Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ

* Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την 26.9.2008


Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι,

Θα μπορούσα εύκολα να αναγνώσω και σήμερα την ομιλία που προ εξαμήνου εκφώνησα από αυτό εδώ το βήμα. Θα το έκανα, αν πίστευα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διεξόδου από το τέλμα. Αν πίστευα ότι αυτή εδώ η κρίση θα αποτελέσει το χρυσόβουλο της εκχώρησης στις καλένδες της ιστορίας της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Αν πίστευα ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Θα το έκανα, τέλος, αν η αγωνία μου για την παράταξη μας δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Ερχόμαστε να συζητήσουμε σήμερα εν μέσω μιας κρίσης, της οποίας την κορύφωση είμαι βέβαιος ότι δεν έχουμε ακόμη δει. Κρίσης πολιτικής, κρίσης ηθικής, κρίσης οικονομικής, κρίσης εμπιστοσύνης του λαού προς την παράταξή μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η κρίση αυτή ωστόσο, δεν ήρθε από το πουθενά. Τα σημάδια υπήρχαν. Ήταν εξαιρετικά ορατά. Σε εσάς απευθύνθηκα. Μόνο με εσάς θα μπορούσα να μοιραστώ την αγωνία μου τόσο για το μέλλον της παράταξης όσο και για το μέλλον του τόπου. Μίλησα τότε για την καθημερινότητα του Έλληνα που γίνεται ημέρα με την ημέρα πιο δύσκολη. Έκανα λόγο για την απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, που θα ανατρέπει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Σημείωσα με ένταση ότι ποτέ δε σταθήκαμε με θάρρος μπροστά στον πολίτη προκειμένου να του εξηγήσουμε τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία: κόστος και όφελος έμειναν πάντα αμπαρωμένα στα υπουργικά γραφεία. Τέλος, υπενθύμισα σε κάθε δυνατό τόνο ότι με τη σημαία της διαφάνειας εκλεγήκαμε και αυτήν θα οφείλαμε να υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο. Δε δίστασα να μιλήσω για τους λίγους και γνωστούς, αυτούς που με όχημα το κόμμα έκαναν φέουδο της παρέας το κράτος, εκείνους τους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες που παρεισέφρησαν στο κόμμα, χωρίς ποτέ να ανήκουν σε αυτό, με μόνο ενδιαφέρον τη διαιώνιση του δικού τους θώκου. Σας είπα ότι ο μόνος εχθρός είναι ο δικός μας κακός εαυτός. Απάντησα σε όσους εθελοτυφλούσαν οκνηρά ότι δε θα συνεχίζαμε επί μακρόν να παίζουμε μόνοι στην πολιτική αρένα. Προέβλεψα επιδείνωση της κατάστασης και περίοδο αστάθειας. Ζήτησα διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να μην φθάσουμε στο σημερινό σημείο, με τον αντίπαλο προ των πυλών.

Εσείς θα κρίνετε σήμερα αν επαληθεύθηκα.

Αντί ωστόσο, να διορθώσουν κάποιοι τη μουσική, προτίμησαν να πυροβολήσουν τον πιανίστα. Αυτή είναι άλλωστε η επικοινωνιακή τακτική , που πασιφανώς σήμερα έχει πλέον ναυαγήσει. Αυτή είναι η επικοινωνιακή τακτική, που αφού βέβαια απέδωσε πολλά ατομικά ιδιοτελή οφέλη στους εμπνευστές της, τελικώς οδήγησε στην κρίση που βιώνουμε σήμερα. Αυτή είναι η επικοινωνιακή τακτική, που αφαίρεσε από την πολιτική την ουσία της, που είναι οι λύσεις των προβλημάτων του τόπου, και τη συρρίκνωσε σε ασκήσεις επικοινωνίας. Μόνο που στο τέλος της ημέρας τα πραγματικά προβλήματα εκδικούνται. Η εικόνα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Τότε μίλησα με αλήθειες. Και μίλησα αυστηρά πολιτικά. Μου απάντησαν παραπολιτικά. Με χλεύη και φραστικές απρέπειες. Με χαρακτήρισαν αντάρτη. Λες και θα όφειλα να καταθέτω ακόμη πιστοποιητικά κομματικής συνείδησης, 30 χρόνια μετά. Τριάντα χρόνια αφότου υπηρετώ τούτην εδώ την παράταξη με απόλυτη αυστηρότητα και μεγάλη συνέπεια Είκοσι χρόνια αφότου δίνω επιτυχώς τη μάχη του σταυρού στην Αρκαδία, αφήνοντας χιλιόμετρα πίσω το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και βέβαια χωρίς ποτέ να αναζητήσω δεκανίκι στους δικούς μας κομματικούς μηχανισμούς. Ανακύκλωσαν την γνωστή ιστορία ότι θα ρίξω την κυβέρνηση, επιλέγοντας να μην με ακούν όταν προς κάθε κατεύθυνση δήλωνα ότι δεν θα ήμουν ΠΟΤΕ εγώ εκείνος που θα ακολουθούσα παρεμφερείς τακτικές. Απείλησαν με διαγραφές και κυρώσεις, διότι προτίμησαν την κινδυνολογία και όχι την ουσία. Εφηύραν θεωρίες συνωμοσίας, παράκεντρων και σχεδίων αποσταθεροποίησης. Δεν δίστασαν να πουν ότι τα είπα αυτά διότι έχασα τον υπουργικό θώκο. Λες κι αν ήθελα να τον είχα κρατήσει, δεν γνώριζα ότι θα έπρεπε να έχω πορευτεί σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από εκείνην που πολιτεύτηκα.

Μίλησαν τέλος, κύριε πρόεδρε, για πικρίες και άλλες συναφείς συναισθηματικές καταστάσεις (παρένθεση εδώ). Όλοι έχουμε πικραθεί. Πράγματι, πικράθηκα όταν κανείς δε μίλησε για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στο υπουργείο πολιτισμού. Και εσείς είστε σε θέση να το γνωρίζετε καλά αυτό. Πράγματι, πικράθηκα όταν δεν αντιδράσατε στις δηλώσεις του διαδόχου σας υπουργού όταν διατράνωνε ότι παρέλαβε «τίποτε». Λησμονώντας προφανώς ότι από εσάς παρέλαβε. Κύριε Πρόεδρε, όλοι πικραίνονται. Μηδενός εξαιρουμένου. Κι εσείς πικραμένος και χολωμένος ήσαστε όταν λίγο μετά τον ανασχηματισμό του 93, ο τότε πρωθυπουργός δεν σας συμπεριέλαβε στο υπουργικό σχήμα. Πλην όμως στην πολιτική τέτοιου είδους πικρίες κρατούν λίγο. Στην πολιτική, οι έμπειροι δεν λειτουργούν με συναισθηματισμούς. Τα συναισθήματα μας δεν αφορούν κανέναν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τότε, λοιπόν πριν από 6 μήνες μίλησα αυστηρά πολιτικά. Δεν εισακούσθηκα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξα να πω μπροστά σας, όλα εκείνα για τα οποία η κοινωνία, αλλά και η παράταξη μας τότε σιγοψυθίριζε και σήμερα βέβαια βροντοφωνάζει, δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε, ότι δεν είχε ακούσει. Κανείς μας δεν έχει άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν γνωρίζει. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τη φυλακισμένη στον πύργο βασιλοπούλα.

Οι συνιστώσες της κρίσης είναι δεδομένες. Οι προτάσεις μου – όπως τις έχω κατ’ επανάληψη καταγράψει- είναι συγκεκριμένες.

Οι μεταρρυθμίσεις αργούν. Η πραγματική πολιτική έχει μείνει πίσω, όπως πολύ σωστά είπατε προημερών κ. Πρόεδρε. Ποιοι είναι ωστόσο εκείνοι που παρεμποδίζουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια ; Eίστε μήπως εσείς, και όλοι εμείς τα στελέχη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Είμαστε εμείς που επί πολλά χρόνια αγωνιστήκαμε για να σπάσουν τα «φέουδα»; Είμαστε εμείς που για δεκαετίες βρεθήκαμε απέναντι σε γραφειοκρατικά κυκλώματα, σε προσωπικά συμφέροντα, στην πατρωνεία, στις πελατειακές σχέσεις; Ή μήπως είναι ένας ανύπαρκτος φαντασιακός εχθρός, από αυτούς που μας αρέσει να εφευρίσκουμε όταν οι καταστάσεις βαίνουν εις βάρος μας; Ασφαλώς και όχι, φίλες και φίλοι. Άλλο είναι το βαθύτερο πρόβλημα, που θα συνεχίζει να καθιστά ανέφικτη την επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την παντελή απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων. Τι εννοώ; Δεν έχουμε μιλήσει με ειλικρίνεια στον Έλληνα. Δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να προωθηθούν. Και ακόμη παραπέρα και σημαντικότερα. Δεν έχουμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό το ευρύτερο σχέδιο της παράταξης μας για τον τόπο. Και τούτο, διότι πάει καιρός που δεν συζητήσαμε τις βασικές αρχές, τις θεμελιώδεις συνισταμένες αυτοπροσδιορισμού μας. Προς επίρρωση του ισχυρισμού μου, δείτε την αντίδραση του κ. Πουπάκη και της ΔΑΚΕ στην πρόσφατη υπόθεση της Ολυμπιακής και τις διατυπώσεις του που ουδεμία σχέση έχουν με τη φιλοσοφία της παράταξης μας.

Πρέπει ΤΩΡΑ να συζητήσουμε τι κόμμα είμαστε. Για να καταφέρουμε να πορευτούμε στο μέλλον. Και για να προλάβω τις γνωστές απαντήσεις περί δεδομένης κυβερνητικής πρακτικής, ας μη συγχέουμε την κυβερνητική πρακτική με τις θέσεις ενός κόμματος. Δεν μιλώ για μέτρα. Μιλώ για εκείνα τα μέτρα-θέσεις που για να έχουν συνοχή χρειάζονται ένα ιδεολογικό καμβά που θα τα σηματοδοτεί και θα προσανατολίζει το έργο. Αυτός ο καμβάς λείπει διαχρονικά από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Εξ ου και η αγωνία ορισμένων στην πρώτη διακυβέρνηση μην τυχόν και επαναληφθεί η ιστορία της δεξιάς παρένθεσης. Αγωνία που άφησε πίσω το έργο, μας έκανε διστακτικούς και δειλούς. Αναπληρώνεται βραχυχρόνια με επικοινωνιακού τύπου ευρήματα, όπως ήταν ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός» ή ο «μεσαίος χώρος», ή το «κοινωνικό κέντρο» αλλά αυτά δεν απαντούν στα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Δεν απαντούν καν στα δευτερεύοντα. Πρόκειται για όρους που δεν μπορούν να σταθούν στην διαδικασία της πολιτικής. Πρέπει να γίνουν πολιτική και για να γίνουν πολιτική πρέπει να υπάρξει ιδεολογική ζύμωση. Αν αυτά τα καίρια ερωτήματα δεν απαντηθούν οποιαδήποτε έκκληση για επιστροφή στην πραγματική πολιτική, θα παραμείνει δυστυχώς …ακόμη ένας ευσεβής πόθος...

Και βέβαια σε σύγχρονες- προοδευτικές πολιτικές δεν θα προχωρήσουμε ποτέ αν δεν ασχοληθούμε κατ’ αρχήν με εμάς τους ίδιους. Πώς θα εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, πώς θα επανιδρύσουμε το κράτος, αν εμείς μείνουμε σε παρωχημένες δομές, σε αρτηριοσκληρώσεις και ολοκληρωτικές – σταλινικού τύπου- λογικές. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις: θέλουμε ένα ελεύθερο κόμμα, δημοκρατικό, σύγχρονο, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαικών κομμάτων; Με απλά λόγια. Είναι αυτό που αναφέρω ως την δική μας επανίδρυση, προαπαιτούμενο για όποια άλλη επανίδρυση. Προτάσεις που κατέθεσα και προ ετών, όταν διεκδίκησα τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. Και σήμερα βέβαια είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Κύριε Πρόεδρε,

Για τις βαθύτερες ουσίες της κρίσης που σήμερα βιώνουμε. Τον ιδεολογικό καμβά που θα νοηματοδοτεί και θα σηματοδοτεί το έργο μας. Τον εκσυγχρονισμό και την διαδικασία επανίδρυσης της παράταξης μας. Την επιστροφή στις πάγιες αρχές μας, όπως αυτές ορίστηκαν από εμάς το 2004. Το ρόλο και τη διάσταση που η ηθική θα διαδραματίσει εφεξής στην πολιτική διαδικασία. Τους τρόπους ουσιαστικής αντιμετώπισης (και όχι σε επίπεδο ηθικιστικής ρητορείας) της διαφθοράς ως κοινωνικό φαινόμενο , αλλά και ως πολιτική – σε όλο το φάσμα των κομμάτων- πραγματικότητα. Τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που δεν θα εξαντλείται σε αφορισμούς αλλά στην ανάδειξη του νέου οράματος με καινοτόμα σχέδια για την ανασύνταξη της Ελληνικής κοινωνίας και την αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας.

Όλα αυτά πρέπει ΤΩΡΑ να συζητηθούν κύριε πρόεδρε. Άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε για την παράταξη. Ούτε για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, μηδενός εξαιρουμένου. Ούτε και για τον τόπο ασφαλώς. Πρέπει να συζητηθούν σε έναν διάλογο ανοικτό. Χωρίς στεγανά. Χωρίς προαπαιτούμενα. Χωρίς προηγούμενες συμφωνίες. Ελεύθερα. Δημοκρατικά. Βαθιά πολιτικά.
Χρειαζόμαστε λοιπόν μια Νέα Συνθήκη με την κοινωνία.

Κύριε Πρόεδρε, πρέπει όλοι να συναισθανθούμε την μεγάλη μας ευθύνη. Να βάλουμε το χέρι επί τον τύπο των ήλων. Να καταδείξουμε εμπράκτως ότι ένα και μόνο πολιτικό κεφάλαιο δεν είναι για ξόδεμα: αυτό της παράταξης. Ζητάω από εσάς προσωπικά να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να οδηγήσετε ΑΜΕΣΑ την παράταξη σε έκτακτο συνέδριο. Προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Προκειμένου να διαδραματίσουμε ρόλο καταλύτη εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Προκειμένου να κάνουμε ΕΜΕΙΣ την πολιτική ανατροπή . Μια πολιτική ανατροπή όμως ουσίας που θα σηματοδοτεί όχι το ξαναμοίρασμα της τράπουλας , αλλά το αναγεννημένο, το καινούριο που ο τόπος έχει τόση ανάγκη.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Η παράταξη μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η παράταξη μας δεν είναι οι κάποιοι λίγοι. Είμαστε εμείς, οι πολλοί. Εμείς που δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι σε ιδιοτελείς ενέργειες και συμπεριφορές, εν ονόματι μιας κακώς νοούμενης κομματικής αλληλεγγύης. Εμείς που θα απομονώσουμε τους λίγους επίορκους και θα σταματήσουμε τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Εμείς που – ως κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας – θα βρούμε την τόλμη και το θάρρος να την πείσουμε για τις δύσκολες μεταρρυθμιστικές πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος. Εμείς που μπορούμε να την πείσουμε , διότι δεν ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στον ελληνικό λαό το 2004.

Η αδράνεια δεν είναι επιλογή. Τα επικοινωνιακά κολπάκια δεν είναι επιλογή. Τα σκουπίδια κάτω από το χαλί δεν είναι επιλογή. Οι μεγάλες ρητορείες δεν είναι επιλογή. Η μόνη μας επιλογή είναι ν’ ανοίξουμε τα παράθυρα να φωτιστεί το σπίτι, να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που ροκανίζουν το δημόσιο πλούτο και να ρίξουμε το βάρος μας στα προβλήματα του Έλληνα και του τόπου.

Μπορούμε να το πετύχουμε. Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της παράταξης. Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που μας εμπνέουν τα ίδια πιστεύω, που μας ενώνουν οι κοινοί στόχοι. Όλοι εμείς με όσα στελέχη του κόμματος μας που διαθέτουμε πολιτικό κεφάλαιο αξόδευτο, για να επενδύσει στις πλάτες μας ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολιτικό κόμμα με μεγάλη ιστορία. Είναι ο εκφραστής της σύγχρονης, φιλελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Κριτήριο για τα λόγια και τις πράξεις μας πρέπει να είναι οι δημοκρατικές αρχές, η νομιμότητα και το ήθος. Προτεραιότητές μας πρέπει να είναι η πολιτική κάθαρση, η οικονομία, η παιδεία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους λίγους να μας συμπαρασύρουν στον προσωπικό τους κατήφορο. Θα τους αφήσουμε πίσω και εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Η παράταξη αυτή ανήκει σε όλους.. Όλοι είμαστε εγγυητές της ενότητας. Ο καθένας μας ξεχωριστά. Και όλοι μας ισοδύναμα.

Κύριε Πρόεδρε,

Οδηγήστε την παράταξη σε συνέδριο στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αποσαφηνίστε ότι οι συνεχιζόμενες εκλογολογίες ουδεμία βάση έχουν, παρά περισσότερο φθείρουν την παράταξη και βυθίζουν τη χώρα σε τέλμα. Επιστρέψτε στην ουσία των όσων δεσμεύσεων αναλάβατε απέναντι στον ελληνικό λαό το 2004.

Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Για την παράταξη. Για τον τόπο. Για εσάς ατομικά. Διότι αν ο κ. Σημίτης (ο οποίος μάλιστα ουδέποτε ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον ως βαρίδι το έσερνε πίσω του,) κρίθηκε τελικώς από την ευρύτερη πασοκική πολιτεία και όχι από την προσωπική τη δική του διαδρομή, και έχασε πώς θα κριθεί λοιπόν ένας πρωθυπουργός σαν κι εσάς του οποίου το προφίλ και το όνομα είναι απόλυτα συνυφασμένα με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και την πορεία της την τελευταία δεκαετία…

Κυρίες και κύριοι,,

Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο καθένας το πολιτικό του κεφάλαιο μπορεί να το ξοδεύει όπως θέλει. Και θα κριθεί ασφαλώς. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να σπαταλήσει έστω και λίγο από το πολιτικό κεφάλαιο της παράταξης. Και εμείς οφείλουμε αυτό να το διασφαλίσουμε. Με όποιο κόστος. Με όποια απώλεια.

152 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταθηκατε στο υψος των περιστασεων.
Μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ...
Ομως πρεπει και καποιος να κοιταξει και με την ακριβια τι γινεται να τραβηξει και κανενα αυτι,αλλα γρηγορα διοτι το τρενο φευγει.

Ανώνυμος είπε...

"όποιος θέλει να με αμφισβητήσει ή έχει άλλα σχέδια ας ρίξει την Κυβέρνηση". Κοινώς κύριε Τατούλη: Αν έχετε τα γόνατα, ρίξτε τον!!! Εμείς θα ξαναπάμε μαζί του. Εσείς;
Περιμένω να αναρτήσετε το σχόλιό μου... Αν έχετε πάλι τα γόνατα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πέτρο. Υπήρξες ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Π ρ ό τ α σ η…..

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες bloggers….:
βλέποντας κι ακούγοντας…., με μεγάλη μου λύπη κι εγώ…., κυρίως, τα εφηβάκια –μας
να τραγουδούν ‘’φτηνά’’ τραγούδια…., ως επί το πλείστον, της ερωτ’’αγάπης’’….,
και ξέροντας, ως όλοι μας, τη δύναμη που έχει το τραγούδι
στη διαμόρφωση χαρακτήρα και συμπεριφοράς…., κι όχι, μόνο, της ερωταγαπικής….,
κάτι που με ανευθυνότητα τους το ‘’επιβάλλουν’’….: δισκογραφικές εταιρείες,
ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί,….. λες και σε συμπαιγνία….,
τολμώ….,
αν και ξέρω πως…., και, μ’ αυτό…., θα ενοχληθούν’’ μερικοί και μερικές bloggers….,
να σας κάνω μια ‘’ανάλογη’’ πρόταση….!

Έχοντας…., ήδη….. και με ‘’ανάλογη’’ πρόταση…., προσφέρει
1095 τραγούδια και ‘’τραγούδια’’ –μου….,
και, σχετικής θεματολογίας μέσα απ’ το μπλογκ μου….: URL : www.alexandros-zivas.gr....,
κάτι σαν ‘’αντίπραξη’’ στη ‘’συμπαιγνία’’ των ως άνω αναφερόμενων παραγόντων….,
προτείνω…., πάντα, για τον ίδιο σκοπό….,
να δημιουργήσουμε μια ‘’Τράπεζα στίχων προσφοράς’’….,
όπου Έλληνες στιχουργοί και ποιητές να τους προσφέρουν…., αφιλοκερδώς κι αυτοί….,
είτε για επιτραπέζια ημερολόγια προσφοράς….. είτε για τη δημιουργία μουσικών CD’s….!

Ίσως….. να φανεί αφελής και ουτοπική η πρότασή μου….,
ή κι εγώ….. αφελής…. κι ονειροπόλος ουτοπιστής….,
αλλά….. ας σκεφτούμε τη δύναμη που μας προσφέρει η ‘’Μπλογκόσφαιρα’’….,
που….. από ‘’βαβελική’’ Κατάρα…., ως ‘’μερικοί’’ ‘’μοιροπλάστες’’ –μας τη θέλουν….,
μπορούμε…., και, με ‘’τέτοια’’ : ‘’τρελά’’ της ‘’τρελής’’ λογικής…., ή και λογικής ‘’τρέλας’’….,
να την κάνουμε Ευλογία….!

Έτσι…., καθώς πιστεύω πως….,
ως παλαιότεροί μου bloggers…., που, μόλις, 3 μηνών blogger εγώ….,
είστε οργανωμένοι, και, για ‘’τέτοια’’ : ‘’τρελά’’….,
ελπίζω…., κι εάν, βέβαια, βρίσκετε ενδιαφέρουσα κι εφικτή την πρότασή μου αυτή….,
να συναποφασίσετε…., πάντα, για ‘’τέτοιον’’ σκοπό….,
για τα περί μιας ‘’Τράπεζας στίχων προσφοράς’’….!

Και…., εάν…., πάλι και γι’ αυτό, τότε….,
σαφώς, κι αφού το συναποφασίσετε…., είτε για ‘’επιτραπέζιο ημερολόγιο’’ είτε για CD….,
τολμήσετε να ανοίξετε και τραπεζικό λογαριασμό….,
σας υπόσχομαι πως…., ως πρώτη προσφορά χρημάτων από πλευράς μου….,
θα συνεισφέρω στην ευλογητή προσπάθειά –σας, –μας, 300 Ευρώ….,
που, πιθανόν, να βρεθούν και εξωμπλογκοσφαιρικοί χορηγοί….!

Μα θα χαρώ, ‘’το ίδιο’’, και, εάν κάποιοι μουσικοσυνθέτες ή κάποιες μουσικοσυνθέτριες….,
συνάδελφοι ή συναδέλφισσες μπλόγκερ….. ή μη….,
ανταποκριθούν στην ανάλογη πρότασή μου….. που υπάρχει στο μπλογκ μου….,
όπου, το ξαναλέω, προσφέρω αφιλοκερδώς και για όποιον φιλανθρωπικό σκοπό
1095 τραγούδια και ‘’τραγούδια’’ –μου…., αφ’ ενός για τη δημιουργία
3 επιτραπέζιων ημερολογίων….. για τα έτη....: 2010, 2011 και 2012….,
κι αφ’ ετέρου για τη δημιουργία ενός, ή και πλέον, CD….!

Φυσικά, το 2ο, εφόσον τυχόν μουσικοσυνθέτες/θέτριες κρίνουν κάποια άξια μελοποίησης….,
πάλι, για τον ίδιο σκοπό…., κι εγώ…., μα κι οι ανταποκριθησόμενοι/σόμενες αυτοί/αυτές….,
όπου, τότε, θα έχω…., κι εγώ κι εκεί…., συμμετοχή και με δικιά μου μουσική και στίχο….,
ενώ, αργότερα κι έτσι και γι’ αυτό, και με τραγούδια –μου σε στίχο στην αγγλική γλώσσα….!

Εάν δε σας ενοχλεί το παρόν μήνυμά μου…., μπορείτε να το διαγράψετε….,
ναι, και διόλου δεν θα με πειράξει….!
Σας ευχαριστώ πολύ….. και, προπαντός, γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας…..

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια κ.Τατουλη!Τι γυρευεται ομως στη ΝΔ ακομη δεν καταλαβα.Καταλαβαινω οτι προσπαθειτε να πιαστειτε απο καπου σαυτη την συγκυρια πολιτικου ξεπεσμου της χωρας, αλλα πιστευω οτι οχι τοσο βαθια μεσα σας ειστε ηδη εκτος των πυλών της σηψαιμικης ΝΔ.ευχομαι να βρειτε και εσεις και ο τοπος μας λύση στα αδιεξοδα που φορτωνουν αλλοι.συνεχιστε παντως την καλη προσπαθεια για το καλο του τοπου.
Θοδωρης

Ανώνυμος είπε...

Τατούλη Γερά σπάστους το Τσαμπουκά!!!!

Υπουργός ΜΜΕ : Πέτος Τατούλης
Υφυπουργός :Μάρα Ζαχαρέα

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη, αυτή η ΚΕ ήταν δική σας.
Εσείς ήσασταν ο εισηγητής.
Στ'αυτιά του κόσμου υπάρχουν οι κραυγές Καραμανλή "Αν τολμάτε ρίξτε με" και η "πολιτική εισήγησή σας".
Αυτή η ΚΕ θα ασχοληθεί με το αν θα πρέπει να γίνει συνέδριο επανίδρυσης και επαναδιατύπωσης της κοινωνικής συνθήκης της ΝΔ.
Προφανώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι όλοι εναντίον ενός.
Ομως το πραγματικό αποτέλεσμα που δεν θα καταγραφεί, επειδή συμβαίνει στην συνείδηση όλων, θα είναι ένα ποσοστό συναίνεσης με τις προτάσεις σας. Θα σας έχουν διαθέσει όλοι ένα κομμάτι διαλόγου εσωτερικού αλλά και στις παρέες τους, αφού για την παράταξή σας είναι η μόνη ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση.
Ηταν απόδειξη της νίκης της "πολιτικής" έναντι της οργανωτικής πειθαρχίας.
Προσωπικά πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα σας διαγράψουν.
Ομως έχουν χάσει και πολύ σύντομα θα σας ξαναθυμηθούν.
Η περίπτωσή σας δεν είναι η κατάλληλη περίπτωση για να κάνουν ασκήσεις επίδειξης ισχύος και το ξέρουν.

Οπως σας έχω ξαναπεί, προτιμώ οι αντίπαλοι να είναι σοβαροί . Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά χαίρομαι για την σοβαρή και θαραλέα παρουσία σας.

Ο τρόπος που μιλάτε, σε όσους θέλουν να διαβάσουν την σημειολογία του, υποδηλώνει, ότι ή ο Καραμανλής είναι πολύ λίγος και σείς το ξέρετε από πρώτο χέρι ως παλιός στενός συνεργάτης του ή ότι εσείς δεν αντιλαμβάνεστε τον "κίνδυνο" -έχετε άγνοια κινδύνου- ή ξέρετε τι θέλετε και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα αποτελέσματα αυτού του κινδύνου -τα αποζητάτε-.
Ετσι κι αλλιώς πάντων είναι πολύ ενδιαφέρον να σας παρακολουθεί κανείς.
Σε μη πολιτικό επίπεδο. Μπράβο για το τσαγανό σας.

Y.G. Στεναχωρήθηκα για την μη ανάρτηση επί δεκαήμερο του σχολίου μου στα πόστ για το ΠΑΣΟΚ. Εντάξει διαφωνούμε αλλά το φίμωμα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, για έναν μπλόγκερ.

Καππαδόκης είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ....ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Τελικά η πολυδιαφημισμένη και με ανυπομονησία ανεμενόμενη ομιλία Καραμανλή δεν απευθυνόταν στην κοινωνία αλλά στο κόμμα. Δεν προσπάθησε να αναγνωρίσει λάθη και πρακτικές ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και όχι αόριστα αλλά προσπάθησε να λύσει την εσωκομματική του αμφισβήτηση σε απευθείας διακαναλική σύνδεση. Προκάλεσε όσους διαφωνούν με τις αλάνθαστες επιλογές του να τον ρίξουν. Ο Δον Κωστάκης με τον Σάντσο Θόδωρο τα έβαλε με τους εσωκομματικούς ανεμόμυλους. Και δώστου χειροκρότημα το πλήθος από κάτω. Η θα έχουμε επιβολή μονοφωνίας κύριοι η πάμε σε εκλογές! Πολύ δημοκρατικό μου ακούγεται.

Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται αρκετά έξυπνο.
Από το να πέσεις από τη Siemens , τον Παυλίδη, τον Βουλγαράκη, τον Ρουσσόπουλο, το Βατοπαίδι, χίλιες φορές καλύτερα οι αντάρτες. Θα γίνεις και ήρωας στη στάνη. Τελικά οι άνθρωποι αυτοί είναι μια κάποια λύση...

www.apovaro.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη συγχαρητήρια για το θάρρος με το οποίο εκφράσατε τη γνώμη σας. Επίσης για τη συνέπεια και τη συνέχεια που το κάνετε.
Συμφωνώ σε όλα αυτά που αναφέρεστε και επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω αυτό που θεωρώ μείζον, δηλαδή τον εντοπισμό από μέρους σας της παντελούς απουσίας ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, όπως είπατε, την έλλειψη εκείνων των μέτρων-θέσεων που για να έχουν συνοχή χρειάζονται ένα ιδεολογικό καμβά που θα τα σηματοδοτεί και θα προσανατολίζει το έργο. Στο τέλος επισημάνατε, πολύ σωστά, ότι αυτός ο καμβάς λείπει διαχρονικά από τον χώρο της κεντροδεξιάς και ζητήσατε έκτακτο συνέδριο για να τεθούν όλα αυτά σε συζήτηση. Καλά κάνατε και θέσατε το θεμελιώδες πρόβλημα, την απουσία ιδεολογίας, όπως επίσης καλά κάνατε και το θέσατε ενώπιον του προέδρου του κόμματος ο οποίος και έχει την ευθύνη της ανάληψης των πρωτοβουλιών για την επίλυσή του.
Ως εδώ καλά.
Το επόμενο ερώτημα όμως που αναδεικνύεται είναι τι θα γίνει, και από ποιόν, εφόσον δεν αναληφθεί καμία πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση που υποδείξατε. Θεωρώ βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί, ότι δηλαδή ουδείς από το ακροατήριο στο οποίο απευθυνθήκατε αντιλαμβάνεται τι εστί ιδεολογία μεταρρυθμίσεων και γιατί τα μέτρα ενός πολιτικού προγράμματος χρειάζονται ένα ιδεολογικό καμβά, τον φιλελευθερισμό, ώστε να έχουν αυτά τα μέτρα συνοχή και, θα πρόσθετα, αποτελεσματικότητα.
Μήπως λοιπόν η προετοιμασία της "επόμενης ημέρας" πρέπει να ξεκινήσει άμεσα; Υπάρχει χρόνος για χάσιμο περιμένοντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες από εκείνους ακριβώς που ευθύνονται για το σημερινό τέλμα;

Ανώνυμος είπε...

Η επιδοκιμασία του ΠΑΣΟΚου απο πάνω θα πρέπει να σας προβληματίσει κε Τατούλη για το αν πορεύεστε σωστά...
Ζητω η Νεα Δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ...

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΥΓΟΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗ

ΜΕΛΟΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

-----------------------------------
Υ.Γ.1 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ
-----------------------------------
Υ.Γ.2 ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕ ? ΑΜΦΙΒΑΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κύριε Τατούλη.
Επικροτώ αυτά που είπατε και το ερώτημα για το δια ταύτα που έθεσε ο "ανώνυμος 4:34 μμ" που προφανώς δεν είναι ΠΑΣΟΚΟΣ αφού δηλώνει φιλελεύθερος.
Συμφωνώ περί παντελούς απουσίας ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων αλλά η φύση απεχθάνεται το κενό. Η δική μου εκτίμηση, που δεν απέχει από τη δική σας, είναι ότι κυριαρχεί ιδεολογία συντήρησης που εκφράζεται πολιτικά από όλα τα κόμματα της σημερινής Βουλής.
Επομένως, στη κυριαρχία της σημερινής συντηρητικής ιδεολογίας που υπηρετεί τη διατήρηση του σημερινού στάτους καλούμαστε όλοι να αντιπαρατάξουμε ριζοσπαστικά μέτρα με καμβά την φιλελεύθερη ιδεολογία.
Πως, πότε και ποιοί θα το κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο
Χαίρομαι που στην Ελλαδα υπαρχει ενας σαν και σενα που εχει ποιότητα σκέψης και θάρρος. Λυπάμαι που ο Κωστακης εμεινε Κωστακης καιδεν τίμησε τ' ονομα του, άλλωστε γιαυτο το όνομα τον ψηφισαμε. Αν ειχε άλλο επίθετο ούτε βουλευτης θα ηταν. Λυπάμναι που αλλος δεν εχει το ανάστημα να πει ελέυθερα τη γνώμη του. Ψηφίσαμε για βουλευτές ανθρώπους και όχι προβατάκια που χειροκροτούν με υποτέλεια. Σε παρακαλώ συνέχισε με θάρρος να λες τη γνωμη σου.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Πέτρο Τατούλη,

Για μια ακόμα φορά, ίσως την κορυφαία, απέδειξες ότι έχεις το πολιτικό εκτόπισμα να διατυπώνεις πλήρεις, έγκυρες, έντιμες, νηφάλιες, αλλά και γενναίες προτάσεις για την έξοδο του κόμματος σας, της κυβέρνησης και κατ' επέκταση της χώρας από την κρίση.
Η συλλογική γνώση της κοινωνίας, σε κατατάσσει αναμφισβήτητα στους άξιους - και στην 35ετή μεταπολιτευτική διαδρομή, πρόσωπα αυτής της αξίας δεν υπήρξαν πολλά.

Ελπίζω ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος σας να πάρει το μήνυμα των καιρών και να κάνει τα αυτονόητα. Το σημαντικότερο είναι το απαραίτητο, τεράστιο και επίπονο έργο αναδιάρθρωσης της πολιτικής του με ταυτόχρονη αξιοποίηση όσων άξιων στελεχών θετικού πολιτικού κεφαλαίου έχουν απομείνει στα αποθέματα σας.

Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν προσδοκώ πολλά. Τα αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου, κομματικού και προσωπικών σας, τείνουν να εξαντληθούν.
Τα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας είναι τεράστια και η σπατάλη των όποιων πόρων σας - μεταξύ των οποίων και οι δυο εντολές που πήρατε από τον λαό - είναι προφανής στους Έλληνες πολίτες απ' άκρου εις άκρον.
Με αυτή την έννοια η μοναδική σας ελπίδα (και δική μας ως πολιτών), για την αντιστροφή της παρακμιακής σας πορείας, είναι το έκτακτο συνέδριο με το περιεχόμενο που πρότεινες.
Αυτό και μόνο, θα μπορούσε να συγκροτήσει μια νέα πορεία με ουσιαστική αναδιάρθρωση της πολιτικής σας και με την απαραίτητη ανανέωση του πολιτικού σας προσωπικού.

Αγαπητέ Πέτρο,

Την στιγμή αυτή τα κοινωνικά αλλά και τα παγκόσμια προβλήματα εξελίσσονται με καταιγιστικό ρυθμό.
Αν δεν μπορέσετε ως κυβερνώσα παράταξη, να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας, να κοιτάξετε την κοινωνία στα μάτια και να πάρετε άμεσα κρίσιμες αποφάσεις για το καλό του τόπου, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα. Η ελληνική κοινωνία θα σας τιμωρήσει! και αυτή η τιμωρία, στο βαθμό της συλλογικής γνώσης και ωριμότητας που η ίδια έχει επιτύχει, θα είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Η τελευταία μου ευχή για τον πρωθυπουργό, είναι να αντισταθεί στον πειρασμό (ή και στις πιέσεις άλλων) να σε διαγράψει.
Αν το πράξει, φοβάμαι ότι θα βάλει την παράταξη σας σε ένα μονόδρομο ηθικής πτώσης, που πια κανένα έρεισμα δεν θα μπορέσει να αποτρέψει.

Ειλικρινά καλή σας επιτυχία!

Ένας ενεργός πολίτης - εντολέας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας, όσον αφορά τη Ν.Δ. και τη πολιτική της, όπως αυτή τη βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια.
Το κακό είναι - και το λάθος σας- ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να αλλάξει. Και στο παρελθόν δεν χρειαζόταν ιδεολογία για να εφαρμόζεται. Η δυνατότητα άσκησης βίας των εχόντων επάνω στους μη έχοντες αρκούσε.
Στις μέρες μας, που η απροκάληπτη βία δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο ως έσχατο μέσο, οι επιτήδειοι, οι κατέχοντες τον πλούτο, οι φαύλοι, άπληστοι και σαράφηδες παπάδες, τραπεζίτες και χρηματιστές εφεύραν το ιδεολόγημα του «φιλελευθερισμού», για να επιβάλουν την απληστία και τη τσιγκουνιά τους στο σύνολο της κοινωνίας. Απλά βρήκαν πρόθυμους πολιτικούς το ίδιο άπληστους και συνάμα μωροφιλόδοξους για να τους κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.
Το εγχείρημα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει από την αρχή!!
Άδικα ψάχνετε μεταρρυθμιστική Ιδεολογία, τέτοια δεν υπάρχει, απλά ήταν θέμα χρόνου να καταλάβει ο κόσμος το μεγάλο Ψέμα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συνέπεια= Συνέχεια. Η συνέχεια σου ανήκει.

Ανώνυμος είπε...

Τα παπαγαλάκια από το πρωί προεξοφλούσαν ότι οι αντάρτες θα κοτέψουν.
Ο Μειμαράκης ο «εργολάβος» όπως και τότε με την εκλογή Καραμανλή έκανε παλι την τούμπα του. Δεν κάνει για γραμματέας του κόμματος. Του το έταξε ο Καραμανλής. Αλλά δεν ξέρει τι του ετοιμάζουν. Μπράβο Πέτρο γιατί τουλάχιστον δεν είσαι πουλημένος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο μισθός του Υπουργού της Νερατζιάς…Κολοντούμπα Μειμαράκη!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πέτρος μίλησε σαν αρχηγός και ο αρχηγός σαν Νταβατζής. Δεν είδε δεν άκουσε τίποτα. Μόνο η κριτική τον ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο λυπάμαι γιατί θα σε ήθελα στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη σημαία της ΝΔ. Αλλά η παρέα δεν σε αντέχει. Ας πρόσεχαν.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κ. Τατούλη. Στο παρελθόν σε έκρινα σκληρά. Σήμερα σου βγάζω το καπέλο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έχει άντερα για να κάνεις αυτό που έκανες σήμερα. Πήγες μέσα στη φωλιά των λεόντων. Των κλακαδόρων με μισθό μερικές χιλιάδες ευρώ από θέσεις του δημοσίου και τους αποκαθήλωσες τον αρχηγό σκιάχτρο.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:


Και μόνο που σε λένε Κώστα πεθαίνω!


Και μόνο που σε λένε Κώστα, πεθαίνω,
Κώστα, Μεγάλε Κώστα...
Και μόνο που σε λένε Κώστα αρρωσταίνω,
δώστα μου όλα, Κώστα!!!

ακούστε το εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!!! Βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα όπως στην πραγματικότητα είναι...Συνέχισε...Μόνο έτσι θα πάει η κοινωνία μπροστά

Ανώνυμος είπε...

H oμιλία του κ.Πρωθυπουργού μπροστά σε ένα κομματικο-κρατικοδίατιο ακροατήριο δεν απάντησε σε κανένα από τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Ήταν μια επίδειξη δύναμης και "τσαμπουκά" και τίποτε άλλο.

Σε αντίθεση με τον περιεκτικό και χαμηλών τόνων λόγο σας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ (ΠΑΣΟΚ) ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΙΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΠΑΣΟΚ) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

9.29, κάνεις ΜΠΑΜ!

Κόφτο, το ξανάκανες, δείξαμε κατανόηση αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Κατάλαβες;
Υπάρχουν και έξυπνοι...

Επί της ουσίας τώρα:

Είναι προφανές ότι το κεφάλαιο σύνταγμα, το κεφάλαιο νόμοι και το κεφάλαιο ηθικές αξίες, έχουν σημειώσει συγκριτική πτώση της μετοχής τους στο κομματικό χρηματιστήριο της ΝΔ σε σχέση με το φουσκωμένα υπερτιμημένο κεφάλαιο του Κεφάλα.

Οσο και να τους βρίσει κανείς, λίγο θα είναι, λίγο τους πέφτει.
Σκανδαλιάρηδες και σκανταλιάρες...

Ανώνυμος είπε...

κ. Καραμανλή δυτυχώς είστε τόσο λίγος για πρωθυπουργός...εμείς( και λέω εμείς γιατί και εγώ ανήκω στην Ν.Δ.) περιμέναμε ότι η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή του ΠΑΣΟΚ...Υπάρχουν λίγα άτομα στην κυβέρνηση, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους...Αυτούς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τους διώχνετε...Εσείς είστε έντιμος άνθρωπος...Ελπίζω να το καταλάβετε πρώτου να είναι αργά. Ο κ. Τατούλης ως έντιμος άνθρωπος έχει τα κότσια και τα λέει όπως είναι τα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πρωθυπουργός όταν είπε "Όχι, στο συνεχές πριόνισμα" δέν εννοούσε εσάς και όσους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά όσους της Νέας Δημοκρατίας απέχουν παρασάγγας από το "σεμνά και ταπεινά". Ενοούσε τους υπουργούς με τα αυθαίρετα εξοχικά και αναψυκτήρια όπως Σουφλιάς-Μαγγίνας, τους υπουργούς πνευματικά τέκνα του Εφραίμ που αποκτούν ένα σπίτι κάθε χρόνο όπως ο κ. Ρουσόπουλος, τους υπουργούς με τις παράκτιες όπως ο κ. Βουλγαράκης, τους υπουργούς που κάνουν τους φίλους τους εφοπλιστές, όσους εμπλέκονται με τα ομόλογα, το Βατοπέδιο, όσους παρεμβαίνουν χάριν εμπόρων ναρκωτικών και λοιπά. Πάντως δέν εννοούσε εσάς - εσείς πρέπει να συνεχίσετε να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους.
Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

Να σας ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Πόσες φορές το μήνα γίνεται υπουργικό συμβούλιο; Ένας CEO σε μια εταιρεία κάθε πότε κάνει συμβούλιο των άμεσα συνεργατών του; Εσείς θεωρείτε τη δραστηριότητα ενός 50αρη πρωθυπουργού επαρκή για την επίλυση των θεμάτων; Για τον έλεγχο των πεπραγμένων και την καθοδήγηση των ενεργειών; Εγώ οχι.
Κρίμα...

Zaphod είπε...

Τελικά το να λες το αυτονόητο είναι προσόν στους καιρούς μας. Από εμένα μπράβο για το θάρρος

Ανώνυμος είπε...

Όταν το κριτήριο αξιολόγησης και η ένταση του χειροκροτήματος του Πρωθυπουργού έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές απολαβές των κρατικοδίαιτων μελών τη ΚΕ μην περιμένετε να δώσει κανείς βάση στα δικά σας επιχειρήματα.
Στα δικά μου μάτια ο Πρωθυπουργός φάνηκε πολύ λίγος ειδικά εκεί που παρίστανε τον αυστηρό (φοβηθήκαμε).
Οι χρυσοκάνθαροι αυλικοί του δεν του αφήνουν περιθώρια για στρατηγικούς σχεδιασμούς και αναλύσεις πέραν της καθημερινής μικροπολιτικής.
Το καλίτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους κάνετε ρόμπες καθημερινά χωρίς να ρίξετε την Κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τατούλη,
δεν είμαι ψηφοφόρος σας αλλά της Ν.Δ. Της πιο original βέβαια και όχι αυτού του κακέκτυπου που βλέπουμε εδώ και κάμποσο καιρό. Δεν έχω ξαναγράψει στο blog σας. Όμως διαβάζοντας την ομιλία σας θέλω να σας συγχαρώ γιατί αν πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε και τα κίνητρα σας είναι αγνά αποτυπώνετε με ακρίβεια συναισθήματα ενός μέσου ψηφοφόρου του κόμματος αυτού και πιθανόν και όλων των πολιτών που επιθυμούν την πρόοδο. Αν πάλι αποσκοπείτε κάπου (εσείς το ξέρετεμόνο αυτό) τότε μάλλον χάνουμε τον χρόνο μας που σας ακούμε. Πιστέυω όμως ότι ανήκετε στην πρώτη περίπτωση. Τώρα όσο για όλους αυτούς που μπροστά στον πρόεδρο-μεσσία τα "αλλάζουν", τα "γυρίζουν", δεν "είδαν δεν άκουσαν δεν κατάλαβαν" και λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ ασ προσέχουν γιατί 1) η εντατική χρήση των αρθρώσεων δεν κάνει καλό από κάποι ηλικία και μετα 2) ο μέσος λογικός και φιλοπρόοδος άνθρωποσ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ τους οπορτουνιστές και τους καρεκλοκένταυρους ιδίως σε αυτή την παράταξη. 3) Πείτε επίσης στον πρόεδρό μας ότι όσο καλός πολιτικός και αν είναι ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι ο ΘΕΟΣ. Δεν υπάρχουν πια ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΝΙΤΟΥ-ΜΩΑΜΕΘ-ΜΕΣΣΙΕΣ-ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ Πιθανόν έχουν και οι λεγόμενοι "αντάρτες" τα δίκαια τους.

mikros fokion είπε...

Κυριε Τατουλη
εαν ημουν νεοδημοκρατης θα ελεγα οτι ο λογος σας ηταν προς το καλο της παραταξης σας και μετα τις φωνασκιες του πρωθυπουργου που μαλωνε τα ζωηρα παιδια και οχι τα κλεφτρονια η ομιλια σας αποτυπωσε μια συνεπεια στην ιδεολογια σας.
δεν ειμαι ομως νεοδημοκρατης και δεν με ενδιαφερουν τα κομματικα σας προβληματα. με ενδιαφερει ομως να υπαρχει μια κυβερνηση που να μην με ληστευει αμεσα (με φορους) ή εμμεσα (με μιζες , ξεπουληματα δημοσιας περιουσιας κλπ), που δεν θα εχει ως λαφυρο το κρατος οπου βολευονται οσοι εχουν γαλαζιο μπαρμπα, που δεν θα μας πνιγουν οι γραφειοκρατες και τα φακελακια, οπου οι κουμπαροι θα συναντιονται να πιουν κανενα κρασακι και οχι να μοιρασουν τα κλεμμενα εκατομμυρια.
δυστυχως οι περισσοτεροι νεοδημοκρατες επεσαν σαν πεινασμενα λιγουρια και καταφεραν να κανουν χειροτερα σε 5 χρονια απο οτι το πασοκ στα 20... ειναι και αυτο μια επιτυχια...
δεν λεω να φυγετε απο την νεα δημοκρατια ριχνοντας την κυβερνηση, μαλλον ενα επικοινωνιακο αλλοθι θα ηταν, ομως αν πραγματι ειστε διαφορετικος απο αυτον τον "υποσκοσμο" θα πρεπει περα πο λεκτικα να διαχωρησετε την θεση σας και πρακτικα.
ο κοσμος εχει αηδιασει σε μεγαλο βαθμο απο τους πολιτικους που απο υπηρετες του εχουν γινει δυναστες του.
http://mikrosfokion.blogspot.com

Unknown είπε...

Εκτιμώ και σέβομαι τον Τατούλη παρά τις αντιδιαμετρικές αντιθέσεις μας πάνω σε θέματα πολιτικής. Η όποια αντιπαράθεση, με την τακτική που επιλέγει, πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι όσο πιο ήπια είναι δυνατόν επειδή δεν μας είναι γνωστά τα δεδομένα για την αξιολόγηση ή την κρίση των επιλογών του.

Η πολιτική ζωή χρειάζεται περισσότερους με τον λόγο Τατούλη γιατί είναι προτιμότερη η πολιτισμένη αντιπαράθεση σε ζητήματα πολιτικής, από το καφριλίκι με "ελλειποβαρείς" στόκους, με ιδεοληπτικά προσκολλημένους, ποδοσφαιρικά φανατισμένους, με εμμονικούς ψυχασθενείς, με πνευματικά καθυστερημένους ή ακόμα και καρεκλολάγνα διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους πολιτικαντικοσκουπιδάρχες.

Επιτέλους, καιρός να φύγει αυτό που "ήρθε στον τόπο του", και να πάρει η πολιτική την θέση της στη Βουλή. Καιρός να μπορούμε να σεβόμαστε αυτόν με τον οποίο διαφωνούμε, καιρός να μην υπάρχει "θεός και δαίμων" στη πολιτική αλλά διαφορετικές και αμοιβαία σεβαστές απόψεις. Προτιμώ σαν "αντίπαλο" τον όποιο Τατούλη κυρίως επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ο διάλογος μαζί του(ς) δεν θα είναι προσχηματικός. Καιρός πια όλη αυτή η αληταρία που μαζεύτηκε εκεί μέσα στο σύνταγμα να μας αδειάσει τη γωνιά και να πάει στο βόθρο της έτσι ώστε κάποτε ο Βουλευτής, όπως και η εκάστοτε Κυβέρνηση, μετά την εκλογή τους, να ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι ΟΛΩΝ των Ελλήνων και να απολαμβάνουν της εκτίμησης και σεβασμού ολόκληρου του εκλογικού σώματος.

Οσο κι αν μας δίνει cue(s) αυτό το μπάχαλο, προτιμάμε την cue-πενία από την μονταζοδιασκέδαση.

Είναι ανάγκη Δημοκρατίας, είναι ανάγκη οι θεσμοί να ανακτήσουν την αξία που κάποιο λίγοι φανατισμένοι αλήτες τους στέρησαν. Επιτέλους με την Μπανανία, δεν είναι η Ελλάδα του πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της διανόησης αυτό που συμβαίνει πλέον στη Βουλή των Ελλήνων.

Και κάτι ακόμα, η βία φέρνει βία, η περιφρόνηση την οργή και ο ψευτοτσαμπουκάς έναν πραγματικό τσαμπουκά.

Never ask a question Καραμανλή, when you know that the answer, will hurt you!

SNB

Ανώνυμος είπε...

Πέτρο Τατούλη,
Ειναι ώρα τώρα να φύγης μόνος σου, πριν σε διώξουν από την ΝΔ.
Δέν κάνεις για πολιτικός στήν νεώτερη Ελλάδα,αλλά για ακαδημαικός.

Καππαδόκης είπε...

"Και πιότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε."

Μπράβο Πέτρο! Παρ' όλο που ο Εφιάλτης είναι εντός των τειχών και οι σημερινοί άγριοι αλαλάζοντες Μήδοι θα διαβούνε, αξίζει στη ζωή μας να φυλάμε Θερμοπύλες.

Ανώνυμος είπε...

το συνεδριο της κεντρικης επιτροπης της ΝΔ ηταν μαζωξη κρατικοδιαιτων καρεκλοκενταυρων και κομματοσκυλων . συναγωνιζονταν μεταξυ τους για το ποιος θα εχει το καλυτερο πλανο στη τηλεοραση και για το ποιος θα χειροκροτησει και θα "γλυψει" καλυτερα το "αφεντικο" του. εχει μια λογικη ο ζηλος τους μια και ολοι τους ολο και σε καποια υψηλοβαθμη θεση σε κρατικη υπηρεσια ειναι διορισμενοι .αγωνιουν για το μελλον τους. και σαν υπακουα σκυλακια δειχνουν την αγαπη τους στο καραμανλη.

Ανώνυμος είπε...

απο το ενα ακρο στο αλλο ειστε κυριε τατουλη .απο σταλινικος/μαοικος γινατε δεξιος . δικαιωμα σας βεβαια αλλα αυτο δειχνει οτι οι πολιτικες αποψεις ειναι σαν τα πουκαμισα .οταν βγουν απο τη μοδα τις αλλαζουμε .

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια χαμένη ευκαιρία!
Δυστυχώς ο Πρόεδρος είναι απομονωμένος από τον κορμό του κόμματος και του λαού! Οι αυλοκόλακες φρόντισαν και αυτή την φορά να μην έρθει σ’ επαφή, να μην πάρει α μηνύματα. Αναρωτιέμαι αν και τα άλλα μέλη της παράταξης ενδιαφέρονται για το μέλλον του κόμματος.
Εσείς, κύριε Τατούλη, νιώσατε να σας άκουσε κάποιος απ’ αυτόν τον όχλο;

Ανώνυμος είπε...


Θυμάμαι παλιά είχε κάνει το mega μια κοινή συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή όταν ήταν ακόμη βουλευτές. Σε αυτή την συνέντευξη είχαν ρωτήσει και τους δύο τι θα ήθελαν να είναι αν δεν ήταν πολιτικοί. Θυμάμαι ο Κ. Καραμανλής είχε απαντήσει ότι θα ήθελε να είναι στρατιωτικός ! Ο Παπανδρέου είχε υπεκφύγει.

Νομίζω ότι η νοοτροπία (ή το προσωπικό στυλ αν θέλετε) με την οποία διοικεί το κόμμα ο πρωθυπουργός είναι αυτή του στρατιωτικού που προσπαθεί να επιβάλει στρατιωτική (δηλαδή απόλυτη) πειθαρχεία.

Όμως όλοι ξέρουμε ότι ο ρόλος του στρατού είναι να προστατεύει την δημοκρατία και όχι να την εξασκεί.

Από την άλλη ο ρόλος ενός πολιτικού κόμματος πέρα από το να προστατεύει την δημοκρατία οφείλει να την προάγει και να την αναβαθμίζει και αυτό δεν γίνεται δίχως να την εξασκεί και εσωτερικά στο 100%. Ο Σημίτης έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός όντας 100% συντονισμένος με αυτή την πρακτική. Τις περισσότερες σημαντικές αποφάσεις τις λάμβανε μετά από υπουργικό συμβούλιο.

Το «πριόνισμα» (που μερικές φορές είναι απλά κλάδεμα) που αισθάνεται ο πρωθυπουργός πηγάζει από το γεγονός ότι κάποια στελέχη του κόμματος καταπιέζονται επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν εισακούονται εσωτερικά στην ΝΔ. Δεν λέω βέβαια ότι είναι και σωστό υπουργοί να βγαίνουν και να μιλάνε δημόσια δεξιά και αριστερά.

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάψει να δρα ως μονάρχης και να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς να λένε την άποψη τους για όλα τα θέματα ακόμη και αν δεν αφορούν το κλιμάκιο τους άμεσα. Έτσι η κυβέρνηση θα περάσει σε μια πιο ολιστική θεώρηση των προβλημάτων. Τα στελέχη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους θα φροντίσουν να γνωρίζουν καλύτερα όλα τα προβλήματα και κατ’ επέκταση θα έχουμε ανώτερης ποιότητας αποφάσεις.

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρον ήταν ότι ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη βιαστικέ να αναχαιτίσει την πρόταση του Π. Τατούλη.

Ανώνυμος είπε...

Οσο αυτα που ανφερετε, εχουν πολιτικο ειδικο βαρος, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος απομακρυνσης σας απο την Ν.Δ.
Οι πολιτες, γνωριζουν πλεον,το δειχνουν και οι δημοσκοπησεις, οτι οι σημερινοι πολιτικοι ειναι δυο ειδων.Αυτοι που περα απο μεγαλοστομιες, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ, και η ανουσια πλεμπα..Εχει περασει προ πολλου η εποχη της στειρας αντιπαραθεσης, εχει περασει η εποχη που οι κυβερνησεις επεφταν χωρις αντιπολιτευση απο τα δικα τους λαθη,σαν ωριμα φρουτα.Αρα ο κ. Παπανδρεου και οι φιλοι μας του ΠΑΣΟΚ αδικα περιμενουν.Ως ενεργοι πολιτες απαιτουμε πλεον καθαρση και φυγη προς τα εμπρος.
Η τελευταια σας τοποθετηση ειναι θετικη για ολο το πολιτικο σκηνικο, και οχι μονο για την παραταξη μας.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Τατούλη νομίζω οτι είναι καιρός να συνενοηθείτε με τον κύριο Πολύδωρα και να την κάνετε αφήνοντας τον Καραμανλή στους 150. Τί περιμένετε? Σε εκλογές δέν ξαναβγαίνει, οι δημοσκοπήσεις ανατράπηκαν. Αξίζει τον κόπο να ανταποκριθείτε στις επιθετικές προκλήσεις του ρεζιλεύοντας τον αντί να αφήνει υπόνοιες οτι σας ρεζίλεψε αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Τατούλη για την στάση σας στην ΚΕ. Ο πρωθυπουργός και τα "golden boys" του είναι στον κόσμο τους. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ. Δεν μπορεί από τη μια να απαιτείς θυσίες από τον λαό και από την άλλη τα λεφτά του να πηγαίνουν στις τσέπες υπουργών, β(ο)υλευτών και Εκκλησίας...Κλέφτες, απατεώνες, υποκριτές και ξετσίπωτοι...Αυτά είναι. Είναι όμως και θρασείς. Αντί να συνετιστούν από αυτά που τους λές, αυτοί σε απειλούν με διαγραφή. θέλουν να σε διαγράψουν γιατί ΑΠΗΧΕΙΣ την φωνή του λαού!!! Δεν πειράζει, ακόμα και αν σε διαγράψουν...γιατί αυτούς τους έχει ΗΔΗ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ από την συνείδησή του, ενώ ΕΣΕΝΑ ΟΧΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Με τα άρθρα και τις τοποθετήσεις σας δηλητηριάζετε κάθε μέρα τους Νεοδημοκράτες και όσους πίστεψαν στη ΝΔ και την ψήφισαν.
'Αθελά σας ή λόγω συγγνωστής άγνοιας στην εκτέλεση των καθηκόντων σας ρίχνετε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το , δικαίωμά σας. 'Αλλωστε ποτέ δεν πορευθήκατε την ευθεία πολιτική οδό. Μαοϊκός-Κεντροδεξιός-Φιλεύθερος και στο τέλος ΠΑΣΟΚ;
Ο κύκλος της πολιτικής σας καριέρας έχει κλείσει. Ο λαός πλην-Λακεδαιμονίων-σας έχει σιχαθεί.
Καιρός να του δίνετε...

Ανώνυμος είπε...

Ακαι ανηκω σε αλλον πολιτικο χωρο και τρεμουν λιγο τα δακτυλα μου να γραψω σκεψεις που απευθυνονται σε αλλη παραταξη, ταυτοχρονα ομως νιωθω οτι μιλας πολυ σωστα και αληθινα, ο λογος σου εστιαζει πανω απο παραταξεις και απαυθυνεται σε ενα ευρυτερο πολιτικο χωρο και κοινο, σε ολους μας ως Ελληνες και η εκφορα του λογου σου θα επρεπε να ειναι παραδειγμα και προς αλλους πολιτικους σε οποιον κομματικο χωρο και αν ανηκουν, γιατι τελικα ας ανοιξουμε τα ματια μας ολοι και ας παμε την χωρα μας πιο μπροστα...οι μονοι που θα ευεργετηθουν απο αυτο ειμαστε εμεις οι ιδιοι!

Ανώνυμος είπε...

ριξε την κυβερνηση . φτανει πια . η χωρα χρειαζετε ΑΛΛΑΓΗ . και υπαρχει λυση . καλη συνεχεια .

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τατούλη,

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα μαζέψετε και να φύγετε... απορώ γιατί στο URL έχετε το έμβλημα της ΝΔ; Αφού δεν ανήκετε πλεόν στα στελέχη, μην γλύφετε στα ξερατά.... τα δικά σας....

Επιτέλους ο πρόεδρος σας άνοιξε την πόρτα, μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα πλέον..άλλωστε το έχετε καταλάβει ότι η πολιτική σας καριέρα υπό την σκέπιν της ΝΔ έχει τελειώσει οριτικά.

Θέλετε να είστε ο νεός Σαμαράς, εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξαν οι κίβδηλοι...

Πολλοί ΝΔ, ελπίζουμε όταν θα διαβάζετε το παρόν να έχετε διαγραφέι....

Θυμάστε και το παλαιό σ΄σύνθημα, Μπρατάκο και το μούσι θα σε μαυρίσει... Τατούλη χιόνισε...

Info

Rodia είπε...

Ωραία ομιλία κ. Τατούλη και μπράβο! :)
Είστε σίγουρος όμως ότι την απευθύνατε στο σωστό ακροατήριο; Μια παράταξη καιροσκόπων δεν ασχολείται με ψιλά γράμματα...

Rodia είπε...

Ωραία ομιλία κ. Τατούλη και μπράβο!:)
Είστε σίγουρος όμως ότι την απευθύνατε στο σωστό ακροατήριο;
Μια παράταξη καιροσκόπων δεν ασχολείται με ψιλά γράμματα...

Panos S. είπε...

Tatoulis for President!

Ήταν θλιβερό να βλέπει κανείς τον Πρωθυπουργό να φωνάζει και να έχει χάσει την ψυχραιμία του, σαν άλλος απολυταρχικός ηγέτης να αναζητεί εσωτερικούς εχθρούς αντί να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να δει πόσο πολύ ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Η λογική του βέβαια είναι να συσπειρώσει την αποσυσπειρωμένη κομματική του βάση, αλλά αυτή η λογική είναι κοντόφθαλμη και αδιέξοδη, γιατί τα προβλήματα του κόσμου έχουν αιτία και ολοένα αυτή η αιτία συνδέεται στα μάτια όλων μας με την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησής του κύριου Καραμανλή.

Καμία αυτοκριτική για τον κύριο Καραμανλή, παρά μόνο "αυτοκριτική" αόριστη που επαναλαμβανόμενη αρχίζει και προκαλεί το ίδιο γέλιο όσο το "σεμνά και ταπεινά" και το "δεν ανέχομαι φαινόμενα διαφθοράς" ή το "προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις"!

Μετά και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και την κωμικοτραγική εμφάνιση Καραμανλή και Μεϊμαράκη, ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί: η ΝΔ είναι καταδικασμένη να σέρνεται μέχρι να χάσει πανηγυρικά στις επόμενες εκλογές! Για το καλό του τόπου θα έπρεπε πραγματικά κάποιος να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, να τερματίσει τα αδιέξοδά της, να δώσει στον Καραμανλή την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ότι ο εχθρός είναι εσωκομματικός και δεν είναι ο ίδιος ο κάκιστος εαυτός του!

Ανώνυμος είπε...

κ.Τατούλη

Ο λόγος σας με ενθουσιάζει και προκαλεί μια αίσθηση αισιοδοξίας! Όμως δεν μπορώ με κανένα τρόπο να δω και να κατανοήσω τη φράση σας: “Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της παράταξης. Όλοι εμείς, το υγιές τμήμα της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που μας εμπνέουν τα ίδια πιστεύω, που μας ενώνουν οι κοινοί στόχοι. Όλοι εμείς με όσα στελέχη του κόμματος μας που διαθέτουμε πολιτικό κεφάλαιο αξόδευτο, για να επενδύσει στις πλάτες μας ο τόπος.” (??!!). Ποιοι είναι οι ΟΛΟΙ εμείς;! Ποιο είναι το υγιές τμήμα της ΝΔ;! Έχετε δει από ποιους αποτελούνται οι κομματικοί μηχανισμοί ειδικά της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια;;;;!!! Έναν – έναν να πάρουμε τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ δε θα συναντήσουμε κανένα πρόσωπο που να εμπνέει όραμα, ελπίδα, εμπιστοσύνη, κανένα ζευγάρι μάτια που να εκπέμπει ευγένεια ψυχής, καλοσύνη, πάθος, ενέργεια. ‘Οσο για τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μου είναι απογοητευτικές....Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι ανήκουν στο ίδιο τσουβάλι... όμως η αίσθηση μου είναι ότι είναι πολλοί εκείνοι που ψηφίζουν ΝΔ κλείνοντας το μάτι πονηρά και προσβλέποντας σε κάποιο βόλεμα ή σε κάποια ρεμούλα, ή έχουν απαυδήσει από το ΠΑΣΟΚ ή θεωρούν τον εαυτό τους ότι ανήκουν σε μια ανώτερη «άρια» φυλή και δεν μπορούν να ταυτιστούν με τα πιο λαϊκά κόμματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να είναι ένα από τα καλά στελέχη όμως όπως πολύ επιτυχημένα επισημάνατε μοιάζει περισσότερο με φυλακισμένη βασιλοπούλα όσο καλά και αν απαγγέλλει το ρόλο του (ομολογουμένως είναι πολύ πειστικός!). Όμως η πολιτική και ειδικότερα η κυβέρνηση είναι ομαδικό άθλημα και η ΝΔ δεν έχει καλή ομάδα!!!

κ. Τατούλη στα μάτια τα δικά μου είστε μια φωτεινή εξαίρεση στο χώρο της ΝΔ (και όχι μόνο), εύχομαι να υπάρχουν και άλλοι σαν και σας που να βγουν στην επιφάνεια και να δράσουν, ίσως όχι απαραίτητα μέσα από το “μαντρί” της ΝΔ αλλά μέσα από ένα “περιβόλι” με περισσότερη ομορφιά και πιο καθαρό αέρα.

Μία “αρκάδα”
ΝΜ

Ανώνυμος είπε...

Πιστέυω ότι ό,τι λέγατε, το λέγατε από αγνές προθέσεις. Μέχρις όμως ενός σημείου. Γιατί εάν διαφονείτε με τα πάντα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να διαλέξετε τον προσωπικό σας δρόμο.

Ή θα συνταχθείτε με την ΝΔ και την ομάδα υπό την οποία εκλεγήκατε πριν ένα χρόνο ή θα πραιατηθείτε /ανεξαρτοποιηθήτε.

Πραγματικά η επιμονή σας να δημιουργίετε ῾θόρυβο῾έχει αρχίσει να με προβληματίζει ότι πίσω κρύβονται άλλες προθέσεις.

Ηρθε η ώρα να κάνετε τις δικές σας τελικές επιλογές.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τατούλη, εφόσον δεν συμφωνείτε αποχωρείστε. Τι κάνετε τώρα; Πριόνισμα; Αυτοδιαψεύδεστε με την στάση σας και την δειλία σας να προχωρήσετε σε έργα.

Ανώνυμος είπε...



ας ηταν 165 και τα τα ελεγε... μπα ουτε να το σκεφτεστε.

Γιατι απο τον φεβρουαριο 2006 που δεν ηταν υφηπουργος δεν μιλησε καθολου ?

μηπως τοτε ηταν 165 και φοβηθηκε ?

τωρα ξερει τι κανει .

παιζει το παιχνιδι που ξερει..

αλλα εχει ο καιρος γυρισματα


αρκας πρωην( πλεον )ψηφοφορος σου

Draminos είπε...

Δεν υπήρξα ποτέ μέλος, φίλος ή ψηφοφόρος της ΝΔ, όμως όσα συμβαίνουν στο κόμμα και στην κυβέρνηση επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας και μας αφορούν.

Λυπάμαι για τη πορεία και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και γι’ αυτό ψάχνουμε να βρούμε αρκετούς Τατούληδες, μήπως και δούμε λίγο φώς στο τούνελ.

Π. Τατούλη συγχαρητήρια για την περιεκτική ομιλία σου στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την 26.9.2008. Πρόκειται για μεστό πολιτικό λόγο.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ που πλέον επαναλαμβάνει μονότονα και εκνευριστικά τα ίδια και τα ίδια. Εχει καταντήσει γραφικός. Πχ στη δευτερολογία του ξεκινάει με την παρακάτω φράση:

«Προχωράμε αταλάντευτα στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο, που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας.»

Τι αταλάντευτα κύριε Πρόεδρε; αν η παλινωδία ήταν άθλημα θα παίρνατε πρωτάθλημα.

Διαθέτουμε στοιχειώδη μνήμη και κρίση και κυρίως βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.
Αναρωτιέμαι μήπως οι ομιλίες του είναι προϊόν όπως αυτό που μπορούμε να βρούμε εδώ. http://savvas-i.vet.auth.gr/my_scripts/speech/speech.php. (Είναι διασκεδαστικό. Με 256 λέξεις παράγει όσα διαφορετικά κείμενα θέλετε, χρησιμοποιώντας πάντα τις ίδιες λέξεις).

Αν πάλι θέλετε να διασκεδάσετε και να μελαγχολήσετε συγχρόνως δείτε την ταινία του 1979 “Beeing there” = «Να είσαι εκεί κύριε Τσάνς» με τον Peter Sellers.

O ένας λέει αν θέλουν ας με διαγράψουν, ο άλλος λέει αν θέλουν ας ρίξουν την κυβέρνηση, πιστεύω πως ότι και αν συμβεί δεν έχεις να χάσεις κ. Τατούλη.

Ανώνυμος είπε...

Η συντριπτικη πλειοψηφεια των βουλευτων και των υπουργων ειναι και λειτουργουν ως μαφιοζοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός ( με εξαιρεση τη 1 φορά καθε 4 χρόνια που ψηφίζει για αλλαγή management στη κυβερνηση ) δεν εχει λόγο ούτε για τις πολιτικές εξελίξεις ούτε για τις πολιτικές αποφάσεις. οι υπουργοι και οι βουλευτες ειναι managers.τιποτα παραπανω και τιποτα παρακατω .εχουν την εξουσια να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και να το δαπανουν οπως θελουν.

Αν κρίνουμε και απο το γεγονός οτι οι πολιτικοί ειναι συχνά λακέδες των μεγαλο-επιχειρηματιών και των πολυεθνικών και δίνουν λογαριασμό μονο σε αυτους (με ανταλλάγματα μίζες αλλα και προεκλογική χρηματοδότηση ) ,τοτε ολοι καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα του σημερινού συστήματος.

Συχνά, οι (αφελείς) υποστηρικτές του σημερινού συστήματος επικαλούνται το δικαιωμα του λαού στις ελεύθερες εκλογες . Σιγουρα υπάρχουν εκλογές αλλά πόσο ''ελεύθερες'' είναι ?
Οταν τα ΜΜΕ κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και όταν οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το χρημα ως μέσο εξαγοράς ψήφων αλλα και ως μεσο προσωπικής προβολής ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Πέτρο, ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ! Γιατί και ΚΑΘΑΡΕΣ ιδέες έχεις και ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ για να βελτιωθεί η ζωή των συνανθρώπων σου. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχεις ενεργό blog φανερώνει την ποιότητα της πολιτικής σου φύσης.
Φίλε μου, αν τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός δεν ακούσει αυτά τα σωστά που λες, καλύτερα να αποσπαστείς και να συνεχίσεις με καθαρή καρδιά και συνείδηση. Αυτό χρειάζεται σήμερα αυτή η χώρα. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη αρετή του πολιτικού άνδρα στη δημοκρατία: Η συνέπεια στο λόγο και τις πράξεις του!
Όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι ψάχνουμε να βρούμε ένα φως, κάτι που να ενσαρκώνει τις αρετές που μάθαμε στα σχολεία. Τα δύο μου αδέρφια έχουν φύγει στη Γερμανία, όπως και πολλοί φίλοι και γνωστοί στο εξωτερικό. Έμεινα για να υποστηρίξω την Ελλάδα που είχα μέσα μου. Μα τη βλέπω μέρα με τη μέρα να σιγοσβήνει. Βλέπω τα αδέρφια μου να κάνουν παιδιά και να υπάρχει κοινωνική πρόνοια, κράτος, παιδεία... Βλέπω και εδώ και αναρωτιέμαι γιατί επιμένω. Δουλεύω τουλάχιστον 50 ώρες την εβδομάδα, διαβάζω για να επιμορφωθώ, κάνω περιστασιακά και δεύτερη εργασία για να καλύψω βασικά έξοδα. Η κοπέλα μου, απόφοιτη πανεπιστημίου και αυτή, είναι τον περισσότερο καιρό άνεργη. Δεν υπάρχει μέλλον, σχεδιασμός, οικογένεια, ΤΙΠΟΤΑ! Η λύση για μένα και για τον περισσότερο κόσμο που συζητάω είναι το εξωτερικό. Τα επόμενα χρόνια, παρ' όλη την ύφεση στην Ευρώπη, το κύμα θα μεγαλώσει. Γιατί στην Ευρώπη ποτέ δεν θα είναι όπως στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα, όμως, θα μπορούσε να είναι όπως η Ευρώπη. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μπορούσε να δηλώσει στον Λαό χρονοδιάγραμμα με μεγάλες κοινωνικές καινοτομίες, να εισάγει ευρωπαϊκά πρότυπα στη ζωή του τόπου, να ξεκαθαρίσει τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και όλα τα προβλήματα. Ο λαός ήταν μαζί του. Μπορούσε να επιβάλλει και κοινωνικό κράτος, ζητώντας από τον λαό να πάει το ΦΠΑ γιατί όχι και στο 25%. Κανένας δεν θα είχε πρόβλημα με αυτό όταν θα έβλεπε το χρονοδιάγραμμα μέρα με τη μέρα να υλοποιείται ουσιαστικά και να απολαμβάνει κοινωνικό κράτος και ευημερία, αλλά και δυνατότητα για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όλα θα μπορούσαν να γίνουν, αν τα εξηγούσαν καθαρά και με πλάνο στον ελληνικό λαό. Αντί για αυτό πέρασαν πέντε χρόνια και για τον απλό Έλληνα δεν υπάρχει διαφορά από το αν κυβερνάει ο Καραμανλής ή ο Σιμήτης.
ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.
Φταίνε και οι πολιτικοί, και εμείς ο λαός.
Για αυτό πιστεύω με όλη την ψυχή πως είσαι το προπύργιο, η τελευταία ελπίδα. Δεν είσαι αντάρτης, είσα ασυμβίβαστος, ανήσυχος, δημιουργικός και αληθινός. Υπεράνω κομμάτων! Όπως έκανες πάντα, κάνε και τώρα τα λόγια σου πράξη ως πραγματικός πολιτικός άνδρας με συνέπεια και αρχές. Πίσω είναι ο συμβιβασμός, μπροστά είμαστε όλοι εμείς που σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε τα λάθη μας , τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε με λαχτάρα μια ομάδα θαρραλέων δημιουργικών ανθρώπων να μας εμπνεύσει για να χτίσουμε μια πραγματική πολιτεία για τα παιδιά μας.
Ένας από αυτούς είσαι και εσύ Φίλε μου! Οραματίσου, σχεδίασε, να φτιάξουμε!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Περιμένω νέα σου.
Σωκράτης Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ENTIMOΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ-M.ZAXAREA-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ-ΠΕΛΕΚΗ:ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ...ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΔ ΨΗΦΙΣΑΜΕ(ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ)
ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜ-ΑΛΗ...
ΑΚΟΜΑ ΗΧΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΤΗΜΩΡΗΘΕΙ?!?!?!?!?
ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΩΣΑΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙς 6 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ(ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΤΕ)

ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ...

giannis είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
Συγχαρητήρια για την ομιλία σας!!.
Εαν θέλετε τη γμώμη μου, το κυριότερο πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ότι απο το 2004, επέτρεψε σε ένα ''εσμό'' ανίκανων τυχοδιωκτών να αποκτήσουν ''πολιτική υπόσταση''και μέσω αυτής να εξεσφαλίσουν την ιδιωτική τους βιωτή, η οποία άλλως θα κινδύνευε απο την απουσία προσόντων, ικανοτήτων και φιλεργατικότητας...
Το φαινόμενο όμως- αποδείχθηκε- είχε τέτοια έκταση που δικαιολογημένα η κοινωνία πιστεύει ότι η λεγόμενη ''ηγετική ομάδα'' που κέρδισε τις εκλογές του 2004 δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ''συμμορία' που αποκλειστκό σκοπό είχε τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και ως μέσο τα ''πιστεύω'', τα όνειρα και τις αξίες των απλών νεοδημοκρατών. Αυτή την προσβολή της αξιοπρέπειας ο νεοδημοκράτης δε τη συγχωρεί στον κάθε τυχάρπαστο.
Προχωρείστε!!!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Η διαπίστωση, καταγγελία και η διαμαρτυρία που αυτομάτως αυτή συνεπάγεται, είναι από χρόνια γνωστές.

Στο σημερινό σύστημα παρωδία κοινοβουλευτισμού, δεν είναι η Βουλή που στηρίζει την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά η αυθαίρετη εκτελεστική εξουσία που διορίζει τους "βουλευτές".

Θα ήθελα να βρίσω με τον αισχρότερο τρόπο όλους αυτούς που προτρέπουν τους Τατούληδες να παραιτηθούν επειδή στερούνται δημοκρατικού ήθους και πολιτισμού, είναι δηλαδή εντελώς χουντικοί χωρίς να το ξέρουν. Στις εθνικές εκλογές, ψηφίζουμε βουλευτές, όχι κυβερνήσεις.

Οι βουλευτές αναδεικνύουν και υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Οχι στην ταύτιση τον εξουσιών, όχι στον αλληλοεκβιασμό τους.
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ και ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό της μίας στον ρόλο και την ανεξαρτησία της άλλης.
ΝΑΙ ση Δημοκρατία, όχι "νέα" αλλά την μία και αυθεντική!

SNB

Ανώνυμος είπε...

ετσι συνεχιστε..

και με τις πραξεις σας και τις "προσωπικες αποψεις" φερτε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια.

καλα παμε..

το 93 δε μας εγινε μαθημα .

συνεχιστε να λετε ο καθενας βουλευτης οτι θελει..

ετσι εσωστρεφεια στο full

Μπραβο

Ανώνυμος είπε...

mhn ypokipseis ston karamanlh.... keep going

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πέτρο,

Κάνοντας χρήση της "ποιητικής αδείας" που δανείστηκες και εσύ για να επικοινωνήσεις με κάποια "βασιλοπούλα", επίτρεψέ μου να σου αφιερώσω την μπαλάντα του Bob Dylan "Sweetheart like you":

Well the pressure's down, the boss ain't here
He gone North, for a while
They say that vanity got the best of him
.....

In order to deal in this game, got to make the queen disappear
.....

They smile to your face, but behind your back they hiss
.....

Steal a little and they throw you in jail
Steal a lot and they make you king
.....

What's a sweetheart like you doing in a dump like this ?

Το ρεφρέν είναι αυτό που με τρώει...

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα μάγκας ο Καραμανλής! Φάνηκε με τον Γιαννόπουλο. Ανθρωπάκι που είναι φορέας ενός μεγάλου ονόματος.

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατικός…φασισμός. Ναι αυτό ΙΣΧΎΕΙ από την Παρασκευή στη Νέα Δημοκρατία. Να χαιρόμαστε τον αρχηγό μας! Μουσολίνι Κωστάκη Καραμανλή.
Λυπάμαι για τους σοβαρούς Νεοδημοκράτες που τον αφήνουν να συμπεριφέρεται με αυτόν τον φασιστικό τρόπο σε εκλεγμένους από το λαό Βουλευτές. Ο Καρατζαφέρης είναι δημοκρατικότερος από το «μαύρο» αρχηγό που αποκτήσαμε. Άργησε άλλα έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής οδηγεί στην καταστροφή τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το λιγότερο κακό γιατί πλέον κινδυνεύει η χώρα. Ένας απογοητευμένος ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ.Καραμανλή!Ποιο ήταν όμως το μήνυμά του στην ελληνική κοινωνία; Μήπως έκανε αυτοκριτική; Μήπως μίλησε με ειλικρίνεια για τις καταστάσεις που τον έχουν φέρει δεύτερο- και καταϊδρωμένοστις δημοσκοπήσεις; Μήπως- έστω - κατσάδιασε τους υπουργούς του, που τα έχουν κάνει θάλασσα;

Μπα, τίποτε απ΄ όλα αυτά: Ο κ. Κ. Καραμανλής ασχολήθηκε μόνον με τους λεγόμενους «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους μάλιστα προκάλεσε «να τον ρίξουν» .

Όμως, ένας Πρωθυπουργός που ασχολείται με το κόμμα του, έχει ήδη περάσει στην αντιπολίτευση. Το έχει αποδείξει η ζωή- ο κ. Κ. Σημίτης, όταν στριμώχτηκε το 2001, επιχείρησε να νικήσει κάποιους αόρατους εσωκομματικούς αντιπάλους.
Έφτασε να απειλεί με παραίτηση, για να πετύχει την επίσπευση ενός κομματικού συνεδρίου- και όταν τα γκάλοπ δεν συγκινήθηκαν, παρέδωσε την ηγεσία.

ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ επιχειρεί τώρα ο κ. Καραμανλής.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θα τρελαθούμε σε αυτόν τον τόπο.
Ο κ. Τατούλης, ούτε προώθησε, ούτε υπέγραψε καμία ανταλλαγή γης με το Βατοπαίδι - απ΄ όσο ξέρουμε, τουλάχιστον..

Ούτε ανακοίνωσε ποτέ ότι θα φορολογήσει τα μπλοκάκια της γενιάς των 700 ευρώ. Ούτε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο κ. Τατούλης- άλλος έδωσε συνέντευξη Τύπου και έλεγε «έχω απαντήσει», πριν ακούσει την ερώτηση...
Και πάντως η κυβέρνηση δεν είναι του κ. Τατούλη αλλά του κ. Καραμανλή. Εκτός αν κυβερνάει ο κ. Τατούλης και δεν το ξέρουμε.
Και από ότι φάνηκε η πυγμή που τρέξανε να μας διαφημίσουνε οι Αλαφούζοι και οι Λαμπράκηδες μετά την κωμωδία με τον κ. Γιαννόπουλο η μαγκιά αποδείχθηκε τσάμπα…

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να φτιάξετε ενα chat το οποιο να μπαινετε μέσα κατα το βράδυ και να μιλάτε online με το κόσμο για διάφορα θέματα αποψείς κτλ.Σαν ένα μικρό καφενείο.
Τη λέτε καλή η ιδέα μου.
Εγω την βρίσκω πολύ καλή.
Στην Σελίδα σας www.tatoulis.gr

Ανώνυμος είπε...

ΨΩΜΙΑΔΗΣ (ΝΟΜΑΡΧΗΣ) ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ(ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ): Ο ΚΟς ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...
ΤΙ ΕΝΝΟΥΣΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ???
Ο Κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ...ΜΗΠΩΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΣΕ ΑΓΟΝΟ ΧΩΡΑΦΙ?
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
ΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΟ (ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΩΡΘΟΤΟ) ΕΙΤΕ Ο Κ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΑΦΙ (ΤΥΧΕΡΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ Η ΝΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ή ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑΣ,ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ...)

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε κύριε Υπουργέ.Σας άκουσαν πολλοί.Γιατί τα λέτε όμως, το ξέρουν πολύ λίγοι.Αλλά το υποψιάζονται πολλοί.Λέτε να είναι αλήθεια?

Ανώνυμος είπε...

Για μένα είναι πλέον προφανές πια είναι η θέση που εκφράζετε -εμμέσως πλην σαφώς- τον τελευταίο καιρό.
Είστε Νεοδημοκράτης, αλλά όχι κυβερνητικός. Είστε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι με την Κυβέρνηση. Φυσικά, το γεγονός ότι η ΝΔ είναι στην Κυβέρνηση αποτελεί ένα "μικρό" πρόβλημα, αλλά εσείς προτιμάτε να το παραβλέπετε.
Όταν εν μέσω της κυβερνητικής περιόδου και μεσούντων των μείζονων κυβερνητικών προβλημάτων, εσείς προτείνετε ο Καραμανλής να οδηγήσει την παράταξη (που όλως τυχαίως κυβερνά τη χώρα) σε συνέδριο, τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι του ζητάτε να αυτοαναιρεθεί(!)
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις είναι δεδομένες, σαφείς και δυστυχώς ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Η κυβερνηση δεν χρειάζεται κομματικό συνέδριο, τόλμη, αποφασιστικότητα και αδιαφορία του κομματικοπολιτικού κόστους απαιτεί. Η πρόταση του Συνεδρίου αποτελεί άλλοθι για τον Πρωθυπουργού ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει το θάρρος να εκκαθαρίσει τα του κυβερνητικού οίκου του και αναζητεί ενέσεις θάρρους και πολιτικής στήριξης σε ένα εξω-κυβερνητικό όργανο, όπως το κομματικό Συνέδριο.
Όμως ο Καραμανλής είχε δίκιο... Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνει, ούτε τις μεταβάλλει το κομματικό Συνέδριο, αλλά η δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της κοινοβουελυτικής ομάδας, δηλαδή εσείς, κ. Τατούλη. Τα κομματικά συνέδρια προηγούνται των εκλογών ή έπονται αυτών σε περίπτωση ήττας. Δεν καθορίζουν την κυβερνητική πολιτική εν τω γίγνεσθαι.
Έξυπνη κίνηση φίλε Πέτρο, αλλά δυστυχώς δεν πιάνει. Δεν μπορείς να μεταβιβάζεις τις δικές σου αρμοδιότητες στο όργανο του κομματικού Συνεδρίου.
Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη έχετε απόλυτα δίκιο σε όσα λέτε. Δυστυχώς όμως όλα τα χρόνια υπήρξατε στην Αρκαδία φίλος των τοπικών κοινωνικών-κομματικών ελίτ και όχι της απλής κομματικής βάσης. Μοιράζατε αφειδώς ρουσφετολογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, με απότέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να σας γυρίσουν την πλάτη. Εχετε ήδη αλλάξει εκλογικό ακροατήριο 2 φορές και πλέον μάλλον επιχειρείτε ηρωική έξοδο από την κρίση, ώστε να πείτε στους Αρκάδες " εγώ ήθελα να σας βολέψω αλλά το σύστημα δεν με άφησε". Τρανό παράδειγμα ότι σας πολεμούν βέβαια είναι τα 6 stage στο ΙΚΑ για τα οποία δεν υπάρχει δικαίωμα αποκλειστικότητας 2 ετών προυπήρεσίας. Αν κρίνω και από το ψήφισμα του τοπικού διαμερίσματος Αγ. Πέτρου για την αυτοδιοίκηση (ξέρετε εσείς...)μάλλον πάτε για δήμαρχος στην Τρίπολη ώστε να είστε κοντά στην ιδιωτική κλινική που ιδρύετε....

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει που είναι στραβός ο γιαλός. Πειράζει που κάποιος το επισημαίνει. Το αποτέλεσμα είναι ...φούντο

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7jhOLvO3Az8

ΔΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΥΩ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
Η στάση σας ήταν αντρίκια, τίμια και πάνω απο όλα ανθρώπινη.
Οι θέσεις σας ήταν το αυτονόητο και ας προσποιούντααι οι φτηνοί καιροσκόποι ότι δεν τα καταλαβαίνουν.
Ακούω συχνά την φράση "μα γιατί δεν φεύγει αφου διαφωνεί" αυτό είναι η πιό φτηνή σοφιστία προερχόμενη είτε απο πρόσωπα αφελή είτε όπερ και το πιθανότερο απο πρόσωπα ιδιοτελή.
Αν κάποιος αγωνίζεται για να διορθώσει τα κακώς κείμενα ο αγώνας είναι πιό αποτελεσματικός όταν γίνεται εκ των έσω .
Αυτό το ξαίρουν οι σύντροφοί σου στο κόμα και θέλουν να απαλλαγούν απο την παρουσία σου και κυρίως από τις αλήθειες που λές.
Ανεξάρτητα απο τα παραπάνω για εμας τους πολλούς έλληνες έχεις αρχίσει να παίρνεις την χροιά του ηγέτη που δεν διστάζει να "λακτίζει τα κέντρα" της ηθικής παρακμής.
Με μεγάλη εκτίμηση
Κουμπιλίσιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,
αν και ανήκω παραδοσιακά και ιδεολογικά σε άλλο χώρο, στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αισθάνομαι την ανάγκη, τόσο ως ενεργος πολίτης, όσο και ως Αρκάς, να σας συγχαρώ για την στάση που επιδικνύετε. Οχι ως μικροπολιτική αλλά ως πολίτική. αυτό που βγάζετε προς τα έξω είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Το πόλύ λαμπερο.
Είναι η ελπίδα που αναδύεται οτι η υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ. Υπάρχον φωνές που μιλάνε για ιδανικά.
Συνεχίστε έτσι, μην υποκυψετε στους φτηνοεκβιασμούς και στα ψευτοδυλίματα.
Θέλω να πιστεύω οτι είναι αρκετοί αυτού που ταυτίζονται με τα λεγόμενά σας και με τη στάση σας.
Εγώ σαν απλός αρκάς πολίτης συστρατεύομαι στο πλευρό σας και στηρίζω τον αγώνα σας, πέρα σπό πολιτικές και ιδεολογικές γραμμές.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΑΡΑΧΑΜΙΤΕΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΡΟ
ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη, αληθεύει ότι κατά την διάρκεια της θητείας σας στο υπουργείο πολιτισμού -ως υφυπουργός- είχατε αποστείλει 6 επιστολές στο μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, στις οποίες κάνατε αναφορά στα σκάνδαλα τα οποία στη συνέχεια βγήκαν στο φώς της δημοσιότητας; Εννοώ του Ζαχόπουλου κυρίως... (Αυτό άκουσα σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, πριν από μερικές μέρες)
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Πετρο σε παραδεχομαι που πιστευεις στην ελευθερη εκφραση.. οχι μονο στα λογια αλλα και στις πραξεις. Η διαφθορα εχει γιγαντωθει, οι δημοσιογραφοι ειναι πιο γλυφτες απο ποτε.. και τα δημοσιογραφικα συγκροτηματα εχουν τοσο θρασσος οσο ποτε. Η εκκλησια ντροπιαζει την νοημοσυνη μας και οι βουλευτες υποκρινονται χωρις κανενα ενδοιασμο. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!!! καποιοι να πανε φυλακη! αν δεν γινει τωρα, οι συνεπειες θα ειναι πολυ πιο τρομακτικες!

Υ.Γ. κανεναν δεν ενδιαφερει η διαγραφη ΔΑΙΛΑΚΗ.. Μας ενδιαφερει να ζουμε αξιοπρεπως.

Ανώνυμος είπε...



και τωρα Τατουλης

ΠΡΟΣΕΧΕ μην ριξεις την κυβερνηση

Aurora* είπε...

Xairomai poy ti glitwneis pali. Me 151 pws na se diwxei?

Καππαδόκης είπε...

Και τώρα προσεκτικά. Δεν θα γίνει αυτό που επιθυμεί η "παρέα".
Εκλογές το ταχύτερο ακόμη και αν τις χάσουμε (που σήμερα είναι βέβαιον) αρκεί να σβηστούν τα ποινικά αδικήματα μας.

Το τυράκι το είδαμε. Αρκεί να δείτε εσείς και τη φάκα.

Ανώνυμος είπε...



θα ρθει ο καιρός και πάλι το γαλάζιο......κλασικό και πάντα αληθινό!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ...

ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ 'YES SIR'...

Ανώνυμος είπε...

παρακολουθωντας τα πολιτικα δρομενα εχω να πω οτι τα ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ σηκωσαν μπαϊρακι με τις τελευταιες δημοσκοπησεις!!!

κατι πρεπει να γινει

Ανώνυμος είπε...



ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΗ ΦΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΑΠΙΤΗ..

Ανώνυμος είπε...

ο εκβιασμος των ΜΜΕ προς την κυβερνηση,και τον Κ.Καραμανλη, μεσω των στημενων gallop,δεν πρεπει να μας κανει ηττοπαθεις...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ καλησπέρα.Τί χαμπάρια?Τί κάνουμε τώρα?Διακοπές.Μέχρι τουλάχιστον 16 Μάρτη του 2009.Έτσι πρέπει.Πρέπει να σεβόμαστε και την λαική βάση της παράταξης.Αυτή που μας έφερε εδώ που είμαστε μετά από 20 χρόνια.Ξόρκισε τα σενάρια.Ξέρω πολύ καλά ότι είσαι μάγκας.Το ξέρω καλά.Μην τους κάνεις το χατήρι.Σκέψου μόνο πως θα αισθανθούν όλοι οι 40-45ρηδες που είναι στο κόμμα από το 1980.Για σκέψου. Ένας φίλος και συνάδελφος.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιθάκη της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι 300 βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατα συνείδηση νομοσχέδια.
Οι 300 βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κατα συνείδηση την κυβέρνηση.


Όσοι μνηστήρες της Δημοκρατίας διαφωνούν με το Σϋνταγμα και τρομοκρατούν με ακυβερνησία θα λογοδοτήσουν στον Έλληνα Πολίτη.

Προκάλεσε τα πρόβατα του Αντίννοου και Ευρύμαχου να ξεχωρίσουν από τους αληθινούς Έλληνες Βουλευτές.. Έναν προς έναν .. Όσο μακριά και άν κάθονται στην Βουλή
Σε βάθος χρόνου και πάντα Δημόσια...Οι επίορκοι του Συντάγματος Θυσία στον Ελληνα Πολίτη
όταν κλείσουν οι πόρτες.

Υπομονή και Σοφία.
Να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ Ένα chat φτιάξε την σελίδα σου να μπαίνουμε μέσα και να κουβεντιάζουμε τα νέα της καθημερινότητας.

Ανώνυμος είπε...

I congraduate You for BECOMING THE BREAK-EVEN point of Karamanlis goverment... It is actually an achievement considering your status...You might not know that it will be your help to change the outcome of the decisions and aggrements that have been made such as the oil/gas pipes +++... Nevertheless Historians in the coming years would not forget you.

Ανώνυμος είπε...

Μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα. Μιά ζωή οι Αμερικάνοι έσερναν σε παγίδες τους Έλληνες ανατρέποντας τον μή αρεστό τους τοποθετώντας τον δικό τους τσάτσο εχθρό κατα κανόνα των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Οι Έλληνες έπεφταν στην Αμερικάνικη παγίδα απο την εποχή της ανεξαρτησίας τους.
Τώρα για πρώτη φορά στα χρονικά οι Αμερικάνοι έβαλαν κατα σύμπτωση στόχο να ρίξουν έναν άνθρωπο που είναι αντίθετος στα συμφέροντα του λαού, αλλά οι Έλληνες αυτή την φορά δέν τους πιστεύουν απλά και μόνο γιατί την έχουν πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν απο αυτούς.
Είναι αυτό που λέμε οτι ο ψεύτης άν πεί μιά φορά αλήθεια δέν τον πιστεύουν γιατί είχε πεί 100 φορές ψέματα στο παρελθόν, έχει την ταμπέλα του ψεύτη.
Κύριε Τατούλη σας παρακαλώ να μου εμφανίσετε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου!

Όλοι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις και την ανάγκη αυτές να επισπευθούν. Αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν εξηγεί ποια η έννοια του όρου μεταρρύθμιση. Η μεταρρύθμιση ως λέξη είναι ένας αρκετά γενικός όρος. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια της μεταρρύθμισης, ακούγοντας τη λέξη-καραμέλα από κυβερνώντες & δημοσιογράφους.

Έχω την αίσθηση ότι όταν ο κόσμος (ή ο "λαός" όπως αρέσει σε εσάς να τον απόκαλείτε), επιβράβευσε την ταύτιση της ΝΔ με τον όρο μεταρρύθμιση, το 2004, προφανώς άλλη έννοια του όρου είχε στο μυαλό του, από αυτή που δίνει η κυβέρνηση τόσο στην πρώτη 3ετία όσο και στη δεύτερη 1ετία.

Και πάλι σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, ο κόσμος, ύστερα από μια μακριά περίοδο κακόδιαχείρισης και "λαμογιάς", με τον όρο μεταρρύθμιση εννοούσε και εννοεί μεταρρύθμιση των θεσμών, των υπηρεσιών και της λειτουργίας του κράτους, γενικότερα. Αντίθετα, η κυβέρνηση περιορίζει την έννοια του όρου, κυρίως, στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΔΕΚΟ, αποδεχόμενη εμμέσως την ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης και αφήοντας την πρακτική "μεταρρύθμιση" στους νέους επενδυτές.

Αυτός είναι ο λόγος που οι "μεταρρυθμίσεις" της κυβέρνησης δεν έχουν κοινωνική αποδοχή. Ας πάψει η καραμέλα (κυρίως του υπουργού Προπαγάνδας και Μη Σχολιασμού, κ. Θ. Ρ.) ότι " ο λαός μας ψήφισε για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και απορρίπτουμε την κριτική ή τις αντιδράσεις". Δυστυχώς, όμως, ποτέ δεν ξεκαθαρίσατε στο "λαό" τι εννοείτε μεταρρύθμιση και τώρα που καταλαβαίνει, είναι εμφανές ότι δεν συμφωνεί.

Πριν τη χρήση κάποιου όρου, πρέπει να προηγείται ο ορισμός της έννοιας αυτού!

Με εκτίμηση και εμετική διάθεση προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα,

Θ.Ο.

ΥΓ1. Ερώτηση ΚΟΥΙΖ:
Βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στον "εκσυγχρονισμό" του ΠΑΣΟΚ και τις "μεταρρυθμίσεις" της ΝΔ.

ΥΓ2. Οι αποφάσεις και οι συγκεκριμένες πολιτικές που αφορούν τις δημόσιες επιχειρήσεις, αξιολογούνται σύμφωνα με τις τρέχοντες, ειδικές συνθήκες του παγκόσμιου περιβάλλοντος, που τη στιγμή εκείνη επικρατούν. Η ετεροχρονισμένη εφαρμογή σχεδίων ιδιωτικοποίησης, με καθυστέρηση 10-15 ετών, τη στιγμή που τα υπόλοιπα πιο ανεπτυγμένα κράτη εντείνουν τον κρατικό προστατευτισμό, μόνο προστασία από τη διεθνή κρίση δεν προσφέρουν.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Για να γίνει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γεμίσουν οι τσέπες των πολλών. Δεν είναι η στιγμή τώρα να μειωθεί το έλλειμα. Κάνετε φοροαπαλλαγές. Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΧΙ Η ΑΙΤΙΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΥΣ. Πρέπει να ανέβει η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα και σίγουρα η πολιτική που ακολουθείται δε βοηθάει σε αυτόν τον τομέα. Τα παραπάνω είναι φανερά ακόμη και σε πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών και εσείς οι λεγόμενοι πεφωτισμένοι φιλελευθεροκαπιταλιστές έχετε τον ύπνο τον βαθύ. Αλλά ποιος, εκτός του κ. Τατούλη, έχει ποιότητα στη ΝΔ και σκέψη? ΚΑΝΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

http://politis-gr.blogspot.com/
Κύριε Τατούλη αυτό είναι ένα νεοδημοκρατικό blog που συστηματικά σας υβρίζει.
Όταν προσπάθησα να γράψω υπέρ σας μου διαγράφει αμέσως τις αναρτήσεις...ωραία δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κε Τατούλη,

Τώρα που γράφω είστε ο κος Νο 151. Με τη διαγραφή Δαϊλάκη η "δημοκρατία" μας αποκαλύπτει το συγκεκαλυμμένο φασιστικό της χαρακτήρα, το ότι είναι ενός ανδρός αρχή, το ότι άνθρωποι που, με όλα τα προβλήματα που ξέρουμε, έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι του λαού είναι υποταγμένοι σε έναν εξουσιολάγνο και αδυσώπυτο μηχανισμό διατήρησης και χρήσης της εξουσίας. Λυπάμαι πολύ για τη θλιβερή κατάντια της ελ. δημοκρατίας, της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής, όπου το μόνο που αντιπροσωπεύεται πλέον είναι η βούληση για δύναμη κάποιων ανίκανων που εκμεταλλεύονται τις εξουσίες που τους δίνει το σύνταγμα για το καλό των πολλών μόνο για να καταστρατηγούν το πνεύμα του και το ιδιο το πολίτευμα. Κε Τατούλη, μετά τις απειλές του πρωθυπουργού δεν έχετε δικαίωμα να σιωπήσετε. Το να μιλάτε και να λέτε ατόφια την άποψή σας, της οποίας το περιεχόμενο, συνεπές με αυτά που το ίδιο το κόμμα σας εξήγγειλε το 2004, είναι αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο λαός, είναι απλά το καθήκον σας, το λειτούργημά σας, και η τιμή, την οποία ο πρόεδρος του κόμματος απλώς στοχεύει ετσιθελικά να σας αφαιρέσει . Ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται επικίνδυνος όχι μόνο με την τραγική ανικανότητα που τον διακρίνει - απολύτως χαρακτηριστική του άεργου βίου του - αλλά και με το "δεδικασμένο" που δημιουργεί για τους διαδόχους του. Έχετε καθήκον να μιλήσετε και ΑΣ ΣΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ. Δικό τους πρόβλημα. Ούτε η παράταξη ανήκει σε ένα άτομο, ούτε η χώρα, αλλά κυρίως ούτε η δημοκρατία και το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας - πόσω μάλλον των βουλευτών - να λέμε την άποψή μας, να εκφράζουμε αυτό που βλέπουμε ως αλήθεια. Ακόμα κι αν έχετε εκλεγεί με ένα κόμμα, τούτο είναι υποχρεωμένο να σας παρέχει την ελευθερία λόγου - αφού ουδέποτε μιλήσατε για λανθασμένο πυρήνα ιδεών του κόμματος, αλλά μόνο για πρόσωπα - διότι το κόμμα είναι για τη δημοκρατία και όχι αντίστροφα. Πρεπει να μιλήσετε. Η φιλελέυθερη παράταξη ανήκει σε όλους τους φιλελεύθερους κι όχι σε δυο τρεις ανίκανους που αναρριχήθηκαν σε αυτήν για να πλουτίσουν. Τώρα έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μιλήσετε: τώρα που σας το απαγορεύουν.
Με μεγάλη εκτίμηση.
Το κείμενό σας είναι εξαίρετο.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τατουλη,
Aληθευει οτι εσεις παροτρυνατε τον Δαϊλακη να μην παραιτηθει?

m_stelios είπε...

Εσύ καλά τα λες όπως τα λέει και ο κάθε πολιτικός άμα θέλει.Από πράξη πως πάμε;Δεδομένου του ότι υποτίθεται ότι ζούμε σε μια φιλελεύθερη χώρα μπορείτε να δώσετε έναν ορισμό για το παρακάτω παράδειγμα; Χ πολιτικός Ψ κόμματος λέει κάτι αντίθετο από την πολιτική που θέλει να επιβάλει η παράταξη του και την άλλη μέρα δηλώνει παραίτηση/διαγράφεται.
Δυστυχώς εδώ και χρόνια λίγοι είναι αυτοί που όταν θα πάρουν την εξουσία θα βγουν να μιλήσουν όπως ακριβώς θα μιλούσε ένας εργάτης που δουλεύει στο μεροκάματο όλη την μέρα.Αγανακτισμένος και αληθινός.Γιατί;Γιατί εγώ που είμαι 24 όταν βλέπω εσάς τους πολιτικούς στη τηλεόραση με πιάνει πίκρα;Πότε η εξουσία θα μιλήσει σαν να μιλούσε ο ίδιος ο λαός;

Unknown είπε...

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, όπως όλοι οι άνθρωποι:

-μπορεί να κάνει λάθη στην επιλογή συνεργατών.
-μπορεί να δικαιολογήσει τα λάθη
-μπορεί να τα παραδεχτεί.

Δεν μπορεί όμως να τα “στηρίζει” γιατί έτσι παραδέχεται:

είτε ότι δεν γνωρίζει
είτε ότι δεν αντιλαμβάνεται
είτε ότι συμφωνεί, γεγονός που τον καθιστά συμμέτοχο και συνεργάτη, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους.

Με οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές συμφωνείτε, η στήριξη εσφαλμένων επιλογών, νομίζω ότι είναι κριτήριο ακαταλληλότητας και ουχί καταλληλότητας για οποιαδήποτε επιλογή κάνει κάποιος στη πορεία της ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή προς τον Κο Τατούλη


Επιτέλους ένας άντρας…

Ολοφάνερα πια ο λαός ποδοπατιέται, γονατίζει, ρίχνεται έντεχνα σε επικίνδυνη αδιαφορία. Στην συσκότιση, την άγνοια και την ανημπόρια. Σε ένα κώμα με υστερικές συσπάσεις, ή σε μια βαριάς μορφής σιωπή.
Οι εκάστοτε αρχηγοί, οι τυχάρπαστοι κι ατάλαντοι, οι εκμεταλλευτές, οι ημέτεροι, τον εμπαίζουν, τον υποτιμούν, τον κλέβουν. Τα λίγα χρήματά του, τού τ’ αρπάζουν. Άλλα μοιράζονται με τους δικούς τους κι άλλα τόσα, ολόκληρες καραβιές που φυγαδεύουν στο εξωτερικό σε μυστικές ατομικές ή εταιρικές θυρίδες. Τα στοιβάζουνε για πέντε γενεές…
Κάθε ελπίδα κι όνειρο του, το σκοτώνουν. Τα νιάτα απ’ τα πρώτα χρόνια τα πληγώνουν. Τα λιώνουν στα ναρκωτικά, στην ανεργία, στην πλήρη αποχαύνωση των Μέσων. Τα δίκια του τού τ’ αρνούνται, τις άξιες ιδέες τις περιφρονούν, τις σκέψεις τις διχάζουν. Τις τέχνες και τα γράμματα, τα υποβιβάζουν. Τα δάση, τις ακτές και τα ιερά κειμήλιά του τα εκποιούν. Τις Αξίες, τις καταδιώκουν, τις περιφρονούν. Νόμους επινοούν κομμένους και ραμμένους…
Το πράσινο το στρώνουν με μπετό, το τοπίο πεθαίνει κάθε μέρα κι ο αέρας πήρε πια την μυρωδιά της σήψης…
Πολιτική, κοινωνική κι ανθρώπινη Ασφυξία.

Οι γείτονες και οι σύμμαχοί του, τον απειλούν, τον αδικούν και πάντοτε κοιτάζουν τι θ’ αρπάξουν, άλλοτε με εκβιασμό, κι άλλοτε με τρικλοποδιές που ονομάζουν συμμαχίες, φιλίες και διπλωματία.
Αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τον ιδρώτα και τη γη του. Τον κατασκοπεύουν, τον περιγελούν.
Και οι αρχηγοί σωπαίνουνε, καλύπτουν. Δήθεν ο κίνδυνος… Κίνδυνος απ τους γείτονες… τους Μεγάλους έξω δήθεν … Κίνδυνος που αρχίζει μόνο από μέσα, απ’ τους δικούς του εδώ. Απ’ τους εγώπαθους, αχόρταγους, κομπλεξικούς ηγέτες. Απ’ τους αδίστακτους πολιτικούς της μίζας. Τους ανίκανους αρχομανείς, τους ερωτομανείς κάθε μορφής, και τους παντοτινούς και φαύλους Εφιάλτες.

Και δεν βρίσκεται ένας άντρας. Ένας μόνο άντρας λοιπόν. Άντρας και Έλληνας!.
Και η φωνή του και η τόλμη του τόση, όση η οργή για τα δεινά μας, ετούτα που περνάμε κι όσα θα ‘ρθουν… Μήπως προλάβουμε, τώρα την κρίσιμη αυτή στιγμή.
Μήπως και σηκωθούμε επιτέλους.


Επίλογος από το νέο βιβλίο του Κ. Χατζιδάκη «Το τέλος του Καραμανλισμού».


(Κώστας Χατζιδάκης, ανέντακτος δημοσιογράφος, συγγραφέας, 11 βιβλία, 2 βραβεύσεις εκπομπών του, μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Υπεράσπισης Αξιών, Εύσημο για αντιστασιακή δράση 67-74, www.ekpompi.gr)

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κ. Τατουλη, χτες 4/10 στο αποκαλυπτικο δελτιο υπηρξε μια "αποκαλυψη" η οποια, προς το παρον, σας κατεβαζει απο το υψος των περιστασεων που σας ειχε ανεβασει ο πρωτος σχολιαστης αυτης της δημοσιευσης. Τελικα ειναι ετσι τα πραγματα; Τελικα κ. Πετρο ολα γινονται για το παντεσπανι;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος υπέκλεψε το φαξ του Γ.Σουφλια; - Τι απαντά ο Π.Τατουλης;

Το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του ΕΧΤΡΑ αποκάλυψε απόψε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έδωσε επιχορήγηση 100.000 ευρώ (από τα δικά μας λεφτά) στον πολιτιστικό σύλλογο Άγιος Γεώργιος του Νομού Αρκαδίας , όπου εκλέγεται ο Πέτρος Τατούλης.
Η επιχορήγηση στάλθηκε μια ημέρα μετά τη συνάντησή του βουλευτού με τον κ. Σουφλιά, κατά την οποία έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα καταψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο λαλίστατος κ. Τατούλης έπρεπε ήδη να έχει απαντήσει

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου στον πρωϊνό καφέ στη Χαρ.Τρικούπη είπε ότι εάν έβρισκε στη βουλή τον Τατούλη θα του έλεγε "Πέτρο, μην τους ρίξεις... Τους ρίχνω μόνος μου!!!".

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ Στην Ελλάδα υπάρχουν οι ΠΑΡΑΓΚΕΣ.Μια Παράγκα ήτανε η Παράγκα του Θωμά.Μέτα η Παράγκα του Βαρδινογιάννη-Κόκκαλη και τώρα έχουμε την Παράγκα Καραμανλής-Παπανδρέου.Για πείτε μας την γνώμη σας.

Ανώνυμος είπε...

Aκόμα και άν σιωπήσετε εσείς απο δώ και πέρα κύριε Τατούλη θα βρεθούν άλλοι 10. Θα βρεθούν θέλοντας και μή διαφορετικά το κόμμα σας στις ευρωεκλογές σε λίγους μήνες θα πιάσει πάτο των πάτων, άσχετα άν οι κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις το δείχνουν μιά μπροστά μιά πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΠΕΤΡΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Διακρινω μια διαθεση λογοκρισιας και μη αναρτησης σχολικων ενοχλητικων για την αναδειξης της αληθειας.
Δυστυχως ομως δεν εχω καποιο blog για να σας "καταγγειλω", απλα βγαινω παραπονουμενος για τη μη αναρτηση προηγουμενου σχολιου μου, μπραβο, παντα τετοια πανω που νομιζα οτι καπου μπορουσα να πιστεψω.
Μια απο τα ιδια κ. Π.Τατουλη, μια απο τα ιδια

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι η επιχορήγηση 100.000 ευρώ που λεει πιο πανω ?

Πέτρος Τατούλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πέτρος Τατούλης είπε...

Αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι μετά από το λίγο διάστημα κατά το οποίο δεν κατάφερα να απαντήσω στα σχόλια σας.

Θα επιχειρήσω να δώσω κάποιες συνολικές απαντήσεις εδώ, χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι θα καλύψω όλους εσάς.

Και μια επισήμανση. Με απορία διαβάζω τα σχόλια ορισμένων που είτε μιλούν για "κομμένα" από εμένα δικά τους σχόλια είτε με παρακαλούν/ προκαλούν να αναρτήσω τα σχόλια τους. Για να λυθεί η παρεξήγηση: Τα σχόλια τα αναρτώ στο σύνολο τους. Ακόμη και κάποια που είναι σχεδόν υβριστικά για εμένα. Εκείνα τα οποία ΄δεν αναρτώ είναι όσα έρχονται περισσότερες από μία φορές και κάποια (λιγότερα από 20 στο σύνολο, από τότε που ξεκινήσαμε αυτόν τον διάλογο) που είναι προσβλητικά για το επίπεδο του διαλόγου που ανοίξαμε. Οπότε, αν το λέτε αυτό χάριν εντυπώσεων (να πείτε δηλαδή και στους υπόλοιπους ότι εδώ υπάρχει λογοκρισία), θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να το κάνετε, διότι δεν κοροιδεύετε κανέναν. Αν από την άλλη πλευρά πράγματι δεν δημοσιεύθηκε κάτι, θα σας παρακαλούσα στο πλαίσιο της καλόπιστης συνεργασίας μας, να κάνετε τον κόπο να το στείλετε πάλι.

α)ξεκινώντας από το τέλος για την δήθεν αποκάλυψη του κ. Παπαγιάννη στο extra 3 Και την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο". Όσοι από εσάς είδαν την εκπομπή προφανώς θα είδαν ότι έστειλα απάντηση μέσω e mail το ίδιο κιόλας βράδυ, η οποία έχει ως εξής: "Διαψεύδω κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μεταδώσατε προ ολίγου στην εκπομπή σας, τις οποίες μάλιστα θεωρώ εξαιρετικά ατεκμηρίωτες, αστήριχτες και προβοκατόρικες. Η επιχείρηση σπίλωσης του ονόματος μου από συνεργάτες της εκπομπής σας που τελούν σε εντεταλμένη υπηρεσία δεν πείθουν κανέναν. Σας αφήνω να συνεχίσετε στον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω δε, κάθε νομίμο δικαίωμα μου. Π. Τατούλης". Οπότε, όπως δήλωσα ευθύς εξαρχής ουδεμία σχέση έχω με αυτήν την "καταγγελία",και άλλες συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που έκαναν λόγο για πολιτική μου εξαγορά.

β)στα περί παραίτησης. Έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για πολλούς λόγους και κυρίως για το γεγονός ότι ποτέ δεν συμπάθησα τους Εφιάλτες. ΄Την ίδια στιγμή θεωρώ εξαιρετικά παράλογο να πρέπει να παραιτηθώ εγώ που κινούμαι ακραιφνώς μέσα στα όρια και του Συντάγματος, αλλά και των θεμελιωδών αρχών του κόμματος μου και όχι κάποιοι άλλοι, οι οποίοι τις έχουν κατ΄επανάληψη παραβιάσει. Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι τα όσα λέγω δεν εκκινούν από καμία υποχθόνια σκέψη ενάντια στην παράταξη που υπηρέτησα με συνέπεια και εντιμότητα τα τελευταία 30 χρόνια. Από αυτήν την ιστορία, δεν έχω τίποτε άλλο να κερδίσω παρά την καθαρότητα της συνείδησής μου. Αυτό πράττω άλλωστε ανέκαθεν. Τέλος, θεωρώ τραγικό να υποδεικνύεται σε εμένα η έξοδος από ορισμένους που θεωρούν ότι αυτός ο χώρος δικαιωματικά τους ανήκει. Η ΝΔ παρά τα όσα ορισμένοι δήθεν σκληροτράχηλοι κομματικοί επαναλαμβάνουν, πρέπει να έχει τις πόρτες ανοικτές. Για να έχει όμως ουσία κάτι τέτοιο, εντός των θυρών θα πρέπει να ενθαρρύνεται και ο ελεύθερος διάλογος. Δεν ανήκει η παράταξη σε ορισμένους. Σε λίγους. Σε κάποιους ευνοημένους.

γ)Σε συνέχεια των παραπάνω και για εκείνους, στους οποίους έχω απαντήσει κατ' επανάληψη. "Θα έλεγε ο Τατούλης τα ίδια αν ήταν υπουργός;". Κατ΄αρχήν, αν ήθελα να συνεχίσω να είμαι υπουργός, δεν θα υιοθετούσα την άμεμπτη και κάθετη στάση που διατήρησα παρά τις αντιξοότητες εκείνην την περίοδο στο ΥΠΠΟ. Στα όσα αναφέρομαι, συμβαίνουν, τώρα. Οπότε, και δεδομένων των μαντικών ικανοτήτων που δεν διαθέτω, πώς θα μπορούσα να μιλησω για κάτι που δεν είχε ακόμη συμβεί; Δεν σταμάτησα ποτέ να λέω ελεύθερα την άποψή μου. Από το συνέδριο του 98 μιλούσα για την ανάγκη αναγέννησης των κομμάτων (στην κατεύθυνση των ελεύθερων, αξιοκρατικών και σύγχρονων ευρωπαικών οργανισμών), και αργότερα επανέφερα τις προτάσεις μου, μιλώντας για επανίδρυση του κόμματος. Από το 93 έγραφα για τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, κατά την υφυπουργία μου αγωνίστηκα ενάντια στον κρατικοδιαιτο πολιτισμό και σήμερα συνεχίζω να μιλώ για τα ίδια πράγματα. Από το 2004 έκανα λόγο για την τεράστια μέγγενη του δημοσίου χρέους και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες επανέλαβα στην ομιλία μου στη βουλή κατά την κατάθεση του τρέχοντος προυπολογισμού. Από το 92 υπέδειξα τη λύση του σκοπιανού μέσω της υιοθέτησης του πακέτου Πινέιρο και σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσος χρόνος κυλά , περνά εις βάρος μας. Και άλλες πολλές παρεμβάσεις που μπορεί κανείς να δει στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

δ)όταν πρωτοξεκίνησα αυτό το εγχείρημα, είχα μιλήσει για την ανάγκη μου για έναν υγιή διάλογο με την κοινωνία, με τους πολίτες. Καλόπιστο. Ειλικρινή. Ισότιμο. Όσο κι αν εμείς οι πολιτικοί έχουμε σε μεγαλό βαθμό αυτοενοχοποιηθεί (sic) και δικαιολογημένα θέλει πολύ κόπο για να πείσει κάποιος για τις αγαθές του προθέσεις, όσο κι αν το πολιτικό σύστημα έχει ευτελισθεί από παράνομες/ ιδιοτελείς συμπεριφορές και θεσμικές παρεκτροπές. Υπάρχει ανάγκη μεγάλη να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας, κυρίως στη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ που έχουμε όλοι εμείς (και ο καθένας ξεχωριστά) να πάμε τα πράγματα μπροστά. Για τον εαυτό μας. Τους αγαπημένους μας. Τον τόπο.

Κλείνοντας, μια παρατήρηση. Σε διάφορες δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα ενδιαφέρον εύρημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, κάθε κομματικής απόχρωσης, θεωρούν ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά (πχ σε ό,τι αφορά την οικονομία). Ας προσέξουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει: σε καιρούς μεγάλης απαισιοδοξίας, όπως αυτή η εποχή που διανύουμε σήμερα, οι λαοί στρέφονται σε συντηρητικές επιλογές. Το αύριο είναι θολό, άγνωστο και αβέβαιο. Το παρόν πάλι είναι κακό, πλην όμως βέβαιο και γνωστό. Σήμερα, ωστόσο, δεν έχουμε περιθώρια για συντηρητικές επιλογές. Χρειαζόμαστε προοδευτικές πολιτικές και προοδευτικούς ανθρώπους που θα τις επιλέξουν, θα τις στηρίξουν και θα τις εφαρμόσουν.

ps. θα προσπαθήσω να απαντώ συχνότερα, αν και διαβάζω όλα τα σχόλια με ευλαβική προσοχή. Εκτιμώ εξαιρετικά τον χρόνο που αφειρώνετε σε αυτόν τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Οφειλω μια συγγνωμη, ειστε ανθρωπος και εσεις και δεν ειτε υποχρεωμενος να καθεστε πανω απο ενα μονιτορ να εγκρινετε pending posts. Προσωπικα σας ευχαριστω για τα καθησυχαστικα σας λογια που αναγνωριζω οτι βγαινουν απο εναν τιμιο πολιτικο. Δυστυχως η προβοκατσια και η εντεταλμενη υπηρεσια, απο οπου και αν προερχεται, υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. Μακαρι να ψηφιζα στο νομο σας, πραγματικα θα χαιρομουν να σας ψηφισω για αυτο που ειστε και οχι για το κομμα που ανηκετε. Ψηφιζω 27 χρονια και πρωτη φορα εχω μια πραγματικη πολιτικη συμπαθεια, καλη δουλεια να εχετε και υπομονη, μερικοι σας εσας πρεπει να μπουν "εκει μεσα" μηπως και ο τοπος δει ασπρη μερα!

Ανώνυμος είπε...

Τελίκα Παράγκα υπάρχει στην πολιτική;
Η Παράγκα Καραμανλής-Παπανδρέου υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη.

Το ότι η κοινή γνώμη, στο σύνολο της ήταν μαζί σας, είναι κάτι που ΔΕΝ το αμφισβήτησε σχεδόν κανείς.

Εκείνο που αμφισβητείται τώρα, είναι η δική σας ανοχή, η οποία συνίσταται σε ηθική αυτουργία ένοχης ανοχής.

Συγκεκριμένα, στο blog μου μεταξύ των άλλων, έχω συμπεριλάβει μία ποιητική ρήση του Μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη :

" . . .Δεν λυπάμαι τους ποιητές που μείνανε χωρίς κοινό... Λυπάμαι το κοινό που έμεινε χωρίς ποιητές. . ."

Αυτό είναι που σας κατηγορώ ευθέως και χωρίς ελαφρυντικά., είναι ότι και με τη δική σας σιωπή, στερήσατε από τους Έλληνες έναν ποιητή. Ό ρόλος του βουλευτή "αντάρτη", ήταν η ποίηση που έλειπε από τον Έλληνα ψηφοφόρο.

Το να ακούς ένα βουλευτή από την αντιπολίτευση να προβάλλει θέσεις και αντιθέσεις, είναι κάτι που ΔΕΝ αγγίζει κανέναν μας. Αυτό που προσπαθήσατε εσείς και οι άλλοι διαφωνούντες έδωσε το πραγματικό νόημα της ποίησης στον Έλληνα πολίτη, στη συνέχεια αυτό αφανίστηκε σαν σ’ ένα ελπιδοφόρο όνειρο που βγήκε από ένα κακό εφιάλτη.

Έρχομαι στη θέση σας, σαν άνθρωπος και σας καταλαβαίνω. Αυτό που σας καταλογίζω όμως, είναι το όνειρο της ελπίδας που στερήσατε από όλους εμάς, που σας πιστέψαμε . . . ήταν η τελευταία ευκαιρία για έναν λαό να ζήσει το μεγαλείο ενός βουλευτή - Έλληνα ποιητή - της συμπολίτευσης, να τιμά την ισχύ του άρθρου 60 του συντάγματος.

Η κομματική πειθαρχία, έχει το νόημα της, όταν έχει να κάνει με την εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, που η πλειονοψηφία της ετυμηγορίας του Ελληνικού λαού, έδωσε στο πρωθυπουργό της χώρας, τη διακυβέρνηση για μια τετραετία. Κάθε άλλη εφαρμογή της κομματική πειθαρχίας, καλείται συνταγματική εκτροπή (κατά την προσωπική μου ερμηνεία και έννοια του Άρθρου 120 - στα αντίστοιχα 84 έως 86).

Η επιλογή της υπακοή σας, είναι ατομικό δικαίωμα σας, και θα καταχωρηθεί στην αξιολογησή σας στην ιστορική σας διαδρομή. Απλά μία ερώτηση, εάν μου επιτρέπετε :

"Είναι κάτι που η συνείδηση σας, σας επέβαλε την συναντίληψη με τους υπολοίπους των συναδέλφων σας ; "

Επειδή γνωρίζω, ότι είσαστε από τους πολιτικούς που διαβάζετε εμάς τους "σχολιαστές" Bloggers, θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε, έστω τα δύο παρακάτω άρθρα μου, και να μου γράψετε και τα δικά σας σχόλια.

Α. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/blog-post_8041.html#links

Β. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/pot-pouri.html

Γνωρίζω τη δυσκολία να ξαναβγάλετε το "σπασμένος σας σπαθί" από το θηκάρι, ή μύγα που ΔΕΝ σήκωνε, το έσπασε.

Επώνυμα, έντιμα με Αρετή, τόλμη και τη δέουσα κατανόηση.

Ο Blogger Νάσος Ζαγγογιάννης.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη παρατηρώ τον τελευταίο μήνα μιά ατονία στις κριτικές σας στον πρωθυπουργό σε σχέση με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που δείχνατε πρίν. Έχει σχέση αυτό με την ομιλία του Καραμανλή στην Κ.Ο. του κόμματος πρίν την διαγραφή του Δαιλάκη, σε σχέση με αυτό που διέταξε? Παρασυρθήκατε και εσείς αναγκαστικά στον ρυθμό της μή κριτικής όπως και οι υπόλοιποι?

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Ενας Τατούλης (και μάλιστα πειθαρχημένος), δεν φέρνει την άνοιξη. Ορίστε:

ΝΔ, ο μεσαίος ο μακρύτερος (πολιτικός χώρος).


Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του μεσαίου χώρου. Είναι κόμμα δημοκρατικών αρχών. Και οι οργανωμένοι της δεν έχουν καμία σχέση με τους νεοναζί της χρυσής αυγής. Καμία.

Ουουουου... αμέ, ασφαλώς!
Φυσικά... Βέβαια.

Εμένα μου λες;;;
Δείτε μόνοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κύριε Τατούλη, οι εξηγήσεις που δώσατε στην εκπομπή του κυρίου Παπαγιάννη δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές σε αντίθεση με το ντοκουμέντο που παρέθεσε ο εν λόγω δημοσιογράφος. Θα ήταν καλύτερο να προβείτε σε μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση για τις σχέση σας με το συγκεκριμένο Πολιτιστικό Σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας στον οποίο δόθηκαν τα χρήματα καθώς και όπως αναφερθείτε στο timing της επιχορήγησης, λίγο μετά την επισκεψη σας στο ΥΠΕΧΩΔΕ για συνάντηση με τον κ. Σουφλιά.

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Η συμπεριφορά σας είναι αντίστοιχη με ένα ναύτη που ενοχλεί τον καπετάνιο την ώρα του τυφώνα.

Τι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος?

Θα σας πρότεινα να μάθετε την ορολογία STFU και να την αποστηθίσετε.

Δεν νομίζω να έχετε γόνατα να το δημοσιεύσετε, έτσι δεν είναι ?

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να σας προτείνω να κλείσετε την ιστοσελίδα ,διότι η αντιπολίτευση περιμένει την παραμικρή σας λέξη για να ξεκινήσει το σούσουρο στα κολοκάναλα.

Αν θέλετε να τους την σπάσετε κάνετε επίθεση υποστήριξης στον Καραμανλή.

όχι γλυψίματος, υποστήριξης.

Φωνάξτε τους δημοσιογράφους 10 20 φορές επικροτείστε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης έτσι να μην έχουν κάτι να σας προσάψουν να σταματήσει το κουτσομπολιό γύρω από τόνομά σας.

Αν δυσκολεύστε μπείτε στασ παπούτσια ευθύνης του πρωθυπουργου και θα σας περάσει.

Β

Ανώνυμος είπε...

Μια πρόταση για την ψηφιακή Ελλάδα.

Ο τόπος που αναφέρομαι είναι ένα online σχολείο στα Ελληνικά πάνω στην Εμπορία συναλλάγματος .

Το σχολείο έχει δομηθεί έτσι, ώστε να σας προσφέρει μια πλήρη εικόνα του αντικειμένου .
Οι τάξεις είναι στα αριστερά της σελίδας και περιλαμβάνουν μεταφορικά όλες τις βαθμίδες απο νηπιαγωγείο έως και
μεταπτυχιακό.Κάθε τάξη έχει αρκετές σελίδες ύλης με επεξηγηματικά διαγράμματα σε μεγένθυση ,βίντεο και τεστ στο τέλος της τάξης.

Μπορείτε να το μελετήσετε απλά με την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδύκτιο.

Είναι ζωντανό και προσθέτω ύλη και διορθώσεις τακτικά.

Περιλαμβάνει online ημερολόγιο οικονομικών ανακοινώσεων , γλωσσάριο και πρόσβαση σε δωρεάν προγράματα διαγραμμάτων και
εμπορικές πλατφόρμες εξάσκησης όπου μπορείτε να εξασκηθείτε με χρήματα σαν της μονόπολης.(πλατφόρμες επίδειξης).
Ένα απο τα αγαπημένα μου είναι:

"Οι πλούσιοι έχουν μεγάλη βιβλιοθήκη και οι φτωχοί μεγάλη τηλεόραση "
Jim Rohn

Θα ήθελα να σας εγγυηθώ ότι η μαθησιακή εμπειρία της http://www.isotimia.info θα σας ανοίξει νέους δρόμους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μάθηση, πειθαρχία και επιμονή.

Το μοναδικό online δωρεάν "σχολείο" στα Ελληνικά σχετικά με την Εμπορία συναλλαγματος :

http://www.isotimia.info

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

...μπορεί να μην χαϊδεύεται τα αυτιά των κάποιων, χαϊδεύεται όμως τις κοιλιές τους... άρα;

http://naxios.blogspot.com είπε...

Συμφωνούμε ότι η ΝΔ θα πρέπει να έχει τις πόρτες της ανοικτές. Συμφωνούμε επίσης ότι για να έχει ουσία κάτι τέτοιο, εντός των θυρών θα πρέπει να ενθαρρύνεται και ο ελεύθερος διάλογος .

Θα πρέπει όμως να συμφωνήσεις ότι ο ελεύθερος διάλογος πρέπει να γίνετε μέσα στα όργανα του κόμματος και όχι μέσω ΜΜΕ που ελέγχονται για την αξιοπιστία τους και τους κρατικοδίαιτους ιδιοκτήτες τους.

Εσύ θεωρείς τραγικό να σου υποδεικνύεται η έξοδος από την παράταξη που υπηρέτησες με συνέπεια και εντιμότητα τα τελευταία 30 χρόνια (άφησες όμως ανοιχτό το αν θα συνεχίσεις να την υπηρετείς)

Θα πρέπει όμως και εσύ να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ότι είναι και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και αντιδεοντολογικό αλλά και εκτός του καθηκόντων σου ως βουλευτή της παράταξης, να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ στον ΔΙΣ εκλεγμένο πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που το 1998 παρέλαβε ένα κόμμα διαλυμένο και πολιτικά και ψυχικά και όλα τα ΜΜΕ εναντίον του, και κατόρθωσε να το οδηγήσει σε συνεχείς εκλογικές νίκες, για το ποιον θα τοποθετήσει υπουργό και ποιον όχι

Όπως είναι και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και αντιδεοντολογικό αλλά και εκτός του καθηκόντων σου ως βουλευτή της παράταξης να κρίνεις το ποιος συνάδελφος σου κινείται μέσα στα όρια του Συντάγματος, αλλά και ποιος έχει κατ΄ επανάληψη παραβιάσει τις αρχές του κόμματος.

Θα πρέπει όμως να συμφωνήσεις ότι η μεθοδολογία αυτή ξεφεύγει από τα όσα περί ελευθερίας της έκφρασης επικαλείσαι .

Και σε κάθε περίπτωση το τιμητικό αξίωμα του βουλευτή που σου έχουν εμπιστευτεί οι ψηφοφόροι της εκλογικής σου περιφέρειας δεν περιλαμβάνει τέτοια εντολή , δηλαδή να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ στον πρωθυπουργό για το ποια στελέχη πρέπει εμπιστεύεται και μάλιστα δημοσίως.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ
ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.
Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙΑ. ΚΑΙ Ο ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Τατούλη, θα συμφωνήσω με προλαλήσαντα blogger ότι οι εξηγήσεις που δώσατε σχετικά με την επιχορήγηση στον ΧΧΧΧ πολιτιστικό σύλλογο της Αρκαδίας δεν ήταν πειστική. Θα έλεγα μάλιστα ότι η όλη ιστορία αντιβαίνει ολίγον στα όσα κατηγορείτε και απέχει αντιδιαμετρικά από τα όσα ευαγγελίζεσθε...
Τοποθετήσατε τον εαυτό σας στην θέση του Μεγαλομάρτυρος της Πολιτικής, του ανθρώπου που θ' αποτελέσει ίσως έναν αντίλογο στην κοινή αλήθεια ''ότι δεν υπάρχει τίμιος πολιτικός'', μιά αλήθεια που την ψιθυρίζουν τα παιδιά μας...από τα μαθητικά θρανία πλέον, ως εκ τούτου παρατηρούμε μιά ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ νέα γενιά που μαζί με τους πολιτικούς απαξίωσε και άλλες δυνατές εικόνες- έννοιες και αξίες.
Από τη θέση αυτή την οποία εσείς επιλέξατε, θα οφείλατε να είστε προσεκτικότερος από τον πιό προσεκτικό και βασιλικότερος του βασιλέος.
Διαπράξατε ατόπημα, φροντίστε να ήταν το τελευταίο και επειδή ας μην κρυβόμαστε..πολιτικός είστε και όχι Ιεραπόστολος φροντίστε ώστε οι όποιες άλλες ενέργειές σας το μέλλον να μην εκθέτουν ποτέ τα πιστεύω και τις αρχές που διατυμπανίζετε..ή φρονίστε τουλάχιστον να μην αναμιγνύονται...ποτέ με το όνομά σας...

grehen είπε...

ο τραϊανου χτυπαει το παρακρατος και τον καραμανλη
πληρες κειμενο
http://www.eamb.gr/new_text/dthmaxim.htm

Ανώνυμος είπε...

περιμενουμε εξηγήσεις σχετικά με την επιχορήγηση στον πολιτιστικό σύλλογο της Αρκαδίας

Πέτρος Τατούλης είπε...

@ naxios

Φίλε Νάξιε,

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο διάλογος στις ελεύθερες κοινωνίες γίνεται ανοικτά και οπουδήποτε. Για όσους δεν τον φοβούνται ασφαλώς. Στις δημοκρατίες δεν βάζουμε πλαίσια για τον διάλογο. Στις δημοκρατίες, δεν υπάρχει κανόνας που να επιβάλει ο διάλογος να γίνεται μέσα στα κομματικά όργανα και όχι ελεύθερα και ανοικτά. Πάντως στη δική μας περίπτωση, ο συλλογισμός σου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Πρώτον, ότι κατέθεσα με κάθε ευθύτητα, συνέπεια και συναίσθηση της μεγάλης μου ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τις απόψεις μου σε αρμόδιο όργανο του κόμματος. Και μάλιστα ενώπιον όλων, προκειμένου κανείς να μην μπορεί στο μέλλον να επικαλεσθεί ότι δεν γνώριζε, ότι δεν είχε ακούσει. Δεύτερον και σημαντικότερο, δυστυχώς, η κατάθεση των δικών μου απόψεων δεν εξελίχθηκε σε διάλογο. Οι απόψεις μου ουδέποτε έτυχαν συζήτησης, προκειμένου από κοινού να καταλήξουμε σε κάποια δια ταύτα. Ήταν ένας μονόλογος, στον οποίο οι μόνες απαντήσεις ήταν φημολογία, παραπολιτικά σχόλια και εικοτολογίες για διαγραφή μου, για κυρώσεις, για δήθεν ενόχληση του πρωθυπουργού και άλλα πολλά άνευ ουσίας για το μέλλον της παράταξης και του τόπου. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου στο ότι από τον Απρίλιο και την πρώτη μου παρέμβαση σε πολλά από όσα είπα δικαιώθηκα. Και έπονται σίγουρα και άλλες εξελίξεις.

Και ερχόμαστε στην πρόσφατη παρέμβαση μου στην Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου. Επανέλαβα τις απόψεις μου. Και πρότεινα στον πρωθυπουργό προκειμένου να βγούμε από την κρίση και την εσωστρέφεια να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο. Τούτο προφανώς το έπραξα, όχι γιατί δεν νοιάζομαι για το μέλλον της παράταξης και κυρίως του ιδεολογικού χώρου που εκφράζει, αλλά ακριβώς το αντίθετο: να επιλύσουμε τα προβλήματα, τις ιδεολογικές στρεβλώσεις, να ξαναχαράξουμε νέα πορεία και να επαναπροσανατολιστούμε στις αρχές που προφανώς κάπου στο δρόμο έχουμε χάσει. Η απάντηση ήταν αστεία. Η δια βοής απόρριψη της πρότασης μου χωρίς προηγούμενη συζήτηση ενέχει τρία αδύναμα σημεία που την καθιστούν ανορθολογική και αντιδημοκρατική. Πρώτον, απευθύνθηκα στον πρωθυπουργό και όχι στους συνέδρους (οπότε το λογικό θα ήταν να απορρίψει εκείνος την πρότασή μου ή τέλως πάντων να αδιαφορήσει). Δεύτερον, μέσα σε ένα κλίμα φόρτισης τέθηκε σε ψηφοφορία (!) χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση. Και τρίτον, τέθηκε σε ψηφοφορία δια βοής, πράγμα που φανερώνει προχειρότητα, αλλά κυρίως αρμόζει σε καθεστώτα όχι δυτικά όχι σύγχρονα όχι προοδευτικά. Πρακτικές που αρμόζουν, θα μου επιτρέψεις να πω, σε κόμματα σταλινικού τύπου και ασφαλώς όχι σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις μου ως βουλευτής, διότι προφανώς εσύ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα για ποιους λόγους με ψηφίζει ο Έλληνας.

Ας ξεκινήσουμε από τα επιμέρους:
- Ποτέ δεν υπέδειξα στον πρωθυπουργό ποιον θα τοποθετήσει υπουργό και ποιον όχι. Έκρινα ότι σε περιπτώσεις που υπήρχαν υπόνοιες ενοχής θα έπρεπε να απομακρυνθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό, αγαπητέ Νάξιε, έχει να κάνει με το τεκμήριο πολιτικής ενοχής που εφαρμόζεται σε όλες τις προοδευτικές χώρες. Δεν θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το εφαρμόζαμε, αλλά μάλλον οι τελευταίοι. Το ποιους θα τοποθετούσε στις θέσεις των απερχομένων είναι θέμα που ασφαλώς και θα αφορούσε τον ίδιο, αφού ως γνωστόν ο πρωθυπουργός είναι εκείνος έχει αποκλειστικά την ευθύνη των επιλογών του και ένα τέτοιο βάρος δεν θα ήθελα ποτέ να το μοιράσω και στις δικές μου πλάτες.
- Όπως εγώ κρίνομαι έτσι μπορώ κι εγώ να κρίνω. Να έχεις υπόψιν σου, ωστόσο, ότι οι δικές μου αναφορές δεν έχουν ποτέ να κάνουν με πρόσωπα, παρά με πολιτικές και συμπεριφορές.
- Τέλος, όσον αφορά τους ψηφοφόρους μου, με εμπιστεύονται για όλη μου τη στάση αυτά τα 30 χρόνια, διότι δεν διστάζω να εκφράζομαι ελεύθερα αφενός διότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε και αφετέρου διότι κινούμαι με γνώμονα την αρχή ότι αυτά που έχεις να χάσεις όντας έντιμος και συνεπής είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έχεις να κερδίσεις.

Για το τέλος, κάποια λίγα σχόλια για την κομματική πειθαρχία.

Θα ξεκινήσω με ένα γνωστό γεγονός της πρόσφατης επικαιρότητας: Πριν από 15 μέρες έγινε ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για το σχέδιο νόμου του προέδρου Μπους, που αφορούσε τη χρηματοπιστωτική κρίση. Στην ψηφοφορία, 133 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση, πήγαν δηλαδή κόντρα στον πρόεδρό τους, και μάλιστα 37 ημέρες πριν από τις εκλογές. Στην ίδια ψηφοφορία, 141 βουλευτές του κόμματος των Δημοκρατικών υπερψήφισαν την πρόταση, μολονότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η κρίση ευνοούσε το Δημοκρατικό υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα. Το επιχείρημα όλων ήταν ότι ψήφιζαν κατά συνείδηση και κατ’ εντολή των ψηφοφόρων τους. Ουδείς απεκάλεσε, τους πρώτους «αντάρτες» ή τους δεύτερους «συμβιβασμένους εχθρούς της παράταξης». Κανένας από τους αρχηγούς των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που είχαν ανακοινώσει από πριν τη συναίνεσή τους, δεν εξέλαβε το αποτέλεσμα ως προσωπική ήττα. Κανείς δεν επανέφερε πρακτικές του 19ου αιώνα, του τύπου ενός καινούργιου Δόγματος Μονρόε του 2008. Κανένας κύκλος εσωστρέφειας δεν άνοιξε. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελευθερία γνώμης των βουλευτών, ούτε αμφισβητήθηκε, ούτε δαιμονοποιήθηκε. Βέβαια, στη συνέχεια, μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας, οι Ρεπουμπλικανοί πείσθηκαν και το νομοσχέδιο τελικώς υπερψηφίσθηκε.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες, δεν διανοείται κανείς να διαχειρίζεται τις κοινοβουλευτικές ομάδες ερήμην τους. Ασφαλώς οι βουλευτές πρέπει να στηρίζουν το κόμμα με τη σημαία του οποίου εξελέγησαν, αλλά κανείς δεν τους επιβάλλει αφωνία. Η αφωνία πριονίζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας των βουλευτών και, κατ’ ακολουθία, των πολιτών που τους ψήφισαν. Γιατί εμείς, οι βουλευτές που εκλεγόμαστε από το λαό, είμαστε οι διαμεσολαβητές μεταξύ της παράταξης και της κοινωνίας, της βάσης και της ηγεσίας, και κατά τις δύο διευθύνσεις, όπως πολύ σωστά τόνισε και ο κ. πρωθυπουργός.

Εκεί που κρινόμαστε όλοι, φίλε Νάξιε, είναι αν εφαρμόζουμε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Καθυστερήσεις μας συγχωρεί ο λαός, αλλά όχι αλλαγή του στόχου. Υποσχεθήκαμε πρόοδο, πολιτικό ήθος και διαφάνεια. Αστοχίες μπορεί να γίνουν, δεν επιτρέπεται όμως έκπτωση στις βασικές μας αξίες. Αν κάποια στιγμή το τραίνο πάρει τη λάθος διασταύρωση, είναι υποχρέωσή μας να τραβήξουμε το μοχλό κινδύνου.
Ας κλείσουμε λίγο τ΄ αυτιά μας στους φωνακλάδες και τα παπαγαλάκια της καθημερινής επικαιρότητας και ας εξετάσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία. Θα δούμε ότι το πρόβλημα της παράταξης δεν είναι εσωκομματικό. Δεν υπάρχουν δαίμονες στη Νέα Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση δεν είναι υπό ομηρία. Είμαι βέβαιος ότι κανείς από μας δεν προτίθεται να βλάψει την παράταξη. Αυτοί που τη βλάπτουν είναι εκείνοι που προσπαθούν να μεταθέσουν την προσοχή του κόσμου από τα ουσιαστικά προβλήματα στο δήθεν εσωκομματικό πεδίο. Οι θεωρίες συνωμοσίας και υπονόμευσης, με μπόλικη λασπολογία σαν γαρνιτούρα, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες, σε μια δύσκολη περίοδο που εκείνοι προσβλέπουν σε μας για ελπίδα. Οι φήμες για ηρωϊκή έξοδο, τύπου πρόωρων εκλογών, αποπροσανατολίζουν από την εστίαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η θολούρα εξισώνει δίκαιους και άδικους. Το προπέτασμα πολιτικού καπνού σκεπάζει προστατευτικά όσους έχουν κάτι να κρύψουν.

Ο πολίτης που πληρώνει ακριβότερα τη δόση για το στεγαστικό δάνειο του σπιτιού του, με χρήματα που του λείπουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης από πρώτο χέρι, καλύτερα από εμάς. Δεν διαπιστώνει την οικονομική δυσπραγία με στατιστικές. Τη βιώνει. Του ζητάμε επιπλέον να πληρώσει παραπάνω φόρους. Διαμαρτύρεται, αλλά θα το κάνει. Εξεγείρεται όμως όταν ακούει για off-shore εταιρείες, για προκλητικά πλούσιους πολιτικούς, για ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αυτός στριμώχνεται οικονομικά. Θυμώνει. Θυμώνει με όλους μας. Μας απορρίπτει συλλήβδην όλους.

Είμαι σίγουρος ότι εσύ που συνομιλείς καθημερινά με ανθρώπους της λεγόμενης κομματικής μας βάσης γίνεσαι καθημερινά αποδέκτης τέτοιων μηνυμάτων, αν όχι κι εσύ συμμερίζεσαι τις ίδιες αγωνίες με εμένα.

Κατοικώ με την οικογένειά μου σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, αρκετά κοντά στο κέντρο, και συχνά πηγαίνω τα πρωϊνά στο γραφείο μου με τα πόδια. Στην ημίωρη διαδρομή άγνωστοι πολίτες με σταματούν και με την οικειότητα που γεννά η τηλεόραση μου λένε με αγωνία: «Πέτρο, πες κάτι!». Είμαι σίγουρος ότι το ακούμε όλοι αυτό. «Κάντε κάτι», λένε σε όλους μας. Η κοινωνία ζητά από μας, όλους, να αναγνωρίσουμε τα προβλήματά της, να τα συμμεριστούμε και να βρούμε λύσεις. Λύσεις ρεαλιστικές. Λύσεις πολιτικές. Λύσεις με υπευθυνότητα και προοπτική.


Μετά το 1989, επικράτησαν διεθνώς τα φιλελεύθερα καθεστώτα. Ο φιλελευθερισμός, μια κακοποιημένη μάλλον έννοια, σημαίνει ότι προτεραιότητα έχουν οι ελευθερίες του πολίτη, του κάθε πολίτη, και ότι το κράτος παρεμβαίνει για να εξασφαλίσει ότι το μεγάλο ψάρι δεν θα φάει το μικρό. Στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε από την ίδρυσή της ο εκφραστής της σύγχρονης, φιλελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδας. Είναι το κόμμα που συμμετέχει ισότιμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που έχει σαν βάση του το μέσο πολίτη. Είναι η παράταξη που δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις, επομένως μπορεί να δημιουργήσει δημόσιο πλούτο. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό κόμμα που στο σημερινό διεθνές σύστημα μπορεί και πρέπει να πάει τη χώρα μπροστά. Η χώρα έχει ακόμη δυνάμεις και οι πολίτες ακόμη προσβλέπουν σε μας. Στο χέρι μας είναι να τους κινητοποιήσουμε και να αναστρέψουμε την προσωρινή κάμψη της παράταξης, θέτοντας στο περιθώριο τους υπεύθυνους .

Καππαδόκης είπε...

Η ώρα είναι 19:15 πριν βγούν τα σημερινά βραδυνά δελτία.
Είμαι σίγουρος Πέτρο, πως από τα όσα σωστά αναφέρεις στην απάντηση σου στο Νάξιο και όχι μόνο, θα απομονωθούν κάποιες φράσεις και τα παπαγαλάκια θα δημιουργήσουν θέμα.
Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Γειά και χαρά σου Πέτρο είσαι παντελονάτος και παλικάρι,όχι σαν το
Βύρον τον καλαμπουρτζή..
Τέτοιο χέσιμο ρε Βύρον είχε να γίνει από την εποχή των δεινοσαύρων. Σου απονέμω φίλε Βύρον το νόμπελ μεγαλύτερης κουράδας.

Πέτρος Τατούλης είπε...

@ανωνύμους

σε όσους συνεχίζουν να με εγκαλούν για τις δήθεν αποκαλύψεις του κ. Παπαγιάννη, και μάλιστα ορισμένοι με έχουν ήδη καταδικάσει μιλώντας για ατόπημα (!), θα επαναλάβω: Δεν είχα ουδεμία σχέση με την δήθεν αποκάλυψη και ασφαλώς θα είστε πολύ αφελείς φίλοι ανώνυμοι να πιστέψετε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική εξαγορά μου! Η τακτική άλλωστε των παρουσιαστών της συγκεκριμένης εκπομπής είναι γνωστή και οι προβοκάτσιες που στήνουν δοκιμασμένες. Έχω ήδη προσφύγει με επιστολή μου στο ΕΣΡ.

grehen είπε...

θα ηθελα πολυ να ακουσω απο τον κ.τατουλη και ενα σχολιο για το κειμενο του κ.τραϊανου.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Αγαπητέ κύριε βουλευτή Τατούλη
αλλά και φίλτατε Πέτρο,

Με αφορμή σχόλια όπως του «naxios», επίτρεψέ μας για μια ακόμα φορά να υποστηρίξουμε το δικαίωμα και καθήκον του κάθε βουλευτή να εκφράζει την γνώμη του, ακόμα και για θέματα σύνθεσης της κυβέρνησης την οποία με βάση το σύνταγμα (και τον κανοονισμό της βουλής) δικαιούται ως αρμόδιος να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει με την μορφή της ψήφου εμπιστοσύνης.

Επίσης να θυμίσουμε στον «naxios» ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε Προεδρική δημοκρατία και ότι ο εκάστε Πρωθυπουργός δεν είναι, ούτε πρόεδρος, ούτε εκλέγεται από τον λαό. Ακόμα, ότι δεν διορίζει η κυβέρνηση τους βουλευτές. Στην δημοκρατία μας συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο, οι βουλευτές με ψήφο εμπιστοσύνης ορίζουν την κυβέρνηση. Εμείς οι πολίτες ΔΕΝ εκλέγουμε πρωθυπουργό, εκλέγουμε ΕΣΑΣ (τους αντιπροσώπους μας) και εσείς ως αντιπρόσωποί μας στηρίζετε την κυβέρνηση ή όχι. ΕΣΕΙΣ είστε υπόλογοι απέναντί μας για την στήριξη που τους παρέχετε. Αν είναι πχ ακατάλληλος ένας (όποιος) πρωθυπουργός για τον ρόλο του, ΕΣΕΙΣ είστε από την δημοκρατία οι αρμόδιοι να «ζητήσετε» την παραίτησή του. Αν δεν το κάνετε δεν είναι εκείνος υπόλογος σε εμάς, ΕΣΕΙΣ είστε. Φυσικά το «εσείς» αναφέρεται στο σύνολο των βουλευτών μας στο κοινοβούλιο. Ο λόγος που χρησιμοποιώ το «μας» είναι η αντιπροσωπευτική (μη εκπροσωπευτική) ιδιότητα του βουλευτή σε συνδυασμό με την ύπαρξη μονοεδρικών περιφερειών.

Αγαπητέ Πέτρο, επειδή εγώ δεν ανήκω στην ομάδα των φανατικών οργανωμένων, την ομάδα των πολιτών που πιστεύει ότι ο βουλευτής είναι «αξίωμα» ή επάγγελμα ή απλώς ένα πιόνι διορισμένο στα έδρανα για να νομιμοποιεί άδικα νομοσχέδια με την ψήφο του, και παρότι πολιτικά μας χωρίζει μεγάλη απόσταση, εκφράζω την υποστήριξη μου στην πολιτική ακεραιότητα με την δημοκρατική σου ευαισθησία και την εκτίμησή μου για το πρόσωπό σου. Θεωρώ ότι η σταθερή στάση σου απέναντι σε κάποια ζητήματα ηθικής φύσεως και η αξιοπρεπής πολιτική θέση χωρίς γελοιότητες, χωρίς γραφικές παλινδρομήσεις, χωρίς τον εξευτελισμό του θεσμού του βουλευτή για χάρη μιας βουλευτικής συνταξούλας, κάνει αυτόν τον μικρό διάλογό μας να αποτελεί τιμή για εμένα.

Οι φανατισμένοι οπαδοί διαφόρων κόμματων και οι έχοντες συμφέροντα από τον περιορισμό της δημοκρατίας φίλτατε Πέτρο, προβάλλουν τον ρόλο του πολιτικού κυττάρου «κόμμα» με τρόπο συκοφαντικό και απαξιωτικό γι αυτό. Η δημοκρατία δεν μπορεί να κτίζεται, να αποτελείται, να λειτουργείται, να ελέγχεται και να νομοθετεί με στοιχεία ΜΗ δημοκρατικά. Πρόσφατο παράδειγμα του τι καθεστώς σημαίνει η φράση «κομματική πειθαρχία» είχαμε με την καταψήφιση του σχεδίου Πόλσον.

Το όποιο κόμμα φίλτατε, δεν είναι στεγανή εγκληματική οργάνωση, δεν είναι μαφία, δεν είναι συμμορία και πολύ περισσότερο, δεν είναι νομιμοποιημένος οργανισμός που διαχειρίζεται ζητήματα πχ εθνικής ασφάλειας που ενδεχομένως σε κάποια ζητήματα δικαιολογεί τα στεγανά. Το όποιο κόμμα, ως πολιτικός οργανισμός, πρέπει να είναι νομιμοποιημένο ηθικά απέναντι στο σύνολο των πολιτών, είτε αυτοί το ψηφίζουν είτε όχι. Πρέπει να είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός ανοικτός στην διαβούλευση με απόλυτη ελευθερία έκφρασης. Πρέπει να είναι ΚΑΙ σε ανοικτή αμφίδρομη (το τονίζω) ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ επικοινωνία με την κοινωνία ολόκληρη. Πρέπει να μπορεί να την διαμορφώνει αλλά και να διαμορφώνεται ως προς τις θέσεις και τις μεθόδους από αυτή. Αν αυτά δεν ισχύουν, αν ένα κόμμα έχει στεγανά έκφρασης και κατευθύνσεων, αν έχει κομματικές γραμμές και πολιτικές ερχόμενες «άνωθεν», δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συντεχνία επιβολής με συμφέροντα σε βάρος της δημοκρατίας, τότε δεν μπορεί να έχει λαϊκή νομιμοποίηση και ακόμα χειρότερα, πλέον, λειτουργεί όχι σε όφελος της Δημοκρατίας, αλλά σε βάρος της.

Πολύ φοβάμαι ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της, η Δημοκρατία έχει να διασχίσει πολύ δρόμο ακόμα στην Ελλάδα. Μια καλή αρχή θα ήταν, να σταματήσει (κάποτε) να κάνει όπισθεν.

-
Επίτρεψέ μου και μια μικρή ευχαριστήρια παρέμβαση για έναν υπουργό που ως ομάδα τον έχουμε κακομεταχειριστεί στη σάτιρα. Πρόσφατα, στην Βουλή, το 96% των Ελλήνων απέκρουσε την επίθεση λάσπης και παραπλάνησης από το ακραίο 4% εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνανθρώπων μας. Μια θλιβερή ελάχιστη μειοψηφία προσπάθησε να συσχετίσει άμεσα τους μετανάστες και την εγκληματικότητα. Η στάση της ΝΔ στο ζήτημα αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πέτρο η κριτική σου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.Με το ίδιο θάρρος που κάνεις κριτική στους ανώτερους παράγοντες της ΝΔ που συνέβαλαν στην κατακρήμνιση του δημοκρατικά φιλελευθέρου χώρου, μπορείς να αποκαλύψεις το παρασκήνιο συστηματικής υπονόμευσης του σιδηροδρόμου στην Αρκαδία το οποίο πιστεύω ότι γνωρίζεις.

Χαρβάτης Χρήστος
Μέλος Ελληνικής κοινότητας σιδηροδρομοφίλων.

Ανώνυμος είπε...

Κοκκινούλης μόλις τώρα (13:50) στον ΣΚΑΪ:

"Αυτό που ψηφίσαμε, δεν είναι αυτό που κυβερνάει."

ΑΡΙΣΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Kala ola auta kurie Tatouli, alla exei pleon perasei misos minas. Pou einai oi parembaseis sas? Ta sxolia sas? Oi idees sas? Fobaste oti tha riksete tin kubernisi h' eiste aplos sumfonos me osa sumbainoun sto politiko skiniko tis teleutaies duo, treis ebdomades? Toso kairo fonazate gia to kalo tou topou h' gia ti diki sas prosopiki proboli? Mipos pagideutikate apo monos sas?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο, γιατι δεν προχωράς στη δημιουργία κόμματος-τι περιμένεις;

Δ' Ενδειαν Δένδιαν Ν. είπε...

Απαιτούμε από ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές μας να σεβαστούν το σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αν δεν το πράξουν, δεν πρόκειται περί δημοκρατίας και κάθε πράξη στρεφόμενη εναντίον των πραξικοπηματιών και υπέρ της δημοκρατίας με σκοπό την υπεράσπιση ή/και απόκατάστασή της είναι βάσει του αρθρ.120 του Καταστατικού μας Χάρτη, του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στείλτε τους εμπλεκόμενους στο δικαστήριο ή πάψτε επιτέλους να μιλάτε προφασιζόμενοι την κοινοβουλευτική δημοκρατία!

KOSTAS είπε...

Κύριε Τατούλη

ο εξαναγκασμός σε παραίτηση των δύο εισαγγελέων, είναι κόκκινη γραμμή, για όσους ασχολούνται με την πολιτική.

Ο καθένας διαλέγει αν τα κόμματα είναι πολιτικοί όμιλοι ή συμμορίες.

Ο καθένας κρίνεται.

Είναι με τον Χατζηγάκη και τον Σανιδά ή με τον Κολιούση και την Σωτηροπούλου.

Η εξουσία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.

Οποιος συμβιβαστεί σήμερα, θα συμβιβαστεί πολύ χειρότερα αύριο.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπήτε Κύριε Τατούλη,

Η σημερινή κυβέρνηση, την οποία εσείς προσωπικά στηρίζετε με την ψήφο σας, κατάφερε N' ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΑ!

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ο τόπος μας έβριθε σκανδάλων. Τώρα, εκτός από τα σκάνδαλα, αντιμετωπίζουμε και διάλυση των θεσμών με την πλήρη αναίρεση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Ως νέος άνθρωπος και επιστήμονας νιώθω ειλικρινά λύπη για την κατάντια της πατρίδας μου αλλά ούτε και ελπίζω σε καλύτερες μέρες γιατί με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιο κατεστημένο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Αιδώς Αργείοι...

υ.γ. Τιμή στους Δικαστικούς που λάμπρυναν τη Δικαιοσύνη με τη στάση τους.

Ανώνυμος είπε...

οποιος ειπε την αληθεια συνηθως
δικαιωθηκε μελλοντικα εσυ πιστευω οτι δικαιωθηκες και στο παρον αντικριζωντας τον κοσμο στα ματια.

κωστας και η παρεα του 150 plus

ζευγολατιο κορινθιας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΟΡΗ!!!

Ο ΑΝΙΨΙΟ ΣΟΥ
ΗΛΙΑΣ

ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑ BLOG ΝΑ ΔΕΙΣ :

http://drseeng.blogspot.com/2008/09/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη
Πόσο έντιμο είναι εγώ να υβρίζω από το πρωί ως το βράδυ μέλος της οικογένειάς σας και εσύ να με συναναστρέφεστε;;;
Κύριε Τατούλη
Πόσο έντιμο είναι ο σταθμός ALPHA να υβρίζει από το πρωί ως το βράδυ μέλη της πολιτικής σου οικογένειας και εσύ με μισόλογα, γέλια, ειρωνείες, πλάγιο λόγο να δίνεις αφορμή για περαιτέρω σχόλια;;;
Κύριε Τατούλη
Με τη στάση σας και ανεξαρτήτως προθέσεων, δίνετε καθημερινά αφορμές για να στρέφονται οι "πολιτικοί σας αντίπαλοι" εναντίον του κόμματός σας, του αρχηγού σας, των συντρόφων σας και γενικά εναντίον των οπαδών του κόμματός σας.
Κύριε Τατούλη
Ισχυρίζεσαι ότι τα κάνεις για το καλό του κόμματός σου.
Δυστυχώς Κύριε Τατούλη είσθε υποκριτής και φαρισαίος. Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις προθέσεις σου.
Δεν θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση γιατί θα χάσεις τη βουλευτική έδρα αλλά θέλεις να πριονίσεις τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Ο σκοπός σου είναι να μην ξανακερδίσει τις εκλογές διότι ξέρεις ότι δεν έχεις τύχη.
Κύριε Τατούλη
Η διαφωνία μου μαζί σου είναι το λιγότερο. Εκείνο που με εξοργίζει με σένα είναι η ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Τατούλη,

Μην τους κάνετε την χάρη και τους ρίξετε. Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση ψάχνουν να τα φορτώσουν όλα σε "Εφιάλτες" ("δεν μας φταίει ο τάδε απατεώνας υπουργός, αλλά ο Τατούλης").
Σε μία τέτοια περίπτωση, η πολιτική συζήτηση και η αναζήτηση ευθυνών θα αποπροσανατολιστεί.
Και η σιωπή έχει το νόημα της και ο κόσμος θα κατανοήσει τη στάση σας.

Αλήθεια, ποιά θα είναι η αντίδραση των συμπολιτών σας, αν το "πολιτμπυρό" σας εξαιρέσει από την λίστα στις επόμενες εκλογές;

Μ' εκτίμηση,
Γιώργος, Ηράκλειο Κρ.

Ανώνυμος είπε...

Αν καταλάβατε χθες το βράδυ ο Λαζόπουλος σας δούλευε κανονικά.
Κάποια στιγμή σας είπε ότι "αν σας διώξουν από την Ν.Δ. θα στείλει γράμμα στον Καραμανλή η Μπετσετάκου".
Από την έκφρασή σας διαπίστωσα ότι και εσείς το καταλάβατε.
Είστε έξυπνος άνθρωπος έπρεπε να αποφύγετε τις κακοτοπιές.
Ο Λαζόπουλος είναι γνωστό στους πάντες ότι υποστηρίζει φανατικά και με πολύ έξυπνο τρόπο τον Καραμανλή και θάβει επίσης με επιστημονικό τρόπο τον Παπανδρέου.
Όλο το δυναμικό του καναλιού στρέφετε κατά του Ρουσόπουλου και αυτός κατά των Ντενίση, Σαρρή, Κούγια κλπ. Επιδερμικά και μόνο αναφέρεται στο Ρουσόπουλο.
Εσείς έξυπνος άνθρωπος την πατήσατε τυφλωμένος από το μίσος σας κατά Καραμανλή - Ρουσόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πώ κάτι ΠΡΩΤΟΣ σε αυτόν τον κοσμο. Κάτι που δεν έχει πεί άλλος. Θέλω να το έχω ΠΕΙ ΠΡΩΤΟΣ!

Αρκετά... κϋριε. Να φύγεις!

κύριε Καραμανλή από την ηγεσία της ΝΔ...
Πρωθυπουργό Δημοκρατίας θέλουμε όχι Ηγεμόνα Μοναρχίας..

Νωρίς είναι ... αλλά ήθελα να το έχω πεί πρώτος.

Ανώνυμος είπε...

κ. βουλευτα,

Συγχαρητηρια για την παλικαρισια-αξιοπρεπη παρουσια στη χθεσινη εκπομπη του Λαζοπουλου...ΦΟΒΕΡΗ η απαντηση σου ...στο περι σατυρας-δημοσιογραφιας!!!!!!!!!!!(ειδα ενθουσιασμενους θαμωνες, σε καποια αιθουσα που βρισκομουν, να σε χειροκροτουν εντονα!!!!)
Ποσο ανιαρη ειναι η πολιτικη και η ειδησεογραφια (ηλεκτρονικη και εντυπη) στη Ελλαδα....οταν βρισκομαι εδω με πιανει καταθλιψη.....
Τα συμφεροντα 5-6 μεγαλων, δεν προκειται να αφησουν κανενα και κανενα κομμα να κανει εργο....Δυστυχως, αυτη ειναι η Ελλαδα....Πιστευω οτι αυτος ο κοσμος αξιζει κατι πολυ καλυτερο. Αλλα σιγουρα ευθυνεται για αυτο που γινεται αντιστοιχα, διοτι δειχνει να συμφωνη η δεν αντιδρα οπως θα επρεπε.
Ευχαριστω.

Με εκτιμηση

Α.Γ.

(Σαντορινη)

Ανώνυμος είπε...

Είσαι Τατούλη να μιλήσουμε σαν άντρες στα ίσια; Έτσι όπως θα μιλούσαμε αν καθόμασταν οι δυο μας και πίναμε καφέ. Πρέπει να κάνουμε μια αρχή. Να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε δημόσια, έτσι όπως θα μιλούσαμε πριβέ. Φτάνει πια αυτή η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, που συνέχεια πέφτουν απ' τα σύννεφα μόλις μάθουν κάτι που όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.

Για πες μου Τατούλη, έχεις δικούς σου ψηφοφόρους, ή σου δίνει μερικούς ο Καραμανλής απ' το μεγάλο ρουσφετοκαζάνι του κόμματος;

Τι να την κάνω εγώ την ανταρσία σας, όταν μετά πηγαίνετε και ψηφίζετε τα νομοσχέδια;

Εσείς μπορεί να λέτε ωραία λόγια (με τόσες χιλιάδες ευρώ μισθό κάθε μήνα κι εγώ μια χαρά θα τα έλεγα), όμως κάποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει σε λίγους μήνες να πληρώσουν 10 % φορολογία στον συνάδελφό σας τον κ. Αλογοσκούφη και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, ακόμη και οι καινούργιοι επαγγελματίες, που μόνο έξοδα έχουν και σχεδόν καθόλου έσοδα.

Mysterious Man

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη
Σας ψηφισαν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι.Είστε βουλευτής!με ποιό δικαίωμα ξεφτιλίζετε αυτόν τον θεσμό καθήμενος στην καρέκλα δίπλα σε κάποια κυρια που κακαρίζει(αυτό ειναι ..σάτηρα!!) και σε φυτά που βλέπουν σε πίνακα πότε να χειροκροτούν και απο πάνω σας ένας αγράμματος ,ναρκομανής που οι "'φασίστες της ζαρτιέρας""τον άφησαν και την κοπάνησε με τα ναρκωτικά στο πλοίο,να σας ρωτάει αν ειστε κλέφτης?(για τους πολιτικούς)Είστε ""βολευτής"" κύριε Τατούλη,..μικρούλη!!
αυτό είστε!!
σαν την απατημένη σύζυγο που γίνεται εκδικητική επικίνδυνη και φορτική χωρίς να μπορεί να χωνέψει οτι ο σύζυγος προτιμά πλέον κάποια άλλη!
Αφήστε μας λοιπόν μήν μας ""σώζετε"" ,μπορούμε να "σωθούμε" και μόνοι μας.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Μόνο ένα μπορώ πλέον να πω για τους αναποτελεσματικούς πλην βολεμένους δήθεν δημιουργικά διαφωνούντες:

Οι ιδέες ζουν αιώνια ως ιδέες - και μόνο ιδέες - όταν αποτυγχάνεις πάντα ή αναβάλεις διαρκώς το να τις κάνεις πράξη.

Σας βαρεθήκαμε πια, τελεία και παύλα.-

ακούστε αυτό