Ένα εξαιρετικά εύστοχο άρθρο του καλού φίλου Δημήτρη Κωνσταντάρα
(Η Χώρα, 23/02)
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Μουτζούρης, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και να “δείξει το δρόμο” και στους άλλους πρυτάνεις ώστε να μπει σε κάποια τάξη και τα καθεστώς λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων και να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή να συζητάμε σοβαρά για το λεγόμενο “Πανεπιστημιακό Άσυλο”.
Θεωρώντας ότι έπειτα από τρεις ημέρες έκνομης δραστηριότητας και αφού απειλήθηκε και η ζωή του νυχτοφύλακα.. αφού τον ειδοποίησαν ότι οι ...άγνωστοι που βρίσκονταν μέσα, έσπαγαν πόρτες, έκαναν διαρρήξεις γραφείων και είχαν κάψει ένα αυτοκίνητο, κάλεσε την αστυνομία.
Μπράβο του κι ας άργησε. Όπως είπε και ο ίδιος, η απειλή εναντίον του νυχτοφύλακα , ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπειτα από τρεις ημέρες έκνομης δραστηριότητας μέσα στην Πολυτεχνειούπολη,
«Δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε άπραγοι να απειλείται η ζωή ενός ανθρώπου” είπε σε δηλώσεις του. “ Αποφασίσαμε να ζητήσουμε την προστασία του εισαγγελέα. Το Πολυτεχνείο έπειτα από μια μακρά περίοδο ηρεμίας, βρέθηκε ξαφνικά εδώ και τρεις ημέρες να αντιμετωπίζει ξανά έκνομες δραστηριότητες με διαρρήξεις διαφόρων γραφείων και κλοπές ηλεκτρονικού υλικού στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ την προηγούμενη ημέρα άγνωστοι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο ενός φοιτητή. Έτσι τη νύχτα του Σαββάτου, όταν μας ειδοποίησαν ότι κάποιοι συνέχιζαν τις φθορές και έσπαγαν πόρτες στη διάρκεια κάποιου πάρτι σε μια σχολή, εγώ και οι αντιπρυτάνεις βρισκόμασταν σε διαρκή επικοινωνία».
Η αστυνομική επέμβαση ούτε ιδιαίτερα βίαιη υπήρξε, ούτε ιδιαίτερα αποτελεσματική, έβαλε όμως μια τάξη στην περιοχή αφού γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, μοτοσυκλετιστές της ομάδας Δέλτα μπήκαν στην Πολυτεχνειούπολη και συνέλαβαν 30 νεαρούς, εκ των οποίων οι 5 ήταν φοιτητές και οι 8 αλλοδαποί.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν εισήλθαν στο κτίριο της σχολής Χημικών Μηχανικών όπου τελείωνε κάποιο... πάρτι και υπήρχαν καταγγελίες για φθορές, καθώς είχαν εντολές να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη ένταση.
Δεν έχει καμία σημασία ότι όλοι οι νεαροί που προσήχθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα καθώς, όπως ανακοινώθηκε, δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους για φθορές ή άλλες παράνομες πράξεις. Σημασία έχει ότι ο πρύτανης έκανε αυτό που έπρεπε.
Και η απόφαση του πρύτανη και των συνεργατών του δεν ελήφθη για τις φθορές και τις ζημιές αλλά για την απειλή εις βάρος της ζωής του νυχτοφύλακα, προηγήθηκε μάλιστα και ενημέρωση της Υπουργού Παιδείας ότι “επίκειται άρση του ασύλου”.
Το τελευταίο καλό και ευχάριστο ήταν ότι η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε υπενθυμίσει στους πρυτάνεις ότι και οι ίδιοι έχουν ευθύνες για όσα συμβαίνουν στα ΑΕΙ εν ονόματι του ασύλου, απάντησε ότι η πρυτανεία του ιδρύματος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει την άρση του και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τήρηση του νόμου.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τι τι ΔΕΝ έγινε αλλά θα προτιμήσω να μην το κάνω. Θα μείνω μόνο στα θετικά. Γιατί όταν το νερό μπει στο αυλάκι, θα κυλίσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα να εμποδιστεί. Και ο κύριος Μουτζούρης, φρόντισε να πάρει τη σωστή απόφαση.
Για όλα τ΄ άλλα, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις και τη δυσλειτουργία και τα προβλήματα, θα τα πούμε κάποια άλλη φορά.
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
Ο πρύτανης “έδειξε” το σωστό δρόμο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου