Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η πρετεντέρειος «επιστροφή στην πολιτική»…

Το διάβασα σε ένα blog, διότι ως συνειρμός ομολογώ ότι μου είχε διαφύγει. Λίγες ημέρες αφότου ο κ. Πρετεντέρης από τις σελίδες του «Βήματος» έγραφε στο γνωστό του ύφος την ανάγκη για εδώ και τώρα αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ο υπουργός εσωτερικών άνοιξε το ίδιο ζήτημα, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να αποδεχτεί την πρότασή του για εφαρμογή του νέου νόμου όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές, αλλά από τις επόμενες. Η κυβέρνηση στην υπηρεσία της πρετεντέρειας λογικής. Ή το αντίστροφο.

Ακούγοντας λοιπόν τις συνήθεις αγωνιώδεις εκκλήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega Channel» προκειμένου να επιστρέψουμε εμείς οι πολιτικοί …στην πολιτική, μου γεννήθηκε ένα μεγάλο ερώτημα. Εμείς να επιστρέψουμε, όπως λέει ο τηλεσχολιαστής. Εκεί όμως ποιον θα βρούμε; Σίγουρα όχι την πλειοψηφία των επιφανών δημοσιογράφων που με περισπούδαστο ύφος περιφέρουν την αλαζονεία και την πληρωμένη τους πένα δεξιά και αριστερά, υπηρετώντας το κάθε αφεντικό: εκδοτικό συγκρότημα ή πολιτική πατρωνία.

Για τον τρόπο που διατυπώνει τις απόψεις του ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, είχα πάντοτε άποψη. Μέχρι που κάποια στιγμή, σε συζήτηση με άλλον αρθρογράφο- ανοικτό μυαλό και ανεξάρτητη κατά το δυνατόν φωνή- μου δημιουργήθηκε η εικόνα ότι ο εν λόγω αρθρογράφος του «Βήματος» γράφει ως αυτό που λέμε «intellectual arrogant». Από τότε πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ξαναβρεθώ με τον φίλο που σας ανέφερα παραπάνω. Σε σχετική συζήτηση για την σήψη του μιντιακού κατεστημένου, του υπενθύμισα εκείνην την άποψη περί «υπεροψίας χάριν διανοητικής ανωτερότητας» που είχε αναγνωρίσει στην πένα του τηλεσχολιαστή. Όπως μου ομολόγησε είχε κι εκείνος παραπλανηθεί, κυρίως από τη θετική στάση του κ. Πρετεντέρη απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, σε μια περίοδο, που (επειδή δεν γνωρίζαμε ότι τα χειρότερα έπονταν) όλοι τον λοιδορούσαν. «Πέτρο, συγνώμη, δεν είχα καταλάβει, ότι η αγάπη για τη σημιτική πολιτεία, ήταν τελικώς αγάπη για κάθε εξουσία»…

Αυτά θυμήθηκα χθες που παρακολούθησα άλλη μια πρετεντέρειο «εξαλλότητα» (έξαλλη μεγαλειότητα) να βρυχάται εκ του παραθύρου του, καλώντας επιτέλους τους πολιτικούς «να δουν δελτία» για να καταλάβουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Άλλωστε, ανέφερε ο ίδιος εμφανώς θυμωμένος, δεν είναι δυνατόν ο τόπος να «ασχολείται με τον κάθε βουλευτή που άγει και φέρει την “παρόλα” του», προκειμένου να διοχετεύσει την «πικρία» του για την διάψευση των ταπεινών του φιλοδοξιών. Ο κ. Πρετεντέρης έχει απόλυτο δίκιο! Κι εδώ θα προσθέσω εγώ ότι και ο κάθε χουλιγκάνος των γηπέδων, οσφυοκάμπτης και σεμνός υπηρέτης όλων των κυβερνήσεων δεν μπορεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να θεωρεί μάλιστα ότι κάνει και κάποιου είδους παρέμβαση. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς που λοιδορεί ο κ. Πρετεντέρης και σε εκείνους που δημοσιογραφούν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Οι πρώτοι εκλέγονται ελεύθερα από τον λαό. Οι δεύτεροι είναι απλώς πληρωμένοι γραφιάδες.

Ας πούμε ότι εμείς οι πολιτικοί επιστρέφουμε στην πολιτική. Ποιον θα βρούμε εκεί; Πάντως όχι τους γνωστούς Πρετεντέρηδες… Οι καιροί αλλάζουν. Η Ελλάδα είναι μια μικρή οικογένεια. Η μικρονοητική υπεροψία δεν μπορεί πια να κρύψει το κουσούρι κανενός…

59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πετρο να θυμάσαι πάντα την Ιθάκη.
Σου αφιερώνω και πάλι το γνωστό ποίημα με την Έλλη Λαμπέτη στα Ελληνικά:
http://www.youtube.com/watch?v=-r4hTMYPgcI

ΝΙΚΟΣ

BENEAS GEORGIOS είπε...

Μ.Μ.Ε. και λακέδες δημοσιογράφοι όπλισαν τους τρομοκράτες, στοχοποιώντας Κρατικές Υπηρεσίες και Κρατικούς Λειτουργούς.
Μ.Μ.Ε. και λακέδες δημοσιογράφοι δρουν βάσει οργανωμένου σχεδίου με σκοπό την αποχαύνωση και την αποσύνθεση της Ελληνικής Κοινωνίας.
Μ.Μ.Ε. και λακέδες δημοσιογράφοι θέλουν «Ζούγκλα» την κοινωνία μας για να έχουν «Θέμα».
Λακέδες δημοσιογράφοι μεταλλάσσονται και προσαρμόζονται όπως οι σαύρες, στα γούστα των εκάστοτε αφεντικών τους.
Τώρα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, χάριν της θεαματικότητας, της ακροαματικότητας και της κυκλοφορίας των εντύπων τους, αλλά και για να αποφύγουν την κατακραυγή των Ελλήνων Πολιτών.

Αιδώς Αργείοι
Αιδώς Αχρείοι

http://beneas13.blogspot.com/2009/01/blog-post_07.html

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ.ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΙ ΑΛΛΑ.ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

κύριε τατουλη όταν ένας άλλος δημοσιογράφος έγραφε αντίστοιχα για τον εν λόγο γραφιά, δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να συμφωνήσει ανοιχτά μαζι του. Χαίρομαι που τώρα κάποιος αναγνωρίζει το ταλέντο του κ. Πρετεντέρη να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις "καιρικές" συνθήκες. να τον χαίρονται στο Mega και στο Βήμα. είναι άξιοι των αποφάσεων τους...

Kranoforos είπε...

Oταν θα ξυπνησει ο λαος οριστικα θα διαγραφουν απο το χαρτη ολοι αυτοι που νομιζουν οτι μπορουν να μας υποβαθμιζουν τη λογικη μας.

Πετρο Τατουλη ακομα μια φορα εγραψες μεγαλες αληθειες για το πολιτικομιντιακο συστημα εξουσιας.

Συνεχισε ετσι και σιγουρα θα βρεις χιλιαδες συνοδοιπορους.

Μη ξεχνας ποτε οτι αυτος ο τοπος εχει ιστορικη μνημη και ξερει να διαγραφει πολυ ευκολα.

Η χωρα αυτη δεν τους αξιζει Πετρο,δεν θα τη παραδωσουμε στα συμφεροντα.

Φιλικα
Κranoforos

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!
Συζητάμε για τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιογραφικής αλητείας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΠΑΡΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΑΡΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Στο ένθετο περιοδικό «Symbol» του Επενδυτή με τίτλο « η αναζήτηση της ευτυχίας», 12.02.2000., στο ερώτημα "τί είναι αυτυχία", o διευθυντής σύνταξης ενός “life style” περιοδικού απαντά:
Να είσαι πλούσιος, μεγαλοεκδότης, να αποκτήσεις δύναμη, να ελέγχεις την εξουσία από το παρασκήνιο, παίζοντας με τις ψυχές των άλλων.
Να κάνεις ένα γαμήλιο πάρτι στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου στο Μαϊάμι με τις φοβερές πισίνες και τους καλεσμένους όλους στα λευκά.
Αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας, που τους ξεχωρίζεις από το ύφος και το στιλ, δυστυχώς είναι αρκετο.

Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Χασάπης Πέτρος είπε...

κ. Τατούλη,
Κατ' αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω, έστω και ετεροχρονισμένα, για την προ 15ετίας παρουσία σου σε μία παρουσίαση δικού μου βιβλίου.
Συμφωνώ τόσο με τις μέχρι τώρα πολιτικές ενέργειές σου, τις οποίες εξάλλου, τις έχω στηρίξει μέσα από το δικό μου blog με αλλεπάλληλες αναρτήσεις, όσο και με αυτά που λες. Έχω μόνο μία ένσταση με το ότι θα πρέπει να επανιδρύσουμε το σύστημα. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα.
Εμείς εδώ μέσα στην μπλογκόσφαιρα, θα θέλαμε τις σκέψεις, από έναν δημοκρατικό πολιτικό και γνήσιο blogger, για κάποιες αναγκαίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως π.χ. τον εκλογικό νόμο, την πλήρη διάκριση των εξουσιών, το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και εκείνης του υπουργού, τη βουλευτική ασυλία για αδικήματα του κοινού ποινικού, το νόμο περί ευθύνης υπουργών κ.λ.π.

ΥΓ. Σε ότι αφορά το θέμα της ανάρτησής σου, έχω ήδη κάνει και εγώ δύο παρόμοιες σχετικές αναρτήσεις.

blogadoros είπε...

Είναι πράγματι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι επικρίνουν συχνά τους πολιτικούς και τους καλούν -όρθά- να ασχοληθούν με την ''πραγματική πολιτική''. Μόνο που αυτοί οι ίδιοι, οι τηλε-δημοσιογράφοι, προτάσσουν σε κάθε περίπτωση και με απύθμενη ένταση την παραπολιτική πλευρά των γεγονότων! Η αντίφαση και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Προσυπογράφουμε κύριε Τατούλη!
Κωνσταντίνος Σ.

Alexopoulos Michael είπε...

- Πατριώτη,καλά ο Πρετεντέρης γνωστός είναι, αλλά αυτά που είπε χθές γιατί είναι απαραιτήτως κακά; Είναι μεγάλος υποκριτής και συνυπεύθυνος σε όσα κατηγορεί άλλους ωστόσο γιατί αυτή η αντίδραση από μέρους σας;
-Τώρα αυτό το εγώ εκλέγομαι δεν έχετε λίγο θράσος να το επικαλείσθε; Μήπως θα είχατε εκλεγεί ως ανεξάρτητος που γίνατε σήμερα;
-Ή μήπως πιστεύετε ότι οι μαγίστορες και οι στοές που σας "βάζουν μπροστά" θα σας το ανταποδώσουν με κανέναν 33ο; - Μην αυταπατάσθε, τους Εφιάλτες ποτέ δεν τους έχουν για κάτι άλλο εκτός από πιόνια.
-Ζήτω οι επαναστάτες!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη όλα αργά τα θυμάστε...
Όταν πηγαίνατε στα δελτία του και τις εκπομπές του γιατί είχατε καταπιεί τη γλώσσα σας;

mikros fokion είπε...

αρκετες φορες σε εχω σατυρισει στο μπλογκ μου (όχι απαραιτητα διαφωνωντας με αυτα που ελεγες αλλα για την πολιτικη σταση σου) όμως αυτη τη φορα αγαπητε μου την πρωτοκαθεδρια της σατιρας την δικαιουτε ο Πρετεντερης... ενας ξερόλας "φασιστακος" που καλα θα κανει να δει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του! το μεγαλο γελιο θα το κανουμε αν κερδισει τις εκλογες το ΠΑΣΟΚ όπου για τον mr μπουκαλια ο γιωργακης θα γινει ο ισχυρος κυριος παπανδρεου!

katerina είπε...

κ. Τατούλη,
μακρυα απο εμένα η σκεψη να υποστηρίξω οποιονδήποτε.
Αλλά μιας που εσείς ειστε τόσο φανατικός της αξιοπιστίας της πολιτικής (όταν βέβαια δεν ειστε υπουργός), θα σας παρακαλουσα θερμά να καταθεσετε τα στοιχεία που εχετε ότι ο κ. Πρετεντερης ή όποιος άλλος δημοσιογράφος ειναι ...πληρωμένος γραφιάς.

Αν πάλι, εννοειτε καλοπληρωμένος...απο όποιον εργοδότη, λυπάμαι αλλά ως κεντροδεξιός, φιλελευθερος, κλπ στοιχεία που αναφερετε στο profil σας, θα σας φανταζόμουν θιασώτη της ελευθερης αγοράς...και ως εκ τουτου δεν φανταζομαι να θεωρείτε "πληρωμένο γραφιά" όποιον ειναι καλά ή και ...πολύ καλά αμειβόμενος.

Αν εννοειτε, ότι πληρωνεται, για να εξυπηρετεί κομματικά, επιχειρηματικά ή ότι συμφεροντα...οφειλετε να το αποδειξετε.
Ίσως να μας το οφειλετε προκειμένου να εξιλεωθείτε για την τρωθεισα αξιοπιστια σας κατα την διαρκεια της υπουργείας σας.
Ε, τωρα που δεν ειστε υπουργός...δεν θα έπρεπε...

Υ.Γ.Σας διαβεβαιώ επίσης ότι η πλειοψηφία των bloggers, ειναι ενηλικες, και έχουν περάσει το σταδιο του να ρωτάνε"κυριε μου επιτρεπετε να μιλήσω;",ως εκ τούτου, ουτε ο μετριασμός σχολιων σας τιμά.

a.c. είπε...

Ξερόλας και χουλιγκάνος των γηπέδων, τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Γεια στο στόμα σου!

Ανώνυμος είπε...

Τι σύμπτωση και το όνομα:
pretender=υποκριτής.
Παναγιώτης

Μάρκος είπε...

Το είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση. Η υποκρισία σας περισεύει. Όταν φωτογραφιζόσασταν για τα περιοδικά του ΔΟΛ στο εξώφυλλο με το πούρο στο χέρι, ο κόσμος ήταν ακόμη όμορφος, αγγελικά πλασμένος...

Πέτρος Τατούλης είπε...

Προς κ. Μιχαήλ,

η τοποθέτηση μου δεν ήταν επί του προσωπικού, αλλά έθιγε ένα σημαντικότατο ζήτημα που ταλαιπωρεί για χρόνια αυτόν τον τόπο και έχει να κάνει με το μιντιακό σύστημα που λειτουργεί χωρίς κανόνες. Τι εννοώ; ότι οι περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια, ότι υπάρχουν κονδύλια σε κάθε υπουργείο με στόχο να καλυφθούν τα pay rolls δημοσιογράφων, ότι πολλές φορές η ελληνική πολιτεία έχει κάνει τα στραβά μάτια σε τεράστιες φορολογικές εκκρεμότητες των μεγαλοκαναλαρχών, για να μην αναφέρω τον τρόπο διανομής της κρατικής διαφημιστικής πίττας. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα έχω κάνει κατ' επανάληψη τοποθετήσεις και με ερωτήσεις στη Βουλή έχει ζητηθεί όλος ο φάκελος των δημοσιογράφων που διατηρούν ταυτόχρονα θέσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτή που σας περιγράφω είναι μια αντικειμενική , το λιγότερο μη ρυθμισμένη, πραγματικότητα.
β)όσο κι αν αυτό ενοχλεί τα δημοκρατικά σας αισθήματα, οι βουλευτές εκλέγονται από το λαό ως μονάδες και όχι ως μάζα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφίζαμε μόνο κόμμα και θα είχαμε πάντοτε λίστες. Δυστυχώς! όμως έχουμε κοινοβουλευτισμό. Δεν ήταν επί του προσωπικού η τοποθέτηση μου απέναντι στον κ. Πρετέντερη, ούτε ασφαλώς εθίγην επειδή λοιδόρησε εμένα. Η στάση του απέναντι στον κοινοβουλευτισμό είναι επί τω συνόλω της απαξιωτική.

β)Κυρία Κατερίνα,

από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι η τοποθέτηση μου δεν ήταν επί του προσωπικού. Αν πάλι δεν το καταλαβαίνει, δεν έχω καμία διάθεση να τον πείσω περαιτέρω. Νομίζω ότι γνωρίζετε καλά (γίνεται κατανοητό από τα ιστολόγια στα οποία συμμετέχετε) ότι η ισοπέδωση ωφελεί μόνο τους ενόχους και τους ιδιοτελείς at the end of the day. Τι εννοώ; Το να εγκαλείτε τον όποιο πολιτικό έχει περάσει από έναν θώκο και να μιλάτε μάλιστα για τρωθείσα αξιοπρέπεια είναι μια άνευ αντικρίσματος μηδενιστική καταγγελία. Αν γνωρίζετε κάτι για τον πρότερο βίο μου, παρακαλώ παρουσιάστε το. Άλλωστε, οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε με την παρ΄ολίγον αυτοχειρία του δυστυχούς κυρίου Ζαχόπουλου να φανεί ο ρόλος που διαδραμάτισα και η συνέπεια στις απόψεις μου, ακόμη και όταν είχα θώκο. Όσον αφορά το θέμα του κ. Πρετεντέρη, θα σας το πω αλλιώς. Τις κωλοτούμπες στη ζωή και τη συμπεριφορά ενός ατόμου μπορώ να τις εξηγήσω με δύο τρόπους: ηλιθιότητα ή ιδιοτέλεια. Ηλίθιος ο κ. Πρετεντέρης δεν είναι.

Τέλος, όσον αφορά τον μετριασμό σχολίων που μου επισημάνατε, δεν ξέρω γιατί πρέπει να περιμένω από εσάς να με ενημερώσετε ποιοι είναι οι Bloggers...Επειδή είμαι και πολιτικός δεν μπορώ να είμαι ό,τι άλλο επιθυμώ; Αυτό για το ύφος της πένας σας που δημιουργεί ψευδείς εικόνες. Επειδή είμαι και δημόσιο πρόσωπο, ο μετριασμός σχολίου εξυπηρετεί στην κατεύθυνση να μην προσβληθεί κατά ανοίκειο τρόπο κάποιος άλλος μέσα από τις σελίδες του δικού μου ιστολογίου. Ελάχιστα είναι αυτά που έχω κόψει κι αυτό διότι οι εμβόλιμες ύβρεις χαλούν τον ειρμό.όσο δε, για τον εαυτό μου τα αναρτώ όλα.

Ευχαριστώ θερμά για αυτήν την κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Θα είχατε την καλοσύνη να μας παραθέσετε τα κείμενα των ερωτήσεων ή επερωτήσεων που καταθέσατε σχετικώς με τα ΜΜΕ και τις απαντήσεις που λάβατε; Επίσης, σε ποιες άλλες σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες πρόκειται επί του θέματος να προβείτε;

m_stelios είπε...

"και την πληρωμένη τους πένα δεξιά και αριστερά"
τα είπες όλα με αυτή τη φράση δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω.Μπόνους έδρας...Αλήθεια η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία μέρα με τη μέρα φλερτάρει όλο και περισσότερο με την ολιγαρχία.Είναι απαράδεκτο εγώ 25 χρονών να αρχίσω να σκέφτομαι εν έτη 2009 ότι μας τα τρώνε που μας τα τρώνε οι 300 δεν έρχεται κάνας βασιλιάς τουλάχιστον να τα τρώει ένας ρε αδερφέ (δεν ενστερνίζομαι την βασιλεία προς Θεού ένα συνειρμό κάνω χαριτολογώντας.

Unknown είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

στις 31/12/08 έληγε η διάταξη νόμου, βάση της οποία τα ΜΜΕ μπορούν να κυκλοφορούν το 2% των ακαθάριστων εσόδων τους χωρίς αποδείξεις. Κατ’ ουσία μιλάμε για «μαύρο» χρήμα, της τάξης εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελεί θεμέλιο της διαφθοράς.

Θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν καταργήθηκε ή αν συνεχίζει να είναι σε ισχύ αυτή η φαυλότητα και αν ζητήσατε, εσείς προσωπικά, την κατάργησή του σε κάποια συζήτηση στη Βουλή .

Ευχαριστώ
Γιώργος Β.

nitse είπε...

Κύριε Τατούλη, θα ήταν ενδιαφέρον να παραθέσετε μερικές διευκρινήσεις στις αιτιάσεις σας που να τις υποστηρίζουν ορθολογικά και επαγωγικά. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο είμαι πρόθυμος να συμφωνήσω μαζί σας, διαφορετικά δεν θεωρώ ότι προσθέτετε αξία στο δημόσιο διάλογο.

Συγκεκριμένα αναφέρετε:
1) Παρ2: '..την πλειοψηφία των επιφανών δημοσιογράφων που με περισπούδαστο ύφος περιφέρουν την αλαζονεία και την πληρωμένη τους πένα δεξιά και αριστερά, υπηρετώντας το κάθε αφεντικό: εκδοτικό συγκρότημα ή πολιτική πατρωνία.'. Θέλετε να αναφέρετε ενδεικτικά ονομαστικά 5-10 ονόματα? Φαντάζομαι θα σας είναι εύκολο αφού θεωρείται έτσι την πλειοψηφία.
2) Παρ3. "«Πέτρο, συγνώμη, δεν είχα καταλάβει, ότι η αγάπη για τη σημιτική πολιτεία, ήταν τελικώς αγάπη για κάθε εξουσία». Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί ο κος Πρετεντέρης εξακολουθεί και πολύ πρόσφατα να διατυπώνει θετικές απόψεις για τον κο Σημίτη? Μήπως είναι και τώρα πρωθυπουργός? Αρχηγός κόμματος?

3)"ο κάθε χουλιγκάνος των γηπέδων, οσφυοκάμπτης και σεμνός υπηρέτης όλων των κυβερνήσεων". Θεωρείτε ότι η φρασεολογία αυτή, προάγει την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου? Και αν ναι, πως ακριβώς?

4)Οι δεύτεροι είναι απλώς πληρωμένοι γραφιάδες. Ποιοί είναι αυτοί? Και από ποιους πληρώνονται ακριβώς? Γιατί υπάρχει μια άισθηση γενίκευσης που δεν νομίζω ότι βοηθά στη συζήτηση (εκτός και αν το διευκρινήσετε ώστε να το κατανοήσω καλύτερα).

5)"την ανάγκη για εδώ και τώρα αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή," παρ1. Αν έχετε διαβάσει το συλλογισμό του κου Πρετεντέρη, δεν νομίζω ότι είναι μη ορθολογικός. Η απορία προσωπικά μου φαίνεται εύλογη. Συγκεκριμένα, αν το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει νίκη και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές γιατί να μη συναινέσει σε μια σχετική αλλαγή του εκλογικού νόμου προς αυτήν την κατεύθυνση. Προσωπικά μου φαίνεται ιδιαίτερα λογικό το επιχείρημα. Θέλετε να μας εξηγήσετε που ακριβώς διαφωνείτε? Και αν βρίσκετε λογικό ή όχι το επιχείρημα και που ακριβώς εντοπίζετε αδυναμία?

Ευελπιστώντας στο αυτονόητο, ήτοι στη δημοσίευση και σχολιασμό της ερώτησής μου.

Με τιμή
Νίκος Τσέλιος

Πέτρος Τατούλης είπε...

@nitse

Αγαπητέ κύριε,

Θα επιχειρήσω μια επί τω συνόλω απάντηση στα σχόλια σας. Όπως ξεκαθάρισα παραπάνω σε απάντηση σε άλλα σχόλια συνομιλητών μας, δεν υπάρχει κάποια προσωπική αντιπαράθεση, αλλά επέλεξα με αυτόν τον τρόπο να θίξω κάποια καίρια ζητήματα που αφορούν το μιντιακό σύστημα( οι περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια, ότι υπάρχουν κονδύλια σε κάθε υπουργείο με στόχο να καλυφθούν τα pay rolls δημοσιογράφων, ότι πολλές φορές η ελληνική πολιτεία έχει κάνει τα στραβά μάτια σε τεράστιες φορολογικές εκκρεμότητες των μεγαλοκαναλαρχών, για να μην αναφέρω τον τρόπο διανομής της κρατικής διαφημιστικής πίττας κα). Αξίζει πάνω σε αυτά τα ζητήματα να διαβάσει κανείς την σημερινή τοποθέτηση του αρθρογράφου του κ. Μπαρτζινόπουλου (θρυαλλίδα στα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&tag=8397&pubid=2428770) Δεν είναι ζητήματα που για πρώτη φορά θίγονται, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές συζητώνται πίσω από κλειστές πόρτες. Το πρόβλημα δεν είναι να κατονομασθούν οι 5 ή 10, αλλά τα θεσμικά κενά που δεν εξασφαλίζουν την ανεξάρτητη παρουσία και παρέμβαση αυτής που ονομάζουμε 4η εξουσία στη χώρα μας. Ασφαλώς και η γενίκευση δεν προάγει τον διάλογο. Στο τέταρτο ερώτημα που θέτετε , απαντήσεις θα βρείτε στο άρθρο που σας παρέπεμψα παραπάνω, για την οικονομία της συζήτησης. Εκείνο το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το ζήτημα που θέτετε για τον εκλογικό νόμο. Έχω διεξοδικά εκφράσει τις θέσεις μου, τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε στο προσωπικό μου site (www.tatoulis.gr). Και βέβαια, αυτές τις αντιρρήσεις μου τις εξέφρασα και πρόσφατα κατά την συζήτηση στη βουλή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είμαι ωστόσο κάθετα αντίθετος με τέτοιου είδους συζητήσεις σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Οι δήθεν ισχνές πλειοψηφίες , αγαπητέ μου, δεν εμποδίζουν σε καμία περίπτωση την κάθε κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Δείτε τι παραπάνω έκανε η δική μας κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και δεν μπορεί να πράξει σήμερα με την δήθεν ισχνή πλειοψηφία. Το ζήτημα είναι η ύπαρξη οράματος και πολιτικής βούλησης. Ή η ανυπαρξία. Τέλος, σχετικά με τη φρασεολογία που αναφέρετε. Ο «πρετεντερισμός» τείνει να γίνει σχολή και ως τέτοιο φαινόμενο το εξετάζω. Όσον αφορά τον χουλιγκανισμό, είναι μια πράξη που έχει εγγραφεί στο βιογραφικό του εν λόγω δημοσιογράφου και αποτελεί αντικειμενική πραγματικότητα, που δεν επιδέχεται ερμηνείας ή σχολιασμού.

Ευχαριστώ θερμά για τη συζήτηση

Ps. Τα blogs σας είναι ανενεργά. Το αναφέρω αυτό εν είδει απολογίας που δεν απάντησα στο δικό σας ιστολόγιο, έτσι όπως κάνω συνήθως.

gerasimos είπε...

'Ας πούμε ότι εμείς οι πολιτικοί επιστρέφουμε στην πολιτική.'

ΔΕΝ γίνεται να επιστρέψετε στην πολιτική, κύριε Τατούλη. Διότι δεν ξεκινήσατε - όχι εσείς, οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί γενικά - από εκεί, αλλά από άλλες αφετηρίες, μη πολιτικές. Οπότε δεν γίνεται να επιστρέψετε κάπου απ' όπου ποτέ δεν ξεκινήσατε...

anonymous είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη

Ένας καλός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με τους νόμους της ‘αρετής’ της αγοράς, παίζει ‘καλή μπάλα’ σε όποια ομάδα και αν πουληθεί. Παίζει εναντίον της ομάδας που ο ίδιος υποστήριζε και λάτρευε από μικρός, όταν ανήκει σε διαφορετική ομάδα, παίζει εναντίον της παλιάς του ομάδας, όταν πουληθεί σε κάποια καινούργια, παίζει εναντίον των ομάδων της πατρίδας του, όταν πουληθεί σε ομάδα άλλης χώρας. Σημασία έχει να βγάζει θέαμα και να φέρνει λεφτά, να παίζει ‘καλή μπάλα’, που θα ‘λεγε όχι μόνο ο φίλος μας ο κύριος Πρετεντέρης, αλλά και κάθε άλλος φίλος ή εχθρός μας. Σε αυτό είναι κάτι που συμφωνούν όλοι, εμπράκτως, όσο και αν ‘βασανίζουν’ απλώς τις Ιδέες, με τις όποιες ‘σημαντικές’ επισημάνσεις τους περί του ποδοσφαιρικού ήθους…!

Οι ίδιοι οι οπαδοί των ομάδων, εμείς, ο κυρίαρχος λαός δλδ, όταν ένας παίκτης βάζει γκολ για την ομάδα μας τον αποθεώνουμε και όταν κάνει ακριβώς το ίδιο εναντίον της, αργότερα, που θα ανήκει σε αντίπαλη ομάδα, τον βλαστημάμε. Στο όνομα της έγχρωμης ιδέας που υπηρετεί η συνείδησή μας, αποθεώνουμε παίκτες που καταφέρνουν και βάζουν άκυρα γκολ ή ακόμα και με τα χέρια. Που μπορούν και υποδύονται δικές τους ‘ανατροπές’ και κερδίζουν πέναλντι. Που κλωτσάνε, βρίζουν, φτύνουν και χτυπάνε ύπουλα συμπαίκτες τους και μετά πέφτουν κάτω μόνοι τους, ‘σφαδάζοντας’ από τους πόνους και καταφέρνοντας τελικώς να αποβληθεί ο άμοιρος και κακοποιημένος αντίπαλός τους. Τι και αν όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στις κάμερες και καταδεικνύονται μετά και αναλύονται από ειδικούς ή μη αξιολογητές, προς επιβεβαίωση της εκ των υστέρων ‘δημοκρατικότητας’ που διακρίνει τον πολιτισμό μας; Η ουσία είναι πως την ώρα της δράσης, της ζωής δλδ, της πραγματικής εμπειρίας, οι ‘δημοκρατικοί νόμοι του ποδοσφαίρου’, εμπράκτως και εμφανώς, αδυνατούν να περιγράψουν το προφανές και νομίμως συμβαίνει το ό,τι συμβαίνει σε κάθε ποδοσφαιρική σύρραξη!

Μέσα σε όλους αυτούς, πιστεύετε όντως πως υπάρχουν παραπλανημένοι, προδομένοι ή αθώοι; Οι Έλληνες είναι δεξιοί ή αριστεροί, παναθηναϊκοί ή ολυμπιακοί κ.ο.κ. αδιαφορώντας αν όχι αγνοώντας παντελώς την έννοια του νόμου. Όποιος έχει δε την πορτοφόλα, αγοράζει και το Παναθηναϊκό και το Ολυμπιακό και το Εθνικό Ιδεώδες μας σε τιμή ευκαιρίας, προσφέροντας σε μας την ανείπωτη χαρά να έχουμε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε και να υποδεχτούμε τον Μίστερ Πορτοφόλα σαν τον Μεσσία. Δώσε κι εμένα μπάρμπα κι εγώ θα δεις… θα σου δουλεύω μια ζωή. Όχι μόνο εγώ, και τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Δουλειά να έχουμε πρώτα ο Θεός. Αυτό δεν είναι το εθνικό μας όραμα εδώ και αιώνες;

Και ενώ πρόκειται προφανώς περί ενός παραδείσου, περί ενός τέλειου και αρμονικά πλασμένου κόσμου, προς τι, αναρωτιόμαστε τότε, ο δικαιολογημένος, ενδεχομένως, σπαραγμός για τον κύριο Πρετεντέρη;

Ενώ καράβια χάνονται, εμείς ασχολούμαστε με τις βαρκούλες που αρμενίζουν;



P.S Μπορεί ωστόσο ο κύριος Πρετεντέρης, να δρα βάσει αυστηρού και απολύτως δικαιολογημένου ιδεολογικού σκεπτικού, δρώντας έτσι όπως μας περιγράφετε και όχι από καιροσκοπισμό. Μπορεί να πληγώθηκε τόσο πολύ που κατάφερε τελικώς ο Γ. Παπανδρέου να κατατροπώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τώρα να θέλει να βοηθήσει τον Κ. Καραμανλή (και έτσι αναγκάζεται να στραφεί και εναντίον σας χωρίς να το θέλει πραγματικά) ώστε να ξανακερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές προκειμένου τελικά να απομακρυνθεί ο κατά τη γνώμη του επικίνδυνος για τον τόπο Γεώργιος Παπανδρέου, από την προοπτική να κυβερνήσει την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε, ο κύριος Πρετεντέρης, ενδέχεται να είναι και σύμμαχός σας, χωρίς να το γνωρίζετε!

Δεν αποκλείεται όμως και να το γνωρίζετε και να μας παίζετε από κοινού αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον κύριο Πρετεντέρη προκειμένου τελικά να πάρει το πρωτάθλημα φέτος ο Παναρκαδικός! Τι άλλο να σκεφτούμε πια αγαπητέ μας κύριε Τατούλη εδώ που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε…;

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες βιώνουμε την κατάντια της κυβέρνησης Καραμανλή με "λαγό" τον γραφικό "Μανώλη".Εδώ ο Μανώλης εκεί ο Μανώλης που είναι ο "δήθεν αντάρτης",που αν θυμάμαι καλά επέκρινε και καταδίκασε τη στάση Τατούλη (ο οποίος είναι ο πιό ειλικρινής και ντόμπρος πολιτικός της σημερινής βουλής).
Και ενώ το Δαιλάκη επανα-μάντρωσε η "κοινή" Πεντζετάκου,για το Μανώλη το έργο ανέλαβαν τα μεγάλα γκεσέμια (Τραγάκης-Ζαγορίτης)(κατέντολήν βέβαια του μεγάλου αυτοκράτορα).
Δεν υπάρχει πλέον ούτε σκούπα ούτε τσίπα...

Κανένας=47%

Ανώνυμος είπε...

"Οποιον και να ψηφίσεις δε θα βρείς δουλειά", μαρτυράει ένας τοίχος της Θεσσαλονίκης, κ. Τατούλη. Οι πολλαπλές αναγνώσεις που επιτρέπει ο συγκεκριμένος "χουλιγκανισμός" (καταστοφή ξένης ιδιοκτησίας κλπ)συγλίνουν σ΄ έναν λυγμικό αφορισμό: τη συστημική κατάρρευση. Η intelectyally arrogant συμμετοχή του κ. Πρετεντέρη όσο και η politically correct δική σας στη δημιουργία αυτής της απόγνωσης, τι θαρρείτε ότι αντιπροσωπεύει στο κατακερματισμένο κοσμοείδωλο αυτού που την εξέφρασ; Το μηδέν και το τίποτα....... Οι καιροί που ζούμε όλο και περισσότερο αναγιγνώσκονται στην εξεγερτκή δυναμική που ενδημούσε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες του 19ου αιώνα...εύχομαι

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι οι αντιδράσεις στις απόψεις που διατυπώνει ο κύριος Τατούλης (προφανώς από φίλους της ΝΔ) επιμένουν να περιστρέφονται γύρω από συνωμοσιολογικές θεωρίες περί "εντολοδόχων της μασσονικής στοάς", "νέας τάξης πραγμάτων", Σόρος και πράσινων αλόγων, προκαλεί προβληματισμό για την ιδεολογική ταυτότητα της παράταξης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ιδρύθηκε ως αγοραφοβικός σχηματισμός αντίδρασης στον πλουραλισμό και την ανοιχτή κοινωνία, και όμως, για κάποιον λόγο, κατέληξε τα τελευταία χρόνια (και παρά την απόσπαση του ακροδεξιού Λάος) να στεγάζει εχθρούς του διαφωτισμού και θεοκράτες που σκιαμαχούν με "σιωνιστικές πλεκτάνες", "γεννίτσαρους" και μυστικές αδελφότητες.

Για την διάβρωση του φιλελεύθερου και συντηρητικού χώρου (ή μήπως την καταπνιγή του?) μέσα σε αυτό τον αντιδραστικό οχετό ευθύνονται βέβαια προεξαρχόντως οι ηγεσίες, αλλά και όλοι όσοι πολιτεύθηκαν με την κεντροδεξιά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και υμών κύριε Τατούλη. Εγκαταλείψατε την ιδεολογία για χάρη κενών ρητορειών περί "μεσαίου χώρου" και επιτρέψατε σε φιλόδοξους δημαγωγούς να παρασύρουν τους φίλους της παράταξης στον ολισθηρό δρόμο της αντίδρασης. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν ίδρυε την παράταξη που προσανατόλισε την Ελλάδα στην δικαιωματική της θέση, ανάμεσα στις χώρες της ελεύθερης Δύσης.

Προκύπτει βέβαια το ερώτημα "και τώρα τί κάνουμε ως φιλελεύθεροι?". Αντιμέτωποι με μια κοινή γνώμη που χωρίζεται στους οπαδούς του Τσε και τους υμνητές του Πούτιν, με μόνο κοινό τόπο μεταξύ τους την εχθρότητα προς την ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία, φοβάμαι ότι έχουμε περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή για την ιδεολογία μας. Τουλάχιστον ας πρωτοτυπήσουμε δίνοντας, κατόπιν εορτής, τον "καλό αγώνα" που αμελήσαμε όταν μπορούσαμε ακόμη να αφήσουμε ένα πολιτικό στίγμα στον Ελληνικό δημόσιο διάλογο.

ΥΓ: Για το όπερ έδει δείξαι, δείτε εδώ
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=19851648,25263872,41534592

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ Ή Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ?

Εδώ ο Μανώλης ,εκεί ο Μανώλης ,που είναι άραγε ο Μανώλης.

Η αμφιθυμία προς την εξουσία και συνεπώς η αδυναμία σταθερής θέσης προς αυτήν,φαίνεται να συνάδει με το όνομα,τουλάχιστον του συγκεκριμμένου ατόμου.
Η δυνατότητα του να ελίσσεται μεταξύ διαφορετικών θέσεων, είναι άραγε η προβολή του προσωπικού του χειρισμού από επίδοξους μηχανισμούς που αρέσκονται στο παιγνίδι για το ύψιστο αξίωμα ή ένα ακόμη σημάδι πολιτικής σήψης αυτού που ήδη το εκπροσωπεί ;
Σε οποιαδήποτε περίπτωση,άραγε ποιος μηχανισμός δίνει σε εκείνον το προνόμιο στην υποκρισία,τον ελιγμό από τη μία θέση στην άλλη,και τελικά στη δυνατότητα επιλογής στην δήθεν παραίτηση του από τον ίδιο.
Ο κ.Τατούλης,όμως -ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε τη φωνή ενός λαού, που ζητούσε να εκφράσει την υποτίμηση της συνείδησης του,απόρροια της υπάρχουσας πολιτικής αναλγησίας και η οποία φωνή εκφράζει στο παρών με κάθε τρόπο την εκτίμηση της ,το σεβασμό και το θαυμασμό στο πρόσωπο του εν λόγω πολιτικού-αποπεμφθεί
με τρόπο αυθαίρετο που σαφώς δεν ταιριάζει στο ήθος, στο ύφος, στο ανάστημα και στη πορεία του συγκεκριμένου πολιτικού.
Είναι ,άραγε,ασφαλές το συμπέρασμα ότι μαζί με την αποπομπή του, ματαιώθηκε και η αφυπνισμένη συνείδηση οπαδών και μη ;
Θεωρώ ότι θα ήταν τουλάχιστον στο ελάχιστο δείγμα εξυπνάδας,εκ μέρους εκείνου/ων που αρέσκονται στα παιγνίδια εξουσίας και ελέγχου της νοημοσύνης της μάζας να σταματήσουν την υποτίμησή της φωνής μέσω αποπομπής πολιτικών και αναφέρομαι στον συγκεκριμένο ,ο οποίος επί της ουσίας δεν έχει αποπεμφθεί λόγω υψηλής αυτοεκτίμησης και της δυνατότητας του να εκφράζεται με ειλικρίνεια.
Η αυτοεκτίμηση του δε αντανακλά στην αξιοπρέπεια των Αρκαδιτών και των φίλων Ν Δημοκρατών και άλλων οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους στη παρουσίαση του βιβλίου του και παρέμειναν καρτερικά στην ουρά ,για να τον αγκαλιάσουν και να δεχτούν την αφιέρωση του γραπτώς.
Αναφορικά με την ειλικρίνεια, κρίμα που κάποιοι έχουν τέτοια σχέση αποφυγής με την κυρία, που ατυχώς για εκείνους κατέφυγαν στην επίθεση στην προσπάθεια τους να αμυνθούν απέναντι της.
Ας μην λησμονούν ότι ο λαός έχει σχέσεις γειτνίασης και φιλίας με την εν λόγω κυρία.
Εν κατακλείδι, Οποιος/όποιοι αρέσκονται στα παιγνίδια χειρισμού και ελέγχου και τυγχάνουν/υπόκεινται στη Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας,θα πρέπει να ανοίξουν τα ώτα τους διάπλατα και να αντιληφθούν ότι έχουν παγιωθεί στον Ανεπαρκή ρόλο.
Οι κατοικούντες την Ιερουσαλήμ, λένε ότι ο πόνος του Νάρκισσου απόρροια της ανεπάρκειας του είναι βαθύς.
Αναρωτιέμαι πόσο οξύς θα πρέπει να είναι ο πόνος από την απώλεια και την αποπομπή από τα παιγνίδια εξουσίας και ελέγχου ,αφού στο βάθος ο εαυτός κατακερματίζεται λόγω ευαλωτότητας.
Υπάρχει ακόμα χρόνος για περισυλλογή και αποφάσεις υπέρβασης της όποιας ευαλωτότητας.

Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

Τα οράματα και οι ιδέες σας, κύριε Τ., τελείως της πλάκας είναι. Αυτός εδώ είχε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ στη δημοσίευση ΚΑΝΕΝΑΣ=47%

Δυστυχώς έτσι είναι τα πρ'αγματα...
Βλέπεις πως η αλήθειες λέγονται από ελάχιστους πολιτικούς ,οι οποίοι πληρώνουν το κόστος και το μάρμαρο.
Ο κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ είναι από τους πολιτικούς που τα λένε έξω από τα δόντια,ανιδιοτελώς και ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους.
Δεν θυμάμαι στο παρελθόν ανάλογη περίπτωση πολιτικού ανδρός.
(μερικές μόνο "φάσεις"του Βαγγέλη Γιαννόπουλου του ΑΡΚΑΔΑ φυσικά-βλέπεις στην Αρκαδία το αντάρτικο είναι στο αίμα μας)

Ανώνυμος είπε...

Η μέγιστη υποκρισία και το καλλίτερο ανέκδοτο !
Να ακούς το σχολιαστή Πρετεντεράκο, όπως τον χαρακτήριζε η Μαλβίνα Κάραλη, να μιλά και να επιτίθεται στους φοιτητές για τον αγώνα που έκαναν ενάντια στο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με αφορμή τα έκτροπα που ακολούθησαν-από τους «γνωστούς», όταν ο ίδιος σε αγώνα μπάσκετ, συνελήφθη από τις κάμερες και όχι από την Αστυνομία, να πετά μπουκάλι στο διαιτητή.
Βλέπετε, αυτός δεν είχε απρεπή συμπεριφορά. Κοινωνικό έργο επιτελούσε, όπως και στις εκπομπές του και τα δελτία ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, άλλωστε. Έμαθε πως διψούσε ο διαιτητής και σου λέει ο άνθρωπος: Πού να τρέχει να βρει νερό στη μέση του αγώνα! Ας του πετάξω ένα μπουκάλι για να ξεδιψάσει.
Είναι κάτι σαν το Δημοσιογράφο, που μη έχοντας πατήσει το πόδι του στο στρατό, ζήτησε συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα, και μετά απεκάλυψε ποιοι επώνυμοι με πλαγίους τρόπους απέφυγαν τη στράτευση.
Αλλά είπαμε, άμα δεν έχεις καθρέπτες στο σπίτι σου για να δεις την καμπούρα σου, μοιραία θα κοιτάς μόνον τις καμπούρες των άλλων...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα ότι ο Πρετεντέρης είναι ακροδεξιός, είχα την εντύπωση ότι είναι Πασοκτζής. Τελευταία κάνοντας μια σύγκριση των δηλώσεων του Καρατζαφέρη και των απόψεων του Πρετεντέρη ως σχολιαστή στο Mega είναι απολύτως φανερό ότι ο Πρετεντέρης είναι πολύ δεξιότερος. Ο λόγος του Πρετεντέρη έχει φανερά φασιστικά στοιχεία. Το μίσος του για την κοινωνία ξεχυλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρετεντεράκος είναι από τους πιο άθλιους δημοσιογραφίσκους της γνωστής σχολής 'ΙΕΚ δημοσιογραφίας ο ΡΟΥΦ'...έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης του διαλόγου με ύφος 100 καρδιναλίων και μυαλό 1 κοκκόρου...τραγικός και άθλιος...

Ανώνυμος είπε...

O Πρετεντερης δεν είναι άθλιος δημοσιογράφος ή δεξιός ή αριστερός ή κάτι άλλο .

Υπηρέτης πολλών αφεντάδων είναι. Κάτι σαν τον Κακαουνάκη , ο οποίος όταν ήταν στο ΣΚΑΪ, έβριζε τον Κόκκαλη, και όταν ήταν στο Flash, έβριζε τον Αλαφούζο. Μετά που πήγε στον ΑΛΦΑ υμνούσε τον Κοντομηνά, και τώρα βλέπετε τι κάνει...
Το φαινόμενο αυτό λέγεται δημοσιογραφική αλητεία και δικαιολογεί απόλυτα το σύνθημα "αλήτη-ρουφιάνε -δημοσιογράφε"

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικές μέρες ο γνωστός αξιόπιστος δημοσιογράφος Pretend-έρης προσπάθησε να εξιλεώσει και πάλι την κυβ΄ρνηση, μιλώντας (πάλι) για -φόρους. Αυτή τη φορά μαγκουροφόρους. Πιο πρίν ήταν οι κουκουλοφόροι και πιο πριν οι ρασοφόροι. Μόνο για τους σκέτους φόρους δεν μιλάει . Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Κύριε Pretend-έρη βαρέθηκα και φαντάζομαι και άλλοι στην κοινωνία να σας ακούνε ως “έγκριτο” και “σοβαρό” δημοσιογράφο, να είστε μονίμως αντίθετος σε οποιαδήποτε κοινωνική κίνηση και δυναμική. Μήπως θέλετε και εσείς ως άλλος Ρουσόπουλος να ενταχθείτε σε γραφείο τύπου κυβερνητικό; Ή μήπως εκφράζετε μια πολιτική του Ιδρύματος που σας πληρώνει;

Τέλος σαν τον Pretent- έρη υπάρχουν και άλλοι, όπως η κυρία Τατιάνα, που μάλλον έχει γίνει γραφείο τύπου του Μαρκογιαννάκη. Πριν από μέρες μας έλεγε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πηγαίνουν σε διαδηλώσεις, ή ότι τραυματίστηκε πολίστας του Παναθηναϊκού θανάσιμα σε τροχαίο, γιατί οι αγρότες είχαν κλείσει τους δρόμους.

Αυτό δεν είναι πια τηλεόραση. Είναι “πληρωμένες” κυβερνητικές καταχωρήσεις.

Το φαινόμενο Χατζηνικολάου δεν το σχολιάζω καν. Θέλει η …….να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει….

Ανώνυμος είπε...

O κ.Πρετεντέρης στις εκπομπές του, που τιτλοφορούνται με το ειρωνικό ως προς τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”, εκτός από το να σχολιάζει δημοσκοπήσεις και να μας θυμίζει ότι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ είναι ακόμα ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, αποτελεί βασικό μοχλό προπαγάνδας που έχει καμουφλαριστεί με τη στολή του “κεντρώου” πολιτικά άνκορμαν. Αιχμή φυσικά το δελτίο του ΜEGA που ο υποκριτής-Γιάννης μας δίνει γραμμή ως προϊστάμενος ενημέρωσης.
Καθεστώς ο pretender

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα του Πρετεντέρ είναι το λιγότερο θλιβερή για να μη πω άθλια .Η συμβολή του στο δελτίο ειδήσεων είναι ουρλιαχτά και εκνευρισμός,στοιχεία που δείχνουν συμφέροντα που θίγονται και ενοχή!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια !
Μόνο αυτό μπορώ να πω!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας Κυριε Τατούλη είστε απο τους λίγους πολιτικούς που κάνουν πραγματική πολιτιτική και έχετε τα "κότσια" να τα λέτε τα πράγματα όπως έχουν. Δυστυχώς όμως λίγοι εχουν πρόσβαση στο ιντερνετ και ετσι τα media σερβίρουν οτι θέλουν στους πολίτες...

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι δεν μπορώ να εμπιστευθώ ένα δημοσιογράφο που με αλαζονεία σχολιάζει μονοδιάστατα την επικαιρότητα εξυπηρετώντας προφανείς κομματικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί να είναι όλα ή μαύρα ή άσπρα.

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο καλημέρα και Καλοτάξιδο το βιβλίο σου.

Το θέμα με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο δεν είναι ότι είναι "πληρωμένος γραφιάς".

Όλοι οι γραφιάδες πληρώνονται.
Το θέμα είναι ότι τη θέση του την κληρονόμησε από τον αείμνηστο πατέρα του.

Οι οικογένειες Πέτρο μου είναι αυτές που μας έφαγαν λάχανο την Ελλάδα μας.

Όπως είχα πει και στην ωραία συζήτηση του Μουσείου, το καλοκαίρι, αφού τα τελευταία 50 χρόνια μας κυβερνούν οι Παπανδρέηδες, οι Καραμαλήδες, οι Μηστοτάκηδες, οι.., οι...

Δεν είναι μαγαζάκι από πάππου προς πάππον ούτε η πολιτική, ούτε η δημοσιογραφία...

Και τα δύο χρειάζονται ...ξέρεις τι..

Και αυτο δεν κληρονομείται αλλά το αποκτάς μέρα με την ημέρα, μήνα με το μήνα, μέσα από αγώνες, καθημερινούς, γνήσιους, ανθρώπινους..

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τρέφεται, πολιτικά, από "κονσέρβες" και μάλιστα χαλασμένες...

Όταν το καταλάβει, τότε ίσως μπορεί να ανακάμψει.

Μέχρι τότε...υπομονή

Καλή δύναμη

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Μπρορεί να μην συμφωνώ πάντα με τις επιλογές σας αλλά μπράβο σας που επώνυμα καταγγέλετε μιά απαράδεκτη στάση και τον εκφραστή ενός επικίνδυνου καταστημένου.
Ομολογώ δεν περίμενα τόσα σχόλια που άμεσα ή έμμεσα προσπερνούν ή τάχα δεν καταλαβαίνουν την "πρετεντέρεια" δημοσιογραφία... Ελπίζω η στάση τους αυτή να μην είναι αυθόρμητη...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέτε. Εύγε.
Πρέπει επιτέλους να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και απο επώνυμους και όχι ανώνυμους σχολιαστές (των bloggers συμπεριλαμβανομένων).

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη,

έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την Κορινθιακή εφημερίδα ΣΦΗΚΑ που δημοσιοποιεί επιστολή του γραμματέα ΟΝΝΕΔ Κορινθίας κ. Παύλου Πέππα στον κ. Ζαγορίτη καταγγελοντας ιδιοτελείς σκοπούς στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς και υποψηφίους για το χρίσμα του Δημάρχου. Απαράδεκτα πράγματα που εκθέτουν το κόμμα.

Θλίψη μετά από 30 χρόνια στο κόμμα ...

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κύριε Τατούλη, νομίζω ότι εκφράσατε τις σκέψεις πολλών ανθρώπων ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις. Αρκετά με τους υπερφίαλους που δεν έχουν ιδρώσει ούτε μια μέρα στη ζώη τους και αντιμετωπίζουν το κοινό σαν πρόβατα συρόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, εγώ θα διαφωνήσω!
Κάτω τα χέρια από τον Γιάννη μας!

Μας έχει χαρίσει απολαυστικές στιγμές γέλιου. Μαζευόμαστε σπίτι και με εκλεκτά εδέσματα τον παρακολουθούμε να μας προσφέρει απίστευτες ατάκες και παρατηρήσεις, των οποίων η διανοητική εμβρίθεια είναι ανυπέρβλητη.
Σας παρακαλώ πολύ μην μας τον στεναχωρείτε τον θυμωμένο γιαννάκη μας και προσπαθήσετε να δείξετε και εσείς λίγη στοργή και κατανόηση.
υ.γ. απολαυστικά απόσπασματα του γιαννάκη υπάρχουν στο youtube

Georgios είπε...

Έμαθα ότι η παρουσίαση του βιβλίου σας στην Τρίπολη ήταν πολύ επιτυχημένη κι έγινε το αδιαχώρητο στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης... το θεωρώ αυτό πολύ σημαντικό, καθώς ξέρουμε πως στην επαρχία όσοι ψηφοφόροι "βγαίνουν από το μαντρί" γίνονται εύκολα δακτυλοδεικτούμενοι στην τοπική κλειστή κοινωνία... με την έννοια ότι στα πλαίσια του παρόντος καθεστώτος ρουσφετιού κι ευνοιοκρατίας, η ελεύθερη συμμετοχή πολιτών σε τέτοιες εκδηλώσεις μόνο δεδομένη δε θα πρέπει να θεωρείται... Στη συγκεκριμένη περίπτωση (άκουσον-άκουσον), βουλευτής εκλεγείς με τη ΝΔ, εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος απέναντι σε ευρύ κοινό Αρκάδων που κατά κανόνα ψήφισαν ΝΔ, άσκησε κριτική στον Καραμανλή και καταχειροκροτήθηκε! Μοιάζει αδιανόητο, όμως δείχνει πως η κοινωνία δεν κοιμάται - τουλάχιστον όχι όσο πιστεύαμε... Δείχνει ότι πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν στον Τατούλη κι όχι στη ΝΔ - αυτό θα πρέπει να τρόμαξε πολλούς στη Ρηγίλλης...
Πολύς κόσμος λοιπόν, έσπευσε να συμμετάσχει, όχι απλώς σε μια παρουσίαση βιβλίου -αυτή ήταν η αφορμή- αλλά σε μια ενεργό πολιτική διεργασία (εν εξελίξει) που εμπνέει, δίνει ελπίδα. Υπάρχει δίψα για ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, η απογοήτευση από την πρασινομπλέ εικονική διαχείρηση και μη πολιτική, είναι έκδηλη.
Θεωρήστε μας συνοδοιπόρους στο δύσβατο δρόμο που επιλέξατε. Καλή δύναμη.

anonymous είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη

Ακούσαμε με έκπληξη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Μεϊμαράκη, να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή, πως πρέπει να πηγαίνουν οι έλληνες πολίτες σε μικρή ηλικία στον στρατό, πριν προλάβουν να σπουδάσουν, διότι αργότερα, στα 28 τους, μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά, δεν θα μπορούν και με το δίκιο τους να ανεχτούν τον τρόπο που θα τους μιλήσει ένας απλός λοχίας και πως έτσι, θα είναι δύσκολο να 'διδαχτούν' την απαιτούμενη πειθαρχία(...;).

Με το παραπάνω σκεπτικό μάλιστα, σύμφωνα με το οποίο η έννοια της πειθαρχίας είναι κάτι που δύναται να εμφυτευθεί στην ανθρώπινη προσωπικότητα όταν εκείνη είναι ακόμη άγουρη και εύπλαστη ενώ αντιθέτως η γνώση και η ωριμότητα είναι εχθροί της πειθαρχίας, προωθείτai και σχετικός νόμος του κράτους.

Θα θέλαμε τον κριτικό σχολιασμό σας πάνω στις σχετικές πολιτικές απόψεις και δράσεις του έγκριτου συναδέλφου σας

Σας ευχαριστούμε.

P.S

Να υποθέσουμε πως οι κυβερνώντες είναι τόσο πειθαρχημένοι (γι' αυτό και αποδίδουν άριστα στο κυβερνητικό έργο τους) επειδή πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο σωστό timing, πριν τους βρεί η 'συμφορά' ενός master;
Και πως εσείς τους βγήκατε απείθαρχος επειδή καταχτήκατε στο στρατό μορφωμένος και άρα, ανεπίδεκτος πειθαρχίας;

Είναι προφανές πως η άποψη για τη σεμνότητα και την ταπεινότητα του κύριου Καραμανλή εκφράζεται και μέσα από την άποψη για την πειθαρχία του κύριου Μεϊμαράκη, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την ιδεολογική συνοχή του κόμματος σε όλα τα επίπεδα!

Νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και ασφαλείς πλεόν για το μέλλον μας!

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ κύριε Τατούλη,
ορθά και εύστοχα τα υφ'υμών λεχθέντα.

Αλλά θα τον θυμώσετε τον γιάννη μας και θα πετάξει πάλι κανένα μπουκάλι στο γήπεδο προς εκτόνωση...
Δεν είναι κρίμα;
Ας μην δίνουμε λοιπόν αφορμές για χουλιγκανισμό σε έναν τόσο ευπρεπή κύριο, ο οποίος με τα τόσο καλά του λόγια αλλά και την δέουσα κριτική διαπαιδαγώγησε προσφάτως την μαθητιώσα και φοιτητική νεολαία προς το δρόμο της ευπρέπειας, της σεμνότητας, της ταπεινότητας και της νομιμοφοσύνης.

Alitovios είπε...

Τελικά εσείς οι πολιτικοί ζειτε στη χώρα του ποτέ. Καταστάσεις και γεγονότα που εμείς οι "απλοί" πολίτες τα έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό, εσάς σας παίρνει δεκαετίες για να τα αντιληφθείτε-και συνήθως αυτό γίνετε όταν είστε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Γιατί εγώ τώρα πρέπει να πειστώ πως τύποι σαν εσένα μπορούν να λύσουν τα όποια προβλήματα αυτού του τόπου; Άμα χρειάζετε να φτάσεις πενήντα ετών για να καταλάβεις την ανεπάρκεια του Πρετεντέρη να με συμπαθάς αλλά δεν μου κάνεις. Πήγαινε σπίτι σου να έρθει ο επόμενος.

malcolm_x είπε...

το πιεστικο αιτημα της κοινωνιας

το πιεστικο αιτημα της κοινωνιας ειναι η συμμετοχη της στις διαδικασιες ληψης και υλοποιησης των αποφασεων...αυτη ειναι η πραγματικη πολιτικη..

Ανώνυμος είπε...

To πιεστικό αίτημα της κοινωνίας δεν είναι η εφαρμογή ενός κεντροαριστερού ή κεντροδεξιού προγράμματος αλλά η αξιοκρατία, η εντιμότητα και η πάταξη της διαφθοράς. Ο ανορθολογισμός και και η μιζοκρατία έχουν διαλύσει τα δημόσια οικονομικά και έχουν φαλκιδεύσει την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, όπου η πλειοψηφία των πολιτικών, δικαστών και δημοσιογράφων συμμετέχει ενεργά ή λειτουργεί ως γνήσιο δεκανίκι του συστήματος....
Καλά τα λέει ο κύριος Τατούλης αλλά και αυτός τόσα χρόνια δεν τα έβλεπε...;;; Δεν ξέρω αν έχει κάνει ήδη μια γενναία αυτοκριτική αλλά αυτή αποτελεί την απόλυτη προϋπόθεση για κάθε περαιτέρω κριτική!

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιώντας τον Ενικό της Οικιότητας:

Φίλε Πέτρο, βρίσκω πάρα πολύ δύσκολο να διαφωνήσω με τα γραφόμενα σου ,εδώ ,στο φιλικό σου ιστολόγιο. Μπορώ να πώ πως απο τη στιγμή που "δραπέτευσες" απο το γαλάζιο "μαντρί" , αν και σε κυνηγά ο λύκος (Media) να σε φάει , δεν φαίνεται να έχει τα δόντια. Αντίθετα , εσύ, με απελευθερωμένα τα βαρίδια των κομματικών υποχρεώσεων , παρουσιάζεις γλαφυρά αλλά και ωμά την σαπίλα του κοινωνικού και πολιτικού μας συστήματος αλλά ,πάνω από όλα, επιβεβαιώνεις την αδυναμία του μέσου πολίτη να βρεί και να χρησιμοποιήσει τα φάρμακα εκείνα που θα σταματήσουν αυτή τη σαπίλα, που θα κάνουν τη χώρα μιά πραγματικά δημοκρατική χώρα, όχι το κατ' επίφαση δημοκρατικό μόρφωμα που η όποια ελίτ και τα δουλικά της έχουν εγκαταστήσει.
Και έτσι, με ευθύνη των κομμάτων εξουσίας αλλά και την αδυναμία ή ανοχή των λοιπών κοινοβουλευτικών σχηματισμών ,ο πολίτης βρίσκεται καθημερινά με τα προβλήματα που γεννά το παραπάνω μόρφωμα.
Λύσεις ,όμως, σε αυτά τα προβλήματα, δεν προτείνονται, μόνο ευχολόγια και συλλογικές παραινέσεις. Πολιτικοί-Ηγέτες με ανάστημα "bigger than life", χωρίς να παρεξηγώ ή να υποτιμώ τη δικιά σου σημαντική παρουσία, δεν ύπαρχουν στον ορίζοντα.

Συνεπώς , το μόνο που έχει να κάνει ένας αξιοπρεπής και "έντιμος άνθρωπος σε μιά ανέντιμη κατάσταση", είναι ,δυστυχώς , να προσπαθεί να άλλάζει όσο μπορεί το περιβάλλον γύρω του και να περιμένει με την ελπίδα να φανεί κάτι καλό για την χώρα του.

Και είναι αβάσταχτα θλιβερό αλλά και θαρραλέο να περιμένει κανείς την ελπίδα.

Φιλικά Μιχάλης Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά..

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον πρωθυπουργό -που απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες-και με το "λαμόγιο" της εξουσίας-που ακούει στο όνομα Πρετεντέρης ΠΩΣ

αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποχωρήσει (ναι, καλά ακούσατε) για τους εξής όμως λόγους:
1ον) Γιατί η συγκεκριμένη κυβέρνηση, μετά τα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά πλήγματα που μας έχει επιφέρει, μας αναγκάζει να σηκωθούμε απ' τους καναπέδες μας και να βγούμε στους δρόμους αναζητώντας καλύτερη τύχη, οπότε και μας κρατάει σε φόρμα και μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
2ον) Διότι με την ανικανότητα και ανεπάρκεια της μας χαρίζει στιγμές αφθονου γέλιου και ως γνωστόν το γέλιο είναι υγεία και μακροζωία και
3ον) Γιατί η ιστορία των τελευταίων ετών μας έχει δείξει πως όταν φευγει μια κυβέρνηση την διαδέχεται μία ακόμα πιο αχρηστη, πιο ανίκανη, πιο διεφθαρμένη και εν τέλει πιο επικίνδυνη κυβέρνηση.

Άρα ας καθίσουμε-κλωσσόντας- στα αυγά μας!!! Δεν φταίει ο Δένδιας αλλα ο Ένδειας...

kaneis

Ανώνυμος είπε...

Είναι απολύτως διαπιστωμένο πλέον ότι συνειδητά ή ασυνείδητα (κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις…) ο βουλευτής-ερευνητής του ΠΑΣΟΚ, έχει καταστεί ο επίσημος καταδότης των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα!

Ο βουλευτής-ερευνητής χρησιμοποιώντας όλους εκείνους με …ελάχιστη συνείδηση, (δηλαδή τον κάθε Πήλιο Γούση που θέλει να εκδικηθεί τους συναδέλφους για να παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες), δίνει τροφή σε κάθε λογής τρομοκρατικές οργανώσεις!
Ναι, διότι στοχοποιεί πρόσωπα.

Φυσικά δεν αντιλαμβάνεται ότι εάν έλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα γευτεί και αυτός και το κόμμα του την ίδια πίκρα! Δυστυχώς ο τύπος αυτός έχει παρασύρει και μερικούς ακόμα συναδέλφους του.

Μήπως κάποιος πρέπει να σταματήσει το πρακτοριλίκι του κ.Καρχιμάκη;
Μήπως έφτασε η ώρα να πάψει να λειτουργεί το άτυπο γραφείο της ρουφιανιάς που έχει στήσει;

Δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια φίλε μου…

Και να μην ξεχνάς ότι οι Γερμανοί μετά τον πόλεμο πρώτα τους χαφιέδες ξεπάστρεψαν.
Έτσι φαντάζομαι θα πράξει και το δικό του κόμμα. Θα τον θέσει στο περιθώριο...
Από το http://nonpaper300.blogspot.com/