τζαμπα μαγκας. τι να την κανω εγω την αντιδραση οταν ψηφηζεις τα νομοσχεδια κανονικα??? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ?? ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ?? ..................