Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η απάντηση στην μη- απάντηση ουσίας του κ. Σιούφα

Έπεται η δική μου απάντηση στον κ. Σιούφα και την οργανωτική επιτροπή:

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2009


Προς κ. Δημήτρη Σιούφα
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


Θέμα: Έκτακτο Συνέδριο Ν.Δ.

Κύριε πρόεδρε,

Με δεδομένο το γεγονός ότι προφανώς δεν κατανοήσατε το αντικείμενο της προηγούμενης επιστολής μου.
Με δεδομένο ότι τρέφω βαθύ σεβασμό στους κανόνες, πράγμα που έχω καταδείξει με τη στάση μου τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Με δεδομένο ότι δεν παραχωρώ και δεν εκχωρώ σε κανέναν και καμία κεκτημένα δικαιώματα δικά μου και όσων επί σειρά ετών με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Σας παραθέτω εκ νέου τα σχετικά άρθρα που τεκμηριώνουν την απόφασή μου να παραστώ στο έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο άρθρο 6 παρ. β προβλέπεται ότι η απώλεια της ιδιότητας του μέλους προϋποθέτει απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου. Στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Στο άρθρο 12 που προβλέπει τη συγκρότηση του συνεδρίου στην παρ. 2 διευκρινίζεται ότι το έκτακτο συνέδριο συνεδριάζει νόμιμα με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου τακτικού συνεδρίου. Ήμουν σύνεδρος στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο.

Στο άρθρο 15 που προβλέπει τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Κόμματος δεν προβλέπεται ότι ο πρόεδρος έχει πειθαρχικές αρμοδιότητες. Ήτοι, δεν μπορεί να στερήσει νόμιμα την ιδιότητα του μέλους από τον οιοδήποτε.

Στο άρθρο 33 που προβλέπει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Δεοντολογίας προβλέπεται ότι αυτές είναι οι μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του κόμματος. Ποτέ δεν παραπέμφθηκα. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια απόφαση εις βάρος μου.







Ανακεφαλαιώνοντας.

Το περιεχόμενο της από 20/ 10/ 09 επιστολής μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένσταση επί της συνθέσεως του συνεδρίου.

Και πολύ κακώς και εσφαλμένα την ερμηνεύσατε ως τέτοια.

Με την επιστολή μου, σας γνωστοποίησα την ειλημμένη μου απόφαση, απόλυτα τεκμηριωμένη καταστατικά, να παρίσταμαι, ως οφείλω και δύναμαι, στο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.


Κύριε Σιούφα,

Από την αίθουσα του Εθνικού Κοινοβουλίου μας, γνωρίζετε καλά ότι έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες που μπήκαν σε αυτόν τον χώρο με σημαντική περιουσία και έφυγαν πάμφτωχοι. Να σας θυμίσω το πολυφορεμένο σακάκι του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το χωράφι που πούλησε ο Αβέρωφ για να κληροδοτήσει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μια παράταξη χωρίς χρέη.

Σήμερα, τα χρέη της ηγούμενης παράταξης είναι δυσβάσταχτα. Χρέη στη Δημοκρατία και στους θεσμούς που υπό τις ιαχές του τ. προέδρου, κατασυκοφάντησε και ποδοπάτησε. Χρέη στις προσδοκίες του τόπου που διέψευσε. Χρέη στον κοινοβουλευτισμό που δεν υπηρέτησε. Χρέη στην πολιτική ηθική, που διέρρηξε. Και δυστυχώς χρέη στην ίδια την ψυχή της παράταξης, που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προσβάλει με τη συνενοχή που επέδειξε στα κρούσματα διαφθοράς, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά της.

Το ζήτημα της αναρμοδιότητας που επικαλείσθε ανερυθρίαστα είναι ντροπή. Είναι ωστόσο απόλυτα αναμενόμενο, αν κρίνει κανείς από τον απαξιωτικό τρόπο που οι κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή, στις οποίες από υψηλούς θώκους υπηρετήσατε, αντιμετώπισε τον κοινοβουλευτισμό, αγνόησε το διάλογο, υπονόμευσε τη δημοκρατία, διέλυσε τους θεσμούς.

Με υπεκφυγές, αοριστολογίες, δήθεν προθεσμίες επιχειρείτε για πολλοστή φορά να συγκαλύψετε την ουσία. Αυτή ήταν και η πάγια τακτική σας, άλλωστε, που στοίχισε στην παράταξη τη σημερινή της κατρακύλα. Λέγεται ότι η ψήφος είναι η Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για έναν πολιτικό. Λάθος βέβαια, αλλά λέγεται. Για εσάς ωστόσο, ούτε καν αυτό δεν ισχύει, σε αντίθεση με αρκετούς προκατόχους σας, που προς τιμήν τους μέχρι και σήμερα αρέσκονται να δοκιμάζονται στο καμίνι της σταυροδοσίας.

Θα σας δω στο συνέδριο.

Καλή τύχη,

Πέτρος Τατούλης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΠΕΣΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡ0Ν
ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ . . .

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δέν σε δέχονται στην Κεντρική Επιτροπή?
ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
Θέλουν να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ άλλα 20 χρόνια να μας κυβερνά ανενόχλητο με την ξεροκεφαλιά τους. Τους τα πήρε τα μυαλά όλα το ισχυρό τους χαρτί που τελικά αποδείχθηκε ισχυρό αγγούρι, ντρεπόμαστε να πούμε οτι είμαστε δεξιοί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τατούλη,

οφείλω να σας ομολογήσω ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνεται η συμπάθεια και η εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σας.

Αυτό που θα ήθελα απλώς να καταθέσω ως προβληματισμό και ερώτημα είναι το κατά πόσο πλέον αξίζει να ασχολείστε και να αγωνίζεστε για ένα κόμμα που σας γυρνάει κατά αυτό τον τρόπο την πλάτη και που όπως και εσείς έχετε πολύ καλά καταλάβει έχει περιέλθει σε μια τέτοια αξιοθρήνητη κατάσταση, για να μην αναφερθώ στο πως κατάντησε την χώρα μετά απο 5,5 χρόνια διακυβέρνησης.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, μήπως θα ήταν προτιμότερο και συμφερότερο για εσάς και για τον τόπο γενικότερα να αναζητήσετε την πολιτική σας τύχη σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που μπορούν να ανεχτούν χρήσιμες και ανεξάρτητες φωνές και που δεν βαραίνονται από όλα αυτά που κατά καιρούς έχετε επισημάνει;

Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι θα με χαροποιούσε ιδιαιτέρως αν σας έβλεπα να συστρατεύεστε με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά πάλι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και προτίμηση.

'Οπως και να έχει θέλω να σας ευχηθώ καλό αγώνα και καλό κουράγιο. Η ελληνική πολιτική σκηνή χρειάζεται και άλλου Τατούληδες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.