Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Για τη Νέα Πελοπόννησο, Αρχή της Περιφέρειας οι Πολίτες

Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις . Οι πολίτες, απορρίπτουν τη συνενοχή με το πελατειακό κράτος και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η νομιμότητα και η αξιοκρατία που μπορούν να κάνουν το κράτος σύμμαχο του πολίτη, όχι εχθρό.

Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Στην κρίση θεσμών και αξιών, στην οποία βύθισε τον τόπο το πολιτικό σύστημα υπάρχει αντίλογος. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, ελεύθερους και συμμετοχικούς. Το άσχημο, συγκεντρωτικό Κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην περιφέρεια. Οι πολιτικοί επιστρέφουν στον πολίτη μέρος των εξουσιών που εκείνος τους ανέθεσε. Οι πολίτες ανακτούν την εξουσία και την ευθύνη να αποφασίζουν για τον τόπο τους. Μία δυναμική περιφέρεια δίνει πνοή σε ένα κράτος που για χρόνια νοσεί και δίνει προοπτική ευημερίας στους πολίτες της.

Η ανάγκη για το διαφορετικό και η κοινωνική αλληλεγγύη, ως απάντηση στα κοινά μας προβλήματα, δίνουν την προοπτική για ένα πιο φωτεινό αύριο, υπεράνω χρωμάτων. Οι κομματικές γραμμές υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο της ανάνηψης.

Η τωρινή κρίση φέρνει μαζί της και μια νέα ευκαιρία. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο.
Τη Νέα Πελοπόννησο.

Χωρίς μικροκομματισμούς. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς ιδιοτέλειες. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή. Με προοπτική και αισιοδοξία. Με ξεκάθαρες απόψεις, συγκεκριμένες πράξεις και ρεαλιστικό όραμα.

Με βαθιά την συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούριο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί πολιτικά, θέτω υπόψη των Πελοποννησίων συμπολιτών μου την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του περιφερειάρχη και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί στην νέα αυτή πρόκληση.

Στις δημοκρατίες, αρχή της αλλαγής είναι οι πολίτες.
Αρχή της περιφέρειάς μας είναι οι πολίτες της.

28 σχόλια:

panos salapatas είπε...

Dear Petros

Your candidacy creates excitement and hope.
Lets all work together for a dynamic and totally non-partisan campaign. Peloponisos can achieve a lot more and you can make it happen.

From Singapore my endless support.

Panos Salapatas

Ανώνυμος είπε...

Συντασσόμαστε Φίλτατε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

Καλή επιτυχία στην καινούργια σου ποσπάθεια. Εχεις πάθος, ικανότητα και ιδέες. Μαζί και με μεγάλη αγάπη για την Πελοπόννησο. Είμαστε κοντά σου. Καλή επιτυχία.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Takis Grigoriou είπε...

Αγαπητέ κ. Τατούλη,

Πιστεύω ότι η ενέργειά σας είναι πολύ σωστή και μακάρι οι συμπολίτες μας να αρθούν των περιστάσεων και να ψηφίσουν υποψηφίους με το δικό σας ήθος και αποτελεσματικότητα και όχι να "πάρουν γραμμή" για κομματικούς υποψηφίους.

Με εκτίμηση
Τάκης Γρηγορίου.

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή!!!

Η Περιφέρεια Πελοπονήσου θα αποτελέσει βαρόμετρο το Νοέμβρη...

Νικολαος Γιαννακοπουλος είπε...

Επιτελους ηρθε η ωρα να αναβαθμιστη η πελοποννησος με βασικα στοιχεια το οραμα την αληθεια την νεα ματια την αδεσμευτη κριση.
Αγαπητε Πετρο ειμαστε μαζι σου στην νεα σου προσπαθεια για την επομενη δημιουργικη μερα του τοπου μας.

Ανώνυμος είπε...

Elpizo an katorthose na eklegeite Perifereiaris Peloponnisou na kanete praxi ta osa kata kairous dilonete.

Na kanete praxi gia mia perifereia tis isotitas tis isonomias kai ton ison eukairion.

Oi kedrodexioi polites tis Peloponnisou tha sas adameiphoun dioti isastan o protos pou ousiastika krousate ton kodona tou kindinou gia tin eperxomeni sintrivi tis parataxis. Tha einai kai autoi pou ostoso tha sas girisoun tin plati an diapistosoun kai eseis oti os perifereiarxis alla legate kai alla pratate.

I epilogi Drakou itan lathos kinisi gia ti ND kai sto xoro tis kentrodexias sas didei ena provadisma. O Drakos den borei na sispeirosi ti kommatiki vasi (tis ND) dioti akoma kai an politika kapoioi apostrefontai kommatika xrismata den borei se kamia ton periptoseon na agnoisoun mia sigkekrimeni "pelateia".

I niki Tatouli (tha erthei monaxa an to Pasok den stirixei ipophiotita) tha apotelesei ena politiko minima

Γιώργος είπε...

Πέτρο σού εύχωμε καλή επιτυχία! Γκ.

Unknown είπε...

Κύριε Τατούλη,

Εύχομαι δύναμη για την επίτευξη του στόχου σας. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα (κυβέρνηση, βουλευτές, δημόσιοι λειτουργοί, κλπ) συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της αθλιότητας. Εσείς και άλλοι πολλοί λίγοι στον πολιτικό βίο της χώρας είστε η τελευταία ηλιαχτιδα και ελπίζω πραγματικά να επιτυχεται. Διαφορετικά δεν βλέπω τίποτε άλλο παρά την φυγή αξιών ανθρώπων Πο αυτή τη χώρα για ακόμα μια φορά.

Ελπίζω και οι πελοπονησιοι να αρθούν στο ύψος της περιστασεως διότι πραγματικά πιστεύω ότι η κατάσταση που ζούμε δυστυχώς μας αντιπροσωπεύει όλους και μόνο από εμάς μπορεί να αλλάξει...

Ανώνυμος είπε...

αδελφέ Πέτρο, σου ευχομαι καλή επιτυχία, θα ηθελα ομως να μου εξηγήσεις πώς εγώ που θέλω να τιμωρήσω το ΠΑΣΟΚ γιά την πολιτική που ακολουθεί(εργασιακά,ασφαληστικά,εξωτερική πολιτική)πώς θα το κάνω την στιγμή που θα ξέρω οτι εστω δια της πλαγίας οδου (μή κατεβάζοντας υποψήφιο) θα σε στηρίξει. Πέτρο με στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα χάσεις γιατι θα μαζέψεις δυσαρέσκεια μέσα σε ενα δύσκολο φθηνόπωρο. Μόνος θα κερδίσης με το σπαθί σου,γιατί ο κόσμος πιστεύει σε σένα. Απο τρίπολη

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία που την έχεις για την Νεα πελοπόννησο.Εισαι ο Πρωθυπουργος της πελοπόννησου!!!!! πρέπει να γνωρίζεις και τα γκαλοπ σου δίνουν την πρωτιά
Καλή επιτυχία και πάλι στο νεο σου ξεκινημά σου

Ο ανιψιό σου
Ηλίας Δημ Γιαννούλης
Grandmetr

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία, αν και είσαι πολύ παρεξηγημένος.
«Γιάννενα»

XARIS F είπε...

ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ - Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΣΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΟΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!

Σωτήρης Ροϊνός είπε...

Κύριε Τατούλη καλή επιτυχία στην προσπάθεια για μια νέα Πελοπόννησο. Οι Λάκωνες είμαστε κοντά σου! Καλή επιτυχία!!!

Σωτήρης Ροϊνός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Είμαι Αρκάς, μετανάστης στη Μεσσηνία, πρώην αριστερός, μετά οικολόγος, μετά νεοδημοκράτης και τώρα οργισμένος ανένταχτος. Η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια απέτυχε στην ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής λόγω λανθασμένων επιλογών των αυτοδιοικητικών αρχόντων της. Προσπαθώ να μην πάθει το ίδιο και ολόκληρη η Πελοπόννησος. Ελπίζω να τα καταφέρεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πετρο,

Σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία.
Η υποψηφιότητα σου και η εκλογή σου αποτελούν ελπίδα για τον τόπο.
Πότε θα μάθουμε τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο σου;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πετρο,

Σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία.
Η υποψηφιότητα σου και η εκλογή σου αποτελούν ελπίδα για τον τόπο.
Πότε θα μάθουμε τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο σου;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Πετρο,ζητησα απο το κεντρικο
ΠΑΣΟΚ να στηριξει την υποψηφιοτητα σου για την περιφερεια Πελοποννησου
Ειμαι μελος της ΠΑΣΚ καθηγητων Μεσσηνιας.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία Πέτρο εκ βάθους καρδίας όσο το δυνατό μεγαλύτερη.
Μιά αφηρημένη ερώτηση
Άν σαρώσεις στις περιφερειακές εκλογές θα εξακολουθεί ο πρώην καταλληλότερος να έχει τόσο θράσος να διεκδικεί πάλι υποχθόνια αρχηγίες και πρωθυπουργίες όπως κάνει τώρα;;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πέτρο,

Τα καλά νέα με βρίσκουν πλέον μόνιμα στην Αθήνα.

Καλη επιτυχία

Και είμαι εδώ,

Χρήσος Λουτράδης

Χρήστος Φασλής είπε...

Κύριε Τατούλη,
Αν και είμαι εν γένει δύσπιστος με τους πολιτικούς άρχοντες της χώρας μας, οφείλω να ομολογήσω οτι είσαστε από τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις που δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Η συνολική σας διαδρομή, η φιλοσοφική στάση πολιτικής που αναδεικνύετε και μέσω του ιστολογίου σας,αλλά κυρίως το γεγονός οτι δεν πλουτίσατε μέσω της πολιτικής αποτελούν παραδείγματα ήθους που σπανίζουν και αποτελούν έκπληξη στις μέρες μας.
Η υποψηφιότητα σας αλλά και το σύνθημα σας -για τους πολίτες- ανατρέπουν κατά πολύ τα δεδομένα.Η επιστροφή της πολιτικής και η επιστροφή του πολίτη είναι λοιπόν το ζητούμενο. Πως θα ξαναασχοληθεί με την κοινωνία και την πολιτική και δεν θα ιδιωτεύσει απογοητευμένος.
Σίγουρα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος κάτι καλό έχει ήδη κερδηθεί.
Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και νίκη στις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου.
Με τιμή,
Χρήστος Φασλής
Δικηγόρος

Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος είπε...

Πέτρο
Καλή επιτυχία

spyros είπε...

Eλπιζω να μην κανει το λαθος το ΠΑΣΟΚ να αγνοησει το κοινωνικο ρευμα που δημιουργειται.Οποιος παει κοντρα σε αυτο,στη δυναμικη του αλλα και στην κοινη λογικη θα χασει.Καλη επιτυχια στον Πετρο Τατουλη.Ειμαστε μαζι του. Σπυρος Τσιουλος

Ανώνυμος είπε...

Η εκτίμηση στο πρόσωπό σου έγινε μεγάλη μετά απο την τοποθέτησή σου περί του τεκμηρίου η μη της αθωότητας των πολιτικών.Μαζί σου ακόμη και αν δεν σε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Τατούλη να προσέξεις πάρα πολύ στη σύσταση του συνδιασμού σου. Σε είδαμε σε φωτογραφίες στην Ερμιόνη στο εστιατόριο. Έπρεπε να ρωτήσεις πριν καθίσεις να φας μαζί τους. μας απαγοήτευσες! Δεν έχεις ακούσει τίποτε γι΄αυτούς τους ανθρώπους; Ιδιαίτερα για το Δήμαρχο; Επειδή έχει 4 τετραετίες; Μάθε τι κάνει και πως βγαίνει! Εκτός αν σε ενδειαφέρουν μόνο τα κουκιά του!Βάλε καινούργια πρόσωπα. Νέους ανθρώπους!

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια κυριε Τατουλη, με ευχες και απο Μεσσηνια!